Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Hústekercs
  2021-03-31 18:22:30, szerda
 
  Legyen az ünnepnap, hétvége vagy hétköznap, egy finom fasírttekercs igazán széppé teszi.

Hozzávalók:
2 ek zsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg darált sertéslapocka
1 db zsemle beáztatva
4 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 ek dijoni mustár
1 ek fűszerpaprika
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és aprított, friss rozmaring
Töltelékhez:

30 dkg reszelt füstöltsajt
18 dkg kemencés sült sertéssonka
5 db keményre főtt tojás

Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágom, a zsíron üvegesre pirítom, majd leveszem a tűzhelyről.

A hozzávalókat egy tálban összekeverem, egy sütőpapírt megkenek olajjal, ráterítem a húsos masszát, megszórom a reszelt sajt felével, rásorakoztatom a sonkát, a felszeletelt tojást, megszórom a maradék sajttal, szorosan feltekerem, tepsire teszem és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 60 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként és a fasírt méretétől függően változhat.

Ízlés szerint burgonyapürével, friss salátával kínálom.

180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a fasírtok méretétől is.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő



 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Búbos csirkemell recept
  2021-03-27 20:09:21, szombat
 
  Hozzávalók:

600 g szeletelt csirkemell
só, bors,(füstölt) pirospaprika
100 g paradicsom
3 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
egy nagy csokor petrezselyemzöld
reszelt sajt
kb 2-3 ek majonéz
2 gerezd fokhagyma
2 szál zöldhagyma vagy 1 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és paprikával megszórjuk mindkét oldalát, majd egy tepsibe sorakoztatjuk.

A sajtot lereszeljük.

A hagymát és a paradicsomot apróra vágjuk a petrezselyemmel együtt, majd a tojásokat lereszeljük.

A hagymát, paradicsomot, petrezselymet, a fokhagymát és a tojásokat összekeverjük a majonézzel, majd a reszelt sajtból egy maréknyit belekeverünk.

A tojásos keveréket elosztjuk a hússzeleteken, majd 200 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.

recept neked

 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Omlós-sajtos sütemény
  2021-03-23 23:24:02, kedd
 
  Hozzávalók
1.35 dkg finomliszt
2.1 késhegynyi szódabikarbóna
3.25 dkg szobahőmérsékletű vaj (vagy margarin)
4.20 dkg reszelt sajt
5.1 teáskanál só (ízlés szerint)
6.1 kis doboz tejföl

A tetejére:
7.1 tojásfehérje
8.5 dkg reszelt sajt
9.szezámmag ízlés szerint

Elkészítés módja

1. A lisztben elkeverjük a sót, a szódabikarbónát, a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk a vajjal és végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Lehet, hogy nem kell hozzá az egész doboz tejföl.

2. Az összeállított tésztát kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk.

3. Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.

4. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.

5. Tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal.

6. 200 fokon előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.



 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Nincs Cím
  2021-03-23 18:21:41, kedd
 
 
ALKOHOLOS FOKHAGYMA TINKTURA KÚRA.


Értisztító kúra, természetes antibiotikum hatással és immunerősítésre alkalmazható.
Alkoholtartalma miatt gyermekeknek tilos adni.
Életkortól és egészségi állapottól függően 2-3 évente érdemes megismételni. Akinél a fokhagyma fogyasztás préblémát okoz, ételbe, joghutba, mézbe csepegtetve elkerülhető a kellemetlen közérzet.

Elkészítése:
33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer óvatosan összerázzuk, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény fokhagymakivonat. Szűrés után fenmaradt fokhagyma maszurékot használjuk el ételbe, vagy keverjük el mézzel és naponta félmokkáskanálnyit nyalogassunk el. Ameddig ez el nem fogy, ne kezdjük el a cseppeket, addig érjen a tinktura.
Vigyázzunk, az alkohol kimutatható a szondás, vezetéskor ezt a maszurékot ne fogyasszuk.
A kúra kezdete után pár nappal "hangyamászás" érzés keletkezhet a bőrön. Nekem a hajas fejbőrön szokott jelentkezni, ez nem baj, sőt jó jel, mert a hajszálerek tisztítására utal.
Természetes antibiotikum hatás elérésére napi 4-6 X 15 csepp 5-8 napig kúraszerűen. Antibiotikumként alkalmazva tejjel, termékkel ne keverjük.
Itt a mézet vagy gyümölcs kifacsart levét, kompótlét ajánlom.

