Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Isten tökéletes szeretete elűzi a félelmet
  2013-07-31 13:59:52, szerda
 
  Link


,,Aki bűnt cselekszik, az egyenesen az ördögtől van, mert az ördög az első, aki bűnt cselekedett. De Isten Fia megjelent, hogy megszüntesse az ördög útjait." (1Jn 3,8 MSG fordítás)

Jézus legyőzte a halált, és ezáltal a sátánt is legyőzte. Tudtad, hogy Ő ezért jött a Földre? A Biblia azt írja az 1János 3,8-ban, hogy ,,Isten Fia megjelent, hogy megszüntesse az ördög útjait."

De tulajdonképpen mi is az ördög útja? Először is összezavarja a szívedet: megtölti aggodalommal, bűntudattal, megbántódással, haraggal, félelemmel, zűrzavarral. Azt súgja a füledbe, hogy te értéktelen, haszontalan, reménytelen és céltalan vagy!

Honnan máshonnan jöhetnének ezek a gondolatok? Semmiképp sem Istentől! Sátán felhasználja mindezeket, hogy rabszolgaként tartson. A legnagyobb eszköze, amit felhasznál az életünk megrontásához, az a félelem.

A félelem nem Istentől van. Az 1János 4,18-ban ezt olvassuk: ,,A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet." Sőt, a Biblia azt is mondja, hogy ,,Isten szeretet." Tehát amikor félsz, az nem Istentől van, mert a szeretetben nincs félelem és Isten szeretet.

Lelkipásztorként megtapasztaltam, hogy legtöbbünk legnagyobb félelme a haláltól való félelem. Sátán felhasználja ezt a félelmet, hogy félrevezessen és befolyásoljon bennünket. De Jézus legyőzte a halált, és elpusztította sátán munkáját. Így, annak ellenére, hogy egy halálesetkor bánkódunk, mégis van reménységünk.

Kesergünk, mert hiányzik az, akit elvesztettünk. Gyászolunk, de tudjuk, hogyha hittek Jézusban, újra fogjuk látni egymást a Mennyországban. Azon a helyen várnak ránk, ahova Isten eredeti terve szerint mindannyian el kell jussunk.

Zsidó 2:14-15-ben ezt írja a Biblia: ,,Mivel mindezek a fiak és lányok hús és vér, Jézus is hozzájuk hasonlóan hús-vér testben jelent meg, hogy halála által megsemmisítse azt, akinek hatalma volt a halálon, vagyis az ördögöt. Így megszabadította azokat, akik egész életükben rabok voltak, mert féltek a haláltól." (GW fordítás)

Beszéljünk róla:

Mik a félelmeid?
Hogyan tudnád jobban betölteni az életedet Isten tökéletes szeretetével, hogy ne maradjon hely a félelmeidnek?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.07.24.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Igeversek és gondolatok
  2013-07-30 21:24:12, kedd
 
  Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Új élet Krisztusban
  2013-07-30 13:03:06, kedd
 
  Link


Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. 2Kor 5:17

Vissza tud bújni a pillangó a bábjába, miután már elhagyta hernyó mivoltát? Természetesen nem, ez nem lehetséges. Ha egy hernyó egyszer pillangóvá vált, akkor ő már az marad ami - pillangó.

Amikor hívővé válsz, olyan vagy mint a pillangó, kibújsz a bábodból. Talán időbe telik míg szellemi síkon szárnyalni kezdesz, de ha egyszer újjá születtél Krisztusban, akkor az vagy ami. Egy új teremtés.

A Biblia azt mondja a 2Kor 5:17-ben "Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre."

Mit jelent új teremtésnek lenni Krisztusban? Abban a pillanatban amikor hinni kezdesz Krisztusban egy szellemi átalakulás kezdődik - minden megváltozik! Ez hitből fakad, nem pedig látásból!

A hit legnagyobb lépése amit életünkben megtehetünk, ha elhisszük amit Isten Jézusról állít, és elfogadjuk Őt Urunknak és Megváltónknak.

