Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Betegségben
  2019-10-31 16:37:21, csütörtök
 
  ,,Vannak betegek, akik világosan és tisztán látják, hogy mennyire nehéz és veszélyes a műtét, amire vállalkoztak. És mégsem érzek egy pillanatig sem halálfélelmet bennük. Ezek a betegek biztos, hogy élnek a műtét után. Legyen az akár a legveszélyesebb és legnehezebb műtét is. Az a több évtizedes tapasztalatom, hogy ha a beteg nagyon fél, akkor valahogy az ő félelme rám ragad, és ott kísért végig a műtét során. Ezt tudományosan szintén nem tudom alátámasztani, de azt be tudom bizonyítani, hogy azok a betegek halnak meg, akiknek óriási halálfélelmük van. Minden betegnek, akit megoperálok, elmondom, hogy csak akkor akarja a műtétet, ha száz százalékosan bízik benne, és bízik bennem is, hogy mindent meg fogok tenni az életéért. Akik mégis meghaltak a bízók közül, szinte kivétel nélkül a műtét előtti este a családjuknak halálfélelmükről beszéltek és arról, hogy úgy érzik, nem fogják látni többé egymást. Végrendelkeztek, és a halál utáni sorsukról is döntöttek. Ha ez nekem akkor a tudomásomra jutott volna, másnap nem operáltam volna meg őket. Nehéz szétválasztani az objektív tényeket az emberi érzésektől."

Dr. Papp Lajos

Ne engedd, hogy a félelmeid irányítsanak...
Szép napot kívánok mindenkinek!

...szeretettel...

Rási András
(test- és lélekgyógyász)
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Mikor készítettetek utoljára vargabélest?
  2019-10-24 21:01:40, csütörtök
 
 

Vargabéles

Hozzávalók:

40 dkg túró
25 dkg széles metélt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
5 dkg mazsola
4 tojás
2 dl tejföl
1 csomag réteslap
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
zsemlemorzsa
Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A túrót egy villa segítségével törd át, majd add a tojásos keverékhez. A citrom lereszelt héját, a mazsolát, valamint a tejfölt is keverd a masszához, végül a keményre vert tojásfehérjét is óvatosan forgasd bele.

A metéltet sós, forró vízben főzd ki. Öblítsd át bő, hideg vízzel, és hagyd lecsepegni. A vajat olvaszd fel, és a felét keverd óvatosan a tésztához, majd add hozzá a túrós keveréket is. Egy tepsibe fektess bele két réteslapot, mindkettő tetejét kend át vajjal, illetve szórd meg zsemlemorzsával. Oszlasd el rajtuk egyenletesen a túrós keveréket, majd az egészre fektess újabb két lapot, a tetejét a megmaradt vajjal kend át.

Melegítsd fel a sütőt 160 fokra, és körülbelül fél óra alatt süsd a vargabélest aranysárgára. Ha kész, hagyd pihenni kicsit, végül vágd nagyobb kockákra, és hintsd meg porcukorral.


 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Szent József segítsége....
  2019-10-16 10:19:13, szerda
 
