Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Paul David Tripp Március 5
  2024-03-04 22:22:06, hétfő
 
  Március 5

Ha Isten gyermeke vagy, akkor ma megnyugodhatsz, hogy mind az Isten előtti helyzeted, mind pedig az Ő uralma az érdekedben bizonyos és biztonságos.

Van két dolog az életben, ami miatt egyszerűen nem kell többé aggódnod, két nagy gond, amit egyszerűen nem kell cipelned. Te és én minden nap az élet fontos dolgait hordozzuk. Nem, nem arról beszélek, hogy az aggodalomtól összetörve lenni, hanem arról, hogy a fontos dolgokat komolyan kell venni. Helyes, hogy törődsz a pénzügyeiddel. Fontos gondot fordítani, hogy a házasságod olyan legyen, amilyennek Isten szánja. Jó, ha sok gondot fordítasz a gyermekeid jólétére és fejlődésére. Létfontosságú, hogy komolyan vedd a gyülekezetedet és a Krisztus testével való kapcsolatodat. Ostobaság lenne, ha a testi egészségedet nem tekintenéd fontos dolognak. Felelősségteljes ezeket a dolgokat hordozni. Ostobaság lenne, ha mindezeket a dolgokat nem tartanád fontosnak és figyelemre méltónak.
De nem kell aggályként cipelned az életed két legjelentősebb és legfontosabb dolgát. Nem kell azzal a gondolattal gyötörnöd magad, hogy bár ezek a dolgok ma a tieid, holnap már nem biztos, hogy a tieid lesznek. Reggelről reggelre mosollyal az arcodon ébredhetsz, amit az a tudat tesz oda, hogy az életed legfontosabb dolgai egyszerűen soha, de soha nincsenek veszélyben. Isten kegyelmének egyik édes ajándéka, hogy biztos lehetsz abban, hogy ezek a dolgok, amelyek most meghatároznak téged és az életedet, örökre a tieid maradnak. Elveszítheted a házadat, a munkádat, a családodat, a barátságaidat, az egészségedet és a gyülekezetedet, de ezeket a dolgokat nem fogod elveszíteni. Szembe nézhetsz csalódással és veszteséggel, de ezek a dolgok megmaradnak. Elszenvedheted a vereség fájdalmát, de ezek a dolgok továbbra is a tieid maradnak. Mindent elveszíthetsz, de semmi sem veheti el tőled az életet, mert ami meghatározza az életet, az egyszerűen nem vehető el.
Nincs két ennél fontosabb dolog az egész életben: hogy a kegyelem helyet vásárolt neked Isten családjában, és hogy mivel az ő családjában vagy, Isten minden dolgok felett a te javadra uralkodik. Ezt a két megingathatatlan valóságot soha nem érdemelhetted volna ki. Ezek mindig csak kegyelemből lehetnek a tiéd. A kegyelemnek köszönhető, hogy örökre helyed van Isten családjában. A kegyelem miatt van az életed magának a királyok Királyának gondos igazgatása alatt. A kegyelem miatt van az, hogy a legsötétebb napodon is szeretve és elfogadva vagy. A kegyelem miatt van az, hogy amikor az életedben semminek sincs értelme, az életed még mindig az Ő irányítása alatt áll. Sok minden van, ami miatt aggódhatsz, de nem e két dolog miatt. Az Ő szeretete soha nem fog elmúlni, és az Ő uralma a te érdekedben örökkévaló.

További tanulmányozásra és bátorításra: Róma 8:31-39

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Saul? Vagy Dávid?
  2024-03-04 20:55:50, hétfő
 
  Saul? Vagy Dávid?

