Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 319 
Kilenced
  2018-05-16 23:09:29, szerda
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fonott kelt kalács
  2018-05-16 23:06:02, szerda
 
 

Recept:
50 dkg finomliszt
1 mk só
2,7 dl tej
1 nagy tojás + 1 sárgája
2 ek cukor
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
A megkenéséhez 1 tojás pici tejjel felverve.

A hozzávalókból megdagasztjuk a kalács-tésztát, majd duplájára kelesztjük (ez durván egy óra).
Itt én 2 db 4 fonatos kalácsot sütöttem belőle. Ehhez a tésztát 8 egyenlő részre osztottam. Egyenként lisztezett felületen cipót formáltam belőlük. Pihentettem a tésztát 10 percig, mert így könnyebb vele dolgozni a továbbiakban.
A cipókat egyenként ovális alakúra nyújtottam, rászórtam egy sornyi mazsolát, majd hosszában feltekertem, és rudakat sodortam belőlük. Én 4-4 rúdból kalácsot fontam, amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.
Hagytam pihenni közel egy órát (nyáron a nagy melegben kevesebbet). Megkentem őket a pici tejjel felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütöttem. Negyed óra múlva megnéztem, nem pirul-e túl. Ilyenkor sütőpapírt csúsztatok a tetejére, a sütés végéig.

Aki szereti az ízesebb kalácsot (én igen), tehet bele dagasztáskor reszelt citromhéjat, vaniliás cukrot, pici rumot vagy rumaromát, esetleg leheletnyi mandula aromát és fahéjat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bazsalikom, a sokoldalú gyógynövény
  2018-05-08 10:08:59, kedd
 
  A leginkább fűszerként elterjedt bazsalikom szárított levelei étvágyjavító, emésztést elősegítő és szélhajtó hatásúak. A gyógynövény illóolajat, flavonoidokat, cseranyagot tartalmaz.



A bazsalikom rendkívül sokoldalú gyógynövény
A bazsalikom népszerűségének egyik fő oka aromás, édeskés, némiképp a szegfűszegre emlékeztető illata és íze. Egy jó olaszos fogás szinte elképzelhetetlen egy-két bazsalikomlevél nélkül.



A növény cseranyagai és illóolajai csökkentik a felfúvódást, enyhítik a gyomorrontás panaszait. Idegerősítő, étvágyjavító, szélhajtó, köhögés, illetve vizelethajtó hatása is van, bár ritkán alkalmazzák erre a célra. A bazsalikom csökkenti a magas vérnyomást, illetve a stresszes állapot kialakulásának esélyét is. A növény leveléből kinyert lé bőrgyulladások és rovarcsípések gyógyítására is alkalmazható. Antibakteriális hatása miatt torokgyulladásoknál öblögetőszerként, kenőcsökben nehezen gyógyuló sebekre is alkalmazzák.

A szupermenta.hu, a Nébih termékteszt oldala összegyűjtötte, mit érdemes még tudni erről a gyakori fűszernövényről.
A bazsalikom szó a baszileosz azaz király szóból ered.
A növény eredetileg Indiából származik, az első európai írásos említés az 1100-as évekből való.
A bazsalikom az ajakosok (vagy más néven árvacsalánfélék) családjába tartozik sok más fűszernövényhez hasonlóan, mint például a menta, kakukkfű vagy a zsálya.
Ugyan nálunk a bazsalikom lágyszárú, egynyáriként viselkedő növény, melegebb éghajlatú országokban több éven keresztül is díszeleg. Szára valamelyest elfásodik, megjelenése pedig bokorszerű lesz.

A 1000 darab bazsalikommag mindössze 1 gramm.
A vízgőzdesztillációs lepárlással friss növényből előállított illóolaját nemcsak az élelmiszeriparban, de az illatszergyártásban és gyógyászatban is felhasználják.
A bazsalikom illóolajának egyik jellegzetes összetevője az eugenol, amely a szegfűszeg illóolajának fő komponense.
A friss bazsalikom az illóolajon kívül tartalmaz még jelentős mennyiségű K, A és C vitamint is.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karamellkrémes és gyümölcsös trüffeles kekszgolyók
  2018-04-16 13:24:59, hétfő
 
  Karamellkrémes és gyümölcsös trüffeles kekszgolyók:
30 dkg darált keksz,
1 evőkanál kakaópor
, 2 csomag vaníliás cukor,
4-5 evőkanál cukor,
ezt összekeverni.

