Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Paul David Tripp Március 6
  2024-03-05 21:08:02, kedd
 
  Március 6

Mivel az Isten előtti helyzeted nem a te igazságodon, hanem Krisztus igazságán alapszik, a kudarc pillanataiban hozzá futhatsz, és nem tőle el.

Mindannyian ilyenek vagyunk. Mindannyian kudarcot vallottunk. Ismerd be, jót fog tenni neked. Egyikünk életében sincs olyan nap, amikor ne tennénk le kézzelfogható bizonyítékot arra, hogy kudarcot vallottunk. Lehet, hogy ez egy rossz szó, egy csúnya gondolat, vagy egy istentelen vágy. Talán az önző irigység vagy a féktelen kapzsiság egy pillanatában. Talán a büszkeség egy pillanatában, amikor a figyelem középpontjában akarunk lenni, vagy ellopni valamit Isten dicsőségéből. Talán a falánkság cselekedeteiben vagy a bujaság vágyaiban. Talán egy olyan esetben, amikor a szívünk hideg, és hiányzik az együttérzés a szegények vagy a szenvedők iránt. Talán akkor mutatkozik meg, amikor féltékenyek vagyunk egy másik ember szépségére vagy hatalmára. Talán akkor mutatkozik meg, amikor ismét átadjuk a szívünket valamilyen földhözragadt bálványnak. Talán megmutatkozik, amikor elveszünk, ami nem a miénk, vagy nem adjuk azt, amire elhívást kaptunk, hogy adjuk. Valahogyan, valamilyen módon mindannyian ezt tesszük minden nap - elmaradunk Isten igazságos mércéjétől. Mindnyájan kudarcot vallunk abban, amire Ő teremtett és amire elhívott bennünket.
Most, amikor szembesülsz a kudarcoddal - és ez így lesz, ha egyáltalán alázatos és őszinte vagy -, csak három választásod van. Elkötelezheted magad a bizonyítékok tagadására, és azon dolgozhatsz, hogy meggyőzd magad arról, hogy jól vagy, amikor valójában nem vagy jól. Vigasztalhatod magadat az igazad mellett szóló érveid hihető érveivel, megkönnyebbülést adva a lelkiismeretednek. Vagy a kudarcoddal szemben bűntudatban és szégyenben vergődhetsz, ostorozhatod magad, mert nem tetted jobban, és keményen dolgozhatsz azon, hogy elrejtsd a kudarcodat Isten és mások elől. Vagy a megtört és meggyőződésből fakadó bánatodban nem Isten elől, hanem hozzá menekülhetsz. Rohanhatsz szent jelenlétének fényébe, teljesen félelem nélkül, azzal a bizalommal telve, hogy bár ő igaz, te pedig nem vagy az, ő nem fog elutasítani téged. Megteheted ezt, mert az előtte való helyzeted soha nem a te igazságos teljesítményeden alapult, hanem a Megváltód tökéletes engedelmességén. Mivel benne vagy, Isten igaznak tekint téged, és ezért örökkön-örökkön-örökké be vagy fogadva szent jelenlétébe.
Igen, arra vagy elhívva, hogy szent életet élj, de az életmódod nem volt és soha nem is lesz az alapja az Isten előtti helyzetednek. Meghajolhatsz a lábai előtt, és megvallhatod bűneidet, tudva, hogy kegyelmet kapsz, nem pedig büntetést, mert az igaz Jézus magára vette a büntetésed teljes súlyát, hogy te soha, de soha ne viseld azt. Az Efézus 3:12 emlékeztet minket arra, hogy Krisztusban bátorságunk és bizalmunk van a belé vetett hitünk által. Amikor tehát ma ismét kudarcot vallasz, hová fogsz futni?

