Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 115 
Az orvostudomány nagyítója alatt
  2014-07-31 09:22:46, csütörtök
 
  Tudtad, hogy a cukorbetegek, a rendszeresen úszók, vesebetegek, prosztata megnagyobbodásban szenvedők hajlamosabbak a húgyúti fertőzések kialakulására?

Ezért válaszd vizeletfertőzés, és kellemetlen szagú vizelet ellen a vörös áfonyalét!

Aki ismeri a vörös áfonyát, népies nevén: havasi meggyet (Erdélyben fás-meggy), kövi málnát, annak elsőre az élénkvörös savanykás ízű gyümölcs jut eszébe, amely gyakran kerül terítékre vadhúsok mellé mártásként, dzsem és lekvár formájában, vagy pedig gyümölcsborként, és gyümölcslevek összetevőjeként.

Kevésbé elterjedt, mint közeli rokona a fekete áfonya, de Magyarországon a Mecsekben, Őrségben, Göcsejben, a Kőszegi-hegységben megtalálható, Erdély egyes térségeiben is gazdagon honos.

Miért olyan népszerű?

A jótékony gyümölcs egészségre kifejtett hatásaira nemrég figyelt fel az orvostudomány és több vizsgálatnak vetette alá a gyümölcsöt. Az Egyesült Államokban éveken keresztül tartozott a tíz legnagyobb mennyiségben forgalmazott és eladott gyógynövény alapú készítmények közé.

A népi gyógyászatban igencsak jó hírnévnek örvend a vörös áfonya, amelyet elsősorban vizeletfertőzés, vizelettartási gondok, kellemetlen szagú vizelet semlegesítése céljából használtak. Enyhe vízhajtó, láz és gyulladáscsökkentő és rákellenes hatása is ismert.

Az orvostudomány nagyítója alatt

Az első kontrollált klinikai vizsgálatok a kilencvenes években láttak napvilágot. A Jounal of the American Medical Association folyóiratban közölt tanulmány szerint a napi 300 ml áfonyalevet fogyasztó idős nőknél kisebb mértékben lépett fel húgyúti fertőzés. A fogyasztása olyan vegyületek felszabadulását eredményezi a vizeletben, amelyek megakadályozzák a baktériumok megtapadását a húgycső falán így azok nem képesek telepeket alkotni és elszaporodni.

Számos tanulmány mutatta ki, hogy vizelet szaga enyhül, ha a vizelettartásra képtelen személyek (inkontinencia) rendszeresen fogyasztanak áfonyalevet.

Milyen formában használható?

Mivel a hosszú távú áfonyalé fogyasztása egyesek számára nem hozzáférhető ezért napjainkban elérhetőek a tömény vörös áfonya koncentrátumot tartalmazó tabletták, vagy kapszulák. 1 kapszula (400 mg) hozzávetőleg 8-9 pohár gyümölcslé hatóanyagát tartalmazza koncentráltan.

Akut és krónikus húgyúti fertőzések megelőzésére, kezelésére, valamint sejt és érvédő antioxidánsként naponta kétszer-háromszor szedhető gyógyszertárakban is kapható kapszula (termék és koncentráció függvényében).

A vizelet szagának semlegesítése céljából használt a vörös áfonya kúrát, érdemes édesítőszer nélkül készült vörös áfonyalé, vagy kivonat, beszerzésével kezdeni.

A napi adag az áfonya léből 300-480 ml között mozog, míg a tinktúra 3 x 3-5 ml/nap adagolásban fejti ki gyógyhatását

Figyelem a gyümölcslevet nem szabad hosszú távon fogyasztani, nem ajánlott várandós és szoptatós anyukáknak, illetve 12 éven aluli gyermekek esetében.

filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Több mint 500 génünket módosítja a vegán diéta
  2014-07-31 09:19:08, csütörtök
 
  Sok oka lehet annak, hogy valaki vegetáriánus lesz. Az egyik mindenképp az állatok szeretete, a másik pedig az egészséges életforma fontossága.

Egy 2012-ben készült átfogó tanulmányban rámutatnak arra, hogy a vegetáriánus embereknél kisebb a daganatos betegségek kialakulásának kockázata, mint a mindenevők esetében. Ez jó hír. De akkor feltehető a kérdés, hogy még jobb azoknak a helyzete, akik semmi állati eredetű kaját nem esznek, azaz a vegán étrend követőinek?

Úgy néz ki, hogy igen, legalábbis erre derült fény az amerikai Loma Linda Egyetemen. Megállapították, hogy azoknál a nőknél például, akik vegánok, 34 százalékkal kisebb az esélye annak, hogy valamilyen nőket érintő rákos megbetegedés alakul ki.

A szakértők szerint, ha fokozatosan kiiktatjuk étrendünkből a húsokat, később az állati eredetű élelmiszereket és ezzel párhuzamosan emeljük a zöldségek, gyümölcsök és az ezekből készült ételmennyiséget, csökkentjük annak az esélyét, hogy daganatok, illetve magas vérnyomás alakuljon ki szervezetünkben, ráadásul az elhízástól sem kell tartanunk.

