Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
Házi ételízesítő
  2013-04-28 19:56:55, vasárnap
 
  Egészségesen, vegyszermentesen...

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa

1 kg fehérrépa

1 kg húsos paprika

1 kg paradicsom

1 kg vöröshagyma

2-3 nagy fej fokhagyma

4 nagy zeller

50 dkg karalábé

50 dkg karfiol

50 dkg kelkáposzta

Sok zeller és petrezselyemlevél

Fentieket megtisztítva darabolva, ledarálni, vagy robotgépben összedolgozni. Összekeverni 1 kg sóval ( lehetőleg tengeri) és 24 órát állni hagyni. Kis üvegekbe tölteni, hogy nyitás után ne száradjon ki hamar.


 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
A projekt
  2013-04-28 19:53:41, vasárnap
 
  - 18. Rész

Fényben születnek, és fényből sarjaddzanak a legszebb gondolatok, amelyek angyal szárnyakon érkeznek a földi lényekhez. Így esett meg, hogy Ilonka a minap meghallotta a gyógytornászuk keserű panaszát, miszerint kénytelenek lesznek nélkülözni, mert a pici leánykája belázasodott, és nincs, akire bízza. A szemben bolton is napok óta tábla jelzi, ,,Betegség miatt zárva!". Azt beszélik, szegény boltos nagyon beteg, saját magát sem tudja ellátni, és a kutyáját is a szomszédok etetik. Az ember munkáját milyen gyorsan megakasztja a kényszer... - sóhajtotta sajnálkozva.

Vajon nem venné tolakodásnak az igazgatónő, ha meglátogatná? Az órára nézett, s fellélegzett. De, hiszen ebben az órában fogadó órát tart, így semmi akadálya egy röpke találkozónak. Magára terítette berlinerkendőjét és elindult.

Udvariasan üdvözlés után felvázolta mi járatban van. Emese egyik ámulatból a másikba esett, amint meghallotta milyen fantasztikus tervet ötlött ki az intézet érdekében. Pont a napokban érkezett egy pályázati kiírás, amiben hasonló témáról tájékoztatták. Egész éjszaka azt fontolgatta, miként lehetne megnyerni, hogy még szebben csillogjon az Ezüst szekér. Ilyen csak a mesében létezhet! Nem akart hinni a szemének, és a fülének. Itt ül vele szemben egy ősz hajú hetvenes asszony, a teljes projekttel. Örömében átölelte az asszonyt, akinek testét, lelkét furcsa melegség járta át. Az unokáinál érez csak hasonlót. Sokáig szőtték még a közös jövőjük kelméjét. A jó hangulatú beszélgetésnek a vacsorára hívó gong vetett véget. Az intézetvezető amint egyedül maradt, a hivatalos ügyintézést latolgatta. Jól körbejárja, hogy felkészültek legyenek a pályázat megírásához. Nem is tétlenkedett, késő éjszakáig keresett, kutatott, az ujjai a klaviatúrán galoppoztak. Mindössze egyszer állt fel, amikor az asztalon a telefonja üzenetet jelzett. Elolvasta, csillogó szemmel és angyali mosollyal megválaszolta, majd továbbkereste a kijáratot a bürokrácia labirintusából.

Ilonka eközben az asztalnál Hédit puhította, kérte, jelentkezzen a másnapi vizsgálatra. Megígérte neki, egy pillanatra sem hagyja magára, mindenhová elkíséri. Úgy látszik ez nap mégis csak sikeresen zárul, elégedetten nyugtázta, amint barátnője megígérte. Természetesen nem maradt el az esti mese sem a kis patakról...

Későre járt, amikor a laptopját bekapcsolta. Az üzenetei között ott lapult, szerényen megbújva egy meghívó, az irodalmi pályázat eredmény hirdetésére. Milyen jó, hogy nem hagyta békén, és addig nógatta a barátnőjét, még az anyagát el nem küldte a pályázatra. A meghívó sejtette, hogy a nyertesek között olvassák majd a nevét. Bejegyezte a dátumot...

Felpörögtek az események körülötte. Eszébe jutott, hogy aggódott a család, és a barátai, mi lesz vele, agyon fogja unni magát. Na hiszen, eddig sem unatkozott, a tétlenséget soha nem ismerte, ezután sem fogja, az már egyszer biztos.

Leveleit megválaszolta, a számítógépet kikapcsolta, egy híradó erejéig a televízióra váltott. Azért jó lesz figyelni a napi eseményekre, hogy naprakész legyen a világ dolgaiban. A médiák túlfűtött, sokszor túllihegett zajától egy ideje igyekezett távol tartani magát. A pártokon kívüli nemzeti értékrendje az egyedüli, amiben megbízhat, szüleitől is megtanulta.

