Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 102 
Cink
  2012-10-31 10:34:00, szerda
 
  Testőrünk,a cink

Az amerikai Clevelandi Egyetem új vizsgálata alapján kimutatták, hogy napi kb. 100mg cink bevétele a nátha időtartamát 7,6 napról 4,4 napra csökkenti. A Texasi Egyetem kutatói már 1984-ben
hasonló eredményre jutottak.

Azon betegek, akik napközben két óránként egy-egy (23mg-os) cink tablettát kaptak, egy hét múlva 86%-ban egészségesek voltak, míg azoknál, akiknek cink nélkül kellett boldogulniuk, ez az arány mindössze 46%-volt.

Ahhoz, hogy a cink a teljes hatását ki tudja fejteni, a tabletta szedését már a betegség első tüneteinek megjelenésekor el kell kezdeni. A mennyiség is fontos. Naponta 4*25mg vagy 2*50mg alatt nincs látványos hatása. Akik ennél kevesebbet szednek, nem éreznek különösebb hatást.

A tudósok most próbálják megfejteni ezt a hatást. Tudjuk, hogy a cink erősíti az immunrendszert, de valószínűleg ez mellett meg is támadja a náthát okozó rhinovírust, és zavarja annak osztódását.

A cink ellenőrzi és irányítja az anyagcsere-folyamatokat és közel 70 enzim megfelelő működését szabályozza. Nélkülözhetetlen a kisgyermekek növekedéséhez és az egészséges spermiumok termeléséhez, szükséges az immunrendszer működéséhez és a sebgyógyuláshoz. Szerepe van a jó látás, szaglás és ízlelés fenntartásában, és létfontosságú az inzulin felszabadításához. Részt vesz ártalmas fémek (kadmium, ólom) semlegesítésében. Egyes kutatások szerint a férfiakat érintő potenciazavar krónikus cinkhiánnyal magyarázható. Gyógyítja a pattanásos bőrt, csökkenti a megnagyobbodott prosztata okozta tüneteket

A cinknek különleges hatása van az emberi immunrendszerre, és nem helyettesíthető más nyomelemmel. Minél kevesebb a cink az ember szervezetében annál gyengébb vagy gyengébb lesz az immunrendszere. A cink serkenti a lymphocyták és a phagocyták termelődését és működését. A phagocyták szerepe, hogy egyesül a mikróbákkal és az idegen anyagokkal és káros hatásuktól megszabadítja azokat.

A cink természetes forrásai: osztriga, tenger gyümölcsei, búzacsíra, tökmag, olajos szardínia, rákkonzerv, sertésbélszín

Optimális mennyiség:

felnőttek:10-20 mg /nap
terápiás céllal:20-45mg /nap

A biztonsággal szedhető legnagyobb mennyiség hosszú távon napi 15 mg, rövidtávon napi 50 mg. Mindenfajta cinkkiegészítőt étkezés közben kell bevenni, hogy ne okozzon émelygést. A cinkkiegészítő ajánlható az 55 évnél idősebb férfiaknak, akiknek jóindulatú prosztatanagyobbodása van, az influenzásoknak, az egyoldalúan táplálkozóknak, az ekcémától, aknétól szenvedőknek.

A sportolóknak az átlagosnál több cinkre van szükségük az izzadással járó veszteség, ill. a megnövekedett zsírsav- és vasanyagcsere miatt is.

Hiánytünetek:

- száraz, érdes bőr
- ekcéma
- gyakori fertőzéses megbetegedés
- étvágytalanság
- lassú növekedés gyermekkorban
- a nemi érés késése
- lassú haj- és körömnövekedés
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Brokkoli
  2012-10-31 10:32:28, szerda
 
  (Brassica oleracea)

Feltehetőleg Olaszországból terjedt el, napjainkban pedig nagy népszerűségnek örvend az USA-ban és Nyugat-Európában. Magyarországon csak az utóbbi 20 évben terjedt el. Szezonja novembertől március
ig tart. Közeli rokona a karfiol és a fejes káposzta. A brokkolit mai formájában 300-400 éve ismert.

