Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Mindenek felett
  2011-02-28 21:01:56, hétfő
 
  Felül a földön,felül égen,
Felül a kéklő messzeségen.
Elhangzott egyszer még az idő előtt.
Megcselekszem,íme eljövök !

Felül hatalmon,dicsőségen
Felülszárnyalva tudományon,kincsen
Meghaladva minden értelmet,csodát
Kiittad sorsunk poharát.

Megtörték tested a kereszten,
mert eljöttél,hogy meghalj értem.
Mint virág eltiporva az úton
Mert szerettél minden fölött,Megváltóm.

Hit Gyülekezet Dicséretek >>>
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Az utolsó nap
  2011-02-28 12:26:15, hétfő
 
  Amikor majd megnyílik az ég

,,És akkor jelek lesznek a napban, a holdban és a csillagokban, a földön pedig a tenger zúgása és háborgása miatt kétségbeesnek a népek tanácstalanságukban. Az emberek megdermednek a félelemtől és annak sejtésétől, ami az egész földre vár, mert az egek tartóerői megrendülnek. És akkor meglátják az Emberfiát eljönni a felhőben nagy hatalommal és dicsőséggel. Amikor pedig ezek elkezdődnek, egyenesedjetek fel, és emeljétek fel a fejeteket, mert közeledik a megváltásotok."

Így szólt az Ige aznap a Lukács írása szerinti evangélium 21. részéből a lelkész ódon hangján. A templomban a szokásosnál is dermedtebb csend uralkodott. Én is lesújtva ültem ott az egyik félreeső padban. Bevallom, álmos voltam. Nem azzal a vággyal érkeztem meg Isten házába, hogy meghallgassam, amit mondani akar, mégis, amikor az agyamig hatoltak ezek a szavak, kinyílt a szemem és a szívem hevesebben kezdett verni.

Egyetlen dologra tudtam csak gondolni: fel vagyok-e én erre készülve?

Egy szóra sem emlékszem, ami az igehirdetésben elhangzott, de meg voltam ragadva. Lelkem nyugtalan volt, agyamban kérdések cikáztak, és kerestem valamit, ami engem azon a napon felment majd. A prédikáció hosszú volt, és én háromnegyed órán keresztül csak azon gondolkoztam, vajon hogy érint majd engem az a nap.

Vasárnap délután régebben mindig kimentem a falu szélére, ahol volt egy nagy mező. Már a tél közelgett, már puszta volt minden. Egy kis út vezet ott egy távoli házikóhoz. Keskeny az az út és nagyon hosszú. Még sosem mentem rajta végig, gondoltam, majd ezúttal sikerül. Bátor léptekkel vágtam neki, de még mindig nem tudtam másra gondolni, csak arra a napra. Kinyitottam tehát a Bibliámat és megkerestem az igeszakaszt. Még mindig ugyanazt mondta:

,,Aki azon a napon a háztetőn lesz, a holmija pedig a házban, ne jöjjön le, hogy elvigye, és aki a mezőn lesz, az se forduljon vissza..."

Ismét mellbevágott az Ige... Még égetőbbé vált számomra, hogy választ találjak hirtelen a kérdéseimre, amelyek a szívemet nyomják. Eszembe jutott a két mezőn sétáló ember, akik közül az egyik azon a napon ott hagyatik. Én nem akarok az az ember lenni - gondoltam magamban. Letérdeltem tehát az út mellett, hogy mindezt Istennel megosszam. Hosszan imádkoztam, kiöntöttem a lelkem, mert nagyon nyomta a mulandóság terhe és a bizonytalanság elkeserítő jelenléte.




Azt hiszem, sosem felejtem el azt a pillanatot. Hirtelen villámcsapásszerűen felragyogott a nap. Olyan világosság lett, amilyet akkor tapasztaltam utoljára, amikor nyáron a napba néztem. A szívem összeszorult, és vártam, hogy mi lesz. Ijedtemben gyorsan hátrafordultam, azzal a félelemmel, mintha pisztolyt szegeznének a fejemhez. Még mindig hatalmas fényesség volt, én pedig felnéztem az égre, azt gondoltam: ez itt tényleg a vég.

Majd egyszerűen, a természet rendje szerint egy felhő ismét eltakarta a napot. Dermedtem álltam a mező közepén. Egyedül voltam, egyedül, de terhek nélkül. Akkor értettem meg igazán, hogy mit jelent az utolsó nap. Akkor értettem meg, hogy hova tartozom. Megnyílt fölöttem az ég egy percre, és térdre borulva ért. Megnyílt felettem az ég, és készséges szívet talált.

