Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018 foci v.b. kupa
  2018-07-04 20:29:43, szerda
 
  ...... ...........


Az eredeti példány, ami szín arany és 6 kg-nál több a FIFA tulajdonába marad. A világbajnokságot tmegnyerő csapat csak a kupa másolatát kapja meg.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Úszás - Három aranyérmet nyertek a magyar versenyzők
  2018-07-04 20:14:03, szerda
 
  Három aranyérmet nyertek a magyar versenyzők a Hét Domb (Sette Colli) elnevezésű római úszóverseny vasárnapi zárónapján.
A magyar szövetség tájékoztatása szerint
ARANYÉREM: Kapás Boglárka 200 méter pillangón (2:07.54 perc),
ARANYÉREM Telegdy Ádám pedig 200 méter háton (1:58.17) győzött.
Női 200 pillangón kettős magyar siker született,
ARANYÉREM Kapás Boglárka 200 m pillangó
.........


EZÜSTÉREM Szilágyi Liliánáé 200 m pillangó (2:08.01)
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Portugáliai Szent Erzsébet
  2018-07-04 17:49:00, szerda
 
  Árpád-házi Szent Erzsébet unokahúga, nevét is tőle kapta. 1271-ben született Aragóniában királyi családból, anyja Jolánta volt, II. Endre magyar király leánya. Hazájában Izabellának nevezik
...... ........... ...........


Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Nekünk is életünket kell adni testvéreinkért.
Szeretteim!
Tudjuk, hogy a (lelki) halálból új életre keltünk, mert szeretjük testvéreinket. Akiben nincs szeretet, az (lelki) halálban marad. Aki pedig gyűlöli testvérét, az gyilkos. Viszont tudjátok, hogy egyetlen gyilkosnak sem lehet része az örök boldogságban.
Abból ismerjük meg (Isten) szeretetét, hogy életét adta érettünk. Nekünk is életünket kell adnunk testvéreinkért. De megvan-e bennünk az Isten szeretete, ha azt látjuk, hogy valamelyik testvérünk szükséget szenved, és elzárjuk előle szívünket, pedig módunkban állna, hogy segítsünk rajta?
Szeretteim, ne csak szóval és beszéddel szeressünk, hanem tettel és igazsággal!
Ez az Isten igéje. 1Jn 3,14-18

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Amit legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Amikor az Emberfia eljön az ő dicsőségében, összes angyalának kíséretében, és helyet foglal dicsőséges trónusán, akkor minden nemzet összesereglik előtte, ő pedig elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kosoktól; a juhokat a jobbjára állítja, a kosokat pedig a baljára.
Azután a király így szól a jobbján állókhoz: ,,Jöjjetek, Atyám áldottál, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, s ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok!"
Erre megkérdezik tőle az igazak: ,,Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enni adtunk volna neked, vagy szomjazni, hogy inni adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna, vagy ruhátlanul, hogy betakartunk volna téged? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogattunk volna?" Akkor a király így felel: ,,Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,31-40

- Katolikus oldalon Link
Legenda:
A hagyomány úgy tudja, hogy Dénes király megtérésében jelentős szerepe volt a következő esetnek:
Erzsébetet az irgalmasság gyakorlása közben egy apród szokta kísérni, aki szükség esetén a segítségére volt. A király meggyanúsította azzal, hogy bűnös viszonya van a királynővel, ezért halálra ítélte. Elküldte mészégetők ellenőrzésére az apródot, a kemencénél dolgozóknak pedig megüzente, hogy egy meghatározott órában érkezik majd egy apród, azt fogják meg, és vessék a kemencébe.
Az apród el is indult a királyi megbízatással, de útja közben betért egy templomba, misére. Ez a késedelem mentette meg az életét. A király ugyanis majdnem vele egy időben útnak indított egy másik udvari embert, hogy nézze meg, végrehajtották-e ítéletét. Ám a kemencéhez az előre jelzett órában csak az ellenőr érkezett meg, akit a munkások megragadtak, s abban a hiszemben, hogy ő a kiszemelt áldozat, bevetették a tüzes kemencébe. A király megértette a jelet, amellyel Isten megmentette az ártatlan apródot, és bűnbánatot tartva megtért.
Istenünk, ki a béke forrása és a szeretet kedvelője vagy, és Szent Erzsébetet a viszálykodók megbékítésének csodálatos kegyelmével ékesítetted, add meg nekünk az ő közbenjárására, hogy békét teremtsünk magunk körül, s ezért Isten fiainak hívhassanak minket.

