Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Paul David Tripp Március 29
  2024-03-28 22:04:15, csütörtök
 
  Március 29

Isten terve és célja azzal, hogy ebben a jelenlegi, megtört világban élünk az, hogy vágyakozást, készséget és reményt ébresszen bennem és benned.

Nem természetes számunkra, hogy így gondolkodunk az életünkről, de a nehézségek, amelyekkel mindnyájan szembesülünk ebben a megtört világban, nem állnak Isten tervének útjában. Nem, hanem részei annak. A bukott világ, amely a te címed, nem azért a te címed, mert Isten nem gondolta át jól a megváltó tervét. Azért élsz ott, ahol élsz, és azért nézel szembe azzal, amivel szembe kell nézned, mert Isten pontosan így akarta, hogy így legyen. A nehézségek, amelyekkel mindnyájan szembesülünk a "már" és a "még nem" között, nem Isten megváltó munkájának kudarcát jelzik, hanem annak egy nagyon fontos eszköze.
Amin mindnyájan keresztülmegyünk itt és most, az az értékek tisztázásának és a szív védelmének masszív, fokozatos folyamata. Isten nap mint nap felhasználja e jelenlegi világ összetörtségét, hogy tisztázza az értékeidet. Miért van erre szükséged? Azért van rá szükséged, mert ebben az életben azzal küzdesz, hogy emlékezz arra, hogy mi az igazán fontos, vagyis, hogy Isten szerint mi a fontos. Te és én sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítunk dolgoknak, mint amennyit valójában birtokolnak, és amikor így teszünk, ezek a dolgok elkezdik követelni a szívünk hűségét. Isten tehát elrendeli, hogy megtapasztaljuk, hogy a fizikai dolgok elöregednek és összetörnek. Az emberek az életünkben cserbenhagynak minket. A kapcsolatok elmérgesednek és fájdalmassá válnak. Fizikai testünk meggyengül. A virágok elhalnak és az ételek megromlanak. Mindez arra hivatott, hogy megtanítson minket arra, hogy ezek a dolgok szépek és élvezetesek, de nem adhatják meg azt, amire mindannyian vágyunk - az életet.
Ebben a sóhajtozó világban Isten megvédi a szívünket. Megvéd minket magunktól. A szívünk olyan ingatag tud lenni. Egyik nap imádhatjuk Istent, hogy aztán másnap megforduljunk, és szívünk imádatát valami másnak adjuk. Ezért Isten szeretetből hagyja, hogy a teremtett világ darabjai meghaljanak a kezünkben, hogy egyre inkább megszabaduljunk attól, hogy a földtől kérjük azt, amit csak ő adhat nekünk. A veszteségen keresztül dolgozik, hogy megvédjen minket attól, hogy hűségünket olyan dolgoknak adjuk, amelyek soha, de soha nem adják meg azt, amit a szívünk keres. Mindez arra szolgál, hogy elmélyítse szeretetünket és imádatunkat iránta. Mindez azért van így megtervezve, hogy előmozdítsa a benne való örömünket. És ezáltal felkészít minket arra a pillanatra, amikor megszabadulunk ettől a jelenlegi gyötrelemtől, és egész lényünket az ő imádatának adjuk át örökkön-örökké.
A te Urad tudja, hogy bár az ő gyermeke vagy, a szíved még mindig hajlamos a vándorlásra, ezért gyengéd, türelmes kegyelemmel egy olyan világban tart téged, amely megtanít arra, hogy egyedül ő méltó a szíved legmélyebb, legimádóbb hűségére.

További tanulmányozásra és bátorításra: 1Péter 1:3-12

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4047
  • e Hét: 37823
  • e Hónap: 67135
  • e Év: 254937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.