Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Hinni taníts Uram,kérni taníts
  2013-01-12 18:03:30, szombat
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS! Hinni taníts Uram, kérni taníts,
Gyermeki nagy hitet kérni taníts!
Indítsd fel szívemet,
Buzduljon fel neked,
Gyűjteni lelkeket! - kérni taníts!

Hinni taníts Uram, kérni taníts,
Lélekből lelkesen kérni taníts!
Üdvözítőm te vagy,
Észt, erőt, szívet adj,
Lelkeddel el ne hagyj! - kérni taníts!

Hinni taníts Uram, kérni taníts,
Gyorsan elszáll a perc, kérni taníts!
Lásd gyengeségemet,
Erősíts engemet,
Míg diadalt nyerek, - kérni taníts!

Hinni taníts Uram, kérni taníts!
Jézus, te visszajössz, várni taníts!
Majd, ha kegyelmesen nézed az életem,
Állhassak csendesen, - kérni taníts!

Hinni taníts Uram!
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Jót tesz az egészségednek, ha Istenben bízol
  2013-01-12 12:16:20, szombat
 
  "Azt mondtam magamnak: 'Nyugodj meg, az Úr gondot visel rólad."
(Zsolt. 116:7, TEV fordítás)





Isten ajándékként adta neked a tested, használati utasítással, a Bibliával együtt. Tartalmazza az összes tudnivalót, amelyre szükséged van ahhoz, hogy vigyázhass magadra és hosszú életet élj.

Az alapokat már tudod: megfelelő táplálkozás, mozgás és a jól megérdemelt pihenés. A négy egészségfaktorból, ma az elsőt fogjuk közelebbről megnézni, amiről lehet, hogy nem gondoltad, hogy fontos a hosszú és jó élethez.

Jót tesz az egészségednek, ha Istenben bízol. "Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!" (Péld 3:5). Miért jó az egészségednek, ha bízol Istenben? Mert amikor bízol benne, nem aggódsz.

A Zsoltárok 116:7 azt írja, "Azt mondtam magamnak: 'Nyugodj meg, az Úr gondot visel rólad.'" Ha igazán bízol Istenben, kevésebb stressz fog érni.

A Biblia ezt mondja a Példabeszédek 14:30-ban: "A szelíd szív élteti a testet, az indulat viszont rothasztja a csontokat." Nem csak az számít, hogy mit eszel, mit emésztesz, hanem az is, hogy téged mi emészt. Lehet, hogy az életedben jelen van minden szükséges életmeghosszabbító és organikus étel, de ha tele vagy nehezteléssel, aggodalommal, félelemmel, vágyakozással, bűnnel, méreggel, megkeseredettséggel, vagy egyéb érzelmi betegséggel, az megrövidíti az életedet.

Van választási lehetőséged:

Aggódsz vagy dicsőítesz;
Imádkozol vagy pánikolsz.


Minél többet imádkozol, annál kevesebbet pánikolsz. Nyugodj meg, mert Isten gondot fog rólad viselni!

Beszéljetek róla

Milyen nehéz helyzettel, körülménnyel kapcsolatban kell ma Istenben bíznod?
Mi jelent az, ha "magad eszére támaszkodsz"?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.01.05.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten receptje az egészséges élethez
  2013-01-11 14:42:06, péntek
 
  "...vésd szívedbe parancsaimat, mert megszaporítják napjaidat és életed éveit, jólétet és békességet hoznak neked!" (Péld. 3:1-2, EFO)





Ha lenne egy olyan tablettám, ami évekkel meghosszabbítaná az életedet, akkor valószínűleg sok pénzt fizetnél érte. De mi lenne ha azt mondanám neked, keresztényként már kezedben van a kulcs a hosszú élethez és ez ráadásul ingyen van!

Isten minden alapelvet megadott az ő Igéjében, a Bibliában az egészséges életmódhoz. A Biblia a használati utasítás a testedhez. Ahogy Dávid mondja: "Te készítetted testemet Uram, most adj értelmet, hogy a törvényeddel foglalkozzak" (Zsolt. 119:73, LB fordítás). Mózes ötödik könyvében ezt olvassuk: "Ezek az utasítások nem csak szavak - ezek a te életed. Ezeknek engedelmeskedve hosszú ideig élhetsz a földön" (5. Móz. 32:47, NLT fordítás). Isten ezt mondja: ha szívből megteszed, amit mondok, akkor hosszú életed lesz.

