Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
Mi lesz holnap ?
  2012-08-31 09:03:49, péntek
 
  Mi lesz holnap ?


"Az ember jórészt azzal teszi tönkre az életét, hogy - rettegve vagy reménykedve - folyton azt várja, mi lesz holnap. Nincs egy pillanatnyi nyugta, mindig a következő pillanatra gondol, aztán az utána következőre, s így nem tudja élvezni a jelent."
( Robert Merle)
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Szeretet...
  2012-08-31 08:55:15, péntek
 
 
Szeretet...
Mi is a szeretet? Érzelem...? De valóban érzelem? Ennél több... A szeretet nem érzelem, hanem cselekvés. A szeretet mindig a másik emberért létezik. Nem azért szereti a másik embert, mert "viszont szeretetet" vár. Örül a viszontszeretetnek, de nem azért szeret, hogy őt szeressék. A valódi szeretet nem vár a másik szeretetére, már akkor is szeret, amikor a másik ember még nem szeret, és
azután is szeret, amikor a másik már nem szeret. Szeretni annyit jelent: adok, nem pedig kapok.
Adom önmagamat, adom örömöm, bánatom, érdeklődésem, együttérzésem, barátságom, hálám, értelmem...
A szeretet lényege a másik-centrikus gondolkodás és cselekvés.
A szeretet törődő és felelősségteljes. Figyel a másik ember kimondott és kimondatlan igényeire. Szükséges hozzá a másik ember tisztelete. Akit szeretek, annak tisztába vagyok egyéniségével. Őt szeretem, nem egy illúziót, egy képet, és nem azt, akinek szerintem lennie kéne. Ehhez pedig ismernem kell őt.
Szent Ágoston mondta, nem lehet valakit szeretni, akit nem ismerek, és nem lehet megismerni valakit, akit nem szeretek. A szeretet lényege, hogy nem függ semmitől. A szeretet elfogadás. A szeretet elfogadja a másikat, ahogy a másik van. Nem akarja megváltoztatni.
Megváltoztatni csak önmagunkat lehet. Lehetetlen mások szeretete önmagunk szeretete nélkül. Szeretni azt jelenti, fény és melegség vagyunk a másik számára. Minél inkább szeretünk és odaajándékozzuk magunkat, annál értékesebb lesz életünk.
(Hermann Hesse )
 
 
0 komment , kategória:  Barátoknak  
Egy kicsi szó
  2012-08-31 08:46:38, péntek
 
 
Akinek az Isten
Minden nehézségben,
Bajban, betegségben
Hű vigasztalója:
Nincs annak szüksége
Hívságos beszédre,
Földi fecsegésre,
Virág-színű szóra.

Isten virágának,
Jézus jegyesének
Pogány nótafámról
Vízkereszti ének,
Virágtalan fámról
Téli virágének
Kell-e hát, kell-e hát?
Mégis megpróbálom,
Hátha nem róják fel
Szárnypróbálgatásom
Odaát, - odaát...

Hátha szabad mégis
Kicsi énekemmel,
Kicsi nótafámmal
Kicsit odamennem,
Isten nagy szavához,
Vigasztalásához
Egy kicsi szót mégis,
Mégis hozzátennem.
1934 január 7

Reményik Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
SZÓDABIKARBÓNA 47 FÉLE FELHASZNÁLÁSI MÓDJA
  2012-08-30 20:43:28, csütörtök
 
  Nem akarok lázítónak hangzani itt, de van egy lázadó tervem a sok vegyi tisztítószereket forgalmazó cég ellen. Az emberiség egyik fő dobása a környezeti szennyezőanyagok, a tisztító-és testápoló termékek csatornákba mosása és vízrendszereink vegyi anyagokkal való elárasztása. Nem csoda hát, ha a halakban nehézfémek, a delfinekben pedig triclosan van (rovarírtószer).

Egyszerű és nagyszerű tervem tehát, hogy mindenkit biztassak arra, hogy használja a szódabikarbónát az alábbi 47 féle módon.

