Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Félbe szakadt amerikai himnusz
  2008-08-10 13:40:30, vasárnap
 
  Félbe szakadt amerikai himnusz
Kínos közjáték Cseh Laciék eredményhiredetésén.
George Bush jelenlétében szakadt félbe a Michael Phelps tiszteletére játszott amerikai himnusz .



Kellemetlen közjáték zavarta meg Michael Phelps első aranyérmének ünneplését: az amerikai úszó könnyezve hallgatta hazája himnuszát, amikor a zene hirtelen elhallgatott.
A "Star Spangled Bannerből" még 20 másodperc volt hátra, de az ünnepélyes dallam csúcspontja helyett csak néma csend következett. Történt mindez George Bush amerikai elnök, felesége, Barbara és apja, idősebb George Bush exelnök jelenlétében.



A Pekingben nyolc aranyra törő Phelps és a fehér házi vendégek kényszeredett mosollyal fogadták a bakit, és miután a félbeszakadt himnusz nem folytatódott, a dobogón állók, Phelps, a szintén amerikai Ryan Lochte és Cseh László összeálltak a szokásos fotózásra.
Az ünneplés után a helyi illetékesek végül lejátszották az amerikai himnuszt.
(telesport.hu/mti)







 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Vízilabda csapatunk 10:10
  2008-08-10 13:14:15, vasárnap
 
  Vízilabda csapatunk 10:10 játszott
Link Újra megnézheted a videón.
Döntetlennel kezdte szereplését a pekingi olimpián a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott: Kemény Dénes csapata az A csoport rangadóján 10-10-et játszott az újdonsült Európa-bajnok montenegróiakkal.



Eredmény:
férfiak, A csoport, 1. forduló:
Magyarország-Montenegró 10-10 (3-3, 3-1, 2-4, 2-2)
Jingtung Uszoda, 2500 néző, v: Margeta, Caputi (szlovén, olasz)
góldobók: Benedek, Kásás, Varga Dénes 2-2, Molnár, Madaras, Biros, Kis G. 1-1, illetve Janovic 4, Ivovic, Gojkovic 2-2, Uskokovic, Jokic 1-1
A sorsolás szeszélye folytán már a torna első fordulójában szembekerült egymással az A jelű hatos két legerősebb együttese, s a magyarok célja egyértelműen az volt, hogy visszavágjanak riválisuknak a júliusi, málagai Európa-bajnokságon elszenvedett, csoportkörbeli vereségért. A kontinensviadalon a montenegróiak - akik első olimpiájukon szerepelhetnek - végül az első helyen végeztek, Kemény Dénes legénysége pedig harmadikként zárt.
A lelkes magyar tábor "Szervusztok, szervusztok!" üdvözléssel köszöntötte a Jingtung Uszodába bevonuló kedvenceit, majd felhangzott az "Itthon vagyunk! Itthon vagyunk!" rigmus is, így Kásásék igazán hazai környezetben érezhették magukat.
Molnár Tamás hatalmas bombája nyitotta a gólok sorát, az öröm azonban nem tartott sokáig, mert Janovic azonnal egyenlített. A magyarok kissé idegesen, kapkodva és pontatlanul játszottak - Kásás Tamás lövése például a kapufán csattant -, a másik oldalon viszont újabb Janovic-gól következett, így a montenegróiak átvették a vezetést. Madaras emberelőnyből betalált, de ugyanígy tett a másik oldalon a csapatkapitány Uskokovic is, és már úgy tűnt, az ellenfél vonulhat előnnyel pihenőre, amikor jött a center Kis Gábor, aki remek találatával helyrebillentette a mérleg nyelvét.
A gólgazdag első negyed után a második felvonásban sokáig nem rezdültek meg a hálók, mindkét oldalon sok volt a hiba, eladott labda, s bár a magyarok két kapufát is lőttek, nem sikerült átvenniük a vezetést. A gólcsendet aztán Biros Péter törte meg hat perc elteltével: egy Varga Tamás sérelmére elkövetett szabálytalanság után ötméteresből vette be Radic kapuját. Egy perc múlva a csapatkapitány Benedek Tibor is meglőtte első pekingi gólját, így már kettővel vezetett a magyar csapat (5-3). A másik oldalon Hosnyánszky Norbert szabálytalansága a bírók szerint cserés kiállítást és büntetőt ért, ezt Janovic értékesítette, de hogy a félidőre is megmaradjon a kétgólos magyar vezetés, arról Benedek gondoskodott.
A harmadik nyolc perc kimaradt magyar helyzetekkel és kapufákkal indult, végül azonban góllá érett a nyomás, Varga Dánielt állították meg szabálytalan eszközökkel, a büntetőt pedig Kásás értékesítette (7-4). Szinte azonnal jött a válasz: Biros szabálytalansága után ismét Janovic célozhatott zavartalanul öt méterről és nem hibázott. Varga Dénes fórból elért találatával tartották előnyüket a magyarok, Ivovic azonban akcióból, Jokic pedig emberelőnyből volt eredményes, így egy gólra feljöttek a montenegróiak. Egy perccel a negyed vége előtt kettős emberhátrányba kerültek a magyarok, Petar Porobic szövetségi kapitány pedig időt kért, s később kiderült, jó utasításokat adott, túlerőben lévő tanítványai ugyanis egy "csikicsuki" végén bevették Szécsi Zoltán kapuját, ezzel pedig ledolgozták háromgólos hátrányukat.
A zárónegyedben először Kásás volt eredményes, Ivovic azonban válaszolt, majd Gojkovic révén hosszú idő után először ismét átvette a vezetést a rivális. Már csak szűk egy perc volt hátra, amikor veszni látszottak a magyar remények, de Varga Dénesnek végül egy bejátszás után okos góllal sikerült bevennie a kaput, így döntetlen lett a vége.
A magyar válogatott legközelebb kedden játszik, magyar idő szerint reggel 8 órától a görögök ellen száll vízbe.
(telesport.hu/MTI)











