Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
3 arany esély kajak-kenu döntő
  2008-08-21 22:43:11, csütörtök
 
  HAT SZÁM, HÁROM ARANYESÉLY KAJAK-KENUBAN - A PÉNTEKI PROGRAM.

Összesen 21 számban osztanak érmeket a pekingi olimpia 14. versenynapján. Kajak-kenuban délelőtt hat szám döntőjét rendezik meg, mindegyikben lesz magyar egység.
Angyal Zoltán szövetségi kapitány az InfoRádióban azt mondta, hogy 1000 méteren a kenus Vajda Attila és a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajak kettes, valamint 500 méteren a Kovács Katalin vezette kajak négyes is eséllyel küzdhet az aranyéremért. 1000 méteren Benkő Zoltán kajak egyesben, a Kozmann György, Kiss Tamás duó kenu kettesben és a Sík Márton vezette kajak négyes szerepelhet még a fináléban.

Szerintem:
90% Aranyérem.
Kovács kati 1es kajak; Kovács Kati - Janics Natasa kajak 2es ; női kajak 4es,
50% Aranyérem: férfi vízilabda.


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
vízilabda: USA – Holland
  2008-08-21 21:21:51, csütörtök
 
  vízilabda: USA - Hollandia női
Olimpiai bajnok lett Hollandia
Fordulatos mérkőzésen meglepetésre Hollandia csapata nyert és szerezte meg az olimpiai bajnoki címet női vízilabdában, egy góllal verve az Egyesült Államok legjobbjait a döntőben.
A finálét, amelynek Kiszelly Gábor volt az egyik játékvezetője, a németalföldiek kezdték jobban, elhúztak három góllal, ám 5-5-nél utolérték őket az amerikaiak, akik 5-7-ről is egyenlítettek. 8-8 után azonban már csak a hollandok voltak eredményesek, s érdemelték ki - elsősorban a 7 (!) gólig jutott Danielle de Bruijnnak köszönhetően - az ötkarikás aranyérmet.
A magyar válogatott a negyedik lett, miután a bronzcsatában hosszabbítás után, büntetőkkel kikapott az ausztráloktól. Godova Gábor együttese az elődöntőben a hollandoktól szenvedett vereséget.


Vízilabda, nők:
1. Hollandia
2. Egyesült Államok
3. Ausztrália
4. MAGYARORSZÁG
5. Kína
6. Olaszország
7. Oroszország
8. Görögország




 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Vízilabda: Magyar női vízipóló
  2008-08-21 21:14:48, csütörtök
 
  Magyar-Ausztrália 5 méteres dobásokal a magyar lányok kikaptak
4. lett a Magyar csapat 11:12 az idei olimpián



A magyar női vízilabda-válogatott ötször szállt medencébe Pekingben, a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon. A mérleg: 2 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 44 lőtt gól, 37 kapottal szemben. A csapat gólkirálynője Pelle Anikó lett, aki 11-szer volt eredményes. Ez az eredmény a magyar játékosnak holtversenyben a harmadik helyre volt elég.



A benevezett 11 mezőnyjátékosból hárman, Szremkó Orsolya, Brávik Fruzsina és Takács Orsolya nem talált a kapuba, az ötkarikás játékok során.
A góllövőlista. 11 gólos: Pelle Anikó (plusz egy öt méteres). 10: Drávucz Rita. 7: Valkai Ágnes, Kisteleki Dóra (plusz egy 5 méteres). 4: Stieber Mercedes. 3: Primász Ágnes. 1: Zantleitner Krisztina, Györe Anett.
Peking 2008, női vízilabda: Pelle Anikó 11 gólja sem segített.

A negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a pekingi olimpián, miután a bronzéremért rendezett mérkőzésen a hosszabbítás utáni büntetőpárbajban alulmaradt, így 12-11-re kikapott az ausztrál csapattól.


SZÉP VOLT LÁNYOK!

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kézilabda: Magyar-Orosz 20:22
  2008-08-21 21:06:44, csütörtök
 
  Magyarország - Oroszország 20:22 kézilabda eredménye.
3. helyért játszanak szombaton.



