Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 168 
Házasságjósló András
  2015-11-30 18:24:17, hétfő
 
  November 30. Házasságjósló András
András, Jézus tanítványainak egyike, halász volt, éppúgy, mint testvére, Szent András Simon Péter. Jézus halála után a Fekete-tengertől délre hirdette az evangéliumot.

Az András naphoz legalább annyi néphagyomány kötődik, mint a Katalinhoz. A házasságjósló praktikákat a lányoknak titokban kellett végezniük. A párna alá tett férfiruha volt a biztosíték, hogy az alvó lány álmában megjelenik a jövendőbeli vőlegény képe. Ha a disznóólat a lányok megrugdalták ezen a napon, a disznó röffenéseinek a száma megadta azon évek számát, amíg még pártában maradnak. A közös jóslások közül említésre méltó az ólomöntés, ahol az öntvény formájából az eljövendő férj foglalkozására következtettek.

A hagyományos falusi gazdálkodás szerint a disznóvágások ideje is ekkor kezdődik, így karácsonyra már elkészül a füstölt hús is. Ekkor már általában elég hideg van ahhoz, hogy a "disznóságokat" a hagyományos eljárásokkal is el lehetett tartani. Sokfelé disznóölő Szent András néven emlegetik ezt a napot.

Az András körüli napokra esik Advent első vasárnapja, a karácsonyi négyhetes előkészület kezdőnapja. Ilyenkor tilos volt a zajos mulatság, a tánc, a lakodalom. Ehhez az időszakhoz hozzátartoztak a katolikus egyházban a hajnali misék, a roráték. Advent időszaka a keresztény egyház egyik legnagyobb ünnepére való testi és lelki felkészülés ideje volt. Ekkor készültek fel a betlehemesek, szerveződtek a csoportok, tanulták be a szerepeiket, ádventben jártak az ostyahordó gyerekek. A kántortanító az iskolás gyerekekkel küldött megfelelő számú ostyát minden család számára, amelynek fejében azok babot, lencsét, lisztet, kolbászt küldtek neki. Díjlevélben foglalt járandóságuk volt ez a vékonypénzű tanítóknak.

Advent első vasárnapjával új egyházi év kezdődik. Ez a Megváltó születését váró, előkészítő időszak. Szép szokásként adventi koszorút készítenek a családok, amelyet vagy az asztal közepére helyeznek, vagy felfüggesztenek valahová a szobában. Fenyőágból készül, koszorú formájú, rajta négy gyertya, advent négy hetének megfelelően. Minden vasárnap egy gyertyát meggyújtanak, így karácsonyra már mind a négy gyertyácska ég.

András időjósló nap is. Topolyán, de másutt is hagymakalendáriumot készítenek. ,,Egy jókora fej vöröshagymát négyfele vágtak, és ízekre szedtek. Kiválasztottak 12 egészséges lemezt, mindegyikbe egy csipetnyi sót szórtak. A lemezeket sorban egy tányérba tették, közben megjegyezték, melyik milyen hónapot jelöl. Feltették a kemence tetejére. Újév reggelén megnézték, hogy melyik hónap lemezén olvadt el a só, az esős lesz. Amelyikben nem volt víz, az száraz lesz" (Magyar néprajzi lexikon). Gyümölcsfaágat is tettek vízbe, felhelyezték a kemence vállára. Ott a kellemes melegben karácsonyig szépen kivirágzott. Ha először az ág alsó részén jelentek meg a virágok, akkor a tél eleje zord. Ha a közepe, akkor január végére erős tél várható, ha pedig az ág hegyén virágzott ki az ág, akkor a tél vége fele köszönt be majd a nehéz idő, fagy, jég, havazás.

Hobbikert.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szent András  
Fogyj gyógynövények segítségével!
  2015-11-30 18:22:25, hétfő
 
  A súlyfeleslegtől megszabadulni egyáltalán nem könnyű: megfelelő étrend, lelki ráhangolódás és rendszeres testmozgás egyaránt szükséges hozzá. Bizonyos gyógynövények hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egyszerűbben, gyorsabban menjen a fogyás!



A gyömbér, illetve a vele készült ételek nagyszerűen telítik a gyomrot, a hatására lassabban leszünk éhesek, így a sok felesleges kalória elfogyasztásával járó nassolásnak is elejét vehetjük. A gyömbér emellett nagyon jót tesz az emésztésnek, és javítja, gyorsítja az anyagcserénket is.



