Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
Az emlékezés napján...
  2015-10-31 16:22:40, szombat
 
  Lelkünkben megtisztulva, szívünkben a szeretet lángjával, az emlékezés palástjába burkolózva indulunk a temetőbe kezünkben virágokkal, koszorúval, ahol gyertyákkal, mécsesekkel rójuk le kegyeletünket eltávozott szeretteink előtt. Emlékezünk szeretettel és hálával az együtt eltöltött időkre. Legyen kísérőnk e napon a bocsánatkérés, megbocsájtás, akkor is, ha már elkéstünk vele...
A temetők ilyentájt tarka virágruhába öltöznek, melyet a szürkületben az örök világosságot jelképező lángnyelvek fényei ölelnek át, tesznek még színesebbé. Ezen a napon az előre mentekért szól a harang.


De! Vajon hányónknak jut eszébe a háború óta meg nem született hatmillió kis lélek, akiket életre hívott egy szerelmes pillanat, vagy egy meggondolatlan kaland és bár esélyt kaptak, de életet már nem...
Nem hallotta senki gyermeki kacagásukat, sírásukat a botladozó lépéseiket sem láthatták. Nem tudni mi lett volna belőlük, munkás, értelmiségi, vagy miniszter, netán világhírű tudós. Egyet tudunk csupán: EMBER!

Gyújtsunk egy szál gyertyát és mondjunk értük is egy imát! A meg nem születettekért!

Néhány jó tanács a meghitt pillanatokra:

Vigyünk magunkkal gyufát, mert más sírról nem szabad lángot kérni, mert ahonnan tüzet viszünk ott nyugvó test lelke nyugtalanná válik.
Vegyünk magunkhoz egy szál rozmaringágat, mely megvéd a kóbor szellemektől, így nem viszünk haza magunkkal ,,vendéget".
Ha észre veszünk valami zavaró jelenséget magunk körül, kérjük meg a hazavezetés angyalát, ölelje át az itt ragadt lelket és vezesse haza.
Amennyiben az otthonunkban mégis kellemetlenül éreznénk magunkat, mert hívatlan vendéggel érkeztünk meg, ismét hívjuk a hazavezetés angyalát, és így szóljunk hozzá!
- Hazavezetés angyala jöjj, hívlak Téged! Kérlek, vezesd haza ezt az eltévedt lelket a fénybe, az ő örök és boldog otthonába.
Majd kérj számára nyugalmat, ekképpen:
- Adj Uram örök nyugodalmat neki, és az örök világosság fényeskedjen neki, nyugodjon békében, Ámen.
Tiszteljük meg szeretteinket, az emlékezés lángja mellett, ne hallgassunk háttérzenét, és ne nézzünk tévét, csak Rájuk gondoljunk, legalább ezen a napon...

Ha tehetjük mécses helyett, ezekben a napokban gyertyát gyújtsunk.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A gyógyital, ami megtisztítja a vastagbelet és méregteleníti
  2015-10-31 15:59:07, szombat
 
  A vastagbelet érintő működési zavarok, betegségek azoknál a személyeknél gyakoriak, akiket sok stressz, nyugtalanság, idegesség ér, akik túlhajszolják magukat, és az utóbbi 5 év során drasztikus diétákat, fogyókúrákat is kipróbáltak.

A székrekedés is annak a jele, hogy valami nincs rendben a vastagbéllel. Ha a székeléssel baj van, akkor megnő az esélye a káros baktériumok felhalmozódásának, ami komoly fertőzésveszéllyel járhat, és az immunrendszer is meggyengülhet.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk a vastagbél egészségére, optimális működésére, hiszen ha itt valami probléma adódik, az egész szervezetre hatással lesz.

A következő gyógyital természetesen méregteleníti a vastagbelet, megszünteti a székrekedést, megelőzhető vele az aranyér, a vérszegénység, a rossz koleszterin, erősíti az immunrendszert, méregteleníti a májat, véd a stresszel szemben, szabályozza a vércukorszintet és javítja a memóriát.

Nézzük a receptet, az elkészítéséhez szükségünk lesz:

egy fél almára
egy fél sárgarépára
egy negyed céklára
egy kötés petrezselyemre
egy kiskanál darált lenmagra
egy kiskanál darált tökmagra
egy evőkanál mézre
egy pohár vízre
kevés, frissen facsart citromlére, ízlés alapján
Ezt a gyógyitalt kell minden este meginni, ami tulajdonképpen a vacsorát fogja helyettesíteni, csak szénsavmentes ásványvizet szabad utána fogyasztani. Természetesen az összes hozzávalót bele kell tenni egy robotgépbe, majd turmixot varázsolni belőle.

Az éjszaka folyamán az italban található hatóanyagok aktiválódnak, beindul a méregtelenítési folyamat, és a pozitív baktériumok eredményesebben fogják végezni a munkájukat. Lefekvés előtt 1 órával érdemes elszürcsölni az italt. A kúrát 1-2 hónapig kell alkalmazni, utána 3 hónapos szünetet következik.

