Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
Ki határozza meg, ki vagy Te?
  2012-04-30 23:36:40, hétfő
 
  "Az ÚR ekkor odafordult hozzá, és azt mondta: Menj, és a te erőddel szabadítsd meg Izráelt Midján markából! Én küldelek téged!" (Bírák 6:14.)




Gedeon az utolsó tagja volt Manassé leszármazottai közül a leggyengébb törzsnek.

A kérdéses napon a búza fárasztó csépelése volt a feladata, hogy eltávolítsa a pelyvát a gabonamagok közül.

De az áhítatosság nem a mezőgazdaságról szól. Ez Isten azon képességéről szól, hogy annak lát téged, akinek teremtettél, nem pedig annak, akinek látszol. Isten Gedeont dicső harcosnak és bárinak látta, aki visszavezetheti népét Isten helyes dicséretéhez. (Bírák 6:12.)

Másrészről viszont Gedeon csak egy srácnak látta magát, aki pelyvát válogat.

Istennek azonban ez nem számított. Azt mondta Gedeonnak: "Menj, és a te erőddel szabadítsd meg Izráelt Midján markából! Én küldelek téged!" (Bírák 6:14.)

Jegyezd fel: Sokkal fontosabb annak az ereje aki Elküld, mint annak, akit elküldtek. Isten azt kérdezi: "Nem én küldtelek el téged?"

Gedeonnak csőlátása volt; abban hitt, amit gondolt, és az volt számára az igazság, amit látott. Gedeon azt mondta Istennek: "Kérlek, Uram, hogyan szabadítsam meg Izraelt? Hiszen az én nemzetségem a legszegényebb Manasséban, és én a legkisebb vagyok atyám házában." (Bírák 6:15.)

Erre Isten azt válaszolta: "Majd én veled leszek, és úgy megvered Midjánt, mintha csak egy ember volna." (Bírák 6:16.)

Nem számított, hogy Gedeon mit mondott magáról, vagy mások mit mondtak róla. Csak egy vélemény számít: Istené.

Amit Isten mond Gedeonról, az az igazság.

Amit Isten mond Rólad, az az igazság. Értékes gyermek vagy, az ő képmására teremtve, jó illat, amiben gyönyörködik az Úr.

Beszéljetek róla:

Ahogy mások jellemeznek téged lehet különbözik attól, amit Isten mond rólad?
Hogyan jellemzed saját magad? Különbözik attól az igazságtól, amit Isten mond rólad? Kérd Isten, hogy segítsen úgy látni magad, ahogyan ő lát téged!
Mi a helyzet azzal, ahogy másokról vélekedsz? Kérd Istent, hogy segítsen úgy látni őket, ahogy Ő látja őket!

(Daily Hope by Jon Walker, 2012.14.23.)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Kapok-e csillagos koronát
  2012-04-30 12:30:44, hétfő
 
 
Ama szép hon felé száll az én óhajom,
Ahová mihamar bemegyek.
Fogad-e engemet Mesterem-Jézusom,
Hogy vele örökké ott legyek?

Refr:
Kapok-e csillagos ragyogó koronát,
Ama szép honba fent, odaát?
Amikor lelkem a mennybe száll,
Kapok-e ragyogó csillagos koronát?

Míg itt a földi lét kötve tart engemet,
Híven kell végeznem dolgomat,
Lelkeket mentve szolgálni a szent ügyet,
Hogy aztán elvegyem díjamat.

Refr: Kapok-e csillagos ragyogó koronát...

Most tehát munka vár még mindig én reám,
Amihez Mesterem ad erőt.
Azután megkapom csillagos koronám,
Angyalok és a sok szent előtt.

Refr: Kapok-e csillagos ragyogó koronát...

Lidia1898 csatornája
Link

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Ashikaga Flower Park
  2012-04-29 12:05:37, vasárnap
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nagy helycsere: amikor utolsó lesz az első
  2012-04-29 08:41:14, vasárnap
 
  ,,Így lesznek az utolsókból elsők, és az elsőkből utolsók." (Máté 20:16)





Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik.Lukács 18:14.

Egyre közelebb a nagy helycsere napja. Akikre ámulattal tekintesz most, a sor végére kerülhetnek az ítélet napján.

