Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Paul David Tripp Március 12
  2024-03-11 23:38:38, hétfő
 
  Március 12

Ha a világod elesettségét siratod, ahelyett, hogy átkoznád a nehézségeit, akkor tudhatod, hogy a kegyelem meglátogatott téged.

Az élet ebben a szörnyen összetört világban nehéz. Folyamatosan azzal a frusztrációval kell foglalkoznod, hogy ez a világ nem úgy működik, ahogyan Isten elképzelte. Mindig szembesülsz a váratlan dolgokkal. Szinte mindennap olyasmivel kell foglalkoznod, amit nem választottál volna az életedhez, de ott van a hely miatt, ahol élünk. Az élet itt és most olyan, mintha egy romos házban élnénk, amely alapjában elkezdett összeomlani. Ez még mindig egy ház, de már nem úgy működik, ahogyan kellene. Az ajtók állandóan beragadnak. A vízvezeték csak időnként működik megfelelően. Soha nem vagy biztos benne, hogy mi fog történni, ha bedugsz egy készüléket, és úgy tűnik, hogy a tető akkor is beázik, amikor nem esik az eső. Így van ez azzal a világgal, amelyben te és én élünk. Ez tényleg egy lerobbant ház.
Nos, valójában csak kétféleképpen reagálhatunk a mindnyájunk életét megnehezítő összetörtségre: átkozódva vagy gyászolva. Legyünk őszinték. Az átkozódás a természetesebb válasz. Átkozzuk azt a tényt, hogy romlott emberekkel kell foglalkoznunk. Átkozzuk azt a tényt, hogy olyan dolgokkal kell foglalkoznunk, amelyek nem működnek megfelelően. Átkozzuk a tényt, hogy foglalkoznunk kell a szennyezéssel és a betegségekkel. Átkozzuk azt a tényt, hogy ígéreteket szegnek meg, kapcsolatok mennek tönkre, és álmok halnak meg. Átkozzuk a fájdalom és a szenvedés valóságát. Átkozzuk azt a tényt, hogy ez a lerobbant világ lett a lakcímünk, ahol élünk. Mindez ingerültté, türelmetlenné, keserűvé, dühössé és elégedetlenné tesz bennünket. Igen, helyes, ha nem szeretjük ezeket a dolgokat. Természetes, hogy frusztrálónak találjuk őket, mert ahogy Pál apostol mondja a Róma 8-ban, az egész világ sóhajtozik, miközben a megváltásra vár. De az átkozódás rossz válasz. Azért átkozzuk azt, amivel meg kell küzdenünk, mert az nehezebbé teszi az életünket, mint amilyennek szeretnénk. Az átkozódás a mi kényelmünkről, a mi élvezetünkről, a mi könnyedségünkről szól. Az átkozódás alapvetően énközpontú.
A gyász sokkal jobb válasz. A gyász felvállalja a bukás tragédiáját. A gyász elismeri, hogy a világ nem olyan, amilyennek Isten akarta. A gyász Isten megváltó, helyreállító keze után kiált. A gyász elismeri mások szenvedését. A gyász valami nagyobb dologról szól, mint az a tény, hogy az élet nehéz. A gyász azt fájlalja, amit a bűn tett a kozmosszal, és arra vágyik, hogy a Megváltó eljöjjön, és újra újjá tegye a széthullott világot. A gyász tehát olyan válasz, amelyet a kegyelem vált ki.
Az örökkévalóságnak ezen az oldalán, ebben a megtört világban az átkozódás az én országának szokásos nyelvezete, de a gyász az Isten országának szokásos nyelvezete. Melyik nyelvezetet fogod ma beszélni?

További tanulmányozásra és bátorításra: 1Mózes 1-3

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Könnyek
  2024-03-11 07:22:49, hétfő
 
  Könnyek

Kevesen tudjuk könnyek nélkül elviselni gyermekeink nehéz időszakát. Emlékszem egy estére, amikor egy keménykezű, sikeres üzletembernek kellett elmondanom, hogy a fia visszaesett az alkoholizmus és a kábítószer-fogyasztás sötét világába. Belekiabált a telefonba, aztán megválaszolhatatlan kérdéseket kiabált, majd zokogásban tört ki.
Tudok az ilyen könnyek hullatásáról - és Isten is tud róla. Ha megkeressük, mit mond a Biblia a sírásról, az nagy vigaszt nyújthat.

Jézus sírt. . . . Lélekben nyögött és nyugtalankodott.

-JÁNOS 11:35, 33

Hallottam imádságodat, láttam könnyeidet.

