Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Keressétek az Urat, a míg megtalálható
  2018-05-31 21:50:59, csütörtök
 
  Link

1.Oh mindnyájan, kik szomjúhoztok, jertek e vizekre, ti is, kiknek nincs pénzetek, jertek, vegyetek és egyetek, jertek, vegyetek pénz nélkül és ingyen, bort és tejet.
2.
Miért adtok pénzt azért, a mi nem kenyér, és gyűjtött kincseteket azért, a mi meg nem elégíthet? Hallgassatok, hallgassatok reám, hogy jót egyetek, és gyönyörködjék lelketek kövérségben.
3.
Hajtsátok ide füleiteket és jertek hozzám; hallgassatok, hogy éljen lelketek, és szerzek veletek örök szövetséget, Dávid iránt való változhatatlan kegyelmességem szerint.
4.
Ímé, bizonyságul adtam őt a népeknek, fejedelmül és parancsolóul népeknek.
5.
Ímé, nem ismert népet hívsz elő, és a nép, a mely téged nem ismert, hozzád siet az Úrért, Istenedért és Izráel Szentjéért, hogy téged megdicsőített.
6.
Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok őt segítségül, a míg közel van.
7.
Hagyja el a gonosz az ő útát, és a bűnös férfiú gondolatait, és térjen az Úrhoz, és könyörül rajta, és a mi Istenünkhöz, mert bővelkedik a megbocsátásban.
8.
Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!
9.
Mert a mint magasabbak az egek a földnél, akképen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!
10.
Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek:
11.
Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, a hová küldöttem.
12.
Mert örömmel jöttök ki, és békességben vezéreltettek; a hegyek és halmok ujjongva énekelnek ti előttetek, és a mező minden fái tapsolnak.
13.
A tövis helyén cziprus nevekedik, és bogács helyett mirtus nevekedik, és lesz ez az Úrnak dicsőségül és örök jegyül, a mely el nem töröltetik.

Ésaiás próféta könyve 55. rész
Link
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Google Maps utcakép
  2018-05-31 21:09:12, csütörtök
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Google :) Doodles  
Arra összpontosíts, ami igazán számít!
  2018-05-31 10:34:16, csütörtök
 
  ,,Ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyona tartja meg." (Lukács 12:15)

Egyszer egy ember egy angyallal beszélgetett. Az angyal megkérdezte: "Mit tehetek érted?" Az ember azt mondta: ,,Mutasd meg nekem a Wall Street Journal mához egy évre megjelenő számát. Így tudni fogom, hogy mibe fektessem a pénzemet, és milliárdos leszek." Az angyal csettintett az ujjával, és íme, ott volt a Wall Street Journal egy évvel későbbi száma. A férfi átlapozta az újságot tanulmányozva a részvények állását. De nagy öröme közben egyszer csak könnyek kezdtek csorogni az arcán. Miért? Mert meglátta a gyászjelentések rovatban a saját fényképét.

Isten nem ellenzi, hogy megszerezz vagy elérj dolgokat az életben. De azt akarja, hogy tudd, amit ez az élet kínál, az véges, és ha nem élsz minden napot az örökkévalóság fényében, akkor rossz dolgokra fogod elpazarolni az idődet. Nem baj az, hogy élvezünk mulandó dolgokat, ha közben mindig az örökkévalókra összpontosítunk.

Pál azt mondta: ,,én mindezekkel nem gondolok, sőt még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról" (ApCsel 20:24).

Hazánkban, ha valaki betölti a 100. életévét, akkor gratuláló levelet kap a miniszterelnöktől. De ez még csak nem is hasonlítható ahhoz, amikor majd Isten - jutalmul azért, hogy elvégezted az e földön rád bízott feladatot -, azt mondja: ,,Jól van, jó és hű szolgám."

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó út
  2018-05-30 18:24:57, szerda
 
  "Taxis vagyok. Egyik éjjel megérkeztem a megadott címre és dudáltam. Néhány perc várakozás után megint megnyomtam a dudát. Ez volt aznapra az utolsó fuvarom, úgyhogy már azon voltam, hogy inkább hazaindulok. De aztán mégis kiszálltam, elsétáltam az ajtóig és becsöngettem.

