Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 309 
Szezámmagos -mustáros szűzpecsenye
  2012-03-29 14:33:44, csütörtök
 
  Szeretem a krokettet és nem vetem meg a szűzpecsenyét sem :-) Szerintem mindenki szereti! Ketten együtt remek ebédet alkotnak számomra.


Hozzávalók:
1 sertés szűzpecsenye,
2 közepes vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
olívaolaj,
2 ek szezámmag,
1 ek dijoni magos mustár,
1 ek pirospaprika,
zöldfűszerek ízlés szerint (zöldpetrezselyem aprítva, majoránna, bazsalikom, rozmaring),
1 ek liszt,
2 dl tejföl,
só,
bors.
Elkészítés:
A szűzpecsenyét megmossuk és másfél centi vastag szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben felhevített olajon a szűzpecsenyék mindkét oldalát pirosra sütjük, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a hagymát, a fokhagymát, majd visszatesszük a hússzeleteket, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a mustárt, megszórjuk szezámmaggal, ízesítjük a zöldfűszerekkel majd egy kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a tejfölt és összeforraljuk.

György Ottilia receptje
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sonkás – sajtos körtesaláta
  2012-03-29 14:31:27, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 db nagyobb körte,
10 dkg zellergumó,
1/2 citrom leve,
10 dkg sonka,
10 dkg sajt,
2 dl tejföl,
1 kk csípős mustár,
só,
pirospaprika

Elkészítés:
A körtét és a zellert megmossuk, meghámozzuk és vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük és citromlével meglocsoljuk. A sonkát és a sajtot szintén hosszú, vékony csíkokra vágjuk és a körte-zeller keverékhez rakjuk. A tejfölt a mustárral összekeverjük, tetszés szerint ízesítjük és sonkás körtés keverékre ráöntjük legvégül összekavarjuk. Tálaláskor körteszeletekkel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Paradicsomos-juhsajtos szűzérmék
  2012-03-29 14:27:55, csütörtök
 
  Hozzávalók:
50 dkg szűzpecsenye,
olívaolaj,
só,
fehér bors,
2 db paradicsom,
juhsajt,
szárított/friss bazsalikom
Elkészítés:
A húst felszeleteljük és befűszerezzük. A paradicsomot karikákra vágjuk és a sajtot felszeleteljük. Ezután egy jénai tál alját kirakjuk hússzeletekkel, mindegyikre teszünk egy szelet sajtot, megszórjuk bőven aprított bazsalikommal és ráhelyezzünk egy-egy paradicsomkarikát. Végül meglocsoljuk az egészet olívaolajjal és alufóliával letakarjuk. Előmelegített 180-190 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük (az utolsó 10 percben levehető a fólia).
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Mustáros - baconos csirkemell
  2012-03-29 14:24:54, csütörtök
 
  Nagyon egyszerű és látványos ebéd! Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Ünnepi vagy egyéb alkalmakra készített hidegtálak ideális összetevője lehet. A mozzarella - mustár párosítás különlegessé varázsolja a csirkemellet.

Hozzávalók:
10 dkg mozzarella apróra vágva,
5 dkg reszelt cheddar vagy trappista sajt,
1 ek mustár (vagy mustármag darálva),
4 csirkemell-filé bőr nélkül,
bacon.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtokat a mustárral jól összekeverjük. Bevágjuk a csirkemelleket és megtöltjük a mustáros keverékkel. Betekerjük egyenként 2 -3 baconnel annyira, hogy összefogja a húst. Fűszerezzük és jénai tálban egymás mellé helyezve, 20-25 perc alatt megsütjük. Felszeletelve tálaljuk, bármilyen köret illik hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Mézes pikáns csirkeszárnyak
  2012-03-29 14:22:48, csütörtök
 
  Hozzávalók:
8 db csirke szárny,
só,
bors,
3 evőkanál magos mustár,
1,5 ek méz,
1/2 kk apróra vágott csípős (én üvegben eltett csípőst használtam),
1/2 kk paprikakrém (csípős),
olaj

