|
1/11 oldal
|
Bejegyzések száma: 105
|
|
|
|
2019-09-14 14:27:36, szombat
|
|
|

2-3 tömlős sajt
1 kis fej vöröshagyma
vajas rántás /világos/
0.5 dl tejszín
só
bors
szerecsendió
2 húsleves kocka,vagy ételízesítő
petrezselyem
pirítós kenyér,vagy levesbetét
10 dkg trappista sajt
Készítünk egy vékony világos rántás,beletesszük az apróra vágott vöröshagymát,egy kicsit még pirítjuk. Tömlős sajtot elkeverjük benne , - aki szereti lehet vegyesen füstölttel is - egy ki vízzel felengedjük,beletesszük a sót,borsot,szerecsendiót,petrezselyem zöldet,leveskockát vagy ételízesítőt.Tejszínt hozzáöntjük és ezen felül amennyi vizet kíván. Összefőzzük. Tálalásnál tehetünk bele reszelt sajtot,ez is lehet vegyesen is. Pirítóst kenyeret,vagy levesbetét .
Kiss imréné Magdika konyhája |
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2019-08-16 09:37:24, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
1/4 kg vajbab vagy zsenge zöldbab
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál vöröshagyma krém
só
kevés cukor
fehérborecet
pirospaprika
tejföl és kukorica keményítő a habaráshoz
1/4 kg tehéntúró
1 tojás
3 evőkanál rétesliszt
só
apróra vágott petrezselyem
frissen őrölt tarka bors
A zsenge vajbabot feldaraboltam. Kevés olajon a vékonyra szeletelt fokhagymát és a vöröshagymakrémet megfuttattam, rádobtam a babot, felöntöttem vízzel és ízesítettem. Ennek a levesnek a titka a három íz - édes, sós, savanyú - tökéletes harmóniájának a megtalálása. Kóstolgatással, csak úgy megy. Pirospaprika is került rá, de azt csak a vége felé, nehogy elvesszen a szép élénk színe.
A túrógombóchoz a hozzávalókat csak villával összedolgoztam. Nem szabad sem áttörni a túrót, sem nagyon agyonkevergetni. Kicsit állhat, ezért akár reggel már összekeverhetjük.
Amikor a bab már majdnem jó - ki hogy szereti, én resre hagyva, nem szétfőzve - akkor beletettem a kis gombóckákat. 5-6 percet hagytam őket főni, majd a tejfölös habarás is belekerült a levesbe.
https://fuszermania.blogspot.com

|
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2019-04-23 17:42:54, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg. sertésvelő,
1 kg. sertéslapocka,
3 db. vöröshagyma,
10 dkg. füstölt szalonna,
1 evőkanál őrölt pirospaprika,
2 db. zöldpaprika,
1 db. nagyobb paradicsom,
5 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
só, őrölt bors
25 dkg. csiperkegomba,
1 nagy marék zöldborsó és zöldbab,
2 db. sárgarépa,
1 db. petrezselyemgyökér,
2-3 babérlevél,
kis csokor kapor,
2 kiskanál mustár,
2 evőkanál almaecet,
2 dl. főzőtejszín
1 evőkanál finomliszt a habaráshoz,
2 tojás, liszt a galuskához,
igény szerint csípős paprika,
tejföl a tálaláshoz.
Így készül:
A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük a babért, majd ha felforrt, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret. Almaecetet, és mustárt adunk hozzá, és az apróra vágott paradicsomot, kicsivel később a kockázott zöldpaprikát. Beletehetjük az őrölt paprikát, a borsot, és a zúzott fokhagymát is, valamint a borsót, és a zöldbabot. Kóstoljuk! A hús, és a répa állapotát mérjük fel! Utána ízesíthetjük! Ha úgy érezzük majdnem kész, a felszeletelt gomba, és a kisebb darabokra vágott velő is belekerül, és a forró lével elkevert tejszínhez lisztet hozzáadva, majd azt csomómentesre eldolgozva behabarjuk a ragulevest. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, esetleg friss petrezselyem zöldet is. A tojásból, lisztből, kevés sóval lazára kavart galuskát, beleszaggatjuk. Mindezekkel ismét felforralva, a levesünk kész.
Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá, valamint csípős zöld paprikát.
Forrás: gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu

http://humormagazin.com/ |
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2019-02-24 14:39:52, vasárnap
|
|
|
hozzávalók / 4 adag
5 közepes db burgonya
2 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
200 ml főzőtejszín
1 csipet szerecsendió
2 ek napraforgó olaj
1 l víz
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
6 szelet sonka
elkészítés
Olajon megpirítjuk a hagymát a fokhagymával együtt. Majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is.
Sózzuk-borsozzuk, és jól átkeverjük, majd rádobunk 2 darab babérlevelet, és felöntjük az egészet vízzel.
Megfőzzük a krumplit, ami nagyjából negyed óra alatt kész is van, majd kiszedjük a babérleveleket, és hozzáöntjük a tejszínt.
Botmixer segítségével összeturmixoljuk a levesünket, amit a végén még sózunk, és egy kevés szerecsendióval meghintünk.
Egy serpenyőben a kockára vágott sonkát kicsit átsütjük és tálalásnál a leves forgatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2018-12-28 11:23:02, péntek
|
|
|
Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 közepes hagyma, kb. 15 dkg füstölt csülök vagy sonka, 1 darab kolbász, só, 3 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, egy-két csipet őrölt kömény, ízlés szerint törött paprika, 2-3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt,
tálaláskor: tejföl.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát (ha nagyon hosszúak a szálak feldarabolhatjuk), a kockára vágott füstölt húst, a kolbászt, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Felengedjük kb. 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, és puhára főzzük.
Ezután híg rántást készítünk, megszórjuk törött paprikával, és berántjuk vele a levest.
Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

|
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2018-12-08 13:38:42, szombat
|
|
|
Ahogy készítettem:
3 nagy fej vöröshagymát fél karikára, 3 db szikkadt zsemlét kockákra vágtam.
5 evőkanál olajon elkezdtem dinsztelni a hagymát, és amikor üvegessé vált hozzáadtam a zsemle kockákat is. Néhányszor átkavartam, felöntöttem 2,5 l marhahús lével (lehet zöldség vagy más húslé is, akár leveskockából készítve). Addig főztem, amíg a zsemle teljesen szét nem ázott benne. Sóval és fehérborssal ízesítettem.
Közben elkészítettem a sajthabot:
10 dkg trappista és 10 dkg füstölt sajtot reszeltem. 4 tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd óvatosan belekevertem a sajtokat.
Amikor a leves elkészült, átöntöttem egy tűzálló tálba és a sajthabot a tetejére halmoztam kanállal.
Forró sütőbe tettem és addig sütöttem, amíg a hab szép színt nem kapott.
Melegen tálaltam és frissen készült pirítós kenyeret kínáltam hozzá.
Gyorsan elkészül és az immunrendszerünk is hálás lesz érte, mi pedig egy csodás ízzel leszünk gazdagabbak! Ez a mennyiség 6-8 személy részére tökéletesen elegendő.
Jó étvágyat!

