Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Változtasd meg a szavaidat – és megváltozik az életed
  2016-06-14 13:19:40, kedd
 
   
  Be kell vásárolnom hétvégére.
Mennem kell a gyerekekért az óvodába.
Remélem sikerülni fog és elérem a célomat.
De jó lenne, ha felépülnél?
Le kéne szoknom a dohányzásról.
Több időt kellene töltenem a barátaimmal és a szeretteimmel.
Nem jó ez így, változtatni kéne rajta.
Mi a közös a fenti mondatokban? Olvasd el őket még egyszer. Milyen érzést keltenek benned?
Talán így egy csokorban feltűnőbb. Talán most, hogy felhívtam rá a figyelmedet, jobban észreveszed. Pedig valószínűleg mondod Te is őket nap mint nap anélkül, hogy belegondolnál, mennyit ártasz ezzel önmagadnak.

Ezek a mondatok a vesztesek sajátjai - sugárzik belőlük a passzivitás. Vagy az alárendeltség (,,meg kell csinálnom"), vagy a félelem és a bizonytalanság (,,remélem", ,,de jó lenne") érzése hatja át azt az embert, aki így beszél.

A kimondott szavaknak nem csak akkor van súlyuk, ha közvetlen következménnyel járnak.
Egy veszekedés során indulatosan a másikhoz vágott sértésnek egyből érzékeled a hatását. Egy oltár, egy ítélőtábla, vagy egy szakmai bizottság előtt letett hivatalos esküvel olyan kötelezettséget vállalsz magadra, mellyel a szavaid kimondásának pillanatában (jó esetben) tisztában vagy. De nem minden szónak van ilyen gyorsan érezhető hatása. Sőt, a legtöbb szónak - a mindennapjaink során gondolkodás nélkül, ösztönösen másoknak és önmagunknak mondott szavaknak - nincsen. Pont ezért olyan veszélyesek.

Gyerekkoromban (persze én mindig gyerek maradok, de most a kronológiai gyerekkoromról beszélek :)) gyakran jártunk ki a szüleimmel és a bátyámmal a telkünkre. Legalul, közvetlenül a kerítés mellett a telek egy egészen kis része csak az enyém volt. Az én kertem. Kicsit odébb pedig a bátyámé. A saját kis kertünkben csak mi voltunk a kertészek: mi feleltünk azért, mi lesz a kerttel. Egy rózsabokor és néhány virág - több nem is fért el a kicsi kertben. Mi kapáltunk, mi ültettünk, mi locsoltunk és mi gazoltunk. És ha nem tettük meg egyszer, talán semmi sem történt. Ha nem tettük meg kétszer, háromszor, vagy akár hosszabb ideig elhanyagoltuk a kis kertünket, akkor az szépen lassan pusztulásnak indult. A virágok hamar meghalnak, ha nem gondozod őket. A rózsa szívós, sokat bír... de nem mindent. Ilyenek vagyunk mi magunk is. És pontosan ez itt a lényeg.

Az agy olyan, mint egy kert: amit elültetsz, az fog nőni benne. Ha virágokat ültetsz - pozitív gondolatokkal, magabiztossággal, céltudatossággal táplálod az agyadat</strong> -, akkor egy szép virágoskertet alakítasz ki. Ha viszont elhanyagolod a virágokat és hagyod, hogy a gaz nőjön a kertedben - vagyis negatív gondolatokkal, bizonytalansággal és kétségbeeséssel töltöd meg az agyadat -, akkor szép lassan az egész kertedet ellepi a gyom. Ha van gyereked, bízz rá egy kiskertet. De ne csak rá, hanem önmagadra is. Hidd el, megéri.

Most olvasd el még egyszer azokat a mondatokat, amikkel kezdtem ezt a cikket. Az ott a gyom.
Mert amit mondasz önmagadnak, és ahogyan mondod, az egyrészt a gondolkodásmódod közvetlen eredménye, másrészt viszont - és a megoldás szempontjából ez az igazán fontos - a szavaiddal tudat alatt befolyásolod a gondolkodásmódodat is. Ha pedig mindezt tudatosan teszed, akkor képes vagy kezedbe venni a saját életed irányítását.

Muhammad Alit régen egy nagyképű, de nagyon tehetséges és sikeres bokszolónak tartottam. Egy embernek, aki megélte a mélységeket és az igazi magasságokat is élete során. Ali minden idők egyik legjobb ökölvívója, és ő is pontosan ezt állította önmagáról minden nyilatkozatában, minden egyes mérkőzése előtt. Ezért is tartottam önteltnek. Aztán amikor a saját életem került nagyon komoly válságba, elkezdtem jobban megismerni a győztes és vesztes gondolkodásmód közötti különbségeket, és rájöttem, hogy amit Ali csinált, az nem nekünk, a közönségnek szólt, hanem az ellenfelének, és leginkább önmagának. Visszavonulása után, már idősebb korában egy interjúban nagyon jól ki is fejezte, miről is van szó. Amikor a riporter megemlítette, hogy korszakának kétségkívül legjobb bokszolója volt, Ali így szólt: ,,Nem én voltam a legjobb. Én csak azt mondtam, hogy én vagyok a legjobb.

