Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Kézilabda Magyarok-Németország
  2008-08-13 23:30:44, szerda
 
  Kézilabda Magyarok-Németország 25 - 24

Magyarország-Németország 25-24 (12-14)
Magyar gólszerzők: Görbicz 9, Vérten 5, Tóth T. 4, Tomori 3, Ferling, Szamoránsky, Bódi, Hornyák



Német gólszerzők: Krause 9, Melbeck 4, Hering 3, Baumbach 3, Wörz 2, Jurack, Müller, Neukamp
Hétméteresek: 3/4, ill. 3/4
Kiállítások: 14, ill. 8 perc
KÉZILABDA. Mindkét félidőben ötgólos hátrányból állt fel kézilabda-válogatottunk, és végül a győri irányító büntetőjével nyertünk
Görbiczék hihetetlen izgalmak után egy góllal verték Németországot
A magyar női kézilabda-válogatott 25-24-re legyőzte Németországot a B-csoport harmadik fordulójában. Hajdu János csapata mindkét félidőben ötgólos hátrányba került, de mindkétszer sikerült felállnia, a végén pedig óriási izgalmak után egy góllal megnyerte a nagyon fontos mérkőzést.
A mérkőzés elején egy góllal mindig a németek vezettek, de legalább nem engedtük őket elhúzni. Nem úgy az első negyedórát követően, amikor néhány perc alatt 10-5-re léptek el Grit Jurackék. A magyar támadásokban nem volt meg a kellő lendület, középső embereink többnyire egyéni akciókkal próbálkoztak, és csak birkóztak az ellenféllel. Teljesen érthető módon időt kért Hajdu János, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen lassan, de biztosan kezdtük ledolgozni a hátrányunkat. A kapuba rövid pihenő után visszatérő Pálinger Katalin lehúzta a rolót, támadásban pedig Görbicz Anita és Tomori Zsuzsanna vette hátára a csapatot, aminek eredményeképpen a 26. percben egyenlíteni tudtunk (10-10). A szünetig hátralévő idő sajnos ismét a németeké volt, így 14-12-es előnnyel fejezték be az első félidőt. A második játékrész elején beragadtunk, aminek nem lehetett más a következménye, mint újabb tetemes német előny. 17-12, majd 21-16 volt Armin Emrich lányainak, amiben szerepük volt a dán bíróknak is, akik többször érthetetlen okból állították ki a magyar játékosokat. Szerencsére azonban ez sem szegte kedvét lányainknak, akik ismét megcsinálták, amit az első harminc percben, azaz egyenlítettek! Tóth Tímea két gyors góllal bizonyította, hogy nem felejtett el kézi labdázni. 23-23-nál Pálinger védett egy hetest - hiába, mert utána kaptunk egy gólt -, majd a másik oldalon Görbicz is hibázott a büntetővonalról. Az utolsó öt perc hihetetlen izgalmakat hozott, több alkalmunk is volt átvenni a vezetést, de hol a kapufa, hol a német kapus hárított. Egy perccel a vége előtt Görbicz hétméteresből megszerezte a vezetést, de az ellentámadás után Tomorit kiállították, így emberhátrányban kellett befejeznünk a mérkőzést. A németek belementek a védőfalunkba, így 38 másodperccel a vége előtt nálunk volt az előny (25-24) és a labda is. Hajdu János időkérése után ugyan Tóth elvesztette a labdát belemenés miatt, de az ellentámadásnál visszaszerezte, így egyetlen góllal megvertük Németországot.
Szép volt lányok!!


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Magyar BRONZ érem
  2008-08-13 20:05:24, szerda
 
  Magyar BRONZ érem.




Még több kép az alábbi linkren:
Link

 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Mincza-Nébald Ildikó BRONZ
  2008-08-13 19:18:21, szerda
 
  Első magyar bronzérem Mincza-Nébald Ildikó
Megvan az első magyar bronzérem Mincza-Nébald Ildikó révén!
NŐI PÁRBAJTŐR. A magyar párbajtőröző hatalmas küzdőszellemről tanúbizonyságot téve hátrányból fordított a kínai Li Na ellen
A görög után a kínai fővárosban is olimpiai elődöntőbe jutott Mincza-Nébald Ildikó: a magyar párbajtőröző hölgy ugyan nagyon keservesen kezdett (csak hatalmas hajrával verte meg névtelen hongkongi ellenfelét), de fokozatosan javuló vívással bekerült a legjobb négy közé, ahol a román Branzával csapott össze, és egy nagyon szoros asszóban vereséget szenvedett, a bronzéremért viszont győzött a kínai Li Na ellen.
Ezt követte a Branza elleni idegőrlő elődöntő. Mincza-Nébald szerezte meg a vezetést, de román riválisa gyorsan fordított, majd felváltva születtek a találatok, egyik vívó sem tudott kéttusos előnybe kerülni. A magyar versenyző roppant fontos helyzetben 11-11-nél megszerezte a vezetést, de sajnos ekkor vezetett utoljára.
Ezt követően újra La ni szerezte meg a vezetést, viszont 11-10-es kínai vezetés után öt találatot vitt be egymás után Mincza-Nébald és ezzel 15-10-re megnyerte a bronzmeccset.

