Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Nincs Cím
  2016-12-30 18:08:30, péntek
 
  Jókívánságok az új évre
Azt kívánom nektek és magamnak :
Hogy legyen erőd akkor is szeretni, amikor úgy érzed csak Te adsz.
Hogy legyen erőd akkor is mosolyogni, amikor úgy érzed a fogad, törik belé.
Hogy akkor is kitarts, amikor nincs kedved.
Hogy ne zavarjon, ha nagyok a problémáid, hiszen erős vagy és elbírod őket.
Azért, mert ha erős vagy felemelhetsz embereket, ezáltal Te magad még jobban megerősödsz.
Kívánom, hogy legyen erőd félretenni a büszkeséged, ha annak a Valakinek szüksége van rád.
S kívánom, hogy legyen erőd megmondani, Neki mit érzel, mert tudom, hogy ez a legnehezebb.
Őszintén kimondani.
Kívánok Neked Türelmet! - Hogy meg tudj hallgatni másokat.
S hogy meg tudj bocsátani annak, aki nem tud Neked.
Hogy fáradtan is tudj szeretettel és megértően beszélni azzal, akinek szüksége van rá.
Kívánok Neked Bölcsességet! -Hogy tudj különbséget tenni, mikor kaptad azért az akadályt, hogy megküzdj vele és mikor azért, hogy kikerüld, és más utat válassz.
Hogy felismerd a mindennapok szépségét, és ne tragédiák döbbentsenek rá.
Hogy meglásd a szeretteid fontosságát és szükségességét az életedben.
Hogy minden idegesítő tulajdonságuk Téged épít, akár mint rossz, akár mint jó példa.
Bölcsességet, hogy ne akarj tökéletes lenni, csak törekedj a legjobbra.
Hiszen soha nem leszünk tökéletesek, maximum frusztráljuk magunkat a gondolattal. Ellenben a legjobbra törekvés újabb és újabb sikereket, majd célokat eredményez, s ez maga a haladás.
Hogy az aprólékos sziszifuszi hétköznapokban lásd a holnapok nagyságát, és a nagy célok építőkockáit.
Végül kívánok Neked egy apró mosolyt magunkon, hiszen ha mindezt meg tudnánk tenni, akkor már rég az Angyalok soraiba tartoznánk, és valaki olyanokra vigyáznánk, mint mi magunk.
Ám kívánom Neked, hogy megtapasztald: a Teremtés attól válik tökéletessé,
hogy ismertek a hibáink és számolnak a tökéletlenségünkkel.
S nem utolsó sorban, kívánom hogy azokkal tölthesd ezt az évet , akik szeretnek,
és Magadba szívd ezt a Boldogságot!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szilveszteri malackák, túrós-krumplis pogácsa tésztából.
  2016-12-30 16:57:07, péntek
 
  Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
18 dkg sertés zsír (v. 25 dkg vaj)
25 dkg túró
1-2 tk só
1 db tojás a lekenéshez
tökmag, vagy egész fekete bors a szemeknek

A krumplit megpucolni és apró kockákra vágni. Ezután felönteni annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzni. Végül leszűrni és teljesen kihűteni.

Egy tálba beletenni a lisztet, és hozzákeverni a sót, majd a zsírral (v. vajjal) elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, beletenni a villával összetört túrót, és krumplinyomóval belenyomni a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrni, majd legalább egy órára a hűtőbe tenni pihentetni.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtani, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatni a tésztát.

A nagy és a kicsi méretű szaggatóval ugyanannyi tésztát kell kiszaggatni. A nagy lesz a feje, a kicsi pedig az orra.
A középső méretű szaggatóval fele annyi tésztát kell kiszaggatni, majd éles késsel négy egyforma részre vágni. Ezek lesznek majd a fülek.

A nagy tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb tenni, majd felvert egész tojással lekenni.
Ezután ráhelyezni a kicsi tésztakorongokat, majd szívószállal két orrlyukat szúrni rá.
Utoljára rátenni a két fület, és ujjal rányomni.
Végül az egészet lekenni a felvert egész tojással, majd tökmagból, vagy egész fekete borsból szemeket ragasztani rá.

Előmelegített sütőbe helyezni és közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve tálalás előtt teljesen kihűteni. Pár napig, finom puha marad a tésztája.
Gizi-receptje
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
2017 - Most új korszakba lépsz
  2016-12-30 16:17:16, péntek
 
  A Szentírás azt mondja, hogy felkentek vagyunk. A felkenés szó jelentése: bátorság, erő és képesség.