Úgy hiszem, hogy a második legnagyobb lépés az, ha elhiszed amit Isten rólad állít. Új teremtés vagy Krisztusban! A Biblia azt mondja a Róma 6:14-ben "Hiszen a bűn nem fog uralkodni rajtatok, mert nem a törvény, hanem a kegyelem uralma alatt éltek."

Az igaz, jobb, csodálatos élet csakis Krisztusban van. Amikor kereszténnyé válsz, új életet kapsz benne.

Beszéljetek róla:

Ha Jézus követője vagy, mi az a legnagyobb változás, amit ő hozott az életedbe?
Mi ért tett Pál az alatt, amikor azt mondta, hogy "a bűn többé nem uralkodik rajtatok"?
Kinek tudod megvallani a bűneidet, hogy azok többé ne uralkodjanak rajtad?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.07.23) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szent Arkangyalok Kápolna
  2013-07-29 13:32:11, hétfő
 
  Link Link



Riport az ikonfestészetről, a gyermeknevelésről -

- Balázs János & Dorottya és Családja

Link

Köszönöm Jézus /2X
Köszönöm Uram,
hogy szeretsz engem!
Köszönöm Jézus /2X
Köszönöm Uram,
hogy szeretsz engem!

/ A Golgotára ment,
és meghalt értem,
Köszönöm Uram,
hogy szeretsz engem! /2x

/ A harmadik napon,
Ő feltámadott,
Köszönöm Uram,
hogy szeretsz engem! /2x

/ Ó halleluja, ó halleluja,
Köszönöm Uram,
hogy szeretsz engem! /2x
 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Jézus fizette ki az árat, amit te nem tudtál kifizetni
  2013-07-29 09:52:04, hétfő
 
 



,,Ő életét adta, hogy minden ember szabadságát megvásárolja" (1Tim. 2:6 NLT fordítás)

Mindannyian valaminek a szolgái vagyunk. Talán embertársainknak, talán a szenvedélyeinknek, talán a pénznek. A Biblia ezt mondja a 2 Péter 2:19-ben: ,,Mert mindenki szolgája annak, ami irányítja." (HNT) Kiindulópontként véve ezt a meghatározást, mindannyian valaminek a szolgái vagyunk.

De nem kell hagynunk, hogy bárkinek vagy bárminek a rabszolgáivá váljunk. A Biblia azt tanítja, hogy Jézus megvásárolta a mi szabadságunkat: ,,Ő életét adta, hogy minden ember szabadságát megvásárolja" (1Tim.2:6, NLT ford.). A görög megváltás szó arra utal, amikor egy rabszolgát megvettek a piactéren. Szellemi értelemben mindannyian a bűn rabszolgái voltunk addig, amíg Jézus meg nem vásárolt bennünket a rabszolgapiacról és ki nem szabadított a bűn kötelékéből.

Hadd mutassak egy képet azzal kapcsolatban, hogy milyen is volt, amikor Jézus meghalt a kereszten a mi szabadságunk megváltásáért. Képzeld el, hogy éppen ott vagy egy forgalmas piacon, ahol mindenki elad és vásárol. A piac közepén éppen egy árverés kellős közepén állsz, ahol te vagy az, akire licitálnak. Minden egymást követő licit után annak a szemét fürkészed, aki meg akar vásárolni, és megpróbálod felmérni, vajon kedves vagy kegyetlen ember-e. Már a vége felé közeledik a licitálás, amikor egy idegen a tömegből feláll, és ezerszer nagyobb összeget kínál érted, mint amit addig bárki is ajánlott. Lehetetlen, hogy valaki más is ugyanennyit ajánlana vagy akár csak megközelítené az ő ajánlatát. Ahogy az árverés vezetője sietve elfogadja az ajánlatot, te ennek az idegennek a szemébe nézel, és megérted, hogy Ő nem azért vásárolt meg, hogy szolgaként bánjon veled. Azért vett meg, hogy szabaddá tegyen.

