Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Visszavarázsolom, mert hiányzik
  2013-05-22 15:13:14, szerda
 
   
  Testünk csodái
Családunkban történt a következő eset. Hónapokig tartó kivizsgálással sem jöttek rá, mi baja lehet Annuskának. Mígnem egy pszichológus segített.
Annuska szülei esti egyetemre jártak és nappal dolgoztak. Éppen építkeztek is, így hát minden idejükre, minden fillérjükre nagy szükség volt.

Az akkor négyéves kislány nagyon sokszor volt a dédpapájánál, az akkoriban hetvenöt éves Lajos bácsinál. Nyaranta szinte ott is lakott a városszéli kis kertes házban, dédpapa meg ő nagyon jó cimborák voltak, így mondták.

Annuska reggelente kiszaladt, hogy megszámolja a margarétákat nappal a közeli strandra jártak pancsolni, esténként a bácsi csodálatos meséket mondott neki fejből, amiknek soha de soha nem akart vége szakadni. Annuska, ahogy nőtt, úgy került egyre közelebb a dédpapához. Már megértette, hogy nem szaladhat nagyon előre, mert a bácsi nem tudja követni, fáj a lába.

Egyszer, régen eltörött a térde, öregségére pedig beállt, a reuma is nyúzta, egyáltalán nem hajlott már, egyáltalán nem hajlott már, Lajos bácsi csak bicegni tudott. A ház időközben felépült, Annuska iskolába ment, a dédapa is ritkábban jött hozzájuk, egyre nehézkesebbé vált, ahogy öregedett, és a lába sem igen bírta. Ettől persze még sokat találkoztak, sőt, az esti mesék sem maradtak el, dédapa mindig felhívta a kislányt telefonon, ha új történet kerekedett a fejében.

Egy nap aztán meghalt Lajos bácsi. Mindenki ott volt a temetésén, aki csak élt és mozogott, rokonok, barátok, régi kollégák, tisztelők, apa szerint még az ellenségek is, ha volt olyan egyáltalán. Alig fért el a sok ember a kis földpúp körül. Annyi volt a virág, hogy még a szomszéd sírokra is átfolyt a rengeteg színes koszorú, csokor és bokréta. Annuska nem tudott sírni.

Nyolc éves volt, mondhatjuk, hogy már nagylány, mégsem akarta megérteni, hogy a dédpapa nincs többé. Anyukája aggódva figyelte, hogy motyog esténként a telefonba egy képzeletbeli baráttal, aki állítólag mesélt neki. Hogy Lajos bácsi az égbe került, egyáltalán nem nyugtatta meg a kislányt, követelte, hogy vigyék el hozzá a kisházba, mert nem hitte el, hogy nincs ott. El is vitték. Szörnyű volt látni, ahogy Annuska szobáról szobára szalad a dédpapáért kiabálva, és még az ágy alá, a szekrény mögé is benéz, hátha megtalálja.

Ahogy múltak a hetek, hónapok, Annuska is mintha kicsit megnyugodott volna. Egyre kevesebbszer emlegette a papát, a titokzatos telefonok is ritkábbak lettek. De ugyanakkor behívatták az anyját az iskolába, ahová Annuska ritmikus sportgimnasztikára járt. Túl gyakran fájlalja a lábát a gyerek, mondta a tanárnő, van, hogy egész nap sántít. Annuskát kikérdezték, hol fáj a lába, mitől fáj, mióta fáj, de csak a vállát vonogatta. A bal térdét böoködte, hogy ott a baj, a térdében, sehogy se akar behajlani. De az okát nem tudta senki.

Orvostól orvosig hurcolták a kislányt, a körzetből beutalták a traumatológiára, az idegsebészetre, a sebészetre, röntgenre, még gyógytornászhoz is elvitték. A gyógytornásztól természetgyógyászhoz mentek, onnan meg a csontkovácshoz. De senki nem talált semmit. Annuska pedig egyre jobban sántított.

A család egyik barátja pszichológus volt, véletlenül jutott tudomására az eset. Feltétlenül találkozni akart Annuskával, mert valami azt súgta, hogy a sántítás oka a lelkében keresendő. Felkereste őket, és hamar összebarátkozott a kislánnyal. Egyetlen szóval sem kérdezte tőle, miért sántít. Ügyet sem vetett a lábára. Viszont annál többet beszélgettek mindenféléről. Rengeteget rajzoltak együtt, sőt, meséket is kitaláltak Annuska javaslatára.