Nem a félelem lelkét kaptuk, hogy minden nap az utolsótól féljünk. De számomra örök érvényű megtapasztalás, hogy sem a napot, sem az órát nem tudhatom, és ezért készen kell állnom. Minden percben ezzel a nyitottsággal és alázattal kell élnem az életem, mert Krisztus visszajön.

Jövel, Uram! * Horváth Dániel * PARÓKIA
Link
 
 
1 komment , kategória:  Kapcsolatok  
"Járj velem és dolgozz velem
  2011-02-28 10:01:08, hétfő
 
  Jézus a kegyelem kényszer nélküli ritmusáról tanít

"Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes, és az én terhem könnyű." (angolból fordítva: "Járj velem és dolgozz velem - figyeld meg, én hogyan csinálom. Tanuld meg a kegyelem kényszer nélküli ritmusát. Nem rakok rád semmi nehezet vagy hozzád nem illő dolgot. Tarts velem, és meg fogsz tanulni szabadon és könnyedén élni.") (Mt 11:29-30)

Jézus arra hív el minket, hogy meghitt közösségben legyünk vele. Ez csak úgy érhető el, ha Ő állandóan ott van az életünkben. Ahogy erről Rick pásztor is tanított, a nem tekinthetjük a kereszténységet egy pót-filozófiának egy olyan élethez, amelyet megterveztünk magunknak.

Helyette, inkább úgy kell látnunk Jézussal való kapcsolatunkat, mint ahogy az az ember látta, aki elrejtett kincsre talált egy mezőn. Teljesen átértékeli a dolgokat az életében ezután, mert semmi sem lesz olyan fontos számára, mint az, hogy megvehesse azt a mezőt.

Olyanoknak kell lennünk, mint az az ember, aki egy ritka gyöngyöt talál, és rájön, hogy mindene, amije van, jelentéktelen ehhez a gyöngyhöz képest. Ezután már nem érdeklik azok a dolgok, amelyek valaha a figyelme középpontjában álltak. (Mt 13:44-50) Lehet, hogy eddig sok minden más is fontos volt számunkra, de most már egyetlen személyt kell a középpontba helyeznünk: Jézus Krisztust.

Ahogy erről Geoff pásztor is tanított, amikor Jézus szemével kezdjük látni a dolgokat, az életünk gyökeresen megváltozik. Hirtelen a házsártos házastársunkat örökkévaló lényként látjuk akit szeretni lettünk elhívva. Egy idegesítő szomszédot is képesek leszünk olyannak látni, mint aki fontos Jézusnak. És észrevesszük, hogy azt a munkatársunkat, akinek különös tehetsége van ahhoz, hogy felbosszantson, Jézus ugyanúgy szereti, mint minket.

Jézus ezeket a személyeket arra használja, hogy egy még mélyebb kapcsolatra hívjon el: "Járj velem és dolgozz velem - figyeld meg, én hogyan csinálom. Tanuld meg a a kegyelem kényszer nélküli ritmusát." És hogyan lehetünk Jézushoz hasonlóak? Jézus ezt mondja nekünk: "Tarts velem, és meg fogsz tanulni szabadon és könnyedén élni."

Jon Walker, Daily Hope * Napi Remény
Link




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A teremtés csodája
  2011-02-27 21:46:06, vasárnap
 
  A teremtés csodái

"Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó - mondom -, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá?" (Zsoltár 8,4-5)

Neil Amstrong asztronauta ezt a Zsoltárt olvasta fel a Holdról küldött első emberi üzenet bevezetőjében.
Link

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!Nagy Istenem, ha nézem a világot,
Melyet teremtett szent ,,Legyen!" szavad,
Ha itt a földön millió lényt látok,
Kiket igazgatsz s táplálsz egymagad,

Ref.
Szívem feléd ujjong örömtele:
Mily nagy vagy Te, mily nagy vagy Te!
Szívem feléd ujjong örömtele:
Mily nagy vagy Te, mily nagy vagy Te!

Uram, Igédben hogyha megtalállak,
Ha látom ott kegyelmes tetteid,
Választott néped amint egyre áldod,
Türelmesen viselve bűneit. Szívem feléd ...

Ha Jézust látom itt a földön járva,
Alázatos, türelmes szolgaként,
Látom, hogy áldást áraszt e világra,
S kereszthalálra adja életét. Szívem feléd ...

Ha földre nyom a búnak, gondnak terhe,
Szegény szívem halálosan beteg,
S hozzám hajol az Úrnak szent kegyelme,
S lelkem az ő irgalma menti meg.