Ezen gyógyitalt nyugodtan fogyaszthatják a szív-, vese-, vagy egyéb krónikus betegségben szenvedők is. Az alma helyettesíthető avokádóval, mangóval, vagy kivivel is.

forrás:filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Megjelent a sült gesztenye, ezért érdemes sokat enni belőle!
  2015-10-30 10:13:53, péntek
 
  Az hidegebb időjárás tartozéka a parkokban, tereken sütött gesztenye. Igaz, hogy ez egy jellegzetesen téli csemege, de a termést ősszel kell szüretelni, és már sok üzletben lehet is kapni. Így, nyugodtan készíthetünk már szeptemberben is otthon sült gesztenyét.



A szelídgesztenyét sokszor elég drágán tudjuk megvásárolni, melynek egyik oka, hogy csak öt év után terem. A másik fontos dolog, amit nem árt tudnunk róla, hogy amellett, hogy drága, számos vitamint és ásványi anyagot rejt magában.

Sok benne a C-vitamin, így segít az immunrendszer szinten tartásában, és a zsírégetésben is fontos szerepe van. A szelídgesztenye bőven tartalmaz B-vitamint, kalciumot, káliumot is. Eredményes vízhajtónak bizonyul, ezért rendszeres fogyasztása által csökkenthetjük a has és derék térfogatát is.

Nyugodtan beilleszthetjük a diétás, fogyókúrás étrendbe, hiszen nagyon kevés zsírt és koleszterint, viszont annál több rostot tartalmaz. Fogyasztása által felgyorsul az anyagcsere, és távoznak a megrekedt salakanyagok is.

A vitamin-és ásványi anyag tartalma igencsak kiemelkedő, többek közt található benne a B-vitamin több fajtája, C- és E- vitamin, kálium, kalcium, magnézium, vas, réz, foszfor is. A szelídgesztenyében található egy ún. eszcin nevű anyag, mely jótékony hatással van a gyulladásos betegségekre, védi az érfalat, görcsoldó, csökkenti a narancsbőrt és kiváló antioxidáns.

A népi gyógyászatban alkalmazták hasmenés, görcsoldás, hurutos és légzőszervi megbetegedések ellen is.



A szelídgesztenye az egyik legjobb természetes fényvédő, így gyakran használják krémek alapanyagként. Külsőleg kenegethetjük a belőle készült krémmel a fekélyes, irritált bőrt, vagy készíthetünk a termés segítségével ülőfürdőt.



Címkép: valasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Gazdagodj - feng shui praktikák a bőségért
  2015-10-30 10:12:28, péntek
 
  Ha gond van vállalkozásunk jövedelmezőségével, érdemes megkeresni, mit látunk az irodánk, lakásunk vagy üzlethelyiségünk Gazdagság területén. Ez a terület a feng shui Báguá vagy Törekvés-iskola nevű alapirányzata szerint a bejárattól (ajtótól) balra távolabbi sarok.


A feng shui a térrendezés ősi kínai tudománya, amelynek célja a harmonikusan rendezett élet. Hogyan hívjuk segítségül a bőség, a több pénz, a pezsgőbb üzleti élet érdekében?


Vannak-e ott rendetlen zugok?
A rendetlenségben eltéved az éltető energia, a csí. Ezért állandóan életenergiát veszítünk ott, ahol a rendetlenség góca van. Ha ez a hely éppen a Gazdagság és siker területe, anyagi veszteségek fognak érni bennünket. Önmagában a rend már sokat segít a gazdagság területének, de természetesen bevethetünk néhány ügyes trükköt is annak érdekében, hogy a terület erős legyen, vagyis vonzza hozzánk a pénzt.

Vannak-e ott ,,halott" területek?
,,Halott" területnek az számít, ahol nincs mozgás, vagyis ahol régóta ki sem nyitottuk a szekrényt, nem húztuk ki a fiókot, vagy amelyik területet nem használjuk semmire. Az ilyen helyeken ,,poshadt" az életenergia. Meglepő, de még az egészen kis alapterületű helyeken is kialakulhatnak ,,halott" zugok. Különösen könnyen válhatnak ,,halott" területté az árumintákkal megrakott polcok, ezek felismerhetők a tárgyakon lerakódott porrétegről. Nem is kell mondanom, milyen hatással van mindez a Gazdagság területére.
http://www.harmonet.hu/data/cikkek/4000/4276/01.jpg
Vannak-e ott energiacsapdák?
Energiacsapdává válnak a sötét sarkok, szekrények teteje, bútor és fal közötti kis zugok. Vigyázni kell, ne dugdossunk felesleges, elromlott holmikat az ilyen helyekre (,,eláll az ott").

Van-e kellemetlen örökség?
Ilyen holmik lehetnek az előző, csődbe ment vállalkozástól itt maradt iratok, itt maradt besuvasztott reklámtáblájuk, vagy látható-e még kitéve a régi hirdetés valahol? Ezek mind-mind a (sikertelen) múlthoz kötnek.