- Egy pillanat! - válaszolt egy törékeny, idős hang odabentről.

Kisvártatva kinyílt az ajtó. Kilencvenéves-forma, aprócska asszony állt előttem. Kartonruhát viselt és kis kalapot. Úgy nézett ki, mintha egy régi, fekete-fehér filmből lépett volna ki. Mellette egy kis bőrönd pihent. Körülnéztem. A bútorokat fehér lepedőkkel terítették le. A sarokban egy kartondoboz árválkodott, mindenfélével teletömve.

- Kivinné a bőröndömet a kocsihoz? Szeretnék néhány percre egyedül maradni. Aztán, ha Ön is úgy gondolja, visszajöhetne értem, hogy lekísérjen az autójáig. Nem vagyok valami jó erőben.

Miután beraktam a bőröndöt a csomagtartóba és visszaértem, belém karolt. Lassan, nagyon lassan odasétáltunk a taximhoz. Közben végig a kedvességemért hálálkodott.

- Semmiség - feleltem. Minden utasommal úgy bánok, ahogyan mástól is elvárnám, hogy az édesanyámmal bánjon.

- Milyen jó fiú maga! - mondta, ahogy beült a hátsó ülésre. Odaadta a címet, aztán megkérdezte: - Mehetnénk esetleg a belvároson keresztül?

- Nem az a legrövidebb út - vágtam rá gyorsan.

- Ó, azt egyáltalán nem bánom - mondta. - Egy hospice-házba tartok.

Belenéztem a visszapillantó tükörbe, és láttam, ahogyan a szemeiben csillogtak a könnycseppek.

- Nincs már családom. Mindenki meghalt. - Nagyon csendesen beszélt. - A doktor úr szerint nekem sincs túl sok hátra.

Csendben a műszerfalhoz nyúltam és kikapcsoltam az órát.

- Mit szeretne, merre menjünk?

A következő két órában bebarangoltuk a várost.
Megmutatta nekem azt az épületet, ahol réges-régen liftes kisasszonyként dolgozott. Aztán elmentünk abba a városrészbe, ahová új házasként a férjével költöztek. Egy picit megálltunk egy bútorraktár előtt. Azt mondta, lány korában az még bálterem volt, és a többiekkel odajártak táncolni.

Néha megkért, hogy álljak meg egy-egy sarkon vagy egy épület előtt. Nem mondott semmit, csak maga elé révedt.

Ahogy a hajnal első sugarai megjelentek a horizonton, azt monda:

-Most már mehetünk. Elfáradtam.

Szótlanul haladtunk a megadott címig. Két alkalmazott jelent meg, ahogy megérkeztünk az ajtó elé. Udvariasan kisegítették az autóból. Kinyitottam a csomagtartót, és elvittem a bőröndöt az ajtóig. Az utasomat már beültették egy kerekesszékbe.

- Mennyivel tartozom? - kérdezte és benyúlt a retiküljébe a pénztárcájáért.

- Semmivel - feleltem.

- Magának is meg kell élnie valamiből - mondta.

- Vannak más utasaim is - szereltem le.

Aztán, egy hirtelen ötlettől vezérelve lehajoltam és megöleltem. Meglepő erővel szorított magához.

- Nagy örömöt okozott egy kis öregasszonynak - mondta végül. -Köszönöm.

Megszorítottam mindkét kezét és visszasétáltam a kocsihoz. Hallottam, ahogy mögöttem becsukódik a ház ajtaja.

Egy életre zárták rá az ajtót.

Aznap csak vezettem, céltalanul.

Nem vittem utasokat. Nem volt kedvem beszélgetni.

Egyre csak az járt az eszemben, mi lett volna, ha a hölgy egy dühös sofőrt fog ki? Vagy valakit, aki türelmetlen? Vagy mi lett volna, ha én magam vagyok türelmetlen és elhajtok kopogás nélkül?

