Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 169 
A szeretet mindenek felett!
  2015-12-29 12:51:59, kedd
 
  Körbevesznek minket emberek és energiák. Mi az emberekkel vagyunk elfoglalva, mert őket látjuk, ők a látható valóságunk.



Játszmázunk, analizálunk, elvárunk, alkalom adtán elfogadunk és megértünk. Vannak jó és rossz napjaink, azt gondoljuk, hogy a körülöttünk lévő emberek befolyásolják a mi "jól létünket" vagy "szomorúságunkat". Kapkodjuk a fejünket, pörög körülöttünk a Világ, az őrület határáig hajszoljuk magunkat, és a láthatatlan energiákra nem gondolunk, nem veszünk róla tudomást, mintha nem is lennének.



Azt gondoljuk, azt is mi uralhatjuk. Átkozódunk, rombolunk és pusztítunk, ahelyett, hogy elismernénk a létezésüket. Megkapnák a fontosságukat az életünkben. Nem akarjuk megérteni a működését, félünk tőlük, mert hatalmasabbak nálunk, de mégis uralni akarjuk. Vannak, akik már feltették az életüket erre és engedik az energiák szabad áramlását, az életük könnyebb és nyugodtabb, rájöttek, hogy nem uralhatják, csak átadják magukat.



Örömüket lelik az életben a létezésben, nem játszmáznak már másokkal, mert tudják, hogy úgy sincs értelme. Ők azok, akik szúrják mások szemét, őket akarják rombolni, ahelyett, hogy megkérdeznénk, hogy ők hogy csinálják. Nem elvenni kell a nálunk erősebbnek tűnő emberektől, hanem kérni tőlük, hogy mutassák meg, hogy kell jól csinálni, hogyan kell kapcsolódni az energiákhoz.



Az energiákkal is lehet pusztítani és építeni is, de a lényeg, hogy meg kell tanulni jól használni. Az energiáknak sokkal nagyobb erejük van mint az embereknek, és igen ez az amit nagyon nehezen tudunk elfogadni.



Alázattal átadni az irányítást valaminek, ami sokkal nagyobb mint mi, amit nem mi uralunk, hanem ő ural minket. Nekem ez a nagyobb “hatalom" a Szeretet, mely ott áll mindenek fölött!



Szeretettel a mai napra tőlem-nektek: Aletta - talentumok.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyógyító simogatás
  2015-12-29 12:50:47, kedd
 
  A lágy simogatás a legjobb módszer arra, hogy védekező erőinket fokozzuk, ami kórokozóktól, és ez által a betegségektől megvéd bennünket.


Simogatással erősíthetjük az immunrendszerünket.



A kedvességekre az emberi test boldogsághormonok termelésével reagál, amelyek az egészséget szolgálják.



Megérint bennünket egy kéz, egészen lágyan, mint egy tollpehely, máris kellemes érzés terjed el a testünkben.

Berkeley egyetem tudósai rájöttek arra, hogy mi történik egy ilyen pillanatban a szerveztünkben.

Minden lágy érintésnél 5 millió idegsejt bocsát ki elektromos impulzusokat a testünkön át. Ezek azonnal, a nyugalom és a meghittség érzését váltják ki.



A lágy simogatás a legjobb módszer arra, hogy védekező erőinket fokozzuk, ami kórokozóktól, és ez által a betegségektől megvéd bennünket.



A simogatások azonban a halálfélelmet is oldják, amelyben egyre több ember szenved. Ezzel egy időben a lágy érintés az oxytocin hormonok kibocsátását fokozza, amely a boldogság érzetért és a jó közérzetünkért felelős. A tudósok figyelmeztetnek arra, hogy a kis gyermekek számár a simogatás életfontosságú, ezért minél többször van szükségük édesapjukkal és édesanyjukkal a közvetlen testi kontaktusra. A felnőtt emberek is rá vannak utalva erre.



Aki sohasem kap kedvességet, egy idő után depresszióssá válhat, ami az életet elviselhetetlenné teszi.



Németh Ágnes

Forrás: http://www.nemethagi.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Add össze!
  2015-12-29 10:39:17, kedd
 
  Túrmezei Erzsébet
Add össze!

Félve megyek az iskola felé,
Félve a Mester hû szeme elé.
Szabódva nyújtom át a füzetet,
A sok kusza, egymás alá vetett

Tétova számot: ,,Valaki beteg...
Szenved, gyötrődik, akit szeretek...
Ellenség tör reám. S magam vagyok,
Önmagamnak ellensége - legnagyobb."

A Mester nézi... hosszan, komolyan.
,,Bizony, a feladatban hiba van!
Sorakozik a sok sötét adat,
S nem adtad hozzá a hatalmamat!"

Pirulva nézem. Ó, mennyire más,
Ahogy Õ vezet, az összeadás.
Olyan megnyugtató a vége is,
Oly biztató az eredménye is!

Hozzáadva hatalmát, erejét,
Szeretetét, mely melengetve véd,
Mindenhez, ami nyomja a szívem.
Az eredmény: ,,Hiszek, Uram! Igen!"
 
 
0 komment , kategória:  Túrmezei Erzsébet versei  
A megbocsátás hatalma
  2015-12-29 08:55:37, kedd
 
  Gyakran azért érezzük magunkat letörtnek, depressziósnak, letargikusnak, mert sérelmeink és nehezteléseink kísérteteivel viaskodunk; s ebben a reménytelen harcban elégetjük életenergiáinkat.



