Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Áder János meghívta Ferenc Pápát ....
  2020-02-14 17:28:39, péntek
 
  Utoljára huszonöt évvel ezelőtt járt Magyarországon pápa. De jó is lenne, ha a Szentatyát szeptemberben Budapesten üdvözölhetnénk!
Áder János meghívta Ferenc pápát a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.
...... ..........


Magyarországi látogatásra hívta Ferenc pápát a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából Áder János köztársasági elnök pénteken. Az államfőt négyszemközti audiencián fogadta a Szentatya a Vatikánban.

Áder János azzal érvelt, hogy Magyarország száz éve létesített diplomáciai kapcsolatot a Vatikánnal, amit három évtizeddel ezelőtt újítottak meg. Az államfő beszélt arról is, hogy 25 éve nem járt katolikus egyházfő Magyarországon, utoljára 1996-ban Szent II. János Pál látogatta meg hazánkat. Tavaly részt vett Ferenc pápa a csíksomlyói búcsún, ahol nagy szeretettel fogadták a hívek.
A köztársasági elnök megerősítette a meghívást Pietro Parolin szentszéki államtitkárnál történt megbeszélésén is. A bíboros a találkozó után úgy fogalmazott, hogy nagy megtiszteltetés lenne számára, ha elkísérhetné a Szentatyát budapesti útjára - mondta az államfő.

forrás: MTI 2020.02.14
fotó: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Valentin-napi tipp Szalézi Szent Ferenctől
  2020-02-14 11:07:28, péntek
 
  A szent arra biztatott egy nővért, válasszon egy mennyei ,,Valentint" magának, akinek lelki csokrokat ad ajándékba. Alábbi cikkünk az Aleteia amerikai katolikus portál nyomán készült.
A Valentin-nap története hosszú évszázadokra nyúlik vissza. A 17. századi szent, Genova szent életű püspöke, Szalézi Szent Ferenc maga is említi ezt a tradíciót, és egy alternatív ünneplési módot kínál fel egy szerzetesnővérnek írt levelében.
Azt javasolja, válasszon ,,Valentinnak" egy szentet, és övendeztesse meg lelki ajándékokból összeállított csokorral.
,,Azt kérdezi, kedves leányom, milyen csokrot adhatna Valentinjának. Az erény kis cselekedeteit kellene hogy csokorba kösse, melyeket kifejezetten mennyei Valentinja kedvéért gyakorol. Reggeli elmélkedése után ajánlja fel neki, hogy ő szentelje azt az Ön Szíve Választottjának. Szedheti a virágokat az Olajfák hegyén a kertben, a Golgotán (...), és kérlelje mennyei Valentinját, hogy fogadja el szíve ajándékait, és dicsérje érte az Istent, mert azáltal mintha illatukat árasztaná szét (...)."
Szalézi Szent Ferenc az erényes életre kívánt inteni ezzel az egyedülálló Valentin-napi hagyománnyal, és emlékezetünkbe idézi azt, hogy a ma elsősorban világi ünnepnek eredetileg egy kanonizált szent állt a középpontjában.
Levele további részében Ferenc rámutat, milyen ajándékokat remélhet a nővér választottjától.
,,Újra megkérheti Valentinját, hogy fogadja el Öntől ezt a csokrot, és hadd érezze az illatát az ő kezéből; és megkérheti, adjon Önnek valamit cserébe, adjon illatos kesztyűket, melyek a könyörületesség és az alázat cselekedeteivel fedik be kezét; adjon korallkarkötőt és gyöngyláncot. Így Önt is szerető gyengédségben részesítenék a Dicsőség Királyának ezek az áldott lovagjai. Ha jól gondolom, erre a hónapra Ön Aquinói Szent Tamást húzta, a legnagyobb doktort, aki szűz volt, és a legnyájasabb, legalázatosabb lélek, aki valaha élt."
Szalézi Szent Ferenc módszerével mindannyiunknak lehet ,,Valentinunk", akármilyen életállapotot is választottunk, akárhány évesek is vagyunk. Arra kell törekednünk mindenekelőtt, hogy krisztusi szeretettel szeressük egymást, és ehhez a szenteknél találhatunk inspirációt.