  Ó, áldott Szent József!
A kiscica
A második világháború alatt lengyel nővérek egy árvaházat működtettek Varsóban. Nagy szegénység volt akkoriban, a nővérek pedig egyedül az Isteni Gondviselésből éltek. Egy nap elfogyott a tej, ami pedig elengedhetetlen a gyerekek egészséges fejlődéséhez. Mit lehet tenni ilyen kilátástalan helyzetben? Az elöljáró megkérte Ewa nővért, a konyhást, hogy a közösség szokásához híven intézzen kérelmet - rajz formájában - Szent Józsefhez, és helyezze az ikonja mögé. Ewa nővér tanácstalan: a fehér lapon hogyan ábrázolhatná a fehér tejet? Valahogy csak megoldotta a kérdést...
Másnap egy városbeli férfi kopogtatott a kolostor ajtaján. Épp csak beugrott, hogy üdvözölje a nővéreket, és ajándékot is hozott nekik. A nővérek megörültek: biztosan megérkezett a tej! Nagy meglepetésükre és csalódásukra azonban a vendég nem mást, mint egy macskát hozott nekik, egy kis házi cicát... Milyen furcsa ajándék!
A vendég megkérdezte:
- Van szükségük valamire?
A nővérek egyszerre felelték:
- Igen, tejre!
- Tejre? - kiáltott fel a látogató. - Hiszen nekem rengeteg van! Máris hozom, amilyen gyorsan csak tudom!
A tejszállítmány még aznap megérkezett. Az elöljárót azonban nem hagyta nyugodni ez a macska-dolog. Megkérte a konyhás nővért, hogy mutassa meg neki, milyen kérelmet tett Szent József ikonja mögé. Amint meglátta a rajzot, nevetésben tört ki. Ewa nővér ugyanis egy buzgón lefetyelő macskát rajzolt a papírra! Szent József nagy jóságában először a macskát szerezte meg, majd a tejet.





 
 
0 komment , kategória:  Szentek  
Francia diós mézes finomság!
  2019-10-15 17:06:55, kedd
 
 

Mézes lapokhoz:

30 dkg liszt,10 dkg porcukor,1 ek méz,7 dkg vaj
2 tojás,1 kávés kanál szódabikarbóna

Diós piskóta:

6 db tojás,15 dkg cukor,3 ek víz,0,5 dl olaj
15 dkg rétes liszt,1/2 cs sütőpor,10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj

A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk félre egy keveset.

Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, diós piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megkenjük a krémmel amit félre tettünk.10 dkg darabos diót megpirítunk 1ek margarinon, 1 ek kristálycukorral, a krémre szétterítjük. De lehet egyszerűen csak porcukrot szórni a tetejére. 🙂



 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Kívül ropogós, belül omlós kókuszos
  2019-10-15 17:04:10, kedd
 
 

22 dkg vaj (szoba hőmérsékletű),16 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor,0,7 dl tej,2 egész tojás
37 dkg liszt,fél cs sütőpor,csipet só
20 dkg kókuszreszelék + kb 10 dkg a hempergetéshez.

Először a vajat keverjük ki fehéredésig a cukrokkal robotgép segítségével. Majd hozzácsurgatjuk a tejet. A tojásokat előzőleg felverjük s azt is hozzácsurgatjuk a masszához. Majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és sót. Amikor szép sima a massza akkor mehet hozzá a kókuszreszelék (20 dkg) és azzal is jól kikeverjük. A masszát min 30 percre a hűtőbe tesszük a tálban hagyva.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagy méretű tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A hűtőből elővesszük a masszát és kiskanál segítségével kb 2-2,5 cm átmérőjű sima golyókat formázunk. A golyókat egyesével meghempergetjük a kókuszreszelékben. A tepsire rakosgatjuk és megsütjük. Alsó sütést javaslok, hogy a kókuszreszelék ne égjen meg. Vigyázzunk, ne menjünk messze a sütőtől, kb 15 perc alatt szépen megsül, az alja már barnás,a teteje enyhe rózsaszínű. A teteje picit megrepedezik, ami normális.


Jól záródó dobozban tároljuk! Ebből a mennyiségből és ilyen méretű golyókat készítve, 62 db lett!



 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Pio atya breviáriuma
  2019-10-15 10:30:36, kedd
 
  Most még csak kis méhecske vagy

Amikor nem tudsz nagy léptekkel haladni az Istenhez vezető úton, elégedj meg kicsiny lépéseiddel és várj türelemmel, amíg majd futni tudsz vagy inkább repülni. Jó gyermekem, fogadd el, hogy most még csak kis méhecske vagy, akiből nemsokára fürge, nagy méh lesz, mézet készítő.