Mielőtt nyugodalmas jó éjszakát kívánna magának, és a párjának, mindig a képhez fordulva, elújságolja mennyi minden történt vele a nap folyamán, nehogy lemaradjon valamiről. Lépésről, lépésre beszámolt, majd így szólt:

- Nos, apjuk ez a nap is szépen eltelt, meglátjuk, mit tartogat számunkra a holnap. Nyugodalmas jó éjszakát...

Leoltotta a lámpát, kezében olvasóval,és az esti imával az Úrhoz vezető hídra lépett...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karibi kókusztorta
  2013-04-26 18:44:55, péntek
 
 
Hozzávalók (egy 20-22 cm-es tortához):

A piskótához: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál rétesliszt.

A kókuszos réteghez: 4 tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 4 evőkanál porcukor, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor.

A töltelékhez és bevonathoz: 25 dkg jó minőségű csokoládé, 1 evőkanál rum.

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is. Végül a lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

A kókuszos réteghez a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját eltesszük más süteményhez vagy majonézhez. A tojásfehérjéből, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk. A kókuszreszeléket összekeverjük a liszttel és sütőporral, majd a tojáshabba forgatjuk. Ugyanazt a tortaformát, amiben a piskótát sütöttük, kibéleljük sütőpapírral, egyenletesen elterítjük benne a kókuszos tésztát, és 180 fokon addig sütjük, míg a teteje kicsit színesedni nem kezd (kb. 15 perc.). Kihűtjük.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Elkeverjük benen a rumot. A piskótakorongot tortatálra helyezzük. A csokoládé egyharmad részét rákenjük, majd óvatosan ráhelyezzük a kókuszos korongot.

A tortát kívülről bevonjuk a maradék csokoládéval. Kókuszforgáccsal díszíthetjük.

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Balajti almás
  2013-04-26 18:41:14, péntek
 
  Hozzávalók:
Tészta:
8 tojás
20 dkg cukor
3 ek víz
20 dkg liszt
fél cs sütőpor
kenéséhez: baracklekvár
Almás töltelék:
5 dl víz
15 dkg cukor
fél kg alma
ízlés szerint fahéj
2 cs vaníliás pudingpor
1 kis csomag háztartási keksz
4 dl tejszínhab
Csokimáz:
3 dl víz
4 ek porcukor
2 ek kakaópor

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd hozzádolgozzuk a sárgákhoz, majd ehhez óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Eldolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk és 180 fokon aranyszínűre sütjük. Amíg hűl elkészítjük az almás krémet. Az almákat megpucoljuk, magházukat kivesszük és kis kockákra vágjuk. Feltesszük 3,5 dl vízben főni a cukorral és ízlés szerinti fahéjjal. Ha megfőtt az alma akkor a maradék vízbe belekeverjük a pudingport, majd ráöntjük az almára és besűrítjük vele. A piskótát megkenjük a lekvárral és még melegen ráöntjük az almás tölteléket. A kekszeket konyakos vízbe mártjuk és az almára sorakoztatjuk szorosan. A tetejére csokimázat simítunk. A mázhoz gőz felett összeforraljuk a hozzávalókat. Ha kihűlt és megszilárdul, a kekszek pedig megpuhulnak felverjük keményre a tejszínt, rásimítjuk a sütire. A tetejét csokireszelékkel megszórhatjuk és már lehet is tálalni.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Egészségvédő naptár
  2013-04-26 18:38:29, péntek
 
  Gyuri bácsi a bükki füvesember üzenete:

"Ezt a gyógynövény-használati rendszert húszonvalahány éve használom eredményesen. Ennek köszönhetően 85 évesen is egészséges vagyok. Velem is előfordul, hogy nem tudom meginni a soron következő teát, de ebből nem lesz semmi baj. Kérem, gondolják meg és használják! ÉRDEMES!!!

Ezzel egy évre nagyon sokat tesznek a saját egészségük megóvása érdekében.
A téli hónapokra azért írtam mentateákat, mert a bennük lévő mentyl jó baktériumölő, és ezáltal segít a nátha megelőzésében.

Az egészségmegőrző gyógynövénykúra egyes elemeit össze lehet cserélni, saját elhatározásunk szerint, kivétel ez alól a két csalánkúra és télen a mentatea. Ezeknél az időpont lényeges!

A fiataloknak 14 és 30 év között, elég ha a felét megcsinálják a kúrának, azaz két hét helyett csak egy hétig, négy hét helyett csak két hétig isszák a teát.

