Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyboldogasszony
  2014-08-15 16:06:50, péntek
 
   
  Amikor felcsendül a Magnificat, egy pillanatra megáll az idő. Megállnak a csillagok, a galaxisok a mennybolton és lenéznek a Földre. Az Atya pedig mosolyogva lehunyja egy pillanatra a szemét és szeretettel, hálával, elfogadja Mária gyönyörű szavait. Az Isten hálás egy törékeny kis teremtményének. Ez döbbenetes!
Az imént hallottuk Mária hálaadó énekét, és a Boldogságos Szűz Mária Mennybevételének ünnepén, Nagyboldogasszony napján, arról szeretnék néhány gondolatot megosztani önökkel testvéreim, ami a mi drága Szűzanyánkat annyira jellemezte. A háláról fogunk elmélkedni.
Sajnos elég ritka dologról van szó. Sokszor megfeledkezünk arról, hogy mindig és mindenért hálát kellene adnunk, ami életünkben történik velünk.
A hála orvosság sok mindenre, ha nem mindenre!
Amikor magunk alatt vagyunk, sötéten látunk mindent, vegyünk elő egy papírt és írjuk fel rá sorban, mikért adhatunk hálát Istennek a mai napon. Meg fogunk lepődni.
Volt egy kedves pap barátom, aki nemrég elhunyt, közel a nyolcvanhoz kezdett el foglalkozni elromlott házasságokkal. Nem jegyesoktatást tartott, nem. Szakadék szélén táncoló párkapcsolatokkal foglalkozott, melyektől bizony kínosan menekülni szoktunk, hiszen mit is mondhatunk ilyen esetekben?
Ide profi papnak és profi pszichiáternek kell lenni egyidejűleg. Nos, az atya azt mondta a párnak, külön - külön: ,,Szíved legmélyén, ahol hiteles, mély, őszinte vágyaid laknak, akarod - e ezt a kapcsolatot? Vegyél elő egy papírt, és írd fel rá, hogy házasságotok során mely dolgokért adtál hálát."
Néhányat a sok közül: ,,Téged vártalak mindig. Biztonságot éreztem melletted ebben a félelmetes világban. Szerettem a mosolyodat, a szépségedet. Mindig meghallgattál és türelmes voltál velem. Amikor átöleltél, megszűnt számomra a világ. Boldog voltam veled." És sorolhatnánk.
Az atya folytatta: ,,Amikor végeztetek, üljetek le egymással szemben és mindegyikőtök olvassa fel a másiknak." A többit majd meglátjuk.
Kedves testvérek! Az esetek zömében zavartan megérintették, majd könnyes szemmel átölelték egymást. A hála elvégezte a dolgát.
Lukács evangéliumának második fejezetében Mária igent mond az Úr meghívására, és ezzel teljesen kiszolgáltatja magát neki. Ebből fakad Mária hálaadó éneke, a Magnificat. Csak akkor tudok igazán hálát adni, ha átadtam magam az Ajándékozónak, Istennek.

Hálaadás és teljes önátadás mindig együtt jár, egymást erősítik.
A szentmisében is hálát adunk, innen a neve is: eucharisztia, és egyúttal felajánljuk magunkat Istennek.
Vessünk most egy pillantást saját életünkre! Elképzelhető, hogy kellemetlen lesz, de nem baj. Vágjunk bele, megéri!
Hálás vagyok én mindenért, amit kaptam, vagy állandóan olyan dolgok után sóvárgok, amelyek éppen nincsenek a birtokomban?
Észreveszem hétköznapjaimban a szép dolgokat, a csodákat? Vagy csak a nehézségeim miatt szorongok és állandóan nyafogok, panaszkodom?
Mert nem arról van szó, hogy ha hálás vagyok, akkor majd jól fog menni a szekér, nem lesznek nehézségeim. Hanem arról, hogy a nehéz élethelyzetekért is hálát lehetne adni. Sokszor a szenvedésekért is.
Ismertem egy orvosnőt, aki hosszú szenvedés után meghalt rákban. Halála előtt egy nappal azt mondta nekem: - Tudom, hogy meg fogok halni, de én mégis hálás vagyok, mert meggyógyultam".
Testvérek! Ép ésszel fel lehet ezt a mondatot fogni? Úgy vélem, nem. De Jézus szerető szívével már igen. Meghalok, de meggyógyultam, mert megtaláltalak Téged Istenem.
Ez most egy szélsőséges példa volt, sokkal kisebb dolgokban is talpon kellene maradnunk.
Amikor újjal mutogatunk szerteszét magunk körül. Azért ilyen nehéz az életem, mert...azért nem vagyok gazdag, mert te és ők...azért nem vagyok boldog, mert te...azért nem sikerülnek a vállalkozásaim, mert ez és ez a hibás...azért romlott meg a házasságunk, mert te...
Testvérek! Az életben nincsenek jutalmak és büntetések. Az életben következmények vannak. Az én életem nem a sors kiszámíthatatlan szeszélye szerint olyan, amilyen, hanem az én életemben minden az én gondolataim, szavaim és cselekedeteim következménye. Abba kell hagynom a kifelé mutogatást, az elégedetlenkedést, saját, jó felfogott érdekemben.
