Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 74 
A séta egészségügyi előnyei
  2018-02-28 09:00:02, szerda
 
  A sétát sokan alulbecsülik, mondván, hogy mivel nem kifejezetten megerőltető mozgásforma, biztosan érzékelhető hatása sincsen. Ez azonban tévedés. Lássuk a rendszeres séta egészségügyi előnyeit!

Égeti a kalóriákat
A mindennapi séta fogyókúránk egyik nagy segítője lehet. Gyaloglás során ugyanis energiát használunk, és minél gyorsabban sétálunk, annál több kalóriát égetünk.



Mindenki számára tökéletes
A séta minden életkorban tökéletes mozgásforma, kíméletessége miatt pedig az ízületi gyulladásban szenvedőknek is ideális lehet. Emellett javítja az egyensúlyérzéket is, ami az idősebbek számára különösen fontos lehet, hiszen így megelőzhetőek az esések.

Csökkenti a stresszt
A séta hatékonyan csökkenti a stresszt, sőt napi fél óra gyaloglás javítja az immunrendszer működését is, így aki rendszeresen sétál, kevesebbet lesz beteg.

Diabétesz megelőzése
Egy kutatás szerint a rendszeres séta segít csökkenteni a vércukorszíntet, ezáltal pedig a diabétesz kialakulásának kockázatát is.


Erősödnek a csontjaink
A rendszeres séta abban is segít, hogy erősebbek legyenek a csontjaink. Így hozzájárul, hogy ellenállóbbak legyünk a csontritkulással, illetve a törésekkel szemben.

Boldogabbak leszünk
Gyaloglás hatására az agy szerotonint és dopamint bocsát ki, ami mozgás közben, illetve mozgás után is javítja a hangulatunkat. Kutatás szerint ez a hatás még erősebb, ha a lépéseket a szabad levegőn, és nem egy edzőteremben, például a futópadon tesszük meg.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Gránátalma: 4 ok, amiért érdemes enni
  2018-02-27 10:25:00, kedd
 
  Izgalmas ízű, dekoratív külsejű gyümölcs a gránátalma, mely érdekes alternatíva lehet a vitaminok pótlására. Emellett azonban még jócskán vannak előnyei.

Lassítja az öregedést és erősíti az immunrendszert
A gránátalmában rengeteg antioxidáns található, melyek lassítják az öregedési folyamatokat, sőt a gyümölcs hatóanyagai arra is képesek, hogy helyreállítsák a károsodott DNS-t. Emellett nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, mely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez.

Már napi egy pohár gránátalmalé segíthet megelőzni a betegségeket.Védi a májat és a vesétA legújabb kutatások bizonyították, hogy a gránátalmában olyan hatóanyagok vannak, melyek védik a májat és a vesét a toxinoktól, sőt a korábbi károsodások regenerálásához, kijavításához is hozzájárulnak.

Segít a daganatos betegségek elleni küzdelemben


A gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében - bizonyította több kutatás. A gyümölcs kivonata képes meggátolni a bőrrák kialakulását kísérleti állatokon. Egy másik kutatás szerint a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen. Bebizonyosodott, hogy a gránátalma-kivonat elősegítheti a rákos sejtek differenciálódását, azaz azt a képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek.

A szív- és érrendszert is védi
A gránátalma fogyasztása 20 százalékkal csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintjét, illetve jelentősen növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben. A gyümölcs hozzájárul a vérnyomás normalizálásához, javítja az inzulinszenzitivitást és a cukor felszívódását. Így a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulását is lassíthatja.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Túl sok vérében a húgysav?
  2018-02-26 14:17:06, hétfő
 
  Mit tehetünk ellene?

A szervezetünkben felhalmozódó húgysav számos problémához vezethet, például köszvényes fájdalomhoz, vesekőhöz, veseelégtelenséghez, sőt akár magas vérnyomáshoz is. Mit tehetünk a magas húgysavszint ellen?
Baj van, ha sok a vérben a húgysav
A túl sok húgysavat okozhatja a genetikai hátterünk, a túlsúly, illetve olyan krónikus betegségek is, mint a cukorbetegség, a vesebetegség, vagy a pajzsmirigyproblémák. Emellett megemelheti a húgysavszintet a túl sok alkohol, illetve a fehérjében gazdag étrend, a húsban, halakban, belsőségekben ugyanis nagyon sok purin található.
Bizonyos gyógyszerek, például a vízhajtók vagy a kemoterápiában használt szerek is okozhatnak magas húgysavszintet. A húgysav szintje ideiglenesen megemelkedhet, például akkor, ha sokáig koplalunk vagy ha sokat mozgunk. A magas húgysavszintnek számos kellemetlen hatása lehet, lássuk, milyen házi módszerekkel küzdhetünk ellene?

