Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Paul David Tripp Március 9
  2024-03-08 22:59:27, péntek
 
  Március 9

Isten azt kérdezi tőlünk: "Miért adnátok pénzt azért, ami nem kenyér, fáradozásotok jutalmát olyanért, amivel nem lehet jóllakni?" Sajnos sokan közülünk ezt teszik nap mint nap.

Ez is egy olyan dolog, amire mindnyájan hajlamosak vagyunk. Mindnyájan hajlamosak vagyunk arra, hogy rossz helyen keressük az életet. Mindnyájan hajlamosak vagyunk arra, hogy az életet vízszintesen keressük, holott a valóság az, hogy az életet mindig csak függőlegesen fogjuk megtalálni. Valahogyan, valamilyen módon mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy a teremtett világtól várjuk az életet. Mindnyájan magunkkal cipeljük a "bárcsak-ha" személyes katalógusunkat. "Bárcsak házas lennék, akkor boldog lennék." "Bárcsak meg tudnám szerezni azt a munkát, akkor elégedett lennék." "Ha megvehetnénk azt a házat, nem hiszem, hogy másra vágynék." "Bárcsak jobb lenne a házasságom, akkor rendben lennék." "Ha csak a gyerekeim jól alakulnának, akkor elégedett lennék." "Ha el tudnám érni ...... ....., akkor nem akarnék többet." "Ha csak a pénzügyeink stabilabbak lennének, akkor nem panaszkodnék többé." Bármi is ül a "bárcsak-ha" másik oldalán, az az, ahol az életet, a békét, az örömöt, a reményt és a szíved tartós elégedettségét keresed. A probléma az, hogy továbbra is arra költesz, ami nem tölt el, és túl keményen dolgozol azért, ami soha nem elégít ki. Ez egy nagy, katasztrofális lelki zűrzavar, amely kövérré, függővé, adósságban és még mindig kielégítetlen szívvel hagy téged. Miért? Mert a föld soha nem lesz a megmentőd. Ez a fizikai, teremtett világ, annak minden látványával, hangjával, helyszínével, élményével és kapcsolatával nem képes arra, hogy a szívedet elégedetté tegye. Ezt a fizikai világot Isten úgy tervezte, hogy egy nagy ujj legyen, amely arra az egyetlen helyre mutat, ahol a szíved elégedettséget és nyugalmat talál. A szíved csak akkor fog megnyugodni, ha Istenben, és csakis Istenben találja meg a nyugalmát.
Jézus tehát azt mondja: ,,Adjátok el, amitek van, és adjátok oda adomány gyanánt; készítsetek magatoknak el nem avuló erszényeket, kifogyhatatlan kincset a mennyben, ahol a tolvaj nem fér hozzá, és a moly meg nem rágja" (Lk 12:33). Mire akasztod ma a szívedet abban a reményben, hogy az életet ad neked? Hol fogod keresni a békét és a szíved nyugalmát? Mihez nyúlsz majd, hogy reményt, bátorságot és okot adjon a folytatásra? Hol fogsz keresni a teremtett világban, hogy megpróbáld megszerezni azt, amit csak a Teremtő adhat neked? Milyen kenyeret fogsz ma vásárolni, ami soha nem fogja megtölteni a lelki gyomrodat?
Miért várnátok kétségbeesetten a teremtéstől, hogy megadja nektek azt, ami már megadatott nektek Krisztusban? Miért kérnéd ezt a megtört világot, hogy legyen a megmentőd, amikor Jézus már eljött, mint a Megváltód, hogy kegyelmében mindent megadjon, amire szükséged van?