Muhammad Ali nem a tehetségének vagy a szerencséjének köszönheti a sikereit. Rengeteg tehetséges ember éli le életét középszerűségben, vagy akár teljes kudarcban. Ali attól vált igazán naggyá, hogy elhitette magával, hogy képes rá, és kitartóan, rengeteg munka és áldozat árán folyamatosan küzdött azért, hogy valóban a legjobb legyen - még akkor is, amikor épp nem is ő volt az.

Figyelj a gondolataidra, mert azok szavakká válnak. Figyelj a szavaidra, mert azok tettekké válnak. Figyelj a tetteidre, mert azok szokásokká válnak. Figyelj a szokásaidra, mert azok a jellemeddé válnak. Figyelj a jellemedre, mert az lesz a sorsod.

Nem ,,meg kell csinálnod a munkát", hanem megcsinálod a munkát. Nem ,,több időt kéne töltened a szeretteiddel", hanem több időt fogsz tölteni velük. Nem ,,reméled, hogy eléred a célodat", hanem eléred és kész - bármilyen nehéznek is tűnik olykor.


Te irányítasz. És ha most még nem is vagy ott a cél közelében, akkor is hitesd el magaddal, hogy képes vagy rá. Ha máshogy nem lehet - mert akkora csapás ért -, akkor hazudj. Ahogy korábban írtam már róla:hazudj jól önmagadnak
Mert amit az agyadban elültetsz, az válik a valóságoddá.Változtasd meg a szavaidat - és megváltozik az életed.
Forrás:.http://hasznaldfel.hu/2015/03
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gondolkodásmódod, magabiztossággal, középszerűségben, céltudatossággal, kötelezettséget, nyilatkozatában, kétségbeeséssel, következménnyel, gyerekkoromban, visszavonulása, gondolkodásmód, gyerekkoromról, mindennapjaink, szerencséjének, bizonytalanság, szempontjából, szeretteimmel, gondolataidra, elhanyagoltuk, gondolatokkal, szeretteiddel, alárendeltség, különbségeket, belegondolnál, virágoskertet, kimondásának, ellenfelének, magasságokat, elhanyagolod, pillanatában, valószínűleg, megemlítette, folyamatosan, pusztulásnak, befolyásolod, tehetségének, fenti mondatokban, csokorban feltűnőbb, vesztesek sajátjai, kimondott szavaknak, veszekedés során, másikhoz vágott, szakmai bizottság, szavaid kimondásának, legtöbb szónak, mindennapjaink során, kronológiai gyerekkoromról, kerítés mellett, enyém volt, kicsi kertben, szépen lassan, virágok hamar, Muhammad Alit, Muhammad Ali,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nem méltó hozzád  Kellemes délutánt kívánok  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Tavaszi kép  Hiányzik  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kellemes délutánt kívánok  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png csokor  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Tavaszi kép  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Png cica  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png cica  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Png férfi  Egy hatékony szolga  Esti kép  Hogy lehet megtartani  Hiányzik  Idő  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Soha ne kedvezz...  Nagyon különös  Adakozás  Neked tudnod kell  Png ház  Hiányzik  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét  Nem méltó hozzád  Garai Gábor - Takarítás  Png ház  Egy bizonyos határt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Leonardo da Vinci gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kislány  Alázat  Png csokor  Popper Péter szavai  Png rózsa csokor  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  képre írva  Akarat  Png kislány 
Bejegyzés Címkék
fenti mondatokban, csokorban feltűnőbb, vesztesek sajátjai, kimondott szavaknak, veszekedés során, másikhoz vágott, szakmai bizottság, szavaid kimondásának, legtöbb szónak, mindennapjaink során, kronológiai gyerekkoromról, kerítés mellett, enyém volt, kicsi kertben, szépen lassan, virágok hamar, rózsa szívós, szép virágoskertet, kertedben &#8211, agyadat &#8211, egész kertedet, gondolkodásmódod közvetlen, megoldás szempontjából, igazán fontos, szavaiddal tudat, saját életed, igazi magasságokat, saját életem, közönségnek szólt, interjúban nagyon, riporter megemlítette, tehetségének vagy, szerencséjének köszönheti, legjobb legyen, jellemeddé válnak, agyadban elültetsz, szavaidat &#8211, gondolkodásmódod, magabiztossággal, középszerűségben, céltudatossággal, kötelezettséget, nyilatkozatában, kétségbeeséssel, következménnyel, gyerekkoromban, visszavonulása, gondolkodásmód, gyerekkoromról, mindennapjaink, szerencséjének, bizonytalanság, szempontjából, szeretteimmel, gondolataidra, elhanyagoltuk, gondolatokkal, szeretteiddel, alárendeltség, különbségeket, belegondolnál, virágoskertet, kimondásának, ellenfelének, magasságokat, elhanyagolod, pillanatában, valószínűleg, megemlítette, folyamatosan, pusztulásnak, befolyásolod, tehetségének, dohányzásról, veszélyesek, észreveszed, figyelmedet, gondolkodás, közönségnek, hasznaldfel, korszakának, kronológiai, valóságoddá, passzivitás, megváltozik, közvetlenül, indulatosan, bokszolónak, megcsinálod, kétségkívül, mondatokban, önmagunknak, irányítását, mélységeket, változtatni, gyerekekért, barátaimmal, szokásaidra, tehetséges, felépülnél, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 8783
  • e Hónap: 15155
  • e Év: 65946
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.