Mai igénk ezt mondja: "...vésd szívedbe parancsaimat, mert megszaporítják napjaidat és életed éveit, jólétet és békességet hoznak neked!" (Péld. 3:1-2, EFO) Milyen parancsokról van itt szó? "Bízz az Úrban teljes szívedből és ne a magad eszére támaszkodjál, minden utadat rendeld az Úr alá, és ő egyengeti ösvényeidet. Ne légy bölcs a magad szemében, hanem féld az Urat és kerüld a gonoszt. Ez hoz a testednek egészséget és csontjaidnak táplálékot.Tiszteld az Urat a te vagyonodból, minden terményed első gyümölcséből, akkor a csűrjeid túláradóak lesznek." (Péld. 3:5-10)

Ezek az igék kiemelnek néhány olyan tényezőt, amelyekre eddig talán nem gondoltál, de ezek a tényezők segítenek neked abban, hogy egészséges maradj: nyugalom, bizalom az Úrban, becsületesség, alázatosság, nagylelkűség. Ezek a dolgok javíthatják egészségedet, mert a testi egészséget a lelki egészség befolyásolja.

A következő pár napban áttekintünk pár dolgot, amiről a Biblia azt mondja, meg kellene tennnünk az egészségünk érdekében. Szánj ma arra, hogy elmélkedj a Példabeszédek 3:5-10 szakaszán, kérd Istent, hogy mutassa meg hogyan növekedhetsz a nyugalomban, bizalomban, becsületben, alázatban, nagylelkűségben.

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.01.04) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jézus jellemének kifejlesztése...
  2013-01-09 13:37:53, szerda
 
  "Továbbra is a Krisztusról prédikálunk mindenkinek, teljes bölcsességgel intve és tanítva minden embert, azért hogy Krisztusban érett emberként állíthassuk Isten jelenléte elé." (Kol 1:28 NCV)




A lelki növekedés ötödik foka a jellem. A keresztyén tanítás végső célja a Jézuséhoz hasonló személyiség. A szellemi növekedés lényegét mulasztjuk el, ha kevesebbel is megelégszünk. Mert arra rendeltettünk, hogy "éretté váljunk és elérjük egészen a Krisztus teljességét." (Ef 4,13 TEV)

Jézus jellemének kifejlesztése az élet legfontosabb feladata, mert ez az egyetlen dolog, amelyet az örökkévalóságba magunkkal viszünk. Jézus világosan megmondta a Hegyi Beszédben, hogy az örökkévaló, mennyei jutalom a földön kimunkált és bemutatott jellemünkön fog alapulni.

Ez azt jelenti, hogy egyik tanításunk sem pusztán csak az információközlést szolgálja, hanem tárgyuk életeket kell formáljon. Pál azt mondta Timóteusnak, hogy a tanításai a személyiség fejlődését kell segítse: "A tanításom célja az, hogy minden hívő betöltekezzen szeretettel, mely teljes szívéből, tiszta lelkiismeretből és valódi hitből fakad." (1 Tim 1,5 TEV) Pál Titusznak is ugyanazt mondja: "Most neked kell beszélned nekik erről a jellemről, amely a megbízható tanításból kell fakadjon." (Tit 2,1 TEV)

A személyiség nem az osztálytermekben alakul ki, mert a jellemet az élet körülményei formálják. A tantermi bibliatanulmányozás egyszerűen annak a helye, hogy azonosítsuk a személyiség tulajdonságait és megtanítsuk, hogy azok miként fejleszthetőek. Amikor megértjük, hogyan használja Isten a körülményeket a jellemünk fejlődésében, képesek leszünk helyesen válaszolni Isten személyiség-fejlesztő kihívásaira.

