Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Egy imádság Lawrence testvértől
  2024-03-20 22:44:49, szerda
 
  Egy imádság Lawrence testvértől

Nicholas Herman, akit Lawrence testvérként ismertek, egy XVII. századi francia keresztény volt. 1691-ben bekövetkezett halála után a szerkesztők beszélgetéseit és leveleit egy kis könyvben foglalták össze, Az Isten jelenlétének gyakorlata címmel. Ez egy klasszikussá vált lelkigyakorlatos könyv. A következő imádságot a könyv alapján dolgoztam át:

Uram, Te adtál ____________________ jóra való hajlamot és jó akaratot, de még mindig van benne egy kevés a világból és sok benne a fiatalság. Az ember nem válik egyszerre szentté. Kérlek, bocsásd meg gyermekem bűneit. Soha nem fog másként cselekedni, ha magára hagyod; Neked kell megakadályoznod a bukását, és kijavítanod, ami elromlott. Uram, sokféleképpen tudsz minket magadhoz vonzani. Add, hogy fiam tegyen még lépéseket, hogy komolyan elkötelezi magát irántad. Add, hogy mindent, ami akadályozza ebben őt, kivesse a szívéből, és hogy hamarosan lássuk benne azt a változást, amire vágyunk. Jézus nevében. Ámen.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Kapaszkodj a kegyelembe
  2024-03-20 22:23:09, szerda
 
  Március 21

Kapaszkodj a kegyelembe

,,Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűség gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön." (Zsidók 12:15)

Szeretem, amikor a csapat feltűri az ingujját, hogy segítsen a szomszédnak. Ez történt nemrég, amikor egy új család érkezett a gyülekezeti közösségünkbe. A barátok a gyülekezetből egy szombati napot félretettek, felvették a szerszámaikat, és ecseteket, létrákat és festéket hoztak, hogy rendbe hozzák a házat. Ken és én korán érkeztünk, ő fehér festőnadrágban, én pedig egy vödör festékkel az ölemben. De ahogy begurultam a bejárati ajtón, rájöttem, hogy a kerekesszékem akadályt jelent a létrákon és zsámolyokon közlekedő emberek számára.
Volt választásom. Sajnáljam magam, mert nem tudtam részt venni? Vagy hallgatok a Zsidókhoz írt levél 12:15-re, és nem hagyom, hogy a keserűség gyökeret eresszen?
Sóhajtva kapaszkodtam Isten kegyelmébe, és próbáltam kitalálni, hogyan tudnék részt venni benne. Kinéztem a nappali ablakán, és észrevettem egy virágtartót, amiben nem volt semmi. Elég sivárnak néz ki, gondoltam. Fogadok, hogy a barátaim örülnének egy pár muskátlinak. Elmentem egy kertészetbe, megkértem az egyik eladót, hogy segítsen, majd egy zsák földdel és néhány növénnyel tértem vissza. Nem volt nehéz találni valakit, aki ürügyet keresett arra, hogy kiszabaduljon a benti festékgőzökből, és lelkesen ültetni akart. Hamarosan a virágtartóban piros muskátlik üdvözölték az új lakókat.
Minden nap kis döntéseket hozunk a kegyelem tekintetében. Mert minden nap történnek dolgok. A barátod késve érkezik a megbeszélt találkozásra. A kifutófiú elejti a tojásaidat. Egy barátod elfelejti megköszönni az ajándékot, amit adtál neki. A szomszéd kutyája otthagyja a névjegyét a pázsitodon. Hogyan reagálsz?

Talán ma te is e választási lehetőségek elé vagy állítva. Kapaszkodj a Zsidókhoz írt levél 12:15-dik versébe. Válaszd a kegyelmet. Ez mindig a jobb út.

Segíts, Atyám, hogy elengedjem a keserűséget. Aztán tégy képessé arra, hogy megragadjam a kegyelmet - magamért és a körülöttem élőkért.

Joni Eareckson Tada

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 21
  2024-03-20 21:46:04, szerda
 
  Március 21

Nem kell a bűntudat és a bánkódás miatt lebénulnod, mert Isten csodálatos megbocsátó kegyelme már tisztára törölt téged.

Merülj el ma ezeknek az igeverseknek a vigasztalásában:

,,Titeket is, akik egykor Istentől elidegenültetek és ellenséges gondolkozásúak voltatok gonosz cselekedeteitek miatt, most megbékéltetett emberi testében halála által, hogy mint szenteket, hibátlanokat és feddhetetleneket állítson majd színe elé." (Kolossé 1:21-22)

,,Mert ha akkor, mikor ellenségei voltunk, megbékéltettünk Istennel Fia halála által, akkor, miután megbékéltettünk, még inkább üdvözíteni fog élete által." (Róma 5:10)

,,Krisztus megváltott minket a törvény átkától úgy, hogy átokká lett értünk - mert meg van írva: 'Átkozott, aki fán függ' -, azért, hogy Ábrahám áldása Jézus Krisztusban a népeké legyen, és hogy a Lélek ígéretét hit által megkapjuk." (Galata 3:13-14)

,,Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2:8-9)

,,Titeket is, akik halottak voltatok vétkeitekben és testetek körülmetéletlenségében, ővele együtt életre keltett, megbocsátva nekünk minden vétkünket. Eltörölte a követeléseivel minket terhelő adóslevelet, amely minket vádolt, és eltávolította azt az útból, odaszegezve a keresztfára." (Kolossé 2:13-14)

,,Nincsen azért most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik Krisztus Jézusban vannak, mert az élet Lelkének törvénye megszabadított téged Krisztus Jézusban a bűn és a halál törvényétől." (Róma 8:1-2)

,,Mivel tehát megigazultunk hitből, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala járulhatunk hitben ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk Isten dicsőségében." (Róma 5:1-2)

,,Ez a szeretet, és nem az, hogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért." (1János 4:10)

Az üzenet világos! A legvilágosabban a fent említett, vigasztaló, ösztönző Kolossé 2. fejezetéből idézett szakasz fejezi ki. Elméd hadd tegye magáévá e szavak vigasztalását, amely vigasztalást sehol máshol nem találod meg: [Isten] eltörölte a követeléseivel minket terhelő adóslevelet, amely minket vádolt, és eltávolította azt az útból, odaszegezve a keresztfára."
Ha Isten szándékosan eltörölte azt, amihez a bűntudat és a bánkódás által ragaszkodsz, akkor szabadon elengedheted azt. Szabad vagy, hogy ne büntesd magad olyan adósságért, amelyet Isten már eltörölt. Na, ez a szabadság!

További tanulmányozásra és bátorításra: Kolossé 2

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4047
  • e Hét: 37823
  • e Hónap: 67135
  • e Év: 254937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.