Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ismerd fel az igazi ellenséget
  2011-12-30 22:43:30, péntek
 
  Ismerd fel az igazi ellenséget!

"Timóteus, te ismersz engem. Ismered és szorgalmasan követted tanításaimat. Közelről láttad, hogyan élek. Tudod, mi az életcélom, megismerted a hitemet, türelmemet, kitartásomat és a bennem lévő isteni szeretetet. Tudod, hogyan üldöztek és mit kellett elszenvednem. Tudod, mi történt velem Antiókhiában, Ikóniumban és Lisztrában.

Micsoda üldözéseket éltem át! De az Úr mindegyikből kiszabadított!" (2Tim.3:10-11)

Az üldöztetés embereken keresztül jön, néha azokon keresztül, akiket a legjobban szeretünk és a legközelebb állnak hozzánk. De a látszattal ellentétben, valójában nem ezek az emberek a problémád igazi forrásai.

Amikor üldöztetéssel találkozol, ne ess bele abba a hibába, hogy engedsz a benned feltörő haragnak a téged bántó emberekkel szemben. Mert nem a saját elhatározásukból cselekszenek így, hanem a gonosz befolyása által vezetve.

Ilyenkor használd a Jézus által neked adott erőt és hatalmat és kötözd meg a támadó gonosz szellemet. Aztán törd meg a megtévesztés erejét azon az emberen, akit felhasználtak veled szemben, és imádkozzál érte, hogy megszabaduljon meglátni az igazságot.

Ha végre megérted, hogy ki az igazi ellenséged, és ezek szerint imádkozol, akkor a következő dolog, amit Isten szerint cselekedned kell, hogy folytatólagosan benne maradsz a jót cselekvésben.
"Mert Isten akarata az, hogy jót cselekedve némítsátok el az értelmetlen emberek tudatlanságát..." (1Péter 2:15)

Nem kell, hogy vitába bocsátkozzál. Nem kell, hogy megvédd a pozíciódat vagy a nevedet, amikor gonoszul beszélnek rólad. Csak tedd le mindezt Isten kezébe, és egyszerűen folytasd a munkát, amit Isten rád bízott. Ezt tette Jézus is, nem hagyta abba a munkát, és amikor szidalmazták Ő nem szidalmazott. Prédikált a Szellem által, meggyógyította a betegeket és megszabadította a gonosz által elnyomottakat. Megmaradt a győztes pozíciójában!

Tudom, hogy nehéz nyugodtnak maradni az üldöztetések közepette, de képes leszel rá, ha biztos vagy abban, hogy Isten végül meg fog szabadítani mindezekből. Ezért volt képes mindezek közepette Pál is diadalmasan járni. A 2Timótheus 3:11-ben Pál megvallotta, hogy Isten mindezekből megszabadította őt!

Dicsőség Istennek, hogy az üldöztetéseket elszenvedve nem vagyunk egyedül! Az üldöztetések közepette is Isten mellettünk áll! Támaszkodj Rá! Tölts időt imádkozással, hallgasd, mit mond a számodra. Engedelmeskedj neki, amikor úgy tűnik, hogy a pokol teljessége akar összemorzsolni. Ő meg fog szabadítani mindezekből az üldöztetésekből, és nem csupán egyszer, hanem mindenkor!

ALAPIGE: Ef.6:10-13
10 Végül pedig, erősödjetek meg az Úrban, az ő hatalmas ereje által!
11 Öltözzetek fel abba a teljes fegyverzetbe, amit Isten ad, hogy képesek legyetek ellenállni a Sátán minden cselének és ravaszságának!
12 Hiszen mi nem emberek ellen harcolunk, hanem szellemi természetű uralkodók és fejedelmek ellen, a jelenlegi sötét világot irányító hatalmas és gonosz szellemek ellen, akik a magasságban vannak.
13 Ezért szükséges, hogy vegyétek fel, és használjátok mindazokat a fegyvereket, amiket Isten ad nektek. Így lesztek képesek ellenállni, azon a gonosz napon. Így tudtok majd mindvégig harcolni, és megállni a gonosszal szemben.

[Forrás: Kenneth és Gloria Copeland - Az Ő jelenlétének keresése]



 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
Keresztény kincskereső :)
  2011-12-30 17:08:45, péntek
 
  Bácsi István Úton hazafelé Link Link

"Ha kincskereső vagy és kincset szeretnél találni, keresd a Bibliában, Isten szavában"

"Mert ahol a ti kincsetek van, ott lesz a ti szívetek is." (Lukács e. 12:34)

Szent Biblia Link
Havanna Agapé Gyülekezet Link





Bácsi István Blogja Link
 
 
0 komment , kategória:  Blog Barátok  
Tapasztald Isten békességét
  2011-12-30 10:21:14, péntek
 
  A Karácsony elhozza Isten békességét

"Meg fogjátok tapasztalni Isten békességét, mely minden képzeletet felülmúl. Az Ő békessége meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Jézus Krisztusban." (Filippi 4:7, angol fordítás)




Amikor békét kötsz Istennel, az egy szellemi síkon megkötött békesség. Ezután megkapod Isten békességét a szívedbe, az lesz a lelki vagy érzelmi békesség. Ez az, amire tényleg szükséged van a mindennapi élethez. Isten békessége akkor lesz a szívedben, amikor békét kötsz Istennel. Hirtelen lecsökken a stressz az életedben. Már nem vagy olyan mérges, amilyen szoktál lenni. Már nem zavarnak annyira a dolgok. Sokkal türelmesebb vagy. Telve vagy sokkal több szeretettel és békességgel.

Miért? Mert amikor békét kötsz Istennel, Isten békessége a szívedben lesz.

A Biblia azt mondja: "Ne aggódjatok semmi miatt! Helyette inkább mindenért imádkozzatok!" (Filippi 4:6a, angol fordítás). Van választási lehetőséged az életben: imádkozhatsz vagy pánikolhatsz, dicsőíthetsz vagy aggódhatsz. Az aggodalom soha egyetlen problémádat sem oldotta még meg. Ha olyan sokat imádkoznál, mint amennyit aggódsz, sokkal kevesebb okod lenne az aggódásra! Az imádkozás meg tud változtatni dolgokat. Ezért mondja a Biblia: "Ne aggódj. Imádkozz!"

"Imádkozzatok mindenért. Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek, és köszönjetek meg neki mindent, amit tett. Ha ezt megteszitek, meg fogjátok tapasztalni Isten békességét, amely minden értelmet felülmúl. Az Ő békessége meg fogja védeni szíveteket és gondolataitokat Jézus Krisztusban." (Filippi 4:6-7, angol fordítás).


(Daily Hope by Rick Warren,Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3078
  • e Hét: 11927
  • e Hónap: 22980
  • e Év: 84281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.