Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Az új év
  2017-12-31 13:07:10, vasárnap
 
  ,,Megkoronázod az évet javaiddal, és nyomaidon bőség fakad." (Zsoltárok 65:12)

Vikki Burke bibliatanító mondta: ,,A legtöbb emberhez hasonlóan bizonyára te is tettél újévi fogadalmat, például, hogy lefogysz, hogy többet fogsz mozogni, egészségesebben fogsz táplálkozni... hogy javítasz az életeden.

De tudtad-e, hogy a vágy, hogy minden új évben javíts életeden, Isten szívéből eredt? Dávid azt mondta: Megkoronázod az évet javaiddal, és nyomaidon bőség fakad.

Mózes tizenkét kémet küldött, hogy kémleljék ki az Ígéret földjét, hogy »milyen a föld: kövér-e vagy sovány (4Mózes 13:20). Azok visszatérve jelentették, hogy tejjel és mézzel folyó föld az (4Mózes 13:27).

Akkora gyümölcsök teremtek ott, hogy két ember tudott csak elcipelni egyetlen szőlőfürtöt! Nos, mi kell ahhoz, hogy megtapasztald Isten áldásait a jövő évben? Figyeld meg a megkoronázod , bőség és nyomaidon szavakat!

Ahogy egy korona körülveszi a fejet, az új évben téged is körülölelhet Isten bőséges jósága. De ehhez kell valami a te részedről is. Isten nyomában kell járnod egész évben, mert csak az ő nyomában fakad bőség. Nem várhatod, hogy megtapasztalod a sikert, melyet Isten kínál, ha nem vagy hajlandó minden nap közeli kapcsolatot tartani vele.

Ezékiel hasonló gondolatot fejez ki: Áldást adok nekik hegyem körül, esőt adok idejében: áldásos esők lesznek (Ezékiel 34:26). Isten lakóhelye körül áldás és jóság záporozik, ezért törekedj arra, hogy az új évben minden nap maradj Isten közelében."

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A karácsony a te öröklétedről szól
  2017-12-31 13:02:34, vasárnap
 
  "De mindazokat, akik hittek benne és befogadták őt, feljogosította arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek." (János 1:12, NLT fordítás).Ha most karácsonykor bekapcsolod a televíziót, vagy böngészgetsz az interneten, mindenféle karácsonyi üzenettel találkozhatsz. Ám az Egyedülálló számára, aki kitalálta a karácsonyt, csak egyetlen üzenete van, amely igazán számít.

Isten az örökkévalóságot szeretné megosztani veled.

Ebben áll a karácsony valódi mibenléte. Nem azért lettél teremtve, hogy csupán 80-90 évet leélj a Földön, aztán meghalj. Isten számára sokkal értékesebb vagy ennél. Istennek távlati tervei vannak veled kapcsolatban, és azért alkotott, hogy örök életed legyen.

Egy nap majd megáll a szíved. De majd csak a szíved szűnik meg tovább dobogni, nem neked lesz véged. Te mindörökké élni fogsz - trillió évekig! Isten pedig családtagjaként szeretne üdvözölni téged.

Elküldte Jézust csecsemőként a Földre, hogy egy nap meghalhasson a te bűneidért, és aztán vele tölthesd az örökkévalóságot.

Ez a karácsony csodálatos üzenete, mely mindenkihez szól. A Biblia így ír Jézusról: "De mindazokat, akik hittek benne és befogadták őt, feljogosította arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek" (János 1:12, NLT fordítás).

Isten veled szeretné tölteni az örökkévalóságot, ezért "akadálymentesítette" a hozzá vezető utad azzal, hogy: hiszed és befogadod. Hiszed, hogy Jézus Krisztus meghalt a bűneidért, és befogadod őt az életedbe. Isten 2017 évvel ezelőtt elküldte Fiát a Földre, hogy meghaljon érted. Ez Isten legelső karácsonyi ajándéka, melyet már évezredekkel azelőtt elkészített neked, hogy egyáltalán megszülettél volna.

Szavamra mondom, megünnepelni a karácsonyt, és nem elfogadni a legfőbb ajándékot, melyet Isten adományoz neked, nagy botorságra vall. Ha így teszel, akkor valóban nem érted a lényeget. Az Apostolok cselekedetei 10:35
így fogalmaz: "Nem számít, ki vagy, illetve honnan jöttél - ha vágyódsz Isten után, és kész vagy parancsai szerint cselekedni, az ajtó nyitva áll" (The Message fordítás).

