Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Cseh László ismét remekelt
  2008-08-14 22:38:49, csütörtök
 
  Cseh László ismét remekelt
Úszásban még egy pontszerzésre futotta, ugyanis 6. helyen ért célba a magyar női 4x200 méteres gyorsváltó. A Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Dara Eszter és Jakabos Zsuzsanna nevével fémjelzett egység 7:55.53 perc alatt teljesítette a távot. Az aranyérmet az ausztrál válogatott szerezte meg, méghozzá 7:44.31perces új világcsúcsot úszva.
Nem csak döntőket úsztak ma, hiszen Cseh László a 4. helyen kvalifikálta magát a 200 méteres vegyesúszás pénteki döntőjébe.
DÖNTŐ holnap, azaz pénteken lesz .
Itt is villog az érem, milyen színű lesz, az majd a Laci teljesítménye mondja meg.
Én EZÜSTRE tippelek.

A magyar klasszis a középdöntőben Michael Phelpsszel úszott együtt, és az amerikai mögött, a 2. helyen ért célba, 1:58.19 perces idővel. Összesítésben Phelps honfitársa, a 2. elődöntőben győztes Ryan Lochte teljesítette a leggyorsabban a távot.
Bejutott az 50 méteres férfi gyorsúszás középdöntőjébe Takács Krisztián. A fiatal magyar úszó a 14. legjobb időt szerezte meg, így ott lesz a pénteki elődöntőben. Takács Krisztián 97 induló közül jutott be a legjobb 16-ba

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Fodor Z. apja is birkozó volt
  2008-08-14 22:35:18, csütörtök
 
  "Korábban a magyarok karjai között meghaltak az ellenfelek"
A birkózásban ezüstérmet szerző Fodor Zoltánnak a korábbi meccseihez hasonlóan bátrabban kellett volna birkóznia a pekingi döntőben - vélekedett Szekeres István, a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja. Hozzátette: hamarosan módosíthatják a szabályokat, hogy ne a sorsolás, hanem az állóképesség döntsön.
Az aranyérem azon múlt, hogy Fodor Zoltán nem ugyanúgy birkózott a döntőben, mint a nap folyamán korábban - mondta az InfoRádiónak a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja. Szekeres István kiemelte: az FTC 23 éves sportolója a fináléig vezető meccseken bátran elindította az akciókat, a döntőben viszont nem kezdeményezett.
Fodor Zoltán két könnyebb ellenfél után egy bravúrral, a török világ- és Európa-bajnok Nazmin Avluka legyőzésével a döntőig menetelt - foglalta össze Szekeres István. Hozzátette: szerencséje is volt, mert a sorsolás alapján nyerhetett volna a fináléban, ugyanakkor olasz ellenfele, Andrea Minguzzi élete nagy formájában birkózott, elképesztő győzelmeket aratott már korábban is.
Fodor Zoltán tehetséges sportoló, a kiváló magyar birkózók közé tartozik, még számos nagy sikert elérhet - mondta az elnökségi tag. Tavaly tavasszal a szintén olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándor nem tudta legyőzni, dühbe gurult, és megpofozta az FTC sportolóját - tette hozzá.
Apja is birkózó volt
Szekeres István szólt arról is, hogy Fodor eddigi legnagyobb eredménye egy ifjúsági Európa-bajnoki cím volt, de az olimpia előtt hónapokig sérüléssel küzdött, így kétséges volt a jó szereplése Pekingben. Édesapja is birkózó volt, és nagy szerepet játszott Fodor sikereiben, emellett sokat köszönhet ferencvárosi edzőinek, Széles Józsefnek és az 1988-ban aranyérmes Sike Andrásnak - fejtette ki az elnökségi tag.
Fodor Zoltán ezüstérme a nap meglepetése, ám Deák Bárdos Mihály korai kiesése a negatív szenzáció. Szekeres István szerint a Vasas sportolójának szereplése miatt a szabályváltozás okolható, ugyanis a súlyhatár 120 kg-ra való levitelével 14-15 kilót kellett leadni a versenyek előtt.