14 év alatt nem javaslom az egészségmegőrző gyógynövénykúrát! "
EGÉSZSÉGVÉDŐ NAPTÁR

01.02.-01.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE, NYUGTATÓNAK
Három naponként egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfű tea, esetleg váltogatva.

01.15. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE
Egy csésze valamilyen mentatea.

01.16.-01.30-ig - NŐI ÉS FÉRFI IVARSZERVEK ERŐSÍTÉSÉRE, HÓLYAGERŐSÍTÉSRE
A nőknek 14 éves kor felett három naponként egy csésze cickafarkfűtea. A 2,5dl vízhez csak egy csapott teáskanál női és férfifüvet tegyenek. Ez alatt az idő alatt egy ülőfürdőt is javasolok. Elkészítése: mint a 07.20-07.31-nél. Férfiaknál 50 éves kor után három naponként reggel egy csésze kisvirágú füzike tea. 14 év felettiek is fogyaszthatják.

01.31. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE
Egy csésze fodor- vagy borsmenta tea.

02.01.-02.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE, NYUGTATÁSRA, VÉRTISZTÍTÁSRA
Minden negyedik nap egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfű tea, esetleg válogatva. A közbeeső napokon négy naponként egy csésze pásztortáska.

02.15. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE
Egy csésze vmelyik mentateából.

02.16.-02.28-ig - MÁJ- ÉS EPETISZTÍTÁSRA
Három naponként egy csésze gyermekláncfűlevél- vagy gyökérből készült tea. A gyökérteát 2-3 percig főzni kell.

03.01.-02. - BÉLKIÜRÍTÉSRE
Előtte való este egy csésze erős hashajtó tea, abból a gyógynövényből, amelyik 07.01-jén bevált.

03.03. - 03.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE
Három naponként reggel egy csésze kakukkfű vagy orbáncfű tea, esetleg váltogatva.

03.15. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE
Egy csésze mentatea valamilyen mentából.

03.16.-03.31-ig - VESE TISZTÍTÁSA
Nyírfalevélből igyanak meg három naponként egy csésze teát reggel.

04.01. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE
Egy csésze mentatea vmilyen mentából.

04.02.-04.14-ig - IDEGERŐSÍTÉSRE, NYUGTATÁSRA
Az első héten minden második nap lefekvés előtt egy csésze orbáncfű- a második héten este egy csésze citromfűtea.

04.15. - MIRIGYEKRE
Egy csésze közönséges vagy ragadósgalaj-tea.

04.16.-04.30-ig - TÜDŐ ÉS LÉGÚTI TISZTÍTÁSRA
Három naponként étkezés előtt egy csésze tea a 10.16-10.30-ra összeállított teakeverékből.

05.01.-05.30-ig - TISZTÍTÁSRA
Minden reggel étkezés előtt egy csésze csalánlevél tea. Ha nincs friss csalán, a száraz is jó. Akinek a gyomrát bántja a csalán - sav túltengése van - rövidebb ideig igya a teát. Neki 4 naponként fehér árvacsalán-teát kell inni, az sav csökkentő, de többet ne igyanak belőle. (Móváron beszerezhető a Calendula drogériában, a Kórház utcában)

06.01.-06.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE
Három naponként reggel egy csésze kakukkfű - vagy orbáncfű tea.

06.15. - MIRIGYEKRE
Reggel egy csésze közönséges v ragadósgalaj-tea.

06.16.-06.30-ig. - SZÍV ÉS VÉRNYOMÁS, ÉRTISZTÍTÁS
Három naponként egy csésze galagonya tea. Ezt a magas v normál vérnyomásra igyák. Akinek alacsony v ingadozó a vérnyomása, fagyöngy teát igyon. Elkészítési módja: 2,5 dl lágy vízbe egy teáskanál fehér fagyöngyöt (levél és szár) teszünk, 12 órát áztatjuk és leszűrjük.

07.01.-02. - BÉL KIÜRÍTÉSRE
Egy nap hashajtó kúra, este egy csésze bodzahajtás vagy gyújtoványfű vagy kutyabengekéreg, esetleg szenna. Ezek közül azt válasszák ki maguknak, amelyik teljes kiürítést csinál a beleikben.

07.03.-07.18-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE
Három naponként egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfű-tea reggel. Lehet válogatni is.

07.19. - MIRIGYEKRE
Egy csésze közönséges v ragadósgalaj-tea.

