Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
Változás alapelvei: Folyamat
  2011-07-31 11:04:14, vasárnap
 
  A személyes változás alapelvei: Folyamat

Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. (Efézus 4:24)

Mikor Isten el akarja távolítani a hibákat az életedből, azt nem úgy teszi, hogy csak csettint egyet az ujjaival, és már meg is történik. Ő fokozatosan cselekszik. Hallhattátok már korábban tőlem: Amikor Isten egy gombát akar létrehozni, akkor ezt hat óra alatt teszi, de mikor egy tölgyfát akar, arra 60 évet szán.

Az a kérdés, hogy te gomba vagy tölgyfa akarsz lenni.

A Szentlélek olyan változást akar az életedben, ami messze túl van azon, amit lehetségesnek gondolsz, de ez nem fog megtörténni egy éjszaka alatt. Ezért adtuk szolgálatunknak a ,,Célok Évtizede" és nem a ,,Célok Napja" nevet.

(Rick Warren gyülekezetében a ,,Saddleback Church"-ben tavaly meghirdetett egyik lelki program, a ,,Decade of Destiny", szó szerint fordítva az ,,(isteni) rendeltetés évtizede", melynek célja segíteni ez embereket, hogy Istennel való kapcsolatukban magasabb lelki szintre jussanak - a fordító megjegyzése).

Az az imádságom érted, hogy a Szentlélek munkáján és Isten Igéjén keresztül, a kiscsoportod támogatásával válj érettebbé, Krisztushoz még inkább hasonlóvá, amint mostantól továbbhaladsz a céljaid mentén.
Az az imádságom, hogy a következő években válj erősebbé érzelmileg, fizikailag, szellemileg, lelkileg és anyagilag. Erre azonban el kell kötelezned magad. A Biblia azt mondja: Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. (Efézus 4:24)

Jézushoz úgy válhatunkmég inkább hasonlóvá, ahogyan Pál apostol mondja:
miközben fedetlen arccal ... szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által. (2 Korinthus 3:18)
Amint az ÚR Lelke munkálkodik bennünk, egyre inkább hasonlóvá válunk Hozzá (Krisztushoz) (2 Korinthus 3:18 - LB fordítás)

Napi Rewmény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Greensleeves
  2011-07-30 21:54:36, szombat
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új gondolkodásmód :)
  2011-07-30 08:54:29, szombat
 
  A személyes változás alapelvei: új gondolkodásmód

"Újuljatok meg lelketekben és elmétekben." (Ef 4,23)

A változás új gondolkodásmódot igényel. Mint ahogy arról már beszéltünk korábban, ahhoz, hogy megváltozzunk, meg kell ismernünk az igazságot és jó döntéseket kell hoznunk, de szükséges a gondolkodásmódunkon is változtatni.

Erről már volt szó: a bűn elleni harc az elménkben kezdődik, nem cselekedeteinkben. Az, ahogy gondolkodunk, meghatározza azt, ahogy érzünk, és az, ahogy érzünk, meghatározza azt, ahogy cselekszünk. Ha változtatni akarunk azon, amit cselekszünk, azzal kell kezdenünk, hogy változtatunk azon, amit gondolunk. Ezen kívül, ha változtatni akarunk azon, ahogy érzünk, változtatnunk kell azon, ahogy gondolkodunk.

Gondolni - Érezni - Tenni

Például mondhatnám azt: "Jobban kéne szeretnem a gyerekeimet," de ez nem így működik. Egy nő mondhatná: "Jobban kellene szeretnem a férjemet," de az még nem elég. Erőszakkal nem kényszeríthetünk magunkra egy érzést. Változtatnunk kell azon, ahogy gondolkodunk a gyerekeinkről, a férjünkről, a feleségünkről, és az majd megváltoztatja azt, ahogy érzünk irányukban, ami majd megváltoztatja azt, ahogy viselkedünk velük. A Biblia így fogalmaz: "Újuljatok meg lelketekben és elmétekben." (Ef 4,23)

Hadd foglaljam össze máshogy: Nem az vagy, amit hiszel, hanem amit hiszel, az vagy. A bűn elleni harc, a harc a hibáink ellen, amiket nem kedvelünk, mindez az elménkben kezdődik el. Ha bármit is meg akarsz változtatni a viselkedésedben, vagy bármit az érzelmeidben, kezdd azt a gondolataiddal vagy hozzáállásoddal.