Ez azt jelenti, hogy képes vagy arra, amire Isten hivatott. Meg tudod valósítani céljaid, megvannak az ötleteid, a kreativitásod, a tehetséged ahhoz, hogy sikeres légy. Túl tudsz lépni minden akadályon. Erővel vagy felfegyverezve minden csatához.

Azok az erők, amik veled vannak, hatalmasabbak azoknál, amik ellened vannak. Felkentnek lenni azt jelenti, hogy Isten már felsorakoztatta a megfelelő embereket, hogy utadba kerüljenek. Már felsorakoztatta a szerencsés helyzeteket. Mindened megvan ahhoz, hogy győzelmes életet élj. Nem átlagos, éppen elviselhető, középszerű életet, hanem te kiváltságra születtél.

A nagyság magjait hordozod magadban. Sosem kellene szenvednünk, hanem mindig felszabadult életet kell élnünk. Talán nem tapasztaltad meg a múltban, de ha bízol, akkor csak idő kérdése és már közeleg. Ne ragadj le ott, ahol vagy. Ne légy gyenge, legyőzött mentalitású. Húzd ki magad és legyen olyan a hozzáállásod, hogy én felkent vagyok, meg tudom valósítani álmaimat, le tudok győzni minden akadályt, a Világegyetem megalkotója fegyverezett fel erővel és tudással.

Azt mondod, hogy téged már annyi csalódás ért. Megpróbáltad, de belebuktál. Úgy érzed, már elérted a felső határt. Nem. Talán már sok mindenen mentél keresztül, talán ért már sok balszerencse az életben, de addig nincs vége, amíg Isten nem mondja, hogy vége.

Az ellenség mindig akkor küzd ellened a leghevesebben, amikor tudja, hogy Isten valami nagyszerűt tartogat számodra. Lehet, hogy túl vagy sok nehéz időszakon, de hagy jelentsem ki, hogy most új korszakba lépsz. A szelek a te javadra fordulnak meg. A Mindenható Isten hátszelet küld neked. Ha bízol és hiszel, akkor új korszakokat fogsz megtapasztalni egészségedben, anyagiakban, karrieredben. Hittél és láttad, amint másokkal megtörténik. Isten azt mondja, ez a te időd. Ez most a te időd, hogy magasabbra emelkedj. Hagyd, hogy ez a mag gyökeret verjen.

Nem mások irányítják végzeted, hanem Isten. Ő már felsorakoztatta a megfelelő embereket, helyzeteket. De neked is meg kell tenned a részed és hinned kell, hogy áldott vagy. Hinned kell, hogy kiváltságos vagy. Ha egy ajtó bezárul, ne hátrálj meg, hidd, hogy Isten kinyit egy másik ajtót. Hidd, hogy Isten a megfelelő pozícióba hozza az embereket.

A Szentírás azt mondja, senki sem szállhat szembe Istenünkkel. Ne légy keserű, ne próbáld kikényszeríteni a dolgokat, csak higgyél és Isten megvívja csatáidat és elvisz oda, ahol lenned kell.

Isten feltámasztja a feladott álmokat. Helyreállítja a leírt kapcsolatokat. Új életet lehel egészségedbe, anyagiakba, karrieredbe. Hallom, amint Isten azt mondja: Most belépsz a Jubileum évébe. Ez a te időd a felemelkedésre, a felszabadulásra.

Joel Atya Szavaival Kívánunk Áldott, Fénnyel és Szeretettel Teli 2017-es évet az Olvasóknak!



Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teréz anya bölcs tanácsa az ünnepekre
  2016-12-30 13:34:48, péntek
 
  Minden ünnep a családi összejövetelek időszaka. Ha egyedül vagy, nem biztos, hogy könnyű szívvel várod.

Tereza

Még mindig nem teljesült az álom, hogy megtaláld az Igazit. Ilyenkor a munkahelyi és családi ünnepségek gondolata keserűséget, irigységet ébreszthet, elszomoríthat, hiszen újra csak magányosságodra emlékeztet.

Hadd javasoljak egy módszert, amellyel mindezt megfordíthatod! Az ünnepek remek alkalmat adnak a szeretetképesség erősítésére. Ha erősödsz a szeretetben, felkészültebb leszel, amikor eljön az Igazival való találkozás.