Tehát pontosan hogyan működik a szódabikarbóna? Szódabikarbóna, alias nátrium-hidrogén-karbonát,segít szabályozni környezetünk pH-ját. Amikor a szódabikarbóna egy savas vagy lúgos anyaggal érintkezik, arra törekszik, hogy semlegesítse a pH-t. Ezen túl, a szódabikarbóna képes pH változások lassítására, vagyis pufferolásra. Ez a kettős képesség, a semlegesítő és pufferoló hatás teszi lehetővé azt, hogy például a hűtőben savanyú szagokat semlegesítsen, valamint hogy tisztítószerek erejét növelje. Egyszerű kémiai reakció, messzemenő hatásokkal tisztítás és szagtalanítás terén. És így minden további nélkül, ennyit a tudományról. Nézzük, hogy felvéve a lázadó házvezetőnő kesztyűit, mennyi mindenre tudjuk népi bölcsességünkben már régóta szereplő szódabikarbónánkat használni...
Testápolás

1. Csináljunk fluor mentes fogkrémet

Szódabikarbónát keverjünk össze 3 százalékos hidrogén-peroxid oldattal. Íme egy alternatíva a kereskedelmi fluoridos fogkrémek helyett. És még a fogfehérítést is elvégzi, nemcsak a tisztítást.

2. Szájfrissítés

Tegyen egy teáskanál szódabikarbónát egy fél pohár vízbe és öblögesse vele ki a száját. Semlegesíti a szagokat, nem csupán elfedi azokat.

3. Szájápoláshoz használt eszközök tisztítására

Áztassuk be szájápolási eszközeinket a következő oldatba: 2 teáskanál szódabikarbónát oldjunk fel egy pohár vagy kis tál meleg vízben. A szódabikarbóna fellazítja az élelmiszer-részecskéket és semlegesíti a szagokat.

4. Bőr-és testradír

Elkészítése: 3 rész szódabikarbóna, 1 rész víz. Dörzsölje át körkörös mozdulatokkal finoman bőrét. Öblítse le tiszta vízzel. Mindennapos használatra is ajánlott.

5. Természetes dezodor

Kenjük rá a hónaljunkra, és semlegesíti a testszagot.

6. Használjuk savlekötőként

A szódabikarbóna biztonságos és hatékony antacid enyhíti a gyomorégést és / vagy a savas gyomorrontást.

7. Rovarcsípésekre és viszkető bőr esetén

Rovarcsípések esetén, kavarjon össze egy kis szódabikarbónát és vizet, és kenje az érintett bőrfelületre. A viszketés enyhítésére, tegyen egy kis szódabikarbónát a kezébe és dörzsölje be a nedves bőrbe fürdés vagy zuhanyozás után.

8. Készítsünk kéztisztítót

3 rész szódabikarbóna, 1 rész víz, vagy 3 rész szódabikarbónából és 1 rész folyékony szappanból készítünk oldatot, ami jó kézmosásra, tisztításra. Ezután öblítsük le tiszta vízzel.

9. Segítség a hajnak

Az ecet csodálatos a hajra , de a szódabikarbónának megvan a maga helye a zuhany alatt is. Tegyünk egy kevés szódabikarbónát a tenyerünkbe együtt a kedvenc samponunkkal. Samponozzuk be a hajat és jól öblítsük le. A szódabikarbóna segít eltávolítani a maradék piszkot, így a haj tisztább és kezelhetőbb lesz.

10. Tiszta hajkefék és fésűk

A fényes hajhoz fontos a kefék és fésűk tisztán tartása is. Áztassa a fésűket és keféket 1 teáskanál szódabikarbóna egy kis langyos víz keverékében.

11. Készítsen fürdősót

1/2 csésze szódabikarbónát adjon a fürdővízbe, hogy semlegesítse a savakat bőrén, és segítsen lemosni az olajat és az izzadságot. Egyben pedig a bőrt nagyon puhává is varázsolja.

12. Megnyugtatja a lábakat

Oldjon fel 3 evőkanál szódabikarbónát egy edény meleg vízben, és áztassa benne lábfejét, meg fogja nyugtatni lábait.
Takarítás

13. Súrolószer készítése

A biztonságos, hatékony fürdőszoba kád, csempe-és mosogató, fényes fali csempe tisztításához- szórjon szódabikarbónát egy tiszta nedves szivacsra és dörzsölje vele a felületeket a szokásos módon. Majd mossa le vízzel és törölje szárazra a tisztított felületeket.

14. Kézi edény és evőeszköz mosó

2 púpozott evőkanál szódabikarbónát adjunk hozzá mosószerünkhöz, és az edényekről könnyebben fog leoldódni a zsir. A ráégett ételeket a szódabikarbóna és vizes mosószer keverékében áztassa, majd szivacsra szórt szódabikarbónával súrolja le.

15. Szivacsok felfrissítéséhez

Áztassuk az áporodott szagú szivacsot egy erős szódabikarbónás oldatba (4 evőkanál szódabikarbónát feloldunk 1 liter meleg vízben).

