Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 95 
Tejfölös krumplileves buggyantott tojással
  2018-01-11 16:56:41, csütörtök
 
  Hozzávalók: 6 nagyobb krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 szál zeller zöld, 1 fakanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál darált paprika, 1 teáskanál só, 4 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt.
A hagymát és a krumplit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot is felaprózzuk.
A zsírt fazékban felmelegítjük. Megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, majd együtt dinszteljük tovább.
Összevágjuk a petrezselyem-és zeller zöldjét, és a lecsós alapba borítjuk. Pár perc múlva hozzáadhatjuk az őrölt és darált paprikát, majd a kockákra vágott krumplit is belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk. Az egészet felengedjük másfél liter vízzel, és húsz percig lefedve főzzük.
Elkészítjük a habarást. A tejfölt egy kevés vízzel meghígítjuk, beletesszük a lisztet, és az egészet simára keverjük.
Amikor a krumpli megpuhult, behabarjuk a levest, felforraljuk, és beleütjük a tojásokat. Készre főzzük, és már tálalhatunk is.
Aki szereti, kevés ecettel savanyíthatja az ízét.
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Kötött tésztaleves
  2018-01-11 16:55:17, csütörtök
 
  Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 1 csokor petrezselyemzöld, 30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé), 2 paprika, 1 csokor zeller zöld, 2 gerezd fokhagyma. A tésztához: 20 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 2 tojás, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, petrezselyemzöld.
A zsírt lábasban felmelegítjük. Egy fej vöröshagymát kockára vágva beleszórunk. Fűszerezzük őrölt paprikával, borssal, három teáskanál vágott petrezselyem zölddel, majd hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott zöldségeket is. Enyhén megsózzuk, beledobunk még egy egész vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, két kicsumázott zöldpaprikát, és a csokorba kötött zellerlevelet. Felengedjük két liter meleg vízzel, és fedő alatt addig főzzük, amíg minden puhára fő.
Közben elkészítjük a levesbetétet. A lisztet két tojással, kevés sóval és vízzel összegyúrjuk. Félretesszük pihenni.
Tölteléket sütünk hozzá. A zsírban az apró kockákra vágott vöröshagymát megpároljuk. Teszünk rá őrölt paprikát, borsot, és hozzáadjuk a csokornyi petrezselyemzöld megmaradt részét, amit apróra felvágtunk. Összesütjük, és félretesszük hűlni.
A tésztát vékonyra kisodorjuk.
Rákenjük a fűszeres-hagymás tölteléket. Hármat hosszában hajtunk rajta, ezt egy csíkban levágjuk, a széleit lenyomkodjuk, és kötünk rá egy csomót. Ugyanezt addig ismételjük, amíg a tésztánk engedi.
A leveshez öntünk még fél liter vizet, felforraljuk, és kifőzzük benne a tésztákat.
Tálalásnál a nagy betéteket külön tányérra tesszük, egy centis darabkákra felvágjuk, és mindenki ízlése szerint szedhet belőle a zöldségleveshez.
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Fahéjas körteleves
  2017-11-13 21:00:39, hétfő
 
  Hozzávalók:
1 kg körte
1/5 citrom leve
2-4 evőkanál cukor a körte édességétől függően
1 csomag vaníliás cukor
kis darab fahéj, vagy fél mokkáskanál őrölt fahéj,
4-5 db szegfűszeg,
ízlés szerint reszelt citromhéj
2 dl tejszín
1 maréknyi mandula pehely



A körtét meghámozzuk, felszeleteljük, fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük citrom levét, az ízlés szerinti cukrot, a vaníliás cukrot és a teatojásba helyezett fűszereket.
A körtét puhára főzzük. Néhány darabot félre teszünk a leves tálalásához. A többit botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sűrű lenne a leves, öntsünk hozzá annyi vizet, hogy kellő sűrűségű legyen és forraljuk össze. Amikor összeforrt, zárjuk el alatta a lángot, és keverjük bele a tejszínt.
Alaposan hűtsük le, de langyosan is nagyon finom.
A félre tett körtét kicsi kockára vágjuk. A mandula pelyhet serpenyőben megpirítjuk. Nem kell alá semmi zsiradék, és a pirítással óvatosan bánjunk, mert nagyon gyorsan pirul. Amikor kellően szép a színe öntsük át egy tányérba, nehogy a forró serpenyőben megégjen!
Tálalásnál a levesbe beletesszük a felkockázott körtét és a tetejére szórjuk a pirított mandulát.



