Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Elől és hátul körülzártál engem, és fölöttem tartod kezedet
  2023-11-16 09:21:05, csütörtök
 
  Link BIBLIA

,,Mert én tudom az én gondolataimat, amelyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kívánatos véget adjak nektek." (Jeremiás 29,11)

Jolán, Isten ismeri múltadat, jelenedet és jövődet.

Ami múltadat illeti: Akármilyen megpróbáltatásokat kellett is kiállnod, lelket akar önteni beléd Isten, és meg akar erősíteni. Mindent tud rólad: Isten az, aki mérlegre teszi a szíveket és fürkészi a gondolatokat. Tudja, mi szomorít el és mi bánt téged. Íme, mit mond neked a tegnapról: ,,Ha valaki Krisztusban van, új teremtmény. A régiek elmúltak, íme, minden megújult." (2 Korinthus 5,17)

Isten arra buzdít, hogy menj tovább...!

Ami jelenedet illeti: Az Úr tökéletesen tisztában van vele. Ahogy a zsoltáros felismerte: ,,Uram, megvizsgáltál engem, és ismersz. Te ismered ülésemet és felkelésemet, messziről érted gondolatomat. Járásomra és fekvésemre ügyelsz, minden utamat jól tudod. Mikor még nyelvemen sincs a szó, immár egészen érted azt Uram! Elől és hátul körülzártál engem, és fölöttem tartod kezedet. Csodálatos előttem ez a tudás, magasságos, nem érthetem meg." ( Zsoltárok 139,1-6)

Amint elfog a nyugtalanság, mondd Istennek: ,,Istenem, te mindent tudsz...!"

Ismeri Isten az összes helyzetet, amit megélsz. Látja harcaidat. Hallja kérdéseidet. Megérti tétjeidet.

Ami jövődet illeti:
Tudja Isten minden rád vonatkozó tervét; azelőtt gondolta ki őket, mielőtt még megszülettél.

Igen,légy biztos benne, hogy Isten személyesen és tökéletesen ismer, s megkülönböztetett szeretettel szeret téged. Páratlan vagy, és életedre vonatkozó terve a legjobb.

Ha múltad vagy jelened el is állják előled a kilátást a jövődre, Isten bezzeg ismeri a jövődet...!

Napod legyen szép Isten jelenlétében!

EGY CSODA MINDEN NAP
Link Link BIBLIA
 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
Örökkévaló Isten az Úr, ő a földkerekség teremtője!
  2023-11-15 17:31:08, szerda
 
  Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az Úr, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. 29 Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. 30 Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. 31 De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. Link

Imádkozzunk együtt:

,,Atyám, megköszönöm neked, hogy megóvsz a megpróbáltatások perzselő tüzében. Bízom benned. Nemcsak, hogy a legjobbat hozod majd ki az egészből, de dicsőséged is felragyog majd általa.

Köszönöm, hogy mindig mindent a javamra fordítasz

Jézus nevében. Ámen."

Amikor a tűz közepette jársz, az Úr afelé vezet, ami istenien rendkívüli...! Erősödj meg!

EGY CSODA MINDEN NAP
Link
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Ha tűzben jársz, nem égsz meg,a láng meg nem perzsel téged
  2023-11-15 05:48:27, szerda
 
  Hívők legyünk vagy sem, az élet megpróbáltatásait senki sem tudja elkerülni. Nagy különbséget jelent azonban, ha Isten gyermekei vagyunk, mint hangsúlyozza azt a következő szentírási vers: ,,Ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged." (Ésaiás 43,2)

A tűzben általában a veszélyt látjuk nagy pusztító ereje miatt, Kalifornia államában két éve egy egész várost égetett fel.

A tűznek pedig más szerepe is van, amit nehezen ismerünk el: Hozzájárul egyes fák, például az erdei fenyők magjának terjesztéséhez. A magas hőmérséklet hatására a tobozok kipukkadnak, szétszórván a légkörben a kemény és vastag burok mögött biztonságban meghúzódó magvakat.

Jolán, az Úr megérti, hogy elkeseríthetnek a megpróbáltatások, amin keresztülmész. Osztozik bánatodban és fájdalmadban. Azt is tudja, milyen ,,magas hőmérsékletet" alkalmazzon az életedben ahhoz, hogy kihozza belőled a benned megbúvó legjobbat.

Lám, jó híreim vannak ma számodra! A tűzpróbában nem fogsz odaveszni:

Ahhoz szükséges, hogy kifinomulj. (Lásd Ésaiás 48,10)
Ösztönöz, hogy keresd Isten színét. (Lásd Zsoltárok 57)
Ugródeszka, amelyet arra használ az Úr, hogy magasabb szintre emeljen téged... Például azért, hogy segíteni tudj másokon. (Lásd 2 Korinthus 1,3-4)
Jolán, nem vagy egyedül. Ott van Isten a kemencében, mint ott volt Dániel és társai számára is. (Lásd Dániel 3,49-50) Azt sem fogja soha megengedni, hogy a próbatétel meghaladja az erődet. (Lásd 1 Korinthus 10,13) Nem fogsz megégni, mert az erősség és a bátorság Lelke tölt el

Imádkozzunk együtt: ,,Atyám, megköszönöm neked, hogy megóvsz a megpróbáltatások perzselő tüzében. Bízom benned. Nemcsak, hogy a legjobbat hozod majd ki az egészből, de dicsőséged is felragyog majd általa. Köszönöm, hogy mindig mindent a javamra fordítasz Jézus nevében. Ámen."