Forrás: Aleteia.org
Magyar Kurír 2020.02.13
 
 
0 komment , kategória:  Valentin napra  
Ferenc pápa: Az ördög érzéstelenítővel kísért, álljunk ellen
  2020-02-14 11:05:32, péntek
 
  Ferenc pápa: Az ördög érzéstelenítővel kísért, álljunk ellen neki!
Súlyos bűnünk e lassú lecsúszás az életben. Igaz, ellene lehetne vetni: ,,De hiszen mindenki ezt csinálja, nincs baj..
A lassú lecsúszás veszélyére hívta fel a figyelmet Ferenc pápa február 13-án, a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmise homíliájában. Utalva Salamon király rossz példájára, aki öregkorára apránként vesztette el az Úr iránti hűségét, és a bálványimádás bűnébe csúszott.
A szentmise Királyok első könyvéből vett olvasmánya (1Kir 11,4-13) Salamonról szól, aki öregkorára bálványimádásba süllyedt, büntetésként fia elvesztette az ország nagyobbik részét. Hittagadó lett a király; asszonyai elcsavarták a fejét, hogy idegen isteneket kövessen. Pedig ,,derék férfi" volt korábban, aki az Úrtól a bölcsesség adományát kérte, ami által messze földön híressé vált.
A történet hátteréhez Ferenc pápa magyarázatként hozzáfűzte, hogy abban a korban több feleséget is tarthatott a férfi, de ezzel együtt nem volt megengedett, hogy nőcsábász is legyen. Salamon szíve attól gyengült meg, hogy más népet választott, más istenekkel. Csapdába esett, és idegen feleségeinek isteneit, Kámoszt és Molokot kezdte imádni. Mindent megengedett magának, ám felhagyott az egyetlen Isten imádásával. Elesett, és ezért elvetette az Isten.
Ez a hitehagyás nem történik egyik napról a másikra, ez egy lassú folyamat - hangsúlyozta a Szentatya. - Salamon atyja, Dávid is vétkezett; legalább két súlyos bűnt követett el, de azonnal megtért, és bocsánatot kért. Hűséges maradt az Úrhoz mindvégig, akkor is, amikor menekülnie kellett és kigúnyolták. Dávid szent volt, Salamon azonban nem volt szent, mert szíve meggyengülésével eltékozolta az Úr adományait. Nem arról van szó, hogy egyszer vétkezett, hanem hogy kezdett lecsúszni - fogalmazott Ferenc pápa.
A nők elfordították Istentől a király szívét, és az Úr szemrehányást tesz neki: ,,Elfordult a szíved!" Ez történik velünk is, noha nem vagyunk bűnözők. Mégis fennáll a veszély, hogy lassan lecsúszunk - ,,érzéstelenítéssel" történő elbukás, anélkül, hogy észrevennénk. Ilyenkor viszonylagossá válnak a dolgok, és az ember elveszti az Isten iránti hűségét. Ezeknek az idegen asszonyoknak más isteneik voltak - így mi is, elfeledkezve az Úrról, könnyen egyezkedni kezdünk más istenekkel, mint a pénz, a hiúság és a gőg. ,,Atyáink a pogányok közé vegyültek, és cselekedeteiket eltanulták" - idézte a pápa a szentmise zsoltárát (Zsolt 105). - A népekkel való ezen összekeveredés azzal jár, hogy megtanuljuk tőlük azt, ami világiassá, pogánnyá tesz.
Súlyos bűnünk e lassú lecsúszás az életben. Igaz, ellene lehetne vetni: ,,De hiszen mindenki ezt csinálja, nincs baj..." Azonban így elveszítjük az egyetlen Úr iránti hűségünket. Ezek modern bálványok! Gondoljunk csak a világiasság bűnére. Elveszíteni az evangélium, az Isten szava eredetiségét, annak a szeretetét, aki életét adta értünk. Nem lehet jóban lenni Istennel és az ördöggel, mert ez azt jelenti, hogy nem vagyunk hűségesek sem Istenhez, sem az ördöghöz.
Kérjük az Úr kegyelmét, hogy amikor a szívünk kezd elgyengülni és lecsúszni, állítson meg bennünket!
- zárta csütörtök reggeli homíliáját Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió Magyar Kurír 2020. február 13.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Petőfi Sándor: Reszket a bokor, mert....
  2020-02-14 10:57:33, péntek
 