Szent Teréz anya nagyon bölcsen mondta: ,,Az a fontos, hogy szeressünk, és ne fáradjunk bele. Hogyan is ég a lámpás? Úgy, hogy lángját folyamatosan táplálják az olajcseppek. Mik az olajcseppek a mi lámpásunkban? A mindennapi élet apró mozzanatai: a kitartás, egy-egy biztató szó, másokra gondolás..."

Nagyon jó tanács ez azoknak, akik félnek a közeledő ünnepektől, mert egyedül vannak. Ha egy pillanatra magad elé képzeled a közeledő ünnepnapokat, vajon mely pillanatok lesznek a legnehezebbek? Amikor egy nemrég házasodott, boldogságtól sugárzó családtaggal találkozol? Amikor egy rég nem látott rokon megkérdezi, hogyhogy még mindig egyedül vagy? Amikor össze akarnak boronálni valakivel, aki ,,tökéletesen hozzád illik"? Amikor valaki tapintatlanul humorizálni próbál a helyzeteddel? Vagy egyik sem, csak úgy érzed, nem bírsz ki egy újabb összejövetelt úgy, hogy még mindig nincs kit bemutatnod a többieknek?

Bezárkózni és távolságot tartani könnyű és talán fájdalommentes, de nem edzi a szeretetképességet. Talán úgy érzed, e pillanatban inkább neked van szükséged gyengéd szeretetre, és ebben bizonyára igazad is van. De mennyivel nagyszerűbb és szebb lenne, ha félre tudnád tenni ezeket az érzéseket, és a többiek felé tudnál fordulni!

Az a fontos, hogy szeressünk, és ne fáradjunk bele.

Teréz anya szerint a szeretet egészen apró dolgokban nyilvánul meg. Igen, azokban, amiket sokszor észre sem vesznek. Amikor elviszed valakinek a piszkos tányérját, ha már úgyis felállsz az asztaltól. Amikor kérés nélkül kiviszed a szemetet. Amikor türelmesen végighallgatod a nagynénéd szóáradatát. Amikor nem sajnálod az időt kamasz unokaöcsédtől, aki bizony rászorul a tapasztalatodra és a tanácsaidra. Apró dolgok. És valójában sohasem maradnak észrevétlenek, hiszen mennyei Atyád látja, és egyedül ő számít.

Egyszer egy családi összejövetelen nagyon-nagyon elhagyatottnak éreztem magam. Odamentem, ott voltam, aztán eljöttem, de nem igazán vettem részt a családi együttlétben. Utólag nagyon sajnálom, mert az egyik kedves családtag súlyos problémával küzdött, és szerette volna megbeszélni velem. Sajnos nem szántam rá a kötelező üdvözlésnél több időt, így elszalasztottam az alkalmat, amikor segíthettem volna.

A szeretet nagylelkű. A nagylelkűség, amit most gyakorolsz, nagyon fontos lesz afelé is, akit megszeretsz és aki végül a házastársad lesz. Az ünnepek alatt számtalan alkalom nyílik a viszonzás nélküli, nagylelkű ajándékozásra. Ezek az apró ajándékok az olajcseppek, amelyektől fényesen világít a lámpásod. Gondolj Jézus szavaira: Világosságotok világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Kérj és adatik! – karácsonyi mese -
  2016-12-29 15:21:27, csütörtök
 
