Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bűnbánat
  2013-04-07 20:30:01, vasárnap
 
   
  6. rész


Udvariatlanság lett volna vacsora után rögtön felállni, így időzött még egy kicsit. Hédi mesélt arról a mulatságról, ahol bálkirálynőnek választották. Hangos köszönésre lettek figyelmesek. Az ajtóban megjelent az igazgatónő, mellette egy sportos fiatalember lépkedett, akiben azonnal felismerte a papot.

Emeséék az asztalok között cikázva araszoltak beljebb, itt-ott megálltak pár szóra. Nem értette mi lehet az oka, hogy rajta kívül senki nem botránkozik meg a páron, sőt természetesnek tartják a fura helyzetet. Pár lépésre voltak tőlük, amikor öregúr felállt, és elébük sietett. Mindkettőjükbe belekarolt és úgy vezette őket az asztalhoz.

- Ilonka, bemutatom az unokámat, vele még nem találkozott. Nagy öröm számomra, naponta együtt látni őket, nagyon jó testvérek.

Majd elsüllyedt szégyenében, alig hallhatóan, motyogva bemutatkozott. István szavai fejbe kólintották, a lelke vad háborgással vágtatott a bűnbánat szigetére. Ismét elhamarkodottan ítélkezett! Egy feltörő sóhaj hagyta el a mellkasát, magával sodorva a megcsonkolt tekintélyt, amit felelőtlenül másra aggatott. Fellélegzett! A fiatalok székeket húztak az asztalhoz, és vidáman társalgásba fogtak. Emese aggódva figyelte nem jól leplezett zavarát. Kedvesen megsimogatta az asztalon pihenő kezét. Újra felcsillant a remény, még is csak jó helyre érkezett.

Nem volt büszke magára, bocsánatot kért az Úrtól! Alig várta, hogy lemossa lelkéről az igazságtalanság szennyét. Sokáig ült a zuhany alatt, abban bízva, hogy őszinte bűnbánattal feloldozást nyer. Lefekvés után a szokottnál is tovább imádkozott, befejezésként megköszönte az Úrnak az elmúlt napot, és reménykedve kérte a holnapot.



Az éjszaka asszonya fátylát fellibbentette és a színes álomvilágba repítette.

Fiatal lányként sétált a Vár egyik keskeny utcájában, a nyári szellő lágyan kese hajába kapott, muszlin ruháját vézna testéhez tapasztotta. Az egyik kisvendéglőhöz érve, rekedt hangú zongorista búgó dala szűrődött ki. Megállt a bejáratnál. Az orrát megcsapta a dohos pince-, és a sült csülök, kevert illata. Megéhezett, gyomra korogni kezdett. Az ajtóra kihelyezett árlapot kereste, és a pénzét számolni kezdte. Örömmel állapította meg, egy vacsorára bőven jut belőle. Belépett az ajtón. A gomolygó cigarettafüst ködfelhőként takarta el az éttermet. Sejteni vélte az árnyakból,hogy minden asztalnál ülnek, sehol egy üres hely. Lassan lépkedett lefelé a lépcsőn. Lent rá sem hederítettek, mintha láthatatlan lény lenne. Elmentek mellette, levegőnek nézték, észre sem vették. A toalettet kereste, valószínűnek tartotta, talál egy tükröt, és megnézi, miért a közöny. Nem tévedett, a tükör ott lógott a falon. Belenézett, és megdöbbent a látványon. Egy Öregasszonnyal nézett szembe. Hófehér tincseket, csillogó szemeket, és mély nevető ráncbarázdával szántott arcot látott. Egy darabig nézte a nénét, majd megfordult...