A jellemünket az Úr azzal is építi, amikor megengedi az életben azoknak a helyzeteknek a megtapasztalását, amikor elcsábulunk, hogy valami olyasmit tegyünk, ami a jó jellemtulajdonság totális ellentéte. A jellemfejlődés mindig egy döntést is magában foglal. Ha helyesen döntünk, a személyiségünk fejlődik egyre inkább a Krisztuséhoz hasonlóvá.

Ha tudni akarod, milyen a Krisztusi jellem, segítségedre lehet az a kilenc személyiség jegy, amit Pál a Galata 5,22-23-ban felsorol: "De a Lélek gyümölcse a szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, gyengédség és önmegtartóztatás." (TEV)

A Lélek gyümölcse tökéletes képet mutat Jézusról. Ő mind a kilenc tulajdonságot egyszerre magában hordozta. Ha szeretnéd, hogy a jellemed Krisztuséhoz hasonló legyen, ezek a jegyek a te életedben is meg kell jelenjenek.

Ha bármikor azt választjuk, hogy egy helyzetben nem a természetes hajlamunk szerint hanem Isten útját választva válaszolunk, akkor fejlődik a jellemünk. Ezért mindenféle jellemformáló körülménnyel szembe találhatjuk magunkat: konfliktus, csalódottság, nehézség, kísértés, szárazság időszaka és késedelem.

Beszéljetek róla:

Milyen nehéz körülményen keresztül próbálhat meg Isten az életedben építeni a jellemeden?
Ezt megértve, hogyan változik a magatartásod és a szemléleted a saját helyzetedre nézve?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 01. 02
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Gyakorlat teszi a mestert
  2013-01-08 11:57:35, kedd
 
  "Továbbra is a Krisztusról prédikálunk mindenkinek, teljes bölcsességgel intve és tanítva minden embert, azért hogy Krisztusban érett emberként állíthassuk Isten jelenléte elé." (Kol 1:28 NCV)



A lelki növekedés negyedik mutatója a készség. A készség olyan képesség, hogy valamit könnyedén és pontosan teszel meg. Egy készséget nem egy előadás meghallgatásával fejlesztesz, hanem gyakorlással és tapasztalattal. A keresztyén életben vannak bizonyos készségek, amelyeket fejlesztened kell a növekedés érdekében: Biblia tanulmányozási készségek, szolgálati készségek, tanúbizonysági készségek, időmenedzsment készségek és még sok más.

A készségek a lelki növekedés "hogyanjai". A tudás és a perspektíva a megértéssel foglalkozik. A meggyőződés és a személyiség pedig a létezéssel. A készségek a cselekvéssel állnak összefüggésben. Legyünk "az Ige cselekvői és ne csupán hallgatói". (Jakab 1:22 NASB) Cselekedeteink bizonyítják azt, hogy Isten családjába tartozunk. Jézus mondta: "Az én anyám és az én atyámfiai ezek, a kik az Isten beszédét hallgatják, és megcselekszik azt." (Lukács 8:21 Károli)

Sok hívő ma azért frusztrált, mert tudják mit tegyenek, de sosem tanították meg nekik, hogy hogyan tegyék meg. Számtalan üzenetet hallgattak a Bibliatanulmányozás fontosságáról, de senki sem mutatja meg nekik hogyan tegyék. Bűnösnek érzik magukat a gyenge imaéletük miatt, de senki sem szán időt arra, hogy elmagyarázza hogyan készítsenek imalistát, hogyan dicsérjék Istent az Ő neveinek használata által, és hogyan járjanak közben másokért.

Az intés magyarázat nélkül csalódottsághoz vezet. Bármikor, amikor arra intünk embereket, hogy megtegyenek valamit, felelősek vagyunk azért, hogy pontosan elmagyarázzuk azt, hogy hogyan tegyék.

Ha azt szeretnéd, hogy a gyülekezetedbe hatékony keresztények járjanak, meg kell tanítanod nekik a szükséges készségeket a keresztyén élethez és szolgálathoz. Ne felejtsd el, hogy mindenekelőtt a készség és nem az odaszánás a hatékonyság kulcsa. "Ha életlen a fejsze és nem köszörülik meg, akkor nagyobb erőt kell kifejteni. A szakértelem sikerhez vezet." (Prédikátor 10:10)

Beszéljünk róla:

Milyen lelki növekedési készségeket kell az életedben fejlesztened?
Hogyan segíthetsz tanítani a lelki növekedési készségeket azoknak, akik a házicsoportodban, a gyülekezetedben vagy más vonzáskörzetedben vannak?
Daily Hope by Rick Warren, 2013. 01. 01.


Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A sas újjászületése / Rebirth of eagle
  2013-01-08 10:28:47, kedd
 
 

,,Akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek
mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg,
járnak és nem fáradnak el!" (Ézs. 40. 31)
Link Link Prazsák László-Sasok éneke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ige: Az Úr Jézus megvallása
  2013-01-07 11:30:38, hétfő
 
  ,,Mert valaki szégyell engem és az én beszédemet, az embernek Fia is szégyellni fogja azt, mikor eljő az ő dicsőségével, és az Atyáéval és a szent angyalokéval (vagyis amikor eljön a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében)"
(Luk. 9,26)
Link Link Ige: Az Úr Jézus megvallása



Link
Igekosár
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Tanítsd,prédikáld azt, amiről a Biblia alapján meggyőződtél
  2013-01-07 10:10:03, hétfő
 
  "Továbbra is a Krisztusról prédikálunk mindenkinek, teljes bölcsességgel intve és tanítva minden embert, azért hogy Krisztusban érett emberként állíthassuk Isten jelenléte elé." (Kol 1:28 NCV)





A lelki fejlődés harmadik mércéje a meggyőződés. A szótárak általában úgy definiálják a meggyőződést, mint szilárd, erős hitet. A meggyőződés azonban ennél sokkal több. A meggyőződésed magában hordozza az értékeidet, elkötelezettségedet és motivációidat. Nekem az a definíció tetszik, amit Howard Henricks-től hallottam: "A hit egy olyan dolog, amiért vitába szállnál. A meggyőződés egy olyan valami, amiért meghalnál!" A meggyőződéseink meghatározzák a magatartásunkat, ezek miatt tesszük amit teszünk az életben.

Amikor valaki keresztény lesz, először gyakran azért csinál dolgokat, mert más keresztények azt tanácsolták, vagy azokat látja tőlük. Lehet hogy azért imádkoztál, olvastad a Bibliát, jártál gyülekezetbe, mert láttad mások példáját. Ez teljesen rendben van egy új keresztény esetében. A kisgyerekek is ugyanígy tanulnak. Azonban, ahogy növekedsz, ki kell hogy fejlődjenek a saját indokaid, hogy mit miért csinálsz. Ezek az indokok válnak meggyőződésekké. A Bibliából következő meggyőződések elengedhetetlenek a lelki fejlődéshez és érettséghez.

Egy meggyőződések nélküli embert a körülményei sodornak. Ha nem határozod meg, hogy mi a fontos és hogy hogyan akarsz élni, a körülötted levők megteszik majd helyetted. Egy meggyőződések nélküli ember gyenge, medúzaszerű egyén, aki gondolkodás nélkül követi a tömeget. Úgy hiszem Pál a meggyőződésről beszélt, amikor a Róma 12:2-ben azt mondta: "ne engedjétek hogy a világ a maga módján formáljon benneteket, de hagyjátok, hogy Isten átalakítsa a gondolkodásmódotokat" (LB)

A gyülekezetnek muszáj bibliai meggyőződéseket tanítania, hogy ellensúlyozza a világi értékrendet aminek a hívők egyfolytában ki vannak téve. Ahogy a régi közhely is mondja, ha nem tudod merre mész, akkor mindenfele vinni fognak. Elég ironikus, hogy manapság az embereknek erős meggyőződésük van kevésbé lényeges dolgokról (foci, divat, stb) miközben ingatag meggyőződéseik vannak a fontos dolgokat illetően (mi jó és mi rossz).