Vannak-e ott olyan holmik, amelyek ellentétesek a Gazdagság eszményével?
Ilyen holmik a kopott, felújításra régóta rászoruló bútorok, szakadt függönyök, elavult, ócska számítógépek. Jelképesen ilyesmi mindaz, ami a szegénységre, kudarcra utal, vagy bármilyen szempontból negatív gondolatokat sugall, pl. a ,,Sátánizmus fogságában" című könyv.

Vannak-e ott ,,beteg" tárgyak?
Beteg tárgynak számít mindaz, ami repedt, törött, hiányos, részben vagy teljesen nem működik. Főleg műszaki cikkekre lehet ez jellemző. Az ilyesmit érdemes megjavíttatni, vagy odaadni valakinek, aki még hasznát veszi, például szeret barkácsolni, vagy gyűjti az illető tárgyakat (a gyűjtőnek örömet okoznak még a hibás tárgyak is, ezért neki több jótékony energiát adnak, mint amennyit elvesz hibás mivoltuk).

Vannak-e ott beteg élőlények?
Ahol az élőlények (növények, állatok) megbetegszenek, ott az emberekre is hasonló sors vár. A növények különösen érzékeny jelzői a környezet életenergiáinak. A beteg növény vagy állat a Gazdagság területén erőteljes figyelmeztető jelzés.

Vannak-e ott rossz érzést keltő tárgyak?
Minden, ami rossz érzést okoz, energiát rabol. Ilyen a régóta halogatott nyelvtanulási beiratkozási papír, az napi sikerprogram - videó-, vagy magnókazetta (ez lelkiismeret-furdalást okozhat nap mint nap, ha ellógjuk a ,,programozást"), a rivális cégre emlékeztető tárgyak, rossz természetű munkatárstól kapott ajándékok, kellemetlenkedő papírok az adóhivataltól stb.

Vannak-e ott labilis tárgyak?
A labilis tárgyak - például a szekrény, aminek mozog a lába, az íróasztal, aminek nem szabad teljesen kihúzni a fiókját, a billegő számítógépmonitor mind-mind üzletünk bizonytalanságát, sikerünk ingadozását sugallja. Itt is érdemes törekedni a stabilitásra.

Ha már mindent meggyógyítottunk ...
Ha mindezeket eltávolítottuk, illetve rendbehoztuk (,,meggyógyítottuk" a beteg tárgyakat, növényeket, rendet raktunk, kiselejteztük a felesleges dolgokat, erősebbre cseréltük a villanykörtét stb.), akkor jöhet a terület megerősítése. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ezt az előrendezést nem teszik meg, úgy teszik ki a megerősítő tárgyakat, és persze a dolog nem is működik.

Megerősítő tárgyak:
-minden, ami víz vagy fa elemű a kínai Öt elem tana szerint
-akvárium, csobogó, szobai szökőkút
-lépcsőzetes, kisebb vízesést ábrázoló képek
-csillogó tárgyak: kristálygömbök, kristályvázák, ragyogó fémtárgyak
-nagy, növekvő, egészséges növények, főleg a kerek levelűek
-tükrök és tükröző felületű tárgyak (megsokszorozzák a gazdagságot)
-drága holmik, például antik ezüst tárgyak, ékszeres doboz stb.
-műkincsek
-minden, ami a csít , vagyis az életenergiát vonzza: bíbor (de nem piros vagy vörös!) szalagok, zászlócskák, örökmozgók stb.
-perselymalac
-valódi pénz (páncélszekrény, széf, kassza, kabalapénz, kínai pénzfüzérek, numizmatikai gyűjtemény)
-bármilyen tárgy, ami a bőséget, a vágyott javakat szimbolizálja vagy ábrázolja. (Mit vennénk a sok pénzen, mit fogunk kezdeni a bőséggel?)

Bőség-szimbólumok:
-Mosolygó Buddha. Ezt szemmagasságnál kicsit magasabban kell elhelyezni. Az amúgy meglehetősen materialista hongkongi tőzsdeügynökök is megsimogatják reggelente a Mosolygó Buddha gömbölyödő hasát, amikor belépnek az irodájukba.
-Aranyhal (már a neve is sokatmondó! Nem véletlenül nevezzük a pikkelyt ,,halpénznek".) Aki iszonyodik a halaktól, az ne tartson, feng shui ide vagy oda! Megfelelnek a hal-ábrázolások is.
-Béka (ősi termékenységszimbólum, mivel igen szapora. Lehet kapni megrázóan csúnya kínai varangy-szobrokat, amelyek feneke alá vagy szájába pénzdarab tehető) (Vigyázat, ha erről Önnek az jut eszébe, hogy a vállalkozása a béka feneke alá süllyed, ezt a jelképet ne válassza, még akkor sem, ha feng-shui irodalom többségben azt tanácsolja! Ugyancsak igaz, ha iszonyodik a békától, vagy a haltól!)
-Malac

Ha van olyan tárgyunk, ami bennünk a bőség érzetét, a gazdagság érzetét keltik, például egy cégnél lehet ez a páncélszekrény, akkor legjobb, ha azt rakjuk a bőséget jelképező sarokba. Lehet ilyen egy bőségesen virágzó növény, vagy egy folyamatábra ami a cég bővülését, növekedését ábrázolja.