Házi módszerrel csökkenthető a húgysavszint
A citromos víznek számos nagyszerű hatása van az egészségünkre, ezek közé tartozik például az is, hogy segít semlegesíteni a szervezetünkben felhalmozódott húgysavat, például a benne lévő C-vitaminnak köszönhetően. Csavarjunk ki egy fél citromot egy pohár meleg vízbe, majd igyuk meg reggel éhgyomorra. Ez az anyagcserénket és a szervezetünk méregtelenítő folyamatait is beindítja.



A megfelelő folyadékfogyasztás egyébként is rendkívül fontos, mert “felhigítja" a húgysavat, és segíti a vesék munkáját annak eltávolításában. Az elegendő víz abban is segítségünkre lehet, hogy a köszvényes fellángolások ritkuljanak. Naponta legalább másfél-két liter vizet ajánlott meginni, de az egyéni életmódunk akár ennél többet is megkövetelhet.

Figyeljünk az alacsony a purintartalomra!
Szintén csökkenti a szervezet húgysavszintjét a rostokban, a magas víztartalmú zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend. Olyan ételeket is érdemes előnyben részesíteni, amelyeknek alacsony a purintartalma, ezek közé tartoznak a magas keményítőtartalmú ételek, például a burgonya, a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült tészták és péksütemények, a rizs és a zab. A purinban dús ételeket azonban érdemes kerülni, vagy legalábbis csökkenteni a mennyiségüket: igyekezzünk kevesebb állati eredetű fehérjét, belsőséget, halakat fogyasztani, de purinban gazdag például az élesztő, a sör, a hüvelyesek, a spárga és a gombafélék is.

A sovány tejtermékekben olyan anyagok találhatóak, amelyek csökkentik a szervezet húgysavtartalmát, fokozzák annak ürülését a testünkből, és a kutatások szerint a köszvényes rohamok számát, illetve intenzitását is csökkentik. Ha egyéb egészségügyi okoz miatt nem vagyunk érzékenyek rá, igyunk naponta egy-két pohár sovány tejet, vagy együnk egy-egy doboz joghurtot.Az E-vitamin is csökkenti a húgysavszintet
Az E-vitamin is képes csökkenteni a húgysavszintet, ezt magunkhoz vehetjük étrend-kiegészítők formájában, de jobban járunk, ha igyekszünk E-vitaminban gazdag ételeket választani és beépíteni azokat az étrendünkbe. Az egyik legkedvezőbb választás az olívaolaj, mert nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat és jótékony hatású zsírsavakat is.

A gyümölcsök közül érdemes a bogyós gyümölcsöket, a cseresznyét, meggyet előnyben részesíteni, mert ezekben olyan fitovegyületek és flavonoidok találhatóak, amelyek csökkentik a szervezet húgysavtartalmát, emellett jótékonyan hatnak az ízületekre is, például enyhítik az ízületi merevséget és a gyulladást. Együnk naponta fél csésze gyümölcsöt, vagy igyunk egy-két pohár frissen préselt gyümölcslevet.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Egy csepp emberség
  2018-02-26 11:26:36, hétfő
 
  "Jegyeket, bérleteket!" - emelem fel a hangra a fejem, mellettem egy kis öreg hölgy, talán már több mint 75 éves.
Ahogy keresem a zsebemben a jegyem, a szemem sarkából látom, hogy mozdulatlanul ül.
"Asszonyom! A jegyét kérem!" - szól hozzá most az ellenőr.
Az öreg hölgy mosolyogva néz rá és válaszol csendesen:
"Nekem nincs. A dédunokáimhoz utazom Dortmundba.
Sajnos nem tudtam megvenni a jegyet. Mondhatnám, hogy a jegy automata túl bonyolult volt, ahol felszálltam, vagy tehetnék úgy, mint aki időskori demenciában szenved. Talán még el is hinné nekem. De az igazság az, hogy hónap vége van, egyszerűen nem volt elég pénzem a jegyre, de nagyon szerettem volna látni a családomat, ezért kockáztattam."