Forrás: info rádió


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Mai nap olimpiai győztesei
  2008-08-14 22:28:31, csütörtök
 
  Mai nap olimpiai győztesei
Michael Phelps csütörtökön nem állhatott a dobogó tetejére, de csak azért, mert egyik döntőben sem volt érdekelt. Nélküle az Egyesült Államok válogatottja egyetlen első helyet sem szerzett, a kínaiak ellenben ötöt is.
A cselgáncsozó Jang Hsziu-li, az íjász Csang Csüan-csüan, a kisöblű sportpuskázók között Tu Li, a férfi egyéni összetettben diadalmaskodó tornász Jang Vej és 200 pillangón az úszó Liu Ce-kö is nyerni tudott, ezzel a rendező ország vezeti az éremtáblázatot 22 arany-, 8 ezüst- és 5 bronzéremmel.
Az olaszok is jó napot zártak, hiszen a Fodor Zoltánt legyőző birkózó Andrea Minguzzi és a női skeetesek között győztes Chiara Cainero révén két arannyal zártak. Egy bajnoki címet szerzett Oroszország a birkózó Aszlanbek Hustovnak köszönhetően, a kubaiaknak Mijain Lopez (birkózás), a mongoloknak Najdan Tuvsinbajar (cselgáncs), a németeknek a díjlovaglócsapat, míg az ukránoknak a női kardcsapat szerzett egy-egy első helyet. Az uszodában a japán Kitadzsima Koszuke (200 mell), a francia Alain Bernard (100 gyors) és a 4x200-as ausztrál női gyorsváltó is nyerni tudott. A nap meglepetése a teniszezőknél történt, hiszen az első kiemelt Roger Federer és a nők egyik éremesélyese, Serena Williams is kiesett.
Magyarország három ezüst- és egy bronzéremmel a 26. helyen áll.

Forrás:bulvár sport.


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Jegyüzérek az Olmpián
  2008-08-14 22:16:44, csütörtök
 
  Jól megszedik magukat az olimpián a jegyüzérek
Hatalmasat kaszálnak a pekingi olimpia eseményeire belépőket áruló jegyüzérek, hiába fogadkozott a kínai vezetés, hogy szigorúan fellép majd az illegális árusítók ellen.
Nagy pénzt tesznek zsebre azok a jegyüzérek, akiket a The Daily Telegraph című lap újságírói szólaltattak meg Pekingben, sokak szerint ők tehetnek arról, hogy nem teltek meg a sportversenyek helyszíneinek lelátói.
A hivatalos adatok szerint az olimpiára minden jegy elkelt még a megnyitó előtt; nagy részüket alacsony áron értékesítették kínaiaknak, akik továbbadták a külföldi üzéreknek, ők pedig komoly haszonnal árulják a belépőket.
Az illegális jegyárusítók többé-kevésbé nyíltan dolgoznak az olimpiai parkban; hiába fogadkozott tehát a játékok kezdete előtt az olimpia biztonsági főnöke, Liu Shao-vu, hogy szigorúan fellépnek majd az efféle céllal odaérkezők ellen.
"Veszel vagy eladsz? Átveszem a kosármeccsekre szólókat, a párosak a legjobbak. Atlétikára is kellenek belépők, ha vannak. Neked mi kell? Műugrás? Kosárlabda?" - tette fel a kérdést kínai "üzlettársának" a Londonból érkezett Danny az úszóversenyek helyszínének közelében
A legkeresettebb belépők az úszódöntőre szólnak: hogy bejussanak a 100 méteres döntőkre, a sportrajongók akár a jegyek eredeti árának tízszeresét is hajlandók kifizetni, egy 400 jüanos (9270 forint) jegyért akár 4 ezret. ( mi az a 4000? jüanos vagy sült krumpli?) Nyílván jüanos, A jegyüzérkedés nemzetközi szinten folyik: a belépőket illegálisan árulók között akad kínai, ausztrál, afrikai és francia is. A legtöbben folyton lesik, hogy vannak-e rendőrök a közelben, mert tartanak a lebukástól, akadnak azonban, akiknek erre az esetre is van tervük.