Szívem feléd ...Link
HANGTÁR Link
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Oeschinen tó
  2011-02-26 17:07:43, szombat
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Mennyire van tele a hátizsákod
  2011-02-25 09:47:39, péntek
 
  Mennyire van tele a hátizsákod?

,,Szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják." (Máté 7:14)

,,Nem bolond az, aki elengedi, amit úgysem tud megtartani, azért, hogy megragadja azt, amit nem veszíthet el" - Jim Elliot, egy misszionárius, akit megölték, miközben megpróbálta Equadorban a Waodani indiánoknak Jézust hirdetni.

Képzeld el, hogy megpróbálsz gyalogolni lefele egy keskeny ösvényen, amelyet tüskés indák és alacsonyan lehajló ágak szegélyeznek, te pedig egy óriási hátizsákot viszel, teletömve mindenféle dologgal, amiket szükségesnek gondolsz.

Képzeld el mennyire fárasztó és zavaró, amikor a nehéz hátizsákod beleakad az ágakba, indákba. Lassan belátnád, hogy sok általad cipelt dolog inkább gátol, mint segít, és elkezdenéd egymás után kihúzgálni ezeket a hátizsákodból, és sajnálkozva eldobni.

Képzeld el, hogyan éreznéd magad, amikor elérsz a keskeny ösvény végére, és felfedezed: ahhoz, hogy elérd a célodat, még keresztül kell préselni magad egy nagyon keskeny szoroson. Kiveszed az utolsó dolgokat is a hátizsákodból, de ekkor ébredsz rá, hogy nincs értelme egy üres hátizsákot átvinni ezen a kapun.

Így hát kelletlenül hátrahagyod a zsákot, és keresztül mégy a keskeny kapun egy új életre. Ez az életed Krisztusban. Követted Jézust végig a keskeny úton és át a szoros kapun a mennyei királyságba.

Benn a mennyben felismered, hogy te magad tetted az utadat sokkal nehezebbé, mint amilyen egyszerű lehetett volna, mert minden, amit olyan vonakodva hagytál el, teljesen hasznavehetetlen, felesleges az új életedben. Azok a dolgok pedig, amiket Jézus ad neked az új életedben, messze értékesebbek bárminél, amit hátrahagytál.

Amikor Jézus a hűségünket, engedelmességünket követeli, nem megpróbál elvenni valami jó dolgot tőlünk. Sokkal inkább azért teszi, mert tudja, hogy ez a világ véget ér, és fel akar készíteni a vele való örök életre.

Hogy állsz a következő évtizedre szóló céljaiddal, terveiddel? Mi az a dolog, amit vonakodsz feladni? Lehet, hogy ez nem egy dolog. Talán a fegyelmezetlenségedet kellene feladnod, amivel a pénzügyeidhez, az egészségedhez vagy a bibliatanulmányozásodhoz viszonyulsz.

Bármi is legyen az, Jézus döntés elé állít. Bízol-e benne, amikor azt mondja, hogy fel kell adnod ezt a dolgot, vagy ragaszkodsz ahhoz, hogy cipelned kell egy túlságosan megrakott hátizsákot a következő években?

Daily Hope by Jon Walker * Napi Remény




 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Élet, csak itt van!
  2011-02-24 22:08:26, csütörtök
 
  Bolygónk bár egy a sok között,

ám lét, csak erre költözött.

Csak itt ragyog a napsugár,

csak itt harsog a tenger-ár.

Bolygónk, Isten kézbe vette.

s világ közepére tette!

Szárazföldnél több a tenger,

földön - vízen jár az ember.

Ma már szeli a légteret,

gépen szárnyal a föld felett.

Ki északon reggel fázik,

délen: nyárban vacsorázik.

Föld: Nap körül száguld velünk,

azon, mi körbe repülünk.

Ma még, sok titkot rejteget,

föld mélye és a tengerek.



Nézzünk fel áldott Urunkra,

nem hagyott minket magunkra!

Ami fontos, közli velünk,

a föld: nem végső lakhelyünk.

Ember hiszed, vagy nem hiszed,

amit gyűjtesz, el nem viszed!

Ha lenyugszik életnapod,

még a tested is itt hagyod!

Lelked örök, láthatatlan,

előlép új változatban!

Már új testben kerülsz oda,

ahol halál, nem lesz soha!

Vár Alkotód örök fényben,

Sátán is vár, tűz-hevében.

Hogy melyik lesz örök helyed?

Míg élsz, addig eldöntheted!

Pecznyík Pál

Celldömölk, 2011. II. 24.