További tanulmányozásra és bátorításra: Ézsaiás 55

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
János tékozló fia
  2024-03-08 21:44:25, péntek
 
  János tékozló fia

A hagyomány szerint az idős János apostol egyszer éppen a gyülekezeteket látogatta körútján, amikor megpillantott egy jóképű, erős testalkatú fiút, aki úgy tűnt, hogy hatalmas potenciállal rendelkezett. János az egyik püspökre bízta az ifjú nevelését. Valamikor később, amikor ismét a környékre látogatott, János érdeklődött a fiatalemberről. A püspök arca elkomorult.
"Sajnos - mondta -, ő halott. Halott Isten számára. Tékozlóvá vált. A törvényen kívüliek züllött bandájába keveredett, és bandita lett."
Ezt hallva János megszaggatta a ruháját, és lovat kért. Sietve kilovagolt az udvarról, megtalálta a törvényen kívüliek bandáját, és megkereste a fiatalembert. A hagyomány szerint az ifjú megfordult, hogy elmeneküljön, olyan nagy volt a szégyenérzete. Az apostol azonban így kiáltott fel: "Miért, fiam, miért futsz el előlem, a saját apád elől, aki fegyvertelen és öreg? Szánj meg, fiam, ne félj! Még van reményed az életre. Ha kell, meghalok helyetted."
Az ifjú visszatért, és a két férfi megölelte egymást, sírtak és imádkoztak. A tékozló helyre lett állítva.
Ajánld fel a következő imádságot szerettedért, amely János apostol első levelében található szavakból van összerakva.

Atyám

Szeretünk Téged, mert Te szerettél minket először. Te jobban szereted ____________________ mint én, ezért tudom, hogy imám megértő fülekre talál. Megígérted, hogy bármit kérek, megadod, ha az a Te akaratod szerint van.
Az én kérésem tehát, Uram, a következő: Mutasd meg gyermekemnek, hogy mindaz, ami a világban van - a test kívánsága, a szemek kívánsága és az élet büszkesége - nem Tőled van, hanem a világból való. Segíts neki meglátni, hogy a világ elmúlik, és annak kívánsága is, de aki a Te akaratodat cselekszi, az örökké megmarad.
Tanítsd meg őt megvallani bűneit. Tanítsd meg őt megtisztulni. Tanítsd meg őt a világosságban járni, amint Te a világosságban vagy. Tanítsd meg őt úgy járni, ahogy Krisztus járt.
És Uram, taníts meg arra, hogy ne féljek, hanem bízzak a Te szeretetedben, mert a szeretetben nincs félelem. Növeld hitemet, és add meg nekem a győzelmet, amely legyőzte a világot. . . .
Imádkozom ezt annak nevében, aki azért jött, hogy lerombolja az ördög munkáit, ...annak hatalmával, aki nagyobb annál, mint aki a világban van.

(Az 1János 4:19, 5:14-15, 2:15-17, 1:9, 3:3, 1:7, 2:6, 4:18, 5:4, 3:8, 4:4 alapján.)

Robert J. Morgan

 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
A becsület hídja
  2024-03-08 21:15:55, péntek
 
  Március 9

A becsület hídja

,,Hogy mindegyiktek meg tudja őrizni a testét szentségben és tisztességben." (1Thess 4,4 Káldi-Neovulgáta fordítás)

Az 1-es út a kaliforniai tengerpart mentén olyan hidakkal tarkított, amelyek mély kanyonokat szelnek át, és mintegy kétezer méterrel a tengerszint fölé magasodnak. E hidak épségének köszönhetően évek óta élvezhetjük a látványos tájat az óceán mentén.
Steve Jensen középkorú férfi, felesége és három gyermeke van. Ő is egyike azoknak a királyság hídjainak, akik hatalmas nyomásokkal és kísértésekkel teli világban élnek. Ezt írta a szerepével kapcsolatban:
Becsületem hídján a feleségem hite lovagol, aki iránt hűséges kell legyek. Bízik Istenben, hogy az út során gondoskodik, mert keze megérinti az őszinteségem erejét. Kétségei enyhülnek, az ő békéjét megtalálja, örömét teljesebbé teszi, ahogy a mának él az én becsületem hídján.
Becsületem hídján utazik az életutat kereső gyermekek reménye. Merészelnek álmodni a sziklákon túlra, mert lábuk érzi az én tisztességem biztonságát. Félelmeik eloszlanak, vágyaik felerősödnek és az elvárásaik felemelkednek, ahogy a tegnapból a holnap felé haladnak a becsület hídján.
Becsületem hídján a Krisztusban élő testvérek szeretete utazik. Ők merik követni Jézust, mert látják, hogy szeretetem pillérei mélyen belesüllyednek Jézus szívében. Szívük felbátorodik, kezük megerősödik, és a szenvedélyük lángra lobban, amikor látják, hogy egy közülük való fenntartja a becsületének hídját.
Becsületem hídja nem bírja el a bűn forgalmának súlyát. A becsület mindig veszélyben van, mert a megtestesült hit élő, lélegző építménye. Ez törékeny, hajlamos elgörbülni és megrepedni az élet nyomása alatt. Sebezhető, ki van téve az alatta lévő érzelmek és vágyak tengerének. Csak Isten képes fenntartani a becsület e hídját az idő szakadékán, ami az enyém.

