Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 302 
Kevert kuglóf aszalt gyümölcsökkel!
  2017-11-28 18:47:00, kedd
 
  Kevert kuglóf aszalt gyümölcsökkel!
5 tojás sárgáját kikeverünk 35 deka cukorral,
18 deka margarinnal habosra,egy csipet sóval,burbon vanilia aromával.
35 deka lisztet összekeverünk egy sütőporral,
majd lassan adagolva belekeverjük a tojásba,
felváltva 1.5 deci hideg tejjel.
Végül a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk,hogy ne törjön össze,
ketté vesszük a masszát és felébe keverünk egy evőkanál kakaót,amit fél deci kávéba kevertünk.kiolajozott és lisztezett kuglóf formába öntjük előbb a sárga,majd rá csorgatjuk a barna keveréket,megszórjuk aszalványokkal,dióval mazsolával,mivel akarjuk.
Előmelegitett s ütőben ,kb 50 percig sütjük.
Tűpróbát végezzünk.Megszórjuk porcukorral,vagy lecsorgatjuk csokival.


Másik

Remélem meg időben hoztam a délutáni kávéhoz? Narancsos-citromos-gyömbéres kuglóf. :) Recept: 25 dkg vajat habosra kavartam 16 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, csipet sóval, egyenként hozzáadtam 4 db tojást és tovább kevertem. Került hozzá 1 naracs héja, leve, egy citrom héja, félnek a leve, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér (elhagyható) 30 dkg liszt, amiben elkevertem 1 kávéskanál szódabikarbónát, alaposan kidolgoztam, majd formába kanalaztam. Légkeveréssel 160-170 fokon kb 55 percig sült.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
az alábbi e-mailt kaptam, szerintem tanulságos: "
  2017-11-25 22:12:14, szombat
 
  Kedves Kortársaim!
Ha lehet kerüljétek az orvosokat, fogorvosokat, reumatológusokat, kardiológusokat,
urológusokat, de legjobban a patológusokat!

TUDNI KELL SZÉPEN IDŐSÖDNI

Soha ne add fel!
Ha nem megy valami így, hát majd megy úgy. Ha nem megy ma, hát majd megy holnap.
Ha már nem tudsz magasra ugrani, nem baj. Mondd azt, hopp, és lépj fel a járdára.

Az ember apránként hal meg. Amivel felhagysz, azzal egy darabot odavetettél magadból az enyészetnek.

Soha ne felejts el nevetni!
A nevetés a legjobb megelőzés minden betegség ellen (kivéve a köhögést).

Ne felejts el nevetni - önmagadon.
Az ember néha ügyetlen, és hülyeségeket csinál. Kész egyszemélyes kabaré. Ingyen röhöghetsz magadon.

Soha ne fényezd magad!

Főként a rokonaid, a szomszédaid és az ismerőseid előtt.
Bennük már úgyis él egy kép rólad, és ezt megváltoztatni nincs időd.
Meg aztán minek?

Soha ne mondj le semmiről!

Engedd át magad az örömöknek. Ha kívánsz valamit, szerezd meg.
Pénzbe kerül? Na és? Spóroltál eleget életedben, a vágyad meg már úgysem egy luxusjacht. Azt a fél kiló epret vagy azt az üveg jó bort tedd magadévá lelkiismeret furdalás nélkül!

Soha ne hagy magad fosztogatni!
Gyermekeid, unokáid, rokonaid nélküled is meg fognak élni. Az ő igényeik miatt ne mondj le a magadéról.

Küzdjenek ők is, ahogyan te tetted hajdan.

Soha semmihez nem vagy öreg!
Ne szégyelld, ha szerelmes lettél valakibe, ha most ismerkedsz a számítógéppel, ha megveszel egy szokatlan fazonú ruhát. Azért persze viselkedj a korodnak megfelelően, mert ha nagyon viháncolsz, a társadalom kivet magából. A társadalom ugyanis öregebb és házsártosabb, mint te vagy.

Soha ne csak a holnapra tervezz!

Legyenek hosszú távú terveid. Ez nem pénzkérdés.

Írd meg az emlékirataidat (vagy mondd hangrögzítőre), és ne törődj vele, ha az első mondataid ügyetlenek, mert a történeted kihozza belőled a teljesítményt.
Nyaralj ott, ahol élsz. Vagyonokat fizetnek emberek azért, hogy a turista szemével nézzék a városodat. Nézd meg te is, neked ez szinte ingyen van.
Használd ki a lehetőségeidet, és vonatozz egyet évente. Ne feledd, mindig találhatsz új dolgokat.

Ha ateista vagy, hallgass meg egy misét, ha keresztény vagy, menj el egy zsinagógába, ha pedig zsidó vagy, hát nézz körül a Bazilikában.

