Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Első alkalommal látogatott vatikáni államtitkár Szerbiába
  2018-07-02 17:29:23, hétfő
 
  2018. július 2. hétfő 14:33
Pietro Parolin bíboros államtitkár kétnapos látogatásra Szerbiába érkezett június 30-án. Az újvidéki Mária Neve-templomban szentmisét mutatott be a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia tagjaival, valamint megáldották a konferencia új központját.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szűz Mária látogatása Erzsébetnél
  2018-07-02 17:20:13, hétfő
 
  Sarlós Boldogasszony
2018. július 2. hétfő 09:00
Magyarországon régi szokás szerint július 2-án ünnepeljük Szűz Mária látogatását Erzsébetnél. Mivel ezekben a napokban kezdődnek az aratási munkák, és a katolikus magyarság minden munkáját a Szűzanya oltalma alatt végezte, ezért Sarlós Boldogasszonynak nevezték el az ünnepet.
A látogatás misztériuma az öröm titka. [...] De mi ennek az örömnek az a rejtelmes, rejtett forrása? Jézus. Mária már megfoganta Őt a Szentlélek által, s Jézus már most megkezdte küzdelmét a félelem, az aggodalom, a szomorúság - a bűn ellen, az embert leginkább megalázó rabszolgaság ellen.
Szép szeretet anyja, imádkozz érettünk! Taníts meg minket arra, hogy úgy szeressük Istent és testvéreinket, ahogyan te szeretted őket. Add, hogy a másik iránti szeretetünk még türelmesebb, jóakaratúbb és tiszteletteljesebb legyen... Örömünk forrása, imádkozz érettünk! Ámen."
(Szent II. János Pál pápa)

Képen Domenico Ghirlandaio: Mária és Erzsébet találkozása (1486-90)
........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Megmaradni Krisztus kötelékében” – főpásztori sz
  2018-07-02 17:13:27, hétfő
 
  Megmaradni Krisztus kötelékében" - főpásztori szentmise Jászfényszarun
Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutatott be a Jász Világtalálkozón.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Schindler's List - David Foster, Zoltán Mága (John Williams)
  2018-07-02 17:10:40, hétfő
 
  Mága Zoltán újévi koncertjéből 2018 Január
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Foci V.B. Oroszország
  2018-07-02 10:43:26, hétfő
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Arany értéke gramonként
  2018-07-02 10:22:43, hétfő
 
  Nagyobb kép Link

...... .............

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Vasárnap a foci V.B. kieső szakaszában büntető párbajok
  2018-07-02 10:12:20, hétfő
 
  Vasárnap a foci V.B. kieső szakaszában büntető párbajok voltak az eredmények.
- Spanyolország - Oroszország 1:1 Büntetők rúgása után 3:4 lett. Oroszország jutott tovább.
A meccs során egy rendkívül érdekes adat látott napvilágot: a spanyolok több mint ezerszer passzoltak a 120 perc alatt egymáshoz, amellyel világrekordot állítottak fel.

- Horvátország - Dánia 1:1 Büntetők rúgása után 3:2 lett. Horvátország jutott tovább.

- 2018 Labdarúgás V.B. Teljes eredmények, csoport állások Link

- M4 sport TV érdekes videók a foci V.B.ről megnézhetők Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Szűz Mária és Erzsébet találkozása 07.02
  2018-07-02 09:22:20, hétfő
 
  Képen: Fra Angelico: Szűz Mária és Erzsébet találkozása (1433-34)
.........


Azokban a napokban Mária útra kelt, és a hegyek közé, Júda egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt megmozdult a magzat, és a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott: ,,Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse! De hogyan lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám? Mert íme, amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki."
Mária megszólalt:
,,Magasztalja lelkem az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben! Mert tekintetre méltatta alázatos szolgálóleányát, lám, ezentúl boldognak hirdet engem minden nemzedék. Nagy dolgokat művelt velem a Hatalmas, Szentséges az ő neve!
Irgalma nemzedékről nemzedékre száll, mindazokra, akik félik őt. Nagyszerű dolgot tett karja ereje, széjjelszórta mind a gőgös szívűeket. Lesöpörte trónjukról a hatalmasokat, és felmagasztalta az alázatosakat. Az éhezőket elhalmozta minden jóval, de a gazdagokat elküldte üres kézzel. Felkarolta gyermekét, Izraelt, megemlékezve irgalmasságáról, amint atyáinknak megígérte: Ábrahámnak és utódainak mindörökre." Mária ott maradt még körülbelül három hónapig, azután visszatért az otthonába
Ezek az evangélium igéi. Lk 1,39-56.

