Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
3. fejezet A T A L Á L K O Z Á S ( 1. rész )
  2015-03-01 18:48:50, vasárnap
 
   
  X/B
A műutat nézte, s egyre erősebben hitte, hogy nagy a baj. Talán Imre már útközben szóba hozta, s Annus haragjában nekihajtott az első fának. Valóban keveset nézhetett televíziót a hallban, de így is látott elég balesetet. Most az ismert képsorok ugráltak a szeme előtt, összetört autók, sebesültek, vér, tragédia. A falhoz dőlt sírva. A motoros megmozdult a fánál. Pár lépéssel előbbre ment, egy letört ág megreccsent csizmája alatt, s megtorpant hirtelen. Zsuzsi kesergés közben nem hallotta meg az ág roppanását. Helyette nagy nehezen összeszedte magát, s szemeit törölgetve nézte újra a műutat. Egyszer csak meglátott egy gyalog közeledő emberi alakot. Nagyot dobbant a szíve. Kétsége sem volt afelől, hogy Imre jön. Hirtelen elhatározással otthagyta nehéz bőröndjét, s elindult a közeledő elé. Ment lendülettel, szinte repült, táncolt mentében az út közepén, mint a vidám szellőcske, s álmában sem gondolta volna, hogy közben követője akadt.
A motoros is elindult a park fái között. Követte Zsuzsit fától fáig, bokortól bokorig, vigyázva arra, hogy a műútról észre ne vegyék. Zsuzsi nem nézett be a fák közé, csak a messziről közeledőt figyelte, s minél közelebb jutottak egymáshoz, annál inkább elbizonytalanodott. Imre mozgása más volt, mint a szemből jövő járása. Megállt, majd újra elindult, de már fogyó lendülettel. Azzal vigasztalta magát, hogy Pali jön elébe. Lassan közeledett az érkező, Imre szerint a fiatal erdésznek mackós járása volt, ráillett a közeledőre. Aztán megtorpant hirtelen, mert észrevette az erős imbolygását. Nem lehet Pali sem, gondolta rémülten, és lehúzódott a jobb oldali park szélébe, ott várta be. A hold hol elbújt, hol kibukkant a felhők közül, a műút éppen ott volt a legsötétebb. Amikor egy vonalba ért vele a nagydarab, erős férfi, elbújt a hold is a felhők között. Ekkor megtörtént a baj. Az imbolygó alak hirtelen fordulattal elkapta, megragadta, s az arcába röhögte:
- Rám vártál, cicuskám?!
Zsuzsit néhány pillanatra megbénította a félelem, aztán a szabad kezével hirtelen belecsapott a támadó arcába, egyenesen a szemei közé. A férfi felordított, s elengedte. Zsuzsi futásnak eredt, rémületében az álombeli otthona felé vette az útját, a gazdaházat akarta elérni, hogy segítséghez jusson. A férfi utána vetette magát. Ott trappolt a nyomában, lihegve szitkozódott közben. Zsuzsi érezte, hogy nem éri el a fehér falú házat, s rémületében befutott a park fái közé. Éppen ott, ahol a motoros meghúzódott egy bokor árnyékában. Meglátta a másik alakot, és retteneteset sikított. A motoros félreugrott, Zsuzsi tovább rohant. A motoros kilépett a fényre, s elállta az üldöző útját.
Zsuzsi ebből semmit sem látott, csak az iszonyú csattanásra kapta vissza a fejét. Látta a fekete bőrruhás fiút szétvetett lábakkal, felemelt karral, s látta a másikat visszarepülni a műútra, mint a rongybabát. A következő pillanatban maga is elzuhant, átbukfencezett az útjába került padon, s elterült a fűben. Arra eszmélt, hogy ébresztgetik. Gyengéden paskolta valaki az arcát, s egy kellemes bariton szólítgatta:
- Ébredjen, kislány! Ébredjen!
Kinyitotta a szemét. A bőrruhás fiú volt mellette, fél térdre ereszkedett, a hold éppen beragyogta a parkot. Jólesőn nézett a fölébe hajoló arcba. Eszébe sem jutott félni. A fiú rámosolygott, ő visszamosolygott rá.
- Fel tud ülni? - kérdezte a fiú, s nyújtotta a kezét.