Pio atya


 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atya breviáriuma
  2019-10-15 10:28:22, kedd
 
  Pio atya szentül hitte, hogy az ember elküldheti őrangyalát másokhoz, s az segíthet rajtuk,vagy közbeléphet érdekükben. Biztatta is nagyszámú barátját, hogy küldjék el hozzá az őrangyalukat,ha ők maguk nem tudnak eljönni.
- Az angyal üzenetet hozhat nekem- mondogatta- és én mindent megteszek ami telik tőlem.
- Egyszer Cecil,Pio atya egyik angol barátja autókaramból folytán megsérült.
Egy barátja rögtön a postára ment,hogy táviratban kérje az atyát,hogy imádkozzon a balesetet szenvedettért. És lám,mikor a távirat szövegét odaadta a tisztviselőnek,az átnyújtott neki egy táviratot,amelyben Pio atya közölte,hogy már imádkozott Cecilért.
Később miután Cecil felépült,mindketten elmentek Pio atyához.
- Dehát honnan tudott a balesetről?- kérdezték.
- Az ön távirata előbb jött meg,mint ahogy a miénk elment.
-Gondolják, hogy az angyalok olyan lassúak,mint a repülőgépek?- felelte az atya mosolyogva.
Szent Pio atya csodái



 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
A beteg imája, amikor Szent Rita rózsáját megkapja
  2019-10-10 19:04:22, csütörtök
 
 

Kedves Szent Rita, a szenvedők nagy vigasztalója! Amikor kezembe veszem a Te tiszteletedre szentelt rózsát, hálás szívvel magasztalom az Istent, és kérem, dicsőítse meg szent életedet hatalmának újabb csodás jelével. Erősen hiszem, hogy az Úr érdemeidért meghallgatja kérésemet. - Szabadíts meg engem jelenlegi szenvedéseimtől, és segíts, hogy Isten szent akaratát mindenkor alázatosan teljesítsem!
Ámen.



 
 
0 komment , kategória:  Szent Rita  
Szent Rita rózsája
  2019-10-10 19:03:11, csütörtök
 
 

Szent Rita már nagybeteg volt, amikor meglátogatta unokahúga. Megkérdezte Ritától, hogy mivel szerezhetne neki örömet, szentünk azt kérte, hogy szüleinek Roccaporena-i kertjéből vigyen neki rózsát! Ez lehetetlen kérés volt januárban. Az unokahúg úgy gondolta, hogy a beteg félrebeszél. Ennek ellenére felment Ritáék hegyoldali kertjébe, és csodálkozva fedezte fel, hogy a hóban rózsabokor virít, rajta egy szál vörös rózsával. Azonnal visszagyalogolt a Casciai kolostorba és átadta Ritának, aki hálát adott Isten szeretetének e jeléért!

Szent Rita ünnepén (május 22.), a katolikus hívek piros rózsával mennek templomba, melyet a szentmise végén a pap megáld. Van aki több rózsát is megáldat és elviszi a betegekhez a kórházba, vagy az otthonukba. A rózsa beteg és a hozzátartozók alázatos imáját jelképezi Szent Rita közbenjárását kérve. Megtörtént, hogy a megáldott rózsa átadásakor csodálatosan elkezdődött a beteg gyógyulása.

A képen Roccaporena-i kert napjainkban



 
 
0 komment , kategória:  Szent Rita  
Mária, Rózsafüzér Királynéja.
  2019-10-07 12:24:46, hétfő
 
  Mindent átadok neked, ami vagyok és amim van.
Hozd el Krisztust az életembe,
és vidd életemet Isten elé!
Mert Te vagy az Anyja mindazoknak,
akik engedelmeskednek Isten parancsainak,
és kitartanak a Jézus melletti
tanúságtételben.
Légy az én Anyám is, és segíts meg
engem!
Amen
(Dr. Herbert Madinger: A rózsafüzér ereje)




 
 
0 komment , kategória:  Rózsafűzér  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 15
  • e Hét: 188
  • e Hónap: 2937
  • e Év: 40685
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.