|
2019-03-28 17:10:12, csütörtök
|
|
|
|
|
|
Még a legfinomabb lángost is felülmúlja
A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók: 1 bögre kefír fél kiskanál cukor
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva)
fél kiskanál só,2,5 bögre liszt,150 g sajt,200 g tehéntúró
2 gerezd fokhagyma
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.
Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.
Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.
|
|
|
0 komment
, kategória: Böjtös ételek (húsmente) |
|
Címkék: szódabikarbóna, hőmérsékleten, nyújtódeszkát, felfuttatott, fokhagymával, forrósítsuk, kiméréséhez, legfinomabb, fokozatosan, felfuttatva, kavargassuk, képtelenség, töltetéknek, tölteléket, hozzávalók, használunk, nyomkodjuk, kinyújtott, felülmúlja, habverővel, serpenyőbe, fokhagymás, ellenállni, nyújtsunk, körformát, reszeljük, átszitált, fokhagyma, tehéntúró, tésztából, keverjük, tekerjük, kiskanál, takarjuk, cukorral, lepények, legfinomabb lángost, sajtos fokhagymás, hozzávalók kiméréséhez, ecetben felfuttatott, átszitált lisztet, habverővel kavargassuk, kevés liszttel, zacskóba vagy, sajtot reszeljük, zúzott fokhagymával, tölteléket osszuk, vékony körformát, tölteléket pedig, másik felével, serpenyőbe olajat, lepények mindkét,
|
|
|
|
legfinomabb lángost, sajtos fokhagymás, hozzávalók kiméréséhez, ecetben felfuttatott, átszitált lisztet, habverővel kavargassuk, kevés liszttel, zacskóba vagy, sajtot reszeljük, zúzott fokhagymával, tölteléket osszuk, vékony körformát, tölteléket pedig, másik felével, serpenyőbe olajat, lepények mindkét, szódabikarbóna, hőmérsékleten, nyújtódeszkát, felfuttatott, fokhagymával, forrósítsuk, kiméréséhez, legfinomabb, fokozatosan, felfuttatva, kavargassuk, képtelenség, töltetéknek, tölteléket, hozzávalók, használunk, nyomkodjuk, kinyújtott, felülmúlja, habverővel, serpenyőbe, fokhagymás, ellenállni, nyújtsunk, körformát, reszeljük, átszitált, fokhagyma, tehéntúró, tésztából, keverjük, tekerjük, kiskanál, takarjuk, cukorral, lepények, zacskóba, gyúrjunk, liszttel, lisztet, tegyünk, fóliába, oldalát, tésztát, túróval, hagyjuk, lángost, szórjuk, mindkét, ecetben, egyenlő, ecettel, széleit, felével, felére, részre, minden, tegyük, vékony, olajat, osszuk, percet, süssük, sajtot, zúzott, kefirt, tálban, gerezd, bögrét, közben, sajtos, darab, sóval, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 287
- e Hét: 5977
- e Hónap: 12349
- e Év: 63140
|
|
|