A magyar női kézilabda-válogatott a bronzéremért küzdhet a pekingi olimpián, miután az elődöntőben kétgólos vereséget szenvedett a világbajnok oroszoktól.
Eredmény, elődöntő:
Oroszország-Magyarország 22-20 (14-9)
Peking, 4000 néző

Magyarország:
Pálinger Katalin - Vérten Orsolya, Görbicz Anita 3, Szamoránsky Piroska 3, Szűcs Gabriella, Tomori Zsuzsanna, Kovacsicz Mónika 4, csere: Tóth Tímea 5, Ferling Bernadett 3, Pigniczki Krisztina 2
Az orosz gólszerzők: Bliznova 7, Poltorockaja 6, Turej 3, Marennyikova 2, Uszkova 2, Posztnova 2
Hétméteres: 9/4, illetve 9/5
Kiállítás: 14, illetve 12 perc

A mintegy 300 fős magyar táborból a jelek - és a hangerő - alapján mindenki sikeresen átért az öttusa- és kajak-kenu-versenyekről az Olimpiai Sportközpontot Csarnokot felváltó, sokkal nagyobb Nemzeti Csarnokba, amely eredetileg a tornászok küzdelmeinek adott otthont. A pályán Görbicz büntetőből adta meg az alaphangot, a világbajnok ellenfél csak az 5. percben talált be először. A 190 centis óriásokkal felálló oroszok 2-1 után sorozatban négyszer is mattolták Pálingert, ekkor Hajdu János időt kért. A távolság mégsem csökkent, mivel három hetes és egy emberelőny is kimaradt, ráadásul a túloldalon Bliznova tarthatatlan volt. Tóth révén 3-7-nél megcsillant a remény, ám hamarosan 6-12 állt az eredményjelzőn. A támadásban és védekezésben is kőkemény rivális felőrölni látszott a magyarok ellenállását, a félidőben 9-14 volt az állás. A szünetben érkezett a hír, hogy a hajrában lesántikáló Vérten Orsolya az első diagnózis szerint külső bokaszalag-szakadást szenvedett.
Fordulás után jelentősen visszaesett a Trefilov-alakulat, a magyarok több gólt is szerezhettek volna, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Az "otthoni" közönség teli torokból a "nyerhettek!" bíztatást kezdte skandálni, mire a kedvencek feljöttek 15-18-ra, ám ott megállt a tudomány. Az ellenfél 20 perc alatt 4 találatig jutott, a válogatottban gólrekorder Posztnova végleg kiállt, csakhogy ez sem volt elég a Hajdu-tanítványok számára, akik egy kései hajrával végül 22-20-ra kaptak ki.
Hajdu János szövetségi kapitány szerint verhető volt az orosz csapat. "Sajnálom a lányokat, mert nagyon küzdöttek. Mindkét csapat sok hibával játszott, mi 3-4-gyel többet követtünk el. Emelt fővel jöhettünk le a pályáról, Tóth betegsége, Vérten sérülése pedig nagyon megviselte az együttest. Az volt a taktika, hogy ne erőltessük az átlövést, a szélekre, betörésekre játszunk, de nem tudtuk megállni, néha elpuffogtattuk a labdákat. Ez se lett volna gond, de 13 tiszta ziccert nem lehet kihagyni. Este hagyom a lányokat kicsit szomorkodni, aztán készülünk Dél-Korea ellen, mert a bronz is szépen csillog."
Tóth Tímea: "Az bánt a legjobban, hogy ha kevesebb hibát követünk el, győztünk volna. Ezért fájó ez a vereség, meg a szurkolók miatt is. Az oroszok a mi hibáinkból éltek. Nem szabad összezuhannunk, nagy eredmény a négy között lenni, Korea ellen is így kell védekezni, s feljavulni támadójátékban."
Görbicz Anita: "A ziccereket, heteseket be kellett volna lőni, mert a lehetőségeink megvoltak, emellett nagyon sok labdát adtunk el. A bronzmeccset meg kell nyernünk."
A magyar válogatott a szombaton közép-európai idő szerint 7:30 órára kiírt bronzmérkőzésen a Koreai Köztársasággal találkozik, amelytől a csoportmeccsek során 33-22-es vereséget szenvedett






 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Olimpiai tűzszünet": tízezrek
  2008-08-21 21:00:50, csütörtök
 
  Olimpiai tűzszünet": tízezrek fogságban, több száz agyonlőtt tüntető.

A Le Monde című francia napilap legújabb száma szerint a dalai láma azzal vádolta meg a kínai hadsereget, hogy augusztus 18-án tibeti tüntetőkre nyitott tüzet, aminek következtében 140 ember vesztette életét.