Elménk megújítása a 'bűnbánat' szóhoz szorosan kapcsolódik. Tudom, hogy ez a szó nem szépen hangzik sok ember számára. Azt hiszik, valami rosszat jelent, valamit, amit nem igazán akarunk megtenni, valami fájdalmasat. Ha a szóra gondolnak, egy fickó jut az eszükbe, aki az utcasarkon áll táblát tartva a kezében: "Tarts bűnbánatot. A világ a végéhez közeledik."

A bűnbánatnak nincs köze a viselkedésünkhöz. Arról szól, hogy megváltoztatjuk nézeteinket, megtanulunk máshogy gondolkodni. Bűnbánatot tartani azt jelenti, 180 fokos szellemi fordulatot tenni. Ez olyasmi, amit az elménkkel teszünk meg, nem a tetteinkkel. Nézeteink megváltoztatása hatással lesz érzelmeinkre, és hatással lesz viselkedésünkre.

Mikor bűnbánatot tartok, teljes szellemi fordulatot teszek. A bűnösségtől a megbocsátás felé fordulok. A céltalanságtól a céltudatos élet felé fordulok. A reménytelenségtől a remény felé fordulok. A csüggedéstől a szabadság felé fordulok. A sötétségtől a fény felé fordulok. A pokoltól a menny felé fordulok. A gyűlölettől a szeretet felé fordulok.

S megváltoztatom azt is, ahogy Istenről gondolkodom. Nem dühös rám; igen, vétkes vagyok, de igen, szeret. S megváltoztatom azt is, ahogy rólad gondolkodom, ahogy a gyerekeimről gondolkodom, ahogy a feleségemről gondolkodom. Megváltoztatom azt, ahogy a világról gondolkodom, a gazdaságról, és megváltoztatom azt, ahogy gondolkodom a múltamról, jelenemről, jövőmről.

Megújulni gondolkodásmódban többet jelent, mint megváltoztatni azt, ahogy Istenre és Jézusra tekintek; azt is jelenti, máshogy tekintek saját hibáimra. "Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt." (Fil 2,5)

Daily Hope, Rick Warren * Napi Remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A változtatás döntést igényel
  2011-07-29 08:23:05, péntek
 
  A személyes változás alapelvei: Döntés

Ti azonban nem így tanultátok a Krisztust, ha valóban úgy hallottatok róla, és kaptatok felőle tanítást, ahogyan az megvalósult Jézusban. Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. "Ha haragusztok is, ne vétkezzetek": a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. (Ef.4.21-27 MBT)

A változtatás döntést igényel. Nem elég csak álmodozni a változásról, a vágy sem elegendő ehhez. Mindenek előtt döntésre kell jutnod. El kell határoznod magad, hogy változtatsz.

A döntés szándékos dolog. Szeretnél valamiben változni egy fél év múlva? Szeretnél jobb lenni egy év múlva, mint amilyen most vagy? Akarsz egészségesebb, erősebb és megfontoltabb lenni? Akarsz boldogabb lenni? Tervezed, hogy csökkented az adósságodat? Szeretnél jobban olyanná válni, amilyen Isten akarja, hogy legyél?

Most azonnal elmondhatom neked a választ: Mindez csak akkor fog megvalósulni, ha a változtatás mellett döntesz, mert ezek a dolgok nem valósulhatnak meg csak úgy, véletlenszerűen. A jelen kihívása, hogy ezzel foglalkozzunk; már előre gondolnod kell arra, hogy hol szeretnél tartani ennek az évnek a végén, három év múlva, vagy akár hat év múlva, vagy ennek az évtizednek a végén. Azt szeretném, hogy jobbá válj tíz év múlva, mint amilyen most vagy, de nem leszel, ha csak nem döntesz te is így.

Ez döntést igényel.

