Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/124 oldal   Bejegyzések száma: 1237 
Cseresznyés habos lepény
  2023-07-10 20:53:42, hétfő
 
 



25 dkg liszt
3 db.tojássárgája
15 dkg cukor
3 evőkanállangyos víz
1 csipetsó
1 csomagvaníliás cukor
2 teáskanálsütőpor
5 dkg olvasztott vaj
5 evőkanáltej
50 dkg kimagozott cseresznye
3 db. tojásfehérje
15 dkg porcukor

A tojássárgáját a cukorral és vízzel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, olvasztott vajat, tejet és a pici sót. Simára keverjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy közepes nagyságú tepsit.
Beletesszük a tésztát és 200 fokon 15-20 percig aranybarnára sütjük.
A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük és a kimagozott cseresznyét beleforgatjuk.
A tésztaalapja kenjük ezt a gyümölcsös habot és 150 fokon továbbsütjük, míg a teteje meg nem keményszik.
Langyosan már szeletelhető és ehető.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sajtfánk
  2023-05-21 16:22:59, vasárnap
 
  Sajtfánk.




Nagyon finom, gyorsan elkészíthető.


Hozzávalók:
2.5 dl tej, 2 mokkáskanál só,
8 dkg margarin, 16 dkg liszt,
3 tojás, 12 dkg trappista sajt.

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, megsózzuk, a margarint beletesszük.
Amikor felolvadt, a lisztet beleszórjuk, és 1-2 percig kevergetjük.
Akkor jó, ha elválik az edény falától.
A tűzről lehúzva, a tojásokat egyesével beledolgozzuk, majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük.

Egy nagy gáztepsit kivajazunk, és kiskanállal nagyobb dió nagyságú gombócokat rakunk bele, majd vizes kézzel kissé formára igazítjuk.
Felvert tojással, vagy egy kis olajjal megkenjük őket, majd 170 fokos légkeveréses sütőbe rakjuk, és kb. 20-25 percig sütjük. Vagy 190 fok alsó- felső sütés.
Fontos!
A sütő ajtaját ne nyissuk ki, csak a sütés vége felé!
37 db lett belőle.
Nagyon finom, puha fánkocskákat kapunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországi hiteles történet!
  2023-05-21 15:42:23, vasárnap
 
  Csak Isten tudja mit akar... nekünk csak bele kell simulnunk az Ő akaratába és elfogadní ajándékát.






"Életmentés
17 éves Ráhel lányunk azt az iskolai feladatot kapta, hogy az abortuszról tartson egy vitaindító rövid előadást. Arra használta ezt a lehetőséget, hogy az alábbi történetet ossza meg osztálytársaival...

"A kórházi ultrahang-vizsgáló bejáratánál lévő gép már másodszor írja ki: 2574. Ez az övé. Személyi számának utolsó négy számjegye. Miért hívják vissza. belép a szobába, vizsgálják. A hölgy homlokát ráncolva ráközelít valamire. Ő csak homályosan lát fekete-fehér pontokat a gép képernyőjén.

- Jöjjön vissza fél óra múlva, addigra itt lesz a főorvos úr, ő is megnézi.
- Egy 13 mm nagyságú ciszta van a magzat fejében - hangzik az ítélet a főorvos szájából. - Hogy ez mit jelent? Egyenlőre semmit sem tudunk mondani, de a maga érdeke, hogy egészséges gyermeket szüljön!

Érzi, nem bír most buszra szállni, közömbös arcokba nézni. A kórház előtt várakozó taxik egyikébe száll be és szorítja a kocsiajtón lévő könyökölőt. Könnyei tódulnának megállíthatatlanul. Hazaérve felhívja a férjét és akadozva mondja el a híreket. A férj rohan haza. Négy napjuk van a genetikai ultrahang-vizsgálatig. Másnap Nagypéntek, aztán Húsvét, az egyik kedvenc ünnepük.

Kimennek a csarnokba a húsvéti sonkáért. A szokásos diós kalácsot is megsüti, de könnyei időnként belepotyognak a kalács tésztájába. A baba eközben hatalmasakat rúg a hasában. Vigasztalni próbálja? Mi lesz velük? A baba meg fog születni, akármilyen lesz. De vajon milyen lesz ?