Netán harcban állunk önmagunkkal, nincs önbizalmunk, vagy valaki a múltban megsértett, igazságtalan volt velünk szembe, s ezt nem tudjuk megbocsátani. Valami történt, ami súlyos sebet ejtett gondosan ápolt egónkon, lelkünk vérzik, szenved és senyved. Lehet, hogy csak egyetlen szúrós mondat hangzott el, egy néhány másodperces roppant kellemetlen esemény történt, de mi újra- és újra levetítjük fejünkben ezt a történetet. A sértődöttség hangján belső párbeszédet folytatunk, vagy akár hangosan vitázunk jelen nem levő ellenfelünkkel, védjük az igazunkat, foltozgatjuk az amúgy is agyonfoltozott kis én-ünket. Igazából csak röpke pillanatot tartott az esemény, de újra- és újra felelevenítjük, véget nem érő történetként újra kivetítjük elménk képernyőjére. Az elme nem tesz különbséget a valóság és elképzelés között, ezért az incidens újra- és újra megtörténik velünk, valahányszor felelevenítjük azt.



"Ugyan, hogy képzeli ez a felfuvalkodott, hogy engem, így megsértsen? Hogyan tehette ezt velem? De én majd megmutatom neki!.."- árad belőled a szégyenérzet, a düh, a csillapíthatatlan harag és a bosszúvágy. Gyomrod összeszorul, torkodban egy lenyelhetetlen gombóc kellemetlenkedik és érzed, hogy a sírás fojtogat. Ugyan már rég elmúlt a kellemetlen incidens, de elmédben még mindig zajlik a harc. A múltbeli sérelem emlékének forgatókönyvét újraírod, olyan válaszokat adsz, amelyeket nem tettél meg akkor, s vérmes bosszúhadjáratot indítasz abban a jövőben, ami most nincs. A valóság az, hogy az önmagad által készített film drámájába veszel bele, miközben az erős érzelmek tengerében energiáid csak fogynak és fogynak, szétforgácsolódnak elméd harcmezején. A benned dúló harag megmérgezi a múltat, elrabolja a jelen pillanatát és félelmetessé teszi a jövőd.



Az egó önreparáló programja

Amikor ezek az erőteljes, negatív gondolatok és érzelmek sötét felhőkként elhomályosítják a tudatod egét, egyfajta álomba kerülsz, egy sötét álomszemüvegen keresztül átfested a valóságot. Nemcsak önmagad mérgezed, hanem a környezetedet is. Már nem azt látod, ami van, hanem e borús szemüvegen át minden és mindenki ellened van, sötét és gonosz. Úgy tűnik, hogy főnököd szándékosan zsákmányol ki téged. S mivel nem mersz ellent szegülni neki, ezért hazamész és otthon "borítod ki a szennyest". Kivetíted érzelmeidet családodra, így ők húzzák a rövidebbet. Gyermeked valójában kedves, de te azt látod benne, hogy bosszant Téged; feleségedet is kibírhatatlan hárpiának látod s így nem csoda, hogy alpári hangon kiabálsz velük, erőszakos vagy. Negatív érzelmeidet kivetíted környezetedre.



A sértett kis én-t, egót kezdetben szégyenérzet hatja át, úgy érzi, hogy legyőzték, alacsonyabb rendű lett ellenfelével szemben. Majd görcsösen összehúzódik és védekezésbe kezd: s a dühös belső párbeszéddel saját igazságát hangoztatja, a dühe pedig átvált támadásba és bosszút forral. Ez hatalmas életenergiát emészt föl. Nem vallhatod be önmagadnak és környezetednek, hogy megsértettek, s ez mélyen legbelül lelki fájdalmat, szenvedést okoz neked.



Lelki szenvedés és testi megbetegedések

Kultúránkban az érzelmeket tabu megélni és kifejezni, ezért palástolod, majd a tudattalan mélyére fojtod el őket, ahonnan ezek a romboló érzelmek vulkánként felszínre akarnak törni, így egyre több energiára van szükség arra, hogy a mélyben tartsd őket. Nem tudod lenyelni a történteket, így torkodat fojtogatja; nem tudod megemészteni, így gyomrod is összeszorul; gátat emelsz a szeretet elé, s így szívedben jeges hullámokat érzel; tested izmaiban is görcsös feszültség honol. S ha sok ilyen romboló érzelmet taszítottál a tudattalan bugyraiba, akkor elhatalmasodhat rajtad a depresszió, amely krónikus fáradtságként is jelentkezik, elidegenedsz a környezetedtől, zsémbes és ellenséges, morcos "gyászhuszárrá" alakulsz. Azt hiszed, hogy a világ hadat üzent neked, de valójában te állsz harcban önmagaddal és a világgal.



Idővel az elfojtott, romboló érzelmek testi tüneteket idéznek elő, s gyakran pedig súlyos betegségeket. Napjainkban már számtalan orvosi kutatás, tanulmány erősíti meg, hogy civilizációs betegségeink többnyire lelki eredetűek (pszichoszomatikusak). Az elfojtott, romboló érzelmeink végül harcba szállnak a gazdatesttel és kíméletlenül betegségekhez vezetnek. Nyilvánvaló, hogy nemcsak spirituális vagy lelki "érdekünk", hogy ezeknek kihúzzuk a méregfogát, hanem a testi betegségek megelőzése, illetve gyógyítása érdekében is szükséges gyakorolnunk a megbocsátást.



Miért kellene megbocsátanunk?