A zöld teáról régóta tudjuk, hogy a fogyasztáa rendkívül kedvező a diétázóknak, felgyorsítja ugyanis az anyagcserét és a hatására több energiát használhatunk fel. A benne található antioxidánsok ráadásul védik a sejteket a káros szabadgyököktől, lassítják az öregedési folyamatokat is. Érdemes naponta 3-4 csésze zöld teát fogyasztani - akár kávé helyett is ihatjuk, a benne található anyagok ugyanis legalább olyan jó "ébresztő" hatásokkal bírnak, ám sokkal kíméletesebbek a szervezetünkhöz.

A kurkumát eddig sokan csak gyulladáscsökkentő fűszerként ismerték, mely jót tesz például az ízületeknek, illetve az emésztésnek. Azonban a kurkumában található egyik hatóanyag, a kurkumin a zsíranyagcseréhez is nélkülözhetetlen, emellett pedig az inzulinválaszt is javítja. A kurkumin gyulladáscsökkentő hatásai ráadásul a krónikus betegségek esetén is érvényesülnek, tehát azokat a mikroszkopikus gyulladásokat is enyhítheti, melyek a különböző krónikus betegségekhez (például a diabéteszhez) kötődnek. Hatásos méregtelenítő és fogyasztó italt készíthetünk 1 teáskanál őrölt kurkumából, egy citrom levéből, egy csipet cayenne bprsból és egy kevés mézből. Keverjük el ezeket a fűszereket 2 deci meleg vízben, és kortyoljuk el.

A hibiszkusz nemcsak gyönyörű virágjáról ismert növény, de hatékonyan támogatja a fogyást is, mert olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek a zsír- és a szénhidrát-anyagcserét szabályozzák, emellett enyhén vízhajtó is, így a felgyülemlett folyadék eltávolításában is segít. A hibiszkuszból készült tea kellemes ízű, frissítő, naponta háromszor érdemes fogyasztani.

Hasonló hatása van szervezetünkre a gyermekláncfűnek is, amely nemcsak a felesleges folyadék távozását serkenti, de a vércukorszintet is normalizálja, emellett méregtelenítő és étvágycsökkentő. Készítsünk teát a gyermekláncfű gyökeréből (2 teáskanál gyógynövényt tegyünk 1 bögre forró vízhet, majd fedjük le és hagyjuk tíz percig állni, majd szűrjük le), és igyuk minden étkezés előtt. A gyermekláncfűből készült teát kúraszerűen alkalmazzuk, és mivel kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, alkalmazása előtt kérjük ki a kezelőorvosunk véleményét.



A borsmenta emésztésjavító, puffadáscsökkentő hatásait jól ismerjük, de ezek mellett nagyon hatékonyan csökkenti az étvágyat is, jót tesz a hangulatunknak, így különösen akkor érdemes alkalmazni, ha valakire jellemző a stresszevés, vagyis az, hogy a feszült helyzetekben állandóan nassolna. Készítsünk borsmentateát egy teáskanál gyógynövényből és két deci forró vízből (hagyjuk állni tíz percig, majd szűrjük le és kihűtve fogyasszuk), és naponta két-három alkalommal fogyasszuk. A tiszta textilzsebkendőre cseppentett borsmenta illóolajat megszagolgatva pedig csökkenthetjük az étvágyat és enyhíthetjük a stressz tüneteit is.

Forrás: http://www.hazipatika.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A spirituális egó
  2015-11-30 18:18:17, hétfő
 
  Mióta megtörtént az úgynevezett dimenzióváltás, azaz 2012 vége óta a csapból is spiritualitás folyik. Nem is lenne ezzel semmi baj, sőt, nagyon is ráfért a kis bolygónkra a változás, a felébredés, azonban tapasztalatom szerint - ahogy egy kedves ismerősöm mondaná - nagyon átestünk a póniló túloldalára.



Nagyon sok információ áll a rendelkezésünkre, és egyre nő az a mennyiség, ami segít minket abban, hogy egyre jobban érezzük magunkat, és boldogabban éljünk. Hallottunk a karmáról, a tudat és a tudatalattiról, a reinkarnációról, a lélekről, az angyalokról, a pozitivitás erejéről stb. a sok információ a gyakorlatba ültetéssel valódi tudássá is válik. Cikkek, előadások tömkelege szól arról, hogyan legyél tudatosabb, mi a felébredés, mit tegyél, hogy boldogabb legyél, hogyan gondolkozz pozitívan, hogyan tápláld a lelkedet, stb.