Orvosok nemrég azt is felfedezték, hogy szoros összefüggés van a rákos sejtek kialakulása és az állati eredetű protein fogyasztása között. Azt is kimutatták, hogy a vegán étrend több mint 500 génmódosulást indíthat be, amelyek megelőzik a mellrákot, prosztatarákot, és szívbetegséget is. Ez azért jó hír, mert eddig úgy tartottuk, hogy a gének általi örökletes betegségek elől nem tudunk menekülni, de most úgy néz ki, hogy ezen is képesek lehetünk változtatni.
filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
7 dolog, amit tudnunk kell a tiszteletről
  2014-07-30 12:08:53, szerda
 
  A tisztelet más iránt érzett elismerésünknek, megbecsülésünknek, cselekedeteinkben nyilvánított érzése. Középpontjában az egyenlőség és a mások iránt tanúsított empátia áll. Tisztelet nélkül nem volna lehetséges a rasszizmus, a nőgyűlölet elleni küzdelem, és az igaz szerelem sem, valamint egészséges kultúrák, társadalmak sem létezhetnének.

z alábbiakban a tiszteletnek hét aspektusáról olvashattok:

1. A tisztelet azt jelenti, hogy egyénenként kezeljük az embereket

Egy ember személyes tapasztalatainak összessége. Vagyis mindenkinél sokat nyom a latban a származása, a világnézete, és a céljai. Ezért nem határozhatjuk meg az embereket pusztán az egyik mutató alapján, hanem valamennyi jellemzőjüket összesítve érthetjük meg jobban cselekedeteik mozgatórugóját.

2. A tiszteletadás nem mindig jelent kedvességet

Az őszinte, becsületes, egymás kölcsönös tiszteletén alapuló véleménynyilvánítás nagyon fontos, még akkor is, ha mondandónkkal kritikát fogalmazunk meg. Persze az időzítés és a kontextus fontos, és lehetőleg szűk körben fogalmazzunk meg kritikát mások felé, ne ország-világ előtt, hogy az illető a kritikát el tudja fogadni, ne essen csorba a hírnevén.

3. Önmagunk tisztelete nélkül másokat sem tisztelhetünk

Az öntisztelet, önbecsülés az egészséges emberi lét egyik alapvető feltétele. Ez nem azt jelenti, hogy ha bármi rosszat elkövetünk, zokszó nélkül túllépünk rajta, hanem minden erőnkkel arra törekszünk, hogy a sajnálatos esemény még egyszer ne fordulhasson elő. Az emberi agy képlékenyen, dinamikusan alkotja és formálja az emberi kapcsolatokat. A neurobiológia ezt neuroplaszticitásnak hívja. A régi minták újakkal való felülírása, helyettesítése a kulcsa a szokásaink megváltozásának, ami befolyásolja az énünkről alkotott felfogásunkat is. Ha aggódunk, hogy nem vagyunk jó emberek, teszteljük magunkat minél több interperszonális helyzetben. Ez nemcsak bennünket győz meg, hanem másokat is meg fog győzni.

4. A becsületesség a tisztelet egyik legmagasabb formája

Míg hazudni gyakran könnyű, addig becsületesnek, őszintének lenni azt jelenti, hogy elfogadjuk, a másik személynek megvan a képessége arra, hogy megértse gondolatainkat, eszméinket, valamint arra reagálni is tud.

5. A tisztelet nem minden esetben kölcsönös

Fogadjuk el, hogy amiért tisztelünk valakit, ő nem biztos, hogy ugyanúgy tisztelni fog minket. Mások tisztelete önmagunknak is fontos, akkor is, ha nem viszonozzák, szokjunk ehhez hozzá. Hisz, aki önmagát nem tisztel, másokat sem tisztelhet, de megmutathatjuk nekik, hogy van más lehetőség is. Mutassunk tiszteletet irányukban. Néha találkozunk olyan emberekkel, akik nem ismerik a tiszteletteljes interperszonális kapcsolatokat, ezért szkeptikusan, cinikusan viselkednek. Ne ítéljük el őket, hanem tanúsítsunk empátiát irányukban a nélkül. Ez nem azt jelenti, hogy segítenünk kell nekik, csupán annyit, hogy nem vetjük meg őket.

6. A félelemnek semmi köze a tisztelethez

A félelem és a tisztelet összekeverése komoly probléma a társadalmunkban, ami minden bizonnyal azon alapszik, hogy az állami hatóságok a történelem folyamán gyakran erőszakkal érték el, hogy a polgárok tiszteljék őket. A félelem sajnos odavezet, hogy félreértjük magunkat, másokat és a helyzeteket, amelyekbe keveredünk. Az erőszakon, vagy a félelmen alapuló udvarian intézkedéseknek semmi közük nincs a tisztelethez, vagy a kultúrához.

7. Az önmagunknak és másoknak való megbocsátás az élet természetes dinamikája iránti tiszteletből

Senki nem rabszolga, habár sok ember a megszokások rabja. A változás ugyan lehetséges, de erőfeszítések nélkül nem érhetünk el eredményt. A megbocsátás az úgynevezett kéz a kézben stratégia által működik a legjobban. Ennek megértése a legfontosabb ahhoz, hogy a társadalmunk elkerülje a bioszféra összeomlásának egyre fenyegetőbb lehetőségét. Magunk és mások tisztelete a környezetünk tiszteletben tartását is jelenti. Ha a civilizáció megérti a tisztelet fontosságát, és vállalja a felelősséget a jelenlegi helyzetért, akkor jó eséllyel túlél ezen a bolygón. A megbocsájtásról szóló cikkünket itt olvashatód.
filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Család  
máj tisztítására és méregtelenítésére
  2014-07-30 12:03:43, szerda
 
  Íme egy hatásos módszer

A máj az egyik legfontosabb szervünk, segít megszabadulni a rengeteg felgyülemlett méreg- és salakanyagoktól. Most egy olyan házi és természetes májtisztító kúrát ismertetünk, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ez a rendkívüli fontos szervünk még sok évig egészségesen szolgáljon bennünket.