Halász Alexandra

Forrás: http://www.harmonet.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten csodásan működik – minden rossz valami nagyobb j
  2015-10-30 10:06:47, péntek
 
  Egy királynak volt egy minisztere, aki minden alkalmas és alkalmatlan helyzetben azt mondta: "Isten csodásan működik." Egy idő után a király olyan sokszor hallotta ezt a mondatot, hogy már elege lett belőle.


A király és minisztere vadászatra indultak. A király lőtt egy szarvast. Mindketten éhesek voltak, így tüzet raktak és megsütötték. A király nekilátott az evésnek, de a nagy sietségében levágta egy ujját. A miniszter most is azt mondta: "Isten csodásan működik."

A királynál most már betelt a pohár. Elbocsátotta miniszterét és megparancsolta neki, hogy tűnjön el a szeme elől. A miniszter elment. A király, a szarvassülttel jóllakva, elaludt.

Vad rablók, Kali istennő imádói törtek rá. Megkötözték, fel akarták áldozni istennőjüknek - majd elfogyasztani. De az utolsó pillanatban észrevette egyikük, hogy a királynak hiányzik egy ujja. A rablók tanácskoztak, és úgy találták: "Ez az ember nem tökéletes. Hiányzik egy testrésze. Istennőnk csak tökéletes áldozatot kaphat." Így futni hagyták.

A király visszaemlékezett minisztere szavaira: "Isten csodásan működik." És megértette, hogy ebben az esetben is igaza volt. Bűnösnek érezte magát, hogy száműzte, és megparancsolta, hogy keressék meg. Hosszú idő után rátaláltak. A király bocsánatot kért tőle és kérte, álljon újra szolgálatába.


A miniszter azt válaszolta: "Nem kell bocsánatot kérned. Hálás vagyok, hogy elküldtél magadtól. Különben engem áldoztak volna fel a rablók. Nekem megvan minden ujjam. Isten csodásan működik."

Forrás:jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilenced Kis Szent Teréz tiszteletére
  2015-10-29 10:05:43, csütörtök
 
  Kilenc egymás utáni szerdán elimádkozzuk a következő imádságokat.
Azért szerdai napokon, mert Lisieux-i Teréz kármelita apáca volt, a Kármelhegyi Boldogasszony napja szerda. Ugyancsak nagyon tisztelte Szent Józsefet, akinek tiszteletére ugyancsak a szerda napot szenteljük. Kilenced, mert ez az egyház hatékony imádkozási módja, és ezt az imasorozatot Teréz zárdába töltött kilenc éve emlékére is szenteljük. Bármikor végezhetjük, de különösen névünnepe előtt (okt.1.). lehetőleg mind a kilenc szerdán gyónjunk, áldozzunk és tegyünk - legalább ezeken a napokon valami különleges jót a rászorulókkal (pl. adakozzunk a szegényeknek).
Második szerda
Kis Teréz áldozata
Kis Teréz jól tudta: áldozatos élet nélkül lehetetlen lelket menteni. Az ő hivatása pedig az volt: hogyan tudjon lélekmentő lelkeket, papi és szerzetesi hivatásokat kiesdekelni az Úrtól. Ezért lépett be a Kármelbe, ezért viselte el gyermeki lélekkel az összes, kínzó szenvedést. Mert tudta: az áldozat annak a rózsának a tövise, amelynek illatát csak az Úr érzi, de Ő aztán megérzi! Egy-egy észrevétlen áldozat, egy-egy, csak Jézus által ismert lemondás sokszor hallatlan értéket jelent a lelkek mentésében, papi hivatások kegyelmének kieszközölésében. Gondoltunk-e már erre sötét perceink idején?
Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...
 
 
0 komment , kategória:  Kis Szent Teréz  
Pio atya dicsőséges rózsafüzére.........öttizedes
  2015-10-29 09:39:35, csütörtök
 