"Miért is kellene egyáltalán megbocsátanom? Megsértett önérzetemben, beletaposott a lelkivilágomba, igazságtalan volt velem szemben, kihasznált és rosszindulatúan járt el!"- dohog a haragvó és neheztelő elme, a bennünk zsörtölődő kis én. Bár tudja és érzi, hogy így megmérgezte a múlt emlékeit, elrabolja a figyelmedet a jelen pillanatról (attól, ami igazán fontos!) és bosszúszomjával félelmetes jövő-képet állít eléd, de valójában élvezi ezt. Az egó a benned kavargó szégyenérzetből, dühből, védekezésből és támadásból, a bosszúszomjból táplálkozik. Bár azt hiszi, hogy végképp szakított ellenfelével, valójában pontosan ezekkel az érzelmekkel kovácsolja össze a sértőt- és sértettet egy szoros kapcsolatba. Te nem engeded el a múlt sérelmeit, rágódsz rajta, emészted önmagadat, újra- és újra felidézed a sértőt és a sértést, s ezáltal minden alkalommal erősíted ezt a romboló kapcsolatot. A testi-lelki károk pedig a Te számládra íródnak: súlyos árat fizetsz ezért.



Meg kell értened, hogy mindketten (Te és az ellen-feled) azt tettétek, amit akkori tudatossági szinteteken önmagatok számára jónak, előnyösnek és biztonságosnak véltetek. Nem a harag és ellenségeskedés kedvéért történt meg az incidens, hanem azért, mert a bennetek alattomosan megbúvó, a félelmekből táplálkozó kis én-etek összetalálkozott. S amikor két egó összetalálkozik, háború tör ki. Az egó sértett meg, s az egó sértődött meg; s így kovácsolt össze benneteket ellenségekké. Az egó a szenvedésekből táplálkozik, miközben testi és lelki beteggé tesz.





Engedd szabadon a romboló érzelmeket, hogy Te is szabaddá válj

Egy zen történet szerint egy izgága szamuráj türelmetlenül kutatta, hogy van-e mennyország és pokol. Egyszer hírét hallotta egy mesternek, türelmetlenül megkereste, és üvöltve kérdezte:

-Mondd csak, valóban létezik menny és pokol?

-Ki vagy te?- kérdezte a mester

-Szamuráj vagyok- felelte a harcos.

- S mondd: miért olyan az arcod, mint az őrültté?

A szamuráj erre igencsak feldühödött és kardot rántott, hogy egy csapással levágja a mester fejét. A kardcsörtetésre a mester fölnézett és halkan így szólt:

-Itt nyílik a pokol kapuja!

A szamuráj ekkor megértette az üzenetet és a kardját alázatosan leeresztette. A mester pedig így szólt:

-És itt nyílik a mennyország kapuja..



El kell engedned magadtól azokat a romboló érzelmeket, a dühöt, sértettséget, amelyeket megmételyeznek, és nem engedik, hogy a jelen pillanatában élj. Szabadon kell engedd azokat, hogy Te is szabaddá válhass.



Javaslom, hogy keress egy csendes, nyugalmas helyet és végezd el a megbocsátás gyakorlatát. Ne feledd, hogy az elme nem tesz különbséget a valódi tapasztalat és az elképzelés között, ezért amikor képzeletben megbocsátasz valakinek, akkor is elengeded a vele szemben érzett romboló érzelmeket. Végezd el ezt a gyakorlatot:



Lélegezz mélyeket, sóhajts nagyokat. Figyelmeddel pásztázd végig a testedet és hagyd, hogy testrészeid mélyen ellazuljanak. S amikor mélyen ellazultál, keresd meg emlékeidben azt az személyt, aki vádolsz, akivel szemben súlyos ellenérzéseid vannak. Képzeld magad elé és gondolatban kérj bocsánatot tőle, hogy haragudtál rá. Mondd el neki, hogy tudod: mindketten az egó tudatossági szintjén azt tettétek, amit akkor számotokra a legjobbnak és biztonságosnak véltetek. Most megbocsátasz magadnak és neki; baráti öleléssel: "Elfogadlak és szeretlek Téged olyannak, amilyen vagy. Megbocsátok magamnak és megbocsátok neked. Szabadon engedlek, mert így én is szabaddá válok"



Akár írhatsz egy levelet is. Egy olyan levelet, amelyben kiöntöd a szívedet, őszintén leírod, hogy mit érzel. Ne fogd vissza magad, akár oldalakon keresztül is ecseteld a benned zajló érzelmeket. Írd ki magadból ezeket, amíg megkönnyebbülsz! S ha megkönnyebbültél, akkor tépd össze a levelet, égesd el - megtetted, amit tenned kellett.



Van valami mágikusan felszabadító abban, ahogy megtanulod őszintén kimondani azt, hogy: "Bocsánat!". A benned dúló egó-harc elcsitul, megbocsátod önmagad és embertársaid gyengeségeit, elengeded a múlt kísérteteit és felszabadítod a jövőt, s így a jelen pillanatában szabadságot és örömet találsz. Átlépsz egy küszöböt és besétálsz a földi mennyország kapuján..

Forrás: http://ervinkery.blogspot.hu/2013/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A harmadik
  2015-12-28 14:00:08, hétfő
 
  Valamit kérnek tőled.
Megtenni nem kötelesség.
Mást mond a jog,
mást súg az ész.
Valami mégis azt kívánja: Nézd,
tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet.