Az irigység bűnéről beszélgetve megjegyeztük, hogy ártalmas, mert megakadályoz a céltudatos életvitelben.

Amikor irigykedsz, Isten-adta sajátosságaidat tagadod meg. ,,Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében... Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna." (Zsolt. 139:13,15)



Irigykedve az Istent is sértegeted. ,,Ugyan ki vagy te, ember, hogy perbe szállsz az Istennel? Mondhatja-e alkotójának az alkotás: 'Miért formáltál engem ilyenre?" (Róm. 9:20)



Az irigység rossz irányba tereli a figyelmedet. ,,Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak." (Mt. 6:24)



Célt tévesztesz, ha irigy vagy. "Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, nem alkalmas az Isten országára." (Lk. 9:62)



Míg irigykedsz, tékozolod az idődet és az energiádat. ,,És láttam, hogy minden fáradozást és sikeres munkát az emberek kölcsönös irigysége kísér. Ez is hiábavalóság és hasztalan erőlködés! ... Van egyedülálló ember, akinek nincs senkije, sem fia, sem testvére, még sincs vége fáradozásának; nem elégszik meg a gazdagsággal, és nem mondaná: Ugyan kiért fáradozom, és kiért vonom meg magamtól a jót? Ez is hiábavalóság és elhibázott dolog." (Préd. 4:4-8)



Az irigység más, súlyos bűnökhöz vezet. ,,Mert ahol irigység van, és viszálykodás, ott zűrzavar és mindenféle gonosz tett található." (Jak 3:16)


Imádkozzunk!

,,Atyám, megvallom, irigy vagyok. Ki szeretném most vetni ezt az érzést a szívemből a segítségeddel. Segíts rajtam, hogy ne méricskéljem másokhoz magam, és tudjak áldásaidat mások életén látva is örülni. Segíts meglátnom, hogy a kegyelem ajándékait nem mérted szűken nekem, és bőségesen kínálsz belőlük másoknak is. Nem feledhetem, hogy mindig többet adsz, mint amit megérdemlek.

Bocsásd meg, hogy hálátlanul birtoklom, amim már megvan. Uram, szégyellem magam. Ha újból panaszkodnék az életem miatt, kérlek, nevelj mélyebb bizalomra irántad, és segíts hinnem, hogy te mindig jót akarsz nekem. Mindenekelőtt, add, hogy teljes akaratommal kövessem a velem kapcsolatos tervedet! Legyek azzá, akivé szerinted lennem kell. Emlékeztess, hogy a birtokolható dolgoknál értékesebbnek tartsam az emberi kapcsolatokat, és segíts másokat szeretettel szolgálni inkább, mint semhogy irigykednék rájuk. Az Úr Jézus nevében kérem ezeket."

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.04.22)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Figyelj újból arra, ami Istennek tetszik
  2012-04-28 09:34:22, szombat
 
  ,,Az odafelvalókkal törődjetek, ne a földiekkel, mert meghaltatok és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben." Kolossé 3: 2-3




Az irigység legyőzésének egyik fontos eszköze az, ha figyelünk újból arra, ami Istennek tetszik. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy az életet Isten szemszögéből nézzük, és felismerjük, hogy az anyagi dolgok időlegesek; nem tartanak örökké. Helyette összpontosíthatunk arra, ami fontos, és azokra, amelyek számítanak az örökkévalóságban - mint például szeretni, megismerni és szolgálni Istent.

Mikor arra koncentrálok, hogy Isten legyen első az életemben, emlékezve arra, hogy Ő engem egyedinek alkotott, és terve van az életemmel, akkor értelmetlenné válik az versengés. Ezért nem versenyzek senkivel. Egyedi vagyok, éppúgy, mint te.

Ahelyett, hogy irigységben élnénk, dönthetünk úgy, hogy nem hasonlítjuk magunkat másokhoz, lerombolva a saját életünket és kapcsolatainkat. Arra irányíthatjuk a figyelmünket, ami nekünk van és így igazán elégedettek leszünk. Minden nap megmutathatjuk szeretetünket másoknak azzal, hogy örülünk sikereiknek. És, ami még ennél is fontosabb, Isten tetszését kereshetjük, felismerve életünkben, hogy egyedinek teremtett és különleges terve van az életünkkel.