 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Aranyérmet vettek el Ungváritó
  2008-08-10 12:56:56, vasárnap
 
  Aranyérmet vettek el Ungváritól
A 66 kg-os cselgáncsozó meglehetősen furcsa körülmények között kapott ki az orosz Gadanovtól
Fásultan nyilatkozott kiesést jelentő veresége után Ungvári Miklós, aki helyezetlenül zárt a 66 kg-os cselgáncsozók között. A kecskemétiek kétszeres világbajnoki bronzérmese két győzelem után, a 16 között furcsa körülmények között kapott ki az orosz Amil Gadanovtól, aki mivel a következő meccsén alulmaradt, nem vitte magával Ungvárit a vigaszágra.




Szül. év: 1980. október 15.
Sportág: cselgáncs, 66 kg
Eredmények: 2x vb-3., Európa-bajnok
"Most már nem is érdekel, hogy elvették-e tőlem a győzelmet. Tulajdonképpen nincs min csodálkoznom, valahogy sosem volt szerencsém a bírókkal. Ami a vitatott intést illeti a végén, földharcban elő szokott fordulni, hogy valaki belenyúl a másik ruhaujjába, bár most abban sem vagyok biztos, hogy belenyúltam. Ha a csuklónál megmarkolják kifordítva valakinek a dzsudogiját, azt lehet úgy is látni, hogy belülről fog az illető. Mindegy, szép dolog, hogy itt lehettem az olimpián, éremért jöttem, sajnos nem sikerült" - mondta az Európa-bajnok sportoló, aki a 2004-es athéni játékokon is helyezetlen lett.
Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke sokkal keményebben fogalmazott: "A tunéziai bíró egyértelműen manipulálta Miki meccsét Gadanov ellen. Szegény Ungi élete legjobb formájában érkezett Pekingbe, ledarálta a háromszoros Eb-győztes grúz Zaza Kedelasvilit, egyértelműen aranyesélyes volt, de ki merem jelenteni, hogy csalással kapott ki. A főbíró háromszor sújtotta Mikit: egyszer nem vett figyelembe egy oldalbíró által javasolt kokát, aztán visszaminősített egy jukót kokára, végül érthetetlen módon megintette őt három másodperccel a vége előtt. Gusztustalan, amit itt láttunk, de mivel finoman, a megengedett kereteken belül történt a csalás, nincs értelme óvni. Az európai szövetségnek orosz elnöke van, a nemzetközi dzsúdóalapítvány orosz kézben van, úgyhogy az oroszoknak nagyon kell egy érem, ennek megszületésében segédkezett ma a bíró. Meggyőződésem, hogy olimpiai aranyérmet vettek el a magyar dzsúdósporttól" - jelentette ki az MJSZ vezetője.
(telesport.hu/mti)



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Büszkék lehetünk Cseh Lászlóra
  2008-08-10 11:25:16, vasárnap
 
  Akire már büszkék lehetünk



Fotó: saját

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Első érem a Magyar olimpiai
  2008-08-10 08:56:59, vasárnap
 