Tudni hogy mit tegyél (tudás), miért tegyél úgy (látásmód), és hogyan tedd (készség) mind hiábavaló, ha nincs meggyőződésed ami késztet arra hogy meg is tedd azt. Jézus életét az a meggyőződés irányította, hogy az Atya akaratát tenni jött a földre. Emiatt a meggyőződés miatt volt mélyen tudatos életének célja felől, emiatt nem tántorodott el mások hatására. Tanulmányozzuk a részeket, amikor Jézus azt a kifejezést használta, hogy "kell" (amikor belső késztetés miatt cselekszik) hogy betekintést nyerjünk a meggyőződéseibe amik vezették. Amikor az emberek krisztusi meggyőződésekre jutnak, akkor értik meg az élet értelmét is.

A meggyőződésnek van egyfajta vonzó ereje. Ez megmagyarázza sok kultusz népszerűségét. A hitük téves, gyakran logikátlan, de mégis intenzív meggyőződéssel hiszik azt. Ellentétben ezzel, tiszta és erős meggyőződés nélkül a gyülekezetek soha nem fogna olyan elkötelezettséget kiváltani, mint amit Krisztus érdemel. Meggyőződéssel kell tanítanunk és prédikálnunk.

Beszéljünk róla:

Mik azok a dolgok, amikről meggyőződéssel beszélsz?
Hogyan változna az evangélizáció és a szolgálatod hatékonysága, ha meggyőződéssel beszélnél róluk?


(Daily Hope by Rick Warren, 2012.12.31)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Áldjon meg az Úr és oltalmazzon!
  2013-01-06 14:20:00, vasárnap
 
  "Áldjon meg tégedet az Úr, és őrizzen meg tégedet.
Világosítsa meg az Úr az ő orcáját te rajtad, és könyörüljön te rajtad.
Fordítsa az Úr az ő orcáját te reád, és adjon békességet néked." Ámen





"Áldjon meg az Úr és oltalmazzon!
Ragyogtassa rád arcát az Úr, s legyen hozzád jóságos!
Fordítsa feléd arcát az Úr és szerezzen neked üdvösséget!"

Számok könyve / 4.Mózes 6. fejezet 24-26. vers

Áldjon meg az Úr és oltalmazzon!
Link


Tündököl Atyánk kegyelme égi otthonból reánk
Ám a földre fényt deritni, azt ránk bízta jó Atyánk
Hadd ragyogjon hát a lámpa, hadd ragyogjon fénye hát
Sok hajósnak bősz viharban megmutatja otthonát

Mély sötétben járt az utunk, szívünk búba, bűnbe járt
Mégis Jézus hű szeméből kaptunk egy áldott sugárt
Hadd ragyogjon hát a lámpa, hadd ragyogjon fénye hát
Sok hajósnak bősz viharban megmutatja otthonát

Oly sötét a bűnnek éje, vadul zúgnak a habok
S hány szem kémlel vágytól égve, fény a parton hol ragyog
Hadd ragyogjon hát a lámpa, hadd ragyogjon fénye hát
Sok hajósnak bősz viharban megmutatja otthonát

Jézus kűlde szerte minket, mint az Atya küldte Őt
Hogy megismerjék kegyelmét a még azt nem ismerők
Hadd ragyogjon hát a lámpa, hadd ragyogjon fénye hát
Sok hajósnak bősz viharban megmutatja otthonát

Oh, ne hagyd fényed kihunyni, mert talán egy perc se kell
S egy hajó, partot nem érve éppen akkor süllyed el
Hadd ragyogjon hát a lámpa, hadd ragyogjon fénye hát
Sok hajósnak bősz viharban megmutatja otthonát

Szeretettel és hálával Jolinak!  




Saját felvételeim Kollázsa Link



 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Fejleszd ki Isten látásmódját az életedre
  2013-01-06 14:18:30, vasárnap
 
  Tehát továbbra is mindenkinek prédikáljuk Krisztust, felhasználva minden bölcsességet, hogy intsünk és tanítsunk mindenkit annak érdekében, hogy így mindenkit Krisztusban érett emberként vigyünk Isten jelenlétébe." (Kol 1:28, NCV fordítás)

A szellemi növekedés második mércéje a látásmód. A látásmód az, hogy valamit azért értesz meg, mert egy más nézőpontból tekintesz rá. Ez az a képesség, hogy valaki felfogja, hogy a dolgok miként kapcsolódnak össze, és ezután ítéli meg az egymáshoz viszonyított fontosságukat.