Általánosan javallt:

* ízületi gyulladásra
* vérszegénységre
* fáradékonyságra

Brokkoli élettani hatása:

Tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, vasat, folsavat, kalciumot, foszfort, káliumot, glükozinolátokat, rostot és fehérjét. Kiemelendő továbbá a benne lévő tokoferol ( E vitamin), niacin, pantoténsav, B1- és B2-vitamin is. A brokkoli kitűnő C vitamin-, folsav- és béta-karotin-forrás. Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban. Nagy mennyiségben tartalmaz klorofillt.

A brokkoliban található úgynevezett izoticianátoknak nevezett fitovegyületek gátolják a pajzsmirigy túlzott hormontermelését. Ennek a tulajdonságának köszönhetően segíthet a Basedow-kór (Autoimmun pajzsmirigy-túlműködési zavar) gyógyításában. A magas antioxidáns hatású glutation tartalmánál fogva jótékonyan hat az ízületi gyulladásban szenvedőkre is. Továbbá hatféle olyan vegyület található benne, amely csökkenti a vérnyomást. Jótékonyan hat a vérre, növeli az energiát. Segít a vérszegénység és a fáradékonyság leküzdésében, jót tesz a szívnek és a vérkeringésnek.

Antioxidáns és rákmegelőző hatású. Kutatások bizonyítják, hogy a brokkolinak a többi káposztafélével együtt jelentős szerepe van a rákos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben. Könnyű emészthetősége miatt érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan fogyaszthatják.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Csontritkulás
  2012-10-31 10:15:23, szerda
 
  Korunk betegsége: a csontritkulás
**************************

A csontritkulás kialakulásában szerepet játszó tényezőket két nagy csoportra oszthatjuk. Egyfelől léteznek a befolyásolhatatlan faktorok: a genetika, az idősebb életkor, a női nem, valamint az europid emberfajta (nagyrassz). Másfelől vannak befolyásolható tényezők, amelyek hatást gyakorolnak a csont egészséges
fiatalkori és kora felnőttkori fejlődésére, illetve amelyek segítenek fenntartani a csontok anyagcseréjét a későbbi életszakaszokban is. Az általunk befolyásolható, legfontosabb tényezők közé tartozik a helyesen összeállított étrend (kalória és tápanyag szempontjából), a megfelelő mennyiségű kalcium- és D-vitamin-bevitel (egy életen át). A hangsúlyt a gyermekkorra, a terhesség és a szoptatás időszakára, az emberi élet aktív korszakára, valamint a változókor időszakára kellene fektetni (tehát tulajdonképpen az egész életre szól). Felettébb fontos a dohányzás mellőzése, a korlátozott kávé-, alkohol- és foszfátbevitel, legyen az akár üdítőital, akár étel alkotórésze.

Alcsoportok, befolyásoló tényezők

A csontritkulás orvosi szempontból lehet elsődleges (nőknél ez sokkal gyakoribb, és az ösztrogén védelmi funkciójának elvesztésével áll összefüggésben a menopauza időszakában, férfiaknál pedig az előrehaladott kor okozza a betegséget), illetve másodlagos (bizonyos betegségek vagy gyógyszerek hatására alakul ki).
A csontanyagcserét hátrányosan befolyásoló betegségek közé tartozik a pajzsmirigy és a mellékpajzsmirigy túltengése, a krónikus máj- és vesebetegségek, egyes vérbetegségek, a reumás ízületi gyulladás, az idő előtti menopauza, az alacsony ösztrogénszinttel járó állapotok, mint pl. a magas prolaktinszinttel együtt jelentkező, rendszertelen menstruációs ciklus és végül, de nem utolsósorban a beteg mozgását korlátozó megbetegedések.
A csontritkulás szempontjából kockázatos gyógyszerek közé tartoznak elsősorban a kortikoidok (prednisolon, dexametazon), a véralvadás-csökkentő gyógyszerek (heparin, warfarin), az immunszuppresszív hatású orvosságok, a tiroxinnal (pajzsmirigy-hormon ) folytatott, hosszan tartó kezelés, valamint egyes fogamzásgátlók, amelyek az ösztrogénszint csökkenését idézik elő. Az utóbbiak különösen akkor lehetnek ilyen hatással, ha a csontváz fejlődésének időszakában szedik őket.

Hogyan kezeljük a csontritkulást?

