Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Jó reggelt!
  2017-03-26 15:09:52, vasárnap
 
  Örömmel teli vidám ébredést,
szép, jó reggelt kívánok Mindenkinek!
" A felkelő nap simogassa arcodat
A Szeretet Fénye tegye széppé napodat !"
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
Kamilla Olaj
  2017-03-25 20:13:06, szombat
 
  A kamilla a becslések szerint az ötödik legkeresettebb gyógynövény a világon, és az egyik legfontosabb kozmetikai és gyógyszerészeti adalékanyag. Bár ez az adat egy amerikai egészséggel foglalkozó portálról származik nyugodtan mondhatom a kamilla nálunk is benne van az első ötbe.

A kamilla azonban nemcsak tea formájában ismert, a növényből vízgőzdesztillációval kivont illóolaj is kapható amely nagy koncentrációban tartalmazza az ismert jótékony vegyületeket.

Bár a növény hajtásai és a gyökerei is tartalmaznak-sokkal kisebb mennyiségben-illóolajat, ezekben a kivonatokban nem található meg a kamilla olaj két fő hatékony vegyülete a kamazulén és α-bisabolol.

Az illóolajat a virágfejekből vízgőzdesztillációval állítják elő. Összetétele nagyban függ a körülményektől, vagyis attól mikor szüretelték a virágfejeket, és milyen körülmények között tárolták azokat. A különböző hatóanyagok mennyisége a virágzás során változik, és a szárítás folyamata is befolyásolja azt. Az illóolaj tartalom a legalacsonyabb a pusztuló virágfejekben és a legmagasabb a virágba borulás első hetében. A szüretelés tehát a virágzás első hetében, a szárítás pedig árnyékos helyen ajánlott.

Magában a virágban több mint 120 kémiai összetevőt sikerült azonosítani, köztük 28 terpenoidot 36 flavonoidot, és 52 további vegyületet amelyek mindegyikének van farmakológiai aktivitása.

Néhány ismertebb vegyületet a sok közül: matricin és matricarin, apigenin és luteolin, kumarinok mint a herniarin és umbelliferone, fenolos savak és poliszaccharidok. A nagy számban jelen levő aktív anyag miatt olyan sokrétű a kamilla tea felhasználhatósága.

A virágokból vízgőzdesztillációval kivont mélykék színű illóolaj vizsgálatakor kicsit más összetételt kapunk. 75-90%-ban szeszkviterpének alkotják és ezek felelősek a szép kék színért is.

A fő összetevők pedig:

-azulének speciálisan a kamazulene

-(-)-alpha-bisabolol

-bisabolol oxidok (A és B)

-trans-β-farnesene (up to 45%)

-spiroethers

Az illóolajat alkotó anyagok közül kettő, az α-bisabolol és kamazulén hordozzák a fő hatást. Ez a két vegyület együtt alkotja az illóolaj mennyiségének kb. a felét. A dolog érdekessége hogy a kamazulén magában a virágban nincs is jelen. Az azulének -mint a kamazulén is- a vízgőzdesztilláció során alakulnak ki a virágban levő-és proazuléneknek nevezett-matricinből és matrikarinból.

Az illóolaj főbb hatásai: antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyulást elősegítő, fekélyellenes, görcsoldó, emésztőrendszeri tonizáló és nyugtató.

Felhasználásának legfontosabb területei: bőrgyulladások, bőrfekélyek, nehezen gyógyuló sebek, ekcéma; a szájüreg-, a garat- és az orrüreg gyulladásai; gyomor-és bélrendszeri fekélyek, aranyér; izom- és izületi gyulladások, valamint hüvelyfertőzések kezelése.

A kamilla illóolaját és az illóolaj összetevőkben gazdag szeszes-vizes kivonatát a szájüreg és a felső légutak megbetegedéseiben használható szájöblögetőkben, inhaláló- és légzéskönnyítő hatású készítményekben (pl. mellkasi bedörzsölők), valamint az orrüreg gyulladásainak kezelésére szánt kenőcsökben alkalmazzák. Az emésztőrendszer (elsősorban a gyomor- és a nyombél) gyulladásos folyamatainak és fekélyeinek kezelésére kamilla illóolajat, ill. annak főbb alkotórészeit tartalmazó készítményeket (emésztésjavító tablettákat, tinktúrákat és instant teákat) használnak.