Messzire mentél.
Fáradt vagy. Léptél százat.
Valakiért mégegyet kellene.
De tested, véred lázad.
Majd máskor! - nyugtat meg az ész.
És a jog józanságra int.
De egy szelíd hang azt súgja megint:
Tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet.

Valakin segíthetnél.
Joga nincs hozzá. Nem érdemli meg.
Tán összetörte a szíved.
Az ész is azt súgja: Minek?
De Krisztus nyomorog benne.
És a szelíd hang halkan újra kérlel:
Tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet!

Ó, ha a harmadik
egyszer első lehetne,
és diktálhatna, vonhatna, vihetne!
Lehet, elégnél hamar.
Valóban esztelenség volna.
De a szíved békességről dalolna,
s míg elveszítenéd,
bizony megtalálnád az életet!
Bízd rá magad arra a harmadikra!
Mert az a szeretet.

Túrmezei Erzsébet:
 
 
0 komment , kategória:  Túrmezei Erzsébet versei  
December 28. Aprószentek napja
  2015-12-28 11:36:19, hétfő
 
  Aprószentek napja a Krisztusért mártírhalált halt betlehemi kisdedek emlékünnepe, azoké, akiket Heródes a gyermek Jézus keresésekor megöletett.

Ez a nap egészségvarázsló nap. Mindenütt most adják a jószágnak a karácsonyi morzsát, a szakajtóból a búzát, rozsot meg a lucabúzát, hogy egészségesek legyenek egész évben. Baranyában vigyáznak, hogy ne egyenek babot ezen a napon, mert különben kelésesek lesznek. Az esős időtől is félnek, legjobban a gyermekeket féltik, mert himlősek lesznek mindazok, akik megáznak.

Doroszlón virgácsolásnak nevezték ezt az egészségvarázsló szokást. Leginkább a lányokat, az asszonyokat virgácsolták, miközben mondták: ,,Kelléses ne legyen az új esztendőbe!" A legények a lányoktól szalagot kaptak a virgácsra. A virgácsolás jutalma lehetett még sonka, kolbász, tojás, amit a kocsmában fogyasztottak el. Egyesek azt is mondták: ,,A boldog felivel adunk, hogy jobban nőj!"

Most sepertek ki először karácsony óta. Napkelte előtt végezték a söprést. Doroszlón, Székelykevén a ház körül is összesepertek, a szemetet pedig a gyümölcsfák tövére szórták, hogy a termés bő legyen, de ne lepjék el a férgek. A karácsonyi szakajtóban levő gabonából minden állat kapott.

Ha esett az eső, Csantavéren azt mondták, sok halott kisgyermek lesz. Részleges asszonyi dologtiltó nap lévén aprószentek napja, nem szabad mosni e napon.
forrás:hobbikert.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újévi kívánság....
  2015-12-28 11:06:04, hétfő
 
  Telefonhívás érkezik Istenhez:
- Halló, jó napot kívánok! Beszélhetnék Istennel?
- Jó napot! Kapcsolom!
- Jó napot, Lelkem! Figyelmesen hallgatlak!
- Uram, előttünk az Új Év! Kérlek, teljesítsd a kívánságaimat!
- Természetesen, mindent, amit kérsz! De előtte kapcsolom neked a kívánságokat teljesítő osztályt, igyekezz megérteni, milyen hibákat követtél el a múltban!

... Gépi hang a telefonban: ,,Kérem, várjon... azonnal kapcsolunk téged a kívánság osztály ügyfélszolgálatosával"

...Várom....

- Üdvözlöm! Mit szeretne megtudni?
- Jó napot kívánok! Engem az Úr átirányított önökhöz és mondta, mielőtt új kívánságaim teljesítését kérném, jó lenne meghallgatnom az előzőeket.
- Értem, egy pillanat...

... Megvan! Lelke minden kívánsága. Hallgatja?
- Igen, figyelem!
- Kezdjük a múlt évvel:
1. Unom már ezt a munkát! (teljesítve: ,,ez a munka megunva!")
2. A férjem nem figyelmes velem! (teljesítve: ,,nem figyel!")
3. Jaj, csak egy kevés pénzt kérek! (teljesítve: ,,pénzt - keveset!")
4. A barátnőim hülyék! (teljesítve: ,,hülye barátnők!")
5. Bármilyen kis lakás is jó lenne! (teljesítve: ,,a 10. emeleten a tető alatt, a tető beázik. Kértél: ,,bármilyent"!)
6. Ha lenne egy kis autóm! (teljesítve: van egy 20 éves kis Polski autód)
7. Jó lenne már szabadságra menni, bárhová, csak menni! (teljesítve: az anyóshoz a telekre, épp most szüksége van munkaerőre)
8. Senki sem ajándékoz nekem virágot! (teljesítve: nem ajándékoz!)
- Folytassam? Itt kb. egy évre való olvasni való van!
- Nem, nem, mindent megértettem! Visszakapcsolna a Teremtőhöz?





- Uram, mindent megértettem! Ezentúl minden gondolatomra odafigyelek, még a legcsekélyebbre is!

Kérem, csak pozitív gondolatokat küldj nekem! Kérlek, segíts megérteni, hogy Te mindig segítesz nekem és mindent teljesítesz! És most pedig szeretném alaposan átgondolni. Hívhatlak később?

... nevetés a telefonban...