Nem sok jóval bíztatják őket a genetikán. Elképzelhető, hogy a baba Down-kóros vagy valami súlyos fogyatékossága van. A terhesség 20. hetében felajánlják, a babát elveszik, ha a házaspár úgy gondolja. Nem gondolják úgy. Barátok, ismerősök, rokonok, mindenki ezért a babáért imádkozik. Hogy történjék meg a csoda. Mert az orvosok szerint még ez is megtörténhet, bár kicsi rá az esély.

És megadatott nekik! A kéthetente végzett genetikai ultrahang-vizsgálaton a ciszta méretének csökkenését regisztrálják. Először 9, aztán 7, aztán 4, aztán már csupán 2 mm nagyságú. Az egyik viszgálaton közlik, hogy a ciszta teljesen felszívódott. DE! Látnak valami mást.

Agykamra-tágulatot, mely a baba agyának egyharmadát kitölti. Hogy ez mit jelenthet? Nem tudják, de valamilyen fogyatékosságra számíthatnak. A megnyert csata után ismét ott állnak a startvonalnál. Ismét az abortuszt ajánlják nekik. Az egyik orvos kiabál velük:

- Egy nyomorékot szülnek a társadalomnak!
Most már alá kell írniuk, hogy minden körülmények között megtartják a babát. Az utolsó hónap következik. Úgy tesznek, mint a többi fiatal pár, akik az első gyerek születését várják. Kiságyat vesznek, babakocsit, hordozható autósülést, kombidresszt és pelenkát.

Gépiesen élik a mindennapjaikat. Dolgoznak, esznek, időnként alszanak. Minden addig fontosnak hitt kérdés, vágy másodlagosság válik. A baba a 41. hét végén sem gondolja, hogy világra kéne jönnie, köszöni szépen, jól van odabenn! Hajnalban burkot repesztenek.

- Ha délig nem indul be a szülés, kiszedjük magából a gyereket! - mondja határozottan a szakállas szülészorvos. A baba nem ijedt meg a kilakoltatástól, tehát jön a kiszedés. A házaspár néhány szót tud váltani, az apa egy kis fülkében áll, felöltözve. Az anyát már szúrják, készítik elő a műtétre.

- Szikét!
Húzzák, vonják, vágják a hasát. Kábultan, messziről hallja az orvos hangját: - Kiemelés! Egy pillanat múlva minden eldől. 9 hónapnyi aggódás egyetlen pillanatba sűrítve.
- Egy egészséges kislány! - kiáltja az orvos."

"Én vagyok ez a kislány!" - fejezte be Ráhel a történetét.
Osztálytársai csendben figyeltek, sokak szemében könnyek gyűltek, amint személyes valósággá vált számukra, hogyha Ráhelt szülei elvetették volna, akkor ma nem lehetne osztálytársuk, barátjuk.

Az óra végén egy sms-t kaptunk Ráheltől:
"Köszönöm, hogy akartatok! Isten csodálatos ajándéka, hogy ilyen szüleim lehetnek!"
(Írta: Grész Edina
A kislány édesanyja)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyümölcsoltó boldog asszony 2023
  2023-03-22 11:39:07, szerda
 
 
Ünnepe: március 25.
A magyar vallásos néphagyományban Gyümölcsoltó Boldogasszony az oltás, szemzés napja.
Egyes területeken pedig azt tartják, hogy az ünnepen ivott bor vérré válik az emberben.
Régi idők óta ez a nap a fák oltásának és szemzésének napja. Innen az ünnep szép magyar neve: Gyümölcsoltó Boldogasszony. Ő hozza haza az énekesmadarakat, és e napon jön föl először a hal a vízből.
A megújult nő-növényi életet szabadítja ki ez az időszak a sárkány fogságából. (Molnár V. József)
Gyümölcsoltó Boldogasszony Jézus megszületésétől visszaszámolt 9 hónap, az Angyali üdvözlet ünnepe is. Ezen a napon emlékezünk meg arról, hogy Gábriel arkangyal meglátogatta Szűz Máriát a fontos hírrel: gyermeket fogan, és fiút szül! (oszk.hu) 624 óta tartja ezt az ünnepet a r. kat. egyház.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2023-02-21 21:01:13, kedd
 
  KAKAÓS ÉS DIÓS-LEKVÁROS FALATKÁK
Egyszerű, omlós, 4-5 hozzávalós nagyon finom mascarponés tészta, amely sokféle töltelékkel készíthető - nálam most kakaós és diós-sárgabarack lekváros. Kedvencünk lett! Az egész családnak nagyon ízlett - a két kisfiamnak különösen, főleg a kakaós.