Elkészítés:
A szárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a mustárt, a mézet, az erős paprikát, a csípőst és az egészet a szárnyakra öntjük. Pár óráig a húst a pácban állni hagyjuk. Egy tepsibe olajat öntünk úgy, hogy a szárnyakat 1/4-ig ellepje. Egymás mellé sorakoztatjuk a szárnyakat, ráöntjük az összes pácot, lefóliázzuk és 200 fokos előmelegített sütőben 50 percig sütjük, utána levesszük a fóliát és 10 perc alatt ropogósra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Egyben sült töltött sertés szűzpecsenye babérlevéllel és bac
  2012-03-29 14:16:35, csütörtök
 
  Hozzávalók:
50 dkg sertés szűzpecsenye,
1 ek mustármag darálva,
10 dkg mozarella villával összetörve,
5 dkg olajbogyó,
1-2 ek apróra vágott friss bazsalikom (ízlés szerint),
só,
bors,
5-6 darab babérlevél,
4 szem borókabogyó,
3 gerezd fokhagyma,
olaj
baconszalonna
Elkészítés:
A sertés szűzpecsenyét hosszában elvágjuk úgy hogy egy nagy szelet legyen belőle. A közepére halmozzuk a következő tölteléket: a sajtot a mustármaggal, a bazsalikommal és egy kevés borssal elkeverjük. Ezt a tölteléket rárakjuk a húsra középen egy hosszú csíkban majd erre szórjuk az apróra vágott olajbogyó darabokat. Ezután a húst feltekerjük és szorosan rátekerjük a szalonnacsíkokat és cérnával többször áttekerjük, végül a cérna alá befűzzük a babérleveleket. Egy tepsit enyhén megolajazunk és belerakjuk a húst, meglocsoljuk még olajjal, mellé tesszük a fokhagymagerezdeket és a borókabogyót. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük, félidőben megfordítjuk a húst és hozzáöntünk egy - két pohár meleg vizet, utána 180 fokra levesszük a hőfokot és még sütjük 15 percig. (A végén a megmaradt pecsenyeléből tetszés szerint szószt lehet készíteni) Felszeletelve hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. Hidegtálon kitűnően mutat!

György Ottilia receptje
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Csirkeszárnyak sörtésztában juhtúrós-fokhagymás mártogatóssa
  2012-03-29 14:08:17, csütörtök
 
  Kedvemre való ebédet készítettem megint :-)) Ropogós bundában, finom kis csirkeszárnyak, házi készítésű juhtúróból kavart mártogatóssal.

Hozzávalók:
10 db csirkeszárny,
2 tojás,
2 dl sör,
15 dkg liszt,
1 evőkanál olaj,
só,
bors,
fűszerpaprika,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A két tojás sárgáját és a sört csomómentesre keverjük a liszttel. Hozzáadjuk a sót, a felvert tojásfehérjéket, majd az olajt. A palacsintánál sűrűbb tésztát kell kapnunk. A csirkeszárnyakat megmossuk, feldaraboljuk, végeiket levágjuk, fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával majd kezdődhet a panírozás. A csirkeszárny részeket lisztbe forgatjuk, majd utána a sörtésztába és bő, forró olajba kis lángon (azért kis lángon, hogy a hús tudjon jól átsülni és ne piruljon túl hamar meg a bundája) aranybarnára sütjük.


A juhtúrós mártogatóshoz 15 dkg túrót, 1 dl tejföllel, 1 csokor aprított zöldpetrezselyemmel, 3 cikk zúzott fokhagymával és 1 ek frissen facsart citromlével összeturmixolunk és a csirkeszárnyak mellé kínáljuk.