Sokszor mi úgy gondoljuk, hogy arra kell várnunk, hogy Isten megváltoztasson minket. Nem, ne Istenre várj! Isten várakozik terád. Várja, hogy azt mond, "Igen Uram! Hajlandó vagyok megcselekedni ezeket a változtatásokat."

Tudatos döntéseket kell hoznunk, növekedésünk érdekében. Nincs fejlődés, változás nélkül, nincs változás veszteség nélkül, és nincs veszteség fájdalom nélkül.

Ha fejlődni akarsz, változnod kell és ez a változás azzal jár, hogy elengedsz néhány régi dolgot, amibe görcsösen kapaszkodsz és fölveszel néhány új dolgot.

Ez olyan mint egy trapéz gyakorlat; a légtornász kilendül egy rúdon, majd ki kell nyúlnia és el kell kapnia a másik rudat. A gyakorlat egy pontján el kell engednie az egyiket a másikért, különben nem juthat át a túloldalra. Ha azt gondolja, hogy mindkét rudat egyszerre kézben tarthatja, vajon mi történik? Középen ragad és előbb utóbb lezuhan.

Néhányan középen ragadtatok és egyre lejjebb zuhantok, csak mert nem hagytátok el a régi mintákat, berögződött szokásaitokat és a korábbi gondolkodásmódotokat.

A Biblia azt mondja: ,,Rázzátok le magatokról a régi ördögi természeteteket és az egykori életmódotokat" , más szóval mondva, engedjétek el. Azokat a régi szokásokat, régi sértéseket, régi mintákat, régi bűnöket az életedben - engedd el. A Biblia azt mondja, dobd el őket és bízz benne, hogy "Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően"(Filippi 2: 12-13 NIV-ből fordítva).

Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Lehetetlen
  2011-07-28 08:40:11, csütörtök
 
  Te azt mondod, hogy lehetetlen
És leereszted a kezed,
Csüggedt-fásultan belenyugszol:
Ha nem lehet, hát nem lehet!

Te azt mondod, hogy lehetetlen
S befagy az ajkad, a szíved,
Már alig mersz, s kihal belőled
Minden nagy, hősi lendület.

S miattad dúlhat itt a gazság,
Fertőzhet a bűn, a kapzsiság,
Hagyod, hadd rohanjon vesztébe
Dühödt őrültként a világ.

Hát mit tehetnék? Nincs hatalmam;
Se szó, se vér, se könny, se jaj,
Se ész, se fegyver nem segít már,
Se ezer nábob, se arany...

Legyen mi lesz... ha ég az erdő,
Ki oltja el, s mit ér a gát,
Ha a tenger kilép medréből,
S őrültként dobálja magát?

Lehetetlen, - hát lehetetlen!
Méreggel, átokkal teli
A világ, - szenny, láz, kelevény már!
Lehetetlen megmenteni.

Így szólsz, mert hitvány, nyavalyás vagy,
S tapló van melleden belül.
És nem tudod, hogy a hívőnek
A lehetetlen sikerül!

Szavára forrás kél a pusztán,
A néma szól. a béna megy,
Manna hull, a hegyre hág a tenger,
Vagy a tengerbe lép a hegy!

Szeretet lesz a gyűlöletből,
A büszke megalázkodik,
A kapzsi ingét odaadja
S a káromló imádkozik!

Vizen játhatsz, tüzön mehetsz át,
Ha hiszel! - s mindez nem mese,
Példák beszélnek, nézd, körülvesz
A "bizonyságok fellege"!

Higgy, és minden lehet! Ne ejtsd
Le csüggedt-fáradtan fejed,
Lehet béke, lehet bocsánat,
Új élet, jóság, szeretet...

Erő, fegyver, ész, pénz, ravaszság,
Könyörgés, - semmi nem segít:
De megmentheti a világot
A legnagyobb erő: A HIT!