Lassan megértettem, hogy egész életemben nem tettem még fontosabb dolgot, mint előző éjszaka.

Egész életünkben a nagy lehetőségekre várunk. Pedig mindig ott vannak körülöttünk, csak néha meglepő álruhában érkeznek. Úgy vannak csomagolva, hogy aki nem figyel, az észre sem veszi, mennyi lehetőséget kapunk arra, hogy jobb hellyé tegyük a világot..."

(A lényeg az írás üzenete számunkra!) (Forrás: internet)
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
A Hármak Kertje Izraelben Gan HaShlosha
  2018-05-30 13:43:11, szerda
 
 
A Hármak Kertje Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2011-07-21 00:58:00
feltöltő: dandej
nézettség: 3295
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: Izrael, utazás, Szentföld,
kategória: utazás
leírás: Gan Haslosa, a Hármak Kertje Izraelben. Ez a terület 60 éve még kősivatag volt! Ma már jó lenne a szomszédnak is, mert a füve zöldebb! Akinek van füle, hal...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Gan Haslosa, a Hármak Kertje Izraelben. Ez a terület 60 éve még kősivatag volt! Ma már jó lenne a "szomszédnak" is, mert a füve zöldebb! Akinek van füle, hallja....
A Hármak Kertje, Izraelben Gan HaShlosha
Link
 
 
0 komment , kategória:  Travel-Utazás  
Azért szeretünk, mert Isten előbb szeretett minket
  2018-05-29 20:19:16, kedd
 
  "Mi tehát azért szeretünk, mert Ő előbb szeretett minket." 1 János 4:19





A Biblia azt mondja az 1 János 4:19-ben: "azért szeretünk, mert (Isten) előbb szeretett minket". Isten mindenben az első. Ő kezdeményez. Az egyetlen ok, ami miatt te vagy bárki más Istent szeretheti, az az, hogy ő előbb szeretett. Azzal mutatta meg ezt a szeretetét, hogy elküldte Jézus Krisztust a Földre, hogy helyetted meghaljon. Azzal mutatta meg ezt a szeretetét, hogy megalkotott téged. Azzal mutatta meg ezt a szeretetét, hogy neked adta mindazt, amivel most az életben rendelkezel. Azért szeretünk, mert Isten előbb szeretett minket.

Ha meg akarod tanulni, hogy miként szeress másokat, ahhoz először meg kell értened és át kell érezned, hogy mennyire nagyon szeret Isten. Amikor érzed ezt a feltétel nélküli szeretetet, sokkal megengedőbb leszel az emberekkel. Nem leszel olyan dühös, amilyen korábban voltál. Türelmesebbé válsz. Sokkal könnyebben fogsz megbocsájtani. Sokkal irgalmasabb leszel. Kegyelmet fogsz gyakorolni másokon.

Az az oka annak, hogy ítélkező, cinikus, dühös, önigazoló, másokat lenéző embereket látsz, hogy ők saját magukat sem tartják nagyra. Nem érzik jól magukat a bőrükben. Nem érzik szeretve magukat. Nem éreznek megbocsájtást. Nem érzik a kegyelmet. Vétkesnek érzik magukat. Rosszul érzik magukat. Persze, ha rosszul érzik magukat, biztosan nem akarják, hogy te jobban érezd magadat.

Lehet, hogy egyike vagy ezeknek az embereknek. Lehet, hogy megsérültél a szüleid által, a nevelőiden vagy egy partnereden keresztül. Lehet, hogy bántalmaztak vagy kihasználtak, esetleg elutasítottak vagy megtagadtak. Lehet, hogy van néhány sebhely a szíveden.

Nem tudsz olyat adni másoknak, amit valamikor te ne kaptál volna meg valakitől. A szeretet nélküli embereket nem szerették. A megbántott emberek megbántanak másokat. Ha tele vagy haraggal és türelmetlenséggel, ha nem érzed magad szeretve, mit gondolsz, ez miért van így? Nem leszel képes másokat szeretni. Meg kell értened, hogy mennyire szeret Isten, és engedned kell, hogy meggyógyítsa a szívedet, így tud keresztülfolyni rajtad a szeretete. Lehetetlen másokat szeretni mindaddig, amíg nem érzed igazán szeretve magadat.