- Wikipedia oldalon Link
A kolostort utoljára akkor hagyta el amikor elindult, hogy békét közvetítsen fia, IV. Alfonz és a veje, a kasztíliai IV. Ferdinánd viszályában. Az út és a testvérháború miatt érzett fájdalom felőrölte erejét. Estremozban magas lázzal ágynak esett, és nem épült fel belőle. 1336. július 4-én, lánya és menye karjai között hunyt el.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
13. évközi hét szerda 07.04
  2018-07-04 17:46:38, szerda
 
  .......


Amikor Jézus a Genezáreti-tó keleti partján Gadara vidékére ért, két ördögtől megszállott ember jött vele szemben. A sírboltokból bújtak elő. Már annyira elvadultak, hogy senki se mert arra járni.
A megszállottak kiáltozni kezdtek: ,,Mi közünk hozzád, Isten Fia? Azért jöttél ide, hogy idő előtt gyötörj minket?" Tőlük távol nagy sertéskonda legelészett. Az ördögök arra kérték Jézust: ,,Ha kiűzöl minket, küldj a sertéskondába." Erre ezt mondta nekik: ,,Menjetek!" Azok ki is mentek, és megszállták a sertéseket, mire az egész konda a meredek partról a tóba rohant, és odaveszett. A kanászok elfutottak, és a városba érve mindent jelentettek, azt is, ami a megszállottakkal történt. Akkor az egész város kiment Jézus elé, és amint meglátták, kérték, hogy távozzék határukból.
Ezek az evangélium igéi. Mt 8,28-34

OLVASMÁNY Ámosz próféta könyvéből
Az Úr megkönyörül népén, de őszinte megtérést kíván.
A hűtlen népet prófétája által így inti az Úr:
A jót keressétek, ne a rosszat, és akkor élni fogtok; és veletek lesz az Úr, a Seregek Istene, úgy, amint valljátok.
Gyűlöljétek a rosszat, szeressétek a jót, juttassátok diadalra az igazságot, amikor ítélkeztek; így talán megkönyörül az Úr, a Seregek Istene József maradékán.
Gyűlölöm és elvetem ünnepeiteket, ünnepségeitek nem tetszenek nekem.
Ha egészen elégő áldozatokat mutattok be nekem: ajándékaitokat el nem fogadom; rá sem tekintek a békeáldozatra, amelyet hizlalt állatokból mutattok be.
Vidd el előlem énekeid zaját, hárfád zenéjét meg nem hallgatom.
Mint a víz, áradjon inkább az igazság, mint a sebes patak az igazságosság.
Ez az Isten igéje. Ám 5,14-15.21-24

Imádság
Uram, Jézus! Te azt kéred tőlem, hogy ne legyek türelmetlen, ne veszítsem el reményemet, ne tagadjam meg hitemet, amikor Isten a szenvedésekkel vagy bármi más ,,rosszal" próbára tesz! Azt kéred, hogy szeressem őt a jón és a rosszon keresztül is, mert minden mögött Isten rejtezik! Keresztáldozatod azt mutatja, hogy az Atya iránti szeretet engedelmességet, tehetetlenséget, szenvedést jelent, de ugyanakkor mégis állandó Istenre figyelést és Isten akaratának elfogadását is. Uram! Segíts, hogy egész életemet a szeretetnek szenteljem!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Abu-Dzabiban állítják ki Leonardo da Vinci Krisztus.....
  2018-07-04 17:40:02, szerda
 
  Abu-Dzabiban állítják ki Leonardo da Vinci Krisztus-portréját
.....