A gyermekem tegnap este úgy tűnt, hogy biztonságban van, de én nem voltam biztos benne, és féltem... ideges voltam... nem éreztem jól magam. Egész este aggodalmaskodtam, amit az Úr a 37. zsoltárban elítél. Csak forgolódtam az ágyban, és közben megnevezhetetlen, gyötrő aggodalmak gyötörtek.
A ma reggeli bibliaolvasás az 1Sámuel 17. fejezetéhez vezetett: Dávid és Góliát.
Bár ismertem a történetet, még soha nem láttam úgy, mint ma. Ebben a szakaszban Góliát fenyegette Izrael gyermekeit (ahogy a csoportnyomás, a kísértés és maga az ördög óriásai fenyegetik a mi gyermekeinket is).
Én azonban valami újat láttam. Az 1Sámuel 17. fejezetének igazi tanulsága nem Dávid és Góliát összehasonlítása, hanem a fiatal Dávid és az öreg, hitehagyott Saul király közötti összehasonlítás.
Saul király reakciója a 11. versben jelenik meg: "Amikor Saul és egész Izrael meghallotta a filiszteusnak ezeket a szavait, megdöbbentek és nagyon megijedtek". Saul önmagát az óriással hasonlította össze, ahelyett, hogy az óriást hasonlította volna össze Istennel. Ezért aggódott és szorongott. Rosszul érezte magát. Nyugtalankodott. Megdöbbent és nagyon félt.
Pontosan úgy, mint én.
Dávid véleménye a helyzetről a 47. versben olvasható: "A harc az Úré." Nem becsülte alá a nehézségeket, de nem becsülte alá a szövetségesét sem: "Az Úr, aki megszabadított engem az oroszlán mancsából és a medve mancsából, meg fog szabadítani ennek a filiszteusnak a kezéből is" (37. vers).

Uram, köszönöm, hogy emlékeztetsz arra, hogy a harc és a győzelem is a Tiéd. Bocsásd meg Saul-ságomat. Legyek inkább olyan, mint Dávid ebben az időben. Tégy engem a Te szíved szerinti férfijává - bízóvá, nyugodttá, higadttá, bölccsé, a Te karodra várva, hogy győzelmet arasson. És mutasd meg nekem, hogyan használjam ezt a lelki parittyát, ha szükséges.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Isten enyhe kifejezése
  2024-03-04 20:27:47, hétfő
 
  Március 5

Isten enyhe kifejezése

,,Látta Isten, hogy ez jó." (1Móz 1:18)

Hát nem nagyszerű egy jól elkészült projektből hátralépni, és csak élvezni az örömöt? Láttad már a boldogságot egy gyermek arcán, akinek a zsírkrétás remekművét a hűtőszekrényre ragasztják. Ugyanaz az elégedettség és öröm, amit a megtapsolt pulykavacsora tálalása után érzel, vagy amikor megkapod a "Szép munka!" feliratot a történelemvizsga tetején. Ráadásul az öröm nem ér véget egyetlen pillantással. Folyton visszatérünk, hogy megcsodáljuk a fapadot, amit megpucoltunk és befejeztünk, az árvácskák sorát, amit a fal mentén ültettünk, vagy a számolt keresztszemes hímzést, ami 150 órát vett igénybe.
Most képzeljük el, milyen örömöt szerez Istennek mindaz, amit teremtett. Mit gondolsz, mi lengte át őt abban a percben, miután egymilliárd galaxis berobbant a létezésbe? A Bibliára jellemző alázatossággal azt mondja nekünk, hogy "Isten látta, hogy jó". Miután megállt, hogy szemügyre vegye a panorámát, Isten megpihent - nem azért, hogy a kimerültségtől kifújja magát, hanem hogy kiélvezze a pillanatot, és élvezze annak örömét, amit teremtett.
Gondolj arra, hogy mi járja át Isten szívét, amikor te - a teremtés csúcsa - arra törekszel, hogy tetszését elnyerd, és arra törekszel, hogy teljesítsd a legnagyobb vágyait. Isten mondhatja élettelen teremtett világáról: "Ez jó", de amit benned teremt - "Krisztus benned, a dicsőség reménysége" (Kol 1:27) - az nagyszerű!
Isten kiválóan ért az enyhe kifejezés művészetéhez. A világegyetem megteremtésével végzett hihetetlen munkájáról azt mondani, hogy "jó", enyhén szólva visszafogott stílust alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy biztosak lehetünk abban, hogy amikor örömet okozunk neki, akkor valóban örömet okozunk neki, méghozzá olyan örömet, amely emberileg leírhatatlan. "Ezért" - mondja a 2Korinthus 5:9 még visszafogottabban - "célul tűzzük ki, hogy örömet szerezzünk neki".