A hagyományos gyógymód alapja a kalciumadagolás: naponta 500-1000 mg (kalcium-karbonát vagy -citrát). A probléma az, hogy minél idősebb valaki, annál nehezebben szívódnak fel a szervezetében ezek az anyagok, és bevitelük olykor emésztőszervi panaszokhoz vezet.
A következő intézkedés a D-vitamin adagolása, napi 400-800 NE adagban. A változókoron átesett hölgyek esetében, akiknél a csontritkulást az ösztrogénszint csökkenése idézte elő, hormonpótló kezelést alkalmazhatnak, amely rendszerint hatékony, ám megvannak a maga hátrányai (elsősorban a szív- és érrendszeri betegségek megnövekedett kockázatáról van szó). A csontsűrűségre előnyösen hat a parathormon is (a mellékpajzsmirigy által termelt hormon), anabolikus adagolásban, valamint egyes stroncium sók és a növekedési hormon. Ezek az anyagok egyelőre vizsgálati szakaszban vannak, és csak kijelölt gyógyító intézményekben alkalmazhatják őket, ahol a csontritkulás súlyos és bonyolult eseteit kezelik.

Alternatív gyógymódok

Kíméletes alternatívát jelentenek és csökkentik a gyógyszerek olykor súlyos és nem kívánt hatásainak kockázatát.
Bioinformáció: gyógynövény koncentrátumok alkalmazása, amelyek erősítik és regenerálják a vesét, illetve a veseműködés befolyása alatt álló egyéb szöveteket (csontok, fogak, haj).

Csak tiszta vizet szabad fogyasztani, semmiképpen sem szén-dioxiddal dúsított vagy más módon utókezelt italokat.

Hasznos lehet az akupunktúra, a mágnesterápia és a biorezonancia alkalmazása. Ezek a terápiák a szervezet "elhangolódott" működését hivatottak helyreállítani. Nagy előnyük, hogy mellékhatás mentesek.

Mivel tudjuk, hogy a bőrön keresztül az anyagok nem csupán kiválasztódnak, de remekül fel is szívódnak, érdemes ezt a jelenséget kihasználni, és különböző fürdők segítségével ásványi anyagokat juttatni a szervezetbe. - Balneoterápia

Mindmellett fontos szerepet játszik a rendszeres mozgás is, amely alapvető fontosságú a csontok mikroarchitektúráját illetően a csontritkulásra hajlamos területeken. Fontos továbbá a mozgásszervek megfelelő használata is, ennek segítségével ugyanis elkerülhetők a sérülések. Klinikai tanulmányok bizonyítják, hogy ebben kiváló segítséget nyújt pl. a tai-chi

Végezetül elmondható, hogy a csontritkulás olyannyira gyakori és következményeit tekintve súlyos betegség, hogy a megelőző intézkedések alkalmazása egészen gyerekkortól kezdve az aggkorig mindenki számára csak kifizetődő lehet. A jutalom mindezért annak a reális esélye, hogy idős korban is aktív és kiváló minőségű életet élhetünk.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Karfiol
  2012-10-31 10:12:56, szerda
 
  A karfiol kiváló tápanyagforrás:

Igen gazdag C-vitaminban, vitamintartalmát mélyhűtött állapotban is megőrzi. Ha valaki energiaszegény étrendet folytat, vagy cukorbeteg, jó barátja lesz a karfiol, hiszen alacsony az energiatartalma, elenyésző a szénhidrát-tartalma, de sok benne az ásványi só, az élelmi rost, kéntartalmú összetevői megvédik a szervezetet egyes betegségekkel, például a bélrák kialakulásával szemben.

Kiváló húspótló is

A karfiolt fogyasztásának számos módja van. Népszerű húspótlóként, rántott vagy sült formában, de egytálételként, darált hússal keverve is: sokak kedvence a rakott karfiol. Nagyon finom a karfiolos leves, melyet hagyományos módon, de tejföllel ízesítve is készíthetünk. Lehet része salátáknak, ha előtte megpároljuk. Savanyúságként is fogyasztható. Nem sok ellenjavallata van, de ne fogyasszák azok, akik emésztőrendszeri megbetegedéssel küzdenek, mivel a karfiol magas rosttartalmú, ezért könnyen puffadást okoz.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Feltaláltuk a rák ellenszerét!
  2012-10-30 19:56:39, kedd
 
  Feltaláltuk a rák ellenszerét!