Forrás: infó rádió






 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Peking arany érem nélkül?
  2008-08-14 22:03:50, csütörtök
 
  Peking arany érem nélkül?
Bár vészesen közeleg a pekingi olimpia félideje, és eddig egyetlen árva arany nélkül szerénykedünk az éremtáblázaton, azt mondom, nincs értelme a bírókat és az orvostudomány legújabb vívmányait (értsd: kimutathatatlan doppingszereket) emlegetni, mert teljesen biztos vagyok benne, hogy lesznek még jobb napjaink is. Pláne, hogy immár Gyurcsány is a helyszínen van.
Nem tudom ugyan, hogy Önök is azok közé tartoznak-e, akik egyre elkeseredettebbek és egyre türelmetlenebbek amiatt, hogy bár vészesen közeleg a pekingi olimpia félideje, mi, magyarok, még mindig egyetlen árva arany nélkül szerénykedünk az éremtáblázaton..., de ha igen, hadd vidítsam fel Önöket azzal a rövid cikkecskével, amelyet ma találtam az ATV honlapján, s amelynél szórakoztatóbb seggnyalást ritkán olvashat az ember a magyar sajtóban. Szóval a ,,Gyurcsány a nyerőember: fordulat Pekingben!" című kis gyönyszem a következőképpen szól: ,,Megérkezett Pekingbe a magyar miniszerelnök, s ezzel egyidőben sikerült az, amire eddig öt napot vártunk: a magyar csapat az éremtáblázaton megelőzte az eddig előttünk álló Zimbabwét, köszönhetően Fodor Zoltán ezüstérmének. Zimbabwe eddig három ezüstjével a mieink előtt állt, ám ennek most már vége. A mai naptól immár a Gyurcsány Ferenc helyszíni szurkolására is támaszkodható magyarok továbbá magabiztosan előzik az egy ezüst- és egy bronzéremmel rendelkező Kazahsztánt, az egy harmadik hellyel rendelkező Togóról nem is beszélve. Bizakodva várjuk a folytatást." Nos, ha kiröhögték magukat, fordítsuk komolyabbra a szót..., annál is inkább, mivel magam valóban azt látom, hogy az aranymentes napok számának gyarapodásával egyenes arányban nő a csalódottság, jóllehet azzal mindenki tökéletesen tisztában van, hogy réges régen elmúltak azok az idők, amikor tizenhatot (!) hoztunk haza a legfényesebb medáliából (manapság ennek a fele is hihetetlenül nagy teljesítmény lenne), amiként azzal is, hogy bár egy-két esélyesünk már ,,elszállt", még mindig ott vannak azok a favoritok, akik hozhatják majd az annyira várt sikereket.
Amiként bizonyára hozzák is, úgyhogy szerintem semmi ok a ránk oly jellemző peszimizmusra, különösen pedig meg arra (és ezt - sajnos - már most tapasztalom), hogy elővegyük a jól bevált összeesküvés-elméleteinket. Ez utóbbiak nagyjából úgy foglalhatók össze, hogy tudniillik egy ilyen kicsi és szegény nemzet, mint a miénk, hogy is ne lenne kiszolgáltatva a bírók kényének-kedvének (lásd Csötönyi Sándor ökölvívó-szövetségi prominens minapi nyilatkozattát bunyósaink eddigi szerepléséről), nem is beszélve arról, hogy a nálunknál hatalmasabb és gazdagabb országok amúgy is előnyben vannak velünk szemben, lévén ők az orvostudomány legújabb - igy legdrágább - vívmányait is igénybe vehetik (értsd: olyan doppingszereket használhatnak, amelyek ez idő szerint kimutathatatlanok), ellentétben velünk..., nem mintha mi doppingolni akarnánk ugye, de azért mégis... Nos, ha engem kérdeznek, ezek a vélemények úgy hülyeségek, ahogy vannak. A bíráskodással eleve nem érdemes sokat foglalkozni, mert azzal egyrészt semmi baj sincsen, másrészt meg jól tudjuk, hogy amióta világ a világ, a vesztesek meccseit mindig a ,,csalók" vezetik, a győztesekét meg rendre a korrektek. Ami meg a doppingot illeti..., hiába tudjuk például a Der Spiegelnek a mexikói Angel Herediával, a világ egyik legismertebb doppingdílerével készített interjújából (amelyet aligha véletlenül éppen az olimpia idején közöltek), hogy szinte az összes élsportoló ,,kokszol", nagy pofátlanság lenne erre hivatkoznunk, elvégre az athéni ötkarikás játékok leglátványosabb és legcsúfosabb bukásait a mieink produkáltuk. Úgyhogy ne mutogassunk, főleg meg ne búslakodjunk, mert lesz ez még sokkal jobb is a hátralévő tíz nap során. Pláne, hogy - mint olvashattuk - Gyurcsánnyal a szerencse is megérkezett Pekingbe.
ÚGY LEGYEN ÁMEN!
Forrás:reggel.hu