A kúrát nem szabad végrehajtani, ha valamilyen betegség miatt legyengültünk, vagy netán cukorbetegek vagyunk. Az alábbi méregtelenítési módszert Mádai Andrea reflexológus természetgyógyász ajánlja.

Parazitapusztítás

Első lépésként meg kell szabadulnunk a májban tenyésző parazitáktól. Semmi szükség élősködőkre. Ehhez remek fűszer a kurkuma, amelyet ha szegfűszeggel keverünk össze, akkor biztosan sikeresen elhajtjuk a parazitákat. Ez a kúrát két héten keresztül kell végezni, naponta négy alkalommal egy kiskanál hegyén elférő mennyiséget kell lenyelni és utána egy pohár vizet kell ráinni.

Májtisztítás

Ezután nekiláthatunk a máj rendbetételének, amely nem ártalmas, igaz, hogy az első napon legyengülhet valamelyest a szervezet. A kúrát háromszor érdemes megcsinálni, a végére lesz teljesen rendben a májunk. Minden tisztítás után azonban tartsunk 2 hét pihenőt.

Hozzávalók: 100 gr keserűsó (magnézium szulfát), 1 nagy, vagy 2 kisebb rózsaszín belű grapefruit, 1,5 dl hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj és 8 dl víz.

A nap első részében együnk könnyű ételeket, mindezt csak déli 12 óráig tehetjük meg, ezután már semmit nem szabad fogyasztani és nem is ihatunk, ezért fel kell készülni lelkileg is. Csak a kúralét ihatjuk meg. A 100 gr keserűsót el kell osztani négy részre, négy darab 2 dl-es pohárba, ezután öntsünk rájuk 2 dl vizet és keverjük össze. Ezt a keserűsós oldatot négy alkalommal a következő órákban kell bevenni, délután: 2, 4, 6, 8 órától. Mellékhelyiség közelében kell lenni, hiszen még a 2 órás adag nem teszi meg a hatását, hiszen a szervezet felszívja a magnéziumot, de már a 4 órásnál vécére kell menni. A máj és a belek megtisztulnak minden salakanyagtól, ezért bőven fogunk székelni.

A máj a magnézium hatására megnyugszik és ellazul. Este 10 órakor már a máj epevezetékei kitágulnak, ilyenkor el kell keverni a 1,5 dl olíva olajat a grapefruitok frissen facsart levével és meg kell inni. Ezután feküdjünk le 5 óra hosszan vízszintes testpozícióba, hogy az olajhidraulika beinduljon és összegyűjtse a méreganyagokat. Másnap reggel is székelni fogunk, hiszen még sok salakanyag maradt bennünk, és ráadásul kis zöldszínű golyócskák is fognak a vécében úszkálni, ezek a kitines epekövek, mintegy 2 ezer darab távozik ezáltal a szervezetből, operáció nélkül.

Ezen kövek apró járataiban tenyésznek a paraziták is, amelyekhez a gyógyszerek sem férnek hozzá, így állandóan ki szokott újulni a gyomorfertőzés, a fekély, a bélpanaszok, így ezen betegségek májtisztítás nélkül nem gyógyíthatók. Másnap együnk könnyű dolgokat és pihenjünk.

filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Magna Cum Laude - Pálinka Dal
  2014-07-30 10:34:09, szerda
 
  Álmaim kéklő egén,
Gyümölcsfáim tetején,
Pálinka, szerelmem, légy az enyém!
Nyújtsd hát a karod felém,
Nélküled meghalok én,
Pálinka, szerelmem,légy az enyém!

Ha egyszer elindulunk lefelé,
Mert előttünk a lejtő.
Folyékony királynő, kérlek,
Te légy a búfelejtő!
Tölts hát a poharamba még egy kortyot angyalom,
Ma éjjel mindenemet elmulatooom!
Refr:
Álmaim kéklő egén,
Gyümölcsfáim tetején,
Pálinka, szerelmem, légy az enyém!
Nyújtsd hát a karod felém,
Nélküled meghalok én,
Pálinka, szerelmem,légy az enyém!
(2X)

Az istenek könnycseppje gyógyír
Bánatra, örömre.
Én téged fogadlak egyszer majd
Gyermekként örökbe.
Egy kupica reggelire - abból bajod nem lehet,
A magyarnak csak ez adhat ihletet.
Refr:
Álmaim kéklő egén,
Gyümölcsfáim tetején,
Pálinka, szerelmem, légy az enyém!
Nyújtsd hát a karod felém,
Nélküled meghalok én,
Pálinka, szerelmem,légy az enyém!