De ez a sok információ és tudás vezet minket el oda, hogy egyre nagyobb különbségeket kezdünk látni emberek és emberek között, és így termelődnek ki a hatalmas spirituális egójú emberek.

Az egó, a megvilágosodás és a spirituális egó

A keleti tanítás szerint az egót nem eldobni, hanem megszelídíteni kell, mint egy vadlovat. Te legyél a magad ura és ne az egód. Azaz ne a tanult viselkedésmintáid és félelmeid irányítsanak téged, hanem az intuíciód, a belső tanítód, a lelked vezesse az életedet.

Először is, akit már egyáltalán nem vezet az egója, az nem kérkedik ezzel, sőt szerény és alázatos pl. nézz meg egy jógi mestert. Az egómentességet sokan hívják megvilágosodásnak. Megvilágosodás=egó nélkül, azaz félelem nélkül, kizárólag feltétel nélküli szeretetben, mint tudatállapotban létezés.
Egy megvilágosodott mester nem nevezi magát tanítónak, hanem azt mondja, hogy mindenki neki a tanítója. Nem mondja magáról, hogy ő már mindent tud, és hogy megvilágosodott.

A spirituális egó csak apróságokban különbözik, mégis olyan látványosan tér el az egó működésétől, hogy félrevezethet minket, és azt gondolhatjuk, egómentessé váltunk a sok-sok tanulás által.

A spirituális egóval rendelkező embereknek nagyon sok információjuk és akár tudásuk van a világ működéséről, ezért felsőbbrendűnek érzik és mutatják magukat másokkal szemben (persze ezt erőteljesen tagadják vagy álcázzák). Ez a felsőbbrendűség érzés valójában egy súlyos önbizalomhiány kompenzációja.



A következő kijelentésekkel, cselekedetekkel ismerheted fel ennek a működését:

-,,nekem már nem mondanak semmi újat a tanítások"

-,,én már nem vagyok azon a szinten"

-,,ők még nincsenek azon a szinten"

-,,nekem nincs egóm"

-,,nekem nincsenek félelmeim"

-,,nincs karmám"

-,,én ismerem önmagamat"

-,,ritkán találsz ilyen embert, mint én, aki..."

-,,érdemes megbecsülni az olyan embert, mint én"

-,,én folyamatos elengedéseket végzek, ezért tiszta vagyok"

-,,tudattalanom üres, nincsenek elfojtásaim"

-,,gondolataim soha sem negatívak"

-,,nem számítanak egyáltalán a külsőségek"

-,,majd ha a sors úgy akarja, nekem nincs beleszólásom"

-,,már nincsenek hibáim"

-a sikereit önmagának, a kudarcait a külvilágnak tulajdonítja

-szerinte a külvilág nem a belső működését tükrözi

-folyton tanácsokat osztogat

-azt hiszi, különb másoknál

-folyton meg akar váltani, változtatni másokat

-zavarja mások hibái

-folyton cáfolja a tanításokat

-kételkedik a szabad akaratban

-az önszeretetet félreértelmezi, sok embert önzőnek tart

-sok kognitív disszonanciája van pl. nincs pénze, de azt mondja, nem is fontos a pénz

-párkapcsolati kudarcait a sorsra fogja

-a testét elhanyagolja

-utálja, ha konfrontálják, tükröt mutatnak neki, ilyenkor védekezésképp támadással vagy tudásának kérkedésével válaszol

Jó, ha képes vagy elismerni és elfogadni, hogy mindenkinek, aki spiritualitással foglalkozik, kialakul a spirituális egója. A mérete már különbözik, de tény az, hogy van. De ezt éppúgy, mint az egót, ha megszelídíted, és nem hagyod, hogy irányítson, akkor képes leszel kezedbe venni a saját életedet, válva ezáltal intuitív, tudatos, feladatokkal rendelkező EMBERRÉ, azaz testtel és szellemmel megáldott lélekké, a következőket vallva:

-mindenkitől lehet tanulni és mindenkinek a tanítói is vagyunk

-külső világunk belső tudatunk tükörképe

-minden ember a tükörképünk

-érezhető a változás, a fejlődés, a fel-felébredés minden ember esetében, de a tempó mindenkinél más

-minden embert úgy kell elfogadni, ahogy van, de segítsük, ha kéri

-magunkon változtassunk, ha nem tetszik a külvilág, amiben élünk

-nem zavar mások hibái, viselkedése

-mindenki magával foglalkozzon

-igyekezzünk mindent megtenni azért, hogy egészséges, szenvedésmentes, boldog életet éljünk

-minden változik

-minden okkal történik

-nincs hiba, probléma, baj, csak feladatok vannak

-az önszeretet nem önzőség

-a pénz is csak az energia egyik megnyilvánulása

-a Földön élek emberként: a testem, a lelkem és a szellemem is egyaránt fontos

-az életemért én vagyok a felelős...



Rajtad áll, hogyan folytatod a listát!

Forrás: http://napielemozsia.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a foglalkozás illik hozzád a számmisztika szerint
  2015-11-30 18:16:11, hétfő
 
  A numerológus számára a születésnap száma az egyik legfontosabb adat egy személy jellemzésére. Segítségével - többek között - az is megállapítható, hogy milyen foglalkozás illik az emberhez.

Senki számára nem létezik egyetlen tökéletes foglalkozás. Sok lehetőség közül választhatunk életünk során, és legtöbben több szakterületen is kipróbáljuk magunkat. A születésnapunk alapján azonban feltérképezhetjük azokat a lehetőségeket, amiket az élet kínál számunkra. Ezekről adok rövid áttekintést az alábbiakban.



A 9 számjegyből csak általános következtetést tudunk levonni, a képet mindenképpen árnyalják az összetett számok, vagyis nem mindegy, hogy 1-én, 10-én, 19-én vagy 28-án született valaki. A numerológia általános módszerével dolgozva most egyszerűsítsük le az összetett számokat egyjegyűekre úgy, hogy összeadjuk a születésnapunk számát, amennyiben az kétjegyű. Például ha valaki 26-án született az 2+6=8. Rá tehát a 8-as szám lesz a jellemző. A két mesterszám a ,,11"-es és a ,,22"-es kivétel, ezeket nem egyszerüsítjük le 2-esre vagy 4-esre, önálló jelentéssel bírnak.

Akik valamelyik hónap 1-én, 10-én, 19-én, 28-án születtek: született vezetők, nagy önbizalom, akaraterő és sok energia jellemzi őket.

A hozzájuk illő foglalkozások: bármilyen alkotó, vezető, végrehajtó tevékenység.

Akik valamelyik hónap 2-án, 20-án, 29-én születtek: barátságosak, kedvesek, segítőkészek, békeszeretőek, idealisták, érzelmesek, tapintatosak, diplomatikusak, intuitívak.

A hozzájuk illő foglalkozások: szociális munkás, hivatalnok, diplomata, politikus, analitikus, könyvtáros, titkár, mediátor, médium, jós. Jó beosztott.

Akik valamelyik hónap 3-án, 12-én, 21-én, 30-án születtek: jó kapcsolatteremtő képességűek, vonzóak, nyitottak, fantáziadúsak és remek beszélgetőpartnerek.

A hozzájuk illő foglalkozások: tanár, előadóművész, ügynök, stb. Jó a beszédkészségük, és többnyire sikeresek az olyan területeken, ahol erre a készségre van szükség.

Akik valamelyik hónap 4-én, 13-án, 31-én születtek: nagy munkabírással, jó szervezőtehetséggel rendelkeznek, és szeretik a kihívásokat.

A hozzájuk illő foglalkozások: vállalkozó, építész, műszaki rajzoló, gépész, titkár, irodavezető, építkezési vállalkozó, katona, ellenőr, gyors- és gépíró, jól beválhatnak szakértőként, és sikeresek lehetnek állami tisztviselőként. Minden földdel kapcsolatos foglalkozásban jók, remek kertészek.

Akik valamelyik hónap 5-én, 14-én, 23-án születtek: sokoldalúak, és jó a kapcsolatteremtő képességük, szines egyéniségek.

A hozzájuk illő foglalkozások: bankár, bolti eladó, diagnoszta, biztosítási kárbecslő, elemző, újságszerkesztő, igazgató, sportedző, tőzsdei szakember. Az extrém sportok művelői is ide tartoznak.

