|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2024-01-31 11:04:54, szerda
|
|
|
Nálam jobban csak az Isten szeret.
Őt kérem most, hogy fogja meg a kezed.
Vigyázzon rád, óvjon meg és védjen,
Vezessen utadon, míg enged hazaérnem!
Szeresd te is nagyon ŐT, és édesapádat,
meg a nagymamát is, akik hazavárnak!
Tanulj, pihenj, szolgálj! Isten áldjon téged!
Szerető, jó anyád imádkozik érted! |
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
2024-01-30 11:22:25, kedd
|
|
|
Imádom ezt a desszertet, zseniális, mind az elkészítése, mind az íze-formája-tálalása! Ellenállhatatlanok a kicsikék, egy főzőcske alkalmával volt szerencsém kóstolni Erzsi néninél, és alig tudtuk abbahagyni. Mikor már elfogyott a tálkámból, lépten-nyomon bele kellett csípnem a tálba egy-egy ilyen gyöngyszemért!
A trükk: nokedliszaggatóval készül, pillanatok alatt !
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
25 dkg túró
2 bögre fehér finomliszt
2 tojás
1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
1 csipet só
1 doboz tejföl (nagy, 330 g)
1 evőkanál cukor
+ porcukor, vaníliáscukros tejföl vagy lekvár a tálaláshoz
Elkészítése:
1. A hozzávalókat összekeverjük.
2. Forró, bő olajba szaggatunk nokedliszagatóval, kis merőkanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes sütni, hogy ne égjen meg, közben forgassuk át őket néhányszor. Fontos, hogy az első adagnál megvárjuk, hogy az olaj tényleg forró legyen! A fánkok egyébként maguktól megfordulnak.
3. Papírtörlőre szedjük őket, a felesleges olajat le is itathatjuk róla.
4. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy édes, vaníliás tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
https://rupanerkonyha.hu/ |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2024-01-30 11:13:25, kedd
|
|
|
Ez a sütemény valami fantasztikus, vajpuha, pehelykönnyű piskóta üde, citromos ízzel és némi porcukorral, mmmm...
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
- 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
- egyharmad bögre étolaj (0,8 dl)
- egyharmad bögre víz (0,8 dl)
- másfél bögre fehér finomliszt (19 dkg)
- 1 csomag sütőpor (12 g)
Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
3. Egy másik tálban összekeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, a vízzel, az olajjal, majd a liszttel és a sütőporral.
4. Ezután a citromos masszához óvatosan hozzáforgatjuk fakanállal a tojáshabot, ügyelve arra, hogy ne törjük össze!
5. Kivajazott vagy szilikon kuglófformába öntjük a masszát, majd betoljuk a sütőbe, jó ötven percre, tűpróbáig!
6. Porcukorral meghintve, ferde, vékony szeletekre szelve a leggusztusosabb.
Jó tanács:
Kevert tészták sütésénél, mielőtt kivesszük a süteményt, minden alkalommal végezzünk tűpróbát, mert nagyon rosszul tud esni, ha a szeletelésnél folyik a művünk belseje. A sütési idő sosem mérvadó, nincs két egyforma sütő, a liszt is annyi, ahányféle, így a sütést mindenkinek magának kell kitapasztalni! Fogjunk tehát egy hústűt vagy egy villát, és szúrjunk mélyen a sütemény közepébe. Ha nem ragad rá már nyers tészta, akkor nyilvánítsuk csak késszé. Ha kétségünk van, inkább toljuk vissza még néhány percre...
Jó étvágyat! 🙂
https://rupanerkonyha.hu/.../pehelykonnyu-citromos.../ |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2024-01-27 12:20:55, szombat
|
|
|
ÖRVENDETES SZENT OLVASÓ
Örvendetes olvasó, mennyei szép koszorú, Mária.
Aki az Isten Fiát, a világ Megváltóját, Mária.
Óhajtottad, elfogadtad, Szűz méhedben hordoztad,
szűz tejeddel tápláltad, Mária.
Örvendetes olvasó, mennyei szép koszorú, Mária.
Júdea városában, Zakariás házában, Mária.
Erzsébetet, mint véredet mentél meglátogatni,
Fiaddal megáldani, Mária.
Örvendetes olvasó, mennyei szép koszorú, Mária.
Utaztál jegyeseddel, a dicső szent Józseffel, Mária.
Nagy hidegben, Betlehemben, ott szülted Jézusunkat,
mi Megváltó Urunkat, Mária.
Örvendetes olvasó, mennyei szép koszorú, Mária.
Te kisded szent Fiadat, szentséges magzatodat, Mária.
Buzgósággal, imádsággal Templomban bemutattad,
Istennek ajánlottad, Mária.
Örvendetes olvasó, mennyei szép koszorú, Mária.