  Reszket a bokor, mert
Madárka szállott rá.
Reszket a lelkem, mert
Eszembe jutottál,
Eszembe jutottál,
Kicsiny kis leányka,
Te a nagy világnak
Legnagyobb gyémántja !

Teli van a Duna,
Tán még ki is szalad.
Szívemben is alig
Fér meg az indulat.
Szeretsz, rózsaszálam?
Én ugyan szeretlek,
Apád, anyám nálam
Jobban nem szerethet.

Mikor együtt voltunk,
Tudom, hogy szerettél.
Akkor meleg nyár volt,
Most tél van, hideg tél.
Hogyha már nem szeretsz,
Az isten áldjon meg,
De ha még szeretsz, úgy
Ezerszer áldjon meg!

/Pest, 1846 (November 20. után*/
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Csaba testvér Valentin napi gondolata 02.14
  2020-02-14 10:54:30, péntek
 
  Nemrég, egy előadás alkalmával, egy zsúfolásig megtelt teremben megkértem, hogy emelje fel a kezét az, aki az elmúlt fél évben, de nem az elmúlt 10 évben az ő kedvesétől, férjétől kapott egy szerelmes verset. Engem is meglepett a "felmérés eredménye", hisz összesen 3-4 hölgy emelte fel a kezét! Aztán, hogy oldjam a feszültséget megkértem, hogy most az emelje fel a kezét, akinek azért igénye lenne egy szép, szívből jövő szerelmes versre! No erre minden nő felemelte a kezét, volt aki mindkettőt, kortól függetlenül!
Ezen a szép napon, (csak, hogy a férfi társaimnak súgjak) megosztok egy szép szerelmes verset Petőfi Sándortól, melyet Szendrei Júliához írt! Tudjuk, hogy Júlia előbb kikosarazta Sándort, de amint e vers is jelzi, a férfit a visszautasítás nem torpantotta meg, hisz jól tudta, hogy a lányokat és a várokat ostrommal veszik be!
Érzelmeinket megfogalmazni, kifejezni emberhez méltó dolog! E víg farsangi időszakban, február 14-én, e tavaszi szép napon egyenesen kötelező! Isten áldását, a szép tiszta szerelmet kérem minden arra érett fiatal, felnőtt számára! Töltse be a szerelem lobogó lángja, e drága földi boldogság - s ne csak e szép tavaszi napon - a házasságra hivatást kapó testvéreim szívét! Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Valentin napra  
Szent Bálint vértanú, aki a szerelmesek pártfogója lett
  2020-02-14 10:39:47, péntek
 
  Nemcsak az angolok, más népek, például a horvátok is úgy hiszik, hogy a madarak ezen a napon tartják a menyegzőjüket..
Szent Bálintot vagy Valentint ma világszerte úgy ismerik, mint a szerelmesek, házasok védőszentjét, bár legendájában eredetileg egy szó sincs szerelemről. Alakja a történelem homályába vész, mégis nagy népszerűségnek örvend a mai napig. Ki volt valójában ez a titokzatos szent?
...... ........... ...........


