Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Tedd őt foglyul, Uram
  2024-03-23 21:57:11, szombat
 
  Tedd őt foglyul, Uram

Nagy erőt találtam George Matheson vak skót lelkész erőteljes himnuszában. A "Tégy foglyul, Uram" nemcsak értem, hanem szeretteimért is jó imádság. Az első versszak így szól:

Tégy engem fogollyá, Uram, és akkor szabad leszek.
Kényszeríts, hogy kardomat adjam át, és győztes leszek.
Elsüllyedek az élet riadalmában, ha egyedül állok;
Fogj engem karjaid közé, és erős lesz a kezem.

A himnusz emlékeztet Ézsaiás e szavaira, majd imádkozásra késztet:

Az Úr még mindig arra vár, hogy eljöjj hozzá, hogy megmutathassa szeretetét és könyörületét. Mert az Úr hűséges Isten. Boldogok, akik várják, hogy ő segítsen rajtuk.

Ézsaiás 30:18

Uram, köszönöm, hogy vársz arra, hogy gyermekem hozzád jöjjön. Kérlek, hódítsd meg őt, hogy megáldhasd őt. Bízom benned, hogy hűséges vagy ígéreteidhez, és várom, hogy segíts nekünk.

Matheson himnuszát könnyű imává alakítani:

Tedd foglyul ____________________ Uram, és akkor szabad lesz;
Kényszerítsd, hogy kardját adja át, és győztes lesz;
Elsüllyed az élet riadalmában, ha egyedül áll;
Fogd őt karjaid közé, és erős lesz a keze.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Figyeld meg az "én"-t
  2024-03-23 21:42:37, szombat
 
  Március 24

Figyeld meg az ,,én"-t

,,És hogy a kijelentések nagysága miatt el ne bizakodjam, tövis adatott nékem a testembe, a Sátán angyala, hogy gyötörjön engem, hogy felettébb el ne bizakodjam." (2Kor 12:7)

A szenvedés csökkenti az ént. Legalábbis elvileg. Pál apostol ebben a versben arra enged következtetni, hogy a szenvedés azért adatott, hogy ne önmagára, hanem a Megváltóra összpontosítson. Pál azt mondta, hogy amikor ő gyenge volt, Isten erős volt. Hozzátette, hogy szenvedései segítettek neki abban, hogy jobban megismerje Istent. Mi is ugyanezt mondjuk.
Akkor miért vonaglunk, amikor tüskét érzünk a testünkben? Miért kérdezzük folyton, hogy miért? A válasz a kérdésekben rejlik, amelyeket akkor teszünk fel, amikor szenvedünk: "Leszek-e valaha újra boldog?" és "Hogyan illeszkedik ez össze a javamra?". Maguk a kérdések technikai jellegűek és én-központúak. Még ha jó okokat találunk is a miértekre, ezek az okok az énünk köré összpontosulhatnak:

"A szenvedés biztosan segített nekem, hogy összeszedjem magam lelkileg."
"Látom, hogy ez a próba hogyan javítja a jellememet és az imaéletemet."
"Ez a megpróbáltatás igazán megerősítette a kapcsolataimat."

Figyeld meg az összes én-t. Isten is észreveszi. A szenvedés fő célja, hogy jobban megismerjük Istent. A mellékpontok az összes haszon. Soha nem szabad eltávolítanunk Istentől a szenvedésben rejlő Tőle származó hasznokat.
A legtöbben elismerjük, hogy a nehéz idők mérsékelt dózisban jótékonyan hathatnak a lélekre. A szenvedés a keresztény élet fontos része, amelyet mindnyájunknak jobban kellene ismernünk. Csak tartsuk a hőséget kezelhető szinten, gondoljuk. Azonban kiborulunk, ha a szenvedés miatt a kötél végére érünk. Pedig az nem is olyan rossz hely. Ilyenkor kénytelenek vagyunk egy nagyobb szenvedésre gondolni, és a keresztre feszített Krisztushoz fordulni. Ne az "én"-en töprengj, ha fájdalmat érzel ma... gondolkodj a Messiáson.

Taníts engem a nehéz időkben magadról, Uram. Ne én, hanem te légy gondolataim és életem középpontjában.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 24
  2024-03-23 21:03:16, szombat
 
  Március 24

Csak Isten gigantikus dicsősége menthet meg téged a teremtett világ minden apró dicsőségétől, amely rendszeresen elcsábítja és elrabolja a szívedet.