  A másnap megtartott mise után két fekete ruhás férfi imádkozott a lassan kiüresedő templom első padjában. Az oltár előtt, egymás mellett, egymással nem törődve, egyre csak mormoltak. Hol halkan, hol hangosabban, mondták, csak mondták. Tekintetüket a keresztfára, majd a díszes oltárra vetették, s néha-néha a magasba tekintve folytatták alig hallható könyörgésüket. Mintha fenn ülne valahol a fehér felhők fölött az az Isten, aki majd mindent türelmesen és megértően meghallgat, és persze segít. Vagy küldi az angyalok seregét, de legalábbis az egyiket közülük, hogy az odaadjon mindent, amire csak vágynak.
Az egyik, fekete rongyos ruhában, ráncos, sokat megélt arccal, átszellemülten, enyhén, de jól láthatóan a kezeivel gesztikulálva suttogott. A mellette elhaladó, hazafelé bandukoló hívők pedig kissé undorodva, de a karácsonyi szellem hatására szánakozva néztek vissza rá. Koldusnak látszott, de nem volt az. És mérhetetlenül magányosnak tűnt.
A másik, fekete nagykabátban, drága bőrcsizmában, fényes, frissen vasalt nadrágban, félig térdelve alkudozott. Tekintélyt és irigységet kiváltó kisugárzása volt. De otthon őrá sem várt senki.
“Kérlek Uram arra, hogy legyen mit ennem ma is. Éhes vagyok, kérlek segíts! Rád bízom az életemet, legyen meg a Te akaratod... Tégy velem, amit akarsz... ha enni adsz, hálát adok, ha pedig meg kell halnom, elfogadom. Legyen meg a Te akaratod! Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled..." - suttogta a rongyos ráncos.
“Istenem, segíts nekem! Segíts, mert nincs meg az új projekt fedezete és nagyon, de nagyon nagyot kockáztatok most. Kérlek szépen, add, hogy megkapjam a támogatást... de legalább a hitelt! Ígérem, ha a támogatást megkapom, akkor a jövő évben minden vasárnap eljövök és hálát adok Neked. Csak bejöjjön a támogatás! Ha sikerül, ígérem jobb ember leszek. Adakozom, és segítek másokon. Csak legalább a hitelt add meg nekem..." - mormolta a frissen vasalt nadrágos.
Majd a rongyos ráncos egyre hangosabban folytatta: “imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen."
A frissen vasalt kissé mérgesen kapta fel a fejét: “Halkabban kérlek, mert zavarsz! Nem látod, hogy imádkozom? Nagyon fontos ez nekem, most próbálok jobb ember lenni, érted? Hogy is érhetnéd!"
“Bocsánat uram! Elnézést, csak imádkoztam. Éhes vagyok és egyetlen forintom sincs..."
“Jó értem, de akkor is megzavartál a koncentrálásban... Tudod mit? Itt van egy ötezres, csak tűnj el, hagy maradjak egyedül! Hagy imádkozzak egyedül! Nagyon nagy rajtam a nyomás. Nagyon nagy kockázat előtt állok. Mindenemet elveszíthetem, ha nem jön be a tervem. Szükségem van Isten segítségére... most ígértem meg neki egy csomó dolgot."
Azzal odaadta az ötezrest.
Szárnysuhogás hallatszott kintről. Bár lehet, csak a szél ébresztette fel az alvó faágakat.
A ráncos arcú, rongyos ruhájú, beteges öregember elballagott. Az útja az első boltba vezetett és ételt vett magának...
A frissen vasalt nadrágú, fekete nagykabátú férfi pedig, habár észre nem vette, de életében először adakozott... És bőszen folytatta imáját, alkudozását és ígérgetését, hogy jobb ember lesz, hogy majd adakozni fog jövőre, ha megkapja a támogatást... vagy legalább a hitelt. Így csak mondta és mondta... hátha Isten végre meghallgatja a könyörgését! És elküldi az angyalok seregét, vagy legalábbis azt az egyet, amelyik mindent megad majd, amire csak szüksége van.
Nagy Ervin
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így lesz tökéletes az újévi lencséd
  2016-12-29 10:59:20, csütörtök
 
  Így lesz tökéletes az újévi lencséd: főzési titkok, amiket sokan nem ismernek!

Közeledik a szilveszter, az új év kezdete, amikor minden házban a lencse illata érződik. Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani, de ezekért a lencse főzési titkokért bárki bármit megadna!
Adjunk a lencsefőzelékhez egy kis áfonya vagy sárgabarack lekvárt. A pikáns, savanykás ízhez nagyszerűen harmonizál az édeskés lekvár íze. (Foodexpress)
Ha szárazbabot, lencsét és borsót főzünk, egyáltalán ne sózzuk meg a főző vizet, mert a hüvelyesek a sós vízben nehezen puhulnak meg. Leghamarább a főzés vége felé sózzunk. A babot viszont csak akkor, ha már megpuhult. (Tausz György)
A lencsefőzelék nagyon finom lesz, ha a már elkészül ételbe reszelt ecetes tormát teszünk.(Rosta Erzsébet)
Egzotikus ízt kölcsönöz a lencsefőzeléknek, ha azt natúr kókusztejjel és gyenge curryporral ízesítjük.
A lencsét csak akkor áztassuk, ha nagyon száraz és kemény. Az áztatást 6-10 órával a főzés előtt kezdjük. Nem kell nagyon sok víz, elég, ha épp fedi a szemeket. A fel nem szívott vizet ne használjuk fel a főzéshez, öntsük ki. (Vitalmedia)


