Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
A győztes jutalma
  2009-04-30 09:50:29, csütörtök
 
 
„Aki győz, annak adok az elrejtett mannából, adok neki fehér kövecskét is, és a kövecskére írva új nevet, amelyet senki sem tud, csak az, aki kapja" (Jel 2,17).

Én lelkem, buzdulj fel a szent harcban való kitartásra, mert a győztes jutalma igen nagy. Ma is táplál minket a táborunk körül lehulló mennyei eledel, a pusztai táplálék, amely mindennap készen van a Kánaán felé tartó zarándokok számára. De Krisztusban egy még magasabb rendű szellemi élet van fenntartva a számunkra, és olyan táplálék, amely eddig rejtve volt szemünk elől. A frigyládában lévő arany edényben volt egy adag manna, amely sohasem romlott meg, bár századokon át őrizték. Soha senki nem látta. El volt rejtve a frigyládában, a szentek szentjében. Ugyanígy van elrejtve a hívők magasabb rendű élete Krisztussal Istenben, de nemsokára részünk lesz benne. Ha az Úr Jézus kegyelme által győztesek leszünk, királyi eledelben részesülünk majd a Nagy Király vendégségén. Krisztus ez a táplálék, a mi „elrejtett mannánk", mint ahogyan Őt jelképezte a pusztában hullott manna is. Jézus Krisztus a mindenünk, úgy a magasabb rendű, mint a mindennapi törekvéseinkben egyaránt. Segít minket a harcban, győzelmet ad, és azután Ő maga lesz a jutalmunk.

Urunk, segíts győzelemre!


--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből



 
 
1 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Bizonytalanság
  2009-04-29 14:18:29, szerda
 
  A BIZONYTALANSÁGBAN KEGYELEM VAN

"Még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk" (1Jn 3,2).

Természetünk hajlamos arra, hogy számítgassunk és mérlegeljünk, ezért a bizonytalanságban rosszat látunk. Úgy képzeljük, hogy valamilyen célra kell törnünk, pedig a szellemi életnek nem ilyen a természete. A szellemi élet természete az, hogy bizonyosságunk van a bizonytalanságban is, ezért sehol sem rakunk fészket. A józan ész azt mondja: "Tegyük fel, hogy ha ilyen helyzetben lennék..." Nem tudjuk belegondolni magunkat olyan helyzetbe, amiben még nem voltunk.

A józan eszünk szerinti élet egyik ismertelőjele a bizonyosság: de a szellemi életben ott van a bizonytalanság kegyelme. Ha bizonyossággal építünk Istenre, ez azt jelenti, hogy minden utunkban bizonytalanok vagyunk, nem tudjuk, mit hoz a holnap. Szomorú sóhajtozással szokták ezt így mondogatni, pedig inkább a lélegzetelállító várakozás kifejezése lehetne ez. Bizonytalanok vagyunk következő lépésünk felől, de bizonyosak vagyunk Istenben. Amint Istenre hagyatkozva megtesszük legközelebbi kötelességünket, Ő elhalmozza életünket meglepetésekkel. Ha bizonyos hitbeli irányt akarunk képviselni, valami meghal; már nem Istenben hiszünk, csak a benne való hitben. Jézus mondja: "Ha olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek..." A szellemi élet a gyermek élete. Nem vagyunk bizonytalanságban Isten felől, de bizonytalanok vagyunk abban, mit tesz Ő legközelebb. Ha csak a hitünkben vagyunk bizonyosak, szigorúak és méltóságteljesek leszünk. Nézeteinken pedig a végérvényesség átka van. Ha helyes viszonyban vagyunk Istennel, életünk tele van örvendező bizonytalansággal és várakozással.

"Higgyetek énbennem" - mondta az Úr Jézus. Nem azt mondta: "Higgyétek el ezt meg ezt felőlem". Bízd rá az egész életedet! Dicsőségesen bizonytalan, hogy hogyan, de Ő jönni fog. Maradj hű hozzá!


--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből



 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Isten ajándéka
  2009-04-29 13:59:56, szerda
 
  Fokhagyma

A fokhagyma Közép-Ázsiából származik, s évezredek óta termeszti és fogyasztja az emberiség.
A kaldeusok és az egyiptomiak nagyon sokat fogyasztottak belőle, az egyiptomiak a piramisok építésekor még a rabszolgák között is fokhagymát osztottak szét. A görögök és a rómaiak is szívesen éltek vele: Rómában a legtipikusabb reggeli a fokhagymás pirítós volt. A gallok nagy fokhagymafogyasztók hírében álltak, a középkori ,,Mesterségek könyvében" pedig azt olvashatjuk, hogy Franciaországban a ,,fokhagyma, a vöröshagyma s mindenféle egyéb erős növény" (ekkoriban így hívták a zsázsát és a tormát) uralkodik.