Akik valamelyik hónap 6-án, 15-én, 24-én napján születtek: pozitív gondolkodásúak, melegszívűek, nagyvonalúak és emberszeretők, kifinomult esztétikai érzékkel.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek a nyilvánosság előtt vagy a közösségben végzett munkákban, a zenében, a festészetben, a színjátszásban, intézményvezetőként, árvaház, idősek otthona, egészségcentrum vagy szépségszalon vezetőjeként, vagy a konyhafőnöki, virágkereskedői, divattervezői pályán.

Akik valamelyik hónap 7-én, 16-án, 25-én születtek: érzékenyek, zárkózottak, intuitívak, és jól elboldogulnak önmagukban is.

A hozzájuk illő foglalkozások: tudós, pap, orvos, könyvtáros, jogtudós, kutató

Akik valamelyik hónap 8-án, 17-én, 26-án születtek: kiváló üzletemberek, kreatívak, és vezetői képességekkel rendelkeznek.

A hozzájuk illő foglalkozások: bankár, jogász, vállalkozó, mérnök, politikus

Akik valamelyik hónap 9-én, 18-án, 27-én születtek: igazságszeretők, nagylelkűek, nemeslelkűek, maximalizmusra törekvők.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek a művészetekkel vagy az irodalommal kapcsolatos foglalkozásokban, ilyen például a színművészet, a tanári vagy az előadói pálya, a vallási tevékenység, a festészet, a nagyüzemi kertészkedés, a belsőépítészet, de sikeres lehet számukra az olajüzlet, a biztosítási szakma, a reklám világa vagy az utazások.

Akik valamelyik hónap 11-én, az első mesterszám hatása alatt születtek: különleges tulajdonságokkal bírnak, nagyívű elképzelések vannak, ha ezeket nem sikerül megvalósítaniuk, nemcsak boldogtalanok lesznek, de idegrendszeri problémáik is lehetnek.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek előadóművészként, táncosként, aukcióvezetőként, cégalapítóként, vagy pedig az elektromosság, a filozófia, a képzőművészet, a reklámszakma, a filmezés területén.

Akik valamelyik hónap 22-én, a következő mesterszám hatása alatt születtek: sokféle képességgel rendelkeznek, de életükben számos nagy hullámhegy és hullámvölgy vár rájuk, hozzáférnek olyan energiákhoz és rezgésekhez, amelyek a többiek elől rejtve maradnak.

A hozzájuk illő foglalkozások: gazdasági jogász, üzletlánc szervezője, exportőr, felvásárló, szakértő, mérnök, gépész, feltaláló, költő vagy vallási prédikátor. Bármilyen területen sikeres lehet, mindig nagyra törekszik.

Természetesen az itt felsorolt foglalkozások nem fedik le a teljes listát, csak nagyvonalakban segítenek eligazodni abban, hogy képességeinket milyen irányban fejleszthetjük. Jó segítség lehet a numerológus tanácsa a szülőknek abban, hogy már fiatal korban milyen képességek fejlesztésére helyezzék a hangsúlyt és milyen tevékenységeket ne erőltessenek.

Szerző: dr. Kézdi Andrea



www.spiritflow.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ima
  2015-11-30 14:51:44, hétfő
 
  IMA A CSODATEVŐ KIS JÉZUSHOZ
Oh, kisded Jézusom, Hozzád folyamodom,
És Szűzanyád által esdve fohászkodom.
Ezen szükségemben segíts meg engemet,
Mert hiszen hatalmas segítő szent kezed.
Minden reményemet Tebeléd helyezem,
Engedd, hogy kegyelmet találjak Szíveden,
Szeretlek Tégedet szívemből, lelkemből,
Szabadíts meg, kérlek, engem bűneimtől.
Fogadom, hogy Téged soha meg nem bántlak,
S teljes életemben Tégen hűn szolgállak,
Fölajanlom Neked testemet, lelkemet,
Szent szolgálatodba fogadj be engemet.
Szívesen viselem Érted keresztemet,
Ki mindhalálig szerettél engemet.
Szeretem Éretted felebarátomat,
Amint parancsolád, mint önmagamat,
Oh, kisded Jézusom, borulva imádlak
S hatalmas voltodért Téged szívből áldlak..
Szabadíts meg engem ezen szükségemből,
Hogy hálát zenghessek Tenéked lelkemből.
Add, hogy Máriával s Szent Józseffel mennyben,
Láthassalak Téged angyalid körében.
Amen
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Jöjj el , Uram!
  2015-11-30 14:50:20, hétfő
 