Reggel ennyire emlékezett. Elgondolkodott, mit jelent számára a röpke álom. Nem szívelte az álmos könyveket, soha nem fejtették meg a rejtélyt. Fiatal korában évekig álomnaplót vezetett. Az igen, abból lehetett építkezni, nagyszerű fundamentumnak bizonyult egész életében kitart. Elemezni kezdte, a képeket az összegyűjtött tapasztalatokból merítve... A vár valószínű kősziklából épült a régmúltban, ami biztonságot mutatja, a zene, gyógyír a léleknek. A ködszerű homály, némi bizonytalanságot és félelmet takar. A tükör, szembe kell néznünk önmagunkkal. Itt egy pillanatra megállt. Ez vonatkozhat akár az elmúlt napra, amikor azonnal ítéletet mondott, egy félreérthető helyzetből. Milyen gyakran megtesszük ezt az életünk során? Hány embert bántunk meg vele, és taszítunk el magunktól, közösítünk ki, úgy, hogy meg sem kérdezzük, miért történt valami, úgy, ahogy akkor ott mi láttuk. Az előrehaladott kor, hosszú élet jele. Mélyülő nevető ráncok, vidám, kiegyensúlyozott öregkor. Na, de mit kezdjen a csülökkel, és az éhséggel? Ezen hiába törte a kobakját, semmi sem jutott eszébe semmi. Már csak a láthatatlanság és a szellemkép maradt. Ebben volt gyakorlata, gyakran álmodott hasonlót. Maradjon a háttérben, éljen csendben, és alázattal, úgy mindenhova eljuthat észrevétlen. No, akkor evvel nagyjából megvolnánk, zárta le álomfejtését a szobasarok számolás utáni reggelen.

A kiadós reggeli alatt tanító álmát elmesélte a barátainak, akik cserében saját álmaikat bízták rá. Kölcsönösen megköszönték egymásnak a bizalmat. Álomfejtésre azért nem vállalkozott, mert szent meggyőződése, hogy mindenki saját álmának a fejtője.

Délelőtt ellátogatott az edzőterembe. Néhányan bicikliztek, ketten hegyet másztak, a nehezített fokra állított lépegetőn. Csak a két futópad árválkodott a sarokban üresen. Fiatal férfi köszöntötte, illendően bemutatkozott, egy rövid ismerkedésre hívta. Kórelőzményről, mozgási szokásairól beszélgettek, és egy nyomtatványt töltetett ki közösen, ami egy hosszú teszttel zárult. A kiértékelés után, a futópadra alkalmasnak találta a fizikai állapotát, és heti két gerinctornát javasolt. Beállította a padot, és már is száguldhatott. Futás közben izmai megfeszültek, a szíve gyorsabban dobogott, észre sem vette, versenyt futott az idővel. Kellemesen kifáradva érkezett meg az utolsó perchez. A masina lassulni kezdett, majd megállt. Kiadós zuhany után elterült az ágyon és pánsípot hallgatott, azt sem vette észre, hogy pillái elnehezednek, és elbóbiskolt.

Az ebédre hívó gongra szemei kipattantak. Az izomláz tünetei jelentkeztek. Nem bánta különösebben, pár nap és elmúlik. Bekapott két szem szőlőcukrot, csak úgy ebéd előtt, az jót tesz az izmoknak. Gulyáslevest választott, túrós batyuval. Akkorák voltak a batyuk, hogy nem bírt velük. Ha így halad, gyakori vendége lesz az edzőteremnek, ha súlyát meg akarja tartani. Vidám csevej volt a desszert. Sokáig ejtőztek a kiadós ebéd után. A csendes pihenő óráit a lakosztályába töltötte, egy rajzlap fölé hajolva számolt, rajzolt, melyik bútor hova fér el, tervezgette a jövőt...