Mindegy, mit tettél, vagy merre jártál, Isten örökkévaló családjában elő van készítve számodra egy hely, mely csak rád vár. Az oda nyíló kapu szélesre van tárva. Csak higgy benne, és fogadd el.

Készen állsz? Akkor kezdetnek íme egy imádság, amellyel elindulhatsz:

"Drága Atyám! Tudom, hogy amikor meghalok, színed előtt fogok számot adni életemről. Megvallom, nem vettem rólad tudomást. Tudatában vagyok, hogy vétettem ellened, és a magam elgondolása szerint éltem, nem a te terved szerint. Változtatni szeretnék ezen, most azonnal. Bűneimet magam mögött hagyva feléd szeretnék fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, aki életét áldozta mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne nekem kelljen kifizetnem az értük járó büntetést. Jól tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy egyes-egyedül a te kegyelmed válthat meg, Uram. Én a saját erőmből soha nem lehetnék eléggé jó, hogy bebiztosítsam magam egy tökéletes helyre.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy minden bűnömet magadra vetted, és elfogadhatóvá tettél a menny számára; alázatosan kérlek, szabadíts meg. Kérlek, szabadíts meg a bűnöktől és azoktól a szokásoktól, melyek most még felbolygatják életemet. Hiszek benned, Jézus. Azt is hiszem, hogy be fogod tartani ígéreted, és tőled kapott személyes megváltásom azonnali, teljes bizonyságú, maradéktalan és örökre szóló. Jézus nevében: Ámen."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Elfogadtad most karácsonykor Isten neked szóló, legfőbb ajándékát? Ha nem, akkor mire vársz?
Ha Isten elküldte Jézust a Földre, hogy életét adja érted, akkor ez mit árul el arról, hogy milyen értéket képviselsz a szemében?
Gondold végig karácsonyi terveidet. Mit tehetsz azért, hogy nyomatékosítsd családtagjaidban és barátaidban, hogy Isten legfőbb ajándéka az volt, hogy elküldte Fiát, hogy meghaljon értük?

Napi remény * Daily Hope by Rick Warren (2017.12.24)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A legnagyobb ajándék az Ajándékozó mindenébe került
  2017-12-30 22:26:30, szombat
 
 

,,Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz." (Róma 3:24-25)

A legnagyobb ajándék, amit valaha kaphattál, nem vásárolható meg üzletben. Nem váltható készpénzre. Nem csomagolták be.

Már megfizetett az Ajándékozó mindent.

A Biblia azt mondja, hogy Isten elküldte a Fiát a Földre, hogy odaadja a legnagyobb ajándékot. Azért jött a Földre, hogy meghaljon és megbékéltessen téged az Istennel. A Róma 3:24-25 így szól: ,,Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz."

Vagyis miért kellett Jézusnak meghalnia? Menjünk vissza az alapokhoz:

Senki sem tökéletes.
Még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki azt állította volna magáról, hogy ő tökéletes. Nem felelek meg a saját elvárásaimnak, még kevésbé Isten tökéletes normájának. Te sem. Mind elrontottuk valahol. A Biblia azt mondja: "Mindenki vétkezett és híján van az Isten dicsőségének." (Róma 3:23)

Isten igaz. Isten igazságos akar lenni.
Ha valaki törvényt szeg, akkor büntetés jár érte. Amikor megszeged az ember törvényeit, emberi büntetést kapsz. Amikor Isten törvényeit szeged meg, akkor az Isten szerinti szankciók alapján kell fizetned. A Róma 6:23 azt mondja: "A bűn zsoldja a halál".

Jézus kifizette a bűneink árát.
A Biblia a 2 Korinthus 5:21-ben azt mondja: Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne." Jézus elvette az én bűnömet, a te bűnödet és mindannyiunk bűnét - amit elkövettünk. Ez a Jó Hír, az Evangélium: Jézus kifizette az árat, amit te soha nem tudnál kifizetni.

Elfogadni Isten ingyenes ajándékát.
Isten a megváltás ingyen ajándékát adta nekünk, amikor Jézus magára vette a bűneinket. Ez az ajándék, amit el kell fogadnunk. A Biblia azt mondja: ,,Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek..." (János 1:12)

Elfogadod a megváltás ingyenes ajándékát Istentől? Egy dolog van, amit meg kell értenünk: hogyan lehet kapcsolatunk Jézussal. A másik dolog, hogy elfogadjuk a tőle kapott ajándékot.