Bódás János

KERAK
Link




Sípos Lajos: Aforizmák Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Az igazság az, ami megszabadít
  2011-07-28 08:28:24, csütörtök
 
  A személyes változás alapelvei:Igazság


"...ha valóban úgy hallottatok róla, és kaptatok felőle tanítást, ahogyan az megvalósult Jézusban.Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott;újuljatok meg lelketekben és elmétekben,öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak.Ha haragusztok is, ne vétkezzetek": a nap ne menjen le a ti haragotokkal,helyet se adjatok az ördögnek." (Ef 4,21-27)


"...ha valóban úgy hallottatok róla, és kaptatok felőle tanítást, ahogyan az megvalósult Jézusban."(Ef 4,21)



A személyes változás titka nem az akaraterőben áll. A titok, megismerni és szembenézni az igazsággal. Meg kell ismernünk, és szembe kell néznünk az igazsággal magunkat, a kapcsolatainkat és a saját természetünket illetőleg.

Semmi sem fog megváltozni az életedben addig, amíg nem ismered meg, és nem nézel szembe az igazsággal a gyengeségeiddel, kapcsolataiddal, sikereiddel és bukásaiddal, a múltaddal és jövőddel kapcsolatosan.

Semmi sem változik addig, amíg nem ismered meg, és nem nézel szembe az igazsággal. Az igazság pedig Jézus Krisztusban található meg.

Miért szükséges megismerni az igazságot mielőtt bármi is változna az életedben? Íme, miért: Minden önpusztító szokás mögött az életemben egy olyan hazugság van amit elhittem. Ha adósságba keveredtél, azért van, mert elhittél egy ehhez hasonló hazugságot:"Következmények nélkül költekezhetek" vagy " Mindig vissza tudom fizetni". Túlértékelheted a keresési lehetőségeidet vagy elhiszed, hogy szükséged van egy nagyobb házra.

De valóban így van? Biztos vagy benne, hogy ez az igazság? Be tudod bizonyítani, hogy ez az igazság? Tökéletesen biztos vagy benne, hogy amit a gazdasági helyzeteddel kapcsolatosan hittél az igaz? Mi a helyzet a kapcsolataiddal? Mi a helyzet azokkal a dolgokkal, amiket magadról mondasz magadnak? Azt fogadod el igazságnak, ahogy a múltadról vagy valamely eseményről gondolkodsz, vagy az az igazság, amit Isten állít azzal a dologgal kapcsolatosan?

A Biblia azt tanítja, hogy a személyes változás az igazsággal kezdődik. Az igazság az, ami megszabadít. Pál apostol azt állítja:" "...ha valóban úgy hallottatok róla, és kaptatok felőle tanítást, ahogyan az megvalósult Jézusban."(Ef 4,21) Ki az igazság? Jézus, és mivel Jézus az igazság, Ő mindig az igazat fogja neked mondani. A Biblia az ő szava, ami azt jelenti, hogy a Biblia igaz. ( 2 Tim 3,16-17).

Azonban, azt amit a TV-ben hallasz, nem mindig fog segíteni neked, mert nem mindig az igazságot közvetíti. Hogyan tanulod meg felismerni az igazságot? Amit a könyvekben olvasol, azok a dolgok sem mindig igazak, viszont amit Isten mond neked, az mindig igaz. Isten igéje megmutatja neked, hogyan térj vissza ahhoz az élethez, amire teremtve lettél, és azt is megmutatja, hogyan maradj meg Isten ösvényén.

Ezért annyira fontos, hogy naponta legyen csendességed, amit Isten Igéjével töltesz: a változás megköveteli az igazság megtanulását. Semmi nem fog változni addig, amíg az igazságot be nem ülteted a szívedbe. Ameddig az életed a hazugság alapjaira építed, félreértésekre, tévedésekre vagy féligazságokra, soha nem fogsz megváltozni. De amikor szembenézel az igazsággal és válaszolsz rá, elkezded meglátni a változásokat az életedben.



Daily Hope by Rick Warren *Napi Remény
* Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Harc: életre-halálra
  2011-07-27 11:43:04, szerda
 
 
,,Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak." Efézus 6,12

Ahogyan azt már Rick pásztor is tanította, a harc, hogy új természetünk szerint tudjuk élni nagyon fontos, így meg kell tanulnunk harcolni a Lélek fegyvereivel, ha szabadon akarunk élni.

Isten rendelkezésünkre bocsátotta az igazságosság fegyvereit. Ezen fegyverek azonban azt kívánják, hogy vele dolgozzunk, és hagyatkozzunk rá amikor szembeszállunk az ellenséggel. A mi erősségünk őbenne van, hiszen a hit paradoxonja az, hogy ő erőssége a mi erőtlenségünkön keresztül nyilvánul meg.