Képzeld el, hogy úgy döntöttem, hogy egy év múlva elviszem a családomat a Walt Disney Worldbe. És képzeld el, hogy leülök a számítógép elé a gyerekeimmel, és megmutatom nekik Disney sokrétű látvány- és hangdicsőségét. Képzeld el továbbá, hogy az év során, amikor a gyerekek szem elől tévesztették, hogy mi vár rájuk, és panaszkodtak az áldozatokra, amelyeket meg kellett hoznunk, újra és újra visszavittem őket a Disney weboldalára, hogy emlékeztessem őket a páratlan szórakozási dicsőségre, amely csak ott található meg. Képzeld el most, hogy végre bepakolunk az autóba, és megkezdjük a hosszú utazást erre a dicsőséges helyre. Képzeld el, hogy a gyerekeink türelmetlenek lesznek, és azon tűnődnek, vajon mennyi időbe telik, amíg valóban Disneybe érünk. És képzeld el, hogy sok-sok hosszú órányi utazás után Floridában az autópályán kanyargunk, és meglátunk egy táblát, amin az áll: "Walt Disney World 120 mérföld". Most képzeld el, hogy leparkolok e tábla mellett, és ott nyaralunk. Gondoltad volna, hogy leparkolok e tábla mellett, és ott nyaralunk? Nem. Azt gondolnád, hogy elment az eszem. Pedig emberek milliói teszik ezt minden nap. Össze vagy zavarodva? Hadd magyarázzam el.
Egy dolgot biztosan tudhatsz - a jel nem a dolog, a jel nem a lényeg. A jel azért van, hogy ráirányítsa a figyelmedet a dologra. Nem tudja megadni neked azt, amit a dolog tud nyújtani. A jel csak arra mutathat, hogy hol található a dolog. A Walt Disney World felé mutató tábla soha nem fogja megadni neked azt, amit a Walt Disney World meg tud adni. Így van ez a teremtett világ fizikai dicsőségével is.
A következőt kell megértened: csak kétféle dicsőség létezik - a jel-dicsőség és a végső dicsőség. A jel-dicsőség az Isten által teremtett fizikai világ látványának, hangjainak, színeinek, textúráinak, ízeinek, illatainak és élményeinek csodálatos megjelenése. Ezek a dicsőségek nem arra lettek tervezve, hogy kielégítsék a szívedet. Nem arra lettek teremtve, hogy elégedettséget, békét, értelmet és célt adjanak neked. Nem rendelkeznek azzal a képességgel, hogy életet adjanak neked. A Föld soha nem lesz a megmentőd. Inkább az egész teremtett világ úgy lett megtervezve, hogy egyetlen nagy jel legyen, amely a végső dicsőséggel rendelkező Egyetlenre irányítja figyelmedet, akinek egyedül van hatalma arra, hogy életet adjon neked és kielégítse a szívedet. Egyedül Isten képes arra, hogy életet adjon neked. Egyedül Ő képes arra, hogy megnyugvást adjon a kereső szívednek. Ő úgy tervezte a világát, hogy rá mutasson, nem pedig arra, hogy helyettesítse őt (lásd a 19. zsoltárt).
Hol fogod ma keresni az életet? Úgy fogsz élni, mint az apa, aki az országút melletti tábla mellett nyaral, vagy oda futsz, ahová a tábla mutat? Valóban igaz, hogy a szíved mindig csak akkor lesz elégedett, ha Benne találja meg a kielégülést.

További tanulmányozásra és bátorításra: Jóel 2:21-27

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Uram, belefáradtam a várakozásba!
  2024-03-23 00:28:34, szombat
 
  Uram, belefáradtam a várakozásba!

Milyen nehéz várni az Úrra, mégis milyen gyakran kell ezt tennünk tékozló gyermekeinkért!
Időt kell adnunk Istennek, hogy munkálkodjon gyermekeink szívében. Elvégre évekbe telt, hogy sok mindent megtegyen velünk, és még nem végzett.
Mindenesetre a Biblia azt tanítja, hogy a megpróbáltatások Isten eszközei arra, hogy érleljen bennünket. Az éretté válás lényege a türelem és a kitartás.
Jakab azt mondta: "A hitetek próbatétele fejleszti az állhatatosságot. Az állhatatosságnak be kell fejeznie a munkáját, hogy éretté váljatok" (Jakab 1:3-4, niv).
Pál írta: "A nyomorúságokban is dicsekszünk, tudván, hogy a nyomorúság eredményez kitartást, a kitartás pedig jellemet" (Róma 5:3-4).
Az évek során összegyűjtöttem néhány hasznos meglátást a türelmes várakozásról az Úrra. Talán ezek téged is bátorítani fognak.