Az ellenőrt láthatóan meglepi a válasz, elakad a szava.
"Ez a legnagyobb szégyen most az életemben - folytatja a hölgy -, de soha nem hazudtam. Most sem teszem."
A fiatalember csendesen ír valamit, közben beérkezünk az állomásra.
A hölgy szemébe néz, vesz egy mély lélegzetet, majd kis türelmet kér.
Látjuk amint leszáll a vonatról, odamegy a pénztárhoz, kinyitja a saját pénztárcáját. Néhány másodperc múlva jegyeket nyújt át a hölgynek:
"Ezek itt négy utazásra elegendő jegyek, így kétszer láthatja őket ezen a héten!"
Szótlanul nyelem a könnyeimet a nénivel együtt...
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Pomelo az Óriás citrus a C-vitamin aranybányája
  2018-02-26 10:11:59, hétfő
 
  A pomelo nem narancs és nem grépfrút, hanem a kettő keveréke. Méretével tekintélyt követel a citrusfélék között, és a C-vitamin aranybányája.

A pomelo igazi kincs
A szappanfavirágúak rendjébe, a rutafélék családjába tartozik. Terebélyes, maximum 15 méter magas fán terem, melynek levelei a narancséhoz hasonlók, virágai fehérek. A pomelofa termése gömbölyű vagy körte alakú, súlya darabonként elérheti az egy kilogrammot is. Legfontosabb fajtái a hirado, a double chandler, a mato, a tahitian és a thong dee.



A pomelo, vagy pummelo (Citrus grandis) egy különleges, Malajziában és Polinéziában őshonos déligyümölcs, neve a maláj “pumpulmas" szóból ered. Kínába i.e. 100 körül kerülhetett, ahol a mai napig nagyon népszerű citrus. Termesztik többek között Thaiföldön, Tajvanon és Vietnámban, sőt kisebb mennyiségben az Egyesült Államokban (Florida, Texas, Kalifornia) és Izraelben is.


A pomelo a grépfrútnál szárazabb
A gyümölcs első ránézésre olyan, mint egy óriás grépfrút, héja azonban jóval vastagabb, szivacsosabb. Ízében a keserűtől az édesig változhat, húsa a grépfrúténál szárazabb, színe halványsárga, rózsaszínes, vagy akár a piros is lehet, apró magokkal a belsejében. A gerezdeket fehér hártya borítja, amit könnyedén lehúzhatunk róla. Sokáig eláll, hűvös helyen több hétig is raktározható otthon. Hosszú tárolás után a héja elkezd száradni, de a gyümölcshús belül továbbra is lédús marad.

Miért jó a pomelo?
Elsősorban a citrusokra jellemző magas C-vitamin-tartalma miatt érdemes beiktatni étrendünkbe, de nem elhanyagolható magas kalcium- és a káliumtartalma sem. Ez utóbbi tulajdonsága miatt az immunerősítés mellett kiválóan szabályozza a vérnyomást is. Zsírégető enzimjeinek köszönhetően fogyókúrák során is segítségünkre lehet, kalóriatartalma alacsony, mindössze 25-50 kcal/100 gramm. A pomelo illóolaja tisztítja a bőrt, serkenti a vérkeringést és gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Hogyan fogyasszuk a pomelót?

A hosszú út alatt, amíg ideér, nagyon sok vegyszer kerülhet rá, ezért fogyasztás előtt alaposan mossuk meg! A gyümölcs könnyedén megpucolható, a hártyás válaszfalat a gyümölcshúsról mindig el kell távolítani, mert az íze különben élvezhetetlen. Ha még így is túlságosan keserű lenne, meg lehet cukrozni, vagy mézzel meglocsolni. Leve dzsúszként fogyasztható (koktélok alapanyaga is lehet), húsából ízletes saláták, héjából pikáns keleti desszert és lekvár készül. Ha éppen nincs szezonja, receptekben grépfrúttal, naranccsal vagy éppen ananásszal lehet helyettesíteni.

Tippek-tanácsok pomelórajongóknak
Az európai piacokra a többi citrusfélénél ritkábban jut el, ennek ellenére hazánkban is egyre népszerűbb. Gondosan csomagolva, hálóban érkezik, ezért vásárlásakor érdemes figyelni a héj állapotára. Minél sárgább a vastag burok, annál valószínűbb, hogy sikerült egy édes gyümölcsöt kifognunk, ha viszont arra törekszünk, hogy gazdag legyen tápanyagokban, a rózsaszín húsút válasszuk! Akár magról is szaporítható, mint a többi citrusféle, bár otthon nem nő olyan terebélyesre, mint vadon. Ha termést is akarunk a fáról szüretelni, oltani vagy szemezni kell az otthon nevelgetett alanyt.