Jó étvágyat kívánok Nektek!
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Vörösboros szilvaleves habgaluskával
  2017-11-02 14:36:28, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 kg szilva,
2 dl vörösbor,
15 dkg méz (vagy több, ízlés szerint),
2 tojás,
10 dkg cukor,
1 csg vaníliás cukor,
őrölt fahéj és szegfűszeg,
3 dl tejszín,
2 dl tej,
2 evőkanál liszt.

Elkészítés: a szilvát kimagozzuk és kb. 2-3 liter vízzel feltesszük főni. Beletesszük a vörösbort, a mézet, a fűszereket és majdnem puhára főzzük. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejszínt. Csomómentesre elkeverjük. Amikor a szilva jó, akkor a hőkiegyenlítés miatt pár kanál forró levet a levesből a tejszínhez keverünk és az egészet a levesbe öntjük. Jól elkeverjük, de már csak éppen összeforraljuk, nehogy a tojás kicsapódjon.
Közben a tojásfehérjét jó keményre verjük a maradék cukorral. A tejet felforraljuk és a habot evőkanál segítségével a tejbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd megfordítjuk és a másik felét is pár percig főzzük. Kiszedjük a tejből és a levest a galuskával tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Zamatos, pikáns korhelyleves: a tökéletes őszi-téli immunerő
  2017-10-26 08:49:18, csütörtök
 
  A gazdag korhelyleves vitamindús savanyú káposztából készül, turbózd fel vele a szervezetedet!

Egy jóféle korhelyleves nemcsak egy átbulizott éjszaka után kiváló, de influenzaszezon előtt is jól jön. A magyaros fűszerezésű káposztaleves sok-sok füstölt hússal mindig jólesik, ráadásul olyan gazdag, hogy nem is nagyon kívánsz utána mást.
Hozzávalók:

50 dkg savanyú káposzta
1 db kisebb füstölt csülök
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
1 babérlevél
1 teáskanál fűszerkömény
só - bors

Elkészítés:
A füstölt csülköt rakd valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi, és áztasd legalább fél-egy órán át attól függően, hogy mennyire füstös és sós. Ezt követően vágd kisebb darabokra. A káposztát hideg vízben alaposan mosd át. Kicsit meg is vághatod, hogy ne legyenek túl hosszúak a szálak. Rakd a húst és a káposztát is egy nagyobb edénybe, és engedd fel úgy, hogy a víz mindent ellepjen. Tedd hozzá az aprított hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel.

Addig főzd, míg puha nem lesz a káposzta és a hús. Ez körülbelül egy-másfél óra. Ekkor a tejfölt keverd össze a liszttel és kevés főzőlével, majd öntsd a forrásban lévő leveshez. Forrald össze öt-tíz perc alatt. Tálaláskor tejföllel ízesítsd. Karikára vágott füstölt kolbászt is tehetsz bele.
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Körtés, vaníliás sütőtök krémleves
  2017-10-07 18:14:38, szombat
 
  20 perc alatt kész, ha van némi maradék sült sütőtök (ha nincs, várok a levessel, míg sütök tököt, mert azzal készítve lesz igazán jóízű a leves).

Hozzávalók 2 főre:
negyed sütőtök, sütőben sütve
2 érett körte, hámozva és apróra vágva
2-3 evőkanál tejföl, vagy 1 dl tejszín
1 rúd vanília, vagy 1 kiskanál vanília kivonat
ízlés és szükség szerint méz
a tálaláshoz kéksajt

A sült sütőtök húsát kikaparom a héjából és a hámozott, aprított körtével, a kettéhasított vanília rúd kikapart magjaival meg annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat, 10 perc alatt összefőzöm. Hozzáadom a tejfölt (ettől kicsit savanykásabb a végeredmény), vagy a tejszínt és blenderben, vagy botmixerrel összeturmixszolom. Ha nem lenne elég édes, adok hozzá egy kis mézet. Kékpenészes sajttal tálalom.
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Vaniliás sárgabarack krémleves
  2017-06-28 11:46:28, szerda
 