Az igazság az, hogy az irigység szembeszegülés Istennel. Neheztelsz arra, ahogy Ő döntött. Vádolod, hogy igazságtalan. Ez azt jelenti, hogy nem bízol benne, hogy tudja, mi a legjobb neked.

Kérd Istent, hogy segítsen, hogy úgy lásd magad, ahogy Ő lát és azzá légy, amivé Ő teremtett. Nézd a dolgokat az Ő nézőpontjából és lásd, hogy az anyagi dolgok nem tartanak örökké, de a kapcsolatok igen. Ahogy a nézőpontod változik, látni fogod, hogy tényleg lehetséges irigység nélkül élni.


Beszéljük meg:


Írd le ezt az emlékeztetőt:,,Lehet, hogy Istennek megvan rá az oka, hogy miért nincs meg nekem éppen az, amit szeretnék." Hogy fog ez az igazság segíteni neked legyőzni az irigységet?

Az irigység egyik jele az a nyelv, amit használsz: ,,Ez igazságtalan!" ,,Miért nem én?" vagy ,,Éppoly keményen dolgozom, mint ők!" Mit mondanak ezek a kifejezések arról, amit gondolsz? Ezek a kifejezések szerepelnek a te napi szóhasználatodban?

Tény, az irigység eltérít téged életed céljától. Éld a saját életedet!



(Daily Hope by Rick Warren, 2012.04.21)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Cute Animal - Chicks *Aranyos Állatok
  2012-04-27 08:26:46, péntek
 
 
Cute Animal - Chicks 1080p HD Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2012-04-26 23:20:46
feltöltő: dorein
nézettség: 2523
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: gyönyörű, képek, madarak,
kategória: állatok
leírás: Cute Animal - Chicks 1080p HD

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!





Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Hálás legyél, ne sajnálkozz
  2012-04-27 08:21:09, péntek
 
  "Jobb megelégedni azzal, amid van, mint állandóan valami mást kívánni." (Prédikátor 6:9b, GN fordítás)




Örülnünk kell annak, amink van, hogy le tudjuk győzni az irigységet. Ahelyett, hogy arra figyelnél, amid nincs, hálásnak kellene lenned azért, amid van. "Akarom" listád elhalványul összehasonlítva felismeréseddel, mely szerint az, amivel már most rendelkezel, több, mint elég.

Túl gyakran gondolkozunk így: "Ez megvan, de ha több lenne, akkor boldogabb lennék." Ez pont nem igaz. Arra neveltek bennünket, hogy legyünk elégedetlenek, de nem kell ilyennek lennünk, ha arra összpontosítunk, hogy milyen sok jó dologgal már rendelkezünk.

Ez azt jelenti, hogy többé már sosem lesz nehéz más emberek sikereit kezelni? Természetesen nem jelenti ezt! Időről időre figyelnünk kell erre. Valójában az emberi természetünk mindig meg fogja kérdezni tőlünk: "Miért kapott az az ember előléptetést, amikor én nem kaptam?" vagy: "Hogy lehet az, hogy ők már az esküvőt szervezik, én pedig még mindig egyedül vagyok?" vagy: "Miért van az, hogy ők Európában mennek, nekem pedig fogszabályozóra kell költenem a pénzemet?"

Engedjétek meg, hogy tisztázzam ezt! Az irigység nem egyenlő azzal, hogy vannak vágyaink, álmaink, törekvéseink. Lehetnek vágyaink, álmaink, céljaink anélkül, hogy irigyek lennénk másokra. Az irigység az, amikor bosszús vagy olyanokra, akik már rendelkeznek olyan dolgokkal, amelyekkel te is szeretnél rendelkezni, amit szeretnél elérni. Az irigység az, amikor úgy érzed, nem lehetsz boldog addig, amíg meg nem szerzed azokat a dolgokat.

Az irigység egy mítoszon alapul: többet kell birtokolnom ahhoz, hogy boldog legyek!

Beszéljétek meg!