  JÖJJ EL, URAM!
Szeresd, Uram, azokat,
akik Téged nem szeretnek,
fogadd be azokat,
akik nem zörgetnek isteni ajtódon!
Gyógyítsd meg azokat,
akik nem törődnek lelki betegségükkel,
sőt, azon vannak,
hogy azt minél jobban súlyosbítsák!
Add vissza ezeknek a Lázároknak
az elveszett lelki életet,
amelyet nem kérnek tőled!
Szánakozzál végre azokon,
akik nem szánják önmagukat.
És mivel ők nem akarnak
Hozzád menni,
jöjj el, Uram, Te hozzájuk!
Amen
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Adventi gondolat november 30, hétfő
  2015-11-30 11:15:01, hétfő
 
 
November 30, hétfő Szent András apostol ünnepe



Az Úr, Izrael és a nemzetek reménye

Adventben sokszor olvassuk a prófétákat, hisz az ő jövendöléseik előre, a Messiásra mutatnak. A sokszor hamis reményekkel teli emberek szívébe igaz, új reményt öntenek. Meghirdetik a béke országát, az üdvösséget, a világosságot, és a megváltást is. Persze van, amit csak homályosan láthatnak előre. Jézus megváltói keresztje előtt, csak homályos lehet a szenvedés értelme. De homályos a paradicsom, mennyország, az örök élet mibenléte. Mégis élő hittel vágyakoznak arra a napra, amikor Izraelt eltölti Isten ismerte.

Szent Pál apostol azonban ránk keresztényekre nézve is azt állítja, hogy most még csak tükör által homályosan látunk. Tudunk reménységet meríteni a próféták hitéből?

A próféták a jövőbeli boldogságot csak földi keretek közt várják, hosszú életben, egészségben a földi gazdagság áldásaiban. De nem a saját erőben bíznak, hanem Isten kezébe teszik le életüket.

Amikor sok homály, kétely, bizonytalanság vesz körül, milyen biztató olvasni Izajás prófétát:

,,Akik az Úrban bíznak, erejük megújul."





Szent András apostol példája erre sarkall: Hallgasd az Úr hívását, és kövesd azt még veszély esetén is!



Ima:

Szent András apostol, te az evangélium fáradhatatlan hirdetésével megvilágosítottad az értelmet és a szíveket a szeretethez és igazsághoz vezérelted. Bátran néztél szembe a vértanúság gyötrelmeivel megölelve a keresztet, amelyen életedet adtad. Esdekeld ki számunkra a kegyelmet, szeretni e föld erőfeszítéseit, keresztjeit és szenvedéseit, hogy általunk biztonsággal lépkedjünk a mennyei örök javak felé. Hozzád folyamodunk Szent András, mint mennyei partfogónkhoz, hogy közbenjárásoddal segítsd lelkesedni és állhatatosnak lenni a mai időkben olyan apostoli lelkesedéssel és hősies vértanúsággal, amilyennel te tanúskodtál a mi Urunkba vetett bizalmadról és szeretetedről. Segítsd családjainkat, egyházközségeinket és főegyházmegyénket, hogy egyre jobban vágyakozzunk az életszentségre, amit mindennapi igyekezetünk és bátorságunk tanúsítson az Úr szőlőjében. Közbenjárásodra az egyház életében szeretetben dicsértessék és áldassék a Szentháromság egy Isten, most és mindörökké. Ámen."
 