Az a célunk, hogy mindent felhasználjunk, ami Isten nekünk adott: meg kell tanulnunk bánni a Lélek fegyvereivel; megtanulni melyek ezek, hogyan működnek és mikor kell őket használnunk.

A Lélek fegyverei között ilyenek szerepelnek mint: őszinteség, alázat, hitelesség, kegyelem, szeretet, imádság, engedelmesség, közösség, egészséges függés, Isten Igéje, és önmagunk alárendelése a Lélek vezetésének.

Ezzel szemben a test fegyverei a következők: indulatosság, manipuláció, káromlás, megszégyenítés, gyűlölet, büszkeség, alattomosság, rejtegetés, én-központúság, mentegetőzés, és az egészségtelen ,,nincs rád szükségem" magatartás.

A lelki harcban, amelynek mindannyian részesei vagyunk ,,nem állhatunk meg és feledkezhetünk meg róla néhány órára. Ez egy életünk végéig tartó élet-halál harc...." (Efézus 6,12 MSG fordítás)

Ez egy végzetes, brutális, véres és örök jelentőségű harc; ezért ebben a harcban Isten velünk, bennünk és értünk van.



Daily Hope by Jon Walker
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ima Istenhez, Jézus nevében
  2011-07-26 12:12:06, kedd
 
  Okoskodások és viták lerombolása

"Igen, lerombolunk minden emberi okoskodást és vitatkozást, és foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy engedelmeskedjen a Krisztusnak."
(2 Kor.10:5 - Egyszerű ford.)

A mai áhítatot használd imaként.

Atyám, taníts, hogy a te eszközeiddel viseljek szellemi harcot, ne pedig a világ szerint. Vezess, hogy a Szent Lélek fegyvereivel, ne pedig a test fegyvereivel éljek, harcoljak, vitatkozzak, vállaljak fel konfliktust!

Légy az én erőm, Uram, amikor falba ütközök. Atyám, vezess arra a pontra, ahol nem a testben van bizalmam, hanem egyedül Benned, Uram.
Eddzél meg, Uram, hogy amikor szemben találom magam egy konfliktussal, elbátortalanító helyzettel vagy kísértéssel, ha bármilyen akadályba ütközöm, mindig tudjak bízni Benned és a Te utadban.

Az igazság szerint Te adtál nekem erőt, hatalmat, hogy leromboljak minden okoskodást és vitatkozást, ami megakadályoz abban, hogy jobban megismerjelek.

Így, ahelyett, hogy okoskodásokba, vitákba bocsátkoznék, az igazságra tudjak mutatni, és meg tudjam azt vallani.
Uram, tégy késszé arra, hogy tudjam használni azokat az eszközöket, amelyeket te adsz, és mutasd meg, hogyan romboljak le "minden okoskodást és minden magaslatot, amelyet az Isten ismeretével szemben emeltek".
Mutasd meg, hogyan kell rabul ejteni minden gondolatot, és engedelmessé tenni azokat Krisztusnak.
Mutasd meg, hogyan tegyem ezt, és azt is, hogy mit tegyek. Odaszánom magam, hogy azt tegyem, amire Te tanítasz engem.

Úgy legyen, Uram.

Ámen!


Daily Hope, Jon Walker * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Goji a csodabogyó
  2011-07-25 10:23:46, hétfő
 
 

Kínában csodabogyó, nálunk mérgező cserje: a goji Link

Ki ne szeretne, ha nem is " örökké ", de sokáig élni,
jó egészségnek örvendeni, fiatalosságát, szépségét megőrizni?

ÖRÖKKÉ ÉLNI ? LEHETSÉGES !
Link

És megkérdé őt egy főember, mondván: Jó Mester, mit cselekedjem, hogy az örökéletet elnyerhessem? Lukács Evangéliuma:18:18. Link
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Kéklő tengernek partján
  2011-07-25 08:41:30, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!


 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 56 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 870
  • e Hónap: 6031
  • e Év: 55596
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.