A Bálint név latin változata Valentinus, ami azt jelenti: erős. A Legenda Aurea úgy fogalmaz: ,,erőt bíró, azaz a szentségben állhatatos". A hagyományban több Bálint nevű szent története keveredik, miközben nagyon kevés hiteles tény maradt fenn róluk. A gyér történelmi adatok miatt 1969-ben kivették Bálint nevét az általános római naptárból, meghagyva a róla való megemlékezés lehetőségét a helyi egyházak számára.
Annyi bizonyos, hogy a 3. században élt egy Bálint nevű római pap, akit vértanúként tisztelünk. II. Claudius császár sikertelenül próbálta hittagadásra bírni, ezért átadta Aster főtisztnek, hogy végeztesse ki. Bálint meggyógyította Aster vak leányát, mire a főtiszt és háza népe megtért. A császár 269 körül mindegyiküket kivégeztette. A vértanú pap halála helyén I. Gyula pápa templomot építtetett.
- Bálint vértanú történetét a Legenda Aurea így őrizte meg:
Bálint tiszteletre méltó pap volt, akit Claudius császár magához hívatott, és megkérdezte őt, így szólván: ,,Mi lelt, Bálint? Miért nem élvezed barátságunkat azzal, hogy a mi isteneinket imádod, és hiú babonádat elveted?" Mire Bálint: ,,Ha Isten kegyelmét ismernéd, ezt semmiképpen nem mondanád, hanem lelkedet elfordítanád a bálványoktól, és Istent imádnád, ki a mennyekben van." (...) Erre Claudius: ,,Ha Krisztus az igazi Isten, miért nem mondod meg nekem az igazat?" Mire Bálint: ,,Bizony, Krisztus az egyetlen Isten, s ha hiszel benne, lelked üdvösséget nyer, az állam gyarapszik, minden ellenséged fölött győzedelmeskedsz." Claudius pedig így szólt a mellette állókhoz: ,,Római férfiak, hallgassátok, milyen bölcsen és helyesen beszél ez az ember!" Akkor így szólt a prefektus: ,,Félrevezeti a császárt! Hogyan is hagyhatnánk el azt, amit gyermekkorunktól vallunk?" És akkor Claudius szíve megváltozott, Bálintot egy másik parancsnok őrizetére bízták, és miután annak házába vezették, így szólt: ,,Uram, Jézus Krisztus, igaz világosság, világosítsd meg ezt a házat, hogy felismerjék; te vagy az igaz Isten!" Mire a prefektus: ,,Csodálom, hogy azt mondod: Krisztus a világosság. Viszont ha az én lányomat, aki régóta vak, megvilágosítja, megteszem, amit csak kívánsz." Akkor Bálint imádkozva visszaadta a vak leány szeme világát, és abban a házban mindenkit megtérített.
- A hagyomány egy másik 3. századi Bálint vértanút is ismer, aki az itáliai Interamna (ma Terni) püspöke volt, és a legenda szerint imája hatására szintén csodás gyógyulások történtek. Egyes történészek úgy vélik, a két mártír ugyanaz a személy lehetett. Akárhogyan is, Szent Bálint vértanú Istentől kapott gyógyító ereje miatt évszázadokig a lelki betegek, az ájulástól és epilepsziától szenvedők védőszentje volt
- Egy harmadik Szent Bálint emléknapja is februárra esik, bár ő később élt. Életrajza szerint passaui püspök volt, aki háromszor próbált letelepedni és téríteni Passauban, de mindháromszor elűzték, ezért az Alpokba húzódott vissza, és ott is halt meg 475 körül. Zenoburgban (ma Olaszország, Castel San Zeno) temették el. Ereklyéit III. Tasziló bajor herceg 764-ben Passauba vitette, a mai Szent István-dóm helyén épült első templomba. 1120-ban felnyitották koporsóját, és a holtteste mellett egy ólomtáblára írva megtalálták az életrajzát. A passaui egyházmegye patrónusa, ugyanakkor őt is úgy ismerik, mint akinek különösen is lehet a segítségét kérni betegség idején. Alakja összeolvadt a 3. századi vértanúval, ezért Németországban, Ausztriában főleg az epilepsziában szenvedők bizakodtak a segítségében. A nyakukban hordott Bálint kereszt, frászkereszt (Valentinskreuz, Fraisenkreuz) a tünetek, rohamok elriasztását célozta.
...... ........... ........... .............