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Megdőlt Egerszegi 16 éves olim
  2008-08-14 19:44:23, csütörtök
 
  Megdőlt Egerszegi 16 éves olimpiai csúcsa
Verrasztó Evelyn és Szepesi Nikolett is csak tartalék
A nőknél 800 gyorson és 200 háton is új olimpiai csúcs született az esti selejtezőkben.
Női 800 gyorson a brit Rebecca Adlington az amerikai Brooke Bennett 8:19.67 perces olimpiai csúcsát döntötte meg 1.61 másodperccel. Persze Janet Evans immáron 19 éves világcsúcsa (8:16.22) továbbra sincs veszélyben. A román Potec mindössze három századmásodperccel maradt el a nyolc évvel ezelőtti olimpiai rekordtól. Az olimpiai újonc Nagy Réka a 26. időt úszta.
Kétszáz háton a zimbabwei Kirsty Coventry (a képen) három tizedmásodperccel megdöntötte Egerszegi Krisztina 1992-es olimpiai rekordját. Coventry 400 és 200 vegyesen, valamint 100 háton is "csak" ezüstérmet nyert, ezen a távon most már nagyon rászolgálna egy aranyéremre is az afrikai ezüstlány.
Verrasztó Evelyn futamában csak a 7. helyen végzett, míg Szepesi Nikolett a 6. lett. Végül a magyar lányok kiszorultak az elődöntőből, mindketten tartalékként szerepelnek. A világcsúcstartó Margaret Hoelzer több, mint három másodperccel maradt el július eleji idejétől.


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
26. helyen Magyarország az ére
  2008-08-14 19:40:57, csütörtök
 
  26. helyen Magyarország az érem táblázaton.
Magyarország vezet az aranyérem nélküliek között.
Magyarország Thaiföld és Zimbabwe között található az éremtáblázaton.
Továbbra is Kína vezeti a pekingi olimpia éremtáblázatát: a házigazdák eddig 22 aranyérmet gyűjtöttek, és mellé még 8 ezüstöt illetve öt bronzot. A második helyen messze lemaradva az Egyesült Államok áll 10 arannyal, míg a harmadik Korea hat első hellyel, igaz az aranyak száma alapján már beérték őket az olaszok és a németek.

Hazánk most a 26. a táblázaton, az első olyan ország a rangsorban, amely még nem szerzett aranyérmet.
Érem táblázat az alábbi linken:
Link


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Úszás Gyurta Dániel 5. lett
  2008-08-14 19:16:21, csütörtök
 
  Gyurta Dániel 5. lett 200m mell.