PÉCS - Megtörtént a csoda! Pécsi tudósok megtalálták azt a gyógymódot, amellyel gyógyítható a rettegett betegség, a rák. A szert a betegek infúzió formájában kapják majd, de a rémséges mellékhatások nélkül győzhetik le a kórt. A tervek szerint hamarosan embereken is kipróbálják az új eljárást.
Hirdetés
Közel száznyolcvanezer ember életét mentheti meg csak Magyarországon
dr. Kulcsár Gyula felfedezése. A pécsi biokémikus csapatával feltalálta a rák ellenszerét. A kutató az emberi testben található molekulákban bukkant rá a halálos kór gyógyszerére.

Dr. Kulcsár Gyula épp az új szert vizsgálja


- Abból indultunk ki, hogy az emberi szervezetnek kell legyen saját védekezőrendszere a rák ellen, hisz ha ilyen nem létezne, akkor mindenki daganatos beteg volna. Nyolcvankilenc molekulát vizsgáltunk, és ebből megtaláltuk azt a tizenhatot, amely gyakorlatilag elpusztítja a rákos sejteket - kezdte a biokémikus.

De hogyan gyógyítanak ezek a molekulák? Egy normál sejt csupán annyit vesz föl a bejuttatott molekulákból, amennyire szüksége van, ám a rákos sejtek szinte magukba szívják a ,,csodamolekulákat", amelyek szó szerint felzabálják az elfajzott sejteket. A molekulákból készített infúziót eddig a rák tucatnyi típusán tesztelték.

- Elvileg mindenféle rákot gyógyít, az eddigi tesztek során gége-, méhnyak-, mell-, máj- és végbélrákos, valamint leukémiás és limfómás beteg állatokat gyógyítottunk meg - sorolta Gyula. Az eljárás csodája a természetességben rejlik.
A daganat minden egyes sejtjét 16 molekula veszi körbe, és elpusztítja


- Mivel nem kémiai, hanem az emberi szervezetben megtalálható természetes molekulákról van szó, így a kezelésnek nincs mellékhatása, a bejuttatott anyag nem károsítja az egészséges sejteket. A tesztek alapján hatékonysága ugyanolyan, mint a kemoterápiáé, viszont a beteg nem szenved a kezelést kísérő mellékhatásoktól - magyarázta a feltaláló. A csodaszer másik hatalmas előnye, hogy végleges gyógyulást ad a betegeknek.

- A kémiai anyagok kezelésének hátránya, hogy a rákos sejtek felismerik, hogy nem természetes anyagokkal bombázzák őket, és ellenállóvá válnak, emiatt később áttétek alakulnak ki. Ez az infúzió viszont az összes rákos sejtet megöli - tette hozzá Kulcsár Gyula. A gyógyszer kísérleteinek anyagát még idén benyújtják az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek, és a tervek szerint hamarosan kipróbálhatják embereken is.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Almasüti
  2012-10-30 08:58:56, kedd
 
 
1,5 kg almát meghámozunk, cikkekre vágunk és kicsumázunk. A cikkeket vékonyan felszeleteljük. Egy tálban habosra felverünk 4 tojást 1-2 kanál édesitővel (pl. nyírfacukor)és hoozákeverünk még 3 kanál kókuszreszeléket, egy nagy marék mazsolát és 1 kávéskanál szódabikarbónát. Ízesítsük fahéjjal, vaníliával. Keverjük mindezt az almához. Kis tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit még vékonyan kikent (olívaolajjal, vajjal, kókuszzsírral - ami akad otthon) kis tepsibe öntjük, és lapítsuk le. Nagyon laza a massza, de ez nem baj, mert a sütés során a tojás térfogata megnő, elkeveredik az alma nedvességével, a szódabikarbóna is segít, hogy emelkedjen a tészta picit és így az egész összeáll.
Aranybarnára sütjük 180 fokos sütőben kb. 45 percig. Akkor jó, ha a tetejét óvatosan megnyomkodva szilárd tapintású. Langyosan szeleteljük fel és tálalható is.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Ricinusolaj
  2012-10-30 08:56:17, kedd
 
 
Annyi jót hallottam a régen rettegett ricinusolajról, - székrekedés esetén kellett kanalazni ezt a rettenetes ízű olajat - de most egy más megközelítésben írok róla. A ricinusolaj ugyanis alkalmas az emberi haj
és szempilla, szemöldök - növekedésének serkentésére.