Zsuzsi mozdult, de közben észrevette, hogy a szoknyája a nyakába lebbent, ijedten kapott hozzá. Míg igazgatta, a fiú mosolyogva elfordította az arcát. Aztán felsegítette ültéig. Zsuzsi a fejét tapogatta, mint aki azon tépelődik, hogy lábra álljon-e, s megkérdezte:
- Elment?
- Remélem, a saját érdekében - válaszolta a fiú kis mosollyal.
Zsuzsi újra viszonozta a mosolyt, s már maga nyújtotta a kezét, hogy segítse talpra. Ahogy kinyújtotta a kezét, a holdvilág fényében meglátta, hogy véres a tenyere. Vérzett a beütött feje, noha alig sajgott. Nem bírta a vér látványát.
- Ó, istenem! - rebegte, s visszahanyatlott a fűbe.
A motoros csóválta a fejét. Megfogta Zsuzsi pulzusát gyakorlott mozdulattal, s halkan mondta:
- Érzékeny vagy, kis virág!
Az arca felé nyúlt újra, de hirtelen megállt a keze a levegőben. A város felől kerékpáros közeledett, messziről nyikorgott a járműve. A motoros talpra ugrott, s kisietett a műút szélére. Megnézte a közeledőt, aztán Zsuzsi felé fordult, sajnálkozón nézte néhány pillanatig, majd eltűnt a mellette lévő terjedelmes bokorban. A kerékpáros halk jajgatásra figyelt fel. Meglátta a pad előtt heverő lányt a fák, bokrok között. Megállt, letámasztotta járművét, levette a pumpát, s óvatosan elindult a pad felé.
Zsuzsi újra arra eszmélt, hogy ébresztgetik.
- Hé, kislány, mi van magával? - kérdezte egy reszelős, öreg hang, miközben rángatta a karját. Kinyitotta a szemét, s belecsodálkozott a ráncos arcba. Öreg vasutas guggolt mellette.
- Hova lett? - dadogta a fiúra gondolva, s hirtelen összezavarodott. - Vagy csak álmodtam?
Az öreg azt hitte, hogy arról a léhűtőről beszél, akivel az imént találkozott.
- Nem álmodta, a gazdaház előtt majdnem a biciklim elé futott a bitang. Bántotta? Mert attól kitelik, amilyen részeges.
Zsuzsi rájött, hogy a támadójáról beszél. Feltápászkodott, miközben felelt.
- Nem bántott, csak megkergetett. A padban botlottam el. Bevertem a fejem, de már jól vagyok.
Leült a padra, próbált visszaemlékezni, az öreg közben örvendezett.
- Na, akkor szerencsénk van, mert errefelé nincs orvos. A kórház vagy két kilométerre van, ahhoz át kellene mennünk a városon. Hogy került ide ilyenkor? Maga nem révházi, vonat se járt mostanában. Csak nem az estivel jött?
Zsuzsi megmondta, hogy kihez jött, és azt is, hogy nem várták, noha ígérték.
- Akkor csakis valami tévedés lehet, mert jól ismerem a tanító urat, ha az valamit megígér, megtartja. Rokona talán?
- Az unokahúga vagyok, Budáról. - mosolyodott el Zsuzsi a kedves szavakra. - Nem kísérne el hozzájuk, aranyos bácsi?
Az öreg vasutas feljebb tolta a sapkáját, vakarta a fejét, mint aki erősen töpreng, aztán azt mondta:
- Lehet szó róla, de előbb dolgom van a vasúti raktárban. Ha megvárja, mehetünk. A tanító úrék jó messze laknak, onnan már bajos volna visszajönni.
- Jó lesz nekem így is ! - sietett Zsuzsi a válasszal. - Még segítek is, hogy hamarabb végezzen.
Az öregnek tetszett a válasz, dörmögősen nevetett, s megindultak kifelé a parkból. Kérdezte Zsuzsit a csomagja felől. Válaszolt rá, éppen a bokornál jártak. Az öreg előre ment, Zsuzsi utána. A bokor előtt megállt egy pillanatra. Határozottan érezte, hogy a bokor megmozdult, de nem mert benézni az ágak közé.
Mikor már messziről hallatszott a lépteik zaja, a kerékpár nyikorgása, a motoros kilépett az ágak közül, és halkan felnevetett :
- A mindenét, ez forró volt!