Gyurta Dániel 2:09.22 perccel, élete második legjobb idejével az ötödik helyen végzett 200 méteres mellúszásban a pekingi olimpián.
Az athéni ötkarikás ezüstérmes Gyurta az elő- és középfutammal szemben ezúttal nem tudott az élmezőnnyel tartani a táv első felében, 50-nél és 100-nál is nyolcadiknak fordult. Szokás szerint a második százon jobb volt, az utolsó 50-nél már az ötödik helyen úszott, de feljebb nem tudott kapaszkodni. A címvédő és világcsúcstartó japán Kitadzsima Koszuke 2:07.64 perces olimpiai rekorddal győzött.
"Nem fájdítom a szívemet azzal, hogy az előfutamban úszott 2:08.68-as Európa-csúccsal második lettem volna, mert így is életem második legjobbját értem el - mondta Gyurta. - Nem sok hiányzott, hogy harmadik legyek, de nagyon szoros volt a mezőny, s ezúttal én húztam a rövidebbet. Jól ment az úszás, éreztem, hogy tudok tapadni a hármas pályán indult amerikaira, akit meg is vertem."
A Jövő SC-II. kerület versenyzője kiemelte, hogy a négy éve úszott ideje most legfeljebb a 15-16. helyre lett volna elég.
"Tizenkilenc évesen van egy olimpiai ezüstérmem és két számban vagyok Európa-csúcstartó, ezt nem sokan mondhatják el magukról. Még két olimpia bennem van, ha ezt a fejlődést tudom tartani, nem lesz baj, nagyon élvezem, amit csinálok. Kitadzsima és Hansen 25-26 évesen úszta a világcsúcsokat, ebben a mezőnyben rajtam kívül még egy 1988-as születésű úszó volt, a többiek 5-7 évvel idősebbek."
A Vizes Kockában ismét telt ház várta a döntőket, zsúfolt volt a VIP-páholy is, ahol egyébként
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is helyet foglalt
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
3. ezüst érem a magyaroknak
  2008-08-14 18:19:38, csütörtök
 
  3. ezüst érem a magyaroknak



Még több kép Zoliról az alábbi linken:
Link


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Fodor Zoltán EZÜST érmes
  2008-08-14 18:10:20, csütörtök
 
  Fodor Zoltán EZÜST érmes



Fodor Zoltán kikapott a kötöttfogású birkózók 84 kg-os kategóriájának döntőjében Andrea Minguzzitól. A mérkőzés nagy részében mindketten passzívan birkóztak, ám amikor nagyon kellett, az olasz tudott újítani. Minguzzi félig-meddig outsidernek számított az olimpia előtt: két Európa-bajnoki bronzérme mellett egy olimpiai 17. és egy világbajnoki 45. helyre futotta erejéből. Az 1982-es születésű olasz azonban jó formában várta az olimpiát, egyik bronzérmét az idei áprilisi kontinensviadalon szerezte. Legnagyobb pekingi hőstette a fő esélyes orosz Alekszej Misnyin negyeddöntőbeli legyőzése.
A bolgár mérkőzésvezető jelt adott a kezdésre, az első fél percben csak fogást kerestek egymáson a felek, később sem kockáztattak, a háttérből hallatszott a magyar szurkolók buzdítása. A semmittevésből sorsolás következett, az olasznak kellett lemennie a földre, de ügyesen kislisszolt a szőnyegről. Az olasz kapott egy pontot, majd következett ugyanez a jelent fordítva, Fodort is ponttal jutalmazták, az első menet végén utolsó pontszerzőként vezettünk. Hasonló gyömöszöléssel telt a folytatás, jött a sorsolás, ezúttal a kék golyót húzta ki a játékvezető, Fodornak kellett térdelőállásba ereszkednie. Nem történt semmi, az olaszé lett a pont, aztán ő ment parter állásba. Fodornak sem sikerült az átemelés, utolsó pontszerzőként az olasz vitte a menetet, 1-1. A harmadik, döntő ütközetben is csak fogást kerestek, Minguzzi különösen passzív volt. Egy perccel a vége előtt sorsoltak, az olasznak kellett lemennie, de ki slisszant Fodor fogásából, aztán lement a magyar is és már csak védekeznie kellett volna, ám Minguzzi félelmetes attakot indított, s kiemelte Fodort, amiért négy pontot kapott - és egy aranyérmet.




Szívből GRATULÁLOK a csodálatos eredményedhez.
Nem baj, hogy most ez az érem nem arany, majd az is lesz neked a közel jövőben.


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2483
  • e Hét: 25543
  • e Hónap: 58697
  • e Év: 292444
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.