Hogyan alkalmazzuk?

Hajhullás
Az olaj terápiás előnye a hajnövesztő kezelések során is tapasztalható.
Segíti a hajnövekedést, a hajzatot egészségesebbé, puhábbá, fényesebbé és teljesebbé változhatja..

Hullik a haja? Semmi oka az aggodalomra.
A ricinusolajos kezelés egy alternatív és természetes mód, amely segíti haja egészséges növekedését és vastagodását. Minden egyes alkalommal észre fogja észrevenni hajszálai vastagodását, amikor a tükörben vizsgálja magát.

Nagyon régóta felismerték természetes szerepét kopaszodás elleni természetes hajolajként.

Milyen előnyei vannak a hajnövekedésben?

A hajgyökereknél és a fejbőrön a következő segítséget nyújtja:

Elősegíti a hajnövekedést.
A vékonyodó haj elkezd vastagodni.
Csökkenti és megakadályozza a haj sérüléseit.
Megszünteti a "száraz" hajat.
Mélyen kondicionálja és ápolja a hajat, illetve a fejbőrt.
Megakadályozza, a fejbőr kiszáradását.
Javítja a haj általános egészségét.

Alkalmazása megakadályozza a hajvégek göndörödését, töredezését és sérülését. Észre fogja venni, hogy haja erősebbé válik, és a hajvégei nem fognak göndörödni.

Hogyan használja az olajat a hajhullás megelőzésére?

Ujjbegyeivel dörzsölje hajtövéhez és fejbőrébe az olajat.
Bizonyosodjon meg, hogy a fejbőrére is kerüljön ricinusolaj.

Ezt követően borítsa be haját műanyag sapkával vagy csavarjon köré törülközőt.

Hagyja rajta legalább 15-20 percig, de egész éjszakán keresztül is maradhat.
Ezt követően samponnal mossa ki a ricinusolajat.
Végezze 6-8 héten keresztül, hetente 1 alkalommal.

Az eredményt kézzel tapinthatóan is tapasztalni fogja.

A sűrű konzisztencia higítására, és a szagok enyhítésére keverhet hozzá más olajokat (pld szőlőmagolaj).

Kulcs: a teljes hajkezelés

A hajnövekedés eléréséhez a ricinusolaj használata csak az egyik stratégia.
Egészséges étkezés, hajvitaminokat tartalmazó kiegészítők fogyasztása, megfelelő mennyiségű alvás és rendszeres mozgás is szükséges ahhoz, hogy haja gyorsabban nőjön, vastagabb és erősebb legyen.

TIPP:
Ricinusolaj tojással és citrommal turbózva

A következő pakolás megelőzi vagy megállítja a hajhullást, dúsítja, erősíti és fényesíti a hajat. Helyreállítja az igénybevett haj szerkezetét, és ellenállóbbá teszi a tincseidet. Hetente egyszer használd!

Amire szükséged lesz:

1-2 db tojás a hajad hosszától függően
ricinusolaj
1 citrom frissen csavart leve

A tojást szedd ketté, csak a sárgájára lesz szükség. Add hozzá a citromlevet a tojássárgájához, majd csepegtess bele annyi ricinusolajat, hogy sűrűvé váljon a massza. Addig kevergesd, míg kemény krémet kapsz. Óvatosan, fokozatosan adagold az olajat, mert könnyen kicsapódhat a tojássárgája, és elveszti jótékony hatását.