Ez az, amit Jézus tett érted. Ő fizette ki az árat, hogy te szabad légy. Olyan magas volt a szabadságodnak az ára, hogy te sosem tudtad volna kifizetni azt. De Ő megtette érted.

Azonban még ha Jézus követője vagy is, akkor sem biztos, hogy megéled ezt a szabadságot. Lehet, hogy valamennyire megengeded, hogy a vágyaid, a kapcsolataid, az időbeosztásod vagy a félelmeid irányítsanak. A Galata 5:1 ezt mondja: ,,Szabadok vagyunk - Krisztus megszabadított minket! Álljatok meg tehát mint szabad emberek, és ne engedjétek, hogy újra rabszolgák legyetek." (GNT ford.)

Oly sok ember tölti az életét azzal, hogy az élet értelmét és a szabadságot ember alkotta zsákutcákban keresi. A lenyűgöző valóság azonban ez: ,,Soha nem válthatjuk meg magunkat, nem fizethetjük ki Istennek az árat az életünkért, mert egy emberi életért túlságosan nagy a fizetség..." (Zsolt. 49:8-9, MBT)

A szabadságod ára már ki van fizetve. Meg lettél vásárolva. Élsz ezzel a szabadságoddal?

Beszéljünk róla

Hogyan engeded, hogy néha Isten helyett más dolgok uralkodjanak az életeden?
Tapasztalatod szerint az emberek milyen dolgokban keresik a szellemi szabadságot és a beteljesedést?
Ha tudod és elgondolkozol azon, hogy mi az, amin Jézus keresztülment, hogy kifizesse a szabadságod árát, akkor másképp viszonyulsz a szabadságodhoz?

(Daily Hope by Rick Warren, 3013. 07. 22.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Faluhelyen itthon és másutt
  2013-07-28 18:05:50, vasárnap
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Isten úgy alkotott meg téged, hogy halld a hangját
  2013-07-28 16:31:53, vasárnap
 
  "Isten szól - néha így, máskor másképpen - bár az emberek lehet, hogy nem értik." (Jób 33:14, NCV fordítás)



A Biblia ezt mondja a Jób 33:14-ben: "Isten szól - néha így, máskor másképpen - bár az emberek lehet, hogy nem értik." (NCV fordítás)

Isten úgy alkotott meg téged, hogy halld a hangját. Bizonyos értelemben van egy "vevőkészülék" benned, ami lehetővé teszi, hogy vezetést kapj Istentől.

Milyen csatornákat használ Isten?

Leginkább a Biblián keresztül szól. Ezért kell olvasnunk a Bibliát minden nap. Isten akarata Isten Igéjében található meg.

Isten szólhat keresztény és Istennel élő kapcsolatban álló bibliatanítókon keresztül is. Történt már veled, hogy gyülekezetben vagy bibliaórán voltál, és úgy érezted, mintha a pulpitusról pont hozzád beszéltek volna? Ilyenkor Isten valóban egyenesen hozzád beszél!

Isten más keresztényeken keresztül is szólhat. Ő még rajtad keresztül is tud szólni. Ha ráhangolódsz és tanulmányozod az Igéjét, Isten néha arra fog használni, hogy olyan dolgokat mondj más embereknek, amiket Ő szeretne. Ez nem valami különleges dolog, nem csak a gyülekezeti pásztorok kiváltsága; Isten minden hívő által tud szólni.

Isten még a körülményeiden és a fájdalmaidon keresztül is szólhat. Isten mindig szól. De nekünk figyelnünk kell rá. Hangolódj rá Istenre, és Ő vezet majd a jó úton.

Beszéljünk róla

Mit kell változtatnod az Istennel töltött időddel kapcsolatban ahhoz, hogy jobban rá tudj hangolódni Istenre, és halld a hangját?
Isten hogyan használhatna ma téged arra, hogy másokhoz szóljon rajtad keresztül?
Isten hogyan használhatja a körülményeidet, hogy szóljon hozzád?