De nekem így is megérte, életen át várni rád.
A halálos ágyamon az infúziómba ne töltsetek csak pálinkát!
Refr:
Álmaim kéklő egén,
Gyümölcsfáim tetején,
Pálinka, szerelmem, légy az enyém!
Nyújtsd hát a karod felém,
Nélküled meghalok én,
Pálinka, szerelmem,légy az enyém!
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
15 meglepő felhasználási módja a hidrogén-peroxidnak
  2014-07-29 12:05:49, kedd
 
  Ez a halványkék színű folyadék, híg oldatban színtelen, gyenge sav, voltaképpen egy erős oxidálószer. A legtöbbünknek a hidrogén-peroxidról a hajszőkítés, illetve a fog fehérítés jut eszünkbe, de még számtalan más területen is segítségünkre lehet.

Megjegyzés: A lenti tippeknél 3%-os hidrogén-peroxidot használj


Konyha

Tisztítsuk meg a falapítót

Egy használt, alaposan összevagdosott falapító remek búvóhely a baktériumok számára. Használjuk az olcsó hidrogén-peroxid és az ecet erejét a hatékony fertőtlenítésre.

Segít a gombatenyésztésben

Hihetetlen, de valóban elősegíti az úgynevezett osztriga gomba növekedését, amelynek zsákját a hűtőben kell tárolni.

Zöldségek tisztítása

Tegyünk 3 százaléknyi hidrogén-peroxidot egy vízzel teli szórófejes flakonba, majd fújjuk be a zöldségeket és hagyjuk 5 percig, hogy elpusztítsa a baktériumokat. Ezután öblítsük le a zöldségeket.

Mosogatószivacs tisztítása

A mosogatószivacson millió baktérium telepszik meg egy idő után. Egy üvegben vegyítsünk össze hidrogén-peroxidot és meleg vizet fele-fele arányban, majd öntsük rá a szivacsunkra és hagyjuk állni 15 percet. Ezután alaposan öblítsük le a szivacsot.



Foltok ellen

Vörösbor-folt ellen

Vegyítsünk össze fele-fele arányban hidrogén-peroxidot és mosogatószert, majd a vegyületet tegyük rá a foltra, jól dörzsöljük be, majd langyos vízzel mossuk át a területet és szárítsuk meg végül a textíliát.




Izzadságfoltok ellen

Sokat verejtékezünk, ami nyomot hagy a kedvenc ruhánkon? Ide kell 2 adag mosogatószer, amelyhez 1 adag arányba öntsünk hidrogén-peroxidot. Tegyük a foltra, hagyjuk egy órát hatni, majd hideg vízben öblítsük ki a ruhánkat.

Vérfolt ellen

A hidrogén-peroxidnak fehérítő hatása van. Ezért a rossz helyre cseppent vérfoltok ellen is hatásos. Öntsünk egy kis adagot a foltra, majd súroljuk, öblítsük ki. Lehet, hogy elsőre nem fog eltűnni a folt, ezért még meg kell ismételni a műveletet párszor.

Kőpadló, csempe tisztításra

Sokszor makacs piszkok, szennyeződések jelennek meg a padlón. Ezért liszttel keverve készítsünk hidrogén-peroxidos masszát. Tegyük rá, majd hagyjuk egész éjszaka állni, reggel pedig távolítsuk el a masszát és ezzel a folttól is megszabadulunk.

Egészség és szépségápolás

Körömfehérítő

Divat a francia manikűr, de nem kell sok pénzt fizetni ezért, hiszen ezt a hidrogén-peroxid segítségével is elvégezhetjük.

Megfázás ellen

Kicsit furán hangzik, de ha minden reggel mindkét fülünkbe cseppentünk egy csepp hidrogén-peroxidot, akkor megelőzhetjük a hűlést.

Fogfájás ellen

Fele víz és fele hidrogén-peroxid arányban készítsünk szájöblítő vizet, amely megöli a baktériumokat és a fogakat is fehéríti, és ráadásul a fogfájás ellen is hatékony lehet.

takaritas

Tisztítás

Fertőtlenítsük az aprító pultot

Csak annyi dolgunk van, hogy ráfújjunk az oldatból a pultra, pár percig hagyjuk állni, majd töröljük ezután fényesre.

A csillogó vécécsészéért

Csak öntsük bele egy adagnyi hidrogén-peroxidot a vécébe. Hagyjuk félórát állni, majd sikáljuk ki egy kicsit.
Tartsuk tisztán a hűtőt is

A hidrogén-peroxid nem mérgező, ezért bátran kitörölhetjük a hűtőnket.

Penész ellen

Vessük be a makacs penészfoltok ellen. Nem bánjuk meg.
filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Karfiolfasírt
  2014-07-29 11:31:05, kedd
 
  Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 db tojás
- 5 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió
- 2 kanál aprított petrezselyem
- 1 pohár sovány tejföl
- olívaolaj

Így készítheted el!
A megmosott karfiolt, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és villával áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, tejfölt, felvert tojást, petrezselyemzöldjét, zúzott fokhagymát, ízesítjük a fűszerekkel és alaposan összedolgozzuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, majd kanállal kis halmokat rakunk a karfiolos masszából az olajba és kisütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
A margó nélküli sorok
  2014-07-29 11:05:49, kedd
 