  FELÉPÍTÉSE:
Kereszt
Bevezetés (1+3 szem)
5 tized (5-ször 1+10 szem)
A RÓZSAFÜZÉR ELMONDÁSA:
Keresztvetés
Bevezető imák:
Könyörögjünk.
A mennyei lelkekkel egyesülve kérem, hogy minden ember nevében,
és a tisztítótűzben szenvedő lelkek nevében felajánlott imádságom
annyiszor váljék az emberek és a tisztítótűzben szenvedő lelkek üdvére,
ahányszor csak Isten irgalmassága érvényesülhet rajtuk, még akkor is,
ha felajánlási szándékom kifejezését elmulasztanám.
+ Szent Mihály-ima
Urunk, Jézus, áraszd reánk Szentlelked hét ajándékát és tizenkét gyümölcsét,
hogy a gonosznak minden támadásától megmeneküljünk.
Keresztre:
1 Hiszekegy
Bevezetés:
Nagy (önálló) szemre:
1 Miatyánk
+ 1 Dicsőség
1. kis szemre:
1 Üdvözlégy (imabetéttel!)
+ titok: aki hitünket növelje
2. kis szemre:
1 Üdvözlégy (imabetéttel!)
+ titok: aki reményünket erősítse
3. kis szemre:
1 Üdvözlégy (imabetéttel!)
+ titok: aki szeretetünket tökéletesítse
Tizedekre (5):
(Minden tizednek egyetlen titka van)
Nagy (önálló) szemre:
Szeressük, dicsőítsük, áldjuk, imádva magasztaljuk most,
minden időben és az egész örökkévalóságon át a legszentebb Szentháromságot
és Jézus legszentebb Szívét a legméltóságosabb Oltáriszentségben Szűz Mária Szeplőtelen Szíve által.
Jóságos Pió Atya!
Könyörögj érettünk Szent Ferenc atyánkkal és az ő megdicsőült testvéreivel együtt.
Imádkozzatok velünk és áldjatok meg mindannyiunkat és az egész világot.
+ 3x a fatimai fohász
Kis szemekre (10):
1 Miatyánk
+ 1 Üdvözlégy (imabetéttel!)
+ titok
+ 1 Dicsőség
+ Csodás Érem-ima:
Ó bűn nélkül fogantatott Szeplőtelen Szűz Mária, könyörögj érettünk, kik Hozzád menekülünk!
Záró ima:
3x: Mindenható Atyánk, magunkat, magyarokat és az egész világot
Jézus Szentséges Szívének és Mária Szeplőtelen Szívének ajánljuk mindörökre.
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Rózsafűzér  
Az Empaták és érzékeny emberek 25 jellegzetes ismérve
  2015-10-29 09:17:09, csütörtök
 
  -A kimagaslóan érzékeny emberek gyakran gyengének tűnnek, de ez csupán a látszat. Valójában erősebbek, mint egy átlagember, és csak akkor bontják le a maguk köré emelt védőbástyát, amikor értékes személyes és szakmai kapcsolataikat építik ki.

Amennyiben egy rendkívül érzékeny emberrel ápolod a kapcsolatod, egy idő után te magad is könnyebben meghallod a belső hangod, valamint könnyebben rálátsz életed orvoslásra szoruló területeire is. Arra, ami hiányzik. Igen nagy türelmet igényel megérteni egy ilyen ember belső gondolatait, lényének működését, de meglátod egy idő után hálás leszel a sorsnak azért, amiért befogadott téged az életébe.

Miről ismered fel őket?

1. A szívükkel gondolkodnak

A szívük vágyát követve mérlegelnek és gondolnak át mindent, a legkisebb megerőltetés nélkül. Azonban problémát okoz nekik, ha mély vízbe kell hirtelen fejest ugraniuk, anélkül, hogy alaposan megvizsgálták volna az adott helyzet körülményeit.

2. Mindent kimondanak -ami a szívükön, az a szájukon

Számukra alapszükséglet szabadon kifejezni a gondolataikat, érzéseiket mindennel kapcsolatban, annak érdekében, hogy úgy érezzék, megbecsülik és meghallgatják őket. A sors iróniája, hogy az érzékeny embernek nagyon nehéz mások tanácsait hallgatni, pontosan, azért mert a szavakra érzékeny módon reagálnak, és gyakran bántódnak meg, ha nem megfelelően kommunikál a partner a beszélgetés közben.

3. Nem rohannak, át az életükön- megélik a pillanatokat

Minden egyes pillanatnak az életükben jelentősége és értéke van. Ha bárki nyomást gyakorol rájuk és sietteti őket, rosszul jár... csak a feszültséget növeli bennük, nem erősíti meg a baráti köteléket, sőt, a bizalmat sem, amire viszont nagyon nagy igényük van. Imádnak a körülöttük lévő látványban gyönyörködni, rohanás nélkül, és igyekeznek mindenféle stressz forrást minimalizálni.

4. Megbecsülik, nagyra értékelik az egyedül eltöltött időt

Az érzékeny emberek számára nagyon fontos az egyedül eltöltött idő. Alapszükségletük egyedül kibontakozni, megpihenni... Ugyanis lényükből fakadóan perceken belül magukba szívják a környezetük durva, negatív energiáit.

5. Csak jó dolgokra törekednek

Valóban, tiszta szívből, csak jó dolgokat szeretnének megvalósítani a világban, és szívvel lélekkel csinálják azt, amibe belevetik magukat. Amikor a nagyszerű dolgok, amiken dolgoznak, nem úgy alakulnak, ahogyan eltervezték, mély szomorúsággal tölti őket el. Például a saját kezűleg készített ajándékaik fogadtatása nem egészen olyan, mint ahogyan remélték.

6. Figyelmük kiterjed a részletekre is

Néha túlgondolnak minden apró részletet, mindenféle megközelítésből megvizsgálják az adott helyzetet, ami a környezetüket megőríti kissé. De az alapos szemlélődésük általában lenyűgöző eredménnyel zárul. A figyelmüket a testbeszédre és az érzelmekre összpontosítják, mindenkire és mindenre kiterjesztve azt. A környezettől, természettől, tárgyaktól kezdve az állatokig, emberekig. Gyakran képesek előre eseményeket megjósolni. Így például betegséget, ami még csak lappang a szervezetben, de terhességet, munkahelyi előrelépést vagy természeti katasztrófát is.