A Biblia azt mondja: "és mi ismerjük és bízunk abban a szeretetben, amellyel Isten szeret minket." (1 János 4:16a) Ismered Isten szeretetét? Bízol Isten feléd irányuló szeretetében? Nehéz dolgod lesz másokat szeretni, amíg te magad nem tapasztalod meg Isten rajtad átáramló szeretetét.

Beszéljétek át

Ki tudod jelenteni, hogy Isten szeretetével szeretsz másokat? Hogyan mutatod ki ezt a szeretetet mások felé?
Miért segítene Isten szeretetének megértése mások felé irgalmasnak lenni?
Milyen múltbeli sérülés akadályoz meg abban, hogy elfogadd Isten szeretetét és azt másoknak továbbadd?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.02.03)
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mezei virágok - Aggófű
  2018-05-28 11:41:29, hétfő
 
  Link

Melyik ételhez milyen fűszer illik?

Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Keresztyén emberhez illő szavak
  2018-05-27 22:28:13, vasárnap
 
  "Az igaz ember ajka kedvesen tud szólni." (Példabeszédek 10:32)

Amikor George H. W. Bush 1988-ban elnökjelölt volt, nem helyénvaló megjegyzést tett élő adásban Dan Rather televíziós riporternek. Bush nyomdafestéket nem tűrő jelzőt használt Ratherre és a CBS tévétársaságra Isten nevét is belekeverve. Amikor ezt számon kérték rajta, így nyilatkozott: ,,Ha tudtam volna, hogy a mikrofon még be van kapcsolva, akkor nem vettem volna számra hiába az Úr nevét, ezért bocsánatot kérek."

A helyzet az, hogy nem kellett volna ilyet tennie, akár be volt kapcsolva a felvevőgép, akár nem. Ne feledd, Isten felvevője mindig működik! "Hiszen az Úr látja az ember útjait, és figyeli minden lépését" (Példabeszédek 5:21).

Évszázadokkal ezelőtt Jézus kijelentette: ,,Nincsen olyan rejtett dolog, amely le ne lepleződnék, és olyan titok, amely ki ne tudódnék. Ezért tehát amit a sötétségben mondtatok, azt napvilágnál fogják hallani, és amit fülbe súgva mondtatok a belső szobában, azt a háztetőkről fogják hirdetni." (Lukács 12:2-3).

Szánj rá egy percet, és gondold át a következő két igét:
"Az igaz megfontolja szívében, hogy mit mondjon, a bűnösök szájából pedig árad a rossz" (Példabeszédek 15:28). ,,Az igaz ember ajka kedvesen tud szólni, a bűnösök szája pedig csak álnokul" (Példabeszédek 10:32).

Az első ige arra tanít, hogy a bölcs ember meggondolja, mit mondjon, mert tudja, hogy minden szónak következménye van. A második ige arról beszél, hogy az igaz ember automatikusan tudja, hogy mi elfogadható, és szem előtt tartja, hogy Isten minden szót hall.

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Nem lehetsz egy magad csinálta Megváltó
  2018-05-26 10:59:37, szombat
 
 

"Jézus önmagát áldozta fel a bűneinkért, és hogy kiszabadítson bennünket ebből a jelenlegi, gonosz világrendszerből - Atyánknak, az Istennek terve és akarata szerint." (Galata 1:4)

Dávid, Izrael legnagyszerűbb királya volt - erős, okos és gazdag. Bármije meglehetett volna, amit csak akart, ám tudta, hogy igazából nem tudja megmenteni magát. Csak egy személy képes megmenteni őt: "Csak Istenben nyugszik meg lelkem; tőle van az én szabadulásom. A megváltás egyedül tőle jön." (Zsoltárok 62:1, GNT fordítás)