  Árpád harca a démonokkal a domboldalon álló temető melletti kápolnájánál megtoppanásra kényszerítette az álom világába tartó útvonalon. A résnyire nyitott ajtón keresztül szeretett volna bejutni, megnézni mi lehet, ott bent ahova csak ily módon lehet bejutni, de útját állta a sötét sereg. A bejárat mellett egy lefelé vezető lyuk tátongott, ahonnan sorban jöttek fel a harcosok. Kényszeredett időzése során egyszer csak ismerős hang szólt hozzá a csuklya mögül. Érzelem nélkül közölte, vagy talán inkább felszólította: ne féljen, saját érdekében óvják, hogy a kápolnát válassza, helyette titkos beavatást ajánlanak és máris kérték a tenyerét. Ijedten kulcsolta össze a kezét jó szorosan, de abban a pillanatban ott termet két erős harcos és szétfeszítette imára kulcsolt kezét majd a harmadik a tenyerébe rajzolt egy jelet. Égő fájdalmat érzett és kiabálni kezdett. Kiáltása visszhangzott a térben, de elnyomta az ördögi vihogás, amit maga körül hallott. Fogyott az ereje a lábai rogyadoztak nem tudott ellenállni. A démonok a fekete lyuk felé támogatták, majd egy belelökték. Zuhant a semmibe egyre lejjebb, még nem egy nagy tágas teremben találta magát. Úgy érezte az energia mezőben ismerősök is jelen vannak, még sem védi meg senki, borzong és fázik.
A falon sejtelmesen árnyak himbálóznak különböző alakot felvéve. A félelmetes árnyjátékokból szimbólum töredékeit véli felfedezni amiket, szeretne beazonosítani, abból talán megtudhatja, miért hozták ide, mit akarnak vele.
Az egyik szimbólumot tisztán látja. Nem! Ez nem lehet, felismeri a rettegett jelet. Most már tudja, a beavatással akarják megtörni hitét, akaratát, hogy azonosuljon egy eszmével, egy csoporttal? Azt soha! Ha megszabadul innen ebből az istentelen pokolból, de a kezében marad a jel, akkor inkább a halált választja.
Szemei előtt megjelent idősödő tanárnője, aki óvta őket a szimbólumok meggondolatlan használatától. Fülében csengtek a szavai.
-A nemzeti szimbólumok használatát kifejezetten ajánlom mindenkinek, mert erősítik a nemzetet, de ne feledjük az ismeretlen, vagy ismert bár idegen szimbólumokkal soha nem tudhatjuk, mit vonzunk be. Gondoljunk, arra hányszor látunk különböző tanfolyamokat, ahol a tematika szimbólumokra épül. Vannak közöttük ismertek és ismeretlenek. Ezeket nagy tömegben alkalmazva ismeretlen erőket szabadítanak fel, amelyek lehetnek építők és romboló hatásúak egyaránt. A szándékot csak azok ismerik, akik a tematikát megalkotják. Ezért nagyon fontos, hogy meg tanuljunk szelektálni és óvatosan viselkedni e téren.

A figyelmeztetés utolsó mondatával eltűnt a pszichológusnő képe.
Sajgó tenyerét kifordította, látni akarta a jelet.

Ebben a pillanatban felébredt, csuromvizes testére húzta a takarót, reszkető kézével kereste az olvasólámpa gombját. A világosság szétterült a szobában. Két kezét tenyérrel felfelé a szeme elé emelte. Semmi jel, nincs beavatás nyugtatta meg magát. Hajnali negyednégy volt. Már nem volt álmos. A rémálma ismerős hangját próbálta beazonosítani mind hiába. Megfájdult a feje felkelt lezuhanyozott, azonban hiába remélt enyhülést semmi nem változott. Jó erős kávét főzött magának pár szem kekszet keresett mellé. Már tenné a szalvétára, mikor feleszmélt, nem ehet, nem ihat, éhgyomorra kell menni reggel a kórházba, hátha szükség lesz még egy vérvételre, figyelmeztették. Elővette a leleteit és böngészni kezdte. Nem sokat értett belőle tele volt írva latin szavakkal. Annyit sejtett nagy baj lehet, mert látta a másik betegnek kiadott leletét, amire csak pár sor volt írva. Gondolt egyet, bekapcsolta a gépét, nem nagy ügy ma kideríteni a diagnózist be kell pötyögtetni a keresőbe a latin szavakat és olvashatja az ember fehéren, feketén a kórrajzát, sőt színes képekkel ábrázolva láthatja a sejtjeit, szerveit.