  Első érem a Magyar olimpiai csapatnak



Riport megnézhető az alábbi linken:
Link Feltétlen NÉZD MEG!!!
Cseh László a Kőbánya SC világ- és Európa-bajnoka a pekingi ötkarikás játékokon ezüstérmet nyert a 400 m férfi vegyesúszásban, ezzel az eredménnyel megszerezte hazánk első érmét is.
"Elégedett vagyok, majd leszek boldog is - mondta Cseh a verseny után. - Jó időt úsztam, ami lehetett volna jobb is, ha délután vannak a döntők. Ezen az eredményen a későbbiekben még lehet javítani, most kiúsztam magam. Reméltem, hogy legyőzöm Lochtet, ezzel az idővel és az ezüsttel előzetesen is elégedett lettem volna."
Szívből GRATULÁLOK Lacinak. Szép volt.
Turi György így summázta tanítványa teljesítményét: "Laci most még csak elégedett, de négy év múlva lesz boldog is, amikor megnyeri majd az olimpiát. Négy éve harmadik volt, most második, négy év múlva pedig első lesz. Phelpsnek, amint bejelentette, ez volt az utolsó 400 m vegyese."

Cseh még két számban érdekelt Pekingben, 200 m vegyesen és 200 m pillangón



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Cseh László ezüstérmes!
  2008-08-10 08:47:16, vasárnap
 
  Cseh László ezüstérmes!
2008. augusztus 10. 4:08
A 400 m férfi vegyesúszás döntőjében Michael Phelps elképesztő világcsúccsal nyert .
Cseh László a második helyen ért célba a 400 m férfi vegyesúszás döntőjében az olimpia második napján. A számot Michael Phelps elképesztő világcsúccsal nyerte. A harmadik helyen a másik amerikai Ryan Lochte ért célba a Vizes Kockában. A magyar úszó hatalmas Európa-csúcsot úszott, és ezzel az eredménnyel megszerezte Magyarország első érmét is. A döntő másik magyar szereplője, Kis Gergő a 6. helyen végzett.
A szakadó eső miatt ezúttal kívül-belül Vizes Kockában telt ház, azaz 11 ezer néző, köztük 200 magyar biztosította a kiváló hangulatot a döntők első napján. George W. Bush amerikai elnök is kilátogatott az uszodába, hogy tanúja legyen, miként kezdi el menetelését Micheal Phelps, aki honfitársa, Mark Spitz müncheni hét aranyérmes teljesítményét szeretné felülmúlni. Ehhez az első lépés a 400 m vegyes megnyerése volt, ezt saját, idén úszott 4:05.25 perces világcsúcsán csaknem két másodpercet javítva tette meg az amerikai szupersztár. A kiváló időért persze köszönettel tartozik Cseh Lászlónak, valamint a szintén amerikai, s előzetesen a második helyre várt Ryan Lochtenak.
Az első 50 m pillangó után ugyanis Cseh fordult elsőnek, 100-nál már Phelps vezetett, akinek a fordulói rendre sokkal jobban sikerültek riválisainál. A következő medencehosszt Lochte tudta le a leggyorsabban, innentől egészen 300 méterig Cseh a harmadik helyen úszott, miközben 0.15-ről 1.23 mp-re nőtt hátránya. Ez a trió messze elhúzott a mezőnytől, 350 után pedig kivált közülük Phelps, s ellenállhatatlanul megindult a világcsúcs felé.
A Kőbánya SC világ- és Európa-bajnoka gyorson viszont alaposan elverte a fáradó Lochtet, s biztosan szerezte meg az athéni bronz után az ezüstérmet. Ráadásul 4:06.16 perces Európa-csúccsal, saját, 4:07.96 perces rekordját megdöntve ért célba! A 800 gyorson Európa-bajnok Kis szépen helytállt, 4:12.84-gyel hatodikként csapott célba.




Eredmények, férfi 400 m vegyes, olimpiai bajnok:
Michael Phelps (Egyesült Államok) 4:03.84 p - világcsúcs (régi: 4:05.25 p, Phelps, 2008.06.29., Omaha)
2. Cseh László (Magyarország) 4:06.16 - Európa-csúcs (régi: 4:07.96 p, Cseh, 2008.06.14., Canet-en-Rousillon)



3. Ryan Lochte (Egyesült Államok) 4:08.09
4. Alessio Boggiatto (Olaszország) 4:12.16
5. Luca Marin (Olaszország) 4:12.47
6. Kis gergő (Magyarország) 4:12.84
7. Brian Johns (Kanada) 4:13.38
8. Thiago Pereira (Brazília) 4:15.40




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11351
  • e Hét: 34411
  • e Hónap: 67565
  • e Év: 301312
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.