További érdekesség a pomelóról
Távol-Keleten kultikus gyümölcsnek számít, állandó kísérője a holdünnepeknek, ilyenkor többek között sapkát készítenek belőle. Erőteljes illatú virágából Vietnámban parfüm készül, főzetét a Fülöp-szigeteken és Délkelet-Ázsiában az epilepszia, az ekcéma és a kolera tüneteinek enyhítésére használják. Magját köhögés, lumbágó és emésztési zavarok esetén alkalmazzák, levét pedig lázcsillapítóként adják a betegeknek.
biobady.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Húsvéti töltött paprika
  2018-02-24 14:20:49, szombat
 
  Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető , de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függően

A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.

Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.

Forrás: szemiramisz.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Adjon Isten jó reggelt mindenkinek !
  2018-02-24 14:13:45, szombat
 
  Mikor reggel lelkem újra ébred,
Isten előtt hajtok előbb térdet.
Édes nekem Uramat dicsérnem,
ki új napot engedett megérnem.

Homlokomra kereszt jelét írom,
hála szóval őrangyalom hívom.
Gyermekmódra bízom magam erre,
hogy egész nap gondomat viselje.

Hallgatom a madarak friss hangját,
víg dalaik szívemet meghatják.
Sietek az Úr házába menni,
imádkozni s új malasztját venni.

Két kezemet összeteszem kérve,
föltekintek a jóságos égre.
Istenemet magasztalom, áldom,
hiszen annyi kegyességét látom.

Embereknek könyörülő Atyja,
kitől lelkem minden napját kapja,
ez új napért néked hálát mondok,
s kérlek, viselj ma is reám gondot.
Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
Rákóczi-túrós recept
  2018-02-24 13:55:10, szombat
 
  Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
fél citrom reszelt héja és leve

A félig sült tészta tejére:

2-3 ek Extra Jam (baracklekvár)

A töltelékhez:

3 db tojássárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve(aki nem szereti a citromosat,helyette tegyen vaníliaaromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot)
tehetünk a töltelékbe még mazsolát is,én most mellőztem

A tetejére:

4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 csipet só
1-2 csepp citromlé
2-3 ek Extra Jam (baracklekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul.

Kivesszük a sütőből,vékonyan megkenjük baracklekvárral,elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a sütőbe vissza téve készre sütjük.

A 4 tojásfehérjét a sóval,citromlével,a cukorral kemény habbá verjük és a kész tésztára simítjuk vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk 1 cm távolságra a tészta tetejére.

A lekvárt felforrósítjuk,átpasszírozzuk,hogy rost ne maradjon benne.

Torta nyomóba töltjük a lekvárt és a résekbe töltjük.

Langyos sütőbe visszatesszük,de csak annyi időre,hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki.
Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
A konyhasó ennyi mindenre jó
  2018-02-24 10:48:41, szombat
 
  A só olyan alapfűszer, ami szinte biztos, hogy minden háztartásban megtalálható. Jó, ha tudjuk, hogy nem csak ételek ízesítésére használhatjuk, hanem számos más, különféle dologra is a ház körül.

Használhatjuk a konyhában
Ha főzés közben hagyma- vagy fokhagymaszagú lesz a kezünk, akkor mossuk, dörzsöljük át alaposan egy kis só és ecet keverékével, ez segít gyorsan eltávolítani a kellemetlen illatokat.

A sajtokat megóvhatjuk a penészesedéstől, ha sós vízbe áztatott konyharuhába csomagoljuk őket, és úgy tesszük a hűtőbe.

Használhatjuk a fürdőszobában
Ha a lefolyókba heti egyszer alaposan megsózott forró vizet öntünk, akkor nem lesznek kellemetlen szagúak, és nem fognak eldugulni sem.

Fafelületekről eltávolíthatjuk a poharak és edények okozta foltokat, ha só és növényi olaj keverékével dörzsöljük át őket.

Ha szénsavas víz és só keverékével takarítjuk a hűtőszekrény belsejét, eltávolíthatjuk belőle a kellemetlen szagokat.

A réztárgyakat só, liszt és ecet keverékéből készült paszta segítségével újra fényessé tehetjük - hagyjuk rajtuk állni egy órát, majd puha, száraz ronggyal töröljük át.

Ha az ablakpárkányra és a küszöbre egy kevés sót szórunk, nem fognak bejönni a hangyák a házba.