A gyümölcsös változathoz kel 10 dkg szárított gyümölcs mix, ami előre van kockázva. Én olyat vettem, amiben volt papaya két féle és ananászkockák, és kel még 10 dkg kókuszreszelék.
2 tábla mogyoró darabos tejcsokoládét gőz fölött felolvasztani, majd hozzáadni 150 ml tejszínt, 1 adag lefőzött erős feketekávét kb. 1 dl, kicsit kevergetve hűteni majd hozzákeverni 12 dkg vajat és 4 cl barackpálinkát vagy valamilyen alkoholt.

Ezt a keveréket adjuk hozzá a kekszes alaphoz és összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik fele mehet a hűtőbe, hogy kihűljön teljesen és kicsit szilárdabb legyen.

A másik felébe 2 db jól megmosott narancs héját reszeljük bele és 1-2 evőkanál friss narancslevet is. Ez is mehet a hűtőbe. Körülbelül fél óra elég neki a hűtőben.

Elkezdjük összeállítani a golyókat, kezdjük a karamellessel. Evőkanállal kiveszünk egy adag masszát, golyót formálunk, belőle majd ellapítjuk a kezünkben. (érdemes kezet előtte vizezni) A széleit felhajtjuk, és úgy fogjuk, mint egy kis kagylót egy kis kávéskanálnyi karamellt veszünk és beletesszük a közepébe. Majd óvatosan, hogy ki ne folyjon, belőle ráhajtjuk a kekszes alapot, majd megforgatjuk a csoki darában. Addig folytatjuk ezt a jó kis elfoglaltságot, amíg tart a kekszes alapból.
A narancsos alappal ugyan így járunk el csak azzal a különbséggel, hogy minden darabba egy kis kocka aszalt gyümölcsöt teszünk és a végén kókuszreszelékbe forgatjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, de jobb egy éjszaka. Addigra az ízek tökéletesen összeérnek. Isteni finom trüffeles golyókat kapunk így.
Szabóné recepteskönyve facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brokkoli a zöld egészségbomba
  2018-04-16 12:42:11, hétfő
 
  finom Brokkolis receptekkel

A brokkoli az ősz egyik legfinomabb alapanyaga, ráadásul sokat segít egészségünk megőrzésében is. Ismerjék meg közelebbről, recepteket is ajánlunk hozzá!

A brokkoli nem éppen a legkedveltebb zöldségek közé tartozik, ráadásul sokan nem is az íze, hanem harsány zöld színe miatt utasítják el, pedig egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait nagyban ennek köszönhetjük. Élénk színéért ugyanis a klorofill a felelős, egy természetes flavonoid, melynek köszönhetően igen erős antioxidáns hatással is rendelkezik. Az antioxidánsok fontos szerepet töltenek be immunrendszerünk védelmében, hiszen megakadályozzák a szervezet számára káros szabadgyökök elszaporodását. Az őszi-téli időszakban rendszeres fogyasztása ezért kifejezetten tanácsos.

Erős daganatellenes hatás
Bár antioxidáns tulajdonsága valóban kiemelkedő, emellett bőségesen tartalmaz még vitaminokat, így A-, C, B- és K-vitamint, és ásványi anyagokat, így nátriumot, káliumot, kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot, foszfort is. Jelentős szerepe van a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében, B9-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig kismamáknak és vérszegénységben szenvedőknek nyújthat segítséget. Gazdag rostokban is, mely segíti az emésztést.