Hazánkban német nyelvterületről terjedt el Szent Bálint tisztelete. Ünnepe már középkori naptárainkban, misekönyveinkben szerepelt, népszerűségét mutatja, hogy Bálint évszázadokig gyakori keresztnév volt, sőt családnévvé is vált.
Bálint ünnepe a tavaszvárás kezdetére és a farsangi esküvők idejére esik - valószínűleg e naptári egybeesés miatt lett idővel a szerelmesek védőszentje, először Angliában és Franciaországban. A népszokások gyökere egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza: február közepén tartották lupercalia ünnepét, melyhez tisztító és termékenységi rítusok kapcsolódtak.
Bálint napját igazolhatóan először az angol költő, Geoffrey Chaucer kötötte a romantikus szerelemhez Madárparlament (1374-82) című költeményében. De nemcsak az angolok, más népek, például a horvátok is úgy hiszik, hogy a madarak ezen a napon tartják a menyegzőjüket.
Bálint napját ma világszerte a szerelmesek ünnepének tartják. Az évszázadok során számos, ezt a hagyományt erősítő, romantikus legendát is szőttek alakja köré. Az egyik elbeszélés szerint Bálint titokban adott össze keresztény fiatalokat, köztük katonákat a kedvesükkel. A Római Birodalomban a katonák csak a szolgálati idejük leteltével házasodhattak meg, különleges kegynek számított, ha valakinek előbb engedélyt adott erre a császár. Bálint ezért titokban adta össze őket, és a friss házasokat megajándékozta egy-egy virággal a saját kertjéből. Egy másik legenda szerint Szent Bálint volt, aki a történelem során először esketett össze egy pogány férfit és egy keresztény nőt.


Forrás
Magyar katolikus lexikon
Bálint Sándor: Ünnepi kalendárium
Wikipedia.org
Magyar Kurír

*
Valentin/Bálint nap Link

*
- A Bálint-nap és a szerelem kapcsolatát William Shakespeare Hamlet című drámája is őrzi.
Holnap Szent Bálint napja lesz,
Mindjárt reggel korán;
És ablakodnál, párodul,
Ott leszek, én leány.
Kelt a legény, felöltözött,
Ajtót nyitott neki:
Bement a lány, de mint leány
Többé nem jöve ki.

(Hamlet, 5. szín; Arany János fordítása)

*
- Vakságot gyógyított Szent Bálint Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. február 14.
  2020-02-14 09:32:53, péntek
 
  Különösképpen is összecseng az apostolok kettesével való útra bocsátása, valamint a szláv népek két apostolának, Cirillnek és Metódnak az evangelizációs tevékenysége, akiket a vérségi kötelékek is összekapcsoltak: testvérek voltak. Életükben az apostoli küldetés természetét látjuk meg: az Úrral megélt kapcsolat új testvériséget hoz létre, mely beteljesíti és felülmúlja a vérségi kapcsolatokat, azáltal, hogy felismerik a tőlük idegen emberekben is azt, akit az Atya ugyanúgy szeret, mint őket, és ez a közös tapasztalat új kultúrát, emberi közeget teremt. Imádkozzunk ma azért, hogy ennek a két nagy szentnek a példája és közbenjárása által megújuljon a szláv népekben identitásuknak ez a legmélyebb rétege.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Szent Cirill szerzetes és Szent Me­tód püspök, Európa......
  2020-02-14 09:31:48, péntek
 
  Szent Cirill szerzetes és Szent Me­tód püspök, Európa társ védőszentjei
.Igenaptár oldalon
SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Isten üdvösségre szóló hívása minden néphez szól.
Pál apostolnak a pizídiai Antiochiában mondott beszéde féltékennyé tette a zsidókat. Ezért Pál és Barnabás bátran megfeleltek nekik:
,,Először nektek kellett hirdetnünk az Isten igéjét. De mivel ti visszautasítjátok, és nem tartjátok magatokat méltónak az örök életre, most a pogányokhoz fordulunk. Ezt a parancsot adta nekünk az Úr:
A pogányok világosságává rendeltelek téged, hogy üdvösségük légy egészen a föld végső határáig.
"A pogányok ennek hallatára örvendezve magasztalták az Úr tanítását. Hittek is mindazok, akik az örök életre voltak rendelve. Az Úr igéje így az egész környéken elterjedt.
Ez az isten igéje. ApCsel 13,46-49