07.20.-07.31-ig - NŐI ÉS FÉRFI IVARSZERVEK ERŐSÍTÉSÉRE
A nőknek három naponként egy csésze cickafarkfűtea elfogyasztását fogyasztását javaslom. A 2.5 dl vízhez csak egy csapott teáskanál füvet tegyenek. Ezt életkortól függetlenül csinálják, kivéve a 14 éven aluli leányokat. Ez alatt az idő alatt egy ülő fürdőt is javaslok cickafarkból.
A fürdő vízhez 5 liter teát öntsenek. 1 liter teához 1 evőkanál fű kell. A szívtájékot ne érje a víz. A férfiaknál az 50. év körülieknek három naponként reggel egy csésze kisvirágúfüzike tea. Fiatalabbak is fogyaszthatják 14 év felett.

08.01.-08.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE
Minden harmadik nap egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfű tea, esetleg váltogatva.

08.15. - MIRIGYEKRE
Egy csésze közönséges vagy ragadósgalaj-tea.

08.16.-08.31-ig - MÁJ- ÉS EPETISZTÍTÁSRA
Ilyenkor virágzik az aranyvesszőfű. A friss növények hatékonyabbak, aki tud szedjen. Három naponként reggel étkezés előtt egy csésze tea.

09.01.-09.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE
Három naponként reggel egy csésze orbáncfű vagy kakukkfű tea, esetleg váltogatva.

09.15. - MIRIGYEKRE
Egy csésze közönséges galaj vagy ragadósgalaj-tea.

09.16.-09.30-ig - VESE ÉS HÚGYUTAK TISZTÍTÁSÁRA
Mezei zsurlóból három naponként igyanak meg reggel egy csésze teát.

10.01.-10.14-ig - IDEGERŐSÍTÉS, NYUGTATÁS
Az első héten minden második nap egy csésze orbáncfű tea este lefekvés előtt. A második héten minden este egy csésze citromfűtea lefekvés előtt.

10.15. - MIRIGYEKRE
Egy csésze közönséges vagy ragadósgalaj-tea.

10.16.-10.30-ig - TÜDŐ ÉS LÉGÚTI TISZTÍTÁSRA
Három naponként este étkezés előtt egy csésze az alábbi összetételben: 1rész lándzsás útifű, 1 rész martilapu, 1 rész tüdőfű, 1/2 rész ökörfarkkóró-virág.

11.01.-11.30-ig - ÁLTALÁNOS TISZTÍTÁSRA
Minden reggel egy csésze csalánlevélből készült tea. A savtúltengésben szenvedők három naponként a csípős csalán helyett fehér árvacsalánból készítsék a teát.

12.01.-12.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE
Első héten egy csésze kakukkfű mindennap. Második héten egy csésze orbáncfű tea mindennap reggeli előtt.

12.15. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE
Egy csésze menta tea, fodormentából vagy illatos macskamentából.

12.16.-12.31-ig - SZÍVMŰKÖDÉSRE, VÉRNYOMÁSRA
Három naponként egy csésze galagonyatea. Ezt a magas vagy normál vérnyomásúak igyák. Akinek alacsony vagy ingadozó a vérnyomása, fagyöngyteát igyon. Elkészítése leírva
06.16-06.30-nál. Fagyöngy helyett pásztortáska-teát is lehet inni, ezt forrázni kell, mint a galagonyát. A pásztortáskát mindenki ihatja.

Kérlek benneteket, hogy osszátok meg ezt Naptárt másokkal is, hogy így vigyázhassunk egymás egészségére!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A koldus
  2013-04-25 21:29:20, csütörtök
 
 

Mentem az utcán... és megállított egy öreg koldus.
Gyulladásos, könnyező szem, szederjes száj, durva rongyok,
szennyes sebek... ó, milyen rútra lerágta ezt a szerencsétlen
teremtést a nyomorúság!
Felém nyújtotta vörös, puffadt és piszkos kezét. Nyögő, búgó
hangon rimánkodott segítségért.
Elkezdtem a zsebemben keresgélni... Sem pénztárca, sem
óra, még egy zsebkendő sem volt nálam... semmit sem tettem
a zsebembe.
A koldus pedig várt, kinyújtott keze csendesen mozgott és
remegett.
Meghökkentem, zavarba estem, aztán erősen megszorítotttam
azt a piszkos, reszkető kezet... "Ne kérj tőlem, testvér; nincsen
nálam semmi, testvér."
A koldus rám meresztette két gyulladt szemét, szederjes ajka
elmosolyodott - és ő is megszorította fagytól hideg ujjamat.
- Nincs baj, testvér - motyogta -, ezt is köszönöm. Ez is
alamizsna, testvér.
Én pedig megéreztem, hogy én is alamizsnát kaptam a testvé-
remtől.