Sokan úgy tartják, hogy a lencsét be kell áztatni főzés előtt. Azonban így ‘ledobja a ruháját' - azaz kibújik a héjából - és kevésbé lesz esztétikus. Nem kell sokkal tovább főzni áztatás nélkül sem, azonban sokkal gusztusosabb, étvágygerjesztőbb végeredményt kapunk. (Foodexpress)
Főzési ideje kuktában (forrásától, azaz a sípolástól számítva): 15 perc. (Konyhamester)
A lencse megtartja eredeti világos színét, ha a főzővízébe egy-két nyers krumplit teszünk.(Rosta Erzsébet)
A babot, borsót, lencsét átvizsgálás után több vízben mossuk meg, annyi langyos vízben tegyük fel főni, hogy a víz ellepje. (Rosta Erzsébet)
Régi babot, öreg lencsét, borsót is puhára főzhetünk, ha a szokásosnál jóval tovább áztatjuk be, és a főzővízbe egy kávéskanál szódabikarbónát teszünk. (Rosta Erzsébet)
Forrás:tudásfája
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aprószentek napja
  2016-12-28 12:40:51, szerda
 
 
December 28-a a kalendárium szerint az aprószentek napja, de tudod, kik voltak az aprószentek?
És azt, hogy miért verték meg ezen a napon a fiú gyerekeket, és hogy miért lehetett csalódott az, aki nem kapott a vesszőzésből?
Kik azok az aprószentek?
A Biblia szerint, amikor Heródes meg akarta öletni a gyermek Jézust, Betlehem környékén minden fiú csecsemőt lemészároltatott. A Jézusért mártírhalált halt kisgyermekeket nevezzük aprószenteknek, és december 28. az ő napjuk immáron 1500 óta. A naphoz sok, elsősorban gyermekekhez köthető népszokás is kapcsolódik.
Vesszőzés
A legtöbb európai országban, és magyar nyelvterületen is sokáig, körülbelül a második világháborúig élő hagyomány volt a vesszőzés, melynek során a legtöbb helyen a fiú gyermekeket, néhány helyen a házról házra járó legényen a lányokat, másütt az egész családot, sőt még az állatokat is megcsapkodták frissen vágott vesszővel, hogy így a rossz szellemek ne lehessenek rájuk hatással, és a jövő évben minden szerencsétlenség elkerülje őket.
Az aprószentek napjához köthető hagyományok többsége játékos dolog, amit mi sem bizonyít jobban, mint az egyik mondóka, amit a fiú gyermekek megvesszőzése közben kell mondani a néphagyomány szerint:
Szófogadó légy, jó légy, Ha lenek küldenek, főnek menj, Ha főnek küldenek, lenek menj.
Melyik kisfiú mondana nemet az ilyen biztatásra, ugye?
Hányan vannak az aprószentek?
Azzal sem árt tisztában lenned, hogy hányan vannak az aprószentek, a hagyomány szerint ugyanis, aki nem tudja a választ, vagy nem felel azonnal, az bizony ma kikaphat. Bár a valós, bibliai esettel kapcsolatban nem tudhatunk számot, a különböző hagyományok szerint - attól függően, hogy az ország mely területén szegezik neked a kérdést - helyes válasz lehet a 365, a 144 ezer, de az is, ha azt feleled, minden sarokban egy szakajtóval.
Római gyökerek
Bár az aprószentek keresztény ünnep, valószínűleg, mint sok más, ez is régebbi hagyományokra vezethető vissza. A római korban például ezen a napon ajándékozták meg a gyerekeket, ezzel is magyarázható, hogy miért volt szokás a vesszőzni járó fiúknak régebben diót, mogyorót, esetlen néhány forintot adni.
Irodalmi vonatkozások
Bár az aprószentekhez köthető hagyományok játékosak és kedvesek, a nap eredete valószínűleg a történelem egyik legszomorúbb eseménye. Nem csoda hát, hogy több művészt is megihletett a kisgyermekek lemészárlása és a szülők felfoghatatlan bánata.
Arany János Ráchel siralma című versében például ezt írja:
Temetés lesz holnap. Jertek el, oh jertek! Látogassuk együtt a temetőkertet; Nem irtózom többé; Fektessük le halvány gyermekimet szépen - Kik alusznak immár az Úrnak kezében, Fiaitok közzé. Íme, a szép tavasz kiesett az évből, Egy nemzedék holt ki az emberiségből, Nyugszik temetőben; Serdül Bethlehemnek, felnő számos ifja: De egynek se lészen születése napja E két esztendőben.
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Istenmorzsák
  2016-12-26 21:16:54, hétfő
 
 

Szeressétek egymást, de ne csináljatok bilincset a szeretetből. Hagyjatok teret egymásnak az együttlétben.