A brokkoli számos értékes tápanyagot hordoz, ráadásul a többi káposztafélénél könnyebben emészthető formában. 100 g főtt brokkoli 20-30 kcal, illetve 90-120 kJ energiát hordoz. Zsírtartalma mindössze 0,2 g, emészthető szénhidrátja 2 g, fehérjéje 2-3 g, és 3-4 g növényi rostot tartalmaz, a nyers zöldség ezen értékeknél valamivel többet.

Ásványi anyagai közül említésre méltó a kálium (300 mg fölött), a kalcium (100 mg körül), a magnézium, nátrium, a vas, a cink és a foszfor. A főtt brokkoliban már nincs meg a nyers növény A-vitaminja, de mintegy 90 mg C-vitamint tartalmaz. A nyers növényben B1-, B2-, B6-vitamin és E-vitamin is kimutatható, valamint az A-vitamin provitaminja, a karotin. Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban.

Hogyan készítsük el?
A brokkoli felhasználása igen széleskörű: készíthetünk belőle zöldségleveseket, krémleveseket, de csőben sütve is ízletes. Párolva, egy kevés citromlével és olívaolajjal meglocsolva, és parmezán sajttal megszórva, kiváló saláta készíthető belőle. Ősszel igyekezzünk frissen megvásárolni és megfőzni, de később fagyasztott formában is nyugodtan felhasználhatjuk

.Felhasználás előtt gondosan, több vízben megmossuk. Célszerű huzamosabb ideig áztatni, hogy az apró rovarok vagy férgek távozzanak belőle. Egyszerűen párolhatjuk vajon, kevés sóval köretnek. Készülhet belőle zöldségleves vagy tejszínes krémleves, sűrű mártás. Számtalan előétel-féleség készülhet belőle, de töltelékek és mártások alkotójaként is felhasználható. Zsenge leveliből főzelék készíthető. Sajtmártással vagy kirántva főételnek is megteszi.

Főzéskor ügyelni kell, hogy a szárnak több időre van szüksége a megpuhuláshoz, a bimbók viszont pillanatok alatt szétfőnek. Ezért a bimbós részeket csak a forrás után kezdődő 8-10 percnyi főzés után tegyük a főzővízbe, és ne hagyjuk benne 4-6 percnél tovább. A főzővízbe tett só mellett kevés citromlé különlegesen finom ízt ad a zöldségnek. A párolt brokkoli nagyon finom különböző főtt tésztás ételek elkészítéséhez, és jól illik hozzá a pirított zsemlemorzsa.


Brokkolis receptek
Brokkolikrokett metélőhagymás tejföllel
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg brokkoli, megmosva és rózsáira bontva
5 dkg vaj
2,5 dl víz
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 tojás
5 dkg reszelt parmezán sajt
só, őrölt fehér bors
reszelt szerecsendió
az öntethez:

2 dl tejföl
1 csokor metélőhagyma, finomra aprítva
A brokkolit bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és botmixerrel pépesítjük. A vajat 2,5 deci vízzel felforraljuk, majd a lisztet rászórjuk. Fakanállal addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütjük. Végül a brokkolipépet és a parmezánt is belekeverjük. Sóval, fehér borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A sütéshez az olajat felforrósítjuk, és kiskanállal kroketteket szaggattunk bele, majd szép aranysárgára sütjük. Tálaláskor metélőhagymás tejfölt kínálunk mellé.



Tejszínes rakott brokkoli
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg párolt brokkoli rózsa
zsiradék a kenéshez
25 dkg főtt barnarizs
só, bors
20 dkg reszelt gouda vagy egyéb kedvenc sajt
2 dl zabtejszín
A brokkolit apró rózsákra szedjük és forró gőzben 6-8 percig pároljuk. Kenjünk ki egy tűzálló tálat zsiradékkal, és terítsük el benne a főtt barnarizst. Sózzuk, borsozzuk, és a tetejét egyenletesen kirakjuk a párolt brokkoli rózsákkal. A reszelt sajtot és a zabtejszínt összekeverjük, a brokkolira locsoljuk és 180 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Egytálételként vagy köretként egyaránt tálalhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért együnk levest
  2018-04-08 19:58:33, vasárnap
 