Turgenyev
Fordította: Áprily Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kispatak meséje...
  2013-04-25 21:27:50, csütörtök
 
  -17. rész

Ebéd utáni sziesztáját töltötte, mikor a fiatalok visszaértek. Akkor megfogadta, amikor a munka mezejére aratni járt, ha egyszer módjában áll, elfogadja kedvenc professzorának tanácsát, miszerint a szívnek jót tesz a délutáni pihenés. Izgatottan várta, milyen fogadtatásra számíthat a tervében. Jó lenn szólni Emesének, Hédi eltitkolt szédülései miatt, de nem teheti. A rá bízott titkot nem oldhatja fel, nem árulhatja el a barátnőjét, aki hallani sem akar orvosról, klinikáról. Rossz tapasztalatai voltak utoljára. Amikor megöregszik az ember, nyűg lesz a társadalomnak, az egészségügy is régen nem az, aminek lenni kellene. Főleg akkor csorbulnak a jogok, amikor egy otthonból érkezik a beteg. Úgy kezelik, mintha leprás lenne. Lenénizik, bácsizzák, a nevét meg sem kérdezik. Nem mondhatja el mindenkinek, nem a sarki szegényházból-, hanem egy kiemelt lakóparkból érkezett, ahol nem csak az apartmant lehet bérelni élete végéig, de igen csak kedvező szolgáltatás csomagot is vásárolhatnak, havonta fixösszegért. Nem is szeretné elmondani, azoknak, akiknek az ember mit sem ér, hatvanon túl, úgy sem értenék meg, intelligencia hiányában, miről beszél.

Kipirult arccal, boldogságtól csillogó szemekkel robbant be az unokája. Pár pillanat előtti aggodalmait félre téve, csak a fiúra figyelt, aki lázasan számolt be a délelőtti kirándulásról, és a szervizről. Amikor a beszámolója véget ért, óvatosan előhozakodott milyen ötlete támadt a meggazdagodásra. Levente nagyra nyitott kerek szemekkel hallgatta a jól kidolgozott jövőképet. Tetszett neki. Sok akadályba fognak ütközni, de mindenben támogatásáról biztosította, sőt számítógépes adatfeldolgozásba való részvétellel már maga is jelentkezett. Rettentő büszke volt öreganyjára. A városból hozott süteményt együtt fogyasztották el. Az asszony nézte boldogságtól sugárzó unokáját, de nem kérdezett. Hagyta beszélni a fiút, aki mély alázattal és tisztelettel beszélt a lányról, a nevét óvatosan és lágyan ejtette ki. Mikor a nap lebukni készült bíborszínű takarója alá, elköszöntek egymástól. Betett egy tárogató kazettát, hangjára elmerengve kezébe vette barátnője novelláskötetét. Se nem látott, se nem hallott, csak olvasta a kis patak bánatát...

Két domb között, lenn a völgyben békésen csordogált a kis patak. A közeli erdő állatai hozzá jártak, kristálytiszta vizéből életet meríteni. A patak fenekén apró kavicsokat görgetett, némelyiket oly mívesre megcsiszolta, hogy a leghíresebb ékszerész is megirigyelte volna. Az aranyló nap sugarai és a tovasuhanó felhők együtt összeölelkezve fürdőztek, csillogó vizének tükrében. Mégis sokat szomorkodott, mert hiányzott valami...

Búbánatát fájó szívvel nézték a madarak. Felkeresték az erdő nagy tudorát, segítséget kérni. Sokáig tanakodtak, mi lehet az oka bánatának...

Nagy titokban szövetkeztek, és cselekedtek, egy kis facsemetét ültettek a partjára.

A következő évben a kicsi ágacska rügyet bontott, egyre magasabbra nőve, a meder közelében. Nemsokára szép karcsú fa lett belőle. Amikor a kis pataknak rossz kedve volt, a bánatfa ágaival lehajolva simogatta, vigasztalta. Valahányszor a kis fa szomorkodott, és sírta el magát, könnyeit a patak mosta le, és napsugarat hívott felszárítani a nyomát....

A kavicsok ilyenkor egymáshoz dörgölődve nagy zenebonát csaptak, az apró halak táncolva ficánkoltak, jó kis bulit rendeztek, hogy felvidítsák őket.

Egyszer a patak beteg lett. Vizét megmérgezték. A kétségbeejtő hírre az erdő állatai mind odasereglettek. A híres specialistáért, a Gyöngybagoly professzorért küldtek.