- Természetesen kedvesem. Amikor csak akarod! Imáidban ne panaszkodjál az Istennek, hogy neked minden rossz. Azt gondolhatja, hogy te még nem tudod, mi igazából a ROSSZ, és megmutatja neked. Mondd az Istennek, hogy nálad minden jó, és te jól érzed magad! Akkor azt fogja gondolni: ,,Ej-ej, kedvesem, te még nem tudod, hogy mi az igazi JÓ" - és megmutatja
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Van élet a szakítás után-13 megszívlelendő jó tanács
  2015-12-28 09:53:45, hétfő
 
  Egy-egy hosszabb párkapcsolatot követően gyakran nem találjuk a helyünket, nem tudjuk, mit is tegyünk annak érdekében, hogy a "sebek" minél hamarabb gyógyuljanak, és a lelki békénk ismét helyreálljon.







Egyik nagyon jó barátnőm nemrég lépett ki a párkapcsolatából és próbáltam azon gondolkodni, hogyan tudom átlendíteni a kezdeti nehézségeken. Ekkor ötlöttek fel saját emlékeim az utolsó szakításomat illetően.

Mielőtt találkoztam a vőlegényemmel, közel 5 évig randizgattam valakivel, és mai napig úgy vélem, ha nem használtam volna ki a szingliség minden egyes percét,és nem hagytam volna elég időt arra,hogy csak úgy ?simán? önmagamra figyeljek és élvezzem ennek az állapotban minden pillanatát miután különváltunk,sohasem lettem volna képes találkozni azzal a személlyel,akivel el tudtam volna képzelni az életem.

Nos, az alábbi gondolatok, tanácsok a saját tapasztalataimon alapulnak (és bátran állítom, működnek!!!!), sokat segítettek abban,hogy újra azt érezzem: teljes,egész ember vagyok,és készen állok egy új kapcsolatra.





1.Ne aggódj és görcsölj a következő kapcsolatodon-egyszerűen engedd el!

Összpontosíts saját magadra, hiszen a boldogságod nem másoktól és a külső körülményektől függ, hanem Te vagy az egyetlen, aki ezt megteremtheted!!!



2.Kövesd az álmaidat és töröld el a korlátaidat!

Szervezz magadnak egy álomrandit, vagy menj el egy rég áhított utazásra, túrára. Akár egyedül mész , akár a barátoddal, barátnőddel, megtapasztalod majd, milyen jó érzés elvárások, valamint stressz nélkül csak élvezni az utazást,é sa jó dolgokra koncentrálni.



3.Randizz, találkozz egy olyan emberrel, akivel alapesetben sohasem tennéd!

Amikor kizárólag csak arra koncentrálsz, hogy olyan emberrel randizz, aki ,,tutira" az eseted, elszalasztasz számos olyan nagyszerű egyéniségekkel való találkozást, akik ezerszer többet érnek a képzeletünkben életre keltett ideálok.

Ha nem mondtam volna ,,igent" annak a fiúnak a randi meghívására, aki sortot viselt szandállal és térdzoknival, akkor most nem csillogna az eljegyzési gyűrű az ujjamon..;)



4.Készíts boldogság-leltárt az életedben!

Csinálj egy listát az arról a 10 dologról, ami az elmúlt időszakban igazán boldoggá tett az életedben. Ez lehet egy élmény, egy tapasztalat, vagy akár emberek... (kivéve az exedJ )

Válassz ezek közül egyet és találj módot arra, hogy ismét megéld a jelenedben. Megjegyzem, az érzés felülmúlhatatlan, és feltölt energiával már csak a sikerélmény a vizualizációja is!



5.Személyesítsd meg a lelked, lépj kapcsolatba belső Éneddel!

Viccesnek tűnik első hallásra, de egyik barátom a saját lelkét egy pit-bullhoz hasonlította, hiszen ők szeretnivalók, lojálisak és mindig kiállnak a saját maguk igazáért.

Az enyém Goldie Hawn...mert ki ne szeretne Goldie Hawn-hoz hasonlítani?



6.Tanulj valami újat!



Iratkozz be egy nyelvtanfolyamra, kezdj el grafológiát tanulni vagy épp egy kreatív lakberendező kurzust. Morbid kissé, de tanulj meg kötni J,engem hihetetlen módon kikapcsol,és nem is tudok eközben másra koncentrálni.

Ne feledd az önmegvalósítás egyik legnagyobb titkát : Örömet,élvezetet találni abban, amit éppen csinálsz!!!



7.Viselj fényvédőt, igyál elég vizet, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, és aludj eleget!

Életszerű tanácsok az Édesanyámtól...több évtizedes tapasztalattal a háta mögött. Fogadd meg.



8.Írj, posztolj szeretetteljes üzeneteket, feljegyzéseket saját magadna!

Szép vagy..szeretlek...csodálatos vagy...és bátran rakd ki a lakásodban különböző helyekre. Nekem erre a célra színes (pink, zöld, kanárisárga) post-it papírjaim vannak, imádom őket. J

Ha pedig bárki észrevenné ezeket, gondolkodás nélkül vágd rá: a sráctól kaptad, akit a nyelvtanfolyamon ismertél meg...



9.Tedd színessé a világot Magad körül!

Fesd a falad akár rózsaszínűre, élénkre, vidámra, vásárolj csupa csajos dolgot,vagy épp rakd ki a hálószobádban a tinikori bálványod rég elfeledett poszterét.

Mindeközben gondolj arra-ha már kapcsolatban vagy, mindezt nem teheted meg (vagy némi ellenállásba ütköznél;)



10. Köss új barátságokat, találkozz élettel teli, pozitív emberekkel!

Kirándulj sokat, tölts sok időt a szabadban. Egyszerűen csak élvezd a pillanatot, az új ismeretségek adta új lehetőségeket.