György Ottilia receptje
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Fekete rózsa
  2012-03-29 13:59:59, csütörtök
 
  Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
30 dkg porcukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
kevés szódabikarbóna
10 dkg margarin
1,5 dl tejföl

A töltelékhez:
20 dkg darált mák
2,5 dl tej
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 nagy reszelt alma
1 citrom reszelt héja

A krémhez:
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin, 25 dkg porcukor

A mázhoz:
10 dkg étcsoki tortabevonó
2-3 evőkanál étolaj

A díszítéshez:
mandulaforgács
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk 20×35 cm nagyságúra. Ugyanilyen méretû tepsi lisztezett tetején 175 fokon külön-külön megsütjük. A többi lapot is kinyújtjuk, és megtöltjük a következő töltelékkel:
A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a tejjel elkevert darált mákot, a levétől kinyomkodott almát, a reszelt citromhéjat, a margarint és a porcukrot. Az egészet jól összedolgozzuk, majd egyenletesen elosztva a tésztára simítjuk, és felgöngyölítjük őket, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé helyezzük a tekercseket, és közepes hőfokon megsütjük. Ha kihűlt, egyben kiborítjuk a tepsiből.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, kihűtjük, majd összedolgozzuk a porcukorral jól kikevert margarinnal. Ezután összeállítjuk a süteményt. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd egyben ráhelyezzük a tekercseket, amelyeket a másik adag krémmel befedünk (kicsit hagyunk belőle a sütemény oldalaira is). Ráhelyezzük a megmaradt lapot, amelyet csokimázzal vonunk be. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, és kevés étolajjal elkeverjük, hogy szép fényes felületet kapjunk. Az oldalát is megkenjük a maradék krémmel, és mandulaforgáccsal körbeszórjuk.

Vidék íze receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Csokoládés krémes almás
  2012-03-29 13:57:15, csütörtök
 
  Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás,
15 dkg cukor,
4 kanál víz,
10 dkg liszt,
1/2 cs sütőpor

A töltelékhez:
1,5 kg alma,
6-7 ek. cukor,
1 kk fahéj

A krémhez:
2 csomag csokoládés pundingpor,
7 dl tej,
10 dkg vaj,
6 ek cukor
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük ezután hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd kicsavarjuk. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Ráterítjük az almát, arra megint zsemlemorzsát szórunk. Elkészítjük a piskóta masszát és ráöntjük az almára majd 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kiborítjuk a tepsiből, és lehúzzuk róla a fóliát, az almát hagyjuk felül, arra tesszük a krémet. A krémhez a csokoládés pudingot a szokásos módon megfőzzük, amikor kihűlt hozzákavarjuk a vajat és rákenjük az almás töltelékre. Én a krémre olvasztott fehér csokoládét locsoltam, ezért kissé márványos lett a teteje.

György Ottilia receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Bögrés mákos, meggyel és pudinggal
  2012-03-29 13:53:06, csütörtök
 
  Megint elcsábultam egy kis sütire... A bögrés mákost új ruhába öltöztettem, meggylével készült eperpudinggal egészítettem ki. Nagyon jó lett és mutatós!Egy délután sikerült elpusztítani :-)

Hozzávalók:
1 bögre liszt,
1 bögre mák,
1 bögre cukor,
1 bögre tej,
1 tojás,
1 sütőpor,
2 evőkanál olaj,
1 üveg magozott meggybefőtt,
1 tasak eper/puncs ízű pudingpor,
2 kanál cukor,
egy kevés reszelt csoki a tetejére
Elkészítés:
A tészta elkészítése: A meggybefőttet lecsepegtetjük. A lisztet, a sütőport és a mákot egy tálba összekeverjük. A tojást az olajjal és cukorral kikeverjük, ezután felváltva belekeverjük a mákos lisztet és a tejet. Kivajazott-lisztezett tepsibe rakjuk, megszórjuk a meggyel, előmelegített 170-180 fokos sütőben, 30 percig sütjük. Amíg sül a tésztája, addig elkészítjük a krémet. Kb. 3 dl meggylevet a pudingporral a szokásos módon megfőzünk pudingnak, hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztára rákenjük a pudingkrémet és megszórjuk csokoládéreszelékkel.

György Ottilia receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 309 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 202
  • e Hét: 375
  • e Hónap: 3124
  • e Év: 40872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.