Milyen a becsületed hídja? Védd meg törékeny természetét a Krisztusba vetett hit által. Ez egy életre szóló békét biztosít szeretteid számára.

Építsd meg és tartsd meg hídamat, Uram, amíg mindazok, akiket szeretek, el nem mennek, és az én az időm véget nem ér.

Joni Eareckson Tada

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Imádság
  2024-03-08 12:51:55, péntek
 
  Atyám, nőknapja alkalmából hálát adok neked azért a kegyelemért amellyel megáldottad nőtestvéreimet, képessé téve őket arra, hogy az Úr Jézusba helyezzék egyedül bizodalmukat az üdvösségükre nézve. Köszönöm, hogy Lelked által kitöltötted szeretetedet a szívükbe, hogy a te szereteteddel győzedelmeskedjenek a gonosz felett, és hogy gyógyító szereteted rajtuk keresztül kiáradjon másokra is, hogy ezáltal életek gyógyuljanak meg. Hálát adok értük, és megemlékezem róluk imádságomban; és kérlek, Atyám, aki, a dicsőség Atyja vagy, hogy add meg nekik a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjenek téged; és világosítsd meg lelki szemeiket, hogy meglássák, milyen reménységre hívtad el őket, milyen gazdag a te örökségednek dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy a te hatalmad rajtunk, hívőkön. Atyám, kérlek, hogy add meg nekik dicsőségednek gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennük a belső ember a te Lelke által; hogy Krisztus lakjék szíveikben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva, hogy képesek legyenek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjék Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy a te mindent átfogó teljességedre eljussanak. Atyám imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennük ismerettel és igazi megértéssel, hogy megítélhessék, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyenek Krisztus napjára, és gazdagon teremjék az igazság gyümölcsét Jézus Krisztus által a te dicsőségedre és magasztalásodra. Atyám, imádkozom és könyörgök értük, hogy tökéletesen megismerjék a te akaratodat minden lelki bölcsességgel és belátással, hogy élhessenek hozzád méltóan, teljes mértékben a te tetszésedre, és hogy teremjenek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel, és hogy növekedjenek a te ismeretedben. Segítsd őket, hogy megerősödjenek minden erővel a te dicsőségednek nagysága szerint a teljes állhatatosságra és az örömmel viselt hosszútűrésre. Hálát adok Atyám, hogy alkalmassá tetted őket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljenek. Dicsőítlek, hogy megszabadítottad őket a sötétség hatalmából, és átvitted őket szeretett Fiadnak országába, akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata. Atyám imádkozom értük, hogy tedd őket méltóvá az elhívásra, és töltsd meg őket teljesen a jóban való gyönyörködéssel és a hit cselekedeteivel hatalmasan, hogy megdicsőüljön a mi Urunk Jézus Krisztus neve bennük, és ők is Krisztusban a te kegyelmedből. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4426
  • e Hét: 38202
  • e Hónap: 67514
  • e Év: 255316
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.