Hozzávalók a tésztához:

kb. 26-28 darabhoz

40 dkg finomliszt

1 csipet só

5-6 evőkanál kristálycukor (ízléstől függően)

18 dkg puha vaj

25 dkg mascarpone

A kakaós töltelékhez:

kb. 1,5 dkg olvasztott vaj

1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

3 evőkanál barna cukor (vagy kristálycukor)

A diós-lekváros töltelékhez:

2 evőkanál sárgabarack lekvár

2 evőkanál darált dió

2 evőkanál kristálycukor

fél citrom reszelt héja (kezeletlen vagy bio)

+ a tetejére kis porcukor

március 26, 2021
KAKAÓS ÉS DIÓS-LEKVÁROS FALATKÁK
Egyszerű, omlós, 4-5 hozzávalós nagyon finom mascarponés tészta, amely sokféle töltelékkel készíthető - nálam most kakaós és diós-sárgabarack lekváros. Kedvencünk lett! Az egész családnak nagyon ízlett - a két kisfiamnak különösen, főleg a kakaós.






Hozzávalók a tésztához:

kb. 26-28 darabhoz

40 dkg finomliszt

1 csipet só

5-6 evőkanál kristálycukor (ízléstől függően)

18 dkg puha vaj

25 dkg mascarpone



A kakaós töltelékhez:

kb. 1,5 dkg olvasztott vaj

1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

3 evőkanál barna cukor (vagy kristálycukor)



A diós-lekváros töltelékhez:

2 evőkanál sárgabarack lekvár

2 evőkanál darált dió

2 evőkanál kristálycukor

fél citrom reszelt héja (kezeletlen vagy bio)



+ a tetejére kis porcukor



A SÜTEMÉNYES KÖNYVEM megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

pottyosotthon.hu





Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét és összegyúrjuk a tésztát. Jó lágynak kell lennie (ha nem elég lágy, adjunk még hozzá pici vajat). Fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe 1 órára.
A hűtőben pihentetés után a tésztát ketté osztjuk, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket kb. 4 mm vastag téglalap alakúra, megkenjük az olvasztott vajjal, meghintjük a kakaópor-cukor keverékével, feltekerjük szorosan és egy éles késsel kb. 2,5 cm szélesre szeleteljük.
A másik tésztagombócot is kinyújtjuk 4 mm vastag téglalap alakúra, megkenjük a lekvárral, megszórjuk a cukor, darált dió és reszelt citromhéj keverékével, majd szorosan feltekerjük. Kb. 2,5 cm szélesre szeleteljük.
A szeleteket tepsire sorakoztatjuk és előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 22-23 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, de mindenképp maradjon világos a tészta! Amikor még puha, vegyük ki a sütőből - mire kihűl, kellően megszilárdul. NE SÜSSÜK TÚL, MERT AKKOR SZÁRAZ ÉS KEMÉNY LESZ!!!
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét.
MEGJEGYZÉS:
Aznap fogyasztva picit ropogósan omlós, de zacskóban tárolva másnapra kissé megpuhul.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Káposztás pogácsa
  2023-02-09 18:41:04, csütörtök
 
 
1 kg finomliszt,2 evőkanál só,50 dkg margarin,1 tojás
1 pohár tejföl - 375 gr,1 teáskanál cukor, kb. 1 dl tej
5 dkg friss élesztő, plusz 1 tojás a kenéshez


A töltelékhez:
1 közepes fej káposzta, fél dl olaj,3 evőkanál cukor
1 evőkanál só

