Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Vatikáni dokumentumot tettek közzé a szüzek rendjéről
  2018-07-06 14:44:03, péntek
 
  2018. július 6. péntek 12:08
Az ,,Ecclesia Sponsae Imago" címmel megjelent irat az első szentszéki dokumentum, amely elmélyíti és szabályozza a női megszentelt élet sajátos formáját, ami a szüzek rendje nevet viseli.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Világi hívők hősies erényeit ismerte el Ferenc pápa
  2018-07-06 14:23:22, péntek
 
  Ferenc pápa július 5-én fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát. Az audiencia során a Szentatya felhatalmazta a kongregációt újabb dekrétumok közzétételére.
- Elismerték Isten szolgája Pietro Di Vitale világi hívő hősies erényeit, aki 1916-ban született a szicíliai Castronovo-ban és ugyanott halt meg 1940-ben. Súlyos gyomorbetegségben szenvedett középiskolás kora óta. A palermói szemináriumban tanult, de betegsége miatt haza kellett térnie. A Katolikus Akció tagja és harmadrendi ferences volt. Nagy tisztelettel fordult az Oltáriszentség és Szűz Mária felé. Tanulmányainak szentelte magát, de nem feledkezett meg a szeretetcselekedetekről és az emberek iránti szeretetről sem.
-Elismerték továbbá Isten szolgája Giorgio La Pira világi hívő hősies erényeit, aki az olaszországi Pozzallóban született 1904-ben és Firenzében halt meg 1977-ben. 1951-1957 és 1961-1965 között Firenze polgármestere volt. Alapvetően fontos volt számára, hogy ,,kenyeret és kegyelmet" vigyen az embereknek, vagyis hogy válaszoljon a hit kérdéseire és az anyagi szükségletekre. Egyetemi tanár, tudós, a Keresztény Demokrata párt képviselője, miniszter, a hit és ima embere volt. 1951-ben közbenjárt Sztálinnál a koreai békéért, 1964-ben pedig az USA-ba utazott az etnikai kisebbségek polgári jogairól szóló törvény miatt. 1965-ben Hanoiban Ho Shi Minnel találkozott a vietnami béke érdekében. Mindenkit lenyűgözött a szegények iránti szeretete és alázata. Kora főbb világi vezetőivel szemben egy vaságyon aludt egy egyszerű szerzetesi cellában a domonkosok kolostorában.
- Elismerték Isten szolgája Alexia González-Barros y González világi hívő hősies erényeit, aki 1971-ben született Madridban és 1985-ben hunyt el Pamplonában. A fiatal lány 14 évesen halt meg rákbetegségben, számos operációt követően. Szenvedését felajánlotta az egyházért, a pápáért és másokért.
- Végül elismerték Isten szolgája Carlo Acutis világi hívő hősies erényeit, aki 1991-ben született Londonban és az olaszországi Monzában halt meg 2006-ban, 15 évesen. Az általános iskola óta mély kapcsolatba került a hittel. Az internetet felhasználta az evangelizálásra: virtuális kiállítást szervezett az eucharisztikus csodákról az interneten, mindössze 14 évesen. Központi szerepet töltött be életében az Eucharisztia, a rózsafüzér és mások szeretete. Carlo gyors lefolyású leukémiában halt meg.

Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Goretti Szent Mária - ima
  2018-07-06 14:02:26, péntek
 
  Nagyobb kép Link
...... ........... .......


Istenünk, ártatlanság szerzője, tisztaság kedvelője, te Goretti Szent Mária szolgálódnak fiatalon megadtad a vértanúság dicsőségét és a szüzesség koronáját. Add, hogy példája nyomán mi is állhatatosan ragaszkodjunk parancsaidhoz. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.' Amen.
...... ........... ........... .......