16 Tisztítsa meg a mikrohullámú sütőjét

Szódabikarbónát szórjunk egy tiszta nedves szivacsra. Kiváló módja a gyengéd tisztításnak és a mikróban soha nem hagy durva vegyi szagot. Alaposan öblítse le vízzel.

17. Ezüst evőeszközök tisztítására

Használjon szódabikarbóna pasztát 3 rész szódabikarbóna, 1 rész vízből. Dörzsölje át az ezüstöt tiszta ruhával vagy szivaccsal. Alaposan öblítse le, és szárítsa meg őket mig csillogóvá nem válnak.

18. Tiszta kávé és tea edények

Kávé és tea foltokhoz oldjon fel 1/4 csésze szódabikarbónát 1 liter meleg vízben. A makacs foltokhoz egy éjszakán át való áztatást javaslunk.

19. Tisztítsa meg a sütőt

Szórjuk szódabikarbónát a sütő aljára. Sprézzünk rá vizet, hogy a szódabikarbóna benedvesedjen. Hagyjuk igy a sütőt éjszakára. Reggelre a szódabikarbóna feloldja a szennyt, amit aztán szivaccsal kitörölhetünk.

20. A padló tisztítása

A szennyeződést és piszkot el tudja távolítani a padlóról oly módon, hogy 1/2 csésze szódabikarbónát egy vödör meleg vízzel összekever és az így felmosott padló tiszta csillogó lesz. A papucs jelek használja szódabikarbóna egy tiszta nedves szivaccsal, majd öblítse le.

21. Tiszta Bútorok

Tudta, hogy a falakról és festett bútorokról szódabikarbónás nedves szivaccsal dörzsölés nélkül, könnyedén tudja eltávolítani még a zsírkréta nyomait is? Törölje át tiszta, száraz ruhával a felületeket.

22. Tiszta Zuhanyfüggönyök

Tisztítsa és szagtalanítsa vinil zuhanyfüggönyeit úgy, hogy szódabikarbónát tesz közvetlenül egy tiszta, nedves szivacsra vagy kefére, és azzal áttörli függönyét. Majd öblítse le tiszta vízzel azt.

23. Folyékony mosószere hatásfokát növelheti

fél csésze szódabikarbónával a folyékony mosószer is keményebben dolgozik. A jobb pH egyensúly a ruhákat tisztábbá, frissebbé, és fényesebbé teszi.

24. Finoman Tiszta Babaruha

A babák bőre igényli a gyengéd tisztítószerek használatát, és jó tudni, hogy a szag és foltok elleni harcban a szódabikarbóna az első helyen áll. A makacs foltokhoz adjunk hozzá folyékony mosószerünkhöz 1/2 csésze szódabikarbónát.

25. Tiszta anyagpelenka

Oldjunk fel fél csésze szódabikarbónát, 2 liter vízben, és alaposan áztassuk benne a pelenkákat egy éjszakán át. Folyt. köv. Tags szódabikarbóna; tisztítás, dezodorálás, fogmosás

26. Tiszta sport felszerelés

Használjon szódabikarbóna oldatot (4 evőkanál szódabikarbóna, 1 liter meleg víz) a tiszta és szagtalanított sportfelszerelésekért. Szórjuk bele a szódabikarbónát és a tornaterem golftáska táskák szagtalanítás, tiszta golf vasaló (karcolás nélkül őket!)

27. Távolítsa el az olaj és zsírfoltokat

A garázsból vagy a kocsibejáróról könnyen eltisztíthatja az olajfoltokat úgy, hogy szódabikarbónát szór rájuk, aztán nedves kefével megdörzsöli a felületet.

28. Tiszta Elemek

A szódabikarbónát arra is lehet használni, hogy semlegesítse az akkumulátorsav okozta korróziókat az autókon, fűnyírókon, stb. 3 rész szódabikarbóna és 1 rész víz alkalmazásával egy nedves ruhával dörzsölje át a korrodálódott akkumulátor pólusait. A tisztítás után lehet újra csatlakoztatni a terminálokat, amiket érdemes áttörölni vazelinnel ,hogy a jövőben ne érje őket korrózió.

29. Tiszta autók

Az autó, a lámpák, króm, ablakok, gumiabroncsok, vinil ülések és a szőnyegek tisztításakor nem kell aggódni a nem kívánt karcolásokért. Használjon szódabikarbóna oldatot, oldjon fel 1/4 csésze szódabikarbónát 1 liter meleg vízben. A makacs foltok eltávolítására használjon szódabikarbónát nedves szivacsra szórva.
Dezodorálás

30. Szagtalanítás a hűtőben

Egy nyitott doboz szódabikarbónát helyezzünk a hűtőszekrény polcára hogy semlegesítse a szagokat.