A pszichológus és a kislány egyre jobban összebarátkoztak. Annuska napról napra többet mesélt, többet nevetett, és miközben mesélt, a dédapa neve is egyre többször felbukkant. A pszichológus megkérte a sülőket, beszéljenek Annuska dédapjáról. Milyen ember volt, mivel foglalkozott, hogyan jellemeznék. Egyikük végre kinyögte, hogy a dédpapa sánta volt. És akkor szinte mindhárman egyszerre csaptak a homlokukra. Hiszen nincs semmi baj a kislány lábával! Olyan nagyon hiányzik neki a dédapja, hogy ezzel a módszerrel hozza vissza magának. Úgy hiszi, ha sántít, ezzel visszavarázsolja a sánta nagypapát, aki így éjjel-nappal vele lehet.

Sok játék, közös program, nagy beszélgetések, sok nevetés, gyerekközösség, bulik... Ezt írta fel receptre a pszichológus. Az idő majd meggyógyítja Annuska lábát. Ahogy enyhül majd szívében a gyász, hogy a dédapa helyére új barátok, új élmények kerülnek, úgy válik a térde is újra hajlíthatóvá. Így is lett, fél év sem telt bele, és Annuska folytathatta a ritmikus sportgimnasztikát. Annuska és az anyukája rendszeresen visznek virágot Lajos bácsi sírjára, sőt, még egy rossz sétabotot is kivittek neki a temetőbe, hogy ne kelljen annyira sántítania.
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Címkék: összebarátkozott, összebarátkoztak, visszavarázsolja, gyógytornászhoz, traumatológiára, gyógytornásztól, gyerekközösség, idegsebészetre, csontkovácshoz, kivizsgálással, beszélgetések, mindenféléről, pszichológus, dédpapájánál, rendszeresen, hajlíthatóvá, folytathatta, családunkban, megnyugodott, kevesebbszer, beszélgettek, margarétákat, képzeletbeli, foglalkozott, nehézkesebbé, meggyógyítja, javaslatára, feltétlenül, beszéljenek, fillérjükre, jellemeznék, kikérdezték, megszámolja, találkoztak, megértette, mondhatjuk, következő eset, pszichológus segített, akkor négyéves, akkoriban hetvenöt, közeli strandra, bácsi csodálatos, esti mesék, kislányt telefonon, szomszéd sírokra, rengeteg színes, dédpapa nincs, képzeletbeli baráttal, égbe került, dédpapáért kiabálva, szekrény mögé, titokzatos telefonok, Hogy Lajos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Soha ne kedvezz...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  A Megváltó szolgálatában  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Hiányzik  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Hiányzik  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A boldog családok mind hasonló...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Miért nem menti meg Jézus a jó...  képre írva  Fekete-erdő desszert  Tavaszi kép  Kerüld el az evangélium örömén...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Ágai Ágnes – Csendélet  Szívem  Erdőn  Png nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 21  Akik bántanak téged  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Próbálj meg ...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy hatékony szolga  Gyökössy Endre - Virágok virág...  képre írva  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Akarat  Soha ne kedvezz...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Facebookon kaptam  Reggel van  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Png virág  Mai harmónia kártyám  Nem számIt  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
következő eset, pszichológus segített, akkor négyéves, akkoriban hetvenöt, közeli strandra, bácsi csodálatos, esti mesék, kislányt telefonon, szomszéd sírokra, rengeteg színes, dédpapa nincs, képzeletbeli baráttal, égbe került, dédpapáért kiabálva, szekrény mögé, titokzatos telefonok, vállát vonogatta, körzetből beutalták, család egyik, lelkében keresendő, kislány egyre, dédapa neve, pszichológus megkérte, dédpapa sánta, kislány lábával, módszerrel hozza, sánta nagypapát, dédapa helyére, ritmikus sportgimnasztikát, anyukája rendszeresen, rossz sétabotot, összebarátkozott, összebarátkoztak, visszavarázsolja, gyógytornászhoz, traumatológiára, gyógytornásztól, gyerekközösség, idegsebészetre, csontkovácshoz, kivizsgálással, beszélgetések, mindenféléről, pszichológus, dédpapájánál, rendszeresen, hajlíthatóvá, folytathatta, családunkban, megnyugodott, kevesebbszer, beszélgettek, margarétákat, képzeletbeli, foglalkozott, nehézkesebbé, meggyógyítja, javaslatára, feltétlenül, beszéljenek, fillérjükre, jellemeznék, kikérdezték, megszámolja, találkoztak, megértette, mondhatjuk, kerekedett, egyáltalán, dédapjáról, reggelente, megtalálja, dédpapáért, dédpapához, városszéli, rengeteget, kitaláltak, ellenségek, találkozni, annuskával, öregségére, mindhárman, behívatták, ugyanakkor, titokzatos, csodálatos, annuskának, sebészetre, tudomására, felbukkant, módszerrel, véletlenül, kislánnyal, építkeztek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 613
  • e Hét: 6303
  • e Hónap: 12675
  • e Év: 63466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.