Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 90 
Körtés, vaníliás sütőtök krémleves
  2017-10-07 18:14:38, szombat
 
  20 perc alatt kész, ha van némi maradék sült sütőtök (ha nincs, várok a levessel, míg sütök tököt, mert azzal készítve lesz igazán jóízű a leves).

Hozzávalók 2 főre:
negyed sütőtök, sütőben sütve
2 érett körte, hámozva és apróra vágva
2-3 evőkanál tejföl, vagy 1 dl tejszín
1 rúd vanília, vagy 1 kiskanál vanília kivonat
ízlés és szükség szerint méz
a tálaláshoz kéksajt

A sült sütőtök húsát kikaparom a héjából és a hámozott, aprított körtével, a kettéhasított vanília rúd kikapart magjaival meg annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat, 10 perc alatt összefőzöm. Hozzáadom a tejfölt (ettől kicsit savanykásabb a végeredmény), vagy a tejszínt és blenderben, vagy botmixerrel összeturmixszolom. Ha nem lenne elég édes, adok hozzá egy kis mézet. Kékpenészes sajttal tálalom.
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Vaniliás sárgabarack krémleves
  2017-06-28 11:46:28, szerda
 
  Hozzávalók:
0,5 kg sárgabarack, 3 db szépet félre tesszük,
só, fahéj, szegfűszeg,
1 csomag. vanília puding,
méz, cukor, tej.
A barackot kimagozzuk, fél liter vízbe téve 7-8 percet főzzük, csipetnyi sóval fűszerezve.
Egy csomag vaníliás pudingot elkészítünk az előírt módon.
A barackot összeturmixoljuk a saját levével, s hozzáadjuk a pudingot.
3 barackot apró kockára vágunk, hozzá adjuk a szegfűszeget, fahéjat, és a pudinggal elkevert pürét,
párpercig összefőzzük, cukorral vagy mézzel (esetleg édesítőszerrel) ízesítjük. Tejszínhabbal díszítve hidegen fogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Fokhagyma leves buggyantott tojással
  2017-04-06 21:53:56, csütörtök
 
  Nálunk nagy kedvenc ,aránylag gyorsan elkészíthető , de nagyon finom tud lenni :)
Recept .
Hozzávalók :
- 3 fej fokhagyma
- 2 szál murok
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 5-6 szál kapor
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 5-6 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- só ,bors , pirospaprika
- Személyenként 2 tojás
Elkészítése : Egy fazékba tesszük az olajat , majd az apróra vágott hagymát rátesszük és kezdjük dinsztelni , addig megpucoljuk a zöldségeket a fokhagymát , a zöldségeket belereszeljük a félig megdinsztelődött hagymához , ráreszeljük a fokhagymát szórunk rá kevés sót és hagyjuk együtt dinsztelődni 5-6 percet ekkor feltöltjük 2,5 liter vízzel majd fedő alatt főzzük amíg a zöldségek meg nem főnek ez kb. 25 perc ekkor az apróra vágott kaprot beletesszük és hagyjuk még 5 percet főni .Közben a két kanál lisztet simára keverünk egy csipetnyi pirospaprikával egy kevés tejjel és egy tojás sárgájával ,majd kevergetve hozzátöltjük a tejet azaz eresztéket készítünk .Az eresztékhez hozzámerünk a levesből apránként adagolva és elkeverve hogy ne csapódjon ki majd hozzátöltjük a leveshez amit sózunk borsozunk és ecettel ízlés szerint savanyítunk .
A tojásokat egy másik edénybe sós ecetes ( 1 liter vízhez egy kávéskanál só egy evőkanál ecet ) gyöngyöző de nem lobogó vízbe ütjük és amikor kifehéredtek átszedjük a levesbe majd forrón tálaljuk .Székely kukta
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Gyöngytyúkleves
  2017-04-06 21:20:50, csütörtök
 
  ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS : Gyöngytyúkleves

Hozzávalók: 2 gyöngytyúk, 50 dkg tisztított leveszöldség, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 vöröshagyma, 2 csomó petrezselyemzöldje, egész bors, só. A daragaluskához: 20 dkg búzadara, 3 tojás, só, víz


A gyöngytyúkot földaraboljuk, hidegvízben föltesszük főni. Ha felforrt, bele tesszük a zöldségeket, a borsot, a sót, Lassan, gyöngyöző forrással - kb. 2-3 óra alatt - készre főzzük. Ha a hús megpuhult, levesszük a tűzről, és a kész levest tálban, húsával (esetleg a benne főtt zöldségekkel) tálaljuk. Betétnek daragaluskát teszünk bele.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Sárgadinnye krémleves
  2016-12-19 09:18:23, hétfő
 
  Hozzávalók

1 db sárgadinnye
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín
2 dl fehérbor
20 dkg mascarpone
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet menta (levél)
8 dl tej

A dinnye húsát, a tejszínnel, a mascarponéval,tejjel, a vaníliás cukorral és a fehér borral turmixoljuk és egyneművé keverjük.
Tálaláskor megszórjuk őrölt fahéjjal és mentalevelekkel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
~ Gyümölcsleves ~
  2016-12-14 13:58:08, szerda
 
  Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 üveg szilvabefőtt
- 1 üveg barackbefőtt
- 1 szelet citrom
- 1 puncs vagy vaníliapuding
- 2 vaníliás cukor
- cukor izlés szerint
- fél liter tej
- 1 t.k. fahéj
A befőtteket levükkel együtt összeforraljuk, majd beletesszük a citromot, fahéjat, cukrot, vaníliás cukrot.
A pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, felöntjük a levessel. Ha túl sűrű pótolhatjuk vízzel.
Pár percig főzzük, ízesítjük. :)
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Korhely leves lencsével
  2016-11-16 17:09:24, szerda
 