7. Kitűnő tanácsokat tudnak adni

Kiváló helyzetelemzők, majd a legjobb tanáccsal tudnak szolgálni. Szeretik azt az érzést, hogy szükség van rájuk, és képesek harcba szállni, amikor úgy látják, a jó tanácsukat nem megfelelő célra használják fel.

8. Többnyire kemény külsővel rendelkeznek

Az érzékeny emberek kívülről sokszor nagyon kemény, szigorú külsővel rendelkeznek, és jellemzően, akaratlanul is haragudhatnak rád hónapokon keresztül is. (ezt pedig szigorú, rideg arckifejezéssel jelzik feléd. )Lehet, egy egészen aprócska dolgot mondtál vagy tettél, így néha vissza kell, majd fognod magad mielőtt cselekednél, annak érdekében, hogy a jó kapcsolatotok megmaradjon, vagy ne szerezz még nagyobb fájdalmat.

Felismerik, mi az, amivel tényleg foglalkozniuk kell, és semmit sem tesznek csupán azért, mert az más önző érdekeit szolgálja.

9. Tisztában vannak az értékeikkel

Az érzékeny ember pontosan tudja, mikor nem értékelik, és kellő erővel rendelkezik kisétálni a mérgező és méltatlan helyzetekből. Mások talán értetlenül állnak egy-egy ilyen helyzet előtt, azonban őt egy rossz szokásokkal teli baráti kapcsolat arra késztet, hogy zöldebb mezőkre látogasson tovább...

10. Jólneveltek és udvariasak

Mindig számíthatsz kitűnő modorukra, és rendkívül udvariasak a körülöttük lévő emberekkel. Cserébe elvárják ugyanezt az udvariasságot, jól nevelt viselkedést, néha pedig még akkor is durvának látnak, ha egyébként nem vagy az.

11. Szenvedélyesek

Legyen szó akár a családról, barátokról, szerelemről, munkáról: a szenvedély sosem alszik ki a mindennapjaikban. Amennyiben nem kapnak megfelelő, vagy kellő visszajelzést, igencsak ,,bekeményítenek" azokkal szemben, akikbe sok energiát invesztáltak. A szenvedélyes személyiségüknek megfelelően, erősíti őket a másoktól kapott elismerés.



12.Spirituális beállítottságúak

Hisznek a karmában, és abban is, hogy minden okkal történik. Hisznek abban is, hogy az univerzum működése szabályos rendben, egy tökéletes kört leírva működik. Harmóniában szeretnek élni, annak ellenére, hogy legbelül nagyon nehezen találnak erre rá.

Legalább egyszer az életükben kipróbálták már a jógát, meditációt, ugyanis folyamatosan a magasabb összeköttetést keresik az elme és a test között.

13. Intuíciójuk kiemelkedő

Gyakran még azelőtt sejtik az esemény kimenetelét, mielőtt megtörténne. Sokszor ez a jó szándékkal ellenkezően sülhet el, és vádolják vagy hibáztatják őket, holott valójában csak ki akarták fejezni magukat, tanácsot adni másoknak, hogyan kellene cselekedni, és milyen megérzéseik vannak, mi fog hamarosan történni, bekövetkezni.

14. Bíznak a testük jelzéseiben

Amikor nagy döntéseket hoznak az életükben, olyan mintha egy életre szóló szerződést írnának alá, és a testük pontosan jelzi, ha valami nem jó. Néha talán bosszantó lehet, eleinte mindenképpen, de már megtanulták, hogy a testük üzenetei a legjobb tanácsadók, és meg is bíznak benne.

15. Empatikusak másokkal szemben

Képesek beleképzelni magukat a másik helyzetébe, megérteni, mekkora problémát okozhat egy adott helyzet mások életében. Ennek a szokásuknak akkor van nagy szerepe, amikor egy vitás helyzetbe csöppennek, ugyanis perceken belül felismerik és átérzik azt, és nyomban segítő kezet szeretnének nyújtani a sértett személynek. Azonban sokszor úgy érzik, hogy az emberek nem viszonozzák ezt az együttérző magatartást, ami alkalmanként feldühíti őket.

16. Együtt éreznek

Nagyon komolyan tudnak aggódni, amikor egy bonyolult helyzetben látják embertársukat. A különösen érzékeny embernek mélyen együtt éreznek egy kisgyerekkel, aki elesett a biciklivel, vagy megindítja őket egy film karaktere, vagy ha komolyabb káresemény, tragédia ért valakit.

17. Másokat helyeznek előtérbe önmaguk előtt

Néha annyira belemerülnek más emberek igényeibe, hogy elfeledkeznek a sajátjaikról. Azonban sokszor igen keserű pirula számukra, amikor nem méltányolják sem az erőfeszítéseiket, sem az idejüket. Nem az elismerésért segítenek másokon, de egy szimpla ,,Köszönöm" tökéletesen elégedetté teszi őket, és köszönet a fáradozásaikért.