Álljatok egymás mellett, de ne túl közel egymáshoz, mert a fák sem nőnek egymás árnyékában.

Adjatok egymásnak a kenyeretekből, de ne ugyanazt a szeletet egyétek.

Töltsétek meg egymás poharát, de ne egy pohárból igyatok.

Legyetek olyanok, mint két oszlop, melyek ugyanazt a tetőt támasztják, de ne akarjátok birtokolni egymást.

Hagyjátok meg a másik függetlenségét. Örüljetek és táncoljatok együtt, de időnként engedjétek egymást egyedül lenni.

Gondoljatok arra, hogy a lant húrjai is külön állnak, mégis ugyanaz a zene szól rajtuk."
Kahlil Gibran
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Magyar karácsony az égben
  2016-12-25 20:32:01, vasárnap
 
  Aki még nem tudott róla, ám tudja meg, hogy amikor lent a földön megszólalnak a karácsonyesti harangok, odafönt a Mennyeknek Országában a legeslegfiatalabb angyalka megráz egy fényes aranycsengőt. Erre a jelre a mennyei palota nagy szárnyas kapui maguktól megnyílnak, s a mennyország összes népe illő sorban betódul a hatalmas kupolaterembe, ahol várja már őket Jézus Király karácsonyfája. Mikor mindenki együtt van már, akkor az Úr Jézus megadja a jelt, s a kiválasztott szentek sorjában meggyújtják a mennyezetig érő karácsonyfán az emlékezés gyertyáit.
Nagy tiszteltetés ám a gyertyagyújtók sorába kerülni s fontos hivatal. Mert ezen múlik, hogy kikről emlékezik meg a mennyország népe azon a karácsonyon. Mikor aztán a gyertyák már mind égnek, akkor az Úr Jézus intésére sorra járulnak az ég lakói a karácsonyfához, s ki-ki ráaggatja a maga imádságát. Ezeket az imádságokat aztán az Úr Jézus megáldja, s szorgos angyalok nyomban aláindulnak velük a földre, hogy szétosszák azok között, akiknek szólnak. Ezek a soha nem hiábavaló, de mindig beteljesülő imádságok a mennyek lakóinak ajándékai a földi emberek számára. Így ünnepelnek odafönt karácsonyt azok, akik közülünk eltávoztak, tudja azt mindenki.
De ebben az esztendőben szokatlan dolog történt odafönt az égben. Már egy héttel karácsony előtt hírvivő angyalok járták sorra a mennyország lakóit s tudatták velük, hogy Jézus Úr parancsára ebben az évben magyar karácsony lesz odafönt.
Ilyesmi még nem történt amióta világ a világ, hogy egyetlen nép javára tartsák az ünnepet s méghozzá egy olyan kicsike, maroknyi nemzetet tiszteljenek meg ezzel, mint a magyar. De Jézus Úr így látta illőnek s helyesnek, s így is történt.
Mikor aztán megszólaltak odalent a földön ma este a karácsonyi harangok, egy szeplős arcú, vézna kis angyalka, aki még egészen új volt odafönt, rendelkezés szerint kezébe vette a fényes aranycsengőt, hogy megadja vele a jelt. Azonban olyan ijedt és elfogódott volt szegényke a nagy megtiszteltetéstől, hogy nyomban el is ejtette a csengőt, amiből aztán egy kis bonyodalom származott. Padlót érve a csengő ugyanis élesen felcsengett egyszer, amitől a szárnyas kapuk nyomban nyílani is kezdtek. Mivel azonban a csengő nyomban el is hallgatott, a kapuk is abbahagyták a nyílást, és a kint várakozók számára csupán egy szűk kis rést hagytak, melyen keresztül csak a soványabbja tudott beférni, a kövérebbje nem. Az újdonsült kis angyalka pedig úgy megszeppent a maga ügyetlenségétől, hogy szégyenében nyomban elszaladt, s elrejtőzött a karácsonyfa lehajló ágai alá.
Az Úr Jézus, látva a bonyodalmat, maga vette föl a csengőt s megrázta jó erősen, amitől nyomban szélesre tárultak a kapuk, s a nép betódulhatott az égi kupolaterembe. Jézus parancsára széles kört hagytak szabadon a karácsonyfa körül az égi magyarok számára, akik utolsónak vonultak be, ünnepélyes elfogódottsággal, hogy elfoglalják a megtisztelő helyet. Mikor aztán mindenki együtt volt, az Úr Jézus megadja a jelt: gyúljanak hát ki az emlékezésnek lángjai a magyar karácsonyfán!
Elsőnek az ősz István király lépett a fához s néma méltósággal gyújtotta rajta az első gyertyát. Sorra követték az Árpád-ház tagjai, Hunyadiak, Zrínyiek, Rákócziak s a többiek mind, hosszú, hosszú sorban. ,,Pro libertate", suttogta a nagyságos fejedelem, s Petőfi Sándor keze reszketett, amikor kinyúlt a márciusi ifjak emlékének gyertyája felé. S rendbe kigyúlt az egész magyar történelem, s ott ragyogott pazar fényben a mennyei palota közepén, egész világ csodálatára. S mikor már minden gyertya égett a karácsonyfán, előlépett öreg Csikay Gyuri, esett vállú hajdani kolozsvári cigányprímás, állához emelte kopott hegedűjét, s felsírt a húrokon a magyar ,,Mennyből az angyal..." De olyan szépen, olyan szívfájdítóan, hogy még az Úr Jézusnak is megkönnyesedett tőle a szeme, s ártatlan kicsi angyalkák a háttérben csupa gyönggyel sírták tele a padlót.