31. A vágódeszka szagtalanítása

Megszórjuk a vágódeszkát szódabikarbónával, dörzsölés, öblítés.

32. Kuka, bármilyen szeméttartó szagtalanítása

Szórjunk szódabikarbónát szeméttartónk aljára, hogy a szemét szagát sakkban tartsuk.

33. Újrahasznosítható tartály szagtalanítása

Időszakonként szódabikarbónás nedves szivaccsal törölje át a tartályt.

34. Vízlefolyók szagtalanítása

A mosogató és a kád lefolyóba öntsünk 1/2 csésze szódabikarbónát és meleg csapvízzel mossuk le azt. Ez semlegesíti a lefolyóban lévő szagokat. (Ez egy jó módja annak, hogy kidobja a hűtőből visszavonult szódabikarbónát.) Vagy öntse le azt a csatornába.

35. Szagtalanítsa és tisztítsa meg mosogatógépét.

Szagtalanításra a mosogatógépet gyengéd tisztító mosási cikluson futtassa át, tisztításra pedig használja a mosogatóanyaggal együtt.

36. Vegye szagát szőnyegeinek

Bőségesen megszórjuk a szőnyeget szódabikarbónával. Egész nap vagy egész este hagyja rajta a szőnyegen a szódabikarbónát, Következő nap ki kell porszívózni a szőnyeget.

37. Vegye szagát porszívóinak

A fenti módszert használva a szőnyeg, maga a porszívó is szagtalanodik.

38. Ruhásszekrények felfrissítésére is ajánlott

Tegyen egy nyitott doboz szódabikarbónát a szekrénybe és az dezodorálja ruháit.

39. Autók szagtalanítására

A szagok általában beleülnek az autó kárpitjába, szőnyegébe. Várjunk 15 percet (vagy ennél hosszabb ideig erős szagok esetén), és szívjuk fel porszívóval a szódabikarbónát.

40. Macskadobozok szagtalanítására

Tegyünk a doboz aljára szódabikarbónát, majd töltse ki a szokásos módon az almot.

41. Háziállatok ágyának tisztán tartására

Bőkezűen szórjuk a szódabikarbónát az ágyra, 15 percet kell várni (vagy ennél hosszabb ideig erősebb szagok esetén), majd porszívózzuk ki.

42. Edzőcipők szagtalanítására

Szódabikarbónát a cipőkbe szórva a szagok semlegesítődnek. Rázza ki cipőiből azt mielőtt használná őket.

43. Ágynemű frissítésre

1/2 csésze szódabikarbónát adjunk a mosóporhoz, frissebb, tisztább lepedőket és a törülközőket kapunk.

44. A plüssállatok tisztítására is kiváló

Tartsa a kedvenc játékokat tisztán, száraz szódabikarbónával bedörzsölve azokat majd 15 perc után rázza ki őket.

45. Kempingezésnél elengedhetetlen kísérőtárs Csodaszer mosogatásnál, kéztisztításnál, dezodor, fogkrém, tűzoltó és sok más.

46. Tűzoltásra is alkalmazható.

A szódabikarbóna segíthet a kezdeti kisebb konyhai tüzek megfékezésében, mert felhevítve szén-dioxidot bocsát ki amely segít elfojtani a lángokat.

47. Gyümölcs és zöldség tisztító

Bármilyen koszt jól leradíroz a friss gyümölcsökről és zöldségekről. Egy tiszta nedves szódabikarbónás törlőruhával, dörzsölje át és öblítse le azokat.

(naturahírek.hu)

 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
A szeretet
  2012-08-30 20:37:13, csütörtök
 