2018. július 2. hétfő 10:48
Az Abu-Dzabi Louvre-ban állítják ki szeptember 18-tól Leonardo da Vinci ,,Salvator Mundi" című Krisztus-portréját, amelyet 2017 novemberében 450 millió dollárért (120 milliárd forint) vásároltak meg a Christie's New York-i árverésén - közölte június 27-én az abu-dzabi kulturális minisztérium.
A kristálygömböt tartó, kék köpenyben lévő Jézust ábrázoló reneszánsz festményt sokáig nem a nagy mesternek, hanem valamely tanítványának vagy más kortársának tulajdonították - eredetiségét csak 2011-ben ismerte el a művészettörténész szakma.
A 64,5 x 44,7 centiméteres kép első ismert tulajdonosa I. Károly angol király volt; később a festmény eltűnt a szem elől. Az alkotást 1958-ban még mindössze 45 brit fontért vette meg egy amerikai gyűjtő A Sotheby's egy árverésén, és tavaly bocsátotta a műkincs piacra.
Az aukció után nem közölték a vásárló kilétét, csupán annyit, hogy telefonon tette meg ajánlatait a mintegy 20 percen át folyó ádáz licitharcban. Később derült ki, hogy az abu-dzabi kulturális minisztérium felhatalmazta a szaúdi királyi család egy tagját, hogy a nevében licitáljon a műért.
A 2017 novemberében 450 millió dollárért (120 milliárd forint) elkelt kép minden idők legdrágábban vásárolt festménye.

Forrás: MTI
Fotó: IB Times
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa júliusi imaszándéka a papokért
  2018-07-04 17:32:57, szerda
 
  2018. július 4. szerda 16:07
A pápa júliusi imaszándéka: hogy a papok, akik lelkipásztori munkájuk során fáradtnak és magányosnak érzik magukat, segítséget és megerősítést találjanak az Úrral való bensőséges kapcsolatban és pap testvéreikhez fűződő barátságukban.
Bővebben Link
- 1 perces videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Michael August Blume SVD érsek Magyarország új apostoli.....
  2018-07-04 17:30:31, szerda
 
  Michael August Blume SVD érsek Magyarország új apostoli nunciusa.
2018. július 4. szerda 12:02
A Szentatya, Ferenc pápa 2018. július 4-én Michael August Blume alessanói (Alexanum) címzetes érseket, verbita szerzetest Magyarország apostoli nunciusává nevezte ki.
Michael August Blume SVD eddigi ugandai apostoli nuncius, alessanói (Alexanum) címzetes érsek South Bendben (Indiana, Amerikai Egyesült Államok) született 1946. május 30-án.
Verbita szerzetes, 1972. december 23-án szentelték pappá szülővárosában. Matematikai baccalaureátusi fokozatot, majd Rómában, a Pápai Gergely Egyetemen teológiai diplomát szerzett.
1975 és 1983 között teológiai tanár a ghánai Cape Coast regionális szemináriumában. 1983 és 1990 között az Isteni Ige Társasága ghánai és togo-benini tartományának elöljárója. 1990 és 1994 között az Isteni Ige Társasága generális tanácsának titkára.
1995. április 1-jétől szolgálatot teljesített a Kivándorlók és Utazók Lelkipásztori Gondozásának Pápai Tanácsánál. 2000. április 6-tól a Kivándorlók és Utazók Lelkipásztori Gondozásának Pápai Tanácsánál titkárhelyettes.
2005. augusztus 24-én Benin és Togo apostoli nunciusává nevezték ki. 2013. február 2-án ugandai apostoli nunciusi kinevezést kapott.
Beszélt nyelvek: angol, olasz, francia, német.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Gréti piac - szombat délelöttönként
  2018-07-04 17:27:33, szerda
 
  Kedves Vásárlóink! Nyáron is válasszanak minket! Árusaink - ahogy eddig, ezentúl is friss, saját termelésű árukkal és szeretettel várják Önöket szombat délelőttönként a Nagyszeben tér 1. szám alatti parkolóban!.
...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Papi jubileumok ünneplése a Székesegyházban Dr Székely János
  2018-07-04 16:59:14, szerda
 
  Papi jubileumok ünneplése a Székesegyházban Dr Székely János megyéspüspök szentbeszéde

Videó Link

...... .............



....

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Jubiláns házaspárok találkozója - Szombathelyen
  2018-07-04 16:56:52, szerda
 
  ...... ..........



Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.