Amikor a tűz közepette jársz, az Úr afelé vezet, ami istenien rendkívüli...! Erősödj meg!

EGY CSODA MINDEN NAP
Link Link BIBLIA 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
Visz a lábad az élet puszta sivatagán
  2023-11-14 11:34:51, kedd
 
  "Visz a lábad az élet puszta sivatagán,
Visz egy küldetés ott hol más eddig sohasem járt,
De oda nézz az ami ma délibáb,
Ugyanaz a pont patakokat ont majd ezután,

Le ne állj ott a sírás völgyén,
Idején jön a fény a sötétség közepén!
Lekopik a külső kifakul a virág,
Csak az Úr szeretete vezet így tovább,

De oda nézz... Le ne állj.....!

OLY BOLDOGOK KIK BŰNÜK ELFELEJTHETTÉK,

KIK TISZTA SZÍVVEL ÉLNEK ŐK A GYŐZTES NÉP,

OLY BOLDOGOK KIK SÍRNAK NEVETNEK A VÉGÉN"

Michael W. Smith - Sky Spills Over
Link Link 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Hinni Isten létezésében és üdvösségében Fia, Jézus által
  2023-11-13 20:46:45, hétfő
 
  Jolán, szeretnéd-e elnyerni Isten tetszését...? A Szentírás azt mondja, hogy hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni. A Zsidókhoz írt levél 11-ik fejezete Isten Igéje a hitről. Ha elmélkedsz rajta, jelentősen növekedni fog a hited...!

Talán kételkedsz még afelől, hogy van-e hited... Hiszed-e, hogy Isten létezik...? A Szentírás a következőt mondja nekünk: ,,Aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy Isten létezik és megjutalmazza azokat, akik Őt keresik." (Zsidók 11,6)

Hinni Istenben, ez az első lépés. Vagyis hinni Isten létezésében és üdvösségében Fia, Jézus által.
Azt jelenti ez, hogy hiszed bűneid bocsánatát és hiszel kegyelmében.
Hinni Istennek, ez a következő lépés. Azaz elhinni ígéreteit, életedre vonatkozó tökéletes terveit és irántad való feltétel nélküli szeretetét. Ami annyit jelent, hogy hiszel, mielőtt még látnál...
Ígéret fűződik ahhoz, ha Isten elé járulunk. Különösen is érint ez téged Jolán. Téged, aki hiszed, hogy Isten létezik... Isten megjutalmazza ugyanis azokat, akik keresik őt. A ,,megjutalmaz" szónak a szó szerinti jelentése (a bibliai görög nyelven): ,,Kifizeti a bért". Ahhoz, hogy Isten cselekedjen, elég hinni, hogy létezik! Dicsőség Istennek...!

Arra hívlak, hogy ma különösen is teljes szívedből keresd Istent! (Lásd Jeremiás 29,13) Isten meg szeretné neked engedni, hogy rátalálj...

Mert hiszek Istenben, de azért is, mert hiszek Istennek, megvallom, hogy Isten meg fog jutalmazni azért, hogy őszintén keresed...! Kifizeti majd a béredet...!

Arra hívlak, imádkozz most velem: ,,Istenem és Atyám, bocsánatot kérek tőled ingadozó hitemért. Igen, hiszem, hogy létezel és megjutalmazol, mert egész lelkemből kereslek. Jöjj hitetlenségem segítségére, növeld hitemet! Tudod, mennyire szeretnék tetszeni neked...! Megvallom, hogy a Mindenható Isten vagy, az életemben felkelő Nap...! Jézus nevében, ámen."

EGY CSODA MINDEN NAP
Link 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
Minden szenvedésünket Jézus is szenvedte
  2023-11-13 20:43:15, hétfő
 
  "Minden szenvedésünket ő is szenvedte, szeretetében és kegyelmében váltotta meg őket, felvette és hordozta őket a régi idők minden napjaiban." (Ésa. 63:9)

"Millió és millió ember él a földön, akik még nem hallottak Istenről. Ezeknek is joguk van ahhoz, hogy megismerjék őt. Ugyanolyan joguk van Krisztushoz, mint nekünk. A mi kötelességünk akik megismertük őt, hogy megismertessük az ő nevét, és a segélykiáltásokra feleljünk.

Amikor az evangéliumhirdetés meggyorsításának vagy feltartóztatásának a következményeit mérlegeljük, leginkább csak önmagunk és a világ szempontjából beszélünk erről. Keveset gyondolunk arra a fájdalomra, amit a bűn Istennek, mint teremtőnknek okozott, és okoz máig is. Az egész menny együtt szenvedett Krisztussal az ő haláltusájában. Ez a szenvedés azonban nem akkor kezdődött, amikor Krisztus emberré lett, és nem fejeződött be az ő mennybemenetelével. A kereszt csak nyilvánvalóvá teszi tompa érzékeink számára azt a szenvedést, amit a bűn megfoganásától kezdve okozott Istennek.