Majd az Úr Jézus jelt adott megint, s rangsor szerint István király lépett oda elsőnek a fához, hogy felaggassa rá a maga ajándékát, földi magyaroknak. Aranytekercsre írott áldásos imádság volt, súlya majd földig húzta le a gyönge ágat. Szent László vitézi erejét, Zrínyi Miklós bölcs megfontoltságát, Rákóczi Ferenc lelkes hitét s Petőfi Sándor lángoló szívét aggatta fára. Úgy megtelt rendre minden ág magyaroknak szóló magyar imádsággal, hogy mire a más nemzetségből valók sorra kerülhettek, már csak úgy roskadozott a fa a tehertől.
Sok-sok időbe került, míg a mennyeknek minden lakója odajárulhatott a karácsonyfa elé a maga ajándékával. Nemzet még ennyi imádságot nem kapott, amióta világ a világ! Mikor aztán az utolsó imádság is rajta csüngött a fán, az Úr Jézus megáldotta valamenynyit, s míg a sok nép vonulni kezdett újra kifelé a szárnyas kapukon, szorgos kis angyalok nyomban hozzáfogtak, hogy batyuba kössék a sok égi kincset, s alászálljanak vele kicsi Magyarhonba.
Végül aztán már csak az égi magyarok álltak ott még mindig a magyar karácsonyfa körül, imába mélyülten. Az angyalok elhordták már az utolsó ajándékot is, s a gyertyák is kezdtek csonkig égni, amikor az Úr Jézus szeme hirtelen megakadt valami fehéren, a roppant karácsonyfa alsó ágai között. Jobban odanézett s hát bizony egy kis angyalka köntösének a csücske volt az. Az újdonsült szeplős kis angyalka, aki elejtette az aranycsengőt, kuksolt ott még mindig nagy ijedten. Az Úr Jézus félrehajtotta az ágakat, s kézen fogva elővezette onnan a szeplős kis angyalt. ,,Hát te minek bújtál oda?" - kérdezte tőle mosolyogva. ,,Restellem magamat" - vallotta be a szeplős. - ,,Elfelejtettem volt azt a csengőt, lássa." ,,Oh, hát te voltál az!" - nevetett az Úr. ,,Ne búsulj semmit, megtörténik az ilyesmi mással is. De téged még nem láttalak itt eddig. Mi a neved? Honnan jöttél s mikor?" ,,Katika a nevem s Budapestről jöttem - felelte a vézna, szeplős kicsi angyal - november negyedikén, Uram.
Néhány pillanatig mély-mély csönd volt a nagy kupolateremben. Az égi magyarok mind a vézna kicsi angyalkát nézték, s valamennyinek könnyes volt a szeme. Aztán Jézus szelíd hangja törte meg a csendet. ,,Isten hozott, Katika" - mondta jóságosan, s keze gyöngéden megsimogatta a kis szöszke fejet. ,,Aztán küldtél-e te is ajándékot Budapestre a tieidnek?" ,,Küldtem, Uram" - felelte Katika, s elpirult a szeplői alatt. ,,Aztán mit küldtél?" - kíváncsiskodott az Úr Jézus. ,,Szép ünnepi imádságot szüleidnek, kis testvérkéidnek?" A kicsi angyal képe még pirosabbra gyúlt. ,,Nem imádságot küldtem" - vallotta be szégyenkezve. Az Úr Jézus igen nagyon elcsodálkozott. ,,Nem-e? Hát mi egyebet lehet küldeni innen?" ,,Kenyeret" - felelte szepegve Katika. ,,Szép fehér égi kenyeret. Minden nap félretettem, amit nekem adtak itt. Hiszen én kapok még máskor is" - tette hozzá bizalmasan. ,,S ha nem, hát az se baj. De odalent Budapesten nincsen fehér kenyér, régóta már..."
Mély, döbbent csönd volt, szentek, angyalok pisszenni se mertek. Hiszen ilyesmi még nem történt emlékezet óta, hogy valaki kegyes imádság helyett kenyeret küldött volna alá a mennyországból.
Aztán az Úr Jézus lehajolt s homlokon csókolta a kislányt. ,,Jól tetted, Katika", mondta halkan s lopva kitörölt egy tolakodó könnycseppet a szeméből, ,,sokszor a kenyér a legszebb imádság. Én is azt adtam egyszer az én népemnek, amikor lent jártam a Földön. Kenyeret."
Valahol a meghatottan álló magyarok sorában egy öreg nagymamából kitört az elfojtott zokogás. Katika kitépte magát az Úr Jézus karjaiból, odafutott az öregasszonyhoz és két vézna karjával átölelte. ,,Ne sírj, nagymama!" - kiáltotta hangos, csengő angyalka-hangon, mely egyszeribe betöltötte az egész mennyországot - ,,Apuék nem éheznek többet odalent! A mennyei kenyér, amit küldtem, meglásd, eltart sokáig!"
Az Úr Jézus mosolygott. S mosolyától, bizony, akár hiszik, akár nem: kisütött a nap Magyarország fölött!
További szép ünnepet kívánok,mindenkinek! <3 <3 <3
Balázs Piros
 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Kiderült a zsidók titka!
  2016-12-20 08:44:42, kedd
 