Istenünk, ki az ártatlanság szerzője és a szüzesség kedvelője vagy, és szolgálódnak, Goretti Szent Máriának egész fiatalon megadtad a vértanúság kegyelmét, kérünk, az ő közbenjárására add meg, hogy állhatatosak legyünk parancsaid megtartásában.' Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Goretti Szent Mária szűz és vértanú
  2018-07-06 13:49:05, péntek
 
  Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Testetek Krisztus tagja és a Szentlélek temploma.
Testvéreim!
A test nem a kicsapongásért van, hanem az Úrért, az Úr pedig a testért. Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is feltámaszt.
Nem tudjátok, hogy testetek Krisztus tagja? Aki azonban az Úrral egyesül, egy lélek vele.
Kerüljétek a testiség bűnét! Minden bűn, amelyet az ember elkövet, a testén kívül van, de a kicsapongó a tulajdon teste ellen vét. Nem tudjátok, hogy testetek a bennetek lakó Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok? Nem tudjátok, hogy nem vagytok a magatoké? Nagy volt a ti váltságdíjatok. Dicsőítsétek meg tehát Istent testetekben!
Ez az Isten igéje. 1Kor 6,13c-15a.17-20

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ha a búzaszem elhal, sok termést hoz.
Abban az időben Jézus így beszélt tanítványaihoz:
,,Bizony, bizony, mondom nektek: Ha a búzaszem nem hull a földbe, és el nem hal, egyedül marad, ha azonban elhal, sok gyümölcsöt hoz. Aki szereti életét, elveszíti azt, de aki gyűlöli életét ebben a világban, az megmenti azt az örök életre. Aki nekem szolgál, kövessen engem, és ahol én vagyok, ott lesz a szolgám is. Aki nekem szolgál, azt becsülni fogja az Atya."
Ezek az evangélium igéi. Jn 12,24-26

Magyar kurír oldalon
2018. július 6. péntek
A tizenkét évesen vértanúhalált halt Goretti Szent Máriára emlékezünk július 6-án. Szentté avatásán, 1950-ben az Egyház történetében először félmilliónál is többen voltak jelen, köztük volt Mária édesanyja is.
.......


Goretti Mária az olaszországi Corinaldóban született 1890. október 16-án. Szüleinek volt egy kis földjük, de ebből a család nem tudott megélni, ezért elköltöztek a Nettunóhoz közeli Ferriere di Concában, ahol egy özvegyemberrel és fiával közösen béreltek egy kisebb birtokot. A vidék mocsaras volt, alig telt el egy év, Mária édesapja meghalt maláriában. Az özvegyen maradt édesanya nem tehetett egyebet, ott maradt hat gyermekével, és továbbra is fenntartotta a bérletet. Mária volt a testvérek közül a legidősebb, ellátta a háztartást, és vigyázott a kicsikre, amikor édesanyja a nagyobbakkal kinn dolgozott a mezőn.
A bérlőtárs fia, a tizenkilenc éves Alessandro először szép szóval próbálta megnyerni magának a lányt. Amikor ez nem sikerült, erőszakkal közeledett, de Mária ereje végső megfeszítésével elmenekült előle. Félelmében kérte édesanyját, ne hagyja magára, de az nem vette komolyan a dolgot. Mária nem tudta, mit mondjon édesanyjának, mert Alessandro megesküdött, hogy ha egyetlen szóval is elárulja, megöli. A lány ezért hallgatott és imádkozott, mennyei Édesanyja segítségét kérve.
1902. július 5-én Mária ismét egyedül volt otthon, amikor Alessandro megtámadta. A lány ellenállt, és egyre ismételte: ,,Nem, nem, az bűn, Alessandro, elkárhozol érte!" Amikor a fiú látta, hogy nem bír vele, fölkapott egy kést és szúrni kezdte Máriát. Tizennégy mély sebet ejtett a lányon, aki azt tudta mondani gyilkosa kezei közt, hogy inkább meghal, semmint bűnt kövessen el.
Mária éppen öt héttel korábban volt elsőáldozó. Aznap reggel, amikor Alessandro megtámadta, még örömmel újságolta barátnőjének, Teréznek: ,,Holnap megyünk Campomortóba, alig várom a szentáldozást!"
A szentáldozás és az utolsó hetekben átélt sok szorongás kiteljesítették Mária kegyelmi életét, és megérlelték őt a vértanúságra. Hogy miként gondolkodott, és a szíve mélyén mi rejlett, azt megmutatta életének utolsó huszonnégy órája.
A szomszédok, amint észrevették a támadást, a nettunói kórházba vitték a lányt, ahol kétórás műtéttel próbálták megmenteni. Mindvégig öntudatánál volt, s egyre csak Jézust és Máriát szólongatta. Amikor kérdezték, megbocsát-e gyilkosának, ezt válaszolta: ,,Megbocsátok, és az égben imádkozni fogok a megtéréséért. Jézus kedvéért, aki a kereszten megbocsátott a bűnbánó latornak, azt akarom, hogy ő is ott legyen a közelemben a paradicsomban." Seblázában újra meg újra átélte az Alessandróval vívott küzdelmet. Egyre csak azt kiabálta: ,,Ne tedd, Alessandro, mert bűn és elkárhozol miatta!" A támadás másnapján, 1902. július 6-án, vasárnap Mária meghalt Sírjánál később számos csoda történt.