Elcsodálkozott magán. Olyan sűrű lett a programja, hogy a laptopjába bele sem nézett...

folyt. köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiegyensúlyozott, bizonytalanságot, tapasztalatokból, igazságtalanság, elhamarkodottan, öregasszonnyal, kórelőzményről, bálkirálynőnek, kisvendéglőhöz, ráncbarázdával, fellibbentette, természetesnek, elgondolkodott, elcsodálkozott, fundamentumnak, láthatatlanság, mindkettőjükbe, udvariatlanság, bemutatkozott, száguldhatott, befejezésként, előrehaladott, összegyűjtött, lakosztályába, cigarettafüst, gerinctornát, ködfelhőként, megfeszültek, hederítettek, különösebben, jelentkeztek, valószínűnek, elnehezednek, nyomtatványt, beszélgettek, vállalkozott, ajtóban megjelent, sportos fiatalember, asztalok között, fura helyzetet, bűnbánat szigetére, feltörő sóhaj, megcsonkolt tekintélyt, fiatalok székeket, asztalon pihenő, igazságtalanság szennyét, zuhany alatt, elmúlt napot, éjszaka asszonya, színes álomvilágba, egyik kisvendéglőhöz, orrát megcsapta,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem  Ne kapaszkodj magasabbra,  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Sokan azt tartják  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Lóhere  képre írva  Erdőn  Nem számIt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  George Byron - Ahogy itt jár -...  Soha ne kedvezz...  Szívem  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A kételkedés kezelése  Albert Einsteinről  Szabolcska Mihály – Ákác...  Garai Gábor - Takarítás  Popper Péter szavai  A boldog családok mind hasonló...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Rátalálsz  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét  Mindig jusson idő nevetni  Png ház  Paul David Tripp Április 19  Egy hatékony szolga  Bertolt Brecht -től idézet  Egy bizonyos határt  Png rózsa csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Elköszönt  Fekete-erdő desszert  Szép estét  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szívem tiéd  Esti kép  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Reggel van  Esti kép  Egy lelki imádság  Jó éjszakát  Kaffka_Margit  Neked tudnod kell  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Csak a fogyatkozás látható  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  A Megváltó szolgálatában  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Png kislány  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png virág  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  George Byron - Ahogy itt jár -...  Segítsük barátainkat, hogy meg... 
Bejegyzés Címkék
ajtóban megjelent, sportos fiatalember, asztalok között, fura helyzetet, bűnbánat szigetére, feltörő sóhaj, megcsonkolt tekintélyt, fiatalok székeket, asztalon pihenő, igazságtalanság szennyét, zuhany alatt, elmúlt napot, éjszaka asszonya, színes álomvilágba, egyik kisvendéglőhöz, orrát megcsapta, dohos pince-, sült csülök, ajtóra kihelyezett, pénzét számolni, vacsorára bőven, gomolygó cigarettafüst, üres hely, toalettet kereste, darabig nézte, röpke álom, álmos könyveket, összegyűjtött tapasztalatokból, ködszerű homály, pillanatra megállt, elmúlt napra, félreérthető helyzetből, életünk során, szellemkép maradt, szobasarok számolás, kiadós reggeli, nehezített fokra, sarokban üresen, rövid ismerkedésre, nyomtatványt töltetett, hosszú teszttel, kiértékelés után, futópadra alkalmasnak, fizikai állapotát, szíve gyorsabban, utolsó perchez, masina lassulni, ebédre hívó, izomláz tünetei, kiadós ebéd, csendes pihenő, lakosztályába töltötte, rajzlap fölé, laptopjába bele, kiegyensúlyozott, bizonytalanságot, tapasztalatokból, igazságtalanság, elhamarkodottan, öregasszonnyal, kórelőzményről, bálkirálynőnek, kisvendéglőhöz, ráncbarázdával, fellibbentette, természetesnek, elgondolkodott, elcsodálkozott, fundamentumnak, láthatatlanság, mindkettőjükbe, udvariatlanság, bemutatkozott, száguldhatott, befejezésként, előrehaladott, összegyűjtött, lakosztályába, cigarettafüst, gerinctornát, ködfelhőként, megfeszültek, hederítettek, különösebben, jelentkeztek, valószínűnek, elnehezednek, nyomtatványt, beszélgettek, vállalkozott, álomfejtésre, megköszönték, gulyáslevest, ellátogatott, megsimogatta, álomfejtését, fellélegzett, félreérthető, ismerkedésre, felelőtlenül, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1459
  • e Hét: 7149
  • e Hónap: 13521
  • e Év: 64312
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.