Az illóolaj nagyon fontos alkalmazási területe a különféle bőrproblémák kezelése. A kamilla illóolajat gyulladáscsökkentő és bőrápoló tulajdonságai miatt gyakran alkalmazzák a babaápoló készítményekben. A kamilla illóolaj erős gyulladáscsökkentő hatóanyagainak köszönhetően az illóolaj és az illóolaj alkotórészeket tartalmazó szeszes kivonatok jó eredménnyel alkalmazhatók az izom- és izületi gyulladások kezelésére, részben borogatások és gyógyfürdők, részben gyulladáscsökkentő hatással (is) bíró készítmények (masszázsolajok, krémek, kenőcsök) alkotórészeként.
http://fitoterapiakalauz.hu/kamillaolaj/
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Gyümölcsoltó Boldogasszony rózsafüzére
  2017-03-25 15:08:40, szombat
 
  Gyümölcsoltó Boldogasszony rózsafüzére
(öttizedes)
FELÉPÍTÉSE:
Kereszt
Bevezetés (1+3 szem)
5 tized (5-ször 1+10 szem)
A RÓZSAFÜZÉR ELMONDÁSA:
(március 25-én)
Keresztvetés
Keresztre:
1 Hiszekegy
.
Bevezetés:
Nagy (önálló) szemre:
1 Miatyánk
1. kis szemre:
1 Üdvözlégy
+ titok: aki hitünket növelje
2. kis szemre:
1 Üdvözlégy
+ titok: aki reményünket erősítse
3. kis szemre:
1 Üdvözlégy
+ titok: aki szeretetünket tökéletesítse
Zárásra:
1 Dicsőség
+ fatimai fohász
Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket,
ments meg minket a pokol tüzétől és vidd a mennybe a lelkeket,
különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra!
.
Tizedekre (5):
(Minden tizednek egyetlen titka van)
Nagy (önálló) szemre:
1 Miatyánk
Kis szemekre (10):
1 Üdvözlégy
+ Gyümölcsoltó Boldogasszony rózsafüzére titkok:
aki téged angyal által köszöntött
akit szűzen méhedbe fogadtál
akit az angyal a Magasságbeli fiának nevezett
aki eljön dicsőségben, és országának nem lesz vége
akinek szolgálójává lettél
Zárásra:
1 Dicsőség
+ fatimai fohász
.
Záró ima:
Imádkozzál értünk, Istennek Szent Anyja. - Hogy méltók lehessünk Krisztus ígéreteire.
Könyörögjünk.
Istenünk, a te egyszülött Fiad életével, halálával és föltámadásával megszerezte nekünk az örök élet jutalmát.
Add meg, kérünk, hogy miután a rózsafüzérrel e misztériumokról megemlékeztünk,
kövessük, amit tartalmaznak, és elnyerjük, amit ígérnek. Krisztus, a mi Urunk által.
- Ámen.
.
Keresztvetés
 
 
0 komment , kategória:  Rózsafűzér  
Zsírfaló csodafegyver (receptekkel)
  2017-03-23 12:54:03, csütörtök
 
  A ta­vasz új di­é­tás nagy­ágyúja az egy­szerű ma­gyar zel­ler!

Hi­he­tet­le­nül egész­sé­ges gu­mó­já­ban alig van szén­hid­rát, vi­szont ren­ge­teg élet­erőt adó vi­ta­mint és táp­anya­got tar­tal­maz. Jöj­je­nek a leg­jobb zel­le­res re­cep­tek, me­lyek­kel hipp-hopp meg­sza­ba­dul­hatsz a fö­lös­le­ges ki­lók­tól!

Érdemes feltankolnod a fürdőruha szezon előtt a leghatásosabb karcsúsító zöldségből, ez pedig nem más, mint a zeller! A cukkini és a karfiol harcostársa a fogyókúrában: megújuláshoz, méregtelenítéshez a legjobb ötlet!

MINIMÁLIS KALÓRIÁT TARTALMAZ, REMEKÜL NYUGTATJA AZ IDEGEKET, RÁADÁSUL MÉG AZ ÉTVÁGYAT IS CSÖKKENTI!