15-20 perc után már csak annyi a dolgot, hogy kétszer jó alaposan átsamponozd a hajad, hogy a kellemetlen szagoktól és az olajtól megszabadulj. Szárítás után érezni fogod a különbséget.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Kivi
  2012-10-29 16:56:42, hétfő
 
  Kivi - a gyógy-gyümölcs
*******************
A kiviről bebizonyították, hogy az egyik azok közül, amelyeknek legjobb hatása van az egészségre. A kivi értéke az ásványtartalmában van. Sok káliumot tartalmaz, vitaminok közü
l kiemelkedő mennyiség van A-vitaminból, C és K-vitaminból. A kivi azért is jó vitamin forrás, mert szinte kizárólag nyersen fogyasztjuk hasznosítva minden vitaminját. Ez elsősorban a C-vitaminra vonatkozik, de a K-vitamin is vízben oldódik.

Gyógyhatása:

- C-vitamin tartalma lehetővé teszi, hogy az egész testre kiterjedően megőrizze egészségünket.
- Hatékony továbbá a gyulladásos betegségek gyógyításában
- K-vitamin tartalma a vér alvadékonyságát biztosítja.
- Hat a vesék munkájára, erősíti a csontokat.

Krónikus fáradtság:

A krónikus fáradtságot a rohanó életmód is kiválthatja, de lehet ásványhiány következménye is. Vannak vegyszerek, amelyek fogyasztásával kioldódik a szervezetből egyes életfontosságú ásványi só, mint a kálium. Ha huzamosabb ideig szedtünk vízhajtó gyógyszert, lassan kioldódik a kálium a szervezetből és fölbomlik a folyadék-nátrium egyensúly a szervezetben. Tehát ilyenkor már nemcsak a káliumot, de a sót is kell pótolni, természetes forrásból. A kivi bővelkedik szerves nátriumban és káliumban is.

Természetes antioxidáns:

Ha két kivit elfogyasztunk elegendő A és C vitaminhoz jutunk a nap folyamán. C vitaminból két napra valóra is jutna, ha a szervezet tudná tárolni ezt a vitamint. A fölösleg távozik a vizelettel és másnap újra el kell látnunk a szervezetet, lehetőleg természetes forrásból. A vitaminokkal a szervezet könnyen felveheti a harcot a szabadgyökök ellen, amelyek szabadon cirkálnak a sejtek között és megsértik a sejtek falait. Így alakulnak ki a mutáló sejtek, illetve a rák. Ha azonban jelen vannak az antioxidánsok, a sejteknek védelmet nyújtanak.

Erősíti a csontokat:

A kiviben ugyan nincs nagy mennyiségű kalcium, de ha figyelembe vesszük a magnézium tartalékát láthatjuk hogy a két elem felszívódásához megközelítik a jó arányt. A kiviben előforduló K vitamin is hat a csontok összetételének javítására.

Csökkenti a koleszterint:

A vértisztításhoz alaposan hozzájárul a kálium a szervezetben. Hat továbbá az izmok erősítésére, a szív működését a magnéziummal és a kalciummal együtt szabályozza. A kalciumra szükség van a káliummal együtt, hogy csökkenjen a vérnyomás, valamint a vér koleszterin szintje. Így a kivi kitűnő vérnyomás és koleszterin csökkentő.

Csökkenti az izomveszteséget:

A kivi magas káliumtartalma következtében ez a gyümölcs az egyik legtáplálóbb a test számára. A kálium ugyanis szükséges a test energia képzéséhez és az izomzat összetételéhez. Az izmok szerkezeti fenntartásához a kalcium, foszfor és magnézium is szükséges. A kiviben mindez megtalálható. Ha hiányoznak, mert rossz az emésztés vagy nincs a táplálékunkban, különösen az idősebb korban, akkor látható mennyiségben megtörténik az izomfogyás. A kiviben van elegendő ásvány a pótlásra, és serkentőleg hat az emésztésre is.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Káposzta
  2012-10-29 16:55:07, hétfő
 
 
A káposzta gyógyhatásai az emésztőrendszerre koncentrálódnak, de külsőleg is alkalmazható gyulladásokra és ízületi fájdalmakra.

A káposzta gyógyhatását már nagyon régóta használták a népi gyógyászatban. Belsőleg
különféle emésztőrendszeri fekélyek, gyulladások esetén fogyasztották a nyers káposzta levét. A savanyított káposzta magas C-vitamin tartalmának köszönhetően télen védi szervezetünket a vírusok, baktériumok támadásai ellen.