(Rick Warren, Daily Hope, 2013. 07. 21.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ő meg tudja tenni,Ő meg tudja adni,mi most oly nehéz
  2013-07-27 11:06:30, szombat
 
 


Ő meg tudja tenni,
Ő meg tudja adni
Ő meg tudja tenni,
mi most oly nehéz.
Ő meg tudja tenni,
Ő meg tudja adni,
Hisz Néki semmi sem nehéz!

A hit csak Rá épít,
a hit csak Rá számít,
A hit Reá támaszkodik.
Őbenne bízik, szavára épít,
Mert Isten mondta ezt.

Ref.
Ő meg tudja tenni,

Csak ne nézz magadra,
tovább magadra,
Mert lassan-lassan elsüllyedsz.
Csak Őreá nézz, csak Őreá nézz,
S a vízen járva mész!

REf.
Ő meg tudja tenni,

Az Úrra nézz csak, ne Góliátra,
S a győzelem már a tiéd.
Nem csak Te harcolsz, Ő is ott harcol,
Az életed harcmezején.

Ref.
Ő meg tudja tenni,

Ezt meg kell most harcold, rá kell állnod,
Ellenállni néked kell.
Újra - újra nekidőlve
Soha - soha ne adjad fel!

Ő meg tudja tenni,
Ő meg tudja adni
Ő meg tudja tenni,
mi most oly nehéz.
Ő meg tudja tenni,
Ő meg tudja adni,
Hisz Néki semmi sem nehéz!

Keresztény dalok
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Várd Isten válaszát az imáidra !
  2013-07-27 10:44:21, szombat
 
  ,,Ha tudni akarjátok, hogy Isten valójában mit akar, hogy tegyetek, akkor kérdezzétek meg tőle... de ha nem hittel kéritek, ne várjátok, hogy az ÚR bármi határozott választ ad nektek."
(Jakab 1:5-6 - LB fordítás)

Isten irányítani akar téged az életben, ehhez azonban két dolog szükséges. A megfelelő személyt, Istent kell kérned, és a megfelelő hozzáállással - hittel, választ várva - kell kérned.

Megtörtént már, hogy kértél valamit Istentől, és nem vártad, hogy megkapod? Nos, ezért nem kaptad meg. Isten a hit által végzi a munkáját az életünkben. Olyan sokszor mondjuk: ,,Istenem, kérlek, vezess engem!" Aztán már megyünk is tovább, nem is várjuk meg, hogy vezetést, útmutatást kapjunk. Azonnal cselekszünk. ,,Istenem, adj bölcsességet, segíts helyesen döntenem." De valójában nem várjuk, hogy Isten megtegye. Azt gondoljuk, minden csak rajtunk múlik.

A Jakab 1:5-6 ezt mondja: ,,Ha tudni akarjátok, hogy Isten valójában mit akar, hogy tegyetek, akkor kérdezzétek meg tőle... de ha nem hittel kéritek, ne várjátok, hogy az ÚR bármi határozott választ ad nektek." (LB fordítás)

Isten megígérte, hogy ad bölcsességet, ha kérjük. A bölcsesség az, hogy az életet Isten nézőpontjából nézzük. A bölcsesség az a képesség, hogy döntéseinket oly módon hozzuk, ahogyan Isten hozza a döntéseit.

Gondolkozz csak el azon, hogy Isten sosem hoz rossz döntést és sosem hibázik. Ő azt mondja, ha bízunk benne és figyelünk rá, ő vezetni fog minket. De hittel kell kérnünk.

Beszéljünk róla:

Mikor kaptál választ Istentől egy konkrét imádra?
Írd fel egy füzetbe az imakéréseidet, és figyeld meg, hogyan válaszolja meg Isten az imáidat.

(Daily Hope by Rick Warren - 2013. 07. 20) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Alfa-Omega keresztény közösség
  2013-07-26 21:17:27, péntek
 
  Link Link

Patakzik a könny szememből,mert az emberek nem követik tanításaidat!
Zsoltárok 119:136
Link
 
 
0 komment , kategória:  Alfa-Omega Keresztyén Közösség  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 502
  • e Hét: 920
  • e Hónap: 6081
  • e Év: 55646
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.