OLVASMÁNY Szofoniás próféta könyvéből
Az Úr, Izrael királya közötted él.
Dalolj, Sion leánya, zengj éneket, Izrael! Örülj és ujjongj egész szívedből, Jeruzsálem leánya! Nem hajtja végre rajtad az ítéletet az Úr, elűzte ellenségedet, Izraelnek az Úr a királya, ne félj többé semmi rossztól! Azon a napon így szólnak majd Jeruzsálemhez: Ne félj, Sion! Ne lankadjon kezed! Veled van az Úr, a te Istened, az erős Szabadító! Örül majd neked nagy örömmel, újjáéleszt szeretetével, örül majd neked ujjongó örömmel, mintha ünnepet ülne. A balsorsot elfordítottam tőled, hogy ne viseld többé a gyalázatot.
Ez az Isten igéje. Szof 3,14-18

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Segítsetek a szenteken, ha szükségben vannak, gyakoroljátok a vendégszeretetet.
Testvéreim!
Szeressetek tettetés nélkül. Irtózzatok a rossztól, ragaszkodjatok a jóhoz. A testvéri szeretetben legyetek gyöngédek egymáshoz, a tiszteletadásban előzzétek meg egymást. A buzgóságban ne lankadjatok! Legyetek tüzes lelkületűek: az Úrnak szolgáltok. A reményben legyetek derűsek, a nyomorúságban béketűrők, az imádságban állhatatosak.
Segítsetek a szenteken, ha szükségben vannak, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok üldözőiteket, áldjátok és ne átkozzátok őket. Azokkal, akik örülnek, örüljetek, és a sírókkal sírjatok. Éljetek egyetértésben. Ne legyetek fennhéjázok, hanem alkalmazkodjatok az egyszerű emberekhez.
Ez az Isten igéje. Róm 12,9-16b

Imádság
Szentséges Szűz Mária, Isten Anyja, te ajándékoztad a világnak az igaz világosságot, Jézust, a te fiadat, Isten Fiát. Te teljesen ráhagyatkoztál Isten meghívására, s így a jóság forrásává lettél, mely Istenből fakad. Mutasd meg nekünk Jézust. Vezess minket őhozzá. Taníts meg minket megismerni és szeretni őt, hogy mi magunk is valóban szerető emberek és az élő víz forrásai lehessünk egy szomjazó világban.
XVI. Benedek pápa

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
SZŰZ MÁRIA LÁTOGATÁSA ÜNNEPÉRE (SARLÓS BOLDOGASSZONY)
(Július 2.)
Pap: Testvéreim, Szűz Mária látogatásakor Erzsébetet eltöltötte a Szentlélek. Kérjük mennyei Atyánkat, hogy mi is elnyerjük a Szentlélek kegyelmét!
Lektor: 1. Add, Urunk, hogy Szűz Mária közbenjárására püspökeinket és papjainkat töltse el a Szentlélek!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, hogy Szűz Mária közbenjárására kéréseink meghallgatásra találjanak!
3. Add, hogy Szűz Mária példáját követve, mi is készen álljunk felebarátaink megsegítésére!
4. Add, hogy Erzsébethez hasonlóan Máriában mi is felismerjük Urunk Anyját!
5. Add, hogy az örök élet küszöbét örvendező lélekkel léphessük át!
Pap: Jóságos mennyei Atyánk! Engedd, hogy Szűz Mária közbenjárására a Szentlélek irányítsa életünket, és az ő vezetésével eljussunk a mennyei hazába! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Szűz Mária az angyali üdvözletkor tudta meg, hogy Isten őt választotta ki, hogy a Megváltó anyja legyen. Ő elfogadta ezt a kiválasztottságot, igent mondott Isten akaratára, s ennek köszönhetően megfogant méhében a gyermek. Ugyanekkor az angyal mintegy szavainak igazolására arról is említést tett, hogy Mária rokona, Erzsébet szintén gyermeket vár. A hír hallatára a názáreti leány elindult Erzsébethez. Nem az vezette, hogy bizonyítékot szerezzen az angyal által hozott üzenet igazságáról, hanem hogy a szülés előtti hónapokban segítségére legyen Erzsébetnek, aki ekkor már idős volt.
Kettejük találkozását ünnepeljük a mai napon, amelynek evangéliuma a két gyermeket váró asszony örömét hirdeti. Érdemes odafigyelnünk Mária alázatára. Egyrészt az Úr alázatos szolgálóleányaként fogadja el Isten vele kapcsolatos tervét. Jézus megtestesülésének pillanatától fogva Mária egész élete a megváltás szolgálatában áll. Másrészt rokonát, a megváltó előhírnökének, Keresztelő Jánosnak az édesanyját szolgálja. Nem hivatkozik arra, hogy neki is sok gondja, tennivalója van, hanem szeretettel áll Erzsébet szolgálatára. Csatlakozzunk mi is a két örvendező asszonyhoz! Fejezzük ki mi is hálánkat a megváltás isteni ajándékáért! Állítsuk mi is alázattal életünket Isten szolgálatába!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Boldogasszony Zarándokvonat, Székely Gyors-Csíksomlyó .....
  2018-07-02 08:56:01, hétfő
 