Olvasva a sok rémségeket statisztikára bontva úgy döntött az elemzést a kórlefolyást szakemberre bízza, megbízott az orvosában. Kikapcsolta a gépet, leleteit visszahelyezte az irattartóba és elindult a hálószoba felé. Rettentő éhség vett rajta erőt, hallotta a gyomra korgását. Ilyenkor mindig a katonaság jut az eszébe ahol állandó éhség kínozta. A szabadtéri gyakorlatok, friss levegő, a mozgás és a fáradtság mindig jó étvágyra serkentették. Képzeletében megjelentek azok az illatozó otthonról érkező csomagok, amiben ott lapultak a házi finomságok. Mennyi íz. Ízlelőbimbói incselkedése hatására egyre nehezebben viselte a tétlenséget, az orrába a friss rétes illata is beszemtelenkedett. Víziójában ott sorakoztak a téli disznótorosok, amit még melegen megkaptak. Volt egy buszos fiú közöttük, akitől megtanulták, hogyan lehet a posta megkerülésével leghamarabb az élelemmel megtöltött pakkokhoz hozzájutni. Egy kis zsebpénz a sofőrnek és célállomástól végállomásig utazik a csomag. Emlékszik, milyen nagy izgalommal, tágra nyílt szemekkel várták mit rejtenek a dobozok. Körbeülték az asztalt a bajtársakkal, aki kapta,testvériesen szétosztotta nem sokkal később már csak a szemetesből kikandikáló kartondoboz és a gyűrött csomagolópapír ruhácskája emlékeztette őket a tartalomra, no meg a kantin szendvicsek szomorkodtak azon az estén, a polcokon, félve a kiszáradástól. Egy pillanatra feltűntek az arcok... vajon kivel mi lehet az óta?

Valamit tenni kell ki lyukad a gyomra a felgyülemlett savtól, ha így folytatja. Le kell kötnie magát, hogy ne az evésre gondoljon.
Kezébe vette az éjjeliszekrényen pihenő könyvet. Két napja bele sem lapozott. Az ilyet szentségtörésnek nevezik, mert amióta a betűvetést megismerte, számára a könyv az életet jelenti. Akármerre néz a lakásban mindenhol jelen vannak, velük együtt lélegzenek a lapok. Feleségét is a könyvtártárban ismerte meg. Harminc évig együtt hódoltak a szenvedélyüknek, gyűjtögették a kincseiket. Szegény Éva nem tudta befejezni a sorozat utolsó kötetét, de nem maradt tudatlan, mert amint megjelent azonnal elolvasta és kiment a sírjához elmesélni neki a történet befejezését.
Valahogy nem kötötték le a sorok, inkább zenét hallgatna. Pár perc múlva Chopin Polonaize kápráztatta el. Észre sem vette az idő múlását, csak a Ballade in G. Minor, op 23 térítette magához, amint az órára nézett, az idő mutatta lassan az egész lemez a végére ér.

Elérkezett az idő, készülnie kellett egy óra múlva az osztályon van jelenése. Sebtében öltözködött. Összekapta magát, irattartóját a hóna alá csapta és útnak indult. Háromszor kerülte meg a kórházat mire parkolót talált. Kétszer ment vissza a kocsihoz. Először a szemüvegéért, azután a tárcáért, amit az ülésen felejtett. Nem jól indult a napja. A lift előtt a szokásos reggeli dömping várta, csak egy felvonó működött a másik ,,üzemen kívül" áll magában. Amint elnézi, körülbelül a harmadik turnusban kerülne rá a sor. Elindult gyalog a nyelve lógott, alig kapott levegőt, mire felért. A folyosói padokon sorban ültek a betegek. Köszönését néhányan fogadták, de senki nem foglalkozott a másikkal el voltak foglalva a maguk bajával. Tíz perce ülhetett ott, amikor a lift felől ismerős hangot hallott. Úristen! Hasított belé a felismerés. Hiszen ez az éjszakai hang, az ismerős démoni kacaj. Nem! Ez nem lehet! Mit vétett, hogy még most is, itt is?
Felállni készült, hogy ott hagy csapot, papot, nem akar találkozni ezzel az emberrel. Aztán mégis maradt, maradnia kell a lelete miatt.

Amint az ismerőse a közelébe ért széles vigyorral, nagy hanggal üdvözölte és azonnal rázendített, most érkezett a személyzeti lifttel szólt az egyik doki barátjának, hogy nem bírja a tömeget, meg aztán sietnie kell, mert a fia már ide szólt a főorvosnak, mindjárt behívják. Képzelje, a lánya harmadik diplomáját szerzi, a veje meg...
Az unoka, aki öt éves a balett vizsgán piros ász volt. Jaj, hát van ám még más újság is, az asszony a...
Innentől kezdve a szófoszlányok is köddé váltak a tudatában. Megjelentek viszont filmkockák az egy együtt töltött éveket felidézve.
Elsőként a nagyfőnökkel találkozott a sorsvetítőjében, amikor közölte vele csökkentik a termelést két mérnökre nincs szükség. Neki kell mennie, mert a másiknak egyetemre járnak a gyerekei, kell a pénz a taníttatásukra, meg egyébként is itt van papírra vetve az indoka, miért van szüksége méltányos elbírálásra. A főmérnök elébe tartott egy apró betűkkel sűrűn tele írt levélpapírt, szegélyek hiányában szinte érezni lehetett a betűk fuldoklását. Amint meglátta munkatársa levelét felfogta nincs más dolga, mint csomagolni. Felesége grafológusként dolgozott az évek során sok minden megtanult tőle, azt is, aki kitölti, soraival az egész teret, nem néz másokat csak az önös érdek és az akaratérvényesítés vezérli, bárkin keresztül gázol saját érdekeinek képviseletében.
Attól fogva tudja, milyen nagy igazság rejlik abban, hogy a betűk beszélnek. Ettől aztán végképp nem lett boldog eszébe jutott az egész oldalt kitöltő lelet jót az sem jelenthet. Felállt és szólt, hogy elnézést, de le kell mennie, a kocsiban felejtett valamit és megszaporázta lépteit a kijárat felé. A földszinten leült egy padra. Pár mentő megfordult, mikor visszaindult, remélve, hogy az ismerőst már nem találja ott. Nem tévedett. Sokáig nem nyílt ki a főorvos szobájának ajtaja, azután kilépett rajta egy megtört, leesett vállú ember, akinek fénytelen szeméből csorogtak a könnyek.
A folyóson néma csend lett. Árpád megsajnálta és odalépett hozzá, megfogta a vállát és megkérdezte, segíthet e?
Lekísérte a kocsijáig. A férfi elmondta, most közölte vele a főorvos, hogy előrehaladott állapotban lévő rosszindulatú daganata van, ami valószínű áttét a napokban megkezdik az elsődleges tumor keresését.

