Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Mindig imádkozni kell és meg nem restülni
  2022-05-31 16:15:11, kedd
 
  "Mindig imádkozni kell és meg nem restülni." (Luk 18,1)

"Az imáról adott krisztusi tanítást alaposan át kell gondolnunk. Az ima mennyei tudomány, és Krisztus példát adott arról, hogy milyen az igazi imádkozó lelkület. Imánk ne legyen önző könyörgés, amelyben csak önmagunknak kérünk.

Azért kérjünk, hogy adhassunk... Nem az a küldetésünk a világban, hogy önmagunknak kedvezzünk... Kérjük Isten áldásait, hogy továbbíthassuk azokat másoknak! Csak a mennyei kincsek továbbadása képesít újabb áldások befogadására.

A példázatbeli esedezőt (Luk 11,5:8) újra meg újra elutasította a szomszédja, de ő mégsem hagyott fel szándékával. Mi sem mindig azonnal kapunk választ imáinkra, de Krisztus arra tanít bennünket, hogy folytassuk könyörgésünket.

Az imának nem az a rendeltetése, hogy Istent megváltoztassa irányunkban, hanem hogy bennünket összhangba hozzon vele. Amikor kérünk tőle valamit, talán szükségesnek látja, hogy önmagunkba nézzünk és bűnbánatot tartsunk. Próbára tesz, hogy meglássuk, miért nem tud az ő Szentlelke általunk munkálkodni.

Az Úr sokszor késlelteti a választ, hogy megpróbálja kérésünk őszinteségét... Isten nem azt mondja, hogy kérd egyszer és megkapod. Arra szólít, hogy lankadatlanul, állhatatosan imádkozzunk. Ha kitartunk a könyörgésben, buzgóságunk erősödik, és még jobban vágyunk arra, amit Igéje szerint kérünk.

Krisztus így szólt Mártához Lázár sírjánál: Ha hiszel, meglátod majd az Istennek dicsőségét.
(Ján 11,40)."

(Krisztus példázatai, Kérjünk, hogy adhassunk! c. fejezetből)
 
 
1 komment , kategória:  KERAK  
De mi az az 'öreg tőke'? Fadongó oduja
  2022-05-30 12:10:08, hétfő
 
  "Az idős kor legtöbbször egyfajta minőséget jelez, mintegy tiszteletet parancsol."

Link
Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Gyermeknap - Édenkertünk
  2022-05-29 21:34:16, vasárnap
 
 

"De a nemes nemes dolgokat tervel, és a nemes dolgokban meg is marad." (Ésa 32,8)

"Ellenségeinek azért nem sikerült a hatalmukba keríteniük Nehémiást, mert egészen Isten munkájára szentelődött, és teljesen reá támaszkodott. A tétlen, tunya ember könnyen enged a kísértésnek.

Azonban kevéssé tudja megvetni lábát a gonosz annak életében, akinek nemes céljai, teljes elmélyülést igénylő szándékai vannak. Aki állandóan előre megy, annak hite nem csökken, mert tudja, hogy odafent, idelent és mindenütt megvalósítja a végtelen Szeretet minden áldott szándékát.

Isten hűséges szolgái olyan eltökéltséggel munkálkodnak, ami nem vallhat kudarcot, mert töretlenül kapaszkodnak a kegyelem trónjába. Isten mennyei segítséget nyújt minden olyan válságban, amellyel nem lehet megbírkózni emberi erővel.

Szentlelke által segít minden szorultságunkban, fokozza reménységünket és bizalmunkat, megvilágosítja értelmünket és megtisztítja szívünket. Alkalmat és utat kínál a szolgálatra. Népe nagyszerű dolgokat fog látni, ha figyel gondviselése jeleire, és kész együttműködni vele."
(Próféták és királyok, 409. l.)
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Isten fegyverzetének felöltése
  2022-05-28 19:38:11, szombat
 
  Link


Vegyétek fel Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, sarut húzva lábatokra, készen a békesség evangéliuma hirdetésére. Vegyétek fel mindezekhez a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát.

Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely Isten beszéde. Efézus 6.13-17,
Link
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Bűnbánat és megújulás
  2022-05-27 10:05:36, péntek
 
  Teremts bennem tisztaszívet, ó Uram!
Az erős lelket újítsd meg bennem!
Ne vess el engem a Te orcád elől!
Szent lelkedet ne vond meg tőlem!
Támogass az engedelmesség lelkével!
Szabadításod örömét add nekem!
Link
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha,mondja Jézus
  2022-05-26 21:49:13, csütörtök
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség
  2022-05-25 21:07:54, szerda
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Szentek legyünk, mert ami Úrunk, Istenünk Szent!
  2022-05-24 10:08:52, kedd
 
  "Szólj Izráel fiainak egész gyülekezetéhez, és mondd nékik: Szentek legyetek, mert én az Úr, a ti Istenetek szent vagyok!... Ne orozzatok, se ne hazudjatok, és senki meg ne csalja az ő felebarátját!" (3Móz 19,2. 11)

"Nem őszinte az a bűnbánat, amely nem eredményez teljes megújulást. Krisztus igazságossága nem köpeny, amely alatt el lehet rejteni a meg nem vallott és el nem hagyott bűnöket.

A kereszténynek üzleti életében azt az eljárást kell képviselnie, amelyet a mi Urunk is követne e vállalkozásokban. Szentség az Úrnak! (2Móz 28,36) ez legyen odaírva a naplókra, főkönyvekre, okmányokra, nyugtákra, váltókra.

Akik Krisztus követőinek vallják magukat, de nem járnak el becsületesen, azok hamis bizonyságot tesznek a szent, igaz és kegyelmes Isten jelleméről. Minden megtért lélek Zákeushoz hasonlóan (Luk 19,1 10) a korábbi életére jellemző igazságtalan eljárások elhagyásával tesz bizonyságot arról, hogy Krisztus van a szívében. Az Úr így szól: Zálogot visszaad... rablottat megtérít, az életnek parancsolataiban jár, többé nem cselekedvén gonoszságot... (Ezék 33,15).

Ha igazságtalan üzleti eljárásainkkal megkárosítottunk másokat, ha kijátszottunk valakit a kereskedelemben, vagy bárkit is becsaptunk még ha a törvényesség látszatának megőrzésével történt is , meg kell vallanunk a bűneinket, és amennyire csak erőnkből telik, kárpótolnunk kell a megkárosítottakat. Kötelességünk nemcsak azt visszatéríteni, amit elvettünk, hanem azt is, amit kamatozott volna, ha helyesen használják fel, miközben az a mi tulajdonunkban volt."
(Jézus élete, Zákeus c. fejezetből)
 
 
1 komment , kategória:  KERAK  
Marian József Saját Szerzeményeit Énekli Tangóharmónikával
  2022-05-24 09:40:34, kedd
 
  " Nézzünk Fel Jézusra, Marian József Saját Szerzeményeit Énekli, Saját Tangóharmónikás Zenei Kísérettel." 1987-ben Link 
 
1 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Istennel leszünk mi győztesek
  2022-05-23 20:06:21, hétfő
 
  "Üldöztetünk, de el nem hagyatunk, tiportatunk, de el nem veszünk." (2Kor 4,9)

"Azok, akik az igazság ügyéért dolgoznak, tapasztalni fogják, hogy nem tehetik ezt az Ellenség haragjának felkeltése nélkül. Bár Isten hívta el őket arra a munkára, amelyben foglalatoskodnak, és munkájuk az ő jóváhagyásával történik, nem kerülhetik ki a gúnyolódást és szemrehányást.

Elutasítják őket, mint irreális, megbízhatatlan, áskálódó, képmutató személyeket röviden szólva, minden lehetséges dolgot mondani fognak ellenük, ami csak ellenségeik szándékának megfelel. A legszentebb dolgokat nevetséges megvilágításba fogják helyezni az istentelenek szórakoztatására...

A megvetés és a gúny fájdalmas az emberi természetnek, de ennek ellenére állhatatosaknak kell maradniuk mindazoknak, akik hűek az Úrhoz. Sátán taktikája arra irányul, hogy elfordítsa, eltávolítsa őket attól a munkától, amit Isten rájuk bízott.

A büszke gúnyolódók nem méltóak ugyan a bizalomra, de amiképpen Sátán a mennyei udvarokban is talált követőket, akikben együttérzést tudott kelteni maga iránt, úgy fog találni Krisztus hitvalló követői között is olyanokat, akiket befolyásolni tud, akik szócsöveivé lesznek, és akiket áthat a maga szellemével.

Azok, akik egyébként csaknem mindenben ellenségesek egymással, egyesülnek, hogy üldözzék azokat a keveseket, akik követik a kötelességteljesítés nyílegyenes ösvényét.

A támadás, amely így megnyilatkozik, a kínálkozó alkalommal, erőszakosabb és kegyetlenebb eszközöket is bevet, különösen akkor, ha Isten munkásai tevékenyek, munkájuk pedig eredményes."

(Sabbath School Worker, 1904. ápr. 12.) 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 419 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 666
  • e Hónap: 1366
  • e Év: 50931
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.