Légy hálás azért, aki vagy és amid van. Ahelyett, hogy panaszkodnál, emlékezz arra, hogy minden ajándék! Hogyan fogja megváltoztatni az életedet a következő részlet a Szentírásból: "Nem úgy van-é, hogy minden, amid van, és minden, ami vagy, az tisztán Isten ajándéka? Akkor mi értelme van ennek az összehasonlításnak és versengésnek? Mindenetek megvan, amire szükségetek van!" (1 Kor. 4:7-8, MSG fordítás)
Írd le: "Már most többel rendelkezem, mint amit megérdemlek!" Beszélgess ennek az állításnak a jelentéséről egy barátoddal.
Az irigység ezt kérdezi: "Miért neki?" A hála ezt kérdezi: "Miért nekem?" Melyik kérdést vagy hajlamos feltenni?



(Daily Hope by Rick Warren, 2012.04.20)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Amikor másokat irigyelsz, megtagadod a saját egyediséged
  2012-04-26 08:45:24, csütörtök
 
  "Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. ...csodálatosak alkotásaid, ...Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna. Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük." (Zsolt.139:13-16)




Isten elkészített neked egy személyre szóló életet, ami azt jelenti, hogy nem kell mások életstílusát utánoznod! Ha Isten a te életedre vonatkozó tervére összpontosítasz és arra, hogy életed neki tetsszen, akkor nem kell foglalkoznod az irigységgel.

A Biblia azt írja, az a megoldás, ha úgy nézel magadra, ahogy Isten tekint rád. A Zsoltárok 139:13-ban ezt látjuk: "Te formáltál anyám méhében." Egyedi vagy, különbözöl a többiektől, nincs senki olyan, mint te az egész világon. Akkor miért hasonlítanád magad másokhoz?

Pozitív irányba változtatni dolgokon és segíteni másoknak mindig jó, de mikor elkezdesz arra törekedni, hogy az az ember legyél, akinek Isten teremtett, akkor találod meg az életed igazi jelentését, célját, beteljesülést és elégedettséget.

Természetesen lehet, hogy olyan körülmények között élsz, hogy nehéz értékelni az egyediséged, és nehéz megérteni, hogy ez kulcsfontosságú, hogy az irigysége el tudd engedni. Légy bátor! Bárcsak láthatnád mindazt, amit Isten érted tesz és bár tudnád, mennyire fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy gondot viseljen a szükségeidről. Megígérte, hogy jót fog kihozni minden körülményből, hibából, tragédiából.

Ismerd fel egyediségedet! Nem kell senkire irigykedned. Csak azzá kell lenned, akinek Isten eleve teremtett.

Mikor én arra összpontosítok, hogy Isten legyen az első az életemben, emlékezve arra, hogy ő engem is egyedinek teremtett és külön terve van az életemre, akkor a versengés elveszíti a jelentőségét. Ez azért van, mert nem akarok versenyezni senkivel. Egyedi vagyok, akárcsak te!

Beszéljetek róla

Szentelj rá időt, hogy felfedezd az ajándékaidat, talentumaidat és jellegzetességeidet, amelyektől egyedivé válsz. Dicsőítetted már Istent azért a kivitelezésért, amit rajtad végzett?
Milyen nehéz körülménnyel szembesülsz ma? Kérd Istent, hogy segítsen neked bízni az ő előrelátásában és tervében a nehézségek közepette is.

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.04.19.)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Dobermann, a félreismert őrgróf
  2012-04-25 22:31:48, szerda
 
  Link

Kevés olyan kutyafajta létezik, melytől oly mértékben tart a kutyás és nem kutyás társadalom egyaránt, mint a dobermanntól. Elég kiejteni a nevét, és a hangos nevetgélés elnémul, a kedélyes beszélgetés megdermed, az emberek többségén páni félelem lesz úrrá. Persze egy igazi dobermann kétségkívül nem megy a szomszédba egy kis keménységért, de messzemenő túlzás mindaz a féktelen vadság és agresszivitás, amelyet az emberek többsége neki tulajdonít.

Mindent egybevetve az eddigiekből is kitűnik, hogy a dobermann tartása nem kevés felelősséggel, odafigyeléssel és energiával járó feladat. Gyereknek, első kutyának, tapasztalatlan, gyenge kezű, labilis idegzetű tulajdonosnak semmiképpen sem ajánlott ez a fajta. Ha azonban a dobermann emberére talál, csodálatos társ válik belőle, aki legszívesebben mindig gazdája közelében tartózkodik. Részben erős kötődése miatt, valamint rövid, aljszőrzet nélküli bundája okán, kertben való tartásra nem alkalmas. A téli időszakban egyszerűen csontig átjárja a hideg, és rossz nézni, ahogy az udvaron didereg. Igazán akkor érzi jól magát, ha egy fedél alatt élhet imádott tulajdonosával.