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Míg kel, egy tálba öntjük a lisztet és a sót. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Beletesszük a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát és betesszük a hűtőbe.
A káposztát lereszeljük, megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk.
Az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a kinyomkodott káposztát és aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni
Elővesszük a tésztát és lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Rákenjük a töltelék felét, majd hajtogatjuk.Gondolatban 3 részre osztjuk, a jobb oldali részt a középsőre hajtjuk, majd ennek tetejére a bal oldalit. Az így kapott tésztacsíkra is kenünk a töltelékből. Ezután fentről lehajtjuk középig a tésztát, majd alulról is felhajtjuk. 30 percre hűtőbe tesszük A kenést, hajtogatást megismételjük.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsin egész felvert tojással óvatosan megkenjük a tetejét, majd 180-190 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húsos - Gombáspite
  2023-02-09 16:42:32, csütörtök
 
  HÚSOS-GOMBÁS PITE, CITROMOS PETREZSELYMES TEJFÖLLEL
Elkészítési idő: 80 perc

Hozzávalók: 4 főre

40 dkg lapocka gulyáshús
30 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
petrezselyem
6 db tojás
2 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
150 g vaj
200 g liszt
2 ek. tej

Elkészítés:
Elkészítjük a tölteléket. A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon lepirítjuk. Majd hozzáadjuk a húst a feldarabolt gombát és a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.

Amíg a hús elkészül, megcsináljuk a pite tésztát. Először a vajat összegyúrjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a hideg tejet, és egy tojás sárgáját. Kevés sóval ízesítjük. Majd 20 percre folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Ha ez letelt a tésztát 2 mm-esre nyújtjuk, és 22 cm-es piteformába helyezzük, aminek belsejébe zsírpapírt helyezünk és babot, lencsét, vagy rizst öntünk bele színig. (Erre azért van szükség, mert, így nem fog felpúposodni a tészta közepe, szép egyenletes pitét fogunk kapni) 180 fokra előmelegített sütőben, így súlyozva sütjük 10 percig, majd súly nélkül 10-15 percig.

Közben befejezzük a tölteléket. A kész húsos raguhoz keverjük a maradék 5 egész tojást, a sajtot és a tejszínt. Ha kell, utána ízesítünk egy kis sóval. Ezt a kész tölteléket a tésztába öntjük, és míg kb. 30 percig sütjük még szép barna lesz.

Tálalás előtt, egy kicsit hűlni hagyjuk, a tejfölt pedig kikeverjük a citromhéjjal, és a frissen vágott petrezselyemmel.
pick.hu https://pick.hu/hu/






 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Apácafingocska (Apátza-fingotska)
  2023-02-08 16:16:01, szerda
 
  Angliában nun's puffs, a franciáknál pet de nonne, katalánoknál pet de monja, a németeknél nonnenfürzle a sütemény neve, ami mind a magyar apácafingocskának felel meg. Sok történet kering a világban, hogy honnan is kapta a nevét ez a réges-régi sütemény, de maradjunk a valóság taláján. Leginkább könnyed, légies tésztája az, ami miatt ilyen furcsa névvel illetik, de ne feljetsük el azt sem, hogy sütés közben a tészta szusszan egyet, így valamelyest már érhető az egész elnevezés. Arra, hogy miért apáca, egy legenda mentén kaphatunk választ: a Marmoutier apátságból, a franciaországi Tours városából ered a monda, miszerint az apátság püspöke éppen a konyha előtt elhaladva pukkanásokra lett figyelmes. Mindenki tágra kerekedett szemmel meredt a tűzhely mellett álló szent életű Ágnes nővérre, aki elvörösödött, és zavarában újabb tésztagolyókat ejtett a forró olajba, igazolván "ártatlanságát". A püspök elnevette magát, és nevet adott a süteménynek: paix-de-nonne (apácabéke). Csak hát ez kiejtve így is érthető: ,,pedönon". Az meg, apácafingocskát jelent. Ez csak az egyik monda csak a sok közül... :)

De térjünk rá magára a süteményre, ami nem más, mint egy egyszerű égetett tészta forró, bő olajban kisütve. Leginkább vanília sodóval tálalják, de én most narancskrémmel készítettem.