11.Száműzd a szomorúságot az életedből!

Nem bírod fölvenni, hordani a kedvenc pulcsid, mert emlékeztet az exedre? Adományozd oda egy jótékonysági szervezetnek. S hogy mitévő légy a tőle kapott szerelmes levelekkel, amiket írt neked? Égesd el őket egy kandallóban, vagy épp a tűzhelyen, és süss rajta csokis kekszet ;)

Már maga a csokis keksz gondolata is megszabadít a nemkívánatos szomorúságtól.



12.Szervezz egy könnyed partit, vacsorát a kedvenc ételeiddel és zenéiddel!

Mi a 10 kedvenc ételed? Állíts össze egy menüt belőlük.

Mi a 10 kedvenc zenéd? Tekerd föl a zenét, és táncolj!



13.Mindennap tegyél valami jót elsősorban Önmagadért, valaki másért, és a világért!

Ne gondolj egyből ,,óriási" dolgokra, apró tetteknek is van értékük!

Meg fogod tapasztalni: minden egyes nap fel fog tölteni új élettel, energiával. Újra érzed majd, hogy élsz, lélegzel, egyszerűen vagy, és létezel!!! Tökéletesen készen állva a következő kapcsolatodra...



Soha ne feledd: Nagyszerű vagy, megismételhetetlen, és megérdemled a boldogságot!



Fordította: Lázár Judit

Forrás: http://hellogiggles.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy párkapcsolatban szembefordított tükrök vagyunk egymásnak
  2015-12-28 09:52:24, hétfő
 
  Ezoterikus körökben divatos "visszatükrözésnek" nevezni az írásomban elemzett lelki folyamat cselekményét - egy szerepcserével és nézőpontváltással megfordítjuk a pszichológia által "kivetítésnek" nevezett én-védelmi reakciót, és a másik ember által erre adott választ. A játszmázásról van szó, amit párban szoktunk játszani és akár nemzeti sportként is űzhetnénk, vagy akár bajnokságot is rendezhetnénk belőle!

Mondjuk, vitába keveredek valakivel, és mélyen negatívan megérint valamilyen megnyilvánulása. Ekkor ahelyett, hogy megkeresném magamban a rossz érzésem okát, védekezésképpen rávetítem azt a másikra, majd a "tükrözőt" azzal vádolom meg, hogy szándékosan hoz ilyen állapotba... és nagyon haragszom rá! Ugyanakkor a társamat szintén idegesíti az, amit én képviselek és tükrözök felé, mert az egymást kiegyensúlyozó, öntudatlan hiányosságok párban találják meg egymást. Amit bennem lát meg önmaga "árnyéka" helyett, azzal vitatkozik, játszmázik, én pedig vele, és így oda-vissza.



Szembefordított tükrök vagyunk egymásnak.



Amikor elkezdem, vagy bevonódok egy ilyen játszmába - a ,,tükörkép" zavaró érintésétől bekövetkezett energiahiányos állapotomat próbálom helyreállítani. Ez nyilvánul meg egy támadó, kontrolláló, vagy önsajnáló, figyelmet kimanipuláló, őszintétlen viselkedésben. Játszmázásnak hívják, és egy olyan tudatossági szintre jellemző, amikor még igen gyenge az önismeret, és az elfojtás, tagadás és kivetítés a legjobban bevált én-védelmi mechanizmusok.

Ha két ilyen kivetítős, visszatükrözős egós ember egymásra talál - vég nélküli, önfenntartó üzemmódban képesek játszmázni egymással. (Ki mit gondol, vajon hogyan találunk élettársként egymásra?) S a kettejük közötti háborúnak csak akkor szakad vége, ha az egyik teljesen kimerül, vagy felülkerekedik a másikon. Általában mindig a hangosabbnak, a dominánsabbnak van ,,igaza", de mindig a ,,szűkebb" keresztmetszet (tudatossági szint) győzedelmeskedik ideiglenesen, pontosan azért, mert kevésbé tud befogadó lenni. Ezért még elszántabban védelmezi a saját ,,igazát", vagyis az adott azonosulásával definiált önmagát. Egyfajta ,,ki a szűkebb, rugalmatlanabb és erősebb" verseny kezdődik az alullicitálásban, ahol csak ,,alulról" lehet győzni. Ritka és szerencsés eset, ha egyikük felismeri, hogy mit művel és önként lép ki belőle. Ez jelentené önismereti fejlődésében azt a minőségi ugrást, amikor meghaladja önmagát és kinövi ezt a sok kölcsönös szenvedést és energiavesztést okozó én-védelmi mintát. Minden spirituális törekvés, ami ezt a fordulópontot megelőzi - koraszülött, több kára, mint haszna származik önmagunk és mások számára egyaránt.

Nehéz tetten érni magunkban, mert a játszmázás lehet egészen csalóka is - azt hiszed, hogy veled teszik, holott te magad teszed a másikkal, és viszont... Önismeret? Ezen a szinten jellemzően még nincs, vagy csak nagyon elméleti jellegű, de jogosnak vélt indulatok, fájdalmak és bosszúvágy annál inkább tolonganak. Sajnos még később is, már komoly önismerettel rendelkezve is bele lehet csúszni észrevétlenül. Ha kevés önismerettel, de annál nagyobb ezoterikus lelkesedéssel próbál meg valaki belelátni a ,,tükrözősdibe", számára ott kezdődik az őrület, hogy akkor most melyik tükörkép a valódi? Ugyanis tükröt lát a tükörben... melyik a kiinduló, vagy melyik az elsődleges? Magyarabbul, ki kezdte el a kapcsolatban a háborgást anno? Mert, hogy az ember ,,ős-elégedetlennek" született, azonban valahol a fejlődésnek is ez a motorja...