Leült a padra, nézte a füvet. Először mosolyogva, aztán hirtelen elborult az arca, s feje a mellére bukott. Szívet-lelket gyötrő oka volt a hirtelen támadt keserűségnek. Sokáig ült így, aztán felpattant, rohant a motorhoz. Felvette a bukót, a járművel szaladt a fák között. Csak a gazdaház előtt ment ki vele a műútra, felpattant rá, s ijesztő sebességgel elszáguldott a város felé. Ment, mint aki menekül.
szerző: Rényi Anna
 
 
0 komment , kategória:   novellák, gondolatok, versek  
Címkék: belecsodálkozott, visszahanyatlott, visszamosolygott, visszaemlékezni, összezavarodott, feltápászkodott, elhatározással, átbukfencezett, letámasztotta, visszarepülni, elszáguldott, elfordította, megbénította, szitkozódott, rámosolygott, retteneteset, keserűségnek, határozottan, ébresztgetik, megkergetett, felsegítette, sajnálkozón, terjedelmes, rémületében, segítséghez, mozdulattal, összeszedte, megreccsent, ereszkedett, megkérdezte, szólítgatta, kinyújtotta, meghúzódott, félreugrott, csattanásra, pillanatban, műutat nézte, első fának, ismert képsorok, szeme előtt, falhoz dőlt, motoros megmozdult, gyalog közeledő, vidám szellőcske, műútról észre, messziről közeledőt, szemből jövő, fiatal erdésznek, erős imbolygását, jobb oldali, felhők közül, műút éppen, Talán Imre, Követte Zsuzsit, Megfogta Zsuzsi, Kérdezte Zsuzsit, Rényi Anna,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Nem számIt  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szívem  Éretlen vers  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Még csak most kezdődik a nap  Jó éjszakát  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Ágai Ágnes – Csendélet  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Lóhere  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Idő  Sose bánj semmit  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  A másik dolog,  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Minden harmadik...  Fekete-erdő desszert  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Png lepke  Fekete-erdő desszert  Régi emberek, akikre máig büsz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Bertolt Brecht -től idézet  Régi emberek, akikre máig büsz...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Albert Einstein gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kerüld el az evangélium örömén...  Nagyon különös  Egy bizonyos határt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Sokan azt tartják  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png kislány  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Boldog születésnapot a ma ünne... 
Bejegyzés Címkék
műutat nézte, első fának, ismert képsorok, szeme előtt, falhoz dőlt, motoros megmozdult, gyalog közeledő, vidám szellőcske, műútról észre, messziről közeledőt, szemből jövő, fiatal erdésznek, erős imbolygását, jobb oldali, felhők közül, műút éppen, felhők között, imbolygó alak, arcába röhögte, szabad kezével, támadó arcába, szemei közé, férfi felordított, álombeli otthona, gazdaházat akarta, férfi utána, fehér falú, motoros meghúzódott, bokor árnyékában, másik alakot, motoros félreugrott, motoros kilépett, üldöző útját, iszonyú csattanásra, fekete bőrruhás, másikat visszarepülni, következő pillanatban, útjába került, kellemes bariton, hold éppen, fölébe hajoló, nyakába lebbent, fejét tapogatta, saját érdekében, holdvilág fényében, beütött feje, motoros csóválta, arca felé, város felől, motoros talpra, műút szélére, mellette lévő, kerékpáros halk, ráncos arcba, fiúra gondolva, léhűtőről beszél, imént találkozott, gazdaház előtt, támadójáról beszél, padban botlottam, öreg közben, kórház vagy, estivel jött, tanító urat, valamit megígér, unokahúga vagyok, kedves szavakra, öreg vasutas, vasúti raktárban, tanító úrék, öregnek tetszett, csomagja felől, bokornál jártak, öreg előre, bokor előtt, bokor megmozdult, ágak közé, lépteik zaja, kerékpár nyikorgása, ágak közül, mellére bukott, hirtelen támadt, járművel szaladt, város felé, belecsodálkozott, visszahanyatlott, visszamosolygott, visszaemlékezni, összezavarodott, feltápászkodott, elhatározással, átbukfencezett, letámasztotta, visszarepülni, elszáguldott, elfordította, megbénította, szitkozódott, rámosolygott, retteneteset, keserűségnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1459
  • e Hét: 7149
  • e Hónap: 13521
  • e Év: 64312
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.