A húsvéti ünnepre, menvén Jeruzsálembe, Mária. Szent Fiadat,
magzatodat elvesztvén, őt kerested, harmadnapon meglelted, Mária.
Amen. |
|
|
0 komment
, kategória: Rózsafűzér |
|
|
|
|
|
2024-01-24 23:03:57, szerda
|
|
|
Csodás ez a süti, nem lehet betelni vele, gyakran el is készítem, ha valami finomságot ennénk!
HOZZÁVALÓK
Tészta :
60 dkg finomliszt
20 dkg vaj/margarin
1 kk só
3 ek cukor
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
1 tojás sárgája
Töltelék:
75 dkg túró
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 ek tejföl
2 ek búzadara
1 tk szárított citromhéj
Tetejére :
1kisebb tojás
ELKÉSZÍTÉS
A langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatom az élesztőt. A megszitált lisztben elkeverem a sót, maradék cukrot, majd a tojások és a felfuttatott élesztő hozzáadása után dagasztani kezdem. Közben az olvasztott vajat /margarint kis adagokban adagolom hozzá. A tésztát duplájára kelesztem, közben a töltelék hozzávalóit alaposan elkeverem.
A megkelt tésztát 3 cipóra osztom, letakarva hagyom 15 percig pihenni, majd kb 3 mm-es vékonyságú téglalappá nyújtom. A töltelék 1/3 részét hosszában a tészta közepén, egy csíkban elhelyezem. A töltelék mellett kb 45 fokos szögben bevagdosom a tésztát. Az így kapott csíkok kb 2 cm szélesek. A csíkokat balról és jobbról felváltva ráhajtom a töltelékre, ahol szükséges alá is hajtom, hogy ne lógjon ki.
A végeket is szépen eldolgozom, hogy a túró ne kukucskáljon ki. A másik két cipót ugyanígy készítem el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem az elkészült réteseket. Ez nem egyszerű művelet, mert a töltelék meglehetősen sok a tésztában. Amíg a sütőt 180 fokra előmelegítem, hagyom kelni. Mielőtt sütőbe helyezem ehyhén felvert tojással lekenem. Kb 20 perc alatt, alsó - felső sütésen megsütöm.Második fogás a bableves mellé. És csuda finom.
Éva Domonicsné Nagy receptje
|
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
|
|
|
|
2024-01-24 22:59:26, szerda
|
|
|
Egy igazi finom recept, amit könnyű elkészíteni, mégis nagyon nagyon finom!
Hozzávalók:Tészta:80 dkg liszt5 dkg élesztőegy csipet cukor5 dl tej1 dl olajTöltelék:25 dkg margarin2 nagyobb tojás sárgája1 evőkanál só10 dkg reszelt sajtTetejére:1 tojás20 dkgsajtízlés szerint köménymagízlés szerint pirított napraforgómagElkészítés:
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.Trükkök, tippek, praktikák:Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.
Ízléstár
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
|
|
|
|
2024-01-22 15:48:54, hétfő
|
|
|
"Megbocsátani valakinek nem jelenti azt, hogy megbocsátunk a viselkedésének. Az sem, hogy elfelejted, hogyan bántott meg, és nem is hagyod, hogy bántson. A megbocsátás azt jelenti, hogy megbékélünk azzal, ami történt. Azt jelenti, hogy elismered a sérelmeidet, engedélyt adsz magadnak, hogy érezd, és megérted, hogy a fájdalom már nem szolgál téged. Azt jelenti, hogy elengeded a fájdalmat és a neheztelést, hogy meggyógyulhass és tovább léphess. A megbocsátás ajándék magadnak . Ez egy döntés, a TE döntésed. ... Megszabadít a múlttól, és lehetővé teszi, hogy a jelenben élj. Amikor megbocsátasz magadnak és megbocsátasz másoknak, akkor válsz igazán szabaddá.
A megbocsátás annyi, mint szabadon engedni egy foglyot, és felfedezni, hogy a rab te voltál."
Padre Pio |
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
2024-01-17 11:31:38, szerda
|
|
|
HÉTFŐ : őrangyalok, Szent Ferenc
KEDD: Szent Antal, Szent Anna
SZERDA: Szent József, Kiss Szent Teréz
CSÜTÖRTÖK : A LEGMÉLTOSÁGOSSABB OLTÁRISZENTSÉG
PÉNTEK : JÉZUS SZENT SZIVE
SZOMBAT : SZÜZANYA SZENT SZIVE
VASÁRNAP : SZENTHÁROMSÁG |
|
|
0 komment
, kategória: Imádságok,áldások. |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2024. Január
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
8 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1646
- e Hét: 10291
- e Hónap: 16663
- e Év: 67454
|
|
|