A hitéletem, az üdvösségem forog veszélyben. Ez nem játék. Élet - halál kérdése. Vegyük nagyon komolyan.
Persze a nehézségek! Igen, vannak nehézségek. Már az elején a legnagyobb. Nem bízom magamban, tehát nem bízom másokban sem, sőt Istenben sem.
A hálaadás feltételezi a bizalmat. Csak annak tudok hálás lenni, akiben megbízom. Amikor kifejezem a hálámat valakinek, beengedem a szívembe, és örülök, hogy belépett az életembe.
Tisztelem, elcsodálkozom jóságán, és örömmel ízlelem jelenlétét. Ha tele van a szívem hálával valaki iránt, akkor tudom őt igazán megismerni, és örülni megajándékozottságomnak. Ekkor ismerem fel saját, igazi énemet. A hálaadás vezet el az Istenhez, mindenek eredetéhez.

Megnyitja, járhatóvá teszi Isten felé vezető utamat, és megtanulom mindenben és mindenkiben megtalálni Őt.
A hálaadás segíti embertársaimmal a helyes kapcsolatokat. Csak érett ember tud valóban hálát adni, mert tudatában van saját értékességének. Ugyanakkor elismeri, hogy függ másoktól is, helyesen tudja értékelni önmagát, de élete központjában nem saját személye áll. Képes kilépni önmagából és másokért élő emberré lenni.
Érett ember az aki képes szeretni.
Amikor hálát adok, az nem csak magamra vonatkozó visszatekintés.
A hála középpontjában az ajándékozó áll, ezért mélyül a vele való kapcsolatom.
Érvényes ez az imára is. A keleti meditációk és a keresztény ember imádsága között egy nagy különbség van, de az döntő. A keleti meditációkban az ego, az én, vagy az Univerzum van a középpontban, a keresztény imában pedig Isten.
A hálaadás érzékenyebbé és áttetszőbbé tesz engem a magam és mások szemében. Amikor hálával tele a szívem, egyúttal örömöt is tapasztalok. Ez a kettő mindig együtt jár, és a hálaadásból fakadó öröm sugárzik egész lényemből.
Végül még egy megjegyzés. A hála a leghatékonyabb eszközöm arra, hogy egyesüljek Istennel.
Rá kell nézni Máriára. Egész lénye sugárzik az örömtől. Elcsépelt közhely sajnos, hogy Mária a példaképünk, kövessük őt, legyünk olyanok, mint ő! Hányszor hallottuk vagy fogadtuk már meg ezt magunknak? Őszintén! És mi az eredmény?
Mária öröme abból fakad, hogy hálatelt szívvel teljesítheti a Mennyei Atya akaratát. Jó, jó! De mi az Isten akarata? Honnan tudom én ezt meg sivár kis életemben?
Testvérek! Szívünk, lelkünk mélyébe a Teremtő Isten vágyakat oltott.
Ezek nem azonosak a pszichológiából ismert motivációkkal. Azok mások. Ezek a belénk öntött vágyakozások őszinték, tiszták, mélyek és igazak. Ezek a mély, tiszta vágyak pedig egybeesnek Isten akaratával. Szemlélődő imáinkban ezeket kutassuk fel! Kérjük a Szentlelket, hogy világítsa meg ezeket nekünk.
Ha pedig ezeket a mély, őszinte vágyainkat követjük, Isten akaratát valósítjuk meg.
Kövessük Máriát! Igen. Mária számára egyetlen valóság létezett - amit kisfiú korában Newman bíboros is megfogalmazott -: Isten és én. Isten és Mária. Egységük olyan mély és mindent átformáló, hogy itt már az emberi személy Istenben él, és Isten őbenne, és tevékenységükben is mindig egyek lesznek.
Ezt kövessük.
Ebben az egységben minden benne van: a legkisebb gondolat vagy vágy, a pillanatnyi cselekvés, és a legmélyebb vigasztalanság és elhagyatottság megtapasztalása is.
Az Istennel egységben élők igazi békében élnek önmagukkal is, és az ő vágyaikat Isten teljesíti.
Az Anyaszentegyház mindig is tudta, de csak 1950-ben hirdette ki XII. Piusz pápa által a Boldogságos Szűz Mária Mennybevételének dogmáját.
Testvérek! A mennyország Jézus mennybemenetelének következtében létezik. Jézus újfajta jelenléte nem külső és helyhez kötött, hanem benső, valódi jelenlét távollét formájában. Ha Jézus nem ment volna föl a mennybe, itt lenne ugyan közöttünk, de rajtunk kívül.
A menny az ember létezésének érintkezése Isten lényével, Isten és ember legbensőségesebb találkozása.
Máriát erre a bensőséges találkozásra, életkapcsolatra hívta meg az Atya.
Micsoda szeretet!