Imádság:

,,Uram, félek, de szeretnélek megismerni. Nem értek mindent, de köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy velem voltál, még akkor is, amikor nem ismertem fel. Köszönöm, hogy velem vagy, hogy nem azért küldted el Jézust, hogy elítéljen engem, hanem hogy megmentsen engem.

,,Ma meg szeretném kapni Fiad karácsonyi ajándékát. Arra kérlek, hogy szabadíts meg a múltamtól, a bánatomtól, a hibáimtól, a bűneimtől, a szokásaimtól és a függőségeimtől. Ments meg engem saját magamtól."

,,Arra kérlek, hogy ments meg engem a saját céljaidra. Azt szeretném tudni, hogy miért helyeztél engem erre a bolygóra. Be szeretném tölteni azt a feladatot, amire elküldtél engem. Szeretném tanulni azt, hogyan kell szeretni téged, bízni benned és kapcsolatban lenni veled."

,,Szükségem van arra, hogy békében legyek veled Istenem, és arra is szükségem van, hogy a Te békességed költözzön az én szívembe. Szükségem van arra, hogy a stresszt elűzd az életemből és szeretettel töltsd meg azt. Segíts nekem, hogy béke teremtő lehessek és segíthessek másoknak is, hogy békességet találjanak veled és másokkal is. A Te nevedben imádkozom. Ámen."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:


A megtéréseden kívül, mi volt a legemlékezetesebb ajándékod, amit kaptál?

Miért annyira nehéz egy ingyenes ajándékot elfogadni?

A környezetedben kinek lenne szüksége hallania Isten hatalmas ajándékáról?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.23.)
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
2018 * Isten,a reménység forrása
  2017-12-30 10:51:42, szombat
 
  Isten, aki a reménység forrása, csordultig töltsön be titeket örömmel és békességgel a benne való hitetek által s így a Szent Szellem erejében a reménységetek is túláradóan bőséges legyen! Róma 15:13 Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Tudjunk békességben megöregedni!
  2017-12-29 11:19:03, péntek
 
  "Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak! Én alkottalak, én viszlek, én hordozlak, én mentelek meg" (Ézs 46,4).

Végéhez közeledik az év, és íme itt egy ígéret idősödő barátainknak, de egyben mindannyiunknak is, hiszen mindenki felett szaladnak az évek. Még néhány esztendő vagy évtized, és mindannyiunk haja megfehéredik. Ezért örvendezzünk előretekintő hittel ennek az ígéretnek.

Ha megöregszünk is, Isten ugyanaz marad, mindig a nagy "Én vagyok". Az őszülő haj elmúlásunkról beszél, testünk halandóságáról, Isten ereje azonban nem múlik el. Ha már nem tudunk többé terhet viselni, sőt magunkat is alig tudjuk hordozni, az Úr hordoz bennünket. Ahogyan ifjúságunkban karjaiban hordozott minket, ugyanúgy hordoz majd az elerőtlenedés éveiben is.

Ő teremtett bennünket, Ő gondot is visel ránk. Mikor már terhére leszünk barátainknak és sokszor önmagunknak is, az Úr nem fog cserbenhagyni bennünket, még jobban felemel és gondosabban hordoz, mint valaha. Gyakran hosszú és csendes alkonyattal ajándékozza meg az Úr szolgáit. Míg nappal volt, keményen dolgoztak, de megöregedtek és elfáradtak Mesterük szolgálatában. Ezért így szól hozzájuk az Úr: "Most már nyugodjatok, és érezzetek meg valamit az örök nyugalomból, amelyet elkészítettem a számotokra". Ne féljünk az öregségtől. Merjünk nyugodtan és békés szívvel megöregedni, hiszen maga az Úr van velünk kegyelmének gazdagságával.

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből
Link 
 
0 komment , kategória:  Isten ígéreteinek tárháza  
Mit jelent számodra az üdvösség?
  2017-12-28 12:01:11, csütörtök
 
  ,,Csak egyetlen Isten van, és egyedül csak Jézus Krisztus képes Istenhez vinni minket.
Jézus igazán ember volt, és önmagát adta, hogy megmentsen mindannyiunkat"
(1 Timóteus 2:5 - CEV)

A Karácsony a Jó Hírről szól. De nem a különleges ajándékok jó híréről. Nem is a nagy evészetek jó híréről. Sőt, a családdal vagy a barátokkal töltött idő jó híréről sem.

A Karácsony Isten szeretetének jó híre.