Fűszernövények Link

Melyek a gyógyító hatásai?

A fokhagyma gyógyhatásai között a legfontosabbként érelmeszesedést gátló tulajdonságait kell megemlítenünk. Az olaszok és franciák konyhaművészete kifejezetten sok fokhagymát használ, ami meglátszik ennek a betegségcsoportnak alacsonyabb előfordulási adatain is. Közismert a növény értágító és vérnyomáscsökkentő hatása is, ami különösen a szem, a láb, és az agy szűkült ereiben, tehát az ún. perifériás (a szívtől távol eső) erekben érvényesül. Mindemellett a fokhagyma jótékony hatással bír a bélfodor elmeszesedett ereire, ami hasznos lehet azok számára, akik emiatt szenvednek puffadástól, felfúvódástól.

Az említett kéntartalmú vegyületek bizonyos mértékig blokkolják a véralvadásban szerepet játszó fehérjék működését, ami viszont segít megelőzni a szívinfarktust okozó vérrögök kialakulását. A szívműködést se; tő hatása is ismert, egyes alkotóelemei i vén lassítja a szapora szívműködést, oldja szív koszorúereinek görcsét, aminek következtében javul a szívizom vérellátottság tápláltsága, nő a szív teljesítőképessége.

Hatásos a fokhagyma a különböző baktériumok, vírusok és a bélfertőzések leküzdésében, és enyhíti a megfázásos, köhögéses és légúti panaszokat. Csökkenti a menstruációs görcsöket, a bélés gyomorbajokat. Antioxidánsként erősíti az immunrendszer. Valószínűleg a prosztatarák kialakulásának megelőzésében is jótékony hatású.




 
 
0 komment , kategória:  Édenkert - Bálint Gazda  
Amit Isten ad nekem
  2009-04-28 10:00:42, kedd
 
  "A te életedet zsákmányul adom neked minden helyen, ahova elmégy" (Jer 45,5).

Az Úr ezt a megrendíthetetlen titkát megosztja azokkal, akik bíznak benne. "A te életedet zsákmányul adom neked." Mi többet kívánhat az ember az életénél? Ez a legfontosabb. "Életedet zsákmányul adom" - ez azt jelenti, hogy bárhová mégy, az életed megmenekül, semmi sem árthat neki. Oly sok embert foglyul ejt a dolgok látszata, ha nem is éppen a vagyon vagy bírni vágyás formájában, hanem Isten áldásait illetően. Mindennek el kell múlnia; de van valami sokkal nagyobb, ami sohasem múlhat el: "a Krisztussal az Istenben elrejtett élet" (Kol 3,3).

Kész vagy-e megengedni, hogy Isten bevonjon téged a vele való egységbe, hogy ne törődj többé az úgynevezett "nagy dolgokkal". Kész vagy-e mindent elengedni és teljesen megadni magad? Az átadásnak az a próbája, hogy elutasítod az ilyen kérdéseket: "Igen, de minek ez?" Őrizkedj a vélekedésektől! Ha megengeded magadnak ezt a kérdést: "Minek ez?" - kiderül rólad, hogy nem adtad át magad és valójában nem bízol Istenben. Amint átadod magad, nem gondolkozol többé azon, hogy Isten mit szándékozik tenni. Az átadás azt jelenti: lemondasz a kérdezősködés fényűzéséről. Ha teljesen átadod magad Istennek, akkor Ő így szól: "A te életedet zsákmányul adom neked." Sok ember azért fárad bele az életbe, mert nem kapták zsákmányul az életüket. Ebből az állapotból csak úgy jutunk ki, ha teljesen Őrá hagyatkozunk. Amikor átadtad magad Istennek, a legcsodálkozóbb és legboldogabb ember leszel a földön: Isten egészen megnyert téged magának és az életedet neked adta. Ha még nem jutottál el idáig, annak két oka lehet: vagy engedetlen vagy, vagy pedig vonakodsz attól, hogy egészen egyszerű légy.


--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből





Ch.E.Cowman: A LEGTÖBBET!