  recepttel

Számtalan előnye van, ha levest eszünk! Kalóriát spórolhatunk vele, és akár nassolnivalónak is jó.
Egy tál meleg leves - ami tele van zöldségekkel, hússal, tésztával vagy bármi mással, amit szeretnénk - megnyugtat egy hosszú nap után, kiadós ebéd lehet, esetleg gyógyír a gyomorbántalmakra, és jól csillapítja az éhséget is.
Elűzi a megfázást. Egy kiadós csirkeleves gyógyír lehet a megfázásra, ami a tavaszi időjárásnak köszönhetően könnyen utolérhet bárkit. A meleg leves segít megőrizni az orrüreg nedvességét, megelőzi a kiszáradást, megnyugtatja a fájó torkot.



Kevesebb a kalória. Ha levessel indítunk, akkor összességében, az étkezést végeztével kevesebb kalóriát fogunk magunkhoz venni. A Penn State University kutatói szerint, akik alacsony kalóriatartalmú levessel indították az étkezést, azok összességében 20 százalékkal kevesebb kalóriát fogyasztottak. Ennek oka, hogy telítődik a gyomrunk a folyadékkal. De okosan kell kiválasztani a levest, ideális esetben egy adag leves 100-150 kalóriát tartalmaz.

Könnyű, de kielégítő. Tegyük az összes hozzávalót egy fazékba, öntsük fel vízzel, főzzük meg és már el is készült a leves - ennél kevesebb egyszerűbb fogás létezik. (És akár dupla, tripla mennyiséget is főzhetünk, mert a maradékot le lehet fagyasztani.) Ügyeljünk azonban arra, hogy tápláló legyen a leves. Legyen benne például fehérjeforrás, mondjuk bab, lencse, csirke. A könnyebb leveseket a fő étkezések között is ehetjük.

Minden évszakban jó. A levesről általában az jut eszünkbe, hogy forró és gőzölög, de számtalan hideg változata is létezik. A hideg levesek, mint a gyümölcsleves vagy a gazpacho, esetleg az uborkaleves bármelyik évszakban ehető. Egyre elterjedtebb például a csontleves - amiben nincs semmi új -, és valóban érdemes is fogyasztani: immunerősítő hatása van. A csontleves készülhet marhából, baromfiból, sertésből, hagyma, fokhagyma,gyógynövények és fűszerek felhasználásával. Emellett érdemes edzés után enni, mert hidratál.

Rebarbaraleves


A folsavat és szelént bőségesen tartalmazó rebarbarát a népi gyógyászat májproblémákraj avasolja, és a dietetikus szakértő is a májkímélő ételek között ajánlja. Azoknak azonban, akiknek vesekövük is van, jobb tartózkodni tőle, mert magas az oxálsavtartalma. Folsav- és szeléntartalma különösen értékes táplálékká teszi, és a kalóriatartalma is olyan csekély, hogy akár fogyókúrázók is ehetik.

Hozzávalók:
1/2 kg rebarbara 1 ek. liszt 3-4 ek. cukor szegfűszeg fahéj citromhéj
Elkészítés :
A rebarbarát megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és kb. 2 l vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet a cukorral és egy kevés vízzel kikeverjük, a megpuhult rebarbarához öntjük, forrásig főzzük.
Céklaleves
Antioxidánsokban és vitaminokban gazdag leves, immunerősítés céljára is javasolható.

2 kis céklagumó (kb. 30 dkg)
1 fej hagyma
1 szál zöldhagyma
3 dl zöldségerőleves
2 evőkanál zsírszegény tejföl
1/2 citrom leve
1/2 csokor petrezselyem
1 evőkanál olívaolaj
fűszersó
Elkészítés
A céklát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A megtisztított, aprított hagymát olajon üvegesre pároljuk, felöntjük a levessel, beletesszük a céklát és felforraljuk. A zöldhagymát vékonyan felkarikázzuk. A levest összeturmixoljuk, majd apróra vágott petrezselyemmel, citromlével és újhagymával ízesítjük. A tányérban 1-1 kanál tejföllel gazdagítjuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húsvéti Imakilenced
  2018-04-06 09:40:27, péntek
 
 

Péntek

5- nap!