Szellemi értelemben véve ez azt jelenti, hogy az életet Isten látószögéből szemléljük. A Bibliában a "megértés", "bölcsesség" és "ítélőképesség" szavak mind a látásmóddal vannak kapcsolatban. A megfelelő látásmód ellentétei a "kemény szív", az "elvakultság" és "a "butaság".

A 103. Zsoltár 7. verse a következőt mondja: "Megismertette [az ÚR] útjait Mózessel, cselekedeteit Izráel fiaival." Izrael népének látnia kellett, amit Isten tett, de Mózesnek meg kellett értenie, hogy Isten miért is tett úgy. Ez a különbség a tudás és a látásmód között. A tudás az, amikor megtudjuk, hogy Isten mit mondott és tett. A látásmód az, amikor megértjük, hogy Isten miért mondta vagy tette azt.

A látásmód megválaszolja az élet "miért" kérdéseit.

A Biblia azt mondja, hogy a nem hívő embereknek nincs szellemi rálátásuk dolgokra (1Kor 2:14). Hasonlóképpen, ha nem tudjuk más nézőpontból is látni a dolgokat, az a szellemi éretlenség jele (1Kor 3:1-2, 13:11, 14:20). Ennek ellenkezője is igaz: ha más nézőpontból is tudjuk látni a dolgokat, az a lelki érettség bizonyítéka. A Zsid 5:14 szerint "A kemény eledel az éretteknek van, akik a gyakorlat során megedzették érzékeiket, hogy különbséget tegyenek a jó és a rossz között." (NASB fordítás)

Rengeteg előnye van annak, ha megtanulunk mindent Isten szemszögéből nézni:

segít Istent jobban szeretni - Minél jobban megértjük Isten természetét és útjait, annál jobban tudjuk őt szeretni. Pál úgy imádkozott, hogy "Bárcsak képes lennél te és Isten minden gyermeke megérezni és megérteni, hogy milyen hosszú, milyen széles, milyen mély és milyen magas az Ő szeretete"
(Ef 3:18, LB fordítás).

segít ellenállni a kísértésnek - Amikor egy helyzetet Isten nézőpontjából szemlélünk, akkor megértjük, hogy a bűn hosszútávú következményei sokkal súlyosabbak, mint azok a rövidtávú örömök, amiket a bűn felkínálhat. Egy megfelelő szemléletmód nélkül a természetes hajlamainkat követjük. "Van út, amely helyesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet."
(Péld 14:12, NIV fordítás)

segít a próbákban - Ha Isten nézőpontjából látjuk az életet, akkor rájövünk, hogy "...akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál..." (Róm 8:28), és hogy "...hitetek próbája állhatatosságot eredményez" (Jak 1:3). Jézus azért volt képes a keresztet elviselni, mert Isten nézőpontjából látta a dolgokat. (Zsid 12:2)

Túllátott a fájdalmon, és a rá váró örömre nézett.
megvéd minket a hibáktól - Soha nem volt még ekkora szüksége a keresztényeknek arra, hogy meggyökerezzenek az igazságban, mint ma. A többelvűség egy nagyon zavarodott kultúrát hozott létre. A probléma ugyanis nem az, hogy a kultúránk nem hisz semmiben, hanem, hogy mindent elhisz. Egy megfelelő látásmód tudná ezt orvosolni.

Amikor a hívők - az újak és az érettek egyaránt - tudásra és megfelelő látásra is szert tesznek, akkor az eredmény kőkemény lesz: "Akkor már nem leszünk olyanok mint a gyermekek, akik állandóan másban hisznek, csak azért, mert valaki valami mást mondott, vagy okosan hazudott és úgy állította be a hazugságot mintha igazság lenne" (Ef 4:14, LB fordítás).

Beszéljünk róla:

Milyen közelmúltbeli helyzetben használtad inkább a tudásodat és nem Isten bölcsességét?
Ha Isten nézőpontjából látod a dolgokat, akkor ez miként segít neked elfogadni a Jakab 1:3-at: "tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez"?

Daily Hope by Rick Warren. 2012. 12. 30. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1108
  • e Hét: 14793
  • e Hónap: 25846
  • e Év: 87147
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.