Mária sem maradt közöttünk. Nincs sírja, nem tudunk eltemetéséről, élete utolsó éveiről is csak találgatások vannak. Ő sem maradt közöttünk, hanem bennünk él. Remélem nem mondtam eretnekséget, de szívem minden szeretetével tudom, hogy Mária azért lehet annyira hatékony közbenjáró, mit amilyen, mert bennünk él Szent Fiával.
Hálát adok Neked Uram mennybemeneteledért, azért hogy Szentlelkeddel bennem élsz.
Hálát adok Neked Uram azért, hogy katolikus lehetek, hiszen minden szentmiseáldozatban közöttünk vagy szent jelenléteddel, valóságos testeddel és valóságos véreddel.
Hálát adok Neked Uram, hogy katolikusként tisztelhetem és szerethetem édesanyádat, akit nekünk is anyánkul adtál.
Hálát adok Neked Uram minden jóért amit kaptam Tőled és minden szenvedésért, kudarcért, nehézségért, mert mindegyikből jót hoztál ki.
Hálát adok Neked Uram, hogy belefáradhatok testvéreim szolgálatába.
Hálát adok Neked Uram, hogy egyáltalán még hálát tudok adni.
Ámen.


 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Címkék: mennybevételének, legbensőségesebb, élethelyzetekért, hétköznapjaimban, kiszámíthatatlan, tevékenységükben, pszichológiából, anyaszentegyház, megtapasztalása, életkapcsolatra, embertársaimmal, középpontjában, teremtményének, megfeledkezünk, pszichiáternek, jegyesoktatást, megfogalmazott, vigasztalanság, következmények, visszatekintés, vállalkozásaim, elhagyatottság, szentlelkeddel, evangéliumának, kiszolgáltatja, szenvedésekért, leghatékonyabb, értékességének, belefáradhatok, eltemetéséről, házasságokkal, megérintették, elcsodálkozom, katolikusként, megtaláltalak, mindegyikőtök, pillanatra megáll, imént hallottuk, háláról fogunk, hála orvosság, nyolcvanhoz kezdett, félelmetes világban, atya folytatta, többit majd, esetek zömében, hála elvégezte, pillantást saját, szép dolgokat, nehézségeim miatt, nehéz élethelyzetekért, mondatot fogni, szélsőséges példa, Boldogságos Szűz Mária Mennybevételének, Téged Istenem, Mennyei Atya, Teremtő Isten, Kövessük Máriát, Szent Fiával, Neked Uram,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  A sors  Png kislány  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Elköszönt  Nagyi telefonál  Png virág  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Gonosz démon-álarc  Julian Brass gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Png nő  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png lepke  Egy hatékony szolga  George Byron - Ahogy itt jár -...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szívem  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Popper Péter szavai  Png telefon  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Csak a fogyatkozás látható  Irgalom és ítélet  Éretlen vers  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy bizonyos határt  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Png kutya  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Png fotel  Reggel van  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Lóhere  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Png csokor  Fehér virág  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Ne kapaszkodj magasabbra,  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A televizió nem a kultúrát kép...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Fehér virág  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi 
Bejegyzés Címkék
pillanatra megáll, imént hallottuk, háláról fogunk, hála orvosság, nyolcvanhoz kezdett, félelmetes világban, atya folytatta, többit majd, esetek zömében, hála elvégezte, pillantást saját, szép dolgokat, nehézségeim miatt, nehéz élethelyzetekért, mondatot fogni, szélsőséges példa, életben nincsenek, életben következmények, sors kiszámíthatatlan, kifelé mutogatást, üdvösségem forog, hálaadás feltételezi, hálámat valakinek, szívem hálával, hálaadás vezet, hálaadás segíti, helyes kapcsolatokat, hála középpontjában, vele való, keleti meditációk, keresztény ember, nagy különbség, keleti meditációkban, keresztény imában, hálaadás érzékenyebbé, kettő mindig, hálaadásból fakadó, leghatékonyabb eszközöm, pszichológiából ismert, belénk öntött, emberi személy, egységben minden, legkisebb gondolat, pillanatnyi cselekvés, legmélyebb vigasztalanság, mennyország Jézus, ember létezésének, bensőséges találkozásra, mennybevételének, legbensőségesebb, élethelyzetekért, hétköznapjaimban, kiszámíthatatlan, tevékenységükben, pszichológiából, anyaszentegyház, megtapasztalása, életkapcsolatra, embertársaimmal, középpontjában, teremtményének, megfeledkezünk, pszichiáternek, jegyesoktatást, megfogalmazott, vigasztalanság, következmények, visszatekintés, vállalkozásaim, elhagyatottság, szentlelkeddel, evangéliumának, kiszolgáltatja, szenvedésekért, leghatékonyabb, értékességének, belefáradhatok, eltemetéséről, házasságokkal, megérintették, elcsodálkozom, katolikusként, megtaláltalak, mindegyikőtök, meggyógyultam, cselekedeteim, motivációkkal, meghallgattál, meditációkban, kapcsolatokat, következtében, következménye, jelenléteddel, ajándékozónak, mindegyikből, vágyakozások, házasságotok, központjában, sorolhatnánk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2415
  • e Hét: 8105
  • e Hónap: 14477
  • e Év: 65268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.