Lehetetlenség megdolgoznunk, megvásárolnunk vagy kiérdemelnünk utunkat a Menybe. Amikor a megváltásra kerül a sor, képtelenek vagyunk megmenteni magunkat. A kormány nem tud megmenteni bennünket. A népszerűségünk sem tud megmenteni minket, sőt a sikereink sem. "Hiszen egyikük sem válthatja meg életét, nem tud váltságdíjat fizetni Istennek! Senki sem elég gazdag, hogy kifizesse élete árát!" (Zsoltárok 49:7-8)

Ha nem lenne szükséged Megváltóra, Isten nem küldte volna el. De Isten tudta, hogy a lelki körülményeid és feltételeid sokkal rosszabbak annál, mint amilyenné a fizikai állapotod valaha is válhat. Ez az amiért Isten elküldte Jézust, hogy megmentsen minket.

A magad erejéből teljességgel lehetetlen a tökéletes Menybe jutnod. Nincs semmilyen mód arra, hogy kifizesd a megváltásodat. A költség meghaladja az eszközeidet. Jézus kifizette ezt úgy, hogy eljött, és meghalt érted a kereszten. A végső árat az életével fizette ki. Isten egyszerűen csak hív téged, hogy fogadd el a megváltás ingyenes ajándékát, melyet Jézus tesz lehetővé.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Milyen módokon teszünk kísérleteket arra, hogy megmentsük magunkat?
Az emberek vajon miért fogadják el oly nehezen azt, hogy nem vagyunk képesek megdolgoznunk, megvásárolnunk vagy kiérdemelnünk utunkat a Menybe?
Hogyan írnád le Jézusnak a saját életedben megnyilvánuló "szabadítási kísérleteit"?


Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.05.19.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Tölts időt kettesben Istennel!
  2018-05-24 22:32:28, csütörtök
 
  "Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!" (Zsoltárok 46:11)

Isten bármikor, bárhol, bárki által tud szólni hozzád, eszedbe juttatva egy gondolatot (ld. 1Korinthus 2:16). De mivel a sokféle elfoglaltság elnyomhatja azt a gondolatot, azért mondja ezt: "Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!"

A csendben tisztábban hallhatod Isten hangját. Jézus sokszor példázatokban mondta el a népnek üzenetét, ,,... úgy, amint megérthették. Példázat nélkül nem is szólt hozzájuk, maguk között azonban tanítványainak megmagyarázott mindent" (Márk 4:33-34).

Gail MacDonald írja High Call, High Privilege [Mennyei elhívás, nagy kiváltság] című könyvében: "Az ókori sivatagi atyák a következő fegyelmi szabályzatra kötelezték el magukat: csend, magány és belső béke.

Csak elegendő ideig tartó hallgatás után tartották késznek magukat arra, hogy szóljanak...

Manapság furcsa logikával azt gondoljuk, hogy a lelki erőforrás és a lelki megújulás abban található, ha folyton új hangokat keresünk, még több találkozón veszünk részt... félig átgondolt dolgokról véleményt cserélünk... Beleesünk abba a csapdába, hogy azt hisszük, akkor járunk Isten kedvében, ha rengeteg információt szerzünk be, ha rengeteg mindent zsúfolunk naptárunkba, kapcsolatainkba.

A világtól való visszavonulás azt jelenti, hogy csendben vagyunk Isten előtt... ilyenkor olyan mennyei párbeszéd folyik, melyben többet hallgatunk, mint amennyit beszélünk. A csendhez pedig egyedüllét kell.

"Amikor csendben vagyunk Isten előtt, lelki hallásunk megtanulja felismerni az ő hangját.

Sylvia Gunter írja: "Értem, miért parancsolja Dávid a lelkének, hogy csendesedjen el... Csendben lenni nehéz... néhányunk számára csaknem lehetetlen. De rájöttem, hogy a lelkem és szellemem már régóta éhezik a nyugalomra, és most, hogy ízelítőt adtam a lelkemnek a csendből, nem fog megelégedni, ha napi rendszerességgel meg nem kapja azt."

Bob Gass * Mai Ige
Link Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 395
  • e Hét: 813
  • e Hónap: 5974
  • e Év: 55539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.