Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Paul David Tripp Március 14
  2024-03-13 20:55:46, szerda
 
  Március 14

A közös istentisztelet célja, hogy ismét tisztázza a zavarodottságunkat azzal kapcsolatban, hogy mi az igazán fontos az életben.

A következőt kell megértenünk. Az örökkévalóságnak ezen az oldalán nagyon nehéz a szívünkben tartani azt, amit Isten fontosnak tart. Mindnyájunk számára a dolgok a valódi fontosságukat messze meghaladó fontossági szintre emelkednek, és kezdik uralni a szívünk gondolatait, indítékait, vágyait, döntéseit és hűségét. Isten hasonlatosságára teremtett emberként nem ösztönösen élünk. Nem, értékorientált, célorientált, céltudatos és fontosságorientált lények vagyunk. Mindig valaminek a keresésében élünk. Mindig valamilyen vízió, vágy vagy álom után kutatunk. Mindannyian minden nap megnevezünk dolgokat, amelyeket fontosnak tartunk, és amikor ezt megtesszük, azon dolgozunk, hogy ezek a dolgok az életünkben legyenek. Azt állíthatjuk, hogy minden, amit teszünk és mondunk, az a kísérletünk arra, hogy megszerezzük a számunkra fontos dolgokat azokból a helyzetekből, kapcsolatokból és helyszínekből, amelyekben élünk.
Amit leírok, az egy hatalmas lelki csata, amelyet a szívetek gyepén vívtok. Látod, bármilyen fontos dolog uralja a szívedet, az alakítja a szavaidat és a viselkedésedet is. A helyzet az, hogy mindannyian szem elől tévesztjük azt, ami igazán fontos. Egy vita megnyerése túl fontossá válik számunkra. Egy szép ház fontosabbá válik, mint amennyit valójában ér. A következő előléptetés megszerzése túl fontossá válik. A kényelmes és kiszámítható élet túl nagy értéket vesz fel. Az, hogy mások kedveljenek minket, fontosabbá válik számunkra, mint Isten kegye. A fizikai szépség és az élvezetek túl nagy értéket vesznek fel a szívünkben. Egy menő autó, egy remek szték, szép ruhák, vagy az utolsó tál müzli a dobozból messze túlnő az értékén. Mindnyájunkat újra és újra emlékeztetni kell arra, hogy Isten szerint mik a legfontosabb dolgok az életben.
Isten tehát kegyelméből arra rendelt minket, hogy rendszeresen összegyűljünk, és emlékezzünk azokra a dolgokra, amelyekért érdemes élni. A közös istentisztelet emlékeztet bennünket az ő hatalmára, dicsőségére és kegyelmére. Emlékeztet bennünket lelki szükségleteink mélységére. Emlékeztet bennünket az eljövendő örökkévalóságra. Emlékeztet bennünket a múltbeli, jelenlegi és jövőbeli üdvösségre. És mivel emlékeztet bennünket ezekre a dolgokra, újra tisztázza értékrendünk zavarát, megmentve minket vándorló és gyakran ingatag szívünktől, és arra a Valakire irányítva figyelmünket, aki joggal parancsolja hűségünket, és kegyelméből minden fontos dolgot megad nekünk, amire valaha is szükségünk van.

További tanulmányozásra és bátorításra: Zsidók 10:19-25

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Uram, hajlítsd magadhoz
  2024-03-13 07:47:36, szerda
 
  Uram, hajlítsd magadhoz

Néha egy konkordancia nagyon hasznosnak bizonyul az imádkozásban. Egyszer például megnéztem az összes olyan bibliai utalást, ahol a " hajlít" szó szerepel. Ez egy erőteljes imaige amikor Isten az alany, és a gyermekünk a közvetlen tárgy.

Uram, hajlítsd magadhoz ____________________ szívét, hogy minden Te utadon járjon, és megtartsa a Te parancsolataidat, rendeléseidet és ítéleteidet. Hajlítsd a szívét a Te parancsolataid teljesítésére mindörökké, mindvégig.
Ne engedd, hogy szíve bármilyen gonosz dologra hajoljon, hogy gonosz cselekedeteket gyakoroljon azokkal együtt. akik gonoszságot cselekszenek. . . . Távolítsd el tőle a más isteneket, és hajlítsd a szívét... Magadhoz, Izrael Úr Istenéhez.
Hajlítsd fülét a bölcsességre... füleit a te szádnak beszédeire... és az ő szívét a te bizonyságaidhoz, és ne a kapzsisághoz.

(Az 1 Királyok 8:58; Zsoltárok 119:112, 141:4; Józsué 24:23; Példabeszédek 2:2; Zsoltárok 78:1, 119:36 alapján).

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Márciusi szelek
  2024-03-13 07:31:38, szerda
 
  Március 13

Márciusi szelek

,,A szél fúj, amerre akar; hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön és hová megy: így van mindenki, aki a Lélektől született." (Jn 3:8)

Szeretem a márciusi szeleket. A szél illatát, amely a kora tavaszi virágok illatát hordozza. A szél érzését, ahogy fújdogál és nekifeszül a papírsárkány zsinórjának. A szél hangját, ahogy suttog a fenyők között, vagy ahogy a nedves lepedőt a zsinóron csattogtatja. Jézus bizonyára szerette a szelet. El tudom képzelni, amint érzi, ahogy a hűvös szellő megérinti az arcát, majd meghallja a levelek zizegését, egy közeli fa felé mutat, és megjegyzi: "Fúj a szél. Hallod a hangját. Nem tudod megmondani, honnan jön. Így van ez a Lélekkel is."
Nem csoda, hogy Jézus a szelet a Lélekhez hasonlította. A szél mozog. Ahogy a Lélek is. Ez - vagy inkább azt kellene mondanom, hogy ő - soha nem marad nyugton. Mindig mozog, és mindig kinyilvánítja a jelenlétét. És ha ez a Szent az életünk középpontjában él, akkor látni, érezni, sőt néha szinte szagolni és hallani fogjuk a hatását. A Lélek folyamatosan tesz valamit bennünk. Ahogyan a fákon látjuk a szél hatásait (bár magát a szelet nem látjuk), úgy mások is megfigyelik és értékelni fogják a Lélek hatásait az életünkben.
Abszurd azt feltételezni, hogy Krisztus Lelke benned van, és közben nem látod, nem érzed és nem tapasztalod a jelenlétét. A Szentlélek szent életet fog eredményezni. Pál azt mondja a Galata 5:22-23-ban, hogy "a Lélek gyümölcse [vagy bizonyítéka] a szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom".
Lépj ki a szabadba egy szeles márciusi reggelen, és figyeld meg, hogy a szél azzal jelzi a mozgását, amit megérint. Nyomában frissességet és tisztulást hagy maga után. Ahogy megengeded a Léleknek, hogy megérintse az életedet, mások is jelezni fogják a jelenlétét, és mélyen beszívják az illatát. Hálát adnak majd Istennek... és hálát neked.

Érzem a te mozdulataidat az életemben, Uram. Mozdulj erőteljesen bennem. Fújj friss szelet a lelkembe, és söpörj el mindent, ami nem tetszik neked. Legyek ettől más, és mások is lássák és vegyék észre érintésedet.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4799
  • e Hét: 38575
  • e Hónap: 67887
  • e Év: 255689
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.