A türelem azt jelenti, hogy megéljük azt a hitet, hogy Isten mindent gyermekei lelki javára rendel el.
-J. I. PACKER

A " mosolyogj és tűrj" régimódi tanács, de a " dalolj és tűrj" sokkal jobb.

-CHARLES H. SPURGEON

A türelem nem csak mosolyog és elviseli a dolgokat, sztoikusan, hanem vidáman elfogadja őket, mint terápiás edzéseket, amelyeket egy mennyei edző tervez, aki elhatározta, hogy teljes erőnlétre hoz téged.

-J. I. PACKER

Készek vagyunk-e elfogadni Isten szörnyen türelmes útjait? Nem szabad, hogy megfertőzzön bennünket a világ értékelése sem a gyorsaságról, sem a sikerről.

-JOHN B. PHILLIPS

Az a baj, hogy én sietek, de Isten nem.

-PHILLIPS BROOKS, BOSTONI LELKIPÁSZTOR, AMIKOR MEGKÉRDEZTÉK TŐLE, HOGY MI AZ OKA A NYUGTALANSÁGÁNAK.

Rendkívül türelmes vagyok, feltéve, hogy a végén a saját utamat járom.

-MARGARET THATCHER

A türelem és az idő múlása többet ér, mint az erő és a düh.

-JEAN DE LA FONTAINE, KÖLTŐ

A két legerősebb harcos a türelem és az idő.

-LEO TOLSZTOJ, REGÉNYÍRÓ

Türelmünk többet ér el, mint az erőnk.

-EDMUND BURKE

Idővel és türelemmel az eperfa levele selyemruhává válik.

-KÍNAI KÖZMONDÁS

Várj az Úrra, légy bátor, és Ő megerősíti szívedet, várj, mondom, az Úrra!

-PSALM 27:14

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Magasságok és mélységek
  2024-03-23 00:03:44, szombat
 
  Március 23

Magasságok és mélységek

,,Hat nap múlva Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, felvitte csak őket külön egy magas hegyre, és szemük láttára elváltozott." (Márk 9:2)

,,Amikor visszament, alva találta őket." (Márk 14:37)

Rejtélyes számodra, hogy egyik nap a világ tetején lehetsz, szerelmes vagy az Úrba, szárnyalsz az Ő Lelkében, olyan hited van, hogy messze látod az örökkévalóságot, és a következő nap már el is buksz? A mélyponton találod magad, a hited kiszáradt, a lelked olyan tompa, mint a mosogatóvíz.
Veled is megtörténik, és velem is megtörténik. És megtörtént az Úr három legjobb barátjával, Péterrel, Jakabbal és Jánossal is. Márk 9-ben a megdicsőülés hegyén voltak. Közelről és személyesen, hóvakságtól elvakítva láthatták az Úr káprázatos dicsőségét, amint olyan módon nyilatkoztatta ki magát, ahogyan azelőtt soha. Térdre estek, tátott szájjal, elképedve a csodálkozástól. Micsoda extázis!
Azt gondolnánk, hogy ez a tapasztalat még évekig elviszi a tanítványokat. De nem sokkal később a Gecsemáné kertben Jézus feltárta önmagának egy másik részét. Megmutatta nekik, hogy milyen mélyen zaklatott és nyugtalan volt. Tudjátok, mi történt ezután: Péter, Jakab és János ásított, majd mélypontra került. Az egész lelki felemelkedés felállt és elment.
Mi sem vagyunk jobbak náluk. A lelkiség valamilyen új szintjére emelkedünk, és újból elkötelezzük magunkat a Megváltó iránti hűség mellett. Aztán megdöbbenünk azon a mélységen, ahová szinte másnap lezuhanunk.
A lelki életed nem függhet a Krisztus iránti elkötelezettségedtől. Ez csak a vereségre készít fel. Inkább dicsekedj az Ő irántad való elkötelezettségével. Naponta jöjjetek hozzá lelki szükségben és erőtlenségben. Ismerd el pillanatról pillanatra, hogy ő az, akinek karjai alattad vannak, amikor felmész a hegytetőre, és ő az, aki megőriz, amikor a másik oldalon leereszkedsz.

Uram Jézus, köszönöm megtartó erődet és örökké tartó karjaidat, amelyekre támaszkodhatok.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3682
  • e Hét: 37458
  • e Hónap: 66770
  • e Év: 254572
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.