Magas rosttartalma felgyorsítja az anyagcseréd, vízhajtó hatása pedig segít kitisztítani a szervezetedben lerakodott salakanyagokat.

Leghatékonyabban veszi fel a harcot a narancsbőrrel szemben!

10 DKG GUMÓS ZELLER 16, EGY ZELLERSZÁR MINDÖSSZE 6 KALÓRIÁT TARTALMAZ!

Nyersen is érdemes rendszeresen zellert fogyasztanod, de változatos, finom ételeket is készíthetsz belőle.

Mutatjuk a legjobb zelleres recepteket:

ZELLER CHIPS


Hámozd meg a zellert és zöldséggyalun szeleteld vékony karikákra. Sóval, fűszersóval szórd meg, majd terítsd a zellerlapkákat egy sütőpapírralbélelt tepsiben. Vékonyan permetezd meg olajjal, majd 200 fokon süsd készre.

ZELLERKRÉM LEVES


1 nagyobb zellergumót kockázz fel kis darabokra, tedd fel főni, fűszerezd sóval, borssal, ízlés szerinti fűszerekkel - akár curryt és római köményt is adhatsz hozzá. Ha megpuhult, öntsd fel vízzel, vagy húslével és botmixer segítségével turmixold krémesre. Végül főzd össze 2 dl főzőtejszínnel és a tetejére szórj frissen vágott zeller zöldet.

TÖLTÖTT ZELLERSZÁR


1 pohár natúr joghurtot keverj össze 10 dkg juhtúróval. Ízesítsd apróra vágott zellerlevéllel, sóval, borssal, pirospaprikával. A krémmel töltsd meg a halványító zellerszárakat.

ZELLER ROPOGÓS


1 nagyobb megtisztított zellergumót nagy lyukú reszelőn reszeld le. Keverj hozzá 1 tojást, 1 duci zúzott fokhagymát, sót, borsót, 1 csokor apróra vágott petrezselymet. Tegyél hozzá 3-4 evőkanál zabpehelyliszttel és kevés vízzel keverd össze, hogy egy jó állagú masszát kapj. Formázz belőle pogácsákat és kevés kókuszzsírban süsd ropogósra. Készítheted muffin formában is, sütőben sütve.

PIKÁNS ZELLERSALÁTA


1 zeller gumót, 2 almát, 1 uborkát és 1 fej lila hagymát vágj vékony csíkokra. Fűszersóval ízesítsd. Készíts öntetet 1/2 citrom, 3 kanál olíva olaj és egy ujjnyi reszelt gyömbérből. Forgasd össze a salátával, tedd a hűtőbe 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek.

Zeller püré


Pucold meg a zellert és vágd kisebb darabokra. Kevés sós vízben párold puhára. Krumplinyomon törd át a megfőtt zellert, majd kevés tejjel és vajjal keverd krémesre. Sózd, borsozd, kis szerecsendióval ízesítsd, ízlésed szerint.

SÜLT ZELLER


Krumpli helyett készítsd el a zeller sült változatát. Vágd hasábokra a zellert, fűszersóval szórd meg, majd terítsd szét sütőpapírral bélelt tepsiben. Permetezd meg olíva olajjal és süsd készre.

Forrás: www.napjaink.org
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Istenem kérlek segíts nekem
  2017-03-22 15:23:29, szerda
 
 
mert az emberekben megrendült hitem.
Kérlek istenem adj erőt nekem
hogy le tudjam élni életem,
a sok képmutató emberek között.
Uram csak te tudod miért kellett
e földre születni nekem.
Te tudod csak milyen volt eddig az életem.
Még most is életem alkonyán sokat szenvedek.
De nem panaszkodom szívemben békével fogadom.
sorsomat melyet adtál énnekem.
Tudom te mindég velem vagy és vigyázol rám .
Megkérlek istenem segíts nekem
hogy le tudjam élni életem
melyet te adtál nekem.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
gróf Zichy Géza: Anyánk
  2017-03-20 12:02:07, hétfő
 