5. nap előtt a kúrát tünetmentesség esetén sem szakítsuk meg.
Adagolása: 1 kanálnyi joghurba, tejbe, vagy egy mokkáskanálnyi mézbe, kevés folyadékba, gyümölcslével, vízzel keverve kell elfogyasztani.

A KÚRA ALATT KERINGÉS ELLENŐRZÉS -VÉRNYOMÁS MÉRÉS- AJÁNLOTT, MERT AZ EREK TISZTÍTÁSA JOBB ÁTJÁRHATÓSÁGOT, RUGALMASSÁGOT BIZTOSÍT, ÍGY A VÉRNYOMÁS TERMÉSZETES MÓDON CSÖKKENHET, NORMALIZÁLÓDHAT! EBBEN AZ ESETBEN A GYÓGYSZERSZEDŐK KONZULTÁLJANAK AZ ORVOSUKKAL A GYÓGYSZEREK TOVÁBBI HASZNÁLATÁRÓL, BEÁLLÍTÁSÁRÓL, VAGY ELHAGYÁSÁRÓL. ÖNMAGÁTÓL SENKI NE DÖNTSÖN, EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN.

Reggel Délben Este

1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. nap 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.
***
A feltett képen látható a fokhagyma alján a gyökerek. Ezek a hazai fokhagyma jellemzői. A homorú, gyökértelem alj a kínai és egyéb hasonló hagyma tulajdonságai.



 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Konfitált libacomb
  2021-03-18 21:56:59, csütörtök
 
 
Recept:
4 db libacomb
200 dkg kacsazsír
só, darált bors ízlés szerint
6 gerezd fokhagyma reszelve
1 db alma
1 db hagyma
2 babérlevél
2 darabka fahéj
fél alma.

A libacombokról a pihéket, tokokat eltávolítjuk, megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Jó alaposan sózzuk, bedörzsöljük fokhagymával. Egy tálba tesszük, majd a folpack-kal befedve hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
Az így pácolt combokat lemossuk, és szárazra töröljük.
Egy nagyobb lábasba belehelyezzük a combokat, és beletöltünk annyi megolvasztott kacsazsírt, hogy jól ellepje a húsokat. Belerakjuk a megpucolt és félbevágott hagymákat, és a nagyobb cikkekre vágott almát, a babérlevelet és a fahéj darabokat. A lábasra rárakjuk a fedelét, majd 110 fokra előmelegített sütőben 4,5 óra hosszat sütjük (konfitáljuk).
A libacombokat kivesszük a zsiradékból, és egy tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tovább pirítjuk a bőrét, ízlés szerint.
Tálaláskor köretként most krumplipürét kínáltam, és felezett őszibarackot kínáltam hozzá.



 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Tésztasaláta
  2021-03-18 18:19:12, csütörtök
 
  Hozzávalók
1 csomag rövid csőtészta
2 doboz konzerv kukorica, vagy kb. 500 g kukorica
25 dkg sonka
25 dkg füstölt parizer
kechup
majonéz
1 nagy doboz tejföl

Elkészítés
A tésztát megfőzőm, lecsepegtetem, majd megvárom, míg kihűl. Közben a kukoricát is lecsepegtetem és átmosom, vagy ha nem konzervet használok, akkor megfőzöm.

A 25 dkg sonkát és a 25 dkg füstölt parizert kockákra vágom, és 1 nagy doboz tejfölt elkeverek ízlést szerinti mennyiségű majonézzel és kechuppel.

A tésztát, kukoricát, sonkát, füstölt parizert és a tejfölös öntetet egy tálba teszem, majd jól elkeverem az összetevőket. Hűtőbe teszem, amint lehűlt, fogyasztható.



 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Hatrakott süti, a receptjét még a nagymamámtól tanultam!
  2021-03-18 15:52:48, csütörtök
 
  Sok krémmel a legfinomabb! Bámulatos!

HOZZÁVALÓK:
Tészta:
40 dkg liszt, plusz amennyit felvesz
6 evőkanál porcukor,
1 evőkanál zsír,
1 kisdobozos tejföl,
2 egész tojás,
1 cs. szalalkáli
krém
2 liter tej,
14 evőkanál rétesliszt (ez kb 25 dkg)
6 evőkanál kakaópor, cukrozatlan
40 dkg porcukor
pici darab vaj (kb 5 deka)

ELKÉSZÍTÉS
Először a zsírt morzsoljuk el a lisztben, adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze. Ha kell még liszt adjunk hozzá nyugodtan, lágy de nem ragacsos tésztát kell kapnunk. A tésztát osszuk 6 részre, formázzuk kis cipókká és pihentessük fél órát. (egy cipó kb 13 dkg)

Majd lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, szinte hajszálvékonyra, mert sülés közben megvastagszik. Egy 25 x 35 cm tepsi hátát lisztezzük meg, és a nyújtófa segítségével emeljük át a tepsi hátára. A lelógó széleket vágjuk le. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt sül meg 1 lap. Vigyázzunk, nehogy megégjen. Legjobb ha van két egyforma tepsink, így amíg az egyik sül, addig a másikat elő tudjuk készíteni a másik tepsin. Amikor meg van mind a hat lap, akkor elkezdjük a krém készítését.