- Alessandro Serenellit 30 évi kényszermunkára ítélték. Az első éveket kemény szívvel töltötte el, a bánatnak semmi jelét nem mutatta. Aztán egy éjszaka megjelent neki álmában Mária: virágot szedett, és odanyújtotta neki. Alessandro ezután teljesen megváltozott. 26 év börtön után, 1928 karácsonyán hazaengedték. Első útja Mária édesanyjához vezetett. Bekopogott Corinaldóban a plébániára, ahol az asszony házvezetőnő volt, és bocsánatot kért tőle. Ezt a választ kapta: ,,Ha Isten megbocsátott neked, én hogyne bocsátanék meg?" És a karácsonyi misén együtt vették magukhoz a mindenkinek mindent megbocsátó Úr Szent Testét.
1950. június 24-én XII. Pius pápa szentté avatta Máriát. Először fordult elő az Egyház történetében, hogy az ünnepre félmilliónál is több ember gyűlt össze a Szent Péter téren. És az is először fordult elő, hogy egy édesanya megérte és jelen lehetett gyermeke szentté avatásán.

Ennek a ragyogó nyári napnak az estéjén a népnek egy egyszerű, szerény gyermeke az Egyház részéről olyan megtiszteltetésben részesül, amilyennél nagyobb megtiszteltetés nem is érhet senkit; mégpedig olyan különlegesen ünnepélyes keretek között, amilyenre az Egyház történetében még nem volt példa; itt, a Szent Péter-templom előtt, ezen a roppant téren, amely szinte árasztja a fenséget, akkora hívő tömeg jelenlétében, amekkorát még egyetlen szentté avatás alkalmából sem jegyeztek fel. Miért lesz könnytől fátyolos a szemetek, amikor azt olvassátok vagy halljátok, hogy ez a leány csak néhány évet élt? Ez az élet még a váratlan és erőszakos halál ellenére is oly egyszerű és oly tiszta, annyira a szemünk előtt áll, hogy csak az evangéliumi történetek közül lehet valamelyikkel összehasonlítani. Mivel hódította meg Goretti Mária ily gyorsan a szíveteket, hogy szinte máris kedvenc szentetek lett?" - hangzottak XII. Pius szavai a szentté avatáson.

A szentatya kérdésére Goretti Mária élete és halála egyértelmű választ ad: ez a bátor lány, aki egészen szegény körülmények között élt és sem írni, sem olvasni nem tudott, arról tett tanúságot századunk elején, hogy a tisztaság lehetséges, és olyan érték, amely minden áldozatot megér.

- Gyilkosa, Alessandro Serenelli így emlékezett Máriára: ,,Csak jónak láttam, aki mindig engedelmeskedett a szüleinek. Istenfélő volt, komoly, nem olyan könnyelmű és szeszélyes, mint a többi lányok. Az utcán mindig szerényen viselkedett, és csak arra volt gondja, amivel megbízták. Bármi ruhadarabbal beérte, amit az édesanyja csinált, vagy valakitől ajándékba kapott. Szülei példája szerint istenfélő volt, megtartotta az Isten parancsait, nem mondhatom, hogy valaha is rajtakaptam volna vétken. Soha nem hallottam hazudni."

Goretti Szent Mária példát jelent az új nemzedékek számára. Bár szegény és iskolázatlan volt, már tizenkét éves kora előtt erős és érett személyiséggel rendelkezett, amelyet a családban kapott nevelés alakított ki. Ez tette képessé arra, hogy ne csak hősiesen megvédje tisztaságát, hanem meg is bocsásson gyilkosának. Vértanúsága annak bizonysága, hogy az ember nem az élvezetre irányuló ösztöneit követve valósíthatja meg önmagát, hanem a felelősségteljes szeretetben. Tudom jól, kedves fiatalok, hogy mennyire érzékenyek vagytok ezekre az eszményekre. Miközben várom, hogy két hét múlva találkozhassak veletek Torontóban, ma ismét így szólok hozzátok: ne hagyjátok, hogy a birtoklás és az élvezet kultúrája elaltassa lelkiismereteteket! Legyetek éber őrszemek, hogy az új emberiség valódi főszereplőjévé válhassatok! - buzdított II. János Pál pápa Goretti Mária halálának 100. évfordulóján, 2002. július 7-én, vasárnap az Úrangyala elimádkozása előtt mondott beszédében.
Istenünk, ártatlanság szerzője, tisztaság kedvelője, te Goretti Szent Mária szolgálódnak fiatalon megadtad a vértanúság dicsőségét és a szüzesség koronáját. Add, hogy példája nyomán mi is állhatatosan ragaszkodjunk parancsaidhoz. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
13. évközi hét péntek 07.06
  2018-07-06 13:34:00, péntek
 