Földünk egy nagy kórház, a nyomorúság színhelye. Segítsük Isten művét a mielőbbi befejezéséhez azáltal, hogy munkatársaivá leszünk. Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik bizonyságul, minden népnek, és akkor jön el a vég (Mt. 24:14)."

(Nevelés, Az élethivatás c. fejezetből)
 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Krizantémom
  2023-11-13 14:58:33, hétfő
 
  Hit által minden tiéd, ragadd meg ígéretét,
akkor meg tapasztalod, valóság amit mondott.
Nézz fel hát Jézusra már, kegyelme te rád is vár!Fenn a mennyben az Úr minden győztesnek ád,
Aki Jézussal járt, s benne hitt
Sínarany koronát, fehér égi ruhát,
S hárfa húrjait pengetheti.

Refrén:
Igen ott minden kész, igen ott minden kész,
Minden győztesnek jár örök rész,
Nála véghetetlen öröm vár odafenn,
Jézusért én is elnyerhetem.

Vígan lépkedünk az arany utcákon át,
Halljuk angyalok dicséretét,
Szemünk láthatja Jézus szent ábrázatát,
Aki vért ontott bűneinkért.

Élet forrása kínálja élő vizét,
Jézus nyájának bőségesen.
Fényt az Úr maga áraszt és hint szerteszét,
Halál nem lesz ott, éjszaka sem.

Minden gyötrelmet, bánatot elfeledünk,
Hogyha Ő minket keblére von
Jézus szívére hajthatjuk fáradt fejünk,
Nála béke és nyugalom vár.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Isten ajándéka az életem
  2023-11-12 13:01:04, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Nékem az élet Krisztus követés, Krisztus az út
  2023-11-11 13:49:13, szombat
 
  Nékem az élet Krisztus követés,
Krisztus az út, a halál nyereség.
Örömmel telt szívem nem fél,
Mert Lelke bennem él.
Nékem az élet Krisztus követés.

Nékem az élet Krisztus követés,
Utaimon az Ő hatalma véd.
Lelke által felvehetem,
Szellemi fegyverem.
Nékem az élet Krisztus követés.

Nékem az élet Krisztus követés,
Legyőzhetem a Sátán erejét.
Előttem drága cél lebeg,
Mely a mennybe vezet.
Nékem az élet Krisztus követés.

Nékem az élet Krisztus követés,
Szerelme elvett minden szenvedélyt.
Azóta boldogan mondom,
Te vagy szabadítóm.
Nékem az élet Krisztus követés.


Link

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Így szól hozzád Jézus: „Bízzál, én legyőztem a világot
  2023-11-10 18:07:16, péntek
 
  Azért beszéltem ezeket nektek, hogy békességetek legyen énbennem. E világon nyomorúságotok lesz, de bízzatok: Én legyőztem a világot." (János 16,33)

Jézus közelgő elfogatásáról beszél tanítványainak. Még azt is megmondja, hogy el fogják hagyni: ,,Íme, eljön az óra, és immár eljött, hogy szétoszoljatok ki-ki az övéihez, és engem egyedül hagyjatok." (János 16,32)

Nem tudom, min mész keresztül... Úgy tűnik talán, hogy a menny nem ad választ, és meglehet, hogy elbátortalanodsz. Pedig lemondtál arról, hogy magadnak élj, és valóban átadtad életedet Jézusnak. Ennek ellenére egyedül érzed magad és tanácstalannak... Márpedig téves ez a magányérzet, még ha érthető is...! Jézus azért volt ugyanis elhagyatott a kereszten, hogy te SOHA TÖBBÉ ne legyél egyedül!

Amikor ráébredsz, hogy Jézus ott van veled és minden lehetségest megtett érted, akkor semmi sem foszthat meg többé Jézusba vetett bizalmadtól. Senki sem fog tudni megállítani rendeltetésed útján... Nem vagy egyedül...!

Persze nem ígérte meg Jézus, hogy minden felhőtlen lesz, de békességét adta neked, hogy szembe tudj nézni az élet megpróbáltatásaival.

Emlékezz, így szól hozzád Jézus: ,,Bízzál, én legyőztem a világot!", és Jézusra nézz!

Jézussal minden lehetséges:

Sikert érsz el.
Átjutsz ezen a megpróbáltatáson.
Békességben járod az utadat...!

Arra hívlak, imádkozz velem: ,,Uram Jézus, megköszönöm neked, hogy békességedet adtad nekem és legyőzted a világot. Megvallom, hogy semmi sem tud megálljt parancsolni nekem az úton, mert nyomdokaidban járok, nem pedig egymagam. A hit által megélem ezt az igazságot és összeszedem a bátorságomat. Veled győztes vagyok. Ámen."


EGY CSODA MINDEN NAP
Link
 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2023.10 2023. November 2023.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 380 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 37
  • e Hét: 766
  • e Hónap: 1466
  • e Év: 51031
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.