Árpád vigasztalta a mai terápiák lehetővé teszik a teljes gyógyulást és mindig előre haladnak a kutatásokban naponta lehet hallani reményt keltő biztatásokat. Azzal köszöntek el egymástól, hogy nem veszítik egymást szem elől. Furcsa érzése támadt amint Péter után nézett, egy rajzot, egy jelet látott annak kabátján a pörgő egymásba kapaszkodott háromszöget és valami jelet körülötte, amit éjszaka a démonok rajzoltak a tenyerébe.
Részvétet érezte elindult vissza az osztályra a betegek elmondták már szólították. Az asszisztensnő pár perc múlva behívta. A főorvos elkezdte a beszámolóját, érdekes esettel állnak szemben, olyan problémára derült fény a vizsgálat során, ami fiatalkorban szokta kettétörni a beteg életét. Egy fejlődési rendellenességet találtak. A szakirodalom leír pár spontán gyógyulást, de soha nem hitt a szakma benne és lám itt áll előttük leírva egy egész lapot kitöltve, hogy ez a gyógyulás teljes mértékben bekövetkezett. Semmi kóros elváltozást nem okozott. Tehát a tünetei abból adódhatnak, hogy a nagy lelki megrázkódtatás után a szervezete még nem tudott regenerálódni, valószínű kell még egy kis idő, hogy visszanyerje a testi-, lelki-, szellemi harmóniáját. Próbálja meg úgy élni az életét, hogy alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez. Táplálkozzon rendszeresen és egészségesen. A gyásza feldolgozásában kérjen pszichológustól segítséget, ha egyedül nem tudja megoldani. Hat hónap múlva tünetmentesen szeretné látni, így köszöntek el egymástól.
Első útja a temetőbe vezetett, elmesélte asszonyának éjszakai harcát a démonokkal és az egész napi történéseket, úgy ahogyan eddig mindennap ezt megtette, majd megkérte ne haragudjon, ez után hetente csak egyszer jön ki meg kell erősödnie, hogy újra dolgozni tudjon. A napi beszélgetéseket majd otthon folytatják...
Sokat tanult az álmából, Péterrel való találkozásból a teleírt oldalról, és a főorvostól az elengedéshez.

Lélek Sándorné
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kén nélkül nincs élet! Sok krónikus betegség hátterében a ké
  2014-07-29 10:35:11, kedd
 
  A kén egy olyan ásványi anyag, amely jelen van a szervezet minden sejtjében. Kulcsfontosságú szerepet játszik a máj anyagcseréjében, az ízületi porc, a keratin, a bőr és haj felépítésében. Rendkívül fontos az anyagcserében és az antioxidáns védelmi rendszerek működésében, amelyek védik az agyat az öregedéstől.

Ebben az esetben a legszerencsésebb nemzet az izlandi! Érdekesség, hogy az izlandiak körében nem ismertek azok a modern társadalmi betegségek, mint a depresszió, az elhízás, a cukorbetegség és a szívbetegség. Kutatók ezt a jelenséget annak a geológiai jellegzetességnek tulajdonítják, hogy a szigetország vulkáni tevékenység által alakult ki. A vulkánok által szétszort kéntartalmú hamu az, ami betakarja a talajt és teszi az ivóvizet, terményt és a húskészítményeket kénben gazdaggá.

A MODERN GAZDÁLKODÁS KIMERÍTI A TERMŐFÖLD KÉNTARTALMÁT
Mire összpontosít ma minden gazdaság? Legyen magas hozam hektáronként! Sajnos a földek így teljesen ki vannak zsigerelve, számos létfontosságú tápanyagtól megfosztva, műtrágyázva. A műtrágyára egyébként is jellemző, magas a foszfát és alacsony a kéntartalma. Ezek a felesleges, dúsított foszfátok befolyásolják a kén felszívódását.

A kéntartalmú aminosavak rendkívül fontosak a sejtszintű folyamatok karbantartásában és integritásában. Erősen befolyásolják a glutation gyártás képességet és azt, hogy a szabad gyökök semlegesítésre kerüljenek.

LEHET HOGY ÉTRENDEDBŐL HIÁNYOZNAK EZEK AZ AMINOSAVAK? VAN VALAMILYEN KRÓNIKUS BETEGSÉGED?
2 kéntartalmú aminosav létezik a földön: a cisztein és a metionin. Ezek nem tárolódnak az emberi szervezetben, táplálékkal kell bevinnünk. A glutation egyike a test legfontosabb antioxidánsainak. Csökkent glutation szintek degeneratív betegséghez, csökkent immunitáshoz és a mérgek felgyülemléséhez vezetnek.