Urunk Jézus Krisztus, aki kereszhaláloddal bizonyitottad , hogy felfoghatatlan erővel szeretsz mindenembert.Köszönöm , hogy irántam is ilyen mélységes szeretettel vagy.Bár ismered gyöngeségeimet , bűneimet éd nehézségeimet , mégis szeretsz, és látod azt is, hogy mekkora vágyakozással kerslek Téged. Add megtapasztalnom jelenlétedet és isteni jeleidet, útmutatásodat az életemben! Segíts , hogy ne hátra tekintsek , hanem mindig Terád, és hogy bizalommal engedjem , hogy napról napra új emberré formálj
Te ,aki legyőzted a halált , légy velem küzdelmeimben a kísértő ellen , és add kegyelmedet , hogy segítségeddel n!aról napra jobb ember legyek!Ültesd szívemben a vágyakozást a Menyországban való boldog találkozásunkat , és arra , hogy ennek előizét már földi életemben is megtapasztalhassam !
A Te végső győzelmedben bízva , hittel hozom Eléd kérésemet , amelyeket a Te isteni akaratod szerint , kérlek, hogy teljesíts: ...... .......(saját szándék belefoglalása)
Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Illatos gesztenyekrémleves
  2018-03-26 21:27:25, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor (lehet mogyorós is)
9 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál őrölt gyömbér
10 db szegfűszeg
20 dkg gesztenyepüré
1 teáskanál rumaroma

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A citrom reszelt héját, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget kb. 1-1,5 dl vízben feltesszük főzni (ez pár perc alatt elkészül). Addig a pudingport kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd felöntjük a maradék tejjel. A fűszereket leszűrjük, és az illatos levet hozzáadjuk a pudingporral kikevert tejhez. Majd belemorzsoljuk a gesztenyepürét, és az egészet összeturmixoljuk. Feltesszük főni, de csak az első rottyanásig. Közben beleteszünk 1 teáskanál rumaromát.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 egészségtelennek hitt étel, ami egészséges
  2018-03-23 16:59:34, péntek
 
  Le a tévhitekkel

Számos helyen olvashatjuk, hogy a kávé, a tojás, a kókuszolaj mennyire egészségtelen, de most tiszta vizet öntünk a pohárba.



Itt az idő, hogy leszokjunk a feldolgozott ételekről és elkezdjünk igaziakat enni: tojást, vajat, sajtot, akár mogyoróvajat - és mindent lehetőleg természetes állapotában.

Arról sem szabad megfeledkeznünk azért, hogy a jó étrend egyik titka a mértékletesség is, úgyhogy mindenből csak keveset együnk. Az evés önmagában nem elég ahhoz, hogy elhízzunk: a mértéktelen evés, a mozgáshiány és a rendszertelen életmód kell mindehhez.
Az alábbiakban tíz olyan ételről olvashat, amely kellő mértékkel fogyasztva kifejezetten egészséges.

Kávé. Sokszor hallhattuk már, hogy a túl sok kávétól idegesek leszünk, felpuffadunk, rossz lesz a leheletünk, előjöhet az irritábilis bélszindrómánk - ellenben ha mértékkel fogyasztjuk, a kávé kifejezetten jót tesz az idegrendszerünknek, fokozza szellemi képességeinket, sőt, szervezetünk demenciával és Alzheimer-kórral szembeni védelmét is fokozza.

Burgonya. Az egy dolog, hogy a keményítővel teli étel átalakul glukózzá és alaposan megemeli vércukrunkat, de ugyanakkor számos más tápanyagot is tartalmaz: egy közepes méretű burgonya fedezi napi C-vitamin szükségletünk felét, B6-szükségletünk 30 százalékát és kálium-szükségletünk egynegyedét. Ezen kívül még kalcium, magnézium, foszfor,cink és B-vitaminok is találhatóak benne. A frissebb krumplinak ráadásul alacsonyabb a glikémiás indexe is, mint a kevésbé frisseknek.