Kemény kutya érzékeny lélekkel

Pedig ezen a téren a dobermann nem igényel mást, csak kölyökkortól elkezdett határozott, következetes fegyelmezést. Ennek a fajtának habitusa - és bizonyos szintű önfejűsége - miatt egyszerűen szüksége van arra, hogy legyen egy számára "kijelölt vezető", aki erélyes, de igazságos, és akinek a szava törvény. Az ilyen tiszta, világos és áthághatatlan kereteket meghatározó gazda mellett felnövekvő dobermannal problémamentesen lehet együtt élni, és bár való igaz, hogy mintaszerűen csak "főnökének" engedelmeskedik majd, de ettől még nem fogja "beletörölni a bakancsát" a többi családtagba sem...

Remélem, hogy azoknak, akik eddig kétellyel, sőt akár előítéletekkel viseltettek a dobermann iránt, némiképp megváltozott véleményük, és elhiszik, hogy ez a sátáninak beállított eb valójában bátor, ugyanakkor rendkívül érző szívű jó barát.

Dobermann, a félreismert őrgróf
Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
„ Imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket !
  2012-04-25 15:23:58, szerda
 
  Bob Gass: Válaszd mindig a jobb utat!

,,Imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket!" (Lukács 6:28)




Don Shula, a Miami Delfinek amerikaifutball-csapatának vezető edzője, mindig a ,,24 órás szabály"-hoz ragaszkodott játékosainál. Huszonnégy órát adott nekik arra, hogy a győzelmüket ünnepeljék vagy a vereségük miatt duzzogjanak, aztán tovább kellett lépniük.

Milyen nagyszerű életszabály! Amikor kritika ér, akkor természetes emberi reakció, hogy vissza akarsz vágni, de ha veszed a fáradtságot, és megpróbálod megérteni az embereket, akkor könnyebb megbocsátani nekik.

Sok körülöttünk lévő negatív ember életéből egyszerűen csak hiányoznak a bensőséges kapcsolatok, ezért tartják a három lépés távolságot és ritkán osztják meg érzéseiket másokkal, sőt kényelmetlenül érzik magukat, ha mások ezt teszik. Számukra könnyebb elítélően, mint elfogadóan megnyilvánulni.

Merev nézeteik és előítéleteik miatt rugalmatlanok. Ezek az emberek gyakran képtelenek kezelni a szabadságot; szabályokra van szükségük, hogy korlátozzák választási lehetőségeiket, és csak saját határaik között érzik magukat biztonságban.

Abraham Lincoln mondta: ,,Ha megpróbálnék minden ellenem irányuló támadásra válaszolni, akkor az összes többi ügy számára bezárhatnám a boltot. Megteszem, amit tudok. Ha végül jónak bizonyulok, akkor nem számít, mások mit mondanak. Ha kiderül, hogy tévedtem, akkor az sem számítana, ha tíz angyal jelentené ki, hogy igazam volt."

Másokkal kapcsolatban válaszd mindig a jó utat, amit Jézus fektetett le: ,,Áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket. Aki arcul üt, annak tartsd oda a másik arcodat is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg. Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és attól, aki elveszi a tiedet, ne követeld vissza. És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük!" (Lukács 6:28-31).
28. Áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, és imádkozzatok azokért, a kik titeket háborgatnak.
29. A ki egyik arcodat megüti, fordítsd néki a másikat is; és attól, a ki felső ruhádat elveszi, ne vond meg alsó ruhádat se.
30. Mindennek pedig, a ki tőled kér, adj; és attól, a ki elveszi a tiédet, ne kérd vissza.
31. És a mint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképpen cselekedjetek azokkal.

Ezt mindig könnyű megtenni? Nem - de mindig kifizetődik!

Bővített Biblia
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 285
  • e Hét: 703
  • e Hónap: 5864
  • e Év: 55429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.