  OLVASMÁNY Ámosz próféta könyvéből
Örök nyugtalanság annak sorsa, aki múló javakért fáradozik. Boldog csak az, aki Isten igéjére szomjazik.
A szegények elnyomóit prófétája által így inti az Úr:
Halljátok meg ezt ti, akik tiporjátok a szegényt, és szorongatjátok a föld szűkölködőit, akik így szóltok: Mikor múlik el az újhold, hogy eladhassuk az árut, és a szombat, hogy árulhassuk a gabonát, kisebb vékával, nagyobb súlyokkal, mérleggel, csalárdul, hogy pénzért megszerezhessük magunknak a szűkölködőket, és egy pár saruért a szegényeket, és eladhassuk a gabona hulladékát?"
De azt mondja az Úristen: ,,Eljön a nap, amikor délben nyugszik majd le a nap, és fényes nappal sötétséget borítok a földre.
Gyászra fordítom ünnepeiteket, és siralomra minden dalotokat; gyászruhát adok rátok és kopaszságot hozok fejetekre; olyanná teszem az országot, mintha egyszülöttjét gyászolná, és végnapjuk a keservek napja lesz. Íme, jönnek napok - mondja az Úr -, és éhséget bocsátok a földre, éhséget, de nem kenyérre, szomjúságot, de nem vízre, hanem az Úr igéjének hallására." Akkor felkerekednek tengertől-tengerig, északtól keletig körüljárnak majd, és keresik az Úr igéjét, de nem találják meg.
Ez az Isten igéje. Ám 8,4-6.9-12

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus azért jött, hogy megmentse a bűnösöket.
Abban az időben:
Amint Jézus továbbhaladt, látott egy Máté nevű embert a vámnál ülni. Így szólt hozzá: ,,Kövess engem!" Az felállt és követte őt. Később, amikor Jézus Máté házában vendégeskedett, eljött sok vámos és bűnös, és helyet foglaltak az asztalnál Jézussal és tanítványaival együtt. Meglátták ezt a farizeusok és megkérdezték tanítványait: ,,Miért eszik a ti Mesteretek vámosokkal és bűnösökkel?" Jézus meghallotta ezt, és így válaszolt: ,,Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek. Menjetek csak, és tanuljátok meg, mit jelent ez: Irgalmasságot akarok és nem áldozatot! Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket."
Ezek az evangélium igéi. Mt 9,9-13
...... ........



Imádság
Ó, Nagyasszony, tudom, hogy te végtelenül jó vagy, s legyőzhetetlen szeretettel szereted azokat, akiket fiad és Istened benned és általad királyi kedvességgel szeret. Kezeidben vannak az Úr irgalmasságának kincsei, s te vagy egyedül ilyen tisztességre rendelt. De kezed nem őrzi féltékenyen e kincseket, mivel keresed az alkalmat, hogy megmentsd a nyomorultakat, és kiáraszd az irgalmasságot. Dicsőséged nemhogy csökkenne, hanem növekszik, amikor a bűnbánók megkapják a bocsánatot, s a megigazultak a dicsőséget!
Damiani Szent Péter
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Sola Scriptura Székely János püspök KATOLIKUS VÁLASZ
  2018-07-06 13:20:20, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Pétertől XVI. Benedekig
  2018-07-06 13:15:55, péntek
 
  A pápaválasztás kapcsán Pétertől XVI. Benedekig címmel tartott előadást a pápaságról Székely János püspök 2013. március 12-én az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Mit gondol Székely János segédpüspök a Hit évéről?
  2018-07-06 13:14:03, péntek
 
  Videó 1. rész Link

Videó 2. rész Link

Nagyobb kép Link
...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.