  Boldogasszony Zarándokvonat, Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz 2018

Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Szombathely a Nyugat királynője
  2018-07-02 08:52:50, hétfő
 
  Szombathely, Magyarország egyik legrégebbi városa, Vas megye székhelye, a Nyugat királynője. A 80 000 lakosú település nevét pedig onnan kapta, hogy a városban szombati napokon tartották a heti vásárokat.
Szombathely területe ősidők óta lakott, amit az itt előkerült kő-, és csonteszközök is bizonyítanak. A hunok pusztítását a 456-ban bekövetkezett földrengés tetőzte be, amely lerombolta a várost. A súlyos károk ellenére folyamatosan lakott maradt, városfalait pedig helyreállították. Az igazi fejlődést a 18. század második fele hozta meg, amikor az újonnan létrehozott püspökség központja lett.
A város főtere már a 13. században, hasonló formában, azaz háromszög alakban terebélyesedett el, de akkor még a város falain kívül. Itt tartották a vásárokat, piacokat, mára azonban a Fő tér lett Szombathely szellemi és kulturális központja.
A Fő tér kapott egy új szökőkutat, amely igencsak látványos szobor együttessel lett díszítve. A Faunok néven elhíresült alkotás, többek szerint meglehetősen erotikus, és nem való az itt található Szentháromság szobor közelébe. A szökőkút szobrai vitathatatlanul látványos elemei a Fő-térnek, ami biztos, hogy nem kerüli el az erre járók figyelmét.
A megújult téren található, még a római korra emlékeztető Császárkő, és a Szentháromság-szobor is. Innen körbe nézve, számos impozáns építészeti remekművet tekinthetünk meg, majd a Székesegyházat is, ami a tértől nem messze épült, és az ország harmadik legnagyobb temploma.
A város egyik nevezetessége a Kámuni arborétum, amely Magyarország leggazdagabb fásszárú gyűjteményével, közöttük jó néhány igazi ritkasággal rendelkezik, szépen rendezett rózsakertjében, több mint félezer fajtát számláló gyűjteményt találunk.
A Vasi Múzeumfalu építése 1968-ban kezdődött és 1973-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Jelenleg 39 építmény van a Múzeumfalu területén. A szabadtéri Néprajzi Múzeum építményeinek segítségével a látogató képet kap a megye két évszázaddal korábbi falusi életéről és építészeti kultúrájáról, a különböző vasi tájegységekből.
A zsúptetős házikók között tartják, minden év áprilisában a Szent György napi vásárt, ahol az ide ellátogatóknak, lehetősége nyílik megkóstolni a térség gasztronómiai remekeit, a dödöllét és a kemencében sült langallót. A múltba vissza repítő népzene és néptánci előadások mellett, kézművesek bemutatóját csodálhatjuk meg.
A szombathelyi Csónakázó tavat 1961 nyarán kezdték el kialakítani.
1967-ben a megye arborétumaiból fákat telepítettek a tó környékére, így az évek alatt, a Csónakázó-tó és a környezete a város legszebb, legkellemesebb részévé vált, mindazonáltal a horgásztó kiváló horgászási lehetőséget is biztosít. A tavon átívelő, 52 méter hosszúságú hídon éjszaka, hangulatos fények alatt sétálgatva lehet romantikázni.
A Csónakázó tó a helyiek közkedvelt kirándulóhelye, van, aki csak pihen, de sokak mindennapos testmozgásra, sportolásra használják. A tó egyébként nagyon népszerű szolgáltatása a vízi-biciklizési, valamint a csónakázási lehetőség.
Ha ezek után egy csobbanásra vágyunk, akkor ezt megtehetjük a tófürdőben ahol számos csúszda és megannyi élmény vár ránk.
Aki Szombathelyet, akár csak egy hétvégi kiruccanása célpontjául választja, egy múltat idéző, mégis a maga módján modern várost talál és biztos lehet benne, hogy felejthetetlen élményben lesz része.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.