18. Jó emberismerők

Pár percnyi ismeretség után igen nagy alapossággal képesek leírni az illető személyiségét. És ahogyan telik az idő, az érzékeny emberek, csak a vicc és móka kedvéért, meglepetésszerűen elő tudnak rukkolni egy olyan jellemrajzoddal, és tulajdonságaiddal, melyekről nem is tudtad, hogy léteznek valójában. J

19. Szeretik az állatokat

Különleges kapcsolatuk van az állatokkal, és az állatok rendkívüli módon megbíznak bennük.

Méltányolják azt a szeretetet, kölcsönös tiszteletet, amit az állatok feltétel nélkül adni képesek, ugyanakkor érzékelik az állatok szükségleteit, igényeit is. Mindemellett képesek extra figyelmet fordítani a mindennemű kommunikációs formára, ami tőlük érkezhet. (lehet ez egy rejtett üzenet, vagy bármi más is).

20. Rengeteg kérdést tesznek föl

Annak érdekében, hogy megértsék a világot, rengeteg kérdést tesznek föl. Előfordulhat ebből fakadóan kisebb félreértés, vagy baj, mert mély érzelemmel fűtöttek, így politikai, szociális területet érinthetve kellemetlenebb vizekre képesek evezni... Ami viszont mindig jól sül el: pozitív fényben engedik láttatni az adott helyzetet, amire a kérdésük irányul.



21. Minden döntésüket gondosan kiszámítják és mérlegelik azt

A döntéseiket a szívük szava befolyásolja, és minden egyes részletét a belső megérzéseikre hagyatkozva hozzák meg. Rengeteg kérdést tesznek föl magukban, mielőtt a végső döntést meghozzák. ,, Miért érzem úgy, hogy ebbe az irányba kell elmozdulnom?" Olybá tűnik ez, mint egy sakkjátszma, és mindig mindenben az ok-okozati összefüggést keresik, mielőtt cselekszenek.

22. Elégedettségre törekszenek a döntéseiket illetően

Elégedettek, ha egy gondosan megtervezett, fontos stratégiai lépésük pozitívan zárul, és ez általában mindig így történik. Ha mégsem így alakul, keményen megküzdenek a felmerülő önbizalom hiányukkal.

23. Kitűnő probléma megoldók

Lehet, nagyon érzékenyek, de mégsem gondolkodnak egyetlen egy útban a megoldáskeresésük során. Csordultig vannak érzelmekkel, így egy adott problémát legalább ezer úton, módon próbálnak orvosolni. Szeretik feltérképezni az összes megoldást, kiválasztani a legjobbat, majd pontosan tudják, hogyan, mikor és miképpen hajtsák azt végre.

24. Kiállnak az igazukért

Ha konkrét elképzeléssel rendelkeznek valamiről, hallatják a hangjuk, kiállnak amellett, ha kell egyedül is. Látják és érzik, különböznek a többi embertől, és el is csüggednek, amikor felismerik, mennyi érzéketlen ember él szerte a világban.

25. Bevallják, ha tévednek



Tisztában vannak vele, milyen fontos felismerni, és elismerni, ha valamit jól csináltak, vagy helyesen cselekedtek. Éppen ezért nem esik nehezükre bevallani, elismerni a hibáikat, hitelt adva mások véleményének. Beismerve tévedésüket, elnézést kérnek azoktól, akik megérdemlik. Csupán így: ,,Sajnálom, tényleg neked volt igazad"!



Fordította: Lázár Judit
Forrás: http://www.lifehack.org/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
20 mondat, amit minden gyerek megérdemel!
  2015-10-29 09:12:48, csütörtök
 
  Sokszor kevésnek tűnnek a szerető pillantások. A következő mondatokat minden gyerek szereti hallani, megnyugtatja őket.

A dicséret és bókok segítik gyermekünk fejlődését, és általuk megtanulják szeretni önmagukat.


A szülő számára nyilvánvaló, mennyire szereti gyermekét, ám néha hasznos, ha ezt ki is mondjuk. Gyermekünknek ez nem csak nagy örömet fog okozni, hanem erősíti az önbizalmát.


1. Olyan büszke vagyok rád.

2. Érted bármit megtennék.

3. Te vagy a legfontosabb az életemben.

4. Ezt tényleg jól csináltad.

5. Mindent meg tudsz oldani.

6. Nagyon különleges vagy.

7. Én mindig ott leszek neked.

8. Te egy csodálatos kisfiú/kislány vagy.

9. Okos vagy

10. Nagy hatással vagy rám.

11. Hiszek benned.

12. Jó, hogy vagy nekem.

13. Gyönyörű vagy.

14. Kivételes vagy.

15. Jó testvér vagy.

16. Bízom benned.

17. Nagyon ügyes vagy.

18. Köszönöm, hogy segítesz nekem.

19. Nekem mindent elmesélhetsz.

20. Szeretlek!

Forrás: http://noivilag.hu
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Nyílt levél az összetört szívemhez!!!
  2015-10-29 09:08:44, csütörtök
 
  Kedves Szívem, ki jelenleg ezer apró darabra törve heversz a konyha padlóján...