Hozzávalók:

2,5 dl tej
3 evőkanál vaj/maragrin
2 evőkanál cukor - vagy ennek megfelelő édesítő
30 dkg liszt - gm diétában Schaer mix lisztkeverék
3 tojás
1 csipet só
1 narancs reszelt héja és leve
2-3 dl habtejszín ízlés szerint - lm diétában kókuszkrém vagy lm tejszín
olaj a sütéshez





Elkészítése:

Egy lábasban melegítsünk fel tejet és vajat, majd, ha a vaj már felolvadt, mehet a cukor is. Folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá a lisztet. Addig keverjük a tésztát, amíg a lábas falától el nem válik, ezután a tűzről levéve óvatosan adjuk hozzá egynenként a tojásokat. Dolgozzuk ki alaposan a tésztát, formázzunk kis golyókat (vagy két kiskanál segítségével szaggasunk) és süssük ki bő, forró olajban. Papírtörlővel kibélelt tálba szedjük, hogy ne legyen olajos. Majd még forrón szórjuk meg a porcukorral.

A narancskrém is nagyon egyszerű: egy narancs héját reszeljük le, majd facsarjuk ki a levét, amit óvatosan keverjünk hozzá a lazán felvert tejszínhez, amit édesítsünk kedvünk szerint.

Együtt tálaljuk.

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csábító házi karamellkrém 20 perc alatt elkészül! Szenzációs
  2023-02-01 17:47:45, szerda
 
 



A torták és más sütemények isteni finomak ettől a házi karamellkrémtől! Vigyázat, egy adag pillanatok alatt elfogy!

Hozzávalók
3 evőkanál cukor,
fél dl víz,
1 evőkanál liszt,
2-3 kanál tej,
3 tojássárgája,

Elkészítés
3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük.
(A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.)
Egy csapott evőkanál lisztet 2-3 kanál tejjel,
3 tojássárgájával simára keverünk;
hozzáadjuk a langyosra hűlt karamelles vizet,
és annyi tejet, hogy az egész massza 4 dl legyen.
Ízlés szerint cukrozzuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük.
A tűzről levéve tovább keverjük a krémet, és ha már langyosra hűlt,
10 dkg vajjal simára keverjük.






Habkönnyű diós szelet, ez most a nagy kedvenc - Ünnepi asztal dísze is lehet! Fantasztikus!


Enyhén diós piskóta vaníliás-diós krémmel töltve. Igazi finomság, ami ünneppé változtatja a hétköznapokat.

Hozzávalók:
a piskótához:

6 tojás
6 kanál víz
20 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
4 dkg dió

a krém hozzávalói:

1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl víz
25 dkg nagy zsírtartalmú margarin
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg darált dió
1 jó kupica rum vagy aroma
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett közepes tepsibe öntjük, és szép rózsaszínűre sütjük.

A krémhez a vaníliás pudingport a vízben megfőzzük (én tej helyett vízzel készítem, mert olcsóbb, de így is nagyon finom), majd kihűtjük. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal. Utána hozzáadjuk a darált diót - ezt már fakanállal keverjük hozzá. Belekeverjük a kupica rumot vagy aromát.

A piskótát hosszában kettévágjuk, megtöltjük a fele krémmel, rátesszük a másik lapot, majd azt is megkenjük krémmel, úgy hogy maradjon az oldalára is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az alma fitté varázsol
  2023-01-24 10:19:07, kedd
 
 
Az alma az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, többféleképpen is fogyaszthatjuk. Fogyókúrához is kiváló, amellett egészséges, salaktalanít és fitté varázsol.

1. nap
Ebéd: Burgonyakrémleves (382 kcal)
Meghámozunk 35 dkg burgonyát, 10 dkg zellert, felaprítjuk. Két almát is összevagdalunk, és mindezeket megpirítjuk 1 tk olajon. Felöntjük 5 dl zöldséglevessel, és tizenöt percig főzzük. Hozzáadunk 2 dl zsírszegény tejet, sózzuk, borsozzuk, botmixerrel péppé zúzzuk. Megpirítunk 2 ek sonkakockát, és 1 ek felaprított petrezselyemmel együtt a levesre szórjuk.