Az egymással pajzsként szembe fordított ,,tükrök" végtelen mélységben tükrözik oda-vissza magát az elindító hibás reakciót, amihez persze a ,,játszótárs" tudatalatti kiegyensúlyozatlanságai is hozzávegyülnek. De nem érnek el a ,,tükröket tartókig", nem tudatosulnak egyik oldalon sem, így senki nem tanulhat belőlük semmit. Ha csak a ,,tükörkép tükörképét" vélem igaznak (vagyis ragaszkodom a saját sértett ,,igazságomhoz"), akkor nem láthatom meg a másik által ,,közvetített" tökéletlenségemet, mert pajzsként használom az általam akaratlanul, tehát nem tudatosan tartott/képviselt tükröt (a saját hibás reakciómat) a másik felé!

Ezzel nem csak magamat, de a társamat is megfosztom a lehetőségtől, hogy felismerjük önmagunk hiányosságait a másikban. És a játszma vég nélkül folytatódik, akár egy évekig elhúzott TV-sorozat, amelynek valóban az emberek közötti játszmázás a nemes megihletője... Ezért szeretjük nézni, ezért készítenek ilyet a kereskedelmi televíziók, hogy a reklámot is be lehessen etetni általuk velünk. Pedig a kölcsönös tükrözés önismereti szempontból kitűnő tanulási lehetőség lenne, de ameddig nem tudatosul, nagyjából annyit ér a személyiségfejlődésben, mint az önkielégítés az utódnemzésben.

Gyanítom, hogy nem volt könnyű követni az írást és beleélni magunkat a problémába... Pedig pontosan ezt csináljuk nap, mint nap egymással - ott sem vesszük észre, ott sem értjük meg, ezért itt sem könnyű megérteni. Sajnos, önmagunkat komoly spirituális szinteken járóknak hívő, együtt élő társak, barátok közötti kapcsolatokban is rendre előfordul, hogy önmegismerés helyett, mondjuk spirituális gőgből/féltékenységből védekezésre/támadásra használjuk szándékosan, vagy öntudatlanul ezt a visszatükrözést... Ez az, aminek semmi értelme nincs, ami csak kölcsönös hárítás, elbeszélés egymás mellett, és amiből soha semmilyen fejlődés még nem született.

Amire a figyelmet fel szeretném hívni, hogy sokkal egyszerűbb megfogni és megszüntetni ezt az önismeret-hiányos reakciót, ha nem tükrözésként viszonyulunk hozzá, hanem meghagyjuk az eredeti, pszichológiában használt fogalmában - önmagunkból kiinduló kivetítésnek fogjuk fel. Így lesz nagyobb a felelősség felvállalásának esélye. Sokkal könnyebb tudatosan "nem kivetíteni" - észrevenni és megtalálni az elégedetlenségünk okát, mint közvetetten (még egy fölösleges lépcsőt beiktatva) a tükörképből rájönni, hogy mire szoktunk "bekattanni, ugrani, liftezni", és hogy az a dolog ráadásul bennünk van. Az önismereti kutakodásnak végül is ez lenne a lényege. Aztán később lehet a tükrözést is tudatosan alkalmazni, ellenkező irányultsággal - szándékosan, segítő szándékkal és mértékkel "tükröt tartani" valaki másnak, például a Társunknak Vajon nem ilyen dolgokról kellene tanulnunk már iskolás korunktól fogva, hogy a kapcsolati kultúránkat élhetőbbé tegyük?

Végezetül egy kis összefoglaló a lényegről, amit valaki már korábban megírt, mert én is a neten találtam, csak kiegészítettem:

1.Minden kapcsolatában, minden reakciójában mindenki önmagából kiindulva nyilvánul meg - ítéli meg a másikat, alkot véleményt a világról és a benne történtekről.

2.Mindaz, ami másokban zavar, másképpen tudom vagy csinálnám. dühössé tesz és megváltoztatnám - az önmagam rejtett hiányossága, féloldalas tudása, elfojtott egyensúlytalansága és fényre törekvő árnyéka! Minden, amit kritizálok a másikban, ami ellen harcolok és elfogadhatatlannak tartok - az feldolgozatlan bennem és dolgom van vele, hogy ne vetítsem másokra!

3.Mindaz, amit egy másik személy kritizál rajtam, harcol ellene, elfogadhatatlannak tart és meg akar változtatni bennem, és ha ez engem sért, bánt, negatívan érint - az még nincs feldolgozva, nincs megoldva bennem! Ilyenkor az egóm működési mintái és fontos azonosulásai sérülnek, amelyeket tagadással és a másik devalválásával, vagy hiteltelenné tételével próbálok védelmezni.

4.Minden, amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene és meg akarják változtatni bennem, de ha ez engem nem tud bántóan érinteni - akkor ez az ő problémájuk, feldolgozatlanságuk, tökéletlenségük, amelyet kivetítenek rám, mert önmaguk nem tudnak, még nem mernek szembenézni vele.

5.És minden, amit a másikban szeretek, vagy el tudok fogadni - az önmagamban is megvan. Magam is átéltem, megértettem és befogadtam, és szeretem, mint a saját személyiségem letisztult és beintegrálódott részét, melyet felismerek a Másikban, mert az egylényegűségünk mutatkozik meg benne. Hasonló tudatszintek hasonló értékei kedvelik egymást.