  Hozzávalók:

50 dkg füstölt sertéscsülök
10 dkg gyulai kolbász
15 dkg lencse
3 evőkanál napraforgóolaj
80 dkg savanyú káposzta (vecsési fehérboros amit nem kell kimosni)
1 dkg fokhagyma
5 dl tejföl
5 dkg liszt
1 teáskanál mustár
1 késhegynyi só
1 késhegynyi őrölt fekete bors
4 db babérlevél
2 db közepes vöröshagyma

Elkészítése:

A füstölt csülköt hideg vízben feltesszük főni, pár szem fekete bors, 1 db hagyma, és 1-2 gerezd fokhagymával. Időközben a lencsét beáztatjuk

Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük.

Erre kerül a savanyú káposzta. Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből, kicsontozzuk és a húsát darabokra vágjuk. A kolbászt is felkarikázzuk és a káposztához adjuk.

Ugyanígy a lencsét, a babért, és a zúzott fokhagymát is. A főzőlével felöntjük, de csak 5 dl legyen. Végül ha minden megpuhult, akkor a tejfölt a liszttel, mustárral kikeverjük, és behabarjuk vele a levest.

Végül forrón tányérokba szedjük, ízlés szerint locsolhatunk még rá tejfölt.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Birsalma krémleves
  2016-10-27 20:18:25, csütörtök
 
  Sziasztok . Illatos érett birsalmából kell készíteni ezt a finom hideg gyümölcslevest .Hozzávalók :
- 60 dkg birsalma
- 2 tojás sárgája
- 3 evőkanál porcukor
- 2 rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál vaj
A birsalmákat megmosom meghántom és 1-2 kivételével kicsumázom ,majd kockákra vágva beleteszem egy fazékba ,rádobom a szegfűszeget , a fahéjat , és 2 evőkanál porcukrot , rátöltök annyi vizet hogy jól ellepje majd fedő alatt főzőm amíg megpuhul . Addig a maradék almákat karikákra vágom kiszedem a magházukat és mézbe forgatom őket majd egy serpenyőben hevítek egy evőkanál vajat és ebbe a forró vajba helyezem a mézes almaszeleteket és mind a két felüket szép pirosra pirítom . Amikor az almák megfőttek akkor leveszem a kályháról majd félreteszem hűlni ,közben a tojások sárgáit elkeverem egy evőkanál porcukorral és 2 dl tejföllel majd az almához adom és leturmixszolom szép simára . tálaláskor a karamellizált almákat rakom a tetejére és áfonya vagy málna lekvárral megbolondítva teszem az asztalra .
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Magyaros gombócleves
  2016-07-23 20:45:55, szombat
 
  Hozzávalók:

15 dkg füstölt kolbász (vagy bármilyen száraz szalámi)
4 db krumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pici pirospaprika
1 db tojás
petrezselyezöld
őrölt bors

ételízesítő
majoranna
2 dl tejfől
3-4 evőkanál liszt

Elkészítés:

A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk pici pirospaprikával, és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy kb. 3 l legyen. Ízesítjük sóval, és tovább főzzük. Közben a kihűlt és jól összetört kruplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, a tojást, a petrezselyemzöldet, a majorannát, pici őrölt borsot, pici ételízesítőt és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük. Ha megfőtt, a tejfölt egy kevés levessel simára keverjük, belecsorgatjuk, majd jól összeforraljuk.

Megjegyzés:

A ízesítéssel vigyázzunk, nehogy sós legyen, mert a gombócban is van ételízesítő. Inkább többször megkóstolva sózzuk.
mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban sajttal és snidlin
  2016-05-12 17:18:13, csütörtök
 
  Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban sajttal és snidlinggel recept


6 db fehér spárga
3 db zöldspárga
3 db újhagyma (zöldjével)
2 gerezd fokhagyma
10 szál snidling
1 db burgonya
1 ek vaj
4 dl víz
só ízlés szerint
1 teáskanál fehérbors
1 csipet szerecsendió
1 db leveskocka (zöldségleves)
5 dkg sajt
1 dl főzőtejszín
1 dl száraz fehér pezsgő
1 csapott ek finomliszt
1 kg kenyér (1 db cipó)

elkészítés

A spárgák annyira zsengék, hogy nem hámozzuk még a fehéret sem, és a végükből is épp, hogy levágunk valamennyit, és feldaraboljuk. Az újhagymát szeleteljük, a zöldjéből elteszünk egy keveset. A fokhagymát és a snidling felét aprítjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
Egy lábasban kevés vajon megdinszteljük a hagymákat, majd a krumplit, ráöntjük a vizet. Fűszerezzük.
Közben lereszeljük a sajtot.
Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadjuk a spárgákat is. Amikor már minden puha, hozzáöntjük a tejszínt, a pezsgőt. Kézi botmixerrel pürésítjük, de úgy, hogy azért maradjanak darabos zöldségek is. Beleszórjuk a lisztet, felforraljuk.
A cipót egy serpenyőbe tesszük, alá kevés olívaolajat locsolunk. A levesből merünk a cipóba, rászórjuk a sajtot, és betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Hőlégkeverésen 5 percig sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok). 10 perc után kivesszük, beleöntjük a pezsgőt, szórunk még rá sajtot, újhagymát, és díszítjük snidling szárakkal.
sütési hőfok: 180°C
nosalty
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 90 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 379 db bejegyzés
Összes: 6871 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1011
  • e Hét: 1011
  • e Hónap: 31669
  • e Év: 368045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.