Szívből GRATULÁLOK az eredményedhez.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Michael Phelps 11 aranyérem
  2008-08-13 19:12:14, szerda
 
  Michael Phelps 11 arany érem tulajdonosa



Ő a világ legeredményesebb úszója.
Cseh László, csak néhány tized másodperccel van mögötte. Így az ezüst érme csak színbeli különbség. Ő is ugyan olyan nagy tehetség az úszásban. Ha nem is a világ, de az Olimpia legsikeresebb magyar sportolója.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Világ legeredményesebb verseny
  2008-08-13 18:42:36, szerda
 
  világ legeredményesebb versenyzője
PEKING 2008. Az amerikaiak hőse pekingi ötödik, pályafutása tizenegyedik aranyát nyerte. Ő a világ legeredményesebb versenyzője
Michael Phelps immár egyedül a világ ,,legcoolabb" sportolója
Tömören összefoglalva: Michael Phelps kedden újabb két aranyat nyert a pekingi olimpián, ezzel ötre növelve a kínai fővárosban szerzett legértékesebb medáliái számát. Ezzel már tizenegynél jár pályafutása során, ami több, mint amennyit valaha bárki is szerzett. Sporttörténelmi csúcs. Michael Phelps megállíthatatlan. ,,Phelps aranyérmes!" - tizenegyszer kiálthatták már világgá az úszódöntőket kommentáló tudósítók az olimpiák történetében. Az amerikai szerdán végleg legenda lett. Phelps az athéni ötkarikás játékokon hat aranyat szerzett (és két bronzot). Pekingben megvédte már a címét 400 méteres vegyes, 200 méteres pillangóúszásban és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként. Plusz a négy évvel ezelőtti bronzérmét aranyra váltotta 200 méter gyorson és a 4x100-as gyorsváltóban. Mindegyik győztes számában világcsúcsot úszva. Ráadásul még indul 200 vegyesen, 100 pillangón és a vegyesváltó tagjaként is... A keddi két arannyal a baltimore-i úszó örökre maga mögött hagyta az ötkarikás játékok történetének legeredményesebb legendáit: a szovjetek utánozhatatlan tornásznőjét, Larisza Latinyinát, a finn atlétahőst, Paavo Nurmit, a nagy elődöt, a szintén amerikai Mark Spitzet, valamint az atlétacsoda Carl Lewist. Kedden Michael Phelps az újságíróknak úgy nyilatkozott a kilencedik aranya után, hogy nagyon ,,cool" egy ilyen társaságban olvasni a nevét. Kijelenthető: huszonhárom évesen ő lett minden idők ,,legcoolabb" sportolója.


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Cseh L. 2. ezüst érmet kapott
  2008-08-13 18:37:38, szerda
 
  Cseh L. 2. ezüst érmet kapott





Szívből gratulálok ehhez a csodás teljesitményedhez.

Második számában a második olimpiai ezüstérmét szerezte Cseh László, aki a 200 méteres pillangóúszásban a játékok tizennegyedik világcsúcsát (1:52.03 perc) repesztő Michael Phelps mögött 1:52.70 perces Európa-rekorddal második lett. A magyar úszóklasszis a pénteki 200 méter vegyesre készül - és reménykedik, hogy végre elkaphatja Baltimore büszkeségét.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Birkózás: Bácsi Péter
  2008-08-13 13:49:03, szerda
 