6.Megszakítani a kört csak önmagam kitisztításával, a saját árnyékos részemmel való szembenézéssel lehet! Nincs más út, nincs más lehetőség - legfeljebb némi külső rávezető segítség. De a feladat és munka a mienk! Ez meglehet, hogy olyan változást hoz a kapcsolatban, amit a társam nem tud követni és lehet, hogy szétválás lesz belőle. De megvan az esély arra, hogy a magam változása benne is hasonló változást idéz elő, hiszen egyedül nem lehet játszmázni.

Még több írást a játszmázásról a www.akivagyok.hu oldalon, az Energiaszerző játszmák tréning alatt találsz, ahonnan jelentkezni is tudsz egy ilyen kivetítést tudatosító tanfolyamra.

Forrás: B Kovács Zoltán

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
25 pozitív mondat a szeretetről és a párkapcsolatokról
  2015-12-28 09:50:33, hétfő
 
  A szerelem, a szeretetre vágyás mindig is az emberek érdeklődésének középpontjába tartozott. Tinédzserek, felnőttek, de még az idősebb generáció körében is a leggyakoribb téma a szerelem, a párkapcsolat, a házasélet, mert egyszerűen a párválasztás meghatározza a jövőt, a következő, akár 20-30 évet is.



Az, aki két kézzel, görcsösen ragaszkodik a szerelemhez, és mindent képes lenne feláldozni egy kapcsolatért, például egy olyan emberért, aki kihasználja, annak elsősorban magát kellene elfogadnia, megszeretnie, mert enélkül nem fog működni a dolog. Ha ez nem sikerül, akkor ehhez hasonló mondatok következnek:“Nem vagyok elég jó hozzá!", “Ő jobbat érdemel nálam!"

Ha a következő 25 pozitív kijelentéseket ismételgetjük magunkban, vagy akár hangosan, máris pozitívabban láthatjuk az életünket, a saját énünket, és ez magabiztosságot ad. Louise L. Hay szerint ezek a kijelentések akkor működnek a legjobban, ha azt tükör előtt mondjuk magunknak.

1. “Kérdés magamnak: Hogyan szerethetném jobban azt az embert, akit a világon a legjobban imádok?"

2. “A szeretet szemével tekintek a világra, a történésekre. És szeretem, amit látok."

3. “Szeretem a boldogságot! Nem ragaszkodom görcsösen többé a szeretethez, szerelemhez. Engedem, hogy a megfelelő időben és térben rám találjon."

4. “A szerelem és a szeretet minden kis zugban, sarokban ott rejtőzik. A boldogság minden porcikámat átjárja."

5. “Azért születtem erre a földre, hogy megtapasztalhassam a szeretet, a szerelem varázsát, és hogy ezt megosszam másokkal is."

6. “A párom az életem szerelme. Mindent imádunk egymásban."

7. “Az élet egyszerű! Azt kapom vissza, amit én is adok másoknak. Ma szeretetet kap tőlem mindenki."

8. “Boldoggá tesz a szeretet, amelyet mindennap megtapasztalhatok."

9. “Befogadom a szeretetet, a szerelmet, a romantikát. Az életem részévé teszem ezeket a pozitív előjelű érzéseket."

10. “Nyugodtan nézek a tükörbe, mondván: Szeretlek, igazából elfogadlak!"

11. “Megérdemlem azt, hogy szeressenek, hogy értékeljenek, és hogy törődjenek. Nekem is jogom van a boldogsághoz, örömhöz."

12. “A szeretetnek rendkívüli ereje van. A szeretet elhozza a békét a földön."

13. “A szeretet mindenütt ott van."

14. “Szeretet veszi körül a szívemet. Minden rendben van!"

15. “A szívem készen áll arra, hogy szeressék. Mindenkihez a szeretet nyelvén szólok."

16. “Fantasztikus párom van, boldogok vagyunk, békességben élünk egymással."

17. “Mélyen a szívemben mindig is lobogni fog a szerelem lángja, sosem engedem kialudni."

18. “Örömökben gazdag, boldog pillanatok sorozatát élem át a párommal, aki igazán szeret engem."

19. “A szeretet a legfontosabb az életemben, és tudom, hogy ez az erős érzés minden ajtót kinyit."

20. “Gyönyörű vagyok, és mindenki szeret. Mindenhol a szeretet kísér, amerre járok."

21. “Biztonságban érzem magam a párkapcsolatomban, és én is igyekszem minél több szeretetet adni a szerelmemnek."

22. “Olyan embereknek tetszek, akik úgy szeretnek, ahogy vagyok. Mindig megbízható párra találok."

23. “Nagyon hálás vagyok azért a sok szeretetért, amit az életben kapok."

24. “A hosszan tartó szerelem beragyogja az egész életemet."

25. “Szeretem és elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok."



Mikor rendben vagyunk magunkkal, akkor rendben vagyunk másokkal is. Egy boldog, kiegyensúlyozott ember mások számára is vonzó. Az első komoly párkapcsolatot saját magunkkal kell kialakítanunk. Amennyire szeretjük magunkat, olyan mértékben fognak szeretni bennünket is. Ezért törekedjünk minden percben a jó dolgokra, amelyek feltöltenek bennünket.

Forrás: http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 169 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 169 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 422
  • e Hónap: 3171
  • e Év: 40919
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.