A vallási vezető a lap szerint maga is megjegyezte, hogy az adat ellenőrzésre szorul - utóbb viszont a dalai láma hivatala közleményben cáfolta, hogy egyáltalán bármiféle számot közölt volna az áldozatokról. Az állásfoglalás szerint a dalai láma egyértelműen közölte a francia újságíróval, hogy nincsenek konkrét információik az áldozatok számáról. A tibeti buddhisták külföldi száműzetésben élő szellemi vezetőjével a Le Monde című francia napilap pénteki keltezésű (de Párizsban már csütörtök délután megjelent) száma közölt interjút. A dalai láma kéthetes látogatáson tartózkodik Franciaországban, s bár az út során főként vallási kérdésekkel foglalkozott, a látogatás végéhez közeledve, pénteken fogadja őt a francia elnök felesége, Carla Bruni-Sarkozy és Bernard Kouchner francia külügyminiszter. A dalai láma az interjúban kijelentette, hogy a kínai fennhatóság alá tartozó Tibetben "az olimpiai tűzszünet" ellenére folytatódik az elnyomás, sőt a kínai hadsereg hétfőn a kelet-tibeti Kham körzetben a tömegbe lőtt. Az MTI a Le Monde-re hivatkozva idézi a vallási vezetőt aki azt nyilatkozta: a lövöldözésekben állítólag 140 ember vesztette életét. Megjegyezte azonban, hogy "ez a szám még megerősítésre szorul". Megbízható szemtanúkra hivatkozva beszámolt arról is, hogy a Kína-ellenes tibeti zavargások március 10-i kirobbanása óta egyedül Lhásza körzetében 400 fegyvertelen tüntetőt lőttek agyon a kínai rendfenntartók. Tibet egész területén szerinte ennél nyilvánvalóan magasabb az áldozatok száma. A vallási vezető szerint (március óta) tízezer embert vettek őrizetbe a kínai hatóságok a himalájai területen, s nem tudni, hol tartják őket fogva. A dalai láma kitért arra is, hogy a kínai haderő a tibeti Amdo és Kham körzetében támaszpontokat épít. Kína tibeti katonai jelenléte hosszú időkre nyúlik vissza, ám a mostani építkezések "eszeveszett üteme" olyan félelemmel tölti el a vallási vezetőt, hogy a hadsereg "mostani gyarmatosító akcióját" tartósnak tervezik. Kína keményen leverte a márciusi tibeti zavargásokat, amivel a nemzetközi közösség bírálatát váltotta ki. Peking azzal vádolta a dalai lámát, hogy ő és szövetségesei szították a kínai uralom elleni tüntetéseket, ám a Nobel-békedíjas vallási vezető ezt cáfolta.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kizárhatják a horvát hajóval b
  2008-08-21 20:58:06, csütörtök
 
  Kizárhatják a horvát hajóval befutó dán aranyérmeseket.

A második és negyedik helyen végzett hajósok diszkvalifikálnák az olimpiai bajnokot.
A spanyol és az olasz egység a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, hogy megváltoztassa a 49-es hajóosztály végeredményét.
A két dél-európai ország azt szeretné elérni, hogy az aranyérmes dánokat diszkvalifikálják, mivel az éremfutam előtti edzésen eltört az árbocuk és a horvátoktól kaptak kölcsön egy hajót, de azon ennek megfelelően a "CRO" felségjelzés szerepelt. Ezzel a hajóval végül hetedik helyen értek célba, ami elég volt első helyük megőrzéséhez.
Eredetileg a spanyolok második, az olaszok negyedik helyen végeztek, de közös óvásukat a versenybírók elutasították, ezért fordultak a CAS-hoz, amely várhatóan pénteken dönt majd az ügyben. A bronzérmet a németek szerezték meg, de ők nem protestáltak. telesport.hu/mti


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Elvették a norvégok egyik bron
  2008-08-21 20:56:55, csütörtök
 
  Elvették a norvégok egyik bronzérmét.

Camiro doppingtesztje pozitív lett.
Összesen négy díjugratásban szerepelt ló szervezetében találtak doppingszert a pekingi olimpián - közölte csütörtökön a Nemzetközi Lovas szövetség (FEI). Az állatok szervezetében kivétel nélkül a fájdalomcsillapításra alkalmas kapszaicint találtak.
A FEI közzétette a négy négylábú nevét is:
Fennakadt a vizsgálaton a díjugratás csapatversenyében harmadik norvég együttesből a Tony Andre Hansen által lovagolt Camiro, az ötödik helyezett német gárdában szerepelt Christian Ahlmanns lova, Cöster, az ír Denis Lynch négylábúja, Lantinus, valamint a brazil Bernardo Alves lova, Chupa Chup. Bár hivatalos döntés még nincs, a norvégoktól minden bizonnyal elveszik a bronzérmet. Hansen, Lynch és Alves nem indulhatott el a díjugratás csütörtöki egyéni döntőjében, Ahlmann eleve nem jutott be a fináléba. telesport.hu/mti

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1628
  • e Hét: 36614
  • e Hónap: 69768
  • e Év: 303515
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.