További tanulmányozásra és bátorításra: Zsidók 4:14-16

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Imádság erőért
  2024-03-05 20:02:44, kedd
 
  Imádság erőért

Ma koncentrálj arra a vágyadra, hogy tudd, Isten megérintette a gyermekedet:

Atyám, térdet hajtok előtted, Urunk Jézus Krisztus Atyja előtt, kérve, hogy add meg ____________________ dicsőséged gazdagsága szerint, hogy Szentlelked által hatalmas erővel megerősödjön és megszilárduljon belső lényében, hogy Krisztus otthon legyen szívében a hit által. Imádkozom, hogy fiam mélyen meggyökerezzék a szeretetben, és képes legyen felfogni minden szenttel együtt azt, ami a Te szereteted szélessége, hossza, mélysége és magassága. És hogy valóban megismerje - gyakorlatilag, önmagának megtapasztalva - Krisztus szeretetét, amely messze felülmúlja az ismeretet.
Drága Uram, add, hogy gyermekem a Te isteni jelenléted leggazdagabb mértékét élje meg az életében. Legyen az ő teste teljes mértékben eltelve és elárasztva Veled.
Most pedig Neked, aki képes vagy, a bennünk munkálkodó erő által, hogy messze mindent felülmúlj, amit kérni vagy gondolni merek - túl a legmagasabb imáimon, vágyaimon, gondolataimon, reményeimen, vagy... álmaimon - legyen dicsőség Neked minden nemzedéken át, örökkön örökké. Ámen.

(Az Efézus 3:14-21 alapján.)

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Ragadd meg a mai napot!
  2024-03-05 19:44:47, kedd
 
  Március 6

Ragadd meg a mai napot!

,,Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak." (Ef 5:15-16)

Ne kapaszkodj a jövőbe, Joni" - szokta mondani apám. "Figyelj a jelenre." Apu így élt, így dolgozott.
Amikor apám kőfalakat épített a farmon, nem sietett. Felvett egy követ, lesöpörte róla a földet, megfordította a kezében, és így és így sorakoztatta fel, hogy pontosan a helyére tegye. Arra figyelt, amit éppen csinált. Ennek eredményeként negyven évvel később a falak nem omlottak össze.
Kőrakó apám azt mondaná, hogy csak így lehet élni. Elkövetjük azt a hibát, hogy azt hisszük, hogy Isten mindig a jövőbeli szolgálatra készít fel minket. Átrohanunk a jelen pillanaton, hogy gyorsan elérjük a következőt. Ennek eredményeként nem fordítunk kellő figyelmet a közvetlenre. Oswald Chambers azt mondta: "A kegyelem a 'most azonnal'-ra van. Nem egy jövőbeli cél felé vezető folyamat, hanem önmagában való cél. Ha ezt felismernénk, akkor minden egyes pillanat gazdaggá válna értelemmel és céllal.
Ezt jelenti a mai vers. Egyes fordítások azt mondják: "Járj körültekintően" és "Váltsd meg az időt". A modern fordítások azt mondják: "Hozd ki a legtöbbet minden pillanatból". Istent nagyon érdekli az a helyzet, amelyben ebben a pillanatban találjuk magunkat. Nem mellékes, hogy arra használja fel a körülményeinket, hogy felkészítsen minket a jövőre.
Most könnyű ránézni a március hónapra, és elkezdeni kapkodni az április után. Aztán csábító a sietség, hogy előre siessünk és pirosra mázoljuk a májusi és júniusi oldalakat anélkül, hogy a mára gondolnánk. De így nem lehet szezont építeni, ahogyan nem lehet falat építeni sem. Lassan haladjunk. Nézd meg a mai napot, és ahogy apám mondaná, figyelj arra, hogy mit kezdesz vele.

Istenem, kezemben tartom a mai napot, és arra kérlek, segíts, hogy figyeljek arra, amit nekem tartogatsz benne, de ne a jövőre, hanem a jelenre.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5899
  • e Hét: 39675
  • e Hónap: 68987
  • e Év: 256789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.