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Az aratnivaló sok, a munkás pedig kevés.
Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott.
Így szólt hozzájuk: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.
Menjetek! Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit se köszöntsetek.
Ha betértek egy házba, először is ezt mondjátok: »Békesség e háznak!« Ha békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességtek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra.
Ha egy városba érkeztek, és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket, és hirdessétek: »Elérkezett hozzátok az Isten országa!«"
Ezek az evangélium igéi. Lk 10,1-9

Imádság
Mindenható és teremtő Istenünk! Te az embert a saját képedre és hasonlatosságodra teremtetted. Szívünkbe adtad a vágyat, hogy téged keressünk és benned találjuk meg boldogságunkat. Fiad, Jézus azt kéri tőlünk, hogy hozzá váljunk hasonlóvá. Segíts minket, hogy arcunkon hordozzuk Jézus arcát! Segíts, hogy egészen odaadjuk, felajánljuk magunkat neked! Adj nekünk bölcsességet, hogy felfogjuk Jézus szavainak értelmét, komolyan vegyük azt és megadjunk neked mindent, ami téged illet

Elmélkedés
A mai evangéliumi történet, a süketnéma meggyógyítása, szép példája annak az igazságnak, hogy minél kiszolgáltatottabb, tehetetlenebb, védtelenebb valakinek a helyzete, annál közelebb megy hozzá az Isten. Ennek a fordítottja is igaz: a kevély, túlzottan magabiztos és önelégült embertől távol tartja magát az Isten. Mit is adhatna neki, amikor ő mindent a saját eredményének tulajdonít?
Itt áll előttünk a történetben szereplő süketnéma ember. Igen, nem csak Jézus előtt, hanem előttünk is. Beszélni nem tud, tehát szavával nem tud kérni, ezért mások mondják el helyette, hogy mi a baja. De tekintetével tud kérni, s ilyen kérő tekintettel fordul Jézushoz, aki előtt áll. Tekintetével azt kéri, az a vágya, hogy beszélni tudjon és hallja mások beszédét. Az Úr irgalmasan tekint rá, de nem csak szemléli őt, nem csak együtt érez vele, hanem csodát tesz vele, megnyitja száját, hogy beszélni tudjon és fülét, hogy halljon.
És ez a süketnéma, aki előttünk áll, tőlünk is kér valamit. Azt kéri, hogy ne nézzük le a szenvedőket, a betegeket! Ne tekintsük félembernek azokat, akiket valamilyen testi vagy lelki nyomorúság gyötör! Ne taszítsuk őket félre és ne állítsuk őket a sor végére! A süketnéma azt kéri tőlünk, hogy adjunk valamit, szívünk jóságából fakadóan adjunk valamit annak, aki szükséget szenved! Lám, Isten mindent megadott annak, aki korábban semmit sem kapott. Utánozzuk Isten jóságát!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link

*
- Magyar kurír oldalon Link
A görög fivérek a szláv népeknek hirdették Krisztus örömhírét. A keresztény kelet két apostolát, Európa társ védőszentjeit keleten és nyugaton egyaránt tisztelik.
...... ...........


Istenünk, te a két szent testvér, Cirill és Metód által vezetted el a szláv népeket az evangélium világosságára. Add, hogy tanításodat mi is szívünkbe fogadjuk, és mindnyájan egy néppé legyünk az igaz hit megvallásában. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

*
- ,,Jó hírvivők, elszánt testvérek és Isten tanúi voltak, akik erősebbé tették Európát" - fogalmazott 2017. február 14-én reggeli homíliájában Ferenc pápa. Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1293
  • e Hét: 2372
  • e Hónap: 15810
  • e Év: 218723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.