Egy misszionárius mondta el a következő esetet, amely egy istentisztelet alkalmával
történt:Az igehirdetés alatt fölemelkedett egy öreg indiánfőnök, előrement és tomahawkját
(csatabárdját) a misszionárius lába elé tette:- Indiánfőnök adni tomahawkját Jézus Krisztusnak - mondta, és ismét leült.
A misszionárius tovább prédikált Isten szeretetéről a Jézus Krisztusban, Fia
odaajándékozásáról, akit elküldött számunkra, és aki most szent igényt támaszt az
életünkre. Ismét fölkelt az öreg főnök és előrement. Levette a takarót a válláról és
a következő szavakkal tette le az igehirdető lábához:- Indiánfőnök adni takaróját Jézus Krisztusnak.
Megint visszament a helyére.
A prédikátor tovább beszélt Isten Jézusban kinyilatkoztatott szeretetéről: hogyan
fosztotta meg Isten az eget legdrágább ajándékától és hogyan küldte Jézust a
világba, hogy minket, elveszett embereket megváltson és hogy magát odaadja miértünk.
Ekkor az öreg főnök elhagyta a gyülekezeti helyiséget. Hamarosan visszatért a
lovával, amelyet a gyülekezeti sátor előtt megkötött. Ismét előrement a sátorban.
Rátekintett a misszionáriusra és azt mondta:- Indiánfőnök adni a lovát Jézus Krisztusnak.
Most már mindenét odaadta, amije csak volt.
Amikor most az igehirdető arról az Istenről beszélt, aki nem kímélte saját Fiát,
hanem odaadta Őt mindnyájunkért, sürgetőleg hallgatói szeme elé állította, hogy
Jézus egész életünket magának akarja. Ez az üzenet mélyen behatolt az indiánok
szívébe. Végül az öreg utoljára emelkedett föl. Reszkető térdekkel és bizonytalan
lépésekkel ment előre. Félő tisztelettel térdelt le a misszionárius előtt, miközben
könnye végigfolyt bronzszínű arcán. Remegő ajakkal szólt:- Indiánfőnök adni magát Jézus Krisztusnak...

 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Mit kívánsz ?
  2009-04-27 10:24:41, hétfő
 
 
"És te kívánsz-e magadnak nagyokat?" (Jer 45,5)

Nagy dolgokat kívánsz magadnak? Talán nem akarsz nagy ember lenni, de nem kívánsz Istentől nagy dolgokat magadnak? Isten szeretne önmagával szorosabban összekapcsolni, mint amennyire adományai elfogadása összekapcsol vele: azt szeretné, hogy megismerd Őt! Nagy dolgok a véletlennek vannak alávetve: jönnek és mennek is. Isten soha semmit sem véletlenül ad nekünk. Nincs könnyebb, mint helyes kapcsolatba jutni Istennel, kivéve, amikor nem Őt magát akarod, hanem csak azt, amit ad.

Ha még csak annyira jutottál, hogy Istentől dolgokat kérsz, akkor az átadásnak még az első lépéséig sem jutottál el. A magad felfogása szerinti keresztyén lettél.
"Kértem Istentől Szent Szellemet, de a várt nyugalmat és békességet mégsem adta meg nekem." Isten azonnal rámutat az indítóokra: te nem az Urat keresed, hanem kapni akarsz valamit.
Jézus mondja: "Kérjetek és adatik nektek"! Kérd Istentől, amit szeretnél megkapni, de ha nem jó dolgot kérsz, akkor még nem tudsz imádkozni.
Amikor közelebb jutsz Istenhez, abbahagyod, hogy bizonyos dolgokért imádkozz.
"Jól tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle" (Mt 6,8).
Minek akkor kérni? Azért, hogy megismerd Őt!

Nagy dolgokat kívánsz magadnak? Ó Uram, keresztelj meg engem Szent Szellemmel! Ha Ő nem teszi meg, ez csak azért van, mert még nem adtad át neki magadat egészen.
Még van valami, amit nem akarsz megtenni! Hajlandó vagy megkérdezni önmagadtól, hogy mit kívánsz Istentől és miért akarod? Isten mondja:
"Ne szólj nekem többé erről a dologról, hanem tedd, amit mondok. Jöjj hozzám!" Isten a végső tökéletesség érdekében nem veszi tudomásul a jelenlegi állapotod. Nem az a célja, hogy éppen most tegyen téged áldottá vagy boldoggá,
Ő mindig a végső tökéletességen dolgozik: "...hogy egyek legyenek, mint mi" (Jn 17,11).