A Biblia azt mondja, hogy Isten nélkül mindannyian elveszettek vagyunk. Elvesztettük az irányt, és Isten védelme nélkül maradtunk. Enélkül pedig nincs lehetőségünk rá, hogy maradandó hatással legyünk a világra. Valódi öröm nélkül élünk. Örök életünk a Mennyben nem biztos.

A Karácsony jó híre, hogy Isten elküldte Jézust, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett. A Biblia azt mondja: ,,Csak egyetlen Isten van, és egyedül csak Jézus Krisztus képes Istenhez vinni minket. Jézus igazán ember volt, és önmagát adta, hogy megmentsen mindannyiunkat" (1 Timóteus 2:5 - CEV)

Ha jártál már gyülekezetben, akkor valószínűleg hallottad már néhányszor az ,,üdvösség" kifejezést. Lehet azonban, hogy nem tudod, mit ért alatta a Biblia. Olyan ez a szó, mint a gyémánt: sok különböző szögből nézheted a ragyogását.

Az üdvösség az alábbiakat jelenti tehát:

Jézus eljött, hogy megmentsen minket.
Saját erőnkből nem tudjuk megoldani a problémáinkat. Jézus nélkül mások elvárásainak a csapdájában vergődünk. Feletteseink jóváhagyását keresve csapdában van az életünk. Különböző függőségek csapdába ejtenek. Újra és újra megpróbálunk változni, változtatni, de nincs elég erőnk a szabaduláshoz. Jézus eljött, hogy erőt adjon.

Jézus eljött, hogy helyreállítson.
Mindannyian vágyódunk, hogy visszanyerjük életünk elvesztett részeit. Krisztus nélkül azonban csak vágyakozás marad, hogy visszanyerjük az erőnket, magabiztosságunkat, jó hírnevünket, ártatlanságunkat és kapcsolatunkat Istennel. Ezt egyedül Jézus képes megtenni.

Jézus eljött, hogy kapcsolatunk legyen Istennel.
Sokan úgy hiszik, hogy Isten megdorgálja őket, ha visszatérnek Hozzá. A Teremtő azonban nem haragszik rád, hanem visszavár téged. Az első Karácsonykor Jézus eljött a Földre, hogy kibékítsen bennünket Istennel, hogy eképpen ismét harmóniában lehessünk vele.

Jézus eljött a Földre, hogy önmagát adja ajándékul.
Túl sokan ünneplik Jézus születésnapját anélkül, hogy elfogadnák az üdvösség ingyenes ajándékát. Kibontatlanul marad évről-évre. Ez nem valami bölcs dolog, hiszen Isten által és Isten számára lettél teremtve. Amíg ezt nem érted meg, addig sosem lesz értelme az életednek.

Ezen a karácsonyon nyisd ki a legfontosabb ajándékot, amit valaha kaptál: egy új kapcsolatot Istennel Jézus Krisztus által.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Az üdvösség fent említett ,,kristálylapjai" közül melyik a legfontosabb az Istennel való kapcsolatodban? Miért?
Hogyan tudod ,,kicsomagolni" Jézus Krisztust, Isten ajándékát? Hogyan beszélhetsz másoknak erről az ajándékról?
Hogyan tudod megünnepelni Jézus születésnapját?


NAPI REMÉNY * (Daily Hope by Rick Warren - 2017.12.21.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Nick Vujicic :) Olivia és Ellie
  2017-12-28 11:47:21, csütörtök
 
 

Nick Vujicic: "Ha jön egy negatív érzés, kényszerítettem magam,
hogy valami szépre gondoljak"
Link 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Miért jött el Jézus?
  2017-12-27 07:16:35, szerda
 
  ,,Énók az Istennel járt... teljes életkora... háromszázhatvanöt év volt." (1Mózes 5:22-23)

Az élet egy utazás, aminek van kezdete és van vége. Ha bölcs vagy, azt teszed, amit Énók tett élete 365 évén át: Istennel járt. El tudod képzelni, milyen jól ismernéd Istent, ha ennyi évet töltenél vele?

Az Istennel járás cseppet sem egyhangú vagy unalmas. A zsoltáros azt mondja: ,,Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon" (Zsoltárok 16:11). Isten maga alkotott téged, ezért csak akkor találsz békére és örömre, ha felfedezed, mi a célja az életeddel.