A káposztát külsőleg különféle gennyes fekélyek, ízületi gyulladások, ízületi fájdalmak, ízületi duzzanatok kezelésére használták. A káposztában lévő hatóanyagok nyugtató, fertőtlenítő, hámosító tulajdonsággal bírnak, a gyulladt, ödémás, fekélyes helyeken alkalmazva pedig képes a felhalmozódott salakanyagokat a bőr pólusain keresztül a felszínre hozni és ott megkötni. Ezáltal egy komoly, helyi méregtelenítő hatással rendelkezik. A káposzta hatóanyagai a bőrön keresztül bejutva a problémás területre erős keringésjavító, gyulladáscsökkentő hatást váltanak ki.
A káposztapakolás külsőleg az alábbi problémáknál alkalmazható: ízületi gyulladás és fájdalmak, reuma, köszvény, zúzódások, ideggyulladás, gennyes fekélyek, lábszárfekély, égési sérülések, kelések, gyulladásos bőrbetegségek, vesegyulladás. A mellkasra helyezve köhögéscsillapító, az alhasra helyezve a nőgyógyászati gyulladásokra hasznos.

Íme egy egyszerű recept, ami a fentebb említett bajokra gyógyír lehet:
A káposztát lereszeljük vagy aprítógépben összedaráljuk, a felesleges nedvességet kinyomjuk belőle. Elterítjük egy akkora vászonruhán vagy csomagolópapíron, amivel a kezelni kívánt felületet körbe tudjuk csavarni.Ezután felhelyezzük a pakolást a kívánt területre úgy, hogy a káposzta közvetlenül érintkezzen a bőrrel. Fóliával vagy folpakkal körbetekerjük, hogy a nedvesség ne tudjon elszivárogni, majd törölközővel becsavarjuk és fáslival rögzítjük éjszakára.
A törölköző melegen tartja a kezelt felületet, ezáltal a bőr pórusai kitágulnak és nagyobb mennyiségű salakanyagtól tudnak az izzadás útján megszabadulni. A káposztapakolást javasolt 2-4 héten keresztül minden este felrakni és reggel eltávolítani, vagy egészen addig alkalmazni, míg az adott problémától meg nem szabadulunk.
Forrás: napidoktor.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Szereted a halat??
  2012-10-29 16:52:27, hétfő
 
  Halolaj
*****
Szereted a halat???? Nem?????
Sokan vagyunk így ezzel, de a halolaj nélkülözhetetlen a testünk jó működéséhez!
A halolajban található telítetlen zsírsavak biztosítják a két legfontosabbat, az omega-6, illetve az omega-
3 zsírsavat (alfa-linolsav).

Miért nélkülözhetetlen?
Mert ez biztosítja a megfelelő agyműködést, hiánya pedig fizikai és mentális betegségek kialakulásához is vezet (pl. depresszió, vagy csak tartós levertség). Azért fontos, hogy eleget vigyél a be szervezetedbe, mert ez egy olyan vegyület, amit a tested nem képes magától előállítani!!!!!

Halolaj hatásai:

* Gyulladáscsökkentő
* Immunerősítő
* Segíti az anyagcsere-folyamatokat
* Terhesség idején is érdemes fogyasztanod, mert nagyban segíti a magzat fejlődését
* Egyes kutatások szerint, ha a kismama elegendő omega-3 zsírsavat fogyaszt, csökkenhet az újszülötteknél az ekcéma előfordulása
* Vérzésgátló hatással bír
* Vérnyomáscsökkentő
* Ha eleget fogyasztasz belőle, csökken az érrendszeri betegségek és a rákos megbetegedések (pl. leukémia) esélye
* Enyhíti a reumás tüneteket idős korban

Hogyan hat a szépségedre az omega-3 zsírsav?

* Hozzájárul a bőr feszességéhez
* Segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát
* Lassítja a sejtek öregedési folyamatait
* Segíti a hajad növekedését és táplálja is azt
* Hajhullásra is jó

Miben találod a legtöbb omega-3 zsírsavat?

* Halfélék: Lazac, hering, szardínia, tonhal, makréla
* Lenmag (egy evőkanállal egyél naponta)
* Repceolaj
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 102 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 66
  • e Hét: 239
  • e Hónap: 2988
  • e Év: 40736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.