--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből

Israel virágai Link


 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Gránátalma
  2009-04-27 09:46:56, hétfő
 
 




Származás
A gránátalma tipikusan mediterrán növény, mely előszeretettel terem vadon, de kedvelik kertekben is dísznövényként. Hazája állítólag Afrika északi része, s innen ültették Keletre Indiától és Európa déli részérig.

Érdekesség
Az ó-hellének s az új-görögök is az ifjú házaspár belépésekor gránátalmát csaptak a földhöz, hogy szétaprítódjék, mellyel a szerencsét, bőséget és termékenységet szimbolizálták. A Biblia szerint Salamon királynak gránátalma ültetvénye volt és Izrael népe már a legrégebbi idők óta nagyra tartotta a gyümölcsöt, annak hűsítő hatását.





Jellemzés
A gránátalma hasonló az általunk ismert jonatán almához, ám eleinte lilás, érett formájában, pedig égő vörös a színe. A gyümölcs kicsit fanyar, édeskés ízű, igen magvas és eléggé kemény húsú. A Közel-Keleten magvatlan változata is megtalálható.

Fajtái
Megkülönböztetünk gyümölcstermő és törpe gránátalmát, az előbbit inkább fogyasztásra, míg a másikat inkább dísznövénynek nevelik. (A törpe gránátalma is ehető.)

Energitartalom 55 kcal, 230 kJ/100 gramm





Melyiket vásároljuk?
A jó gránátalma héja igen kemény és sima, színe a barnássárgától a vörösesig terjed. Általában a kisebb szemek ízletesebbek.

Eltarthatóság, tárolás
Hűvös helyen 3-5 hétig tartható el.

Előkészítés
Mivel a gyümölcs héja igen kemény érdemes félbevágni és kikanalazni a lédús, magos belsőt.

Elkészítés, felhasználás
A gránátalmát általában frissen fogyasztják.


Vitaminok, ásványok
C-vitaminban gazdag.





 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Kegyes bánásmód
  2009-04-26 10:30:12, vasárnap
 
 
„Megáld téged Istened az Úr mindenben, amit cselekszel" (5Móz 15,18).

Izráelben a rabszolgákat bizonyos szolgálati idő eltelte után fel kellett szabadítani, és ha az elhagyta ura házát, bőségesen el kellett látni. Urának mindezt kész örömmel kellett megtennie, mert csak így nyert áldást az Úrtól. Ennek az igehelynek a szelleme és Krisztus törvénye is arra kötelez minket, hogy bánjunk jól beosztottainkkal. Gondoljunk arra, miképpen jár el velünk Urunk. Ez kötelezzen arra, hogy mi is jóakaratúan bánjunk másokkal. Aki a kegyelmes Isten gyermeke, legyen nagylelkű saját maga is. Hogyan várhatjuk üzleti ügyeinkben Mesterünktől az áldást, ha elnyomjuk azokat, akik nekünk szolgálnak?

Milyen nagy áldást helyez kilátásba ez az Ige a nagylelkű ember számára! Aki áldott minden cselekedetében, az igazán áldott! Az Úr ezt az áldást részben anyagi jólétben, részben lelki-szellemi áldásokban, részben pedig jótetszésének kinyilvánításában adja, és ez utóbbi a legjobb valamennyi között. Megérezteti velünk, hogy milyen megkülönböztetetten gondja van ránk, és milyen különlegesen körülvesz szeretetével. Ez földi életünket az eljövendő élet örömteli előízévé teszi. Isten áldása több, mint a vagyon. Úgy gazdagít meg, hogy abból nem következik szomorúság.


--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből


" Az őszinte szeretet sokszor kényszerül olyan igazságot mondani,

mely neki jobban fáj,mint annak,aki konok szívvel hallgatja."

/ Spurgeon /


Link



 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Mit hagyunk gyermekeinkre?
  2009-04-25 21:23:48, szombat
 
 
„Feddhetetlenül él az igaz, még a fiai is boldogok lesznek" (Péld 20,7).

Természetes, hogy aggódunk családunkért, de bölcsen tennénk, ha aggódásunkat inkább a saját magatartásunkkal való törődésre fordítanánk. Ha hűségesen járunk az Úrral, többet használunk gyermekeinknek, mintha nagy vagyont hagynánk rájuk. Egy apa szent élete a legnagyobb örökség a fiai számára.