Ha kifognál egy halat a folyóból, és partra vetnéd, akkor látnád, ahogy levegőért kapkodva lassan elpusztul. Szerinted boldog? Nem. Ha egy hegynyi pénzzel borítanád be, boldog lenne? Nem. Boldoggá tenné egy iPad, egy jó könyv, vagy egy kellemes ital? Nem. Egy szekrény tele új ruhával? Nem.

Csak egyetlen dolog tenné boldoggá: ha visszakerülne a vízbe. A parton sohasem lenne boldog, mert nem arra van teremtve. Ahogy a halnak a víz az otthona, úgy te is az Istennel való közösségre lettél teremtve. Mindig partra vetett halként fogod magad érezni - nem találsz békét és örömet - amíg rá nem találsz Istenre.

A jó hír az, hogy ő nincs messze tőled, csupán egy imádságnyi távolságra. Ha egyszer behívod őt a szívedbe, soha többé nem fogod üresnek érezni magad. Tudod, miért jött el Jézus az első karácsonykor?

Ő maga mondja el: ,,hogy az én örömöm teljes legyen bennük" (János 17:13).

Mai Ige / Bob Gass
Link 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Az Úrban jó nekem
  2017-12-26 14:24:10, kedd
 
  Ha Isten békéje lakja szívemet,
Bár dúlhat vihar ellenem.
Nagy hittel szívem zengi ez éneket:
Az Úrban, az Úrban jó nekem.
Refr. Az Úrban (Az Úrban) jó nekem (jó nekem)
Az Úrban, az Úrban jó nekem!

Ha Sátán tör rám és elém hálót vet
E szó ragyog rám fényesen:
Már Jézus értem mindent elvégezett
Vére megtisztított teljesen
Refr.
Bűnöm terhét Jézus hordta, a Bárány,
Nem hagyta azt rajt' lelkemen.
Meghalt érettem, ott a kínkeresztfán;
Zengjen hát Néki ez énekem!
Refr.
Ó, jön majd egy nap, mikor meglátom Őt
S megnyílik az ég felettem,
Megszólal a kürt, és az Úr visszajön
Benne rejtve van már életem.

Ha Isten békéje lakja szívemet
Link Link

When Peace Like A River Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-10-24 19:46:56
feltöltő: dandej
nézettség: 1335
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Hymns, Rocky, Mountains, proshow,
kategória: család
leírás: Scenery from the Rocky Mountains accompanied with the music of When Peace Like A River

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Születése és újjászületésünk
  2017-12-25 23:47:35, hétfő
 
  "Íme, a szűz fogan méhében és szül fiat s nevezi azt Immánuelnek" (Ézs 7,14).

Az Ő történelmi születése.
"Azért a születendőt is szentnek hívják, Isten Fiának" (Lk 1,35). Jézus Krisztus beleszületett ebbe a világba, de nem volt innen való. Nem történelmi fejlődés következtében lett. Kívülről jött bele a történelembe.

Jézus Krisztust nem mondhatjuk "a legjobb embernek", hanem Ő olyan valaki, aki egyáltalán nem az emberi nemzetségből származott. Jézus Krisztus nem Istenné vált ember, hanem testet öltött Isten.

Isten jött bele az emberi testbe, kívülről jött. Az Ő élete a legmagasságosabb és a legszentebb belépést jelenti ebbe a világba - a legalsóbb rendű ajtón keresztül. Urunk születése valóban advent - idejövetel volt - felülről.

Megszületése bennem.
"Akiket ismét fájdalommal szülök, amíg ki nem ábrázolódik bennetek Krisztus" (Gal 4,19).

Mint ahogyan a történelembe kívülről lépett be Jézus, az én életembe is kívülről kell bejönnie.

Megengedtem-e, hogy személyes emberi életem Isten Fia számára "Betlehemmé" legyen?

Nem léphetek be Isten királyságába, amíg felülről meg nem születtem - a természetes születéshez nem hasonlítható módon. "Szükséges nektek újonnan születnetek!" (Jn 3,7). Nem parancs ez, hanem alapvető tény.

Az újjászületésre az a jellemző, hogy olyan tökéletesen átengedem magam Istennek, hogy Krisztus kiformálódik bennem. Mihelyt pedig ő kiábrázolódik bennem, az Ő lénye kezd munkálkodni általam.

Isten megjelent testben - a megváltás ezt a mélységes csodát lehetővé tette neked és nekem.

Oswald Chambers "Krisztus mindenek felett" c. könyvéből
Link
 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 327
  • e Hét: 1804
  • e Hónap: 28088
  • e Év: 393806
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.