Soha ne gondold, hogy az élet igazságtalan!

Ne hidd, hogy neked több járt volna, ám ha mégis, akkor ma már nem mindegy? Ezt dobta ki a gép. Vond meg a vállad és szedd össze a szép perceket, a lélekemelő pillanatokat, és emlékezz azokra, akiket szerettél. Szeresd az életet, mert csak így távozhatsz nyugodt méltósággal egyszer, a remélhetőleg távoli jövőben.

Aztán újjászületünk!

Remélhetőleg nem hangyának, mert az strapás. Én a lajhárt preferálom...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...... .........Nemes N Ágnes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vágott diós
  2017-11-13 20:57:55, hétfő
 
  Hozzávalók:
Tésztához:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
25 dkg liszt
4 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1/2 citrom héja
csipet só
Tetejére:
5-6 evőkanál baracklekvár
4 tojás fehérje
20 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
5 dkg darabosra vágott dió

A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzá keverjük a tojások sárgáját, majd beletesszük a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a csipetnyi sót és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
Egy 22x33 cm-es tepsit alaposan kikenünk zsírral és beletesszük a kinyújtott tészta lapot. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és elősütjük a tésztát, amíg elkészítjük a habot.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzá adjuk a kristály cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor beleszórjuk a diót és elkeverjük benne.
A tésztát kivesszük a sütőből, jó vastagon megkenjük baracklekvárral és rásimítjuk a diós habot. A maradék diót szálasra vágjuk és a hab tetejére szórjuk.
Visszatesszük a sütőbe és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük a süteményt.

Nagyon jó sütést és jó étvágyat kívánok ehhez a finom süteményhez!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csíki hájas süt
  2017-09-26 21:00:16, kedd
 
  Ma hájast sütöttem, diós és lekváros változatban.
A leeső szélekből néhány sajtos rúd is született.
😋

Ezeréves családi recept.
1kg liszt, 3 tojássárgája, 3dl tejföl (házi, saját), 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz, -szükség szerint (kb. 3dl). Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a hájat kidolgozom.
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet. Kézzel jól kidolgoztam.
Eztán jön a nyújtás, kenés, hajtogatás. 3x
kb.50x40cm (1-2cm nem számít) téglalappá nyújtom az egyik tésztát, megkenem a kidolgozott hájjal, szemre 3 részre osztom és jobbról, majd balról behajtom. Ismét megkenem, majd ezt is három részre osztva, felülről, aztán alulról behajtom. Fontos a hajtogatás mikéntje, anyu szerint. :D Ő mondja... :D Ugyan így járunk el a másik tésztával is. 2 óra pihentetés után, a nyújtást, kenést, hajtogatást megismételtem. Pihi köv. és újra nyújt, ken, hajt, pihi. (Össz.3x!)
A kész tésztát 3mm vékonyra nyújtani és felforrósított, tüzes késsel elvagdosni. Tölteni dióval, lekvárral, mákkal. Késsel alányúlva a szélét ráhajtani, mintha egy könyvet csuknánk be. Széléhez kézzel nem nyúlni, mert ott nem nyílik ki! Jó meleg sütőbe kell sütni, világosra. Ja! A tészta hajtása kifelé nézzen a sütőből. Ezek mind anyu tanácsai, vagy babonái. :)
200 C°-on sütöttem légkeveréssel 20percig.

‎Annamária Csíki‎ receptje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aszalt szilvás kacsamell
  2017-09-20 22:33:08, szerda
 
  hozzávalók 4 főre
15 dkg aszalt szilva
2 dl száraz vörösbor
2 db bőrös, kicsontozott kacsamell (egyenként kb. 300 grammosak)
1 zsemle
3 dl tej
1 tojás
1 nagyobb alma

őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió

elkészítés
Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk a húsokat és kb. 16-20 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve, fogyasztás előtt, rácson pihentetjük a kacsamelleket 5 percig.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
fürdő
  2017-09-20 18:44:43, szerda
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
fürdő
  2017-09-20 18:41:44, szerda
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilenced Szent Pió Atyához
  2017-09-15 14:25:02, péntek
 