 
0 komment , kategória:  Adventi gondolatok 2015 minden  
Pio atya élete
  2015-11-30 10:11:46, hétfő
 
  Pio atya tudott róla:
,,Minek jönnek ide Magyarországról? Van maguknak is stigmatizáltjuk: Galgóczy Erzsébet."
- Pio atyának volt aki megsúgja, mert Ő közvetlen kapcsolatban állt a Jóistennel. - Ezt Szentendrén egy testvérünk hívő lelke mondta ki amikor beszéltünk előtte Pio atyáról és G. Erzsébetről.
Pio atya kortársa... 51 évig élt stigmatizáltan, alvás, evés és ivás nélkül, ismeretlenül egy kis francia tanyán. Óriási lélek.
Marthe Robin

Imádkozzatok ,imádkozzatok többet amennyit tudtok a szeretteitekért és az ismeretlenekért .Világszerte a sok szenvedés amit nem tudtok elképzelni . A fájdalom annyira erős hogy én alig tudom elviselni
Pio atya

,,Folyamodj Istenhez mikor az ördög megtámadja a lelkedet ,,
Pio atya

November 30.
Ha szorongó és nyugtalan magadra tekintesz, megláthatod, hogy ez gátol meg legjobban a tökéletesedés útján. Szívedet, gyermekem, helyezd szelíden Urunk sebeibe. Mélyen bízz irgalmában és jóságában, abban, hogy Ő soha nem hagy el, és öleld jól magadhoz szent keresztjét!

PIO ATYA BREVIARIUMA. BLOGSPOT. COM

Krisztus mondja:
- Éheztem: nemcsak kenyérre, hanem arra a nyugalomra is, amely a tiszta szívből sugárzik;
- Szomjaztam: nemcsak vízre, hanem arra a békére is, amely kioltja a háború iránti szenvedélyt;
- Meztelen voltam: nemcsak ruhára vágytam, hanem arra a csodálatos méltóságra is, amely minden férfi és nő sajátja.
- Hajléktalan voltam: nemcsak egy téglából épített menedék hiányzott, hanem egy szív is, amely megértene, megbocsátana és szeretne.
Próbáljunk meg ilyenek lenni! Krisztusért, aki itt él felebarátaink között.

Teréz anya

" A keresztény élet nem más, mint a folyamatos küzdelem önmaga ellen."
Pio atya

 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Minden Advent
  2015-11-29 15:53:58, vasárnap
 
  Minden Advent
Minden advent kegyelem:
vétkem jóvá tehetem.
Minden advent vigalom:
Isten Úr a viharon!
Minden advent érkezés:
átölel egy drága kéz!
Minden advent alkalom:
győzhetsz saját magadon!
Minden advent itélet:
igy kellene-s igy élek!
Minden advent remegés:
Isten felé epedés!
Minden advent ima is:
Uram,fogadj be ma is!
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Adventi gyertya színei és jelentése
  2015-11-29 15:51:03, vasárnap
 
  1.Vasárnap

Advent kezdési időpontja évről - évre változik, Szent András napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnapon ünnepeljük. Színe a lila: a templomi terítő lila, a szertartáson a pap lila miseruhát vagy stólát visel, illetve az adventi koszorún elsőnek meggyulladó gyertya színe is lila. A lila szín a várakozást és a bűnbánatot fejezi ki.

2. Vasárnap

Színe hasonlóképpen a lila. Az ádvent mellett a nagyböjti időszaknak is lila az ünnepi színe az egyházi liturgiában. Számos helyen a karácsonyt megelőző hetekben a lilát kékkel helyettesítik, hogy a két ünnepet megkülönböztessék egymástól.

3.Vasárnap

Gaudete (örvendjetek!) vasárnap, kiemelkedik a többi közül, ádvent második felének kezdetét jelzi. Színe a rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja.

4.Vasárnap

Színe a bűnbánatot kifejező lila. Az adventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre ég ezen a napon.



Az adventi koszorú hagyománya lelki megtisztulásra és megújulásra is alkalmat ad, hogy az ünnep, csakugyan ünnep legyen, és akkora figyelemmel fordulhassunk egymáshoz, amelyet mindannyiunk megérdemel.



Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, öröm, szeretet. A gyertyák egyben a katolikus szimbolika szerint egy-egy személyre vagy közösségre is utalnak:

-Ádám és Éva - mint akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást (hit);

-zsidó nép - akinek megígérte, hogy közülük származik a Messiás (remény);

-Szűz Mária - aki megszülte a Fiút (öröm - rózsaszín gyertya);



-Keresztelő Szent János - aki hirdette Jézus eljövetelét, és készítette az utat az emberek szívéhez (szeretet).

Forrás: http://www.vitalzone.hu/adventi-gyertya-szinei-es-jelentese.html
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 168 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 168 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 66
  • e Hét: 239
  • e Hónap: 2988
  • e Év: 40736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.