  A kötöttfogású birkózók 74 kg-os küzdelmeiben a Ferencváros sportolója vitatható döntéssel alulmaradt a 3. helyért
Bácsi Péter az ötödik helyen végzett, miután kikapott Guenot-tól
Bácsi Péter a kötöttfogású birkózás 74 kilogrammosainak mezőnyében az örmény Arszen Dzsulfalakjant és orosz Varteresz Szamurgasevet legyőzte, az elődöntőben viszont kikapott Manucsar Kvirkeliától, így Christophe Guenot ellen mérkőzhetett a bronzéremért. A francia vitatható bírói döntéssel győzött, így Bácsi az ötödik helyen végzett.
Fotó: MTIBácsi Péter (kékben) az ötödik helyen végzettA kötöttfogású birkózás 74 kilogrammosainak mezőnyében remekül kezdett a regnáló Európa-bajnok, Bácsi Péter.
Az FTC 25 éves sportolója az amerikai TC Dantzlert és az örmény Arszen Dzsulfalakjant verte az első két körben, a legjobb nyolc között viszont már az egyik nagy esélyes, a Sydneyben a 63 kilósok között aranyat nyerő, kétszeres világbajnok, egyszeres Európa-bajnok orosz Varteresz Szamurgasev ellen lépett szőnyegre, de ellene is győzni tudott!
Az elődöntőben azonban nem sikerült az újabb bravúr. Bácsi kikapott a grúz Manucsar Kvirkeliától, így a bronzért birkózhatott a francia Christophe Guenot ellen, akinek a testvére, Steeve Guenot olimpiai bajnok lett 66 kilóban.
Az első egy percben nem találtak egymáson fogást a felek és Péternek kellett térdelésbe mennie, ám elképesztő gyorsan felpattant, amiért kapott is egy pontot. Hiába azonban a jó kezdés, a francia egy jó támadáshárításért két pontot kasszírozott, végül 3:1-re nyerte a az első két percet.
A második menet az elsőhöz hasonló koreográfia mentén zajlott, egy percig fogáskeresés, aztán térdelés, ezúttal a franciának kellett lemennie. Bácsi ki is használta az alkalmat és megpörgette két pontért cserébe. Aztán amikor Péter térdelt fél perccel a vége előtt, remekül visszatámadta ellenfelét és egy mögékerüléssel még egy pontot begyűjtött.
Jöhetett a döntő menet, a harmadik két perc hosszas kapaszkodással kezdődött, és egy perc után a francia lett a kedvezményezett, Bácsi térdelt. Péter azonban megint elkapta a franciát és egy pontért kitolta a szőnyegről. Két másodperccel később a francia aztán egy rendkívül erősen vitatható bírói ítéletnek köszönhetően kapott három pontot. Péter még erőlködött, egy pontot sikerült is összeszednie, de nem sikerült ismét a maga javára fordítani a mérkőzést.
Bácsi Péter


Bácsi Péter ezzel az ötödik helyen zárt.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Michael Phelps 10 aranyérem
  2008-08-13 13:39:35, szerda
 
  Megnyerte tizedik olimpiai aranyát Michael Phelps
Képek az alábbi linken:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
férfi 200 m pillangó fejlődése
  2008-08-13 13:26:24, szerda
 
  A szám világcsúcsának fejlődése:
férfi 200 m pillangó:
1:55.69 p: Melvin Stewart (amerikai), 1991.01.12., Perth
1:55.22: Gyenyisz Pankratov (orosz), 1995.06.14., Canet-en-Roussillon
1:55.18: Tom Malchow (amerikai), 2000.06.17., Charlotte
1:54.92: Michael Phelps (amerikai), 2001.03.30., Austin
1:54.58: Phelps, 2001.07.24., Fukuoka
1:53.93: Phelps, 2003.07.22., Barcelona
1:53.80: Phelps, 2006.08.17., Victoria
1:53.71: Phelps, 2007.02.17., Columbia
1:52.09: Phelps, 2007.03.28., Melbourne
1:52.03: Phelps, 2008.08.13., Peking

Eredmény:
férfi 200 m pillangó, olimpiai bajnok:
Michael Phelps (Egyesült Államok) 1:52.03 p - új világcsúcs (régi: 1:52.09 p, Phelps,
2. CSEH LÁSZLÓ (MAGYARORSZÁG) 1:52.70
3. Macuda Takesi (Japán) 1:52.97
4. Moss Burmester (Új-Zéland) és
Vu Peng (Wu Peng, Kína) 1:54.35-1:54.35
6. Pawel Korzeniowski (Lengyelország) 1:54.60
7. Kaio Almeida (Brazília) 1:54.71
8. Nyikolaj Szkvorcov (Oroszország) 1:55.14




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Cseh László 2. ezüst érme
  2008-08-13 13:21:59, szerda
 
  Cseh László 2. ezüst érme, egyben a Magyarok 2. ezüst érme.



Fotó: saját
200 m. pillangó.
200 m pillangón is ezüstérmes lett a pekingi olimpián. Ez a magyar küldöttség második érme a játékokon. Csehnél ismét csak a világcsúccsal győztes amerikai Michael Phelps volt jobb, aki immár 11-szeres olimpiai bajnok, és ezzel minden idők legeredményesebb olimpikonja.
"Laci GRATULÁLOK a gyönyörű teljesítményedhez."
Másodperc töredékével maradt el a kíváló amerikai Michael Phelps-től.

Képek az alábbi linken:
Link

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6284
  • e Hét: 29344
  • e Hónap: 62498
  • e Év: 296245
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.