Tojás. Ideje megszeretnünk a tojást. A proteinben és hasznos zsírokban gazdag tojás ugyanis hosszú időre lakat jól minket: ideje a reggeli müzlit omlettre cserélni, mert így több energiát nyerünk.

Mogyoróvaj. A mogyoróvaj tele van fehérjékkel, magnéziummal, káliummal, E-vitaminnal, antioxidánsokkal és rostokkal. Ugyanakkor érdemes okosan választanunk, ugyanis számos márka kapható, ezek közül pedig sokban található cukor és számos más nem túl egészséges hozzávaló.

Babkonzerv. A babkonzervnek jelentősen nagyobb nátrium-tartalma lehet a benne található folyadék miatt, úgyhogy erre érdemes figyelni: viszont gyomrunkat remek állapotban tarthatjuk a babbal annak magas fehérje- és rosttartalma miatt.



Popcorn. Nem, nem a cukrozott és feldolgozott popcornról beszélünk, hanem a tetszés szerint ízesíthető, nem zacskóban kipattogtatott változatról, amelynek nagyon alacsony a kalóriatartalma.

Zsíros tej. A kilencvenes évek óta sulykolják belénk, hogy a sovány tej egészséges, ennek következtében egyre többen cserélték le a zsírokat szénhidrátokra, és híztak el. A zsíros tej nem egészségtelen és sokkal több tápanyag található benne, mint a sovány változatban. Könnyen eltelít, így elveszi étvágyunkat is.

Joghurt. A joghurt legnagyobb problémája az adalékanyag, a színezék és ízesítés: ideje lecserélni a sovány és cukros változatokat zsírosabb, természetes vagy görög joghurtokra. Ha nem bírjuk ki ízesítés nélkül, vágjunk bele gyümölcsöket vagy keverjük össze

befőttel.Só. A sófogyasztás egészségtelen mértékét a feldolgozott ételeknek köszönhetjük, úgyhogy kezdjünk csak rászokni arra, hogy otthon főzünk és garantáltan kevesebb sóra lesz szükségünk. Érdemes kipróbálni esetleg a himalájai kristálysót, amiben 84-féle ásványi anyag található (csak az összehasonlítás kedvéért: az asztali sóban csak négyféle van).

Kókuszolaj. Könnyedén emészthető zsírsavakat tartalmaz, amelyek szervezetünkben zsírégető ketonokká alakulnak; emellett pedig immunrendszerünket is serkenti. Ráadásul nem is lesz kókuszízű tőle az étel, ettől sem kell tartanunk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fénytenger
  2018-03-13 20:42:41, kedd
 
 

Tudod-e, hogy amikor boldog vagy,
Egy boldogságsugarat küldesz a földre?

Tudod-e, hogy amikor boldog vagy,
A körülötted élők is boldogok lesznek?

Tudod-e, hogy kis csillagszikraként azért jöttél
A földre, hogy megtanulj világítani?

És amikor már fénylő színekben pompázol,
Világítani tanítod a többieket?

Tudod-e, amikor boldog vagy, a Te fény-
Sugarad egyesül a sok parányi boldogságváró fénnyel?

És a kettőből, a százból, az ezerből ismét
Egyetlen öröm lesz - pontosan úgy, mint szétválásuk előtt.

Tudod-e, hogy fényed a Mindenség fényében
Tündököl minden pillanatban?

És mindenkinek jut:

A Te hatalmas fénylő erődből
- minek neve boldogság,

A Te hatalmas sugárzó szemed pillantásából
- minek neve szeretet,

A Te jóságos ajkad szavaiból - minek neve
megértés,

A Te kezed mindent egybefonó öleléséből -
Minek neve a Lélek teremtő fénye.

Légy boldog, és szerető ember!

Angelisz Irini:
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 319 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 388 db bejegyzés
Összes: 7354 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 563
  • e Hét: 563
  • e Hónap: 58631
  • e Év: 259357
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.