  Kilenced Szent Pió Atyához

Szeptember 23-án van Piatrelcinai Szent Pio atya ünnepe. Szeptember 14-én kezdhetjük a következő kilencedet hozzá.
Ő nemcsak életében segített a rászorulókon, de most is nagy szószólónk az égben, amint ezt sokak tapasztalata bizonyítja. Forduljunk hozzá bizalommal és meg fogjuk tapasztalni segítségét!
1. Nap
Pió Atya, te a testeden hordtad Jézus Krisztus kínszenvedésének jeleit. Magadra vetted a keresztet, és annyi éven keresztül elviseltél minden testi és lelki szenvedést, hogy a lelkek megmenekülhessenek a pokol tűzétől. Könyörögj érettünk az Atyánál, hogy mi is meg tanuljuk a keresztünket hordozni, bármilyen szenvedéssel is járna, hogy általa kiérdemeljük az Örök Életet. Pió Atya imája Jézus Szent Szívéhez. (lásd a végén)
,,Jó a szenvedésekhez hozzászokni, amelyeket Jézus megenged nektek. Jézus, aki nem tudja elviselni, hogy szenvedni lásson benneteket, el fog jönni, hogy megkönnyebbülést hozzon, hogy megvigasztaljon, és hogy újabb bátorságot öntsön lelketekbe." (Pió Atya)
2. Nap
Pió Atya, te, aki most Jézus Krisztus oldalán állsz, annak idején tudtad, hogy hogyan kell a gonosz kísértéseinek ellenállni. Te elszenvedted azokat az ütéseket és kínzásokat, amelyeket a pokol démonai okoztak neked, mert meg akartak akadályozni téged abban, hogy tovább haladhass a szentség útján. Könyörögj érettünk a Mindenhatónál, hogy a te segítségeddel és az egész Mennyország lakói segítségével, ellent tudjunk mondani a bűnnek, és hogy hitünkhöz halálunk napjáig hűek maradhassunk. Pió Atya imája Jézus Szent Szívéhez. (lásd a végén)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sárgabarackos süti
  2017-07-04 19:31:04, kedd
 
  SÁRGABARACKOS COBBLER
A tésztája sütőporos tészta, nem kell keleszteni, így gyorsabban elkészül. Langyosan szinte abbahagyhatatlan az omlós tészta, és a szaftos gyümölcs.

Hozzávalók:

50 dkg sárgabarack
10 dkg mazsola
2 ek barna cukor
1 cs vaníliás pudingpor (v. étkezési keményítő)
2 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
1 dl fehérbor


A mazsolát áztassuk be a fehérborba, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan csepegtessük le.
A sárgabarackot magozzuk ki.

Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kimagozott, felezett sárgabarackot. Ezután szórjuk meg a lecsepegtetett mazsolával úgy, hogy mindenhova jusson belőle.

Keverjük össze a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, (v. 1-2 ek étkezési keményítőt) és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat. Ezután szórjuk meg egyenletesen ezzel a keverékkel a gyümölcsöt.

Tészta hozzávalói:

25 dkg Nagyi titka Süteményliszt
5 dkg porcukor
1 cs sütőpor
10 dkg vaj
1 db tojás
1,5 dl tejszín
csipet só

Szóráshoz:

3 ek barna cukor
1 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
2-3 ek olvasztott vaj


A tészta hozzávalóit tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük sima masszává. Ezután szórjuk meg egy kevés liszttel, és kézzel kicsit dolgozzuk össze, hogy ne ragadjon a tészta, és formázható legyen. (sima búzaliszttel is készíthetjük, de a Nagyi titka Süteményliszttel sokkal omlósabb lesz a tészta)

Ezután lisztezett kézzel formáljunk a tésztából diónyi golyókat, majd fedjük be vele a gyümölcs tetejét. (nem baj ha nem érnek össze a tésztagolyók, mert sütés közben megfognak nőni)

Olvasszunk fel 2-3 ek vajat, majd kenjük le vele a tésztagolyókat.

A barna cukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd egyenletesen szórjuk meg ezzel a keverékkel az előzőleg vajjal lekent tésztagolyókat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt szép aranybarnára.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt helyezzük át egy tálcára.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a tetejét porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk. A tészta finom omlós lesz, a barackos-mazsolás rész pedig jó szaftos, kissé leveses.
gizi receptje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sárgabarack - leves
  2017-06-28 11:54:36, szerda
 
 
Hozzávalók:
1 kg sárgabarack, 2 evőkanál keményítő, 2 evőkanál cukor, 1 rúd vanília, pici só, kevés citromlé, 1 liter tej
A barackokat annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük (ez körülbelül 2 perc). Egy lábosban a cukrot meg karamellizáljuk, 2 dl tejjel fokozatosan felöntjük, majd a tej többi részével csomómentesre kevert keményítőt is hozzáadjuk. A barackokat pépesítjük, és a leveshez adjuk. Jó sűrűre főzzük - közben folyamatosan kevergessük, mert könnyen leragad.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 302 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 465 db bejegyzés
Összes: 6957 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 672
  • e Hét: 4123
  • e Hónap: 15966
  • e Év: 442825
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.