Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Isten módot talál arra
  2024-03-19 23:08:22, kedd
 
  Isten módot talál arra

Egy nap meglepődve bukkantam rá a következő versre, amelyet korábban soha nem vettem észre, és amely látszólag éppen akkor jelent meg, amikor szükségem volt rá: ,,Amíg Isten nem veszi el az életet, módot talál arra, hogy még az eltaszított se maradjon tőle eltaszítva." (2Sám 14:14)

Uram,
Kérlek, találj módot arra, hogy a gyermekem ne kerülje el a megragadásodat. Kérlek, találj módot arra, hogy a széles útról a keskeny útra tereled őt. Kérlek, találj módot arra, hogy meggyőzd őt a bűnről és megóvd őt a Sátántól. Találj módot arra, hogy közbelépj, ha szükséges, hogy megakadályozd, hogy kárt tegyen magában és másokban. Találj módot arra, hogy elvezesd őt a győztes keresztény élet teljességébe.
Lökd meg őt, Isten:
Bökd meg.
Nyomd.
Sarkalljad.
Indítsd.
Hajtsd.
Ösztönözd.
És jó változásokat idézz elő a gyermekemben ma. Ámen.

Robert J. Morgan


 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Isten megalázó szava
  2024-03-19 22:40:05, kedd
 
  Március 20

Isten megalázó szava

,,Hogy mered azt mondani: Nem lettem tisztátalan, nem jártam a Baalok után?! Lásd meg, hogyan viselkedtél a völgyben, ismerd be, mit csináltál, te gyors lábú tevekanca, amely összevissza futkos útjain! Olyan vagy, mint a pusztához szokott vadszamár, mely érzéki kívánságában levegő után kapkod. Ki tudná megfékezni gerjedelmét? Senki se fáradjon keresésével: megtalálja a maga hónapjában!" (Jeremiás 2:23-24)

Minden alkalommal, amikor a büszkeségem felüti a fejét, vagy amikor úgy érzem, hogy túlságosan önelégült vagyok, elolvasom Jeremiás könyvét. Mind az ötvenkét fejezetet. Azt mondom: "Szóval azt hiszem, hogy minden rendben van? Nem szennyezett be a bűn szennye?" Aztán belevágok az első fejezetbe. Valahol a Jeremiás 2:23-24 körül a büszkeségem elszáll. Isten Igéje keményen lesújt: a büszkeségem úgy szaglászik a baj után, mint a hőségben a szél után szaglászó szamár. Milyen megalázó!
Igen, Isten Igéje megalázkodást tud kiváltani a szívünkben. Ez azért van, mert egy olyan szakasz, mint a Jeremiás 2:23-24, feltárja a lényeget, hogy kik vagyunk. Ha a büszkeség utat tör magának, a bennünk lévő gonoszság a felszínre tör és mérget terjeszt. A büszkeség gyűlölködővé tesz bennünket, és hogy elkerüljük a Lélek vizsgálatát, fájdalmat okozunk magunknak, és másokat ostorozunk. De ki akar így élni? Inkább hagyom, hogy Isten Igéje megalázzon engem. Igen, nagyon fáj, ha az ember a lénye legmélyéig megsebezve van. Hogy a Lélek elmondja, hogy nem vagyunk olyan bölcsek vagy megnyerőek, szeretetteljesek vagy türelmesek, mint gondoltuk. De amikor a büszkeség álarca lehull, van valami üdítő abban, hogy megismerjük magunkat a lényünk legmélyén.
Amikor bevalljuk az Úrnak a bennünk lévő bűn szennyét, akkor ő az alázatosság lelkületét adja. Megújulva felemelkedünk. Amikor kezdünk egy kicsit önállósodni, a Lélek nyomást gyakorol ránk. Így újra keressük Isten Igéjének megalázását, elpusztítva az önmutogatást. Az alászállás ekkor képes a folytatásra. Isten az alázatosság lelkét kínálja, amikor ragaszkodunk Isten Igéjéhez. Ha eltávolodunk egy olyan szakasztól, mint a mai, és... az alázatosság szétfoszlik.

Alázz meg engem ma a te Igéd által, Uram.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 20
  2024-03-19 21:55:56, kedd
 
  Március 20

Krisztus áldozata kiengesztelte az Atya haragját, ezért mint az ő gyermeke, megkapod a fegyelmezését, de nem kell félned a haragjától.

Ez az Istennél való elfogadásod lényege. Ez az alapvető oka annak, hogy miért a kegyelem az egyetlen reménységed. Jézus teljesen és maradéktalanul kiengesztelte az Atya haragját, hogy te és én soha, de soha többé ne kelljen szembenéznünk a bűneinkért járó büntetéssel. Nem kell Isten haragjától való félelemben élned. A legrosszabb, leglázadóbb és leghűtlenebb napodon is befuthatsz mennyei Atyád szent jelenlétébe, és ő nem fog elutasítani téged. Az elfogadásod nem a teljesítményeden alapszik, és soha nem is fog ezen alapulni. Nem azért lettél befogadva az Istennel való örök kapcsolatba, mert megtartottad a törvényt, hanem azért, mert Jézus megtartotta. Ha ezer éven át engedelmeskedsz Istennek, akkor sem fogsz többet kiérdemelni az elfogadásából, mint amennyit az első pillanatban, amikor hittél, kaptál. Íme, milyen radikális a kegyelem evangéliuma valójában - nem kell valaminek lenned Isten előtt, mert Jézus mindent elvégzett helyetted és éretted.
Mivel Isten gyermeke vagy, és ő nagyon szeret téged, ezért fegyelmez téged. De szeretetteljes fegyelmezése kapcsán egy nagyon fontos különbséget kell tennünk. Az ő fegyelmezése nem büntetés a bűneidért, mert minden büntetésedet a Megváltód, Jézus viselte el. Az ő atyai fegyelmezése nem büntető, hanem átalakító jellegű. Az a célja, hogy megváltoztassa a szívedet. Ez egyike azoknak az eszközöknek, amelyeket Isten arra használ, hogy előmozdítsa és végül beteljesítse kegyelmi programját. Az Ő fegyelmezése nem arra tanít, hogy mit kell tenned, hogy kiérdemeld a helyedet, mint egy a gyermekei közül; az Ő gondos, szeretetteljes fegyelmezése valójában azt bizonyítja, hogy egy vagy az Ő gyermekei közül:
Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek Isten, mint fiaival. Hát milyen fiú az, akit nem fenyít meg az apja? Ha pedig fenyítés nélkül maradtok, amelyben mindenki részesül, fattyak vagytok, nem pedig fiak. Azután: testi apáink fenyítettek minket, és tiszteletben tartottuk őket, nem kell-e sokkal inkább engedelmeskednünk a lelkek Atyjának, hogy éljünk? Mert ők rövid ideig, a saját elgondolásuk szerint fenyítettek, ő pedig javunkra teszi ezt, hogy szentségében részesüljünk. Az első pillanatban ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa. (Zsidók 12:7-11)
Isten fegyelmezése tehát az ő kegyelmének eszköze. Ez az Ő személyes szív- és életátalakító munkájának folytatása. Isten fegyelmezése nem azt jelenti, hogy ő haragosan hátat fordít nekünk. Hanem azt jelenti, hogy Isten ismét felénk fordítja kegyelmi arcát, és ezt addig folytatja, amíg kegyelme be nem fejezi munkáját.

További tanulmányozásra és bátorításra: Jób 5:17-27

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4047
  • e Hét: 37823
  • e Hónap: 67135
  • e Év: 254937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.