A doktor cseppeket készített, és szigorú nyugalmat rendelt. Önkéntesek jelentkeztek szolgálatra, hogy az utasítást betartassák. A madarak cseppentettek, a kis fák őrt álltak a patak partján. A gombák is megjelentek, spórájukból orvosságot készítettek.

Egyre többen döntöttek úgy, hogy gyökeret eresztenek, és ott maradnak örökre, őrizni a barátjukat.

Egy ideig kerülte a beste a békés helyet. A kis patak gyorsan gyógyult. Soha nem volt még olyan boldog, mint akkortájt, mert sok barátot szerzett...

A gonosz nem tétlenkedett, üzent, hogy mindent megbánt, mégis a fene eszi, csak a patak vize gyógyítaná meg. Kérte, bocsássa meg régi tettét, és ássák el csatabárdot, adjon néki a vizéből. A kis patak, megbocsájtott, és vizét felajánlotta a gyógyuláshoz...

Jött a beteg nagy für-füttyel, de nem ám gyógyulást remélni, hanem rávenni a kis patakot, pusztítson ki néhány fát. Sorolta az indokait, az egyik eltakarja a napot, a másiknak elgörbült a törzse, a harmadik meg túl belehajol a vízbe, és árnyékot vet rá. Hiába replikázott, a patak meg sem hallotta, átlátott a sanda szándékon.

- Nem lehet minden fa egyforma. Mindegyik a maga teremtett hibájával, és jóságával válik egyedivé. - válaszolta alázattal.

Elköszönt, és útjára indította a vendéget. Nem beszélt róla senkinek, minek terhelne bárkit vele...

Bizony meghallották a gonosz ármánykodását a fák, összesúgtak, egymásba karoltak félelmükben a lombok, úgy vigasztalták egymást. A földalatti a gyökerek is egymásba fonódtak, jól összekapaszkodtak. Elhatározták, ha kell együtt halnak.

Igazuk lett, a beste nem nyugodott. Szőtte fekete tervét, csuklyát is készíttetett, új szerepre készült. Nagy átváltozó művész hírében állt, nem volt nehéz számára a szerepcsere.

Fogott egy flakont, megtöltötte az irigység és bosszú egyvelegével, halálos mérget kotyvasztott.

Mázas szavakkal érkezett a kis patakhoz.

- Messze földről jöttem, ajándékot hoztam, nézz csak ide, a béke és harmónia elixírjét. -mondta nyájasan.

Megtévesztve az őröket hízelgő szavakkal jutott el a parti kőig, ahol a patak azonnal felismerte.

- Menj innen, távozz tőlem, nem engedem! - kiáltott nagyot, és hívta az őrséget.

Mire megérkeztek, a flaska tartalmát a vízbe löttyintette. Fekete fényes lett a víz, tükrében a csuklyás gyönyörködött. Az oroszlán hiába kergette el a gonoszt a méreg hatott. Hiába sírták tele könnyeikkel a fűzek, a víz csak nem tisztult. Ágaikkal ráborultak, simogatták, szeretgették nagy beteg barátjukat és szívták magukba a mérget, hogy megmentsék.

Hajnalhasadtakor, pirkadat órájában a Nap is felfedezte a tragédiát, szólt a felhőknek és a mennydörgésnek. Három napon át esett, dörgött, villámok szaggatták a felhők dunyháját mire a patak tisztulni kezdett. Így menekült meg, és a füzek is gyógyulni kezdtek.

Még egy kérdés maradt, hogyan tartsák távol a gonoszt.

A madarak megoldották.

Elvitték hírét a gonosz tettének, amerre csak jártak mindenhol elbeszélték. Sokáig bolyongott egyedül a nagyvilágban, senki nem állt szóba vele, már csak a betegelméjével társalgott. Hiába próbált átváltozni jóságos tündérnek, csinos asszonynépnek, vagy deli legénynek, mindenki felismerte...

A szomorúfűzek könnyeiből csillogó gyöngyök lettek, csodájára jártak az emberek.

Amint a gonosz ezt meghallotta, dühében, megütötte a guta...

A kis patak vizét küldte a gyógyulásához, a füzek imát suttogtak értek, és kérték, a Teremtőt, változtassa jóságos tündérré. Hiába volt minden, nem hatott semmi, mert aki az ördöggel cimborál, annak lesz örök adósává válik...

A madarak amerre járnak, viszik gonosztetteinek sorát, nehogy másokat is megtévesszen...