Megdöbbentő a gondolat, hogy tehetek valamit - bármit -, ami hatalmas örömet és boldogságot okoz neked. Micsoda kiváltság, hogy szerepet játszhatok abban, hogy neked, a világegyetem Urának nagy örömet szerezzek.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 4
  2024-03-04 07:38:57, hétfő
 
  Március 4

Ha nem ismered el a bűnt, nem fogod értékelni a kegyelmet. Ha nem értékeled a kegyelmet, nem fogod keresni az általa nyújtott megbocsátást és megmentést.

Ezt a vallomást teszem,
bár fájdalmas ezt megtennem:
Én egy nagyon képzett
öncsaló vagyok.
Nagyon jól játszom
majom játékokat az én
erkölcsösségemmel.
Túl gyakran érvelek a
az igazságosság mellett, ami egyszerűen
nincs is meg.
Túl könnyű nekem
meggyőzni magam arról, hogy
a rossz
amit elkövettem, nem
nem is olyan rossz.
És miközben azon dolgozom, hogy minimalizáljam
az állapotom súlyosságát,
aközben leértékelem
a kegyelmet
ami az egyetlen reményem
a megmentésre,
az átalakulásra,
a szabadulásra.
Uram,
kérlek, zúzd össze a szívemet
a bűneim bűntudatával
hogy újra betölthesd azt
a te dicsőséges
megváltó kegyelmeddel.

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Egy egyszerű imádság
  2024-03-04 07:18:27, hétfő
 
  Egy egyszerű imádság

Ma egyszerűen imádkozz azért, hogy Isten ereje minden tekintetben megérintse gyermekedet:

Uram, ezt az egyszerű imádságot imádkozom ____________________ :

Húzd ki őt a bűneiből.
Borítsd be őt a Te véreddel.
Védd meg őt angyalaid által.
Vonzd magadhoz őt a Te kegyelmed által.
Puhítsd meg őt szereteteddel.
Formáld őt a Te képmásodra.
Töltsd be őt a Te Lelkeddel.
Használd őt a Te dicsőségedre.
Ámen.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Kinek fáj a legjobban?
  2024-03-04 07:11:25, hétfő
 
  Február 4

Kinek fáj a legjobban?

,,Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől."

Egy apa újra és újra figyelmezteti a gyermekét, hogy tartsa magát távol a mosogató alatti tárolóktól. Egy nap azonban az apa besétál a konyhába, és látja, hogy kisfia sápadtan és eszméletlenül fekszik a padlón. A fiúnak valahogy sikerült lefeszegetnie a fedelet arról a régi rovarirtószeres flakonról. A mentősök néhány aggódó perc után újraélesztik a gyereket. A következő napokban azonban a tragédia tovább folytatódik. Az orvosok jelentése szerint a fiú maradandó károsodást szenved. Bár a gyermeknek fogalma sincs arról, milyen lehetett volna az élete, ha nem engedetlenkedik, az apja élete végéig hordozni fogja fia engedetlenségének fájdalmát.
Alkalmazzuk ezt a történetet az Istennel való kapcsolatunkra. Ki érezte a legmélyebb fájdalmat az Édenkertben? Igaz, hogy Ádám és Éva rettenetesen szenvedett engedetlenségük miatt, és igaz, hogy gyermekeik szenvedtek a következményektől - ők még csak nem is értették, mi lehetett volna. Mi sem érthetjük meg. Bukott természetünktől elvakítva csak homályos fogalmunk van arról, hogy engedetlenségünk milyen következményeket okoz az életünkben.
De Istennek teljes megértése van. Ő nemcsak azt látja, ami van és ami lesz, hanem azt is, ami lehetett volna. A Szentírás azt jelzi, hogy mélyebb gyötrelmet érez, mint amit te és én fel tudunk fogni. Ő az Atya, aki hordozza engedetlenségünk fájdalmát.
Szerencsére egy csodaszer került alkalmazásra. Krisztus vére a kereszten a bűn okozta szörnyű károsodás ellenszere. Ezt mondja nekünk az 1 János 1:7. Mi, akik ilyen fájdalmat okoztunk Istennek, örömet, gyönyörködést és közösséget is okozhatunk, ha elfogadjuk a gyógymódját, és együtt járunk Fiával.

Atyám, Istenem, erősíts meg engem, és tegyél képessé arra, hogy veled járjak, hogy megörvendeztessem szívedet.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3158
  • e Hét: 36934
  • e Hónap: 66246
  • e Év: 254048
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.