A krém hozzávalói:
2 liter tej, 14 evőkanál rétesliszt (ez kb 25 dkg) 6 evőkanál kakaópor, cukrozatlan 40 dkg porcukor, pici darab vaj (kb 5 deka) A tej 1/3-át egy tálba öntöm, és kézi habverővel csomómentesre keverem benne a kakaóport és a réteslisztet. Sűrű masszát kapunk. A tej nagyobbik részét egy nagyméretű lábasba öntöm a porcukrot hozzáadva és elkezdem melegíteni. Amikor langyos, hozzáöntöm a kikevert sűrű masszát. Közepes lángon, ÁLLANDÓ keverés közben felfőzöm a krémet. Amikor megfőtt a krém, belerakom a pici vajat és azzal is jól elkeverem. Közben 5 egyforma méretű tányérkát magam mellé készítek és a megfőtt krémet még forrón elosztom egyenlő arányban 5 felé. Így biztos, hogy azonos mennyiségű krém kerül minden lap közé.
Olcsó, finom és házias receptek




 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Gombás lepény
  2021-03-17 08:55:45, szerda
 
 
Hozzávalók:
40 dkg gomba, 5 tojás, 20 dkg szeletelt kenyér (héja nélkül), 2 csokor zöldhagyma, 0,5 dl tej, 3 evőkanál olaj, só, bors;
a tepsi kikenéséhez: 1-2 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:
A zöldhagymát megpucoljuk, felvágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Mikor üveges, hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt gombát és addig pároljuk, míg a gomba összeesik és a rajta keletkező víz elpárolog. Sózzuk, borsózzuk és hűlni hagyjuk. A kenyeret 1x1 cm-es kockákra vágjuk és meglocsoljuk a tejjel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgát, a gombát, a kenyeret és lazán összekeverjük. Egy, kb. 25x30 cm-es tepsit kikenünk olajjal és megszórjuk a zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Kockára vágva, hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatjuk.
Erdélyi Konyha tavalyi kiadás
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Csodás pogácsa!
  2021-03-14 20:27:23, vasárnap
 
  Szakállas pogácsa, egy régi recept, ami még ma is nagy siker!





Mikor valami sós csodával szeretnék kedveskedni a családnak, megsütöm nekik ezt a csodás pogácsát!

HOZZÁVALÓK
Tészta :
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 dkg élesztő
2 ek langyos tej+pici cukor
2 tojás sárgája
1 kk só
3 ek tejföl
1 csipet pirospaprika
5 dkg reszelt sajt
Krém :
15-20 dkg tömlős sajt
5 dkg puha vaj
5 dkg mascarpone
10 dkg reszelt sajt
pici só
Forgatáshoz és a tetejére:
15-20 dkg reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A tejfölt, sót, tojások sárgáját, pirospaprikát elkeverem. A liszttel elmorzsolom a margarint, hozzáadom a reszelt sajtot. Az egészet összegyúrom és 1 órát pihentetem. Közben a krém hozzávalóit elkeverem egymással.

A tésztát vékonyra kinyújtom és 4-5 cm-es pogácsákat szaggatok. Kb. 80 db készül, ebből 40 db-nak a tetejére pici reszelt sajtot teszek. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm.

A kihűlt pogácsákat összeragasztom a krémmel. A sajttal megszórt pogácsa kerüljön felülre. Óvatosan összenyomom a két pogácsát, de csak annyira, hogy kissé kinyomodjon körben a krém. Ezután egyenként reszelt sajtban megforgatom.Kicsit tovább tart a készítése, mintha egy klasszikus pogácsát sütnénk, de megéri... 😉

Olcsó, finom és házias receptek
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Csodálatos csirkecombok!
  2021-03-14 20:17:59, vasárnap
 
  Fenséges ízesítésű, omlós csirkecombok, 45 perc alatt elkészíthető finomság!

Hozzávalók:
6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma
100 g liszt
olaj

Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra. A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 percig, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.



 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 134 db bejegyzés
Összes: 8347 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 6079
  • e Hónap: 30458
  • e Év: 139702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.