 
A szeretet


Párbeszéd a szeretetről
- Tulajdonképpen hogy terem a szeretet? - kérdeztem egyszer anyát.
- Magról vetik - nevetett rám.
- És honnan szerzik hozzá a magot?
- Nem kell azt vetni, szerezni. Belőlünk magunkból pereg. S megfogan a tenyér simogatásában, a szem pillantásában, minden ölelésben.
- Öntözni nem is kell?
- Dehogynem. Jó szóval.
- Nem könnyel?
- Ments ég. A könny sós, és a só kimarja a kis szeretpalánta hajtásait.
- Hát palántázni kell a szeretetet?
- Palántázni bizony. Elültetni még a szikes talajba is. Mert ha nem terem szeretet, kihűl a föld.
- Úgy érted, hasztalan a nap heve, ha belülről nem fűt semmi se?
- Igen, így értem, mert emberközpontú világban élek, és emberként gondolkodom.
- Elsősorban mi hát a szeretet?
- Biztonság. Ha szeretnek és szeretsz, mindig van szövetségesed.
- És mi a szeretet másodsorban?
- Erő. Ha feltöltődsz vele, könnyebbnek érzed a batyut, mit az élet a válladra rakott.
- Szeretni mégsem mindig boldogság. Néha gyötrelem.
- Az élet már ilyen. A mohamedán szőnyegszövők, ha elvétik a mintát,meg sem kísérlik kijavítani a hibát, mert tudják, hogy csak Allah tökéletes.
- Mégis érdemes szeretni?
- Csak azt érdemes.
(Részlet, Kun Erzsébet: Családmesék - A szeretet c. kötetből)

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Bölcsesség
  2012-08-30 20:35:54, csütörtök
 
  A szeretet olyan, mint a gyógyszer


"A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá." (Böjte Csaba)

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Az ibolyacsokor
  2012-08-30 20:08:38, csütörtök
 
 
Egyszer az Úristen színe elé került egy ember, aki a halála előtt becsomagolta egy nagy bőröndbe mindazt, amit az életében értéknek tartott. Az autóját, a házát, a személyes kapcsolatait, a takarékbetétkönyveit.

Az Úristen azt mondta neki:

- Mutasd meg, mit hoztál át az életedből!

Az ember kinyitotta a bőröndöt, s megdöbbenve látta, hogy az szinte teljesen üres.Mindössze egy csokor ibolya hervadozott benne.

Kérdezte az ember az Úristentől:

- Hol vannak az értékeim? Mindent át akartam hozni... nem értem, hová tűntek, és hogy kerültek ide ezek a hervadozó ibolyák?

- Nem emlékszel erre a kis virágcsokorra? - kérdezte az Úristen.

- Nem emlékszem.

- Hát tudd meg, hogy ez volt az egyetlen igazán önzetlen cselekedeted egész életedben, amelyért nem vártál viszonzást vagy köszönetet, amikor ezt a csokor ibolyát egy kirándulás alkalmával egy ismeretlen katona sírjára tetted.
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Az almaecet
  2012-08-26 14:00:32, vasárnap
 
  Az almaecet enyhíti az izületi gyulladást és ízületi fájdalmat

(NaturaHirek.hu) A magyar társadalom mélyen ismeri az ízületi fájdalom jelenségét. A hagyományos orvoslás kevés megoldást kínál ízületi fájdalom esetén, de a természetes bölcsesség arra tanít bennünket, hogy van remény a gyógyszereken túl is. Életmód és táplálkozási szokások váltása nagyon jó hatással lehetnek az ízületi fájdalomra.
Az almaecet napi fogyasztása természetes fájdalomenyhítési módszer.

A népi orvoslás mögött álló tudomány

Az amaecet történeleme valóban a népi gyógyászatban gyökerezik, amit a nyugati orvoslás egyszerüen csak félresöpört. Az almaecet fogyasztása sok előnnyel jár, amelyek együttesen enyhítik az ízületi fájdalmat.

Ennek oka az, hogy gazdag ásványi anyagokban, mint a magnézium, foszfor, kalcium és kálium. Az ásványi anyag hiány erősítheti az ízületi fájdalmat, így az ásványi anyagokban gazdag étrend fontos lépés a fájdalom enyhítésében. Az almaecetben lévő kálium különösen hasznos, mert megakadályozza a kalcium lerakódását az ízületekben, amely szoros kapcsolatban áll az ízületek merevségével.

A nyers, feldolgozatlan almaecet jótékony enzimeket és savakat tartalmaz, amelyek javítják az emésztőrendszer egészségét. Egy evőkanál almaecet, étkezés előtt, ösztönözni fogja a megfelelő emésztést és a tápanyagok felszívódását. Ez elengedhetetlenül fontos azok számára, akik ízületi gyulladásban szenvednek. Ez a gyulladásos állapot gyakran jár együtt rossz emésztéssel, tápanyagok hiányához vezethet a szervezetben.