Link Picasa Webalbumok

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
Ő előbb szeretett minket
  2011-02-24 21:34:14, csütörtök
 
  Találd meg az igazi, Jézustól jövő változásokat az életedben

,,Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1.János 4:19.)


,,Teljes szívemmel, elmémmel és lelkemmel szeretem az én Istenem? Úgy szeretem a szomszédaim, mint saját magam?"


Amikor az emberek igazi kapcsolatba kerülnek Jézussal, sosem maradnak ugyanolyanok, mint előtte. A bulizósak nem akarnak már ugyanúgy bulizni. A párok nem akarnak többé házasságon kívül együtt élni. Az üzletemberek úgy döntenek, hogy lelkiismeretesebben dolgoznak ezen túl. A barátok pedig összezavarodnak, mert nem értik az új életstílusból származó döntéseket.


A családod meg fog változni, mert másképpen nézel a házastársadra. Már úgy látod őt, mint Isten értékes gyermekét, aki felé az a feladatod, hogy szolgáld, tekintet nélkül arra, hogy ő viszonozza-e a te szolgálatod.


A gyermekeid úgy fogod látni, hogy Isten ajándékai és a célod nem az kell hogy legyen, hogy mindig boldognak lásd őket, hanem, hogy felkészítsd őket a Jézussal való örökkévalóságra. A szüleiddel is tisztelettel akarsz bánni, nem azért mert megtettek vagy épp nem tettek meg valamit a múltban, hanem mert Isten szeret téged és ,,Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1.János 4:19.)


(Daily Hope by Geoff Surratt * Napi Remény
Link



Link Jeremias 29:11.
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ki a valódi Jézus?
  2011-02-24 20:51:55, csütörtök
 
  Jézus pedig ezt mondta: "Én ítéletre jöttem e világra, hogy akik nem látnak, lássanak, és akik látnak, vakká legyenek." János 9:39


Miért olyan nehéz Jézussal valódi kapcsolatban lenni? Vajon miért olyan nagy kihívás? Azért, mert hajlamosak vagyunk rá, hogy csupán majdnem működő kapcsolatot alakítsunk ki egy kitalált Jézussal.

Az agyunkban Jézusnak olyan változata születik meg, akinek van azért pár kérése felénk, de főként olyan, amilyennek mi elvárjuk, elképzeljük, és aztán békén hagy minket.

Itt van a gond, ez a kitalált Jézus nem törődik velünk. Nem érdekli, hogy sikerül-e valami, vagy elbukunk, vakok vagyunk vagy van-e látásunk, hogy élünk-e vagy meghalunk..
Azonban a valódi Jézus komolyan törődik veled. Szenvedéllyel szeret téged. Azóta a nyomodban jár, mióta csak megszülettél. Semmibe veheted, átkozhatod, elutasíthatod a létezését. Ő mégis szenvedélyesen keres téged.

Ő maga mondja a Jelenések 3:20-ban: ,,Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem."

Szenvedéllyel szeret téged, nem akarja azt, hogy a kapcsolatotok bemagolt imádságokból, különböző szabályok betartásából és sematikus megoldásokból álljon. Pál apostol szavaival: "... hogy megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig."

Ez bár egy mozgalmas, feszengő, szenvedéllyel teli kapcsolat, ugyanakkor nagyon gazdag és mély, a végsőkig megelégedést ad. Ezért nem fog Jézus magadra hagyni téged, hiszen azt szeretné, hogy az igazi, örök életet ismerd meg. Ez egy valóságos kapcsolat, a valóságos Jézussal, aki érted függött a kereszten.

Képzeld el őt így, ahogy az időkön keresztül a te szemedbe néz és ezt mondja neked: ,,Szeretlek. Hajlandó vagyok meghalni érted. Hajlandó vagyok mindent odaadni azért, hogy megismerhess engem és igazi, örökké tartó életed legyen, tele szenvedéllyel és szeretettel."

Te hol tartasz? Elégedett vagy azzal az élettel, amelyet eddig éltél? Vagy esetleg kész vagy rá, hogy átlépd a határvonalat, azért, hogy megélhesd azt a szenvedélyes, mozgalmas, igazi kapcsolatot az igazi Jézussal, aki nagyon szeret téged?

Daily Hope - Geoff Surrat
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Christian képek
  2011-02-24 15:58:03, csütörtök
 
 


Link Link Christian Képek




Link VIDEÓK Link
 
 
0 komment , kategória:  Képtárak * Picasa Webalbumok  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 395
  • e Hét: 813
  • e Hónap: 5974
  • e Év: 55539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.