-2 KIRÁLYOK 20:5

Szemeim könnyeket hullatnak Istenhez.

-JÓB 16:20

Gyűjtsd könnyeimet tömlődbe, legyenek benne könyvedben! Meghátrálnak majd ellenségeim, amikor hozzád kiáltok. Ebből tudom meg, hogy Isten velem van. Istenben, akinek igéjét dicsérem, az ÚRban, akinek igéjét dicsérem, Istenben bízom, nem félek. (Zsoltár 56:9-12)

Akik könnyezve vetettek, ujjongva fognak majd aratni. Aki sírva indul, mikor vetőmagját viszi, ujjongva érkezik, mikor kévéit hozza.(Zsoltár 126:5-6)

Este szállást vesz a sírás, reggelre itt az ujjongás. (Zsoltár 30:6)

Hagyd abba a hangos sírást, ne könnyezzenek szemeid! Mert meglesz szenvedésed jutalma - így szól az ÚR -, visszatérnek fiaid az ellenség földjéről. Reménykedhetsz a jövőben - így szól az ÚR -, mert visszatérnek hazájukba fiaid. (Jeremiás 31:16-17)

Nem lehetséges, hogy az ilyen könnyek fia elvesszen.

-AUGUSZTINUS VALLOMÁSAIBÓL, AMELYET A LELKIPÁSZTOR MONDOTT MONIKÁNAK ÖNFEJŰ FIÁRÓL, AUGUSZTINUSRÓL.

A síró ima győzedelmeskedik.

-THOMAS WATSON, XVII. SZÁZADI PURITÁN.

Könnyeid drágák Isten számára. Az jellemzi őt, hogy meghallgatja a könnyes imát és meggyógyítja a megtört szíveket.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Jobb együtt
  2024-03-11 07:06:24, hétfő
 
  Március 11

Jobb együtt

,,Dicsérjétek az URat, ti, földiek... ti, ifjak a leányokkal, öregek a fiatalokkal együtt." (Zsoltár 148:7,12)

"Megnéznéd ezt? Hát nem csodálatos!" Munkatársam, Angela mindig elhív az asztalomtól a nap végén, amikor egy gyönyörű naplemente díszíti az irodánk melletti tengerparti dombokat. Egyszerűen meg kell osztania az örömét másokkal. Ilyen a dicséret természete, nem igaz?
Amikor az élet valamelyik aspektusát dicséretesnek tartjuk, egyszerűen muszáj, hogy mások is csatlakozzanak hozzá. Legyen az egy naplemente, egy baba mosolya, egy gyönyörű új festmény, amit épp most akasztottunk ki a nappaliba, az örömünk megsokszorozódik, ha mások is velünk együtt élvezik ezt a különleges dolgot.
C. S. Lewis szerint ezért bátorítanak minket a zsoltárok írói arra, hogy csatlakozzunk hozzájuk az Úr dicsőítésében. Azt mondják: "Nézd, meg kell mutatnom neked... Isten olyan nagyszerű, hogy csak dicsérned kell őt velem együtt". Lewis azt is mondta: "Régebben a dicséretről úgy gondoltam, hogy az egy bók vagy jóváhagyás, vagy a megtiszteltetés adása. De ez több ennél. Dicsérjük azokat a dolgokat, amelyeket értékelünk, amelyeket élvezünk. Ez egy spontán túlcsordulás. Nem tehetünk mást, mint hogy dicsérjük azt, amit értékelünk."
Szeretem Jézust. Élvezem és értékelem az Úr Jézust. És igen, az örömöm, hogy őt dicsérem, annak a kifejezése, amit érzek. De amikor dicsérem őt, az öröm még teljesebb, ha mások is csatlakoznak hozzá. Ez a dicséret természete.
Találd meg a természet valamilyen aspektusát - a fa törzsének textúráját a hátsó kertben, vagy a kék szajkó ragyogó tollazatát -, és örülj neki valaki mással együtt. Gondolkodjatok együtt Isten valamilyen dicsőséges aspektusáról. Talán a teremtésben végzett hatalmas munkája jut majd eszünkbe. Vagy a részletekre való figyelme. Vagy a színek végtelen tárháza a teremtésben. A lényeg az, hogy dicsérjétek őt valaki mással együtt.

Atyám, Istenem, ma sok okom lesz arra, hogy dicsérjelek téged. Add meg nekem a képességet, hogy meglássam őket, hogy időt szánjak arra, hogy élvezzem őket, és hogy találjak valakit, akivel megoszthatom őket.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5899
  • e Hét: 39675
  • e Hónap: 68987
  • e Év: 256789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.