Vacsora: Lencsesaláta (323 kcal)
Karikákra vágunk két szál zöldhagymát, kockákra két almát. Az öntethez simára keverünk 1 ek olajat, 2 ek almalevet, 1 tk mustárt, 1 tk almaecetet, csipetnyi sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. 40 dkg főtt lencsét (konzerv) lecsepegtetünk, összekeverjük a hagymával, az almával, és összeforgatjuk az öntettel. Keményre főzünk egy tojást, és a salátára szeleteljük.

2. nap
Ebéd: Káposztás egytál (362 kcal)
Vékony csíkokra vágunk 40 dkg fejes káposztát. Két piros almát kimagozunk, és kis kockákra vágjuk. A káposztával együtt megpirítjuk 1 tk olajon. Sóval, borssal, 1 tk pirospaprikával és csipetnyi köménnyel fűszerezzük. Felöntjük fél dl zöldséglevessel, és tíz percig főzzük. Ráfektetünk vékony szelet füstölt karajt (5 dkg), és még öt percig főzzük. Egy szelet rozskenyeret ehetünk hozzá.

Vacsora: Májas szendvics (359 kcal)
Meghintünk liszttel 15 dkg pulykamájat. Felaprítunk egy kis fej hagymát, megpirítjuk 1 tk olajon. Két almát kimagozunk, szeletekre vágjuk, a hagymára fektetjük, és megpirítjuk. Felöntjük 2 ek almalével, összeforraljuk. Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük. Kettévágunk két rozsos zsömlét, az alsó felét megkenjük tormával, salátát fektetünk rá, és rárakjuk a májat. Összeborítjuk.

3. nap
Ebéd: Pikáns pizza (398 kcal)
Kinyújtunk 20 dkg pizzatésztát (készen kapható), megszórjuk 10 dkg zsírszegény sajttal, sózzuk, borsozzuk, 1 tk kakukkfűvel ízesítjük. Vékony csíkokra vágunk két szelet füstölt sonkát (6 dkg), két újhagymát és cikkekre vágott egy almát. A pizzára rakjuk. A sütőben, 220 C-fokon kb. tizenkét percig sütjük. Leveles salátát ehetünk hozzá, 1 tk olívaolajjal és 1 tk almaecettel meglocsolva.

Vacsora: Müzli joghurttal (403 kcal)
Kettévágunk két nagyobb almát, és a magházát kivájjuk-kikaparjuk. Összekeverünk 4 ek gyümölcsös müzlit 1 ek ribizlilekvárral, és az almák magházának helyére púpozzuk. A sütőben, 180 C-fokon kb. huszonöt percig sütjük. Közben 2 dl natúr joghurtot (zsírszegény) elkeverünk 1 cs vaníliás cukorral, egy csipet fahéjjal, és a meleg almával fogyasztjuk.

Reggeli-ajánlatok
- Lereszelünk egy almát, összekeverjük 4 ek zabpehellyel, 1,5 dl natúr joghurttal (zsírszegény).
- Egy szelet rozskenyérre kenünk 2 ek zsírszegény túrót, ráfektetünk egy cikkekre vágott almát.
- Egy szelet rozskenyeret megkenünk tormával, ráfektetünk két szelet sovány sonkát, hozzá egy almát eszünk.

Miért egészséges az alma?
- Az almában nagyon sok ballasztanyag található, ami fokozza az emésztést, ezáltal segít a méreganyagok eltávolításában, és jóllakottságot biztosít.
- Az almában található C-vitamin jótékony az immunrendszerünkre, a kálium segít a vízhajtásban. Az almasavak tisztítják a beleket.

- Minden étkezés előtt együnk meg fél nyers almát. Eltelíti a gyomrot, a vércukorszintet lassan emeli meg, ezért kevesebbet eszünk, és tovább maradunk jóllakottak.
- A napi háromszori étkezés elegendő. Ne nassoljunk. Ha mégis gyors energiára lenne szükségünk két-három almát nyugodtan elfogyaszthatunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/124 oldal   Bejegyzések száma: 1237 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 505
  • e Hónap: 3254
  • e Év: 41002
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.