Szakértők arra utalnak, hogy az ízületi fájdalom és az ízületi gyulladás az izületekben felhalmozódó méreganyagokhoz köthető. Ugyanakkor, az olyan emberek akik ízületi fájdalomban szenvednek, általában kerülik a mozgásos tevékenységeket, mert azok még több fájdalmat váltanak ki. A mozgás hiánya viszont még több méreganyag lerakódását okozhatja az izületekben. Az almaecet pektinje segít megkötni a méreganyagokat, hogy aztán azok eliminálódjanak a szervezetből, miközben a savak megtisztítják és méregtelenítik az egész testet.

Hogyan használjuk az almaecetet ízületi fájdalom enyhítésére

Az almaecet gyógyhatását csak úgy lehet teljes mértékben kihasználni, ha az ecet szerves, nyers, feldolgozatlan és szűretlen. Az almaecet vöröses barna színű kell legyen, észrevehető mennyiségű lebegő anyaggal a palackban. Ez a tetején lévő anyag jótékony enzimek és tápanyagok felhalmozódása. Az almaecet bármilyen más formában gyengébb és kevésbé hatékony.

A legegyszerűbb módja az almaecet fogyasztásának az az, ha 1-3 teáskanál almaecetet fél pohár vízbe teszünk és fogyasztjuk naponta háromszor, lehetőleg étkezés előtt. Édesíteni lehet kis mézzel, ízlés szerint.

Azok számára, akik ízületi fájdalomtól szenvednek, az almaecet helyileg fájdalomcsillapításra is használható. Pihentető láb vagy kéz áztatót is lehet készíteni hat csésze langyos vízzel 1 csésze almaecetet elkeverve. 2 evőkanál almaecet, egy evőkanál olívaolajjal vagy kókuszolajjal elkeverve nyugtató kenőcsöt is tudunk készíteni, amit fájó ízületeinkre kenhetünk.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Az Úr érkezése
  2012-08-26 13:50:38, vasárnap
 
 
Mikor elhagytak,
Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen és váratlanul
Átölelt az Isten

Nem harsonával,
Hanem jött néma, igaz öleléssel,
Nem jött szép, tüzes nappalon,
De háborús éjjel.

És megvakultak
Hiú szemeim. Meghalt ifjúságom,
De őt, a fényest, nagyszerűt,
Mindörökre látom

Ady Endre
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Milyen az Úr békessége?
  2012-08-24 13:45:08, péntek
 
 
Békességet hagyok nektek:
az én békességemet adom nektek;
de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja.
Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen. (János 14:27)

Milyen az Úr békessége? Valaki így fogalmazta meg:

Egy festőt egyszer arra kértek, rajzolja le a békességet.
A feladat egyszerűnek látszott,
s ő nyomban neki is látott.
Rajzolt tengert, széltől mentesen,
rajta egy hajót, mely állt csöndesen.
Utasa mind lusta álomba merült,
s a kép összegyűrve a szemétre került.
Nem békesség volt a papíron,
hanem szélcsend és unalom.
Aztán újabb rajzba kezdett,
s egy szundító öreg bácsit festett.
De békességet nem ábrázolt ez sem,
nekiállt hát, hogy tovább keressen.
Rajzolt virágot, csöndes téli tájat,
békésen legelésző birkanyájat.
A papírkosár lassan tele lett,
s közben be is esteledett.
Ám az este sem volt békés,
messziről hallatszott a mennydörgés.
Vihar közeledett, az ég rengett,
a festő az ablaknál töprengett.
Nézte a szélben sodródó leveleket,
a villámokat, mik átjárták az eget.
A ház előtti tölgy recsegve hajlongott,
kövér esőcseppek verték az ablakot.
A festő nem tudta, tovább hogyan legyen,
Istent kérte hát, hogy csodát tegyen.
Tekintete ekkor ismét a fára esett,
s ott meglátta, amit egész nap keresett.
A fa egyik vastag benső ágán,
úgy a fának szíve táján,
a viharról szinte mit sem sejtve,
ült egy madár, fejét szárnya alá rejtve.
Nyugodtan aludt, miközben zengett az ég.
Ez hát az igazi békesség.
"Uram, te megmutattad békességedet!"
- szólt a festő, és nem tévedett.
Csodálatos isteni békesség ez,
mit a viharban alvó madár jelképez.
A világ legyen bármily nyugtalan,
ha szívünkben Isten békessége van.
Ő minden gondot vállára vesz,
s bennünket szabaddá, békéssé tesz.
Az Ő békessége tökéletes,
minden félelemtől mentes.

(Sék Gusztáv: A békesség.)
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 15
  • e Hét: 188
  • e Hónap: 2937
  • e Év: 40685
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.