|
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2018-06-24 17:47:06, vasárnap
|
|
|
- nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nélkül készül
Recept:
1 liter 100%-os narancslé
5 dl főzőtejszín
Fél ü magozott meggybefőtt (a levével együtt)
30 dkg erdei gyümölcs mix (mirelitből) gyümölcs
4 db felezett őszibarack (konzerv + a leve)
fél körte
fél alma
1 fürt szőlő
fél citrom leve
2 ek cukor
fél mk őrölt fahéj
Aromák: rum, vanilia, mandula.
A folyékony hozzávalókat a cukorral, az aromákkal és a fahéjjal össze turmixoltam, fazékba öntöttem.
Az őszibarackot, az almát és a körtét apró darabokra vágtam, és a meggyel és az erdei mix és a többi gyümölccsel együtt szintén a lábasba raktam, és elkevertem. Hűtőbe raktam éjszakára.
Tejszínhabbal ás hántolt mandulával megszórva tálaltam. |
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2018-05-07 13:45:29, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
30 dkg spárga (zöld), 1 fej hagyma, 1 db burgonya, 1 dl tejszín, cukor, só, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet szódabikarbona, szerecsendió, 1 db kifli
A zöldspárgát egy fazékba helyezzük, mellérakjuk az összevágott vöröshagymát, burgonyát, majd felöntjük vízzel.
Sózzuk, cukrozzuk.
Zúzott fokhagymát, szódabikarbónát és szerecsendiót adunk hozzá.
Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul, majd botmixerrel leturmixoljuk.
Hozzáadjuk a tejszínt.
Szükség esetén átszűrjük a levest.
A kifliből karikákat vágunk, reszelt sajttal megszórjuk, megsütjük.
A leves mellé tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2018-03-26 21:31:13, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
10 dkg mazsola
fél deci rum
25 dkg édes gesztenyepüré
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
méz
A habgaluskához:
4 tojásfehérje
1 csipet cukor
1 csomag vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés:
1. A tejet kb. 2 dl kivételével felforraljuk. A 2dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és a többi tejhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a gesztenyepürét, és néhány percig főzzük.
2. Ezután az edényt lehúzzuk a tűzről, és merülő mixerrel krémesre turmixoljuk a levest.
3. Rumba áztatott, forrázott mazsolát teszünk bele.
4. Elkészítjük a habgaluskákat. (Mint a madártejhez.) Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd vaníliás cukorral ízesítjük. Egy külön lábasba vizet teszünk fel forrni, és amikor gyöngyözni kezd a víz, kanállal habgaluskákat szaggatunk a kemény tojáshabból a tetejére. Ha megfőtt, szűrőkanállal a kész gesztenyeleves tetejére helyezzük.
A leves nagyon finom lett, egy dolgot azonban elhibáztam. Valószínűleg az ilyen leveseket langyosan kell tálalni. Én azonban hűtőbe tettem, mondván, úgyis hasonlít a madártejre, jobb lesz hidegen...
Nos, hidegen a levesből puding lesz, így desszertként fogyasztható. De nagyon-nagyon finom!! :o)))) Hidegen valószínűleg úgy marad leves-állagú, ha nem 8 dl tejet, hanem legalább 1,2-1,5 liter tejet adunk hozzá a gesztenyemasszához.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2018-03-25 16:30:02, vasárnap
|
|
|
2-3 tömlős sajt
1 kis fej vöröshagyma
vajas rántás /világos/
0.5 dl tejszín
só
bors
szerecsendió
2 húsleves kocka,vagy ételízesítő
petrezselyem
pirítós kenyér,vagy levesbetét
10 dkg trappista sajt
Készítünk egy vékony világos rántás,beletesszük az apróra vágott vöröshagymát,egy kicsit még pirítjuk. Tömlős sajtot elkeverjük benne , - aki szereti lehet vegyesen füstölttel is - egy ki vízzel felengedjük,beletesszük a sót,borsot,szerecsendiót,petrezselyem zöldet,leveskockát vagy ételízesítőt.Tejszínt hozzáöntjük és ezen felül amennyi vizet kíván. Összefőzzük. Tálalásnál tehetünk bele reszelt sajtot,ez is lehet vegyesen is. Pirítóst kenyeret,vagy levesbetét . |
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
1/11 oldal
|
Bejegyzések száma: 105
|
|
|
|
2021. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
9 db bejegyzés |
e év: |
47 db bejegyzés |
Összes: |
8290 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (463)
- Belső kör (67)
- Család (190)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (282)
- novellák, gondolatok, versek (72)
- 1-tál étel (55)
- A büki füves ember Szabó Györg (49)
- A lélek csendje (12)
- A lélek hangja Lélek Sándorné (55)
- A lélek húrja (15)
- A lélek húrja (22)
- A lélek utja (21)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (69)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (50)
- Baba receptek 5-7-8-10-12 kort (39)
- Barátoknak (29)
- Böjtös ételek (húsmente) (45)
- Bölcsességek (110)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrok -bonbonok (8)
- Diétásak (64)
- Dinus és Regi (14)
- Dr Lenkei Gábor tanácsai (7)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (460)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (21)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (69)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (38)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (167)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (135)
- gyors édesség (19)
- Gyümölcslevesek (20)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (29)
- Húsvét (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (109)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (591)
- Isten patikája. (42)
- Ital receptek (5)
- Jó éjszakát (21)
- Jó gyerek (6)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (26)
- Jó reggelt (129)
- Jó tippek (77)
- Jóhírek (268)
- Jótettek (66)
- Karácsony (48)
- Karácsonyi ételek (47)
- Kelt tészta édes és sós (103)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (6)
- konyhai tudnivalók (52)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (96)
- köretek (34)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélek kulcsa (11)
- Lélekemelő (245)
- Lelkipásztori elmélkedés (213)
- levesek (105)
- mások tollából (74)
- masszázs (10)
- Mesék (20)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- napi pozitív (26)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (8)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- REGENOR (16)
- Rózsafűzér (24)
- saláták (30)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (113)
- Spárgás ételek (5)
- sütemények ,édességek (464)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (2)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (35)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Sziporkák (24)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (6)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (209)
- Tésztafélék (44)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (261)
- Viccek (37)
- Világ konyhái (5)
|
|
|
|
- Ma: 120
- e Hét: 1044
- e Hónap: 3132
- e Év: 45713
|
|
|