Ha a vágott virágok vizébe sót szórunk, amikor vázába tesszük őket, tovább maradnak frissek

Ha a fogkeféket az első használat előtt sós vízbe áztatjuk, tartósabbak lesznek.

Ha az új gyertyákat néhány órára sós vízbe áztatjuk, mielőtt először meggyútjuk őket, nem olvadnak olyan könnyen, és kevésbé csöpögnek majd.

Használhatjuk a szépségápolásban
Ha fáj a torkunk, gargarizáljunk só és meleg víz keverékével, ez fertőtlenít és a fájdalmat is segít enyhíteni.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Gyógynövények, amelyek jót tesznek az agynak
  2018-02-23 13:53:20, péntek
 
  Bizonyos fűszerek és gyógynövények nem csak ízük miatt jó, ha ott vannak a kamrapolcon. Vannak közöttük olyanok, amelyek segíthetnek megőrizni memóriánk frissességét.

Gyömbér
A legtöbb agyi betegséget a szervezetben jelen lévő gyulladások okozzák, ezért nem meglepő, hogy olyan, közismerten gyulladásgátló hatással rendelkező élelmiszerek, mint a gyömbér hatásosak lehetnek ellenük. Egy amerikai kutatás eredményei szerint a gyömbér a Parkinson-kór kezelésében is hatásos lehet. Vágjunk durvára egy ujjnyi gyömbérgyökeret, tegyük egy edénybe, öntsünk rá két pohár vizet, és alaposan forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük gyöngyözve háromnegyed órán át, majd kihűlés után fogyasszunk belőle egy kis pohárkával napi két-három alkalommal.

Borókabogyó
A vadételek kedvelt fűszere nemcsak húgyúti betegségek esetén segíthet, de Alzheimer-kórosoknál lelassíthatja a betegség súlyosbodását is. Kutatások szerint erős antioxidáns, emiatt pedig már illóolajának rendszeres belélegzése is nagyon jó hatással van a szervezetre és az agy egészségére is. Egy teáskanál szárított borókabogyót számoljunk egy csésze vízhez. A bogyókat tegyük forró vízbe, áztassuk tíz percig, és az így kapott italból fogyasszunk naponta három pohárral. Ne használjuk egyszerre huzamosabb időn át, vesebetegek, terhes nők és szoptatós édesanyák pedig inkább kerüljék.

Rozmaring
Nemcsak a sült húsok lesznek tőle sokkal finomabbak - ez a fűszernövény arra is képes, hogy élénkítse az agyban a vérkeringést, emiatt nagyon jó hatással van a memóriára. Egy csésze vízbe áztassunk be két teáskanál szárított rozmaringot, és hagyjuk állni tíz percig. Szűrjük le, és fogyasszunk belőle napi két-háromcsészényit.

Zsálya
Ezt a növényt már igen régóta használják memóriazavarok és agybetegségek kezelésére, és hatékonyságát kutatások is bizonyították. Jó hatással van a kognitív képességekre, a szómemóriára és a hangulatra is. Egy teáskanál szárított zsályát adjunk egy csésze forró vízhez, áztassuk tíz percig, szűrjük le, és fogyasszuk naponta két alkalommal.

Szegfűszeg
A szegfűszeg gyógyhatásairól a legtöbb embernek csak a fogfájás csökkentése jut eszébe, pedig ennek a jellegzetes, kellemes illatú fűszernövénynek az agyunkra is nagyon jó hatása van. A szegfűszeg illóolaja csökkenti a stresszt, energikusabbá, figyelmesebbé és fogékonyabbá teszi az agyunkat, és nagyon jó kiegészítője lehet más illóolajoknak, például a nyugtató hatású levendulának, az élénkítő narancsnak vagy bazsalikomnak.

Fahéj
A fahéjban található összetevők, elsősorban a epikatechin és a cinnamaldehid, az Alzheimer-kór elleni küzdelemben játszanak jelentős szerepet, megakadályozzák az agysejtek kóros megduzzadását (ezt a jelenséget az agysérüléseket és stroke-ot követő komplikációkkal hozták összefüggésbe), és az öregedéssel együtt járó neurológiai problémák ellen is védelmet nyújthatnak. A fahéj illóolaja amellett, hogy rendkívül jó hatással van az agyunkra, meg is nyugtat és a szorongást is csökkenti.

Link
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 74 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 422
  • e Hónap: 3171
  • e Év: 40919
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.