A jellemes ember saját élete példáját hagyja örököseire, és ez már önmagában is az igazi gazdagság kincsesbányája. Milyen sokan köszönhetik az életben való boldogulásukat szüleik példaadásának.

Gyermekeinkre hagyjuk hírnevünket is. Az embereknek mindjárt jobb véleményük van valakiről, ha meghallják, hogy megbízható, becsületes szülők gyermeke. Bárcsak minden ifjú ember ügyelne a család jó hírének megtartására!

Mindenekfelett pedig imádságainkat és az imádságot meghallgató Isten áldását hagyjuk gyermekeinkre, és ez kedvessé teszi gyermekeinket az emberek között. Isten megáldja és megtartja őket akkor is, ha mi már meghaltunk. De bárcsak előbb megismernék a Megváltót!

Egyenes, becsületes életünk Isten eszköze lehet fiaink és leányaink megszabadításában. Ha látják, hogy hitvallásunk valódiságát életünkkel is bizonyítjuk, akkor egyszer ők is Jézus Krisztus mellett döntenek majd. Uram, teljesítsd be ezt az ígéretedet házam népén!


--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Fohász
  2009-04-25 21:07:34, szombat
 
  Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak
erőt kérek a hétköznapokhoz.
Taníts meg a kis lépések művészetére!


Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és
forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és
tapasztalatokat!
Segíts engem a helyes időbeosztásban!


Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú
vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez!
Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak
átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem
a váratlan örömöket és magaslatokat!


Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek,
kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó
ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!


Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt,
akinek van elegendő bátorsága és szeretete az igazság kimondásához!
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások
mondják meg nekünk.


Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.
Kérlek, segíts, hogy tudjak várni!
Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra.


Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb
és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk!


Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és
a megfelelő helyen - szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot
közvetíthessek!


Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől!
Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van!
Taníts meg a kis lépések művészetére!




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Susan Boyle
  2009-04-25 12:39:36, szombat
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

Újabb "csiszolatlan gyémántot" fedeztek fel a brit "Ki mit tud?"-on,
a "Britain's Got Talent" című versenyen.
Az új "csillag" egy 47 éves, munkanélküli skót nő.

A zsűritagok nevettek, amikor a munkanélküli Susan Boyle, aki jelenleg egy jótékonysági szervezetnek dolgozik önkéntesként, kijelentette a selejtezőben, hogy hivatásos énekes szeretne lenni. A nem éppen manöken arcú és alkatú asszony még azt is mondta, hogy őt még soha nem csókolta meg senki. Azután elénekelte az "Álmodtam én egy álmot dalt" a Nyomorultak című musicalből, és mindenkinek leesett az álla.

A siker bizonyítéka, hogy a múlt hétvégén 12 millióan nézték meg Susan klipjét a YouTube-on. Állítólag az amerikai színésznő, Demi Moore könnyezni kezdett, amikor látta a klipet. A nemzetközi sajtó munkatársai pedig hajszolják a 47 éves skót nőt, hogy adjon nekik interjút.

"Susan elbűvölte a közönséget, a zsűrit és az egész világot fantasztikus előadásával" - nyilatkozta Tom Kerr, a West Lothian tanács vezetője. Itt él Susan Boyle a Pebbles nevű macskájával. A helyi újság szerint Susan produkcióját a Beatles 60-as évekbeli teljesítményéhez lehet csak mérni.

Áradozik az amerikai média is a CNN-től a nagy országos lapokig. Kicsit nyersen fogalmazott egy ausztrál újság, amikor azt írta, hogy " a brit tehetségműsorban egy skót szűz, Susan Boyle lenyűgözte a világot".

A brit "Ki mit tud?"-on egy Paul Potts nevű férfi volt az első gyémánt. A negyven felé közelítő, kövérkés, hibás fogazatú mobiltelefon-ügynök nyerte két éve a versenyt, és CD-jéből egy hét alatt százezer darab kelt el. Ehhez persze kellett egy operasláger is. De ahogy Paul előadta Puccini Turandotjából a Nessun Dorma-t, azzal milliókat varázsolt el.


Susan Boyle azt nyilatkozta, hogy 12 éves kora óta énekel, és mindig az volt a vágya, hogy képességét nagyközönség előtt is bemutassa. Amikor a Nyomorultak betétdalát elénekelte, a nagyhatalmú zenei guru, a Simon Cowell vezette zsűri elképedt, és állítólag Glasgow-ban talpra ugrottak a tévénézők otthon és a nyilvános helyeken.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 469
  • e Hónap: 5630
  • e Év: 55195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.