A szervezet belső osztályozási rendszere jellemzően kíméli az agyat, mert ez a legérzékenyebb szervünk. Olyan esetekben azonban, ha a táplálékkal nagyon alacsony mennyiségben kerülnek be kéntartalmú aminosavak a szervezetbe, az agy kiüríti glutation szintjeit annak érdekében, hogy a cisztein szintet fenntartsa a szervezet. Ez csökkenti az agy antioxidáns védelmét és felgyorsítja a degeneratív folyamatokat.

A kén nagyon fontos szerepet játszik a porc-, bőr-és véredények védelmében is, glükózaminoglikán (GAG) vegyületek formálásával. Néhány ismert GAG-vegyület közé tartozik a glükózamin, heparán-szulfát és kondroitin-szulfát is. Amikor a test kéntartalma kimerült, a szervezet a régi és gyengébb GAG molekulákat az ízületekben nem tudja kicserélni. A nem megfelelő javító anyagok nélkül az ízületek, erek és bőrsejtek szenvednek és gyorsabb ütemben degenerálódnak.

A kén kritikus méregtelenítő útvonalat alkot a májban is. Ez különösen fontos a méregtelenítésben. Főleg a gyógyszerszedők számára!

kelkap

A LEGJOBB TÁPLÁLÉKALAPÚ KÉNFORRÁSOK
A legjobb növényalapú kénforrások: az allium család tagjai magas allil-szulfid és szulfoxid tartalommal. Ezek közé tartozik a vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, mogyoróhagyma és metélőhagyma. A keresztes virágú zöldség család kéntartalmú izotiocianátokkal nagyon erős rákölők is egyben! Ezek közé tartozik a brokkoli, karfiol, káposzta, kelbimbó, retek, zsázsa, kelkáposzta.

Állati eredetű élelmiszerekben gazdag kéntartalmú aminosavak közé tartozik az organikus tojás, vadon fogott halak és szabadon legeltetett marhák húsa. Szabadon legelő tehenek nyers teje a kéntartalmú aminosavak nagyszerű forrása. Ezen tehenektől származó nem denaturált savófehérje pedig a kéntartalmú aminosavak leggazdagabb forrása.

Aki bármilyen krónikus betegségben, porcbántalmakban szenved, vagy csak egyszerűen erősebb körmöket és dúsabb hajat szeretne, annak érdemes kipróbálnia többet fogyasztania a fent említett élelmiszerekből!

FORRÁS ÉS TOVÁBBI ÉRTÉKES ÍRÁSOKÉRT LÁTOGASSON EL A NATURAHIREK.COM WEBOLDALRA!
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
4 jel arról, hogy érzelmileg nem törődsz magaddal!
  2014-07-28 14:43:35, hétfő
 
  Mai világunkban a test kerül előtérbe, a szépség a fontos, a karcsú, csinos, izmos alak. A lélekre, belső érzésekre, történésekre is egyre inkább kezdünk odafigyelni, de ez egy sokkal nehezebb dolog, folyamat, mint a futógép kezelése, vagy súlyzók emelgetése.

1. Ítélkezel magad felett

Ilyenkor ezeket a kijelentéseket szoktuk mondogatni magunknak:

Nem vagyok elég jó,
alkalmatlan vagyok különböző dolgok elvégzésére,
rossz vagyok,
vesztes vagyok,
csúnya vagyok,
kövér, vagy túl sovány vagyok.
Képzeld el most, hogy van egy gyereked, és neki is a fentebb felsoroltakat mondogatod naponta. Mi lesz, milyen ember lesz később ebből a gyerekből? Inkább nem is kell válaszolni erre. Gondoljunk bele, hogy ez a gyerek a mi kis belső énünk. Vigyázzunk lelkünkre, ne mondogassunk ilyeneket magunknak. Írtunk már arról, hogy a szavaknak mekkora ereje van, jó ha ezt is figyelembe veszed.

2. Ne csak az agyunkra figyeljünk

Mikor csak racionálisan gondolkodsz, akkor egyszerűen elnyomod magadban az érzelmeket. Persze könnyebb az ésszerűséget választani, ahelyett, hogy a megoldatlan lelki problémáinkkal szembenéznénk, de előbb vagy utóbb sort kell keríteni rá, hiszen csak kínlódás lesz az életünk a továbbiakban.

3. Ne meneküljünk pótcselekvésekbe

Nem mindig jó, ha lefoglaljuk magunkat és mondjuk csak a munkánkkal törődünk, ahelyett, hogy tisztába tennénk magunkban a dolgokat. Ha ez nem megy, esetleg forduljunk szakemberhez, akinek könnyebben megnyílhatunk, hiszen egy idegen személy és még a titoktartás is kötelezi.

4. Ha másokat hibáztatunk

Mindenki hajlamos valaki másban, a környezetében, vagy éppen az adott körülményekben keresni a hibát. Az élet tele van lehetőségekkel, mi kell megtaláljuk a boldogsághoz vezető utat, nem szabad azt képzelni mindig, hogy mások akadályozzák, elrontják az életünket. Van megoldás!

filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 115 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 115 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 382
  • e Hét: 555
  • e Hónap: 3304
  • e Év: 41052
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.