  Ezeket a szabályokat betartva a világ legjobb üzletemberei!

Ezért jobb üzletemberek a zsidók! Íme, 22 szabály, amelyet érdemes betartani, ha sikeresek szeretnénk lenni!

Az nyilvánvaló, hogy a zsidók nagyon ügyes kereskedők, de emellett még számos találmány fűződik a nevükhöz, és a művészetek terén is sok kiemelkedő alkotás került ki a kezükből.

Most nézzünk 22 szabályt, amit a zsidóktól tanulhatunk, ezáltal sikeresebbek, gazdagabbak lehetünk.

1. Mindenben törekedj az egyensúlyra.
2. Tanuld meg beosztani a munkát.
3. Felejtsd el a büszkeséged, és kérj segítség, ha bajba kerülsz.
4. Légy mindenkivel udvarias, és ne feledkezzél meg a köszönésről.
5. Ne légy soha csellengő.
6. Csak akkor beszélj, ha van mondanivalód.
7. Tervezd meg az életed.
8. Az alkalmazottaidnak időben oszt szét a fizetést.
9. Ha megígérsz valamit, tartsd a szavad.
10. A szomszédod tulajdona ugyanolyan értékes, mint a te tulajdonodban lévő értékek.
11. Vedd körbe magad pozitív emberekkel, a negatívoktól pedig szabadulj meg.
12. Mindig dolgozz keményen, mindig haladj előre, bármi is történjék.
13. Sose sérts meg indokolatlanul senkit.
14. Ha valaki meg akar semmisíteni, lépj hamarább, és semlegesítsd meg te őt.
15. Bármilyen ember megérdemli azt a szót, hogy &#8220;köszönöm".
16. Az, aki az idődet rabolja, semmivel sem jobb, mint egy ékszer tolvaj. Oszd be az idődet és oszd be a pénzed.
17. Nem minden esetben helyénvaló, hogy véleményt formálj.
18. Ajándékozd meg magad, ha valamit jól csináltál.
19. A főnöknek tudnia kell, hogy milyen élete van a beosztottjának.
20. Néha a szükségesnél több időt, pénzt és energiát kell áldozni azért, hogy később mindenből meglegyen a szükséges.
21. Nehéz időkben a pénzt civilizációnk jövőjébe fektesd, mert biztosan megtérül majd.
22. Akkor válsz gazdaggá, ha hálát érzel mindazért, amid van.
filamtropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 202
  • e Hét: 375
  • e Hónap: 3124
  • e Év: 40872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.