 
Ki az, ki távolban,
Távolban, közelben
Mindig csak téged tart
Lelkéhez ölelten?
Éretted aggódik,
Miattad törődik
Áldással, imával
fölötted őrködik.
Ki mindent megbocsát,
És mindent elfeled,
Mellőzve, feledve
Csak szeret, csak szeret.
Ó! a hű, jó anyát
Minek is nevezzem,
Azt a szent deszkaszált
Háborgó tengeren.
Megvédő pajzsunkat,
Hibáink fátyolát,
Szívünknek, lelkünknek
Leghűbb gondozóját.
Ó, azért anyádat,
Anyádat becsüld meg,
Ősz haját simogasd,
Könnyeit törölgesd!
Két kezét csókoljad,
Jártában segítsed,
Kínjait, bajait,
Oszlassad, enyhítsed.
Nevét, ha kiejted,
Térdepelj eléje,
S Istentől számtalan
Áldást kérj fejére!
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napjára  
Betyárkrumpli
  2017-03-18 16:24:12, szombat
 
  hozzávalók :

2 kg krumpli
fél kg kolbász
fél kg szalonna ( bármilyen, ízlés dolga )
3-4 fej vöröshagyma

bors
chilipor
zsír, a tepsi kikenéséhez
Elkészítés :

A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, állni hagyjuk, 3 - felé osztjuk.
A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát szeletekre vágjuk, és bevagdossuk.
A hagymát karikákra szeljük.

Egy tepsit kikenünk zsírral, és a hozzávalókat rétegesen egymásra rakjuk:
először a krumplit, rá a kolbászt, újra a krumplit, hagymát, az utolsó krumpliréteget és ennek tetejére a szalonnát.
Ráteszünk alufóliát , amikor megpuhult a krumpli, levesszük róla és még tovább sütjük.

Kb. másfél óráig sütjük.
Savanyúsággal vagy csemege uborkával tálalhatjuk.

Tippem :
Még ízletesebbé tehetjük az ételt, ha a füstölt szalonna mellé kolozsvári vagy sózott szalonnát is teszünk.
Rakhatunk bele akár még lecsókolbászt is.

Megosztásokat köszönöm

forrás: Wagensommer Alexandra
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Jó reggelt!
  2017-03-18 15:23:40, szombat
 
  Isten áldásával jó reggelt mindenkinek
Uram, lelkem utánad vágyódik.
Mikor nálad időznek gondolataim,
békességet, elégedettséget élek át.
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
Puha kefires lepény – gyorsan elkészíthető és finom
  2017-03-18 13:29:19, szombat
 
  Ha ezt a receptet megismered, soha többé nem veszel kenyeret!

Ezzel a puha lepénnyel régebben nagyon sokszor meglepett a nagymamám, ő akkoriban hetente sütötte. Emlékszem, a legnehezebb a várakozás volt, alig vártuk, hogy végre kihűljön egy kicsit, hogy azonnal felfalhassuk. Manapság már én sütöm ezeket a lepényeket a családomnak, de egyvalami megmaradt: az öröm, és boldogság, amikor elkészülnek.

A Ketkes.com szerkesztősége most veled is megosztja ezt a csodás receptet, könnyen megeshet, hogy téged is megcsap újra a gyermekkor illata.

Kefires lepény töltelékkel - recept

Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.
Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.

A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített tölteléket, a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb két-három percet állni.

Amíg a lepények pihennek, serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.

Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele. Kissé meg is sózhatjuk. Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.
Így készül hát ez a nem mindennapi, de nagyon finom és puha lepény, a serpenyő tetejét valósággal leemeli, annyira megdagad a sütés során.

A recept kissé módosítható is, készíthetjük akár töltelék nélkül, illetve édesen, ez esetben a tésztához adjunk pár evőkanál cukrot, vagy a kész lepényeket szórjuk meg cukorral.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is ezt a fantasztikus receptet, hátha ők még nem ismerik!

Elkészítetted?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi pozitív
  2017-03-17 21:06:52, péntek
 
 
Nem igaz, hogy a szerelem vak. Éppen ellenkezőleg: a szerelem olyasmiket lát imádottján, amiket más észre sem vesz.

Feleki László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 202
  • e Hét: 375
  • e Hónap: 3124
  • e Év: 40872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.