  Hozzávalók:
0,5 kg sárgabarack, 3 db szépet félre tesszük,
só, fahéj, szegfűszeg,
1 csomag. vanília puding,
méz, cukor, tej.
A barackot kimagozzuk, fél liter vízbe téve 7-8 percet főzzük, csipetnyi sóval fűszerezve.
Egy csomag vaníliás pudingot elkészítünk az előírt módon.
A barackot összeturmixoljuk a saját levével, s hozzáadjuk a pudingot.
3 barackot apró kockára vágunk, hozzá adjuk a szegfűszeget, fahéjat, és a pudinggal elkevert pürét,
párpercig összefőzzük, cukorral vagy mézzel (esetleg édesítőszerrel) ízesítjük. Tejszínhabbal díszítve hidegen fogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Fokhagyma leves buggyantott tojással
  2017-04-06 21:53:56, csütörtök
 
  Nálunk nagy kedvenc ,aránylag gyorsan elkészíthető , de nagyon finom tud lenni :)
Recept .
Hozzávalók :
- 3 fej fokhagyma
- 2 szál murok
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 5-6 szál kapor
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 5-6 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- só ,bors , pirospaprika
- Személyenként 2 tojás
Elkészítése : Egy fazékba tesszük az olajat , majd az apróra vágott hagymát rátesszük és kezdjük dinsztelni , addig megpucoljuk a zöldségeket a fokhagymát , a zöldségeket belereszeljük a félig megdinsztelődött hagymához , ráreszeljük a fokhagymát szórunk rá kevés sót és hagyjuk együtt dinsztelődni 5-6 percet ekkor feltöltjük 2,5 liter vízzel majd fedő alatt főzzük amíg a zöldségek meg nem főnek ez kb. 25 perc ekkor az apróra vágott kaprot beletesszük és hagyjuk még 5 percet főni .Közben a két kanál lisztet simára keverünk egy csipetnyi pirospaprikával egy kevés tejjel és egy tojás sárgájával ,majd kevergetve hozzátöltjük a tejet azaz eresztéket készítünk .Az eresztékhez hozzámerünk a levesből apránként adagolva és elkeverve hogy ne csapódjon ki majd hozzátöltjük a leveshez amit sózunk borsozunk és ecettel ízlés szerint savanyítunk .
A tojásokat egy másik edénybe sós ecetes ( 1 liter vízhez egy kávéskanál só egy evőkanál ecet ) gyöngyöző de nem lobogó vízbe ütjük és amikor kifehéredtek átszedjük a levesbe majd forrón tálaljuk .Székely kukta
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Gyöngytyúkleves
  2017-04-06 21:20:50, csütörtök
 
  ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS : Gyöngytyúkleves

Hozzávalók: 2 gyöngytyúk, 50 dkg tisztított leveszöldség, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 vöröshagyma, 2 csomó petrezselyemzöldje, egész bors, só. A daragaluskához: 20 dkg búzadara, 3 tojás, só, víz


A gyöngytyúkot földaraboljuk, hidegvízben föltesszük főni. Ha felforrt, bele tesszük a zöldségeket, a borsot, a sót, Lassan, gyöngyöző forrással - kb. 2-3 óra alatt - készre főzzük. Ha a hús megpuhult, levesszük a tűzről, és a kész levest tálban, húsával (esetleg a benne főtt zöldségekkel) tálaljuk. Betétnek daragaluskát teszünk bele.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Sárgadinnye krémleves
  2016-12-19 09:18:23, hétfő
 
  Hozzávalók

1 db sárgadinnye
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín
2 dl fehérbor
20 dkg mascarpone
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet menta (levél)
8 dl tej

A dinnye húsát, a tejszínnel, a mascarponéval,tejjel, a vaníliás cukorral és a fehér borral turmixoljuk és egyneművé keverjük.
Tálaláskor megszórjuk őrölt fahéjjal és mentalevelekkel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 95 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 130 db bejegyzés
Összes: 7096 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8
  • e Hét: 8
  • e Hónap: 37179
  • e Év: 84844
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.