Hogyan tehetted ezt velem? Azt gondoltam, egy csapatban játszunk... Feltételezem, hogy meg kellett volna óvnod engem. Amikor randizni kezdtem azzal a pasival, aki így visszatekintve egyértelmű "szívásként" könyvelhető el...szóval figyelmeztetned kellet volna.


Megbíztam benne, és te is megbíztál benne... Újra megkérdezem, hogyan tehetted ezt velem??? Hogyan tudtál ily könnyen rászedni és félrevezetni engem??? Azt hittem, hogy legalább azért titokban sejtetted, hogy ez a piperkőc jampec nem egy jó választás... Nem érezted, hogy amikor nem törődött velem eléggé, elhanyagolt engem, összehúztalak a mellkasomban picit?

Úgy gondolom, a mély sóhajaimmal és a könnyeimmel éreztettem veled a csalódottságom, amikor közölte, hogy többé már nem beszélünk közös dolgokról, azokról, amiket megígértünk egymásnak.

Te tudtad, mindent tudtál, mégis csöndben hallgattál. Ez sokkal rosszabb, mintha nem tudtál volna semmiről, hiszen így megállíthattál volna. Szólnod kellett volna, figyelmeztetned és én hallgattam volna Rád. L

Oké, lehet, hogy nem azonnal. Talán beletelt volna kis időbe, amíg hiszek Neked, talán dühös is lettem volna Rád, de minden bizonnyal elgondolkodtam volna a felém irányuló jeleiden. Valószínűleg. Gondolom én. De itt és most ebben a pillanatban a lényegen ez nem változtat: össze vagyok törve, romjaimban heverek és tocsogok a könnyeimben!!!

Fogalmam sincs, hogyan foglak ismét összeragasztani, drága Szívem... Nincs elég ragtapasz a Földön, hogy össze tudjalak tákolni ismét, és kisöpörjem belőled az zűrzavart, amit a jampec okozott. Próbálkozhatok pizzával, de nem vagyok meggyőződve, hogy ez a trükk most beválna. Azért lehet, mégis megpróbálom a pizzát, mert végül is imádom, és különben is: megérdemlem. Aztán a jégkrém is tuti biztosan segít. Talán ha összekeverem a fagyit a szerelembe vetett remény és a bizalom összetört darabkáival, akkor összeolvadnak, a csalódottságom mentás-csokis golyóival és átadják az érzést az új Szívemnek. Szóval talán ezzel a gesztussal új, tiszta kezdetet teremthetek. Ezzel a kis kanál jégkrémmel fogom életem és szeretetem, szerelmem új határait kifaragni. Minden olyan nőnek a világon, akik jártak már velem hasonló cipőben, adni fogok egy-egy kanállal belőle J

Aztán a következő hatalmas nagy adagot magamnak szánom, mert valóban, de TÉNYLEG MEGÉRDEMLEM
Most, ahogyan ezen gondolkodom, ez a jégkrém az én újdonsült szerelmem, és úgy vélem, nagyon, de nagyon boldogok leszünk mi együtt.

Meghallottad ezt, Szívem? A jégkrém és én ugyanannak a szenvedélynek hódolunk: imádunk sorozatokat nézni és szundikálni. Tökéletes harmóniában működünk együtt. Egyek vagyunk: test és a szellem. Ez az ártatlan jégkrém soha, de soha nem fog bántani engem vagy ártani nekem. Soha, de soha nem fog panaszkodni, amikor a szappanoperámat nézem órákon keresztül. Imádom a szappanoperám és ő is imád engem....még akkor is, amikor egy képtelennek tűnő,kinyúlt pizsamában,rajta rejtélyes foltokkal, ülök,és bámulom őt.

Drága Szívem, ne haragudj, ha túl kemény voltam Hozzád. Valójában nem is a Te hibád, hogy szakítottunk. A Te természetes működésed részét képzi, hogy bízz...Esélyt adsz mindenkinek és még szép,hogy néha fáj,ha mégsem úgy sikerül,ahogyan gondolnánk.

Értékelem azt, hogy még hiszel az emberekben. Értékelem azt, hogy képes vagy dobogni...Értékelem azt, hogy minden egyes lélegzetvételemmel közelebb hozod hozzám,és segítesz bevonzani az új kezdetek alapjait, erőt adsz ahhoz,hogy felismerjem ismét az igaz szerelmet,amit végül el fogok nyerni,és méltó hozzám.

Nélküled már nem is élnék, nem is lennék, szó szerint, de átvitt értelemben sem. Mert Nélküled, drága Szívem, nem tudnék élni, szeretni, Nélküled az élet mit sem érne...

Erős vagy, Szívem, és tudom, hogy túl fogod élni a fájdalmat, együtt túljutunk ezen... Úgyhogy add ide azt a jégkrémes kanalat, hiszen még nagyon, de nagyon sok dolgunk van...



Lázár Judit

Forrás: http://hellogiggles.com/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 66
  • e Hét: 239
  • e Hónap: 2988
  • e Év: 40736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.