Eddig tartott a mese. Annyira megfogta a történet, elhatározta a barátainak vacsora után feltálalja..


folyt.köv.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan lehet késleltetni az öregedést?
  2013-04-25 20:09:50, csütörtök
 
 
Közhelynek számít, hogy a pozitív életvitellel, gondolkodással beszéddel. Tudtad például, hogy a legtöbb gyümölcs- és zöldségféle mágikus "anti-aging" hatással rendelkezik?
Számos tudományos vizsgálat eredménye bizonyította ugyanis, hogy a bőséges gyümölcs- és zöldségfogyasztás (kivonatolt formában is) nagy mértékben csökkenti a betegségek kialakulásának rizikóját, energikusabbá tesz, és a testtömeget is szabályozza. Lényeges még ezenkívül az elfogyasztott víz mennyisége, minősége, tisztasága.

A 3+1 legjobb étel öregedés ellen

Három étel(féleség) más táplálékokhoz képest messze a legjobbnak bizonyult az öregedés elleni harcban; a Harvard Egyetem tudósai szerint e csodaszerek vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros folyamatokat (fiatalodjunk minden nap) .
A kutatók a kérdéses ételeket széleskörűen tanulmányozva - korábbi vizsgálatok eredményeit is figyelembe véve - bizonyították, hogy valóban működhet a fiatalító hatás.

*** A Harvard egyetem tudósai szerint az egyik legjobb fiatalító szernek tűnik a JÓ MINŐSÉGŰ VÖRÖSBOR (1 dl/nap), amelynek fő alkotóeleme a resveratrol teszi jóval fiatalabbá és élénkké az embert.

*** Hasonló csodaszernek kiáltják ki a kutatók a cukorszegény KESERŰ CSOKOLÁDÉ (60% feletti tartalom) is (5 dkg/nap) .
A kedvelt édesség valódi előnyét az antioxidánsok jelentik, amelyek az aktív összetevőkben találhatók.

*** Szintén hatásos fegyver az öregedés ellen a mindennapi két három csésze ZÖLD TEA (nem filteres), hatásának titka a nagy mennyiségű flavonoidban keresendő. A zöld tea kiváló forrása a katekineknek.
A zöld és fekete teát fogyasztók további előnyökre is számíthatnak: rendszeres teázással például a szívbetegségek kialakulása is csökken.

***+* Azért a negyedik helyezettet is érdemes megemlíteni ez a cukor-nélküli ASZALT SZILVA (5 dkg/nap 4-5 szem), amely lekvár vagy gyümölcslé formájában is kiváló.
Ez a gyümölcs súlyarányosan egyik legmagasabb ORAC értékkel rendelkezik, néhány szem naponta már önmagában a minimális napi ORAC érték felét tartalmazhatja.

Mindehhez lúgos, vagy lúgosított víz (1l/késhegynyi gyógyszertári szódabikarbóna) felnőttenként legalább három liter!
További fontos helyezettek a búzafűlé, a fokhagyma az almaecet és a virágméz!

ORAC (a fiatalodás mérőszáma)

Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.
Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi antioxidánsokat. Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes antioxidáns kapacitását. Ez az ORAC teszt.

Az ORAC érték pontosan megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabadgyök pusztító és semlegesítő képességét.

Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk!

Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Lélekmentő remény
  2013-04-23 20:53:26, kedd
 
  -16. rész


Pár perces szendergése alatt gondolatai felszántották a múlt barázdáit, és a lélekmentő remény magját ültették el benne. A falevelek susogására ébredt. de hiába csalogatták a kerti padra, elrejtőzött előlük. Fejében jöttek, mentek az évtizedek. Ebben a korban egyre sűrűbben kíván gyónni a lélek. Zizzent a csend, és figyelmeztette az elmaradt feladatára...

Telefonja billentyűinek a nyomogatásába kezdett. Hamar létrejött a kapcsolat. Azonnal belevágott...

- Szervusz, Emma. Ne haragudj, hogy késtem a hívással, nem akarok mentegetőzni, kicsit elszámoltam magam az idővel. El sem tudod képzelni, mennyire megörültem, amikor kibontottam a csomagot. Nem mondom, hogy nem kellett volna, a mi több évtizedes barátságunk őszinteségre,- és nem kötelező udvariasságra épült. Nagyon jól jött nekem, ennél hasznosabb és kedvesebb ajándék nem is létezik a világon. Már el is kereszteltem, Fincsikének hívják a drágámat. Hamarosan munkába áll, és megmutatja, mit tud. Nekem pedig, nem marad más hátra, minthogy lerójam a hálámat érte. Ti mindig a barátokra gondoltok, magatok helyett.

- Ugyan Ilikém, ne is mondj ilyet, hiszen Te is a legféltettebb kincseddel érkeztél, mi ez ahhoz képest! No, és ha jól megnézzük, az értéke is, minimum a háromszorosa a fazéknak. De hagyjuk a számokat, nem a börzén vagyunk. - zárta le a témát barátnője csilingelő kacagással.

- Képzeld el, mi történt. Jaj! Csak el ne kiabáljam! Azt hiszem szerelmes az unokám, és mit gondolsz kibe? Na, jól van, nem kell találgatnod, neked bevallom! Hát, az intézetvezetőnkbe, Emesébe, tudod, akiről olyan sokat meséltem.

- Ennek nagyon örülök, mert tudom, mennyire szereted Őt, és szeretnéd boldognak látni. Tudod mit, a napokban meglátogatunk, hátha sikerül találkoznunk vele. Mit szólsz hozzá? Annyira szeretnénk már látni, hogyan néz ki egy ilyen álomotthon.

Beszélgettek még pár percig, majd a boldog viszontlátás reményével elköszöntek egymástól. Szívébe visszatért a nyugalom, a fájó emlék pihenni tért. Jót tett ez a kis baráti csicsergés. Valaminek neki kellene állni. Az édesapjától óh, be sokszor hallotta, hogy a haszontalan semmittevés,- elpocsékolt idő,- és a munkanélküli élet, olyan, mint a kép nélküli keret. Az edzésig bőven volt idő, felsétált a könyvtárba, és olvasott egy kicsit, csiszolta az elméjét. Nem érti,- nem tudja, mi történik vele, a számítógép nem köti le, a leveleit elolvassa ugyan, de több időt nem szán rá mostanában. Szívesebben éli az életét személyes kapcsolatokban.

Belekukkantott a napi lapokba. Az egyik banki hirdetésen akadt meg a szeme. A szíve zakatolni kezdett, a gyomrában bizsergést érzett. Tüzet lobbantott benne a szikra! Mi lenne, ha saját bankot hoznának létre. A világ leggazdagabb vidéke lehetne az övék. Később, a terepet felmérve, a környékbelieket is csatlakozhatnának. - ábrándozott tovább. Egyelőre csak a fiatalokat avatja be a titkos tervébe, nehogy kinevessék, vagy azt higgyék, hogy meghibbant.

Lenn a teremben, mihelyt forogni kezdtek kerekek, a mozgás örömére, és a növekvő oxigén hatására az agytekervényei aktiválták magukat...

Név kell a banknak. A legjobb reklám, egy jól megválasztott név, az maga fél siker...

Folyt.köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2013-04-23 10:12:55, kedd
 
  OSSZÁTOK MEG!

ÍGY ÉLHETED TÚL A SZÍVROHAMOT, HA EGYEDÜL VAGY!

Tegyük fel, hogy este 6 óra van, és te éppen hazafelé sétálsz, persze teljesen egyedül. Egy különösen nehéz napon vagy túl, nagyon fáradt vagy és ideges is. Hirtelen éles fájdalom hasít a mellkasodba, ami kiterjed a karodra és az állkapcsodra is. Körülbelül 8 kilométerre van a legközelebbi kórház az otthonodtól, és biztos vagy benne, hogy ilyen fájdalommal képtelen leszel gyalog odajutni. Azt tudod, hogy kell szívmasszázst alkalmazni valakin, de az orvos, aki megtanította nem készített fel arra, hogy hogyan alkalmazd magadon...

NOS, EZT HOGYAN FOGOD TÚLÉLNI? ELMONDJUK.

Egy átlagos ember, segítség nélkül körülbelül 10 másodperc után eszméletét veszti, ha szívrohama van, és, ha egyedül van, akkor ez elkerülhetetlennek tűnik. De szerencsére ezek az emberek segíthetnek magukon, ha bekövetkezik a legrosszabb. Csak annyit kell tennie, hogy 2 másodpercenként nagy levegőt vesz, és minden levegővétel között egy hosszút köhög. (Mint amikor fáj az ember torka, és fel akarja lazítani az ott lerakódott nyálkát.)

Ezzel a módszerrel eszméleténél maradhat az, akinek szívrohama van, mivel a nagy sóhajtások elegendő oxigént juttatnak a tüdőbe, a köhögés pedig összepréseli a szívet, és így nem áll le a keringés, valamint segít helyreállítani a helyes szívritmust is. Ezzel a módszerrel van esélyük eljutni egy kórházig azoknak, akiknek szívrohama van.
De amit sose feledj: Mindig hívni kell a mentőket a 104-es számon!
Kérlek NE vicceljétek el a dolgot, ez nagyon is komoly... Minden megosztás életet menthet